Η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο!
08/03/2015 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο!

Η Ιστορία δεν γράφεται με «αν», αλλά η λογική σκέψη είναι μονόδρομος.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015. Το Eurogroup ανακοινώνει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, με παράλληλη προληπτική γραμμή στήριξης για την περίπτωση που οι αγορές δανείζουν με εξωφρενικά επιτόκια την Ελλάδα.

Έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η θετική εισήγηση για τη δόση που θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες του Μαρτίου, ύμνοι για τις πολύχρονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών από τα διεθνή μέσα.

Η ανάπτυξη, η πραγματική βρίσκεται προ των πυλών και όλοι ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του κυρίου Τσίπρα σπεύδει να σημειώσει ότι δικαιώνεται η επιλογή της να μην ωθήσει τη χώρα σε εκλογές, ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Άλλωστε, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμη κι αν γίνονταν εκλογές και τις κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρότεινε Πρόεδρο από το κόμμα της ΝΔ.

Η συμφωνία για εκλογές εντός του 2015 ισχύει και ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τον προγραμματικό του λόγο με παροχές, ιδίως στους ασθενέστερους, αν και οι συντεχνίες που τον στηρίζουν, ΔΕΚΟ τύπου ΕΡΤ και ΔΕΗ, επιμένουν στα κλαδικά αιτήματα τους.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δίνει συνέντευξη στο Ράδιο Καρδιτσομαγούλα και δηλώνει ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρως επαχθή συμφωνία και ότι η τρόικα θα εξακολουθήσει να υπάρχει, μέσω του τεχνάσματος της προληπτικής γραμμής στήριξης.

«Βαφτίζουν τον κρέας ψάρι» δηλώνει ωμά. «Κανείς δεν τρελάθηκε να δανείσει μια χρεοκοπημένη χώρα». «Η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού».

Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, καθώς στα πέντε χρόνια Μνημονίου δεν έκανε ούτε μία σωστή πρόβλεψη, αλλά αίσθηση προκαλεί μια φράση του πως αν ήταν αυτός Υπουργός Οικονομικών. ο Ντάισελμπλουμ και όλοι οι «άμπαλοι» Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνονταν έξαλλοι από τις πρωτοποριακές προτάσεις του. Καυτηρίασε επίσης την επικοινωνία της χώρας με τους δανειστές, λέγοντας πως δεν διοικείται μια χώρα μέσω mail.

Η Ιστορία δεν γράφεται με «αν», αλλά η λογική σκέψη είναι μονόδρομος.

Αντί αυτού του σεναρίου, τι έχουμε;

Επιστροφή στα παπανδρεϊκά χρόνια της κρίσης, που η μία σφαλιάρα διαδεχόταν την άλλη.

Σφαγή στο κυβερνών κόμμα, που οι αντίθετες απόψεις είναι καθεστώς και ακόμη κι αυτοί που τους ψήφισαν συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για ένα μωσαϊκό ιδεολογιών και ιδεοληψιών, ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που ενώθηκαν στην προοπτική της εξουσίας.

Τι άλλο ευχόμαστε να μη δούμε;

Κρίση αξιοπιστίας της χώρας, τραπεζική κρίση, πιστωτικό επεισόδιο, ή περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.

Σαν να κάνουμε μια επανάληψη στην Ιστορία της κρίσης, λίγο πριν το τελευταίο κεφάλαιο.

Ο Σίσυφος είναι ένα μοιραίο πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας, που ούτε φανταζόταν πόσο επίκαιρος θα γινόταν χιλιάδες χρόνια μετά…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/03/2015 14:24:50

  Πόσο σωστός!

 2. Naruto avatar
  Naruto 09/03/2015 12:58:27

  Πολύ καλό για να είναι αληθινό . Δεδομένου οτι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ήταν τυχαίο συμβάν αλλά μεθοδευμένη ενέργεια ξένων και εγχωρίων κέντρων εξουσίας , πολύ αμφιβάλλω οτι θα άφηναν τα πράγματα να εξελιχθούν τόσο ομαλά . Με τα επιτόκια δανεισμού που επέβαλαν στην Ελλάδα οι αγορές θα χρεοκοπούσε και η ίδια η Γερμανία . Οπότε το ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα ?

 3. Eva avatar
  Eva 10/03/2015 14:56:36

  Σφαγή στο μιλητό. Αυξήσεις, παροχές στο μιλητό. Οι προσλήψεις όμως στην πράξη. Αυτό εννοούσαν οι ψηφοφόροι του οταν του έλεγαν-Πρόεδρε κι απο τα δεκα το ενα να κάνεις μας φτάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.