«Ευρωπαϊκό Μέτωπο»
10/05/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ευρωπαϊκό Μέτωπο»

Οι δυσκολίες των καιρών επιτάσσουν τη συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Μετώπου». Ενός μετώπου πάνω από κόμματα και ιδεολογίες που θα υπηρετεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει...

Οι μεγάλες ανατροπές στις κοινωνίες δυστυχώς δεν γίνονται με ειρηνικό τρόπο. Είτε γίνονται με πόλεμο, είτε με επανάσταση είτε με πολύ επώδυνες αλλαγές που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο. Οι χώρες δε βάζουν ποτέ «λουκέτο», δεν είναι οικονομίες να χρεοκοπήσουν. Συνεχίζουν να υπάρχουν, πολλές φορές σε ημιθανή κατάσταση αλλά συνεχίζουν.

Η περίπτωση της ελληνικής κοινωνίας είναι μια τέτοια που κάθε φορά που αλλάζει το κάνει με πολύ επώδυνο τρόπο. Με πόλεμο, με εμφύλιο, με χούντες και μεταπολίτευση. Η τελευταία περίοδος, αυτό που φωνάζουμε μεταπολιτευτικό πολιτικό και κοινωνικό μοντέλο, είναι 40 ετών και όλο και πιο συχνά λέμε ότι κατέρρευσε, ότι έρχεται η μετα-μεταπολίτευση, ότι πνέει τα λοίσθια.

Όμως, αυτό εκεί. Διατηρείται ζωντανό και μας βασανίζει. Με τον λαϊκισμό του, την κομματοκρατία, την φαυλότητα, την αριστερή ιδεολογία που κυριάρχησε αν και ηττήθηκε, τα ενοχικά σύνδρομα της κεντροδεξιάς, την συγκρότηση ενός κράτους που βόλεψε τον κόσμο και βολεύτηκε από αυτό. Δημόσιο, χαλαρότητα, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, κομματικές και επιχειρηματικές νομενκλατούρες, ολιγάρχες που κάνουν κουμάντο στα μέσα ενημέρωσης. Όλα αυτά τα ξέρουμε και τα συζητάμε. Τα αναλύουμε και περιμένουμε πότε θα αλλάξουν, ουσιαστικά πότε θα αλλάξουμε όλοι εμείς.

Πότε αυτό το DNA της νεοελληνικής αηδίας θα αποβληθεί από τον οργανισμό μας. Πότε θα γίνουμε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται το παρελθόν του και τις παραδόσεις του αλλά που θα προχωρά μπροστά, θα παράγει, θα αξιοποιεί τον εθνικό του πλούτο, θα εκμεταλλεύεται τα λαμπρά μυαλά του, τα ελληνόπουλα που έχουν απογοητευτεί και φεύγουν εξαιτίας της αναξιοκρατίας.

Οι πρώτοι σπασμοί της Μεταπολίτευσης ξεκίνησαν με το μνημόνιο, με την αναπόφευκτη οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Κάποιοι μίλησαν για...θεόσταλτο δώρο για να αλλάξει αυτή η χώρα αλλά τους είπαν γερμανοτσολιάδες. Αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες τα βρήκαμε μπροστά μας αλλά τα καταδικάσαμε γιατί η εθνική μας πλάνη δεν μας επιτρέπει να δούμε ξεκάθαρα. Τι θέλουμε για την Ελλάδα. Τι ζητάμε για την πατρίδα. Πώς ονειρευόμαστε αυτόν τον τόπο.

Ο άκρατος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την δολοφονική ανοησία της κυβέρνησης Παπανδρέου επέτεινε την κατάσταση.

Ο Σαμαράς παρόλο που παρέλαβε χάος, κατάφερε μόλις σε δυόμιση χρόνια να σηκώσει τη χώρα όρθια και να βρίσκεται μια ανάσα από το να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Όμως οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του.

Και τώρα; Η Αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία. Όλο στόμφο, ενδείξεις εκδίκησης για την... Βάρκιζα, τζάμπα μαγκιά και κυρίως με έναν απίστευτο λαϊκίστικο λόγο ήρθε να τα αλλάξει όλα. Όμως, με λάθος τρόπο κάνοντας ίσως τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.

Και τώρα που τα πάντα καταρρέουν, τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα από το χείλος της αβύσσου και οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες έχουμε αρχίσει και ξαναμιλάμε για τους τελευταίους σπασμούς της μεταπολίτευσης. Αν είναι έτσι σύντομα θα το διαπιστώσουμε. Όμως, πολύ φοβούμαστε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι επώδυνες. Ο Τσίπρας θα αποδειχθεί ο μοιραίος άνδρας της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Θέλησε το ρόλο του ολετήρα, κέρδισε το παράσημο και θα τον ακολουθεί μια ζωή.

Ελπίζουμε μόνο πως όταν θα έρθει η ώρα των επώδυνων αλλαγών και συμβιβασμών να υπάρχουν οι λογικοί άνθρωποι που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας και θα τη φέρουν στον ίσιο δρόμο. Ίσως είναι η ώρα του κάθε Έλληνα να αναρωτηθεί τι θέλει για τον ίδιο, τα παιδιά του και τη χώρα του. Θα συνεχίσει στον ίδιο τρόπο ζωής που κατέστρεψε τη χώρα και καταστρέφει κι αυτόν; Ή θα συμβάλλει σε μια αργή, δύσκολη αλλά αναγκαία μετάβαση σε ένα σύγχρονο κράτος που δεν θα θυμίζει σε τίποτε όλα τα προηγούμενα «μαύρα» χρόνια της μεταπολίτευσης;

Η ώρα της αλήθειας είναι τώρα, καιρός να μπουν τα μυαλά στο κεφάλι και να κοπούν τα πολλά λόγια.

Οι δυσκολίες των καιρών επιτάσσουν τη συστράτευση όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Μετώπου». Ενός μετώπου πάνω από κόμματα και ιδεολογίες που θα υπηρετεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/05/2015 06:17:52

  Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα.Το χάσμα δεξιάς - αντιδεξιάς δεν μπορεί να ξεπερασθεί λόγω των προκαταλήψεων των πασόκων.Ο Θεοδωράκης παρακαλάει να κάνει ο Τσίπρας ευρωπαική στροφή για να κολλήσει μαζί του και το ίδιο θα συμβεί και με το εναπομείναν Πασόκ μετά τον Βενιζέλο.Οι άνθρωποι έτσι έχουν γαλουχηθεί ,έτσι έχουν μάθει.Η ΝΔ πρέπει να επιδιώξει συνεργασία αλλά να μην περιμένει πολλά από αυτούς.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 10/05/2015 07:22:14

  Δεν νομίζω κι εγώ να έχει πολύ μέλλον αυτό το "ευρωπαϊκό μέτωπο". Πιο πολύ σαν ένα συγκυριακό σχήμα το βλέπω, με το οποίο η ΝΔ θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα που της δημιουργεί η (προσωρινή, ελπίζουμε) έλλειψη δημοφιλίας στο εκλογικό σώμα. Αν το δει η ΝΔ ως κάτι παραπάνω από συγκυριακό, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Τέλος, τα "ευρωπαϊκά" κλπ. εμένα με απωθουν. Δεν λέω να το πούμε "πατριωτικό", διότι τότε θα φανεί πατριδοκάπηλο, αλλά κάπως αλλιώς δεν έχει;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 10/05/2015 13:17:22

   Eάν σε απωθούν ίσως είσαι πιο κοντά στον Καμμένο χωρις παρεξήγηση. Η ΝΔ είναι η μορφή εκείνη της δεξιάς που έχει ταυτισθεί με την ευρωπαική πορεία της Ελλάδος. Eίναι άλλο πράγμα η προσπάθεια διαφόρων ποταμιών να αφαιρέσουν από την ευρωπαική πορεία τους εθνικούς στόχους και άλλο το γιατί η ΝΔ υποστηρίζει την πορεία αυτή.Τα 2,5 χρόνια Σαμαρά έδειξαν ότι η πορεία αυτή μπορεί να διευκολύνει εθνικούς στόχους φθάνει να το θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 10/05/2015 14:59:23

    Κάποτε ψήφιζες Μπακογιάννη στις εσωκομματικές της ΝΔ, προφανώς γιατί φοβόσουν τα εθνικολαϊκά του Σαμαρά. Τώρα που είδες ότι είναι συμβατά τα εθνικολαϊκά του Σαμαρά με τη ένταξη της Ελλάδας στη Δύση, έπαψε να σε ενοχλεί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικά θα βάλουμε μπροστά την Ευρώπη. Πολιτικά θα βάλουμε μπροστά τη χώρας μας. Και αν η Ευρώπη μας εξυπηρετεί (που μας εξυπηρετεί), τότε πάει καλά. Αν δεν μας εξυπηρετεί, τότε τι στο καλό τη θέλουμε; Πρώτα η Ελλάδα και μετά η Ευρώπη. Αυτή είναι η διαφωνία και είναι διαφωνία συμβολισμού, παρά ουσίας.

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ ψυχραιμια 10/05/2015 15:26:35

    "Διεθνιστική Δεξιά" θα μπορούσαμε να πούμε.

 3. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 10/05/2015 07:38:15

  Αν από το 2010 είχαμε μια κυβέρνηση...έντιμων τεχνοκρατών τώρα πιστεύω θα μιλάγαμε διαφορετικά. Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν θέλει να θίξει τα προνόμια του ΒΑΘΕΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ και την ιερή αγελάδα του δημοσίου για τούς γνωστούς λόγους που έχουμε θίξει συχνά και το ξέρουμε όλοι, αλλά οι πολιτικοί μας το αποφεύγουν σκόπιμα για λόγους ψηφοθηρικούς. Όταν λυθεί η εξίσωση που λέει ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να....ταίζει το δημόσιο και τούς πρόωρους συν/χους τότε θα μιλάμε από άλλη βάση....

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Φιλελεύθερος 10/05/2015 11:32:14

   Τους εργολάβους, τις τράπεζες, και τα ΜΜΕ ποιός θα τους ταΐζει στον καινούριο κόσμο? Ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέας?

   • Φιλελεύθερος avatar
    Φιλελεύθερος @ Βαγγέλης 10/05/2015 12:26:54

    Προς απάντηση καλό θα ήταν να δεις το παράδειγμα των ανεπτυγμένων Ευρωπαικών χωρών και της βορείου Αμερικής, όπου εκεί το κράτος κάνει συγκεκριμένα πράγματα και τα άλλα οι υπόλοιποι....Εδώ φτάσαμε σε σημείο το κράτος να πουλάει μέχρι και χαλιά....Το κράτος πατερούλης πρέπει να τελειώνει μια και καλή.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Φιλελεύθερος 10/05/2015 15:50:48

     Και τι θα απογίνουν οι φιλόπονοι εθνικοί προμηθευτές, οι εθνικοί εργολάβοι και λοιποί "επενδυτές" που αγωνίζονται για την "ανάπτυξη"? Δημόσιοι υπάλληλοι? Κρίνοντας από τα παραδείγματα των "ανεπτυγμένων Ευρωπαικών χωρών και της βορείου Αμερικής" όπως λέτε, πράγματι, σε αυτά τα συγκεκριμένα που κάνει το κράτος βασίζεστε οι "φιλελεύθεροι". Γι' αυτό τα βλέπεις όλα τα "ανεπτυγμένα κράτη" πνιγμένα στα χρέη να μπουκώνουν με φρεσκοτυπωμένο αέρα τις τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις για να τις "διασώσουν". Και ο λογαριασμός στον "τεμπέλη λαό" που απολαμβάνει "φιλελεύθερη" λιτότητα. Τέτοιο "φιλελευθερισμό" "ανεπτυγμένων Ευρωπαικών χωρών και της βορείου Αμερικής" έχετε κατά νου? Διότι κι αυτός κράτος-πατερούλη προϋποθέτει. Πατερούλη με σαφώς πολύ λιγότερα νόμιμα παιδιά αλλά με πολλά... εξώγαμα.

     • Φιλελεύθερος avatar
      Φιλελεύθερος @ Βαγγέλης 10/05/2015 16:25:18

      Σε μια χώρα με τόση ανεργία για χάρη του βαθέους κράτους αν δεν γίνουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ για νέες θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη θα είναι όνειρο απατηλό. Όταν το κράτος διοικείται αναξιοκρατικά και κάνουν και τα κουμάντα οι αποτυχόντες βουλευτές και λοιποί συγγενείς και φίλοι που έχουν και τη λογική του κράτους-τέρατος, τόσο θα πηγαίνουμε στο πάτο. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο στις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες.....

     • George N avatar
      George N @ Βαγγέλης 10/05/2015 20:22:36

      Αν και η κρατική παρέμβαση σε περίοδο κρίσης είναι συζητήσιμη από κάποιους, η ουσία είναι ότι αυτή έγινε στην Β.Ευρώπη και στην Β.Αμερική οι μέτοχοι των εταιριών που δεν άντεξαν στην κρίση χάσανε, αλλά τα κράτη στην συνέχεια πήρανε πίσω τα χρήματα των φορολογούμενων πουλώντας τις εταιρίες που διέσωσαν. Κάπου εδώ κοντά με πρώτη φορά Αριστερά, σε ανάλογο σκηνικό οι κρατικές μετοχές απαξιώθηκαν. Και όχι μόνο απαξιώθηκαν 25 δις αλλά συντόμως θα χρειασθεί και νέα ΑΜΚ στις τράπεζες κάπου 10 δις. Αλλά για αυτή την λεηλασία του δημόσιου πλούτου το λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε, δεν άκουσε και φυσικά δεν μίλησε...

 4. George N avatar
  George N 10/05/2015 08:54:09

  Αν το ΣΥΡΙΖΑ πάει σε ρήξη προφανώς και θα έχει νόημα. Αν πάει σε μνημόνια θα είναι απλά μια παραλλαγή του μένω έξω από τις αγορές για να μην αλλάξω. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε δυο ουσιαστικά αντι-ευρωπαικούς σχηματισμούς με επίφαση ευρωπαικότητας. Κανονικά θα νικάει ο πιο "αριστερός" μια και θα παίζει στο γήπεδό του με διαλείμματα και παρενθέσεις του πιο "δεξιού". Μια προσπάθεια για συνέχιση της μεταπολίτευσης δηλαδή.

 5. bruidsjonker avatar
  bruidsjonker 10/05/2015 10:10:39

  Δεν χρειάζεται Εθνικό μέτωπο η χώρα .Ο κόσμος στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή χρειάζεται κόμματα που δεν λειτουργούν σε πελατειακή βάση ,έχουν σαφή πολιτική πρόταση που δεν καθορίζονται από την αντίληψη των εκάστοτε αρχηγών αλλά από μαζικά συνέδρια και την στηρίζουν αδιαπραγμάτευτα χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος .Μόνο τότε θα δούμε πάλι στην Ελλάδα μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς.

 6. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 10/05/2015 10:57:09

  "Ο Σαμαράς παρόλο που παρέλαβε χάος, κατάφερε μόλις σε δυόμιση χρόνια να σηκώσει τη χώρα όρθια και να βρίσκεται μια ανάσα από το να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος." Η παράπανω πρόταση -μόνη της- είναι πέρα για πέρα αληθινή και συμφωνώ, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να αποδίδουμε αυτά που πρέπει, εκεί που πρέπει. Για το "μια ανάσα" βέβαια, έχω κάποιες επιφυλάξεις, όχι όσον αφορά την πρόθεση του ΑΣ, αλλά την "παλαιολιθική" κατάσταση της χώρας και των πολιτών της.. ---------------------------------------------------------------------
  Σε ό,τι αφορά ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο, ευχής έργον θα ήταν. Αλλά δυστυχώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια κουλτούρα στην Ελλάδα ακόμα. Ως συνήθως τα πράματα πρέπει να έρθει η κατάσταση στο μη παρέκει πρώτα και μετά να γίνει οτιδήποτε. Δλδ κανά πασάλειμμα, όχι τίποτε αξιόλογο.. Άλλωστε είναι πιο εύκολο να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο η Ανατρεπόμενη Πλατφόρμα καταγγέλοντας το ταυτόχρονα, παρά να γίνει το Ευρωπαϊκό Μέτωπο που επικαλείται το άρθρο. Αυτοί στον Σύριζα γνωρίζονται όλοι τόσα χρόνια...

 7. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 10/05/2015 12:32:30

  Το εθνικό μέτωπο θα γίνει ανάγκη μόνο μετά από ρίξη χωρίς συμφωνία. μόνο εκεί η συγκυρία θα επιβάλει την άμβλυνση των διαφόρων φυγόκεντρων τάσεων. Όσο αφορά τα υπόλοιπα, δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι ευρωπαικό μέτωπο αλλά όπως το έθεσαν οι λαζαρίδης-antinews-παπασταύρου: Αυτοί που θέλουν και πιστεύουν στις μεταρυθμίσεις και αυτοί που δεν. Πρέπει να είναι προγραμματική η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων όχι κάτι άιωλο απλά για το μπόνους του πάκη.

 8. airman avatar
  airman 10/05/2015 12:48:06

  Κάποτε είχε εμφανιστεί σε χάρτη η Ελλάδα σαν νησί, αποκομμένη από την ηπειρωτική Ευρώπη. Κάτι σαν τη Μεγάλη Βρετανία, που ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι μέλος της ΕΕ αλλά μέχρι εκεί. Παραμένει δε βραχύωνας των ΗΠΑ. Εάν αύριο τελικά αποδειχθεί "Μεγάλη Πέμπτη" για την Ελλάδα, πόσο μακριά βρισκόμαστε από ένα ενδεχόμενο να γίνουμε "Μεγάλη Βρετανία" του νότου. Αποκομμένη από την Ευρωζώνη, μέσα στην ΕΕ και βραχύωνας των ΗΠΑ, που τόση αδυναμία έχουν για την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο Λαφαζάνης θα συμβιβασθεί με τη δραχμή και θα ξεχάσει τη Ρωσία. Οι Αμερικάνοι θα αποκτήσουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή μας, μεταξύ άλλων και για ενεργειακά (απο)θέματα. Οι Γερμανοί θα συνεχίσουν αναπόσπαστοι το ενεργειακό deal με τη Ρωσία, κάτι αμοιβαία επωφελές και για τις δύο πλευρές. Αυτό λοιπόν το "Ευρωπαϊκό Μέτωπο" ίσως να μην προλάβει καν να σχηματισθεί εγκαίρως. Υ.Γ. Η επισήμανση του Ζ.Κ. Γιούνκερ ότι από στρατιωτικής άποψης η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανύπαρκτη δεν έγινε εντελώς τυχαία. Εάν τα χερσαία σύνορα της ΕΕ δεχτούν "πίεση", το ΝΑΤΟ θα κληθεί να αναλάβει δράση. Ποιος είναι "αφεντικό" στο ΝΑΤΟ και που έχει "ευαίσθητα" χερσαία σύνορα η ΕΕ;

 9. UncleStgm avatar
  UncleStgm 10/05/2015 14:50:14

  Μακριά από μέτωπα, λαικά, εθνικά ακόμη και ευρωπαικά. Αυτό που δεν έχουμε, που ποτέ δεν είχαμε, αυτό χρειαζόμαστε. Κόμματα προγραμματικά. Και σύστημα με αλληλοελεγχόμενες εξουσίες. Από κεί και πέρα, οι κυβερνητικές συμμαχίες μεταξύ διακριτών, διαφορετικών κομμάτων καλοδεχούμενες. Αρκεί να έχουν κοινά προγραμματικά σημεία. Παράδειγμα προς αποφυγήν οι τελευταίες: Συριζέλ, ΝουΔουΠασόκ, ΝουΔουΠασοκοΔημάρατοι. Στηρίχτηκαν όλες στο δίπολο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", ένα δίπολο κατεξοχήν απολιτικό και προγραμματικά στείρο. Δεν μπορείς να κάνεις δημιουργική πολιτική, όταν το μόνο που σ' ενδιαφέρει είναι να συντηρήσεις το πεθαμένο βαθύ ελληνικό κράτος και τους πελάτες του. Ειτε με τη βοήθεια των εταίρων, είτε πολεμώντας τους. Το θέμα είναι τι λένε τα ελληνικά κόμματα για τη μελλοντική επιθυμητή πορεία της χώρας. Και δεν λενε απολύτως τίποτε. Προσκολλημένα στη δεκαετία του '70.

 10. Δημήτρης Τραπεζιώτης avatar
  Δημήτρης Τραπεζιώτης 10/05/2015 15:25:05

  "Ευρωπαϊκό Μέτωπο" ή μια νέα κεντροδεξιά με σαφή πολιτικό στίγμα με νέα πρόσωπα ανοικτή προς την κοινωνία και όχι τους κομματικούς σωλήνες και στους εραστές της όποιας κυβερνητικής καρέκλας ;

 11. UncleStgm avatar
  UncleStgm 10/05/2015 16:17:35

  Ποιοί θα κάνουν μέτωπο, με ποιούς; Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον για τη δίωξη ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία, σχετικές προτάσεις ελβετικών αρχών έμειναν στην πράξη χωρίς απάντηση. Παρά τη συνέχεια του τσίρκου με τους Συριζανέλους, δεν είναι ανεξήγητη ούτε αστήρικτη η τόση αηδία, που έστειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εκεί που βρίσκονται.
  Ο λαός κάνει λάθη, όμως συνήθως έχει πολύ πιο υγιές αισθητήριο απο όλες τις πολιτικές ελίτ.
  Τσάτσοι ήταν, δούλοι που φύλαγαν τα αφεντικά τους.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ UncleStgm 10/05/2015 16:32:45

   Θείε επανήλθες φορτσάτος! Χαίρομαι ιδιαίτερα.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/05/2015 16:36:29

    sic transit gloria mundi διαχρονικός σχολιαστής φίλε Θ.!

  • KM avatar
   KM @ UncleStgm 11/05/2015 08:24:56

   Η δίωξη των φοροφυγάδων θα ήταν καλό να είχε γίνει πριν φτάσουμε στο μνημόνιο. Ενώ τώρα, τα λεφτά αυτά, κι άν ακόμα υποτεθεί (λέμε τώρα...) ότι κατάσχονται, θα κατασχεθούν από Έλληνες (έστω και παλιανθρώπους) για να καταλήξουν σε τσέπες *ΓΕΡΜΑΝΩΝ*. Και στη δικιά σου λίγα (γιατί εσύ έχεις ταυτίσει το τομάρι σου και τις μπίζνες σου με εκείνους). Ίσως είναι καλύτερο λοιπόν (και ηθικά προτιμότερο) να τα κρατήσουν να τα χαίρονται οι φοροφυγάδες απατεώνες και παλιάνθρωποι!

 12. Κλουπιέρης avatar
  Κλουπιέρης 10/05/2015 17:59:46

  Νομίζω ότι υπάρχει μια σύγχυση στις έννοιες. "Ευρωπαϊκό μέτωπο" θα λέγεται αυτό που θα υπηρετεί μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες; Προφανώς εννοείτε "φιλοευρωπαϊκό". Αν πρέπει αυτό που υπηρετεί την Ελλάδα και τους Έλληνες να προέρχεται από την "Ευρώπη" -όπως και να την εννοεί κάποιος, οι αξίες, τα ιδανικά, το ευρώ κτλ- και όχι από την Ελλάδα, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα προσδιορισμού στο τί είναι Ελλάδα.
  Με τιμή

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κλουπιέρης 11/05/2015 07:15:03

   Το μέτωπο των Ελλήνων που πιστεύουν στην ευρωπαική πορεία της χώρας.Πολύ απλό.

 13. Naruto avatar
  Naruto 10/05/2015 18:01:13

  Επανίδρυση της Ν.Δ ή ίδρυση νέου κόμματος με σαφές κεντροδεξιό στίγμα και με πρόγραμμα για νέο σύνταγμα και νέο πολίτευμα είναι η πρότασή μου . Ο Σαμαράς και μεγάλο μέρος των στελεχών της παράταξης , έχουν απαξιωθεί απο τον ελληνικό λαό , χρειάζεται να αναλάβουν νέα άφθαρτα ονόματα , όχι ανακύκλωση . Ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μακρυά απο την Ε.Ε γιατί απλούστατα δεν έχουμε άλλη επιλογή .Με τους Ρωσοκινέζους δεν έχουμε καμία σχέση και θα έχουμε κόντρα την Αμερική η οποία δεν πρόκειται ποτέ να βλάψει την Τουρκία για χάρη της Ελλάδας . Ισως μια ειδική σχέση με την Ε.Ε χωρίς ευρώ και άλλες δεσμέυσεις να ήταν καλύτερα .

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Naruto 10/05/2015 18:41:47

   μεχρι τοτε θα μεινει ο τσιπρας στην εξουσια; δεν θα υπαρχει τιποτα να παραλαβουν

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Naruto 11/05/2015 00:03:21

   Η απαξίωση του Σαμαρά είναι προσωρινή. Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας άλλος για να μαζέψει την καταστροφη που θα αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα τα μαζέψει ο... Δένδιας; Ή ο Λοβέρδος; Έλεος. Ας μη μιλήσουμε για τον... Θεοδωράκη. Ο Καραμανλής θα ήταν μια επιλογή, όμως πρέπει και οι συνθήκες να τον ευνοήσουν για να επανέλθει. Εκτός αυτού, όμως, ο Σαμαράς αποδείχθηκε απείρως ικανότερος του Καραμανλή. Δεν θυμάμαι ποιος από τους άλλους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς είχε πει ότι ο Σαμαράς ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός στη δεδομένη εκείνη στιγμή στην Ευρώπη. Το πιστεύω πραγματικά αυτό. Η Τουρκία είναι ήδη "τελειωμένη" για την Αμερική, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θέλουν οι ΗΠΑ να ανοίξουν τώρα το τουρκικό. Όταν ανοίξει θα τελειώσει κιόλας γρήγορα, διότι οι Αμερικανοί δεν έχουν την πολυτέλεια για γεωπολιτικό κενό στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η Τουρκία. Μέσα ή έξω από την Ε.Ε., δεν έχει τόση σημασία, σημασία έχει να κυβερνιέται σωστά η χώρα. Αλλά αν η Ε.Ε. επιβάλλει υπερβολικές δεσμεύσεις, δύσκολα θα ανακάμψει μια κατεστραμμένη Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου θα παραμείνουμε, οπότε θα πρέπει γρήγορα να ξαναπαίξουμε "καλή μπάλα", διότι οι κανόνες της Ε.Ε. θα μας ζορίζουν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διογένης 11/05/2015 07:19:38

    Κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι η πιθανή επόμενη φάση. Και όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την Τουρκία που είναι σε άλλη κατηγορία χώρας (G20) και δεν εξαρτάται από κανένα.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Naruto 11/05/2015 09:28:30

   Aγαπητέ Naruto γράφεις.. ...χρειάζεται να αναλάβουν νέα άφθαρτα ονόματα , όχι ανακύκλωση... Ενοείς η νεα γενιά γιών,θυγατέρων, αδελφών, ανηψιών και ξαδέλφων των γνωστών οικογενειών; Που προωθούνται με τα γνωσά μέσα στην πολιτική επικαιρότητα; Οι Νέοι άνθρωποι ξεπηδούν μόνοι τους από την κοινωνία, δεν ορίζονται, δεν υποδυκνύονται και ούτε επιβάλλονται. Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο, αποδεκτό απο την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της. Δεν είδα, ούτε άκουσα κανένα, βουλευτή ή πολιτευτή, να ζητά ΕΠΙΣΗΜΑ την αντικατάστασή του. Δεν θα εμπιστευθούμε το κόμα της ΝΔ σε κάποιον που δεν έχει τα κότσια να τον αμφισβητήσει ευθέως, παρά αναφέρεται στο θέμα μόνο με μισόλογα και διαρροές.

 14. φφ avatar
  φφ 10/05/2015 23:05:57

  Με τι κόστος όμως? Ότι και να πούνε οι Ευρωπαίοι να το κάνουμε? Αν μας ζητήσουν να ζούμε με 1 ευρώ τη μέρα όπως την Κϊνα? Όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται κ΄κάτι παραπάνω απο το Ευρωπη / Αντιευρώπη. Χρειάζεται και μια άποψη για το που πάμε εμείς και αν η Ευρώπη πάει εκεί που θέλουμε τότε και εμείς μαζί της. Υποτίθεται πως θέλουμε το καλό της χώρας όλοι μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.