19/10/2009 05:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζούμε ένα όνειρο, πράσινο και σοσιαλιστικόΖούμε ένα όνειρο. Αυτή η χώρα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι η Ελλάδα, ούτε η Δανία του Νότου. Θα είναι ένας παράδεισος επί γης. Και όλοι εμείς... η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Αν είχε κάποιος το κουράγιο να παρακολουθήσει τις προγ(ρ)αμματικές δηλώσεις στη Βουλή θα καταλάβαινε τι εννούμε. Επειδή εμείς με τη δημοσιογραφίκη διαστροφή που μας διακρίνει ακούσαμε και διαβάσαμε τα πάντα μπορούμε να σας βάλουμε χωρίς... εισιτήριο στη χώρα των θαυμάτων όπου όλα θα είναι όμορφα, πράσινα και σοσιαλιστικά. Τι είπαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί:

1. Για τα οικονομικά, ας μην τα ξαναλέμε. Ο Γιούρι Γκέλερ θα έλθει και θα τα φτιάξει όλα χωρίς να χρεωθούμε όλοι εμείς. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε ρόλο Χάρι Πότερ.

2. Δημόσια έργα: Ο Δ. Ρέππας υποσχέθηκε αξιοκρατικό σύστημα ανάθεσης των δημόσιων έργων και μοίρασμα της πίτας με διαφανείς όρους. Και ύστερα όλοι οι νταβατζήδες μαζεύτηκαν και γελούσαν λέγοντας: «Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο Ρέππας;». Είπε ο υπουργός επίσης ότι θα μειωθούν τα διόδια όχι με τα ποσά που παίρνουν οι εργολάβοι αλλά με τα χρήματα που παίρνει το κράτος. Δηλαδή η κυβέρνηση με τα άδεια ταμεία θα χάσει σίγουρους πόρους από τα διόδια.

3. Η Τίνα Μπιρμπίλη υποσχέθηκε πράσινο ταμείο, πράσινα ομόλογα, πράσινα... άλογα. Θα γκρεμίσει παλιά σπίτια για να φτιάξει πράσινο, θα επανεξετάσει τα χωροταξικά σχέδια, θα φέρει νόμο για τα καμένα, θα πετύχει να ενισχύσει τις αναενώσιμες πηγές ενέργειας, θα μειώσει τους ρύπους και άλλα πολλά. Δεν μας είπε με ποιον μηχανισμό θα το κάνει αυτό αλλά τέλος πάντων. Υστερα από όλα αυτά το νέφος εξαφανίστηκε, η Αθήνα γέμισε πράσινο, μέχρι και οι βοσκοί από την επαρχία έρχονται στην πρωτεύουσα με τα κοπάδια τους.

4. Η Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι θα δοθεί με τον πρώτο προϋπολογισμό ένα δις για την Παιδεία, και κάποτε οι δαπάνες θα φτάσουν το 5% του ΑΕΠ. Υποσχέθηκε αξιοκρατία παντού, αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, διαφάνεια παντού, σχολεία ολοήμερα που θα κρατούν τα παιδιά πολλές ώρες και δεν θα χρειάζονται αυτά να πάνε στα φροντιστήρια, πανεπιστήμια... Κολοφώνες της μάθησης. Ξαφνικά το Χάρβαρντ έβαλε λουκέτο μη μπορώντας να ανταγωνιστεί τα ελληνικά ΑΕΙ.

5. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υποσχέθηκε άμεσα 3.000 προσλήψεις, επιπλέον 1% του ΑΕΠ για την υγεία, ένα ΕΣΥ δυνατό όπου οι γιατροί δεν θα παίρνουν φακελάκια, οι ασθενείς θα μπαίνουν σε νοσοκομεία – ξενοδοχεία που θα τους υποδέχονται σαν βασιλιάδες και δεν θα πληρώνουν τίποτε. Για το «Αλεξάνδρα» που πέθαναν 4 νεογνά που στοιβάζονται στην κλινική τι να πει... Υποσχέθηκε διαφάνεια στις προμήθειες, νέα λίστα φαρμάκων και άλλα μέτρα μείωσης των τεράστιων δαπανών στην Υγεία. Με λίγα λόγια ο... Αβραμόπουλος με φουστάνια.

6. Η Κ. Μπατζελή άνοιξε ήδη το πουγκί και θα κάνει 550 ευρώ τις αγροτικές συντάξεις, θα επιστρέφεται το 11% του ΦΠΑ στους αγρότες, θα πάρουν ενισχύσεις και οι κτηνοτρόφοι, θα δημιουργηθεί αγροτικό κτηματολόγια και άλλα πολλά όμορφα κι ωραία. Οι αγρότες ήδη έχουν αρχίσει να αγοράζουν χρυσά κουτάλια...

7. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε μια χώρα όπου το έγκλημα θα μειωθεί δραστικά γιατί θα βγουν στις γειτονιές οι αστυνομικοί. Είπε ότι δεν θα ανεχθεί επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο λες και κάτι να περιμένει τις επόμενες εβδομάδες. Υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί δεν θα λειτουργούν αυθαίρετα, δεν θα βασανίζουν κακόμοιρα πρεζόνια και εξαθλιωμένους μετανάστες, όπως συμβαίνει κάθε ημέρα δηλαδή. Θα φτιάξει λέει γραφείο για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας επειδή δεν ανέχεται η αστυνομία να λειτουργεί αντιδημοκρατικά. Υποσχέθηκε έλεγχο των θαλασσών, αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλα υπέροχα. Μέχρι που νομίζουμε ότι είδαμε μετανάστες μαζί με αστυνομικούς να χορεύουν μαζί στην Ομόνοια. Θαύμα, θαύμα.

8. Ο υπουργός επί της ουσίας Εξωτερικών κ. Δρούτσας υποσχέθηκε εθνική υπερηφάνεια, κόκκινες γραμμές και άλλες όμορφες διπλωματικές νίκες. Μετά από αυτά Τουρκία και Σκόπια έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή.

9. Ο Χ. Καστανίδης μίλησε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αδιάφθορους δικαστές, δικαστική αστυνομία σε όλη Ελλάδα, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, φυλακές από τις οποίες δε θα θέλουν να βγουν οι φυλακισμένοι. Και ξαφνικά ο... καταζητούμενος Β. Παλαιοκώστας εμφανίστηκε με ελικόπτερο στην Ευελπίδων για να δικαστεί.

10, Ο Γιάννης Ραγκούσης υποσχέθηκε εκλογικό νόμο με τον οποίο οι βουλευτές δεν θα παίρνουν μαύρο πολιτικό χρήμα και οι εκλογές του 2013 θα είναι τόσο καλές που θα έλθουν κι από άλλες χώρες να δουν την ελληνική πραγματικότητα. Υποσχέθηκε Καποδίστρια 2 για μια αυτοδιοίκηση που θα μοιάζει με τα... Ελβετικά καντόνια. Δεσμεύτηκε για αξιοκρατία στις προσλήψεις με ενισχυμένο ΑΣΕΠ, για ΚΕΠ που θα τα κάνουν όλα (και καφέ αν θέλει ο πελάτης), για πάταξη της γραφειοκρατίας, για μετανάστες που θα είναι καλύτερα κι από Ελληνες, για ένα κράτος σύγχρονο. Μετά από αυτά αυτά ο Γιάννης Πάριος αποφάσισε να γράψει και να τραγουδήσει ένα νέο τραγούδι για τον συμπατριώτη του υπουργό Εσωτερικών με τίτλο: «Αι Γιάννη λυτρωτή...».

Ολα αυτά κι άλλα πολλά ειπώθηκαν στον θαυμαστό κόσμο της Βουλής.

Για να μη μας πείτε κακεντρεχείς, σίγουρα πιστεύουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει αυτή τη στιγμή ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ομως άλλο η ωμή πραγματικότητα κι άλλο να πετάμε στα σύννεφα.

Κάθε παραμύθι έχει και ένα κακό μέσα. Προσέξτε μήπως ο δράκος σας φάει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eleftheros avatar
  eleftheros 19/10/2009 06:17:46

  Από την εποχή του Αντρέα ακόμη και μετά επί Σημίτη το δίπτυχο του πασόκ ήταν πάντα το ίδιο:
  Καλλιέργεια ελπίδων - μετάθεση ευθυνών.
  Γιατί να αλλάξει ο Γιωργάκης μία επιτυχημένη συνταγή;
  Σίγουρα δεν είναι τυχαίο που όταν μπήκαμε στην Ε.Ε. (πριν από 28 χρόνια) ήμασταν το 10-ο μέλος και θα έπρεπε σήμερα να τρώμε με χρυσά κουτάλια.
  Πάνε τώρα να μας ξεπεράσουν χώρες που μπήκαν στη ΕΕ την τελευταία πενταετία.
  Όταν ο κοσμάκης γουστάρει σοσιαλιστικό παραμύθι πως να πάμε μπροστά;
  Ο Γιωργάκης μας φταίει;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/10/2009 06:31:31

  Τόσο ο ΑΓΠ όσο και ο Σημίτης είχαν το πλεονέκτημα της ρευστότητας. Ο ΑΓΠ αύξησε τον δανεισμό, ο Σημίτης έφερε πίσω τα λαθραία πράσινα γακζόν από τις Ελβετίες με την απελευθέρωση του συναλλάγματος και τα προενταξιακά.

  Οι καιροί είναι διαφορετικοί. Η ρευστοτητα είναι μείζον πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να κόψει ο ΓΑΠ είναι η τρομερή σπατάλη σε έργα βιτρίνας (από παρτέρια Δήμων, σε περίεργες ΑΠΕ) και να δώσει προτεραιότητα σε παιδεία. Φορολόγηση πολουσίων ιδιωτών δεν ακούγεται κακή, αλλά οι πλουσιοι ιδιώτες δεν είναι άπειροι. Περικοπές σπατάλης και εξόδων είναι η μόνη λύση τους.

  Μου αρέσει το ενδεχόμενο περισσότερων ΚΕΠ. Τους λοιπούς αργόσχολους τι θα τους κάνει;

  • kanis avatar
   kanis @ archaeopteryx 19/10/2009 10:00:30

   Μην ξεχνάμε τις αναδιαμορφώσεις πλατειών, την επαναπλακόστρωση πεζοδρομίων,.......

 3. paris avatar
  paris 19/10/2009 06:36:54

  ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ν02 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ....ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ...
  ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ....

 4. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 19/10/2009 06:39:46

  Εγώ νομίζω ότι το ΚΕΠ είναι άλλοθι για την υπαρκτή γραφειοκρατία. Το θέμα είναι να μην χρειάζεσαι γραφειοκρατία.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Blimblomblim 19/10/2009 06:45:53

   Τα ΚΕΠ είναι η κρατικοποίηση, συχνά σε επίπεδο ΟΤΑ, των ιδιωτών "διεκπεραιωτών". "Εδώ οι δηλώσεις και οι αιτήσεις". Αν έχουν θέρμανση τον χειμώνα, θα μαζεύουν και τα γερόντια που δεν έχουν λεφτά για θέρμανση.

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 19/10/2009 06:41:26

  Όλες οι προγραμματικές δηλώσεις, όλων των Κυβερνήσεων σε αυτό το μήκος κύματος κυμαίνονται από το 1974 και μετά...

  Στην πορεία μετά ακούμε:

  - Είχαμε σκοπό να το κάνουμε αυτό αλλά δεν περιμέναμε οτι θα βρίσκαμε τέτοιο ρημαδιό...

  - Είχαμε σκοπό να το κάνουμε αυτό αλλά μας έτυχαν "έκτακτα" και τα χρήματα που προορίζονταν για αυτό έπρεπε να δοθούν αλλού...

  - Είχαμε σκοπό να το κάνουμε αυτό αλλά μας έφαγαν οι "συμβάσεις" που ήταν ήδη υπογεγραμμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση...

  -Είχαμε σκοπό να το κάνουμε αυτό αλλά μπήκε σφήνα η Ε.Ε...

  Πέραν από όλα αυτά, για να πραγματοποιήσεις έστω και 20% των εξαγγελειών που ακούσαμε, χρειάζεσαι και τα κατάλληλα "εργαλεία" τουτέστιν ανθρώπους με ούμπαλα...

  Δεν μπορεί η Μπιρμπίλη να τα βάλει με Μυτηλιναίους και Μπόμπολες. Δεν την λαμβάνουν στα σοβαρά. Εδώ αυτοί δεν λαμβάνουν τον ΓΑΠ στα σοβαρά (και τον κάθε πρωθυπουργό)...
  Και πώς να λάβουν στα σοβαρά τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους Βουλευτές (σχεδόν όλων των Κομμάτων) όταν κατά την προεκλογική περίοδο χρηματοδοτούν ολόκληρους κομματικούς μηχανισμούς κτλ.. Τζάμπα το κάνουν;;;

  Δεν μπορεί η Φώφη να βάλει τάξη στο ΕΣΥ...
  Πού να τα βάλει με τους πανίσχυρους μηχανισμούς προμηθειών των Νοσοκομείων, με τις συντεχνίες των "φακελάκηδων", των παράνομων ιατρείων κτλ. που έχουν στήσει εκεί μέσα μεγαλοϊατροί και καθηγητές Πανεπιστημίου εν μέρει...
  Θα βγάινουν τα σκάνδαλα ένα-ένα και θα λέει μετά "θα το ερευνήσουμε, θα το δούμε" κτλ.

  Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί...

  Ο ΓΑΠ εάν ήθελε να είναι αποτελεσματικός έπρεπε να πει: "ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ/ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ"...!

  Τεχνοκράτες παντού.

  Πέντε καθηγητές οικονομολόγοι στο Οικονομικών! Να πούνε την αλήθεια στο λαό για την κατάσταση και να σηκώσουν τα μανίκια.

  Όχι να βγαίνει ο Παπακωνσταντίνου και να μας κάνει το άσπρο-μαύρο και κάθε τόσο να ρίχνει το βλέμμα δεξιά (προς το πρωθυπουργικό έδρανο) σαν να ρωτάει "τα λέω καλά πρόεδρε;"...

  Πέντε λαμπροί Καθηγητές Ιατρικής στο Υγείας να βάλουν τάξη όσον αφορά στις ελλέιψεις, πέντε λαμπροί contracts και logistics manager να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τις συμβάσεις, τις προμήθειες κτλ.

  Όχι την (κατά τα άλλα συμπαθέστατη) Φώφη που δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα και το μόνο που ξέρει απο Υγεία είναι η Euromedica και η Ευρωκλινική...

  κτλ. κτλ. κτλ.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/10/2009 06:55:51

  To πρασινο εκτος απο χρωμα του ΠΑΣΟΚ,του Παναθηναικου και των Οικολογων ειναι και το χρωμα του Ισλαμ.Αυτο θα ειναι το μονο κερδισμενο και η συνεχεια επι της οθονης.

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/10/2009 08:03:08

  @ψυχραιμια  Λόγω Σένγκεν η Ελλάδα ή οποιαδηποτε χώρα δεν δύναται να παραχωρεί ιθαγένειες κατά το δοκούν.

  Επειδή όμως ο ΓΑΠ και η οπερέτα του, ειναι ικανοί για τα πάντα, μπορώ να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν ήδη προετοιμαζόμενα αντίμετρα για αυτή την κατάσταση, τόσο νομικά όσο και περισσότερο πρακτικά, εάν μου επιτραπεί και "πεζοδρομιακά" ακόμα.
  Δυστυχώς για τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε ζούμε στη δεκαετία του '80 με το μονπώλειο της κρατικής τηλεόρασης, ούτε τη δεκαετία του '90 με το μονωπόλειο των νταβατζήδων.

  Το ΠΑΣΟΚ εάν δεν πράξει αυτά που υποσχέθηκε και κυρίως " λεφτά στο λαό", θα περάσει τα πανδεινα τόσο από την κρατικίστικη Αριστερά, όσο και από την αντισυστημική αλλά και από όλες τις εντός και εκτός του συστήματος δυνάμεις.

  Μη έχοντας το ΠΑΣΟΚ μια κατέυθυνση, ούτε δεξιά ούτε αριστερή, έχει όλα τα φόντa πλέον να βουλιάξει σε πάρα πολύ σύνομο χρονικό διάστημα.


  Ήδη στο πρώτο κρίσιμο τέστ, με τους αριστοκράτες λιμενεργάτες του OΛΠ, υποχώρησε η κυβέρνηση και δέχθηκε να επαναδιaπραγματευτεί τη σύμβαση υπό την απειλή διαρκών απεργιών.


  Εάν με το "καλημέρα" στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με 160 έδρες και διαλυμένη αντιπολίτευση, δεν μπορεί να κάνει καλά 500 εργαζόμενους που έχουν την κοινωνία ούτως ή άλλως απεναντί τους, τότε η κυβένρηση αυτή έχει ήδη χάσει το βηματισμό της και θα πέσει είτε από τρικλοποδιά είτε από μόνη της.

  Να υπενθυμίσω ότι η αήθης επίθεση του Πρώτου Θέματος στη Μπριρμπίλη, αφέθηκε και αυτή αναπάντητη εκ μέρους ΓΑΠ, παρόλο που η συγκεκριμένη αποτελεί προσωπική επιλογή του και στοίχημα.


  Κυβερνάει αλήθεια τη χώρα ο Παπανδρέου ή κυβέρνηση αυτή στηρίζεται σε "Λόγχες Πραιτωριανών"?

  • eleftheros avatar
   eleftheros @ Dubai Expatriate 19/10/2009 08:54:45

   Φίλε μου, τί τα θές τί τα γυρεύεις.
   Όλοι ξέρουμε ποιά είναι η αλήθεια.
   ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ.
   Ποιός άλλος, ο Γιώργος.
   Όχι ο Γιωργάκης βέβαια, ο άλλος Γιώργος ο καπάτσος.
   Ο Μπόμπολας.
   Με φύτεψε πρώτα το γιό της κυρίας Τσάντ και τώρα πάει να κάνει το τζάκ πότ με τη Θεοδώρα.
   Αφού δεν έχουμε μυαλό είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 8. aris53m avatar
  aris53m 19/10/2009 08:07:46

  Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα?

  Ας προσέχαμε.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/10/2009 08:44:13

  Δεν γνωριζω παρα μονο αυτα που διαβαζω και βλεπω : Πεζοδρομιακη αντιδραση απο πλευρας δεξιας εκτος που θα καταγγελθει ως φασιστικη,χρυσαυγιτικη και ρατσιστικη ειναι αδυνατη καθως υπερεχουν οι αντιφα,αναρχικοι κλπ που γιαυτο το σκοπο φτιαχθηκαν και γιαυτο εξεγερθηκαν.
  Σε μια ξενη εφημεριδα με αφορμη την προσευχη των μουσουλμανων στο Ολυμπιακο Σταδιο υπηρχε μεγας τιτλος Greece s racial divide που θεωρουσε ως κυριο ζητημα της Ελλαδος το οτι δεν εχουν δικαιωμα ψηφου οι μεταναστες.Αυτο ηταν το πραγματικο διακυβευμα των εκλογων,ασχετα αν κανεις δεν αναφεροταν σε αυτο και εχει τεραστια στηριξη απο το Londonistan οπως λεγεται πια σκωπτικα η πρωτευουσα της Αγγλιας,το κεντρο του ευρωπαικου ισλαμ και οχι πολυ παλια την πολη που ηταν το πρωτο κεντρο επιρροης στην Ελλαδα.Και πιθανον και αυτος ηταν ο λογος της επισπευσης παρα οσα λεγονται καθως αν δεν παραδινοταν η εξουσια στα γρηγορα θα ειχαμε νεα εξεγερση το Δεκεμβριο ,πιο αγρια.
  Τωρα για τα υπολοιπα θεωρω οτι το ΠΑΣΟΚ φροντιζει τα κοινωνικα στρωματα στα οποια στηριζεται και γιαυτο τα βρηκε με τους λιμενεργατες,οχι οτι δεν μπορουσε να τους αντιμετωπισει.
  Εν πασει περιπτωσει θα δουμε.

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ ψυχραιμια 19/10/2009 14:58:50

   Multi-culti μου θέλουν, αλλά για τους άλλους. Για την πα΄ρτη τους, ξηγιούνται διαφορετικά:

   http://www.guardian.co.uk/uk/2009/oct/16/anti-terrorism-strategy-spies-innocents

 10. Υ. avatar
  Υ. 19/10/2009 08:46:43

  Η γλαφυρότητα του άρθρου σου, μου ‘φτιαξε τη μέρα. Θα τα δούμε όόόλα αυτά στον επερχόμενο προς κατάθεση προϋπολογισμό (μετά τη κρυάδα του Παπακωνσταντίνου, σήμερα-αύριο στις Βρυξέλλες). Σε πρώτη φάση. Η δεύτερη θα ΄ναι η εκτέλεση του (του προϋπολογισμού).

  Α ρε γέλια που θα κάνουμε!

 11. eleftheros avatar
  eleftheros 19/10/2009 09:00:29

  Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τις προγραμματικές δηλώσεις είναι εύκολη υπόθεση.
  Πολύ εύκολη.
  Ο Γιωργάκης ξέρει από αμερικάνικο πολιτικό μάρκετιγκ της επιδερμικότητας και του φτηνού εντυπωσιασμού.
  Αλλά τα επικοινωνιακά κολπάκια δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάληψη σοβαρών ευθυνών.
  Για παράδειγμα, γιατί ξεχνάμε τη σημαντική αύξηση του Ε.Φ.Κ. που ανακοινώθηκε; Όλοι θα φωνάζουμε αύριο που θα γίνει πανάκριβη η βενζίνη, που μέχρι σήμερα είχαμε τη δεύτερη φθηνότερη στην Ε.Ε.
  Τα πυροτεχνήματα δεν φέρνουν ΠΟΤΕ σοβαρά αποτελέσματα.
  Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα πούμε το δεσπότη παναγιώτη, από τους φόρους, την ανεργία και τη φτώχεια.
  Μακάρι φίλε μου να υπήρχαν μαγικά ραβδιά στον πραγματικό κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν!
  Μόνο στα παραμύθια γίνονται αυτά, σαν τα παραμύθια που μας τάϊσαν προεκλογικά ο Γιωργάκης και ο Παπακωνσταντίνου και τώρα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε την επιπολαιότητά μας.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/10/2009 09:24:13

  Ωραίος πίνακας, αν και λίγο στατικός. Τίνος είναι; Ή μήπως είναι δημιούργημα των Φακτόρων με ιλλουστρέϊτορ και Ctrl-D;

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 19/10/2009 09:35:35

  Ε όχι κι ωραίος αλλενάκι...anyway , είδα μέρος της πρώτης ομιλίας του ΓΑΠ.

  Καλή η ομιλία , αν την έκανε για την Βουλή των εφήβων μπορεί να έπερνε και βραβείο.

  Έτσι δεν πάμε πουθενά και φοβάμαι πως τα λόγια του αρχαιοπτέρυξ θα βγουν αληθινά όσων αφορά τα εξ Ευρώπας συμφέροντα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ greekpoliticalreview 19/10/2009 09:40:05

   καλημέρα, μπορεί να είναι κομπιουτερίστικος.

 14. Γιαβρής avatar
  Γιαβρής 19/10/2009 09:45:45

  Μίλησε κι ο εικαστικός της "παρέας".

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Γιαβρής 19/10/2009 10:05:37

   Από στερεότυπα άλλο τίποτα.

 15. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/10/2009 09:48:01

  @ Ψυχραιμία


  Συμφωνώ μαζί σου ότι η ηγετική ομάδα περί τον ΓΑΠ είναι φιλό-Μουσουλμάνοι και είναι δεκτικοί στην προσαρμογή της χώρας σε ένα μεταμοντέρνο Χαλιφάτο, σκέψου όμως ότι τα στελέχη και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι γιατί θα βρεθούν ενώπιω μίας μάζας ατόμων-Μουσουλμάνων και λοιπόν που θα τους ανταγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις-ρουσφέτια κτλ.

  Στην ουσία θα είναι η καταστροφή του ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο ΣΥΡ. και οι Οικολόγοι τους συμφέρει μια τέτοια λογική.


  Σε γενικότερο επίπεδο, τόσο ο Ανδρέας ΠΑπανδρέου όσο και ο σημερινός υιός, εργαζονται για τα συμφέροντα της εταιρέιας ΑΡΑΜΚΟ.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία στο κόσμο από άποψη τζιρου μη-εισηγμένη στο χρηματηστήρο με αποτέλεσμα λίγοι να αντιλαμβάνονται το ρόλο της.

  Όμως αποτελεί τη βάση ισχύος των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας όπως και του σημερινού διεθνούς σστήματος εξουσίας.

  Το πετρέλαιο είναι το αγαθό των αγαθών και συνεπώς άλλος έχει το όνομα (Ισραήλ) και άλλος τη χάρη (Σαουδάραβες). (Εισαγωγή στους σύγχρονους νεοελληνικούς μύθος, Μέρος πρώτον)

  Κατά αυτό το τρόπο, μόλις η δομή αυτή πλανητικής εξουσίας άρχισε να ανατέλλει τη δεκαετία του '50, οικογένειες από όλο το κόσμο προωθήθηκαν προκειμένου να την "στερεώσουν".

  Στις ΗΠΑ οι πρώτοι που έπαιξαν αυτό το ρόλο ήταν οι Κέννεντυ και το πλήρωσαν βέβαια με δολοφονίες από αντίπαλα "εσωτερικά συμφέροντα".

  (Οι Κέννεντυ είναι οι πάτρωνες της οικογένειας Βαρδηνογιάννη, τους πρώτους και κύριους συνεργάτες της ΑΡΑΜΚΟ επί δεκαετίες στην Ελληνική επικράτεια)

  Το ρόλο τώρα αυτόν το έχουν αναλάβει οι Κλίντον.

  Στην Ελλάδα προωθήθηκε ο Ανδρέας λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής θέσης της χώρας που έγινε ο διαμεσολαβητής μεταξύ αντιτιθέμενων Μουσουλμανικών συμφερόντων. Αυτή ήταν η περιβόητη "Αραβική πολιτική του Ανδρέα".

  Ο γιός του απλώς συνεχίζει το ίδιο ρόλο, προφυλλάσοντας το βόρειονατολικό μέρος του γεωοικονομικού οικοπέδου της ΑΡΑΜΚΟ που εκτείνεται από τον Κόλπο μέχρι το Σεράγεβο.


  Αυτά και άλλα πολλά, εξηγούν τον "Φίλο-Μουσουλμανισμού" του ΓΑΠ και της ομάδας του.

  Για αυτό το λόγο τους προώθησαν εξάλλου.


  Όταν ακούτε ότι οι "Αμερικανοί συμφωνούν ή διαφωνούν με κάτι", αναρωτηθείτε.

  Ποιοί Αμερικανοί? Αυτοί της ΑΡΑΜΚΟ, αυτοί της ΚΟΝΟΚΟ ή μήπως αυτοί της Τζένεραλ Ελέκτρικ?

  Η Αμερικανική ισχύς βασίζεται σε συμμαχίες συμφερόντων δομημένες σε κεφαλαιοκρατικό-υπερεθνικό-επιχειρηματικό επίπεδο που υποκρύπτουν πάντα γεωοικονομική και γεωπολιτική διάσταση.

  Υπάρχουν διάφορι άξονες και αυτή τη στιγμή πυο μιλάμε ο σημαντικότερος είναι αυτός Νέας Υόρκης-Ριάντ που διαπερνά κάθετα όλα τα λόμπυ εξουσίας στην Ουάσινγκτον.


  Με απλά λόγια ο ρόλος του ΓΑΠ σε διεθνές επίπεδο είναι να καθυστερήσει την αναπόφευκτη εισαγωγή φυσικού αερίου στην ΕΕ, ώστε το "Αγαθό βάσης" να παραμείνει το Σαουδαραβικό πετρέλαιο και να μην εισχωρήσουν νέοι παιχτες στο διεθνές σύστημα, αλλάζοντας έτσι τις κρισιμες ισσοροπιες και εν τέλει το ίδιο το σύστημα.


  Στο παγκόσμιο σκάκι ο ΓΑΠ είναι ένα πιόνι που μόλις κουνήθηκε ένα βήμα μπροστά.
  Υ.Γ Ασφαλώς υάρχουν πολλές αλλεπικαλυπτόμενες πτυχές στα απαραπάνω. Επιφυλλάσομαι να επανέλθω.

  • maquis avatar
   maquis @ Dubai Expatriate 19/10/2009 10:44:17

   Χμμμ... στο Νταχράν ήσουνα, ή απλώς έχεις φίλους στην ΑRAMCO;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Dubai Expatriate 19/10/2009 10:50:11

   Ενδιαφέρων ο γεωοικονομικός χάρτης που σχεδίασες Dubai.

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Dubai Expatriate 19/10/2009 15:00:14

   Έχω ακούσει βουλευτές κοινοβουλευτικού κόμματος να μιλάνε ανοιχτά για υποκατάσταση πληθυσμού, ώστε να αλλάξει το "εθνικιστικό" κλίμα στην Ελλάδα.

   • ORGANOMENO avatar
    ORGANOMENO @ Πονοκέφαλος 19/10/2009 16:26:39

    ΤΟΥ ΣΥΡΙΓΓΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ

    ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ...

 16. Lavazza avatar
  Lavazza 19/10/2009 09:55:56

  Μια και λέμε για ηγετική ομάδα του ΓΑΠ.

  Η Χριστοφιλοπούλου γιατί δεν χρησιμοποιεί το πατρικό της όνομα;;;

  Με τον νόμο του Αντρέα το 1983 πρέπει όλες οι γυναίκες να κρατάνε το πατρικό τους όνομα.

  Η Χριστοφιλοπούλου γιατί δεν το κρατά;;;

  Ντρέπεται που λέγεται Kaler και στο θρήσκευμα είναι Ισραηλινή (έτσι ακούγεται)...;;;

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ Lavazza 19/10/2009 09:56:44

   Υ.Γ.:

   Στο θρήσκευμα Εβραία εννοούσα

  • Pikaia Gracilens avatar
   Pikaia Gracilens @ Lavazza 19/10/2009 10:36:01

   Καλύτερα να ελένγχεται αυτά που λέγονται προτού τα αναπαράγεται εδώ. Είναι λυπηρό να χαμηλώνουμε το επίπεδο αυτού του μπλόγκ με χαζομάρες.

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Pikaia Gracilens 21/10/2009 08:45:03

    Pikaia Gracilens, το επίπεδο του blog χαμηλώνει όταν γράφεις σε 2ο πληθυντικό "ελένχεται", κι όχι όταν κάποιος γράψει την αλήθεια.

 17. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 19/10/2009 09:56:51

  Σωστή η κριτική στα πράσινα ά-λογα, όμως μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε εξαιτίας τους. Τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, έχουμε σβήσει.-

 18. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/10/2009 10:05:34

  @Lavazza


  Μάλλον Τούρκικο είναι το Kaler. Νομίζω σημαίνει "Χέρι".

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 19/10/2009 11:26:22

  Προσθετω το 11ο σχολιο στο σουρεαλιστικο πρασινο θεατρο. O Giovanni Raguzzi, Γιαννης Ραγκουσης επι το ελληνικοτερον(;), ανακοινωσε την προθεση για παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τις εκλογές της τοπικής αυτοδικοίκησης για τους μετανάστες.

  Η ΚΟΣΟΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Ο δρομος για την κολαση ειναι παντα στρωμενος με καλες προθεσεις κε Raguzzi. Το ονομα Τσεναϊ σας λεει τιποτα; θα τα ξαναπουμε.

 20. tiramola avatar
  tiramola 19/10/2009 11:37:14

  To ποστ απευθύνεται σε μηδενιστές , απαισιόδοξους και τεμπέληδες...
  Η πρόοδος μιάς κοινωνίας αλλά και η ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα οραματιστών.
  Ούτε ένας από την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ για τους γνωστούς λόγους) δεν μπόρεσε να αντιπαρατεθέι επί της ουσίας των προγραμματικών της νέας κυβέρνησης.
  Ωραίο και το "αστείο" για καφεδάκι στα ΚΕΠ...

  ΥΓ Όλοι εσείς που κρέμεστε από το στόμα του Αλ-μούμια και που εσχάτως γίνατε και λάτρες του συγκεκριμένου θα πρέπει κάποια στιγμή όταν συνέλθετε από την σφαλιάρα των εκλογών να καταλάβετε ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς....

  • eleftheros avatar
   eleftheros @ tiramola 19/10/2009 12:39:54

   Tiramola, εσύ που μασάς ουτοπίες και καταπίνεις οράματα όταν, από τον επόμενο μήνα θα πάς να βάλεις βενζίνη και θα σου κοστίζει 15% πιό ακριβά (λόγω αύξησης του ΕΦΚ) να πείς στο βενζινά ότι είσαι άνθρωπος και όχι αριθμός.
   Θα σου κάνει καλύτερη τιμή, είμαι βέβαιος.
   (ρε τί κυκλοφορεί εκεί έξω!)

   • tiramola avatar
    tiramola @ eleftheros 19/10/2009 12:48:04

    Τι λες ρε παίδαρε?
    Έχεις τέτοια πληροφορία?
    Θα αυξηθεί ο ΕΦΚ?
    Είσαστε για γέλια και για κλάματα μαζί...

    • eleftheros avatar
     eleftheros @ tiramola 19/10/2009 14:04:28

     Εσένα η μανούλα σου όταν σε βλέπει το πρωί γελάει (αμήχανα) ή κλαίει (γοερά);
     Όταν δεν έχεις τίποτε να συνεισφέρεις καλό είναι να σιωπάς παρά να συζητάς σαν να είσαι σε καφενείο.
     Δεν μπορείς όχι μόνο να καταλάβεις τί σημαίνουν αυτά που συμβαίνουν γύρω σου αλλά ούτε κάν τα νέα δεν παρακολουθείς.

  • trellakias avatar
   trellakias @ tiramola 19/10/2009 13:57:47

   Όχι μόνο από το στόμα του Αλμούνια αλλά και από τα α........ του αγαπητέ φίλε tiramola, αφού αυτός βαράει το ντέφι που πρέπει όλοι οι κοινοί θνητοί, υπήκοοι της Ευρωπαικής Ένωσης να ακούμε ως τον πραγματικό ηγέτη της οικονομίας. Τώρα αν το αφεντικό σου παίζει με λόγο σοβαρό και σκληρό για εσωτερική κατανάλωση ενώ έξω θα κάτσει κόσμεια και υπάκουα είναι άλλο θέμα, που σίγουρα δεν θέλει αλλά είναι αναγκασμένος να κάνει. Το σίγουρο είναι πως είναι νωρίς για κρίσεις στην νέα κυβέρνηση και πρέπει όλοι να ευχηθούμε να πετύχει γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αν δεν πετύχει θα τον πάρει ο διάολος όπως πήρε και τον προηγούμενο. Τέλος η πείνα για τον λαό και το δεν έχω. Όποιος δώσει στον απλό λαό θα κερδίσει. Από οραματιστές που φτιάχνουν βαθειές τσέπες έχει γεμίσει η μίζερη ζωή του Έλληνα, κανένας πολιτικός που να δώσει και να σκεφτεί το πορτοφόλλι του πολίτη στην καθημερινότητα, μας λείπει tiramola.
   Το αφεντικό σου κέρδισε άξια τις εκλογές τάζοντας σ' όλους ασύστολα ως γνήσιος Παπανδρέου αλλά δεν είμαστε στο 1985 που μ' ένα "σύντροφοι" θα μπορεί να κλέψει τους ψήφους από τους κεντροαριστερούς ΄για δεύτερη φορά! Υπομονή και τα "καλύτερα" έρχονται με την γιορτή του Πολυτεχνίου και στην επέτειο της δολοφονίας του μικρού άτυχου Αλέξη, στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Εκεί να δείς τι ωραία θα περάσουμε. δες στο Indymedia ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!!!!

 21. zimiaris avatar
  zimiaris 19/10/2009 14:23:19

  ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ YORGAKI.
  Η νέα Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ακύρωσε απόφαση του προκατόχου της, για διορισμό προσωρινής Δοιηκούσας Επιτροπής στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, και επανέφερε τον καταδικασθέντα πρόεδρο κ. Εμμανούηλ Καλοκαιρινό...
  Ο κ. Καλοκαιρινός στις 26-5-2009 καταδικάστηκε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ από το Εφετείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης 5 μηνών μαζί με υπαλλήλους του ΠΙΣ για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και νόθευση Δημοσίου εγγράφου (του ΠΙΣ!!!).
  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  Στράτα - στρατούλα!
  (Ευτυχώς που ήλθε ο YORGAKI και ησύχασα με τη διαφθορά. Εγγυώμαι και δεσμεύομαι έλεγε ο μπαγάσας, τόπε και τόκανε).

 22. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 19/10/2009 14:23:42

  Διαβάζοντας όλους σας κατέληξα στο εξής:
  Η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε. Πρέπει άμεσα να παραιτηθεί και να αναλάβει η Ν.Δ. έστω και χωρίς αρχηγό. Αλλωστε στην τελευταία της θητεία, βελτίωσε την οικονομία της Ελλάδας, βελτίωσε τη διεθνή θέση της χώρας, κατατρόπωσε τους Τούρκους και πάταξε τη διαφθορά.
  Ολα αυτά που επανέφερε το κακό ΠΑΣΟΚ μέσα σε 2 βδομάδες. Ούτε θαύμα να έκανε.
  Οσο αστεία όμως είναι τα παραπάνω τόσο αστεία είναι και αυτά που διαβάζω εδώ. Δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτό που καταλαβαίνει το 70%-80% του λαού ή είστε η "φωτισμένη ελίτ" που βλέπετε ότι δεν βλέπουμε όλοι εμείς οι τυφλοί;
  Θα μείνωμε την απορία...

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Δημήτρης Μαγκούτης 19/10/2009 14:45:14

   Εξήγησέ μου ρε φίλε , σε παρακαλώ δηλαδή , τι είναι αυτό που βλέπει το 70%-80% που δεν το βλέπω εγώ να ησυχάσω επιτέλους κι εγώ ο άνθρωπος.

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ Δημήτρης Μαγκούτης 19/10/2009 15:17:40

   Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν απέτυχε και ούτε της το εύχομαι γιατί θα τότε "θα μας πάρει και θα μας σηκώσει" όλους. Θα μου επιτρέψεις όμως έστω κι αν έχει πρόσφατη λαική εντολή, έστω κι αν το 70%-80% ή και το 95% την κρίνει θετικά να διατηρώ την άποψη που είχα και πριν τις εκλογές για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της.
   Δεν είναι το θέμα αν ανήκω σε "φωτισμένη ελίτ" -πιθανώτατα όχι- το θέμα είναι μήπως μερικοί βλέπουνν ότι θέλουν να δουν (ψυχολογικά έχει την εξήγηση του) και μήπως κάποιοι άλλοι τους αρεσουν κάποια πράγματα που εγώ απεχθάνομαι (δικαίωμα τους και δικαίωμα μου).

  • ataktos avatar
   ataktos @ Δημήτρης Μαγκούτης 19/10/2009 16:51:05

   Αγαπητέ ούτε στο όνειρο σου δεν φαντάστικες ποτέ να μείνεις υπήκοος στο τελευταίο κράτος του σοσιαλισμού στην Ευρώπη

 23. Jimmy Daras avatar
  Jimmy Daras 19/10/2009 14:44:05

  O ELLINIKOS LAOS ANAGASTHKE NA PSIFISSI TO ''ANATHEMA'', KAI TORA THA ZHSSH ME AFTO THN PROSECHI DEKAETIA.
  SE DEKA XRONIA THA TA POUME APO KONTA.

 24. ELENH avatar
  ELENH 19/10/2009 15:33:34

  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ» ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ? Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 9:30μμ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο/Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ/Α ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΦΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΗΧΑΝΗ? ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ? ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ «ΔΗΘΕΝ» ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΦΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-ΝΟΜΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ? ΤΙ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ? ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟ? ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9:30μμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ), ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ (ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ). Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ CLUB-PUB ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ/ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ? ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ, ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΤΥΠΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ).

 25. the joker avatar
  the joker 19/10/2009 15:41:57

  Πολύς κλαυσίγελως θα πέσει τους επόμενους μήνες εδώ στη Νότια Δανία.
  Ειδικά όταν θα αρχίσουν να τραβάνε από τη μία οι απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι και από την άλλη το Δ.Ν.Τ. δεν θα ξέρουμε από που να φύγουμε.
  Υπερβολές;
  ΟΚ.

 26. NYXTA avatar
  NYXTA 19/10/2009 16:16:06

  Μετα τις 9 στα μαγαζια δεν πινουνε καφεδες, ουισκια πινουνε τι καφε μας τσαμπουνας?

 27. eleftheros avatar
  eleftheros 19/10/2009 16:49:19

  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  «Δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε παρανόμως το “φιλέτο” της περιοχής Κάβο Σίδερο στην Κρήτη από τη μονή Τοπλού είναι η καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και νομικός, Γλυκερία Σιούτη, η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο συμβούλου (περί διοικητικών θεμάτων) στο πρωθυπουργικό γραφείο του Γ. Παπανδρέου. Η Γ. Σιούτη, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη, με τον οποίο άλλωστε μοιράζονται και το ίδιο δικηγορικό γραφείο, χειρίστηκαν για λογαριασμό της αγγλικής εταιρείας Loyalward, τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Τοπλού στην Κρήτη, την οποία πολλοί παρομοίασαν με το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Οι δυο τους μάλιστα έχουν υπογράψει δικόγραφο – παρέμβαση υπέρ της εταιρείας στην οποία η μονή επιχείρησε να ξεπουλήσει το “φιλέτο” του Κάβο Σίδερο, περιοχή που διεκδικούσε και το δημόσιο. ».
  ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΤΕ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

 28. ataktos avatar
  ataktos 19/10/2009 16:50:07

  Αγαπητέ Tiramola ούτε στο όνειρο σου δεν φαντάστικες ποτέ να μείνεις υπήκοος στο τελευταίο κράτος του σοσιαλισμού στην Ευρώπη...

 29. aris lalidis avatar
  aris lalidis 19/10/2009 19:23:43

  Pikaia Gracilens " Καλύτερα να ελένγχεται αυτά που λέγονται προτού τα αναπαράγεται εδώ. Είναι λυπηρό να χαμηλώνουμε το επίπεδο αυτού του μπλόγκ με χαζομάρες."
  ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 30. Doc avatar
  Doc 19/10/2009 20:52:36

  Το έλειμμα το 1989 ξέρετε τι ποσοστό του ΑΕΠ ήταν?
  Η απάντηση προσεχώς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.