Η Δημοκρατία δεν απειλείται
17/09/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Δημοκρατία δεν απειλείται

Αν κάποιοι βουλευτές, κομματάρχες, κομματόσκυλα ή ψευτοεπικοινωνιολόγοι της δραχμής, μαζί με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες τότε ας το τολμήσουν. Και θα έχουν την απάντηση του λαού.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει πρέπει να οδηγείται σε εκλογές και να αποφασίζει ο κόσμος για την τύχη του. Αφού βεβαίως ο κόσμος έχει στα χέρια του όλα τα δεδομένα, τι μπορεί να συμβεί δηλαδή αν γίνουν εκλογές και ποιο είναι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα. Διότι πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του ελληνικού λαού και να μη χάσει η πατρίδα ζωτικό χώρο, να μη χάσει την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται όλο και πιο έντονα το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Άλλοι το προωθούν έμμεσα, λέγοντας να πάμε τώρα σε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας χωρίς να έχουν σίγουρους 180 βουλευτές. Ανευθυνότητα, για να μην πούμε κάτι άλλο.

Άλλοι πάλι το λένε ευθέως. Εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με αλλαγή εκλογικού νόμου και απλή αναλογική, όπως είπε ο Σκουρλέτης. Ο πρωθυπουργός χθες το είπε ξεκάθαρα πως όποιος μιλά τώρα για εκλογές δεν έχει ιδέα από πολιτική και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα έλεγε ότι δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα ή ότι είναι εχθροί της πατρίδας όσοι προωθούν τέτοια σενάρια, όμως, δεν το επιτρέπει η αστική καταγωγή και παιδεία του.

Το ερώτημα είναι ένα: Υπάρχει αδιέξοδο ώστε να απειληθεί

η Δημοκρατία; Δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κάποιο χείλος γκρεμού που δεν έχει άλλο δρόμο; Η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου είναι «όχι», δεν υπάρχει τέτοιο αδιέξοδο. Ακόμη κι όσοι λένε να πάμε σε εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν κατά βάθος στην ιδέα να αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Για σκεφτείτε να κάνουμε τώρα εκλογές και να πάει ο Τσίπρας με αντιπρόεδρο τον… Καμμένο να διαπραγματευτούν το χρέος. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας και πολύ κλάμα για τη χώρα. Επομένως στον ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει να «καθαρίσει» η χώρα από τα προβλήματα και στη συνέχεια να αναλάβει τη διακυβέρνηση, όταν όλα θα είναι πιο εύκολα.

Επομένως, ίσως οι παροχές που τόσο απλόχερα έδωσε ο Τσίπρας να έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να απορριφθούν οι εκλογές ως επικίνδυνο σενάριο για τη χώρα. Θα σκεφτεί πολύ ο κόσμος να πιέσει για εκλογές όταν το πρόγραμμα του Τσίπρα για 17 ή 27 δις δεν βγαίνει ούτε με το να τυπώνεις χρήμα χωρίς κανείς να σε ελέγχει.

Άρα λοιπόν, οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη, εκτός κι αν υπάρξει κάποιο κοινοβουλευτικό «ατύχημα». Και δεν θα γίνουν γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας. Ο Σαμαράς και πέντε – έξι σοβαροί άνθρωποι βλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση. Αν κάποιοι, λοιπόν βουλευτές, κομματάρχες, κομματόσκυλα ή ψευτοεπικοινωνιολόγοι της δραχμής, μαζί με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες τότε ας το τολμήσουν. Και θα έχουν την απάντηση του λαού. Όποιος θέλει ας αναλάβει τις ευθύνες για πρόωρες κάλπες και θα δει που θα βρεθεί.

Αν λοιπόν ο Τσιπραντρέου επιμένει σε εκλογές η κυβέρνηση δεν πρέπει να τον ακούει καν. «Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του» που λέει και ο λαός. Ο Τσίπρας επιλέγει τον ίδιο εύκολο, φθηνό και καταστροφικό ρόλο του Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές το 2009. Ο σοβαρός πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στον κατήφορό του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/09/2014 07:35:55

  Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει αλλά η παραμονή στην ευρωζώνη δεν έχει εξασφαλισθεί. Και δεν αρκούν 150 για να μη γίνουν εκλογές αλλά χρειάζονται 180 για την εκλογή προέδρου.Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε.

 2. Tassos avatar
  Tassos 17/09/2014 08:01:59

  180 δεν υπάρχουν. Αλλά όσοι δεν συναινέσουν σε εκλογή να ετοιμάζονται για λαϊκή ετυμηγορία καταπέλτη. Την "ανθίστηκε" και ο Καμμένος και έχει πάρει από το άγχος καμμιά 30 κιλά, θλιβερό το θέαμά του στην ΔΕΘ

 3. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 17/09/2014 08:26:39

  “θα έχουν την απάντηση του λαού. Όποιος θέλει ας αναλάβει τις ευθύνες για πρόωρες κάλπες και θα δει που θα βρεθεί.” Μα γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να γίνουν εκλογές όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο κόσμος, όπως λέει το άρθρο, δεν θα επιλέξει αλλαγή κυβέρνησης όταν το πρόγραμμα του Τσίπρα για 17 ή 27 δις δεν βγαίνει ούτε με το να τυπώνεις χρήμα χωρίς κανείς να σε ελέγχει. Άρα η σωστότερη και πλέον αυτονόητη επιλογή είναι εκλογές άμεσα ώστε να τελειώνουμε με τον Τσίπρα και να καθαρίσουμε για τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΒΣ 17/09/2014 08:53:58

   Δεν συμφερει αυτο.Ετσι την πατησε ο Καραμανλης και μετά έλεγε ο Παπανδρέου ότι δραπέτευσε παρ ότι ο ίδιος ζήταγε συνέχεια εκλογές και μάλιστα είχε προείπει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τον έμπιστό του Παπούλια για πρόεδρο. Ετοιμοι είναι οι συριζαίοι μόλις προκηρυχθουν πρόωρες εκλογές να αρχίσουν την κασετα ότι ο Σαμαράς τα παρατησε.Άσχετα με το τι ζητανε αυτοι. Πρέπει να πάει μέχρι την τρίτη ψηφοφορία και με αριστερό υποψήφιο.Να μην υπάρχει κανένα άλλοθι.

   • ΚΒΣ avatar
    ΚΒΣ @ ψυχραιμια 17/09/2014 09:13:08

    Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να γίνει αντεπίθεση επικοινωνιακή πάνω στην γραμμή πως «άμεσες εκλογές θα οδηγούσαν σε αναταράξεις ως διαδικασία, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που τις προκαλέσετε εδώ θα είμαστε να μετρηθούμε και αυτοί που θα χάσουν θα είστε εσείς. Ο ελληνικός λαός απέδειξε δύο φορές τα τελευταία χρόνια πως ξέρει να ξεχωρίζει το δύσκολο σωστό από το εύκολο λάθος και να είστε βέβαιοι πως και αυτή τη φορά η απάντησή του θα είναι εκκωφαντική».

 4. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 17/09/2014 09:46:40

  Το να φτάνουμε στο σημείο να χαρακτηρίζουμε τις εκλογές επικίνδυνες για την Δημοκρατία το θεωρώ υπερβολή, όχι και τόσο δημοκρατικό και το φοβάμαι. Η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθεί να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, με τα όποια συνταγματικά μέσα και δικαιώματα διαθέτει για να ολοκληρώσει το έργο της από την στιγμή που πιστεύει σε αυτό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των όποιων επιπτώσεων αυτής της προσπάθειας . Η αντιπολίτευση πρέπει να προσπαθεί, επίσης με τα όποια συνταγματικά μέσα και δικαιώματα διαθέτει να οδηγήσει σε εκλογές, από την στιγμή που πιστεύει ότι καταστρέφεται ο τόπος, αναλαμβάνοντας και αυτή την ευθύνη των όποιων εξελίξεων . Όποιο αποτέλεσμα έχουν αυτές οι προσπάθειες, μέσα σε συνταγματικά πλαίσια, θα φέρει την όποια στιγμή τον λαό αντιμέτωπο με ένα δίλλημα. Να επιλέξει μια συγκεκριμένη πολιτική, σκληρή, με πολλά λάθη, άδικη για πολλούς, που δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας αλλά που κάπου οδηγεί και που μας κρατάει στην , κουτσή, στραβή Ευρωπαϊκή οικογένεια ή να επιλέξει την θολοκουλτουριάρικη μπουρδολογία που θα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους εταίρους αλλά θα τους αναγκάσει να πληρώνουν, θα διαλύσει το ΝΑΤΟ, θα κάνει το στρατό και την αστυνομία πολιτοφυλακή με εκλεγμένους αξιωματικούς, θα αφήσει το Αιγαίο στα ψάρια του, θα φέρει όλους τους αναξιοπαθούντες του κόσμου κάνοντας τους Έλληνες πολίτες κλπ κλπ. Η στιγμή αυτή, αν και εφόσον καθοριστεί μέσα σε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ πλαίσια, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη για όλους και να μη δαιμονοποιείται. Το δικαίωμα της όποιας αντιπολίτευσης να οδηγήσει σε εκλογές δεν πρέπει να θεωρείται κίνδυνος, αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 5. Seagull avatar
  Seagull 17/09/2014 10:36:04

  Δύσκολα θα αποφευχθούν οι εκλογές τον Μάρτιο λόγω της μη εκλογής Προέδρου, μεγάλη πατάτα αυτή του πολιτικού συστήματος, να πηγαίνουμε σε εκλογές για έναν πρόεδρο που σε τελευταία ανάλυση είναι διακοσμητικός και μόνο για φωτογραφίες με τους επίσημους προσκεκλημένους είναι. Το δυστύχημα στην υπόθεση είναι αφενός η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και όλη η παροχολογία που θα ακολουθήσει, δώσε και σε μένα μπάρμπα θα εξελιχθεί το προσεχές επτάμηνο και αφετέρου ότι μετά τις εκλογές δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση... Γι αυτό δεν ασχολούνται μαζί μας στην Ευρώπη, γιατί πολύ απλά μας θεωρούν φύρα στην καλύτερη περίπτωση, μπάζα στην χειρότερη.

  • παληόφιλος. avatar
   παληόφιλος. @ Seagull 17/09/2014 10:47:12

   Αρα σωστοί αυτοί που προτείνουν εκλογές τώρα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ παληόφιλος. 17/09/2014 13:11:39

    Όχι γιατί έτσι θα είναι συνυπεύθυνη η ΝΔ για την καταστροφή.

 6. Κωστας avatar
  Κωστας 17/09/2014 11:45:13

  Οταν λες θα δοθει η απαντηση απο τον λαο εννοεις το 30% που ψηφιζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ?

 7. toxo avatar
  toxo 17/09/2014 23:52:02

  Τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, η όποια κυβέρνηση,παίρνει τα δύσκολα μέτρα ,τον τρίτο χρόνο μιά ελάφρυνση και τον τέταρτο χρόνο ότι καλό γιά τους πολίτες μπορεί να δώσει.Από τον Σεπτέμβριο του 2015 περιμένω να ληφθούν ευχάριστα,γιά τον λαό,μέτρα.Εκλογές το Ιούλιο του 2016.

 8. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 18/09/2014 09:14:27

  Η εκλογή του ΠτΔ θα γίνει με την τρίτη ψηφοφορία...... και κανονικότατα…. Πολιτικά προσχήματα πολλά και εναντιώσεις λίγες και συγκεκριμένες. Θα υπάρξουν οι αναγκαίοι ψήφοι από πολλές πλευρές.. Μιλάμε φυσικά για ΔΗΜΑΡ, "ανεξάρτητους" (και για τελευταία φορά με την ιδιότητα του βουλευτή) και μαζί με αυτούς αρκετοί από τους "υπό διάλυση" ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί αυτοί = 180 +. Η κυβέρνηση σίγουρα για αυτή την αιτία δεν πρόκειται να πέσει. Όμως το ζητούμενο είναι μετά την εκλογή του Π.τ.Δ, τι θα γίνει και πως θα πάνε τα "οικονομικά" και οι διάφορες περίεργες πολιτικές «ζυμώσεις.... ένθεν κακείθεν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.