Ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο ο Βαρουφάκης;
27/05/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο ο Βαρουφάκης;

Ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι από τις ψήφους που το Μαξίμου θεωρεί χαμένες σε μια ψηφοφορία για τη συμφωνία. Κι όσο κι αν διαψεύδει τον αποκεφαλισμό του (γράφοντας στον... προσωπικό του spokesman Νίκο Χατζηνικολάου ότι γελάει μαζί με τον Τσίπρα για τα σενάρια απομάκρυνσής του) ο κύβος έχει ριφθεί και ο ίδιος κάνει τα πάντα για να φύγει «ατσαλάκωτος».

Επαναλαμβανόμενη γκάφα δεν είναι γκάφα αλλά επαγγελματική ανοησία. Ή όπως λέει κι ο λαός «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα». Το αυτό ισχύει και για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σύντομα θα εγκαταλείψει την πλατεία Συντάγματος που έτσι κι αλλιώς επισκέφτηκε λίγες φορές, κι αυτές μόνον εφόσον ήξερε πως ήταν στημένες κάμερες απ' έξω με ωραίες δημοσιογράφους να του κάνουν χαζές ερωτήσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα χάσει σύντομα ένα μεγάλο κεφάλαιό της, αλλά όχι και τόσο μεγάλο κεφάλι της αφού όλα δείχνουν πως ο οικονομολόγος της πεντάρας θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Η γκάφα με τον φόρο στις συναλλαγές στα ΑΤΜ δεν ήταν και τόσο... ανοησία αλλά μάλλον στοχευμένη κίνηση από την πλευρά Βαρουφάκη ο οποίος ετοιμάζεται για ηρωϊκή έξοδο. Κι αυτή θα επιβεβαιωθεί όταν θα έρθει η συμφωνία με τους δανειστές και ο υπουργός Οικονομικών (ο οποίος θυμίζουμε ότι δεν έχει αρμοδιότητα πλέον τις διαπραγματεύσεις) θα πρέπει να υπογράψει. Οι προηγούμενες παρεμβάσεις του και ομιλίες του, η προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ στοχεύει ακριβώς στο να πει όχι σε μια συμφωνία με την οποία θα διαφωνεί. Και μάλιστα θα πει ότι δεν ήταν αυτός που την ολοκλήρωσε, ασχέτως αν άλλοι τρέχουν τώρα να μαζέψουν τα «σκουπίδια» που άφησε πίσω του τέσσερις μήνες τώρα.

Ο Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι από τις ψήφους που το Μαξίμου θεωρεί χαμένες σε μια ψηφοφορία για τη συμφωνία. Κι όσο κι αν διαψεύδει τον αποκεφαλισμό του (γράφοντας στον... προσωπικό του spokesman Νίκο Χατζηνικολάου ότι γελάει μαζί με τον Τσίπρα για τα σενάρια απομάκρυνσής του) ο κύβος έχει ριφθεί και ο ίδιος κάνει τα πάντα για να φύγει «ατσαλάκωτος». Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Γιάνη στο άμεσο μέλλον. Βιβλία, διαλέξεις και γιατί όχι: Και καμιά φωτογραφία σε κοσμικά περιοδικά έναντι αμοιβής ή μπορεί και να πάρει μέρος σε επιδείξεις ανδρικών ρούχων ως μοντέλο. Πάντως, λεφτά θα βγάλει στου κασίδι το κεφάλι.

Η υπόθεση με τον φόρο στα ΑΤΜ δεν είναι καθόλου τυχαία. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί από τους δανειστές εδώ και μία εβδομάδα ενώ πριν από 15 ημέρες ο ίδιος ο Δραγασάκης την είχε... σουτάρει στον κάλαθο των αχρήστων. Επομένως, ο Βαρουφάκης την επανέφερε από το παράθυρο, όχι γιατί είχε κανένα κόλλημα με την συγκεκριμένη πρόταση αλλά γιατί ήθελε να δημιουργήσει ντόρο. Να τον φωνάξουν στο Μαξίμου, να του βάλουν τις φωνές, να διαψεύσει και να ξεκινήσει ο δρόμος για την αποκαθήλωσή του.

Πονηρός ο βλάχος, λένε στο χωριό μου, πονηρός κι ο Γιάνης που θέλει να φύγει, όχι ταπεινωμένος αλλά ήρωας. Με παντούφλες, με μπότες, με σηκωμένους γιακάδες; Όπως και να είναι ο μοιραίος για την Ελλάδα υπουργός θα μας αφήσει χρόνους. Θα συνεχίσει να ασελγεί σε βάρος της χώρας και του λαού κάνοντας περιουσία, θα συνεχίσει να βρίζει ακόμη και εκείνους που τον έκαναν άνθρωπο όταν είχε έρθει στην Ελλάδα και δεν είχε ούτε να φάει. Θα συνεχίσει να κάνει τα γνωστά επικοινωνιακά του κόλπα, ειδικά τώρα που τον ακολουθεί κατά πόδας και η γνωστή ξανθιά επικοινωνιολόγος.

Έρμη Ελλάδα. Πόσους ακόμη Βαρουφάκηδες θα πληρώσεις μέχρι να λυτρωθείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 27/05/2015 07:08:23

  Πρόβλεψή μου: Τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνει. Ο Τσίπρας δεν έχει τα κότσια να διώξει τον Βαρουφάκη. Θα καταρρεύσει όλο το άθλιο επικοινωνιακό σκηνικό που με μαεστρία έστησε από τις 25 Ιανουαρίου και μετά. Και ο μάστορας αυτός της πολιτικής επικοινωνίας, το γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης, ούτε θα πάει σε συμφωνία. Οι εταίροι δεν θα του δώσουν συμφωνία. Ο Τόμσεν το είπε καθαρά: Δεν δίνουμε λεφτά διότι η Αθήνα δεν μας επιτρέπει πρόσβαση στα στοιχεία. Ας δώσουν οι Ευρωπαίοι αν θέλουν. Και οι Γερμανοί το αποτελείωσαν: Αν δεν δώσει λεφτά και το ΔΝΤ, εμείς δεν δίνουμε τίποτε. Κοινώς: Game over. Οι εταίροι δεν θα δώσουν την πολυπόθητη συμφωνία στην κυβέρνηση Τσίπρα. Αλλά για κάποιο λόγο που προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι, η κυβέρνησή μας φαίνεται να νομίζει ακόμη ότι θα πάει τελικά σε συμφωνία. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ή θα πάμε σε κανονικό μνημόνιο, σαν κι αυτό που είχαμε μέχρι το 2014, ή πάμε σε χρεωκοπία εντός του ευρώ. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τις ξεκάθαρες και χωρίς "ήξεις αφήξεις" δηλώσεις των ξένων. Επίσης: Το ΔΝΤ ήδη έθεσε θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που είναι ένα χρωστούμενο της αξιολόγησης από πριν από τις ευρωεκλογές. Τι θα κάνει ο Τσίπρας τότε με τις καθαρίστριες, που ήδη τις συνάντησε θριαμβευτικά στο Μαξίμου; Θα τις ξανααπολύσει; Ή θα απολύσει άλλους στη θέση τους και ακόμη παραπάνω για να καλύψει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ; Να το πάρουμε απόφαση: Συμφωνία δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρξει.
  Άρα, το στοίχημα είναι η διαχείριση της επομένης ημέρας. Της επόμενης ημέρας από τη μη συμφωνία. Και τον Βαρουφάκη ο Τσίπρας θα τον κρατήσει μέχρι τέλους. Η εκδίκηση των Γερμανών για την αμφισβήτηση της πολιτικής τους θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και πολύ σκληρή. Πάρα πολύ σκληρή.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Διογένης 27/05/2015 09:13:29

   " Η εκδίκηση των Γερμανών για την αμφισβήτηση της πολιτικής τους θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και πολύ σκληρή. Πάρα πολύ σκληρή " Η αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να γίνει απο αδύνατες περιφερειακές χώρες, που εκπροσωπούνται απο ανέτοιμες ηγεσίες,με πρόχειρες συσσωματώσεις και ακόμη προχειρότερα επιχειρήματα... ώς εδώ, όμως! Η αμφισβήτηση της Γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, όμως, είναι sine qua non προϋπόθεση χεραφέτησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος... παρελθόν, παρόν και, οπωσδήποτε, μέλλον αυτής της χώρας, καθιστούν απαγορευτική την ηγετική της θέση... άς απευθυνθούν,το πολύ, στους Μεσευρωπαίους γείτονες τους, για το αναγκαίο lebensraum...! O Ευρωπαϊκός Νότος-με τα σύν και τα πλήν του- δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή την πόζα...και αυτό θα φανεί μέσα στο χρόνο που διανύουμε...!

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 27/05/2015 10:00:14

   Διογενη βλεποντας και διαβαζοντας διαφορα τις τελευταιες μερες ειχα αρχισει να υποψιαζομαι τη μια και μοναδικη εφικτη λυση που υπαρχει στο τραπεζι: την πληρωμη απευθειας απο Ε.Ε επιλεγμενα των χρεων της ελλαδας χωρις εκταμιευση ουτε σεντ στην ελλαδα για εσωτερικα θεματα τους επομενους 3 μηνες. Με δεδομενο το πρωτογενες ελλειμμα ο τσιπρας δεν μπορει να πληρωσει μισθους και συνταξεις, πεφτει, ο κοσμος πληρωνεται σε ΙΟU's. Η γερμανια με αυτο το τροπο αποτελειωνει μια και καλη το χαρτι του τσιπρα "δεν θα μας αφησουν να βγουμε αρα θα μας τα δωσουν". και δεν βγαινουμε τυπικα εξω απο το ευρω και ο τσιπρας εξευτελιζεται. απο κει και περα η αποφαση για παραμονη στο ευρω ειναι δικη μας και ουσιαστικα οτιδηποτε αλλο προυποθετει πληρη ρηξη με Ε.Ε και αμερικανικο παραγοντα. αν προωθηθει το σεναριο αυτο ο τσιπρας θα παει σε εκλογες ηττας μεχρι τον Ιουλιο. Μην εκπλαγεις να παει σε εκλογες με συνθημα επιστροφη στη δραχμη.

   • George N avatar
    George N @ Παρατηρητής 27/05/2015 11:04:14

    Χάνει σε δύο σημεία: Πως θα πουληθεί στο εσωτερικό των δανειστών και στις τράπεζες. Αν και η κεντρική ιδέα (tο κick the can down the road)είναι αυτό που εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια πρέπει να ντυθεί με μια συμφωνία που όμως είναι δύσκολη γιατί οι δαπάνες που είναι (παν)έτοιμος να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά πρέπει να ματσαριστούν από αντίστοιχα έσοδα. Θέλει να δαπανήσει ακόμα πιο πολλά, άρα πρέπει να βάλει μεγαλύτερους φόρους, να κατηγορήσει τους "θεσμούς" αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα για αυτόν, να συναντήσει ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση και να φύγει ακόμα πιο γρήγορα. Δεν νομίζω ότι θα του χαλάσουν το χατήρι, ταυτίζεται με το δικό τους άλλωστε :-)

    • Παρατηρητής avatar
     Παρατηρητής @ George N 27/05/2015 12:40:40

     η αδυναμια ευρεσης εσωτερικων ισορροπιων στο συριζα θα επικρατησει των οσων αλλων υπαρχουν τριγυρω. θα προτιμηθει η σωτηρια του κομματος και του αλεξη τσιπρα σαν αριστερου παρα οτιδηποτε αλλο. πιθανοτατα μετα χανοντας τις εκλογες/κατα τη διαρκεια οικουμενικης κυβερνησης να παει σε συνεδρειο και να διαγραψει τους παντες και τα παντα αριστεροτερα εξ'αυτων. στα του τωρα, αν μπορουσε να κανει συμφωνια και να την περασει θα την ειχε ηδη κανει. ακομα και τωρα αν υπαναχωρησει ατακτα σε ολα ουσιαστικα δεν περναει και παμε σε αλλο σεναριο. αλλα αρχισα και πιστευω οτι σε περιπτωση που δεν υπαρξει συμφωνια εχει μεγαλες πιθανοτητες οι δανειστες να μην επιτρεψουν την τυπικη ατακτη χρεοκοπια μας. απο κει και περα οι τραπεζιτες να τον λουστουν. με πρωτο τον πετρο λεωτσακο bankingnews.gr και τα "αφεντικα" του σε συγκεκριμενους τραπεζικους ομιλους. πηραν ενα τρελλο τον εκαναν πρωθυπουργο με το ζορι ας λουστουν τωρα τις συνεπειες.

     • George N avatar
      George N @ Παρατηρητής 27/05/2015 13:58:49

      Συμφωνία και να την περάσει όντως είναι δύσκολο χωρίς αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Χωρίς συμφωνία όμως και τον Τσίπρα/Καμμένο στην κυβέρνηση θα πρέπει και να πληρώνουν τα δάνεια και να αυξάνουν το ELA για να μείνει τελικά από λεφτά η κυβέρνηση και να παραιτηθεί. Δύσκολο.... Σε μια τέτοια περίπτωση το λογικό είναι να κλείσουν οι τράπεζες, να κάνει default η χώρα ή ανάποδα και να προτείνουν ένα super-duper μνημόνιο ως σανίδα σωτηρίας και παραμονής στο Ευρώ μετά την κρυάδα που θα έχει υποστεί η Ελληνική κοινωνία. Εκεί θα μπορούσε να παίξει και κούρεμα, θα πέρναγε δηλαδή κι από τα κοινοβούλια τους.

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ George N 27/05/2015 18:34:07

      Εξυπνη λύση. Βάζουν ένα super-duper μνημόνιο ως σανίδα σωτηρίας και παραμονής στο Ευρώ,( που ούτως ή άλλως δεν θα τηρηθεί), διαγράφουν το 60-70% του χρέους με έγκριση από τα κοινοβούλια τους, οπότε η Ελλάδα μπαίνει σε φούλ ανάπτυξη και άφθονα πλεονάσματα ώστε να τηρηθούν δύο προγράμματα Θεσσαλονίκης και τα τρία "Ζάππεια" του Σαμαρά...

     • George N avatar
      George N @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 27/05/2015 22:14:13

      Πανέξυπνη......για τα στάνταρτς του ΣΥΡΙΖΑ!

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 27/05/2015 10:19:55

   Συμφωνώ οτι τα συμπεράσματά σου απορρέουν απο την κοινή λογική . Πολλές φορές όμως τα γεγονότα υπερβαίνουν την λογική . Ετσι μπορεί ο Τσίπρας να μη διώξει τον Βαρουφάκη αλλά να φύγει μόνος του οσο είναι ακόμα στα χαι του. Οι εταίροι μπορεί να μη θέλουν να του δώσουν συμφωνία αλλά να αναγκαστούν να του τη δώσουν υποκύπτοντας στίς πιέσεις των ΗΠΑ και άλλων . Είναι γεγονός οτι θα μπορούσαν ολα να τελειώσουν πριν η κρίση διαλύσει την χώρα απλώς απολύοντας ενα μέρος των μη απαραιτήτων δημοσίων υπαλλήλων , δυστυχώς δεν τόλμησε κανένας . Προσωπικά δεν με τρομάζει η μή συμφωνία που νομοτελειακά θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο και την ανυποληψία . Με τρομάζει περισσότερο η επόμενη μέρα απο μια συμφωνία και με τους αριστερούς , θριαμβευτές να υλοποιούν τα όνειρά τους (εφιάλτες )στο πτώμα της Ελλάδας . Πάντως οτι και να γίνει την εκδικητική πισώπλατη μαχαιριά απο τους Γερμανούς δεν την γλυτώνουμε , ελπίζω μόνο να μην αφορά εθνικά θέματα .

   • blackunder avatar
    blackunder @ Naruto 27/05/2015 12:35:08

    H έντονη φορολογία δοκιμάστηκε και δεν προκάλεσε κοινωνική έκρηξη. Η απόλυση ΔΥ θα προκαλέσει πραγματική επανάσταση. Μη ξεχνάμε ότι οι ΔΥ είναι εκπαιδευμένοι μια ζωή στο να απαιτούν χωρίς να προσφέρουν. Αυτό το πείραμα δυστυχώς δεν φαίνεται να το κάνει κανείς...

    • George N avatar
     George N @ blackunder 27/05/2015 15:11:05

     Προκάλεσε eject χωρίς αλεξίπτωτο όμως....κάποια στιγμή κι ο πολιτικός κόσμος θα βαρεθεί τον δρόμο για το ταμείο ανεργίας :-)

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 27/05/2015 11:12:36

  Τη συμφωνία μάλλον θα τη δώσουν θέλοντας οι Σόϊμπλε και μη, γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Δεν θα βρέχει βατράχια από μεθαύριο και οι προβλεπόμενοι σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί που προμηνύονται, προφανώς θα μείνουν ασεβείς πόθοι των επανειλημμένα διαψευσμένων καταστροφολάγνων, επαγγελματιών εκφοβιστών. Ο Βαρουφάκης δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τη σκακιέρα πρώτον γιατί τίποτε δεν κάνει χωρίς έγκριση και δεύτερον, γιατί κατέχει όσο κανείς (κι από τις δυό πλευρές του τραπεζιού) τόσο το αισχρό ''παίγνιο'' (σας χρηματοδοτούμε για να μας πληρώνετε), όσο και το ουσιαστικό διακύβευμα της μετωπικής σύγκρουσης, σε βάθος. Το ζήτημα είναι τι θα γράφει ακριβώς ο λογαριασμός που θα μας έρθει, ποιούς ακριβώς θα θίγει, αν θα συμφωνηθεί σύντομα διευθέτηση του χρέους (με ρήτρα ανάπυξης ει δυνατόν), αν θα υπάρξει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας ώστε να σταθεί στα πόδια της και να μην βρίσκεται στα Προκρούστεια τραπέζια των τοκογλύφων-εταίρων-δανειστών κάθε τρίμηνο. Ας κοιτάξουμε το δάσος λοιπόν κι ας προβληματιστούμε με σοβαρότητα, αντί να επικεντρωνόμαστε στη λαμπερή σιλουέτα του ...μοτοσυκλετιστή που κάθε τρείς και λίγο τα ΜΜΕ προαναγγέλουν προς άγραν τηλεθέασης, επερχόμενη εκτέλεση της ατραξιόν, του γύρου του ... ''θανάτου'' του. Μη χάνουμε λοιπόνασκόπως χρόνο ξεροσταλιάζοντας στη γαλαρία με τα σπόρια στο χέρι, προσμένοντας να ...απολαύσουμε το διαφημιζόμενο θέαμα. Στην κεντρική σκηνή, παίζεται άλλο, πολύ σημαντικό και δραματικότερο έργο. Παίζεται η σωτηρία και η οριστική απεμπλοκή της πατρίδας μας, από τα νύχια των άπληστων όρνεων. Ας επικεντρωθούμε εκεί καλύτερα….

 3. blackunder avatar
  blackunder 27/05/2015 12:39:03

  Υποτιμάτε συστηματικά τον Βαρουφάκη. Εγώ πιστεύω ότι έχει προσωπική πολιτική αντζέντα και μετά την ρήξη, που προσωπικά βλέπω αναπόφευκτη, θα γίνει ο πόλος της νέας εποχής. Κρατείστε το γραμμένο. Η δε ενδεχόμενες τριβές μεταξυ Τσίπρα Βαρουφάκη, πιστεύω ότι προκαλούνται από τον δεύτερο καθώς πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι ισχυρότερος επικοινωνιακά.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ blackunder 27/05/2015 15:18:14

   Απ την αρχη το προβλημα του Τσιπρα ηταν οι συνιστωσες του και οχι η συμφωνια. Αυτη φανηκε καθαρα οτι μπορουσε να τη πλασαρει, να βαφτισει δηλ το κρεας ψαρι για το λαο και να συνεχισει. Μεσα ομως στο κομμα του γνωριζουν. Μετα δε απο τοσες επαφες με τους εξω το καταλαβαν κι αυτοι, γι αυτο ο Γιουνκερ ειπε οτι δεν εχω προβλημα με τον Τσιπρα αλλα δεν εχει....κομμα. Η Ζωη κι ο Λαφαζανης εχουν προσωπικες ατζεντες και θα φανει τη καταλληλη στιγμη. Αυτη την ωρα παρατηρειται το παραδοξο φαινομενο να ασκειται αντιπολιτευση στη κυβερνηση απο την ιδια τη κυβερνηση. Η ΝΔ η κοιτα με αμηχανια η προσβλεπει σε οικουμενικη. Εν τω μεταξυ το ΔΝΤ ειπε περιπου οτι μονο χωρες τυπου Γουατεμαλα και Ζιμπαμπουε δεν το εχουν πληρωσει, προκαταλαμβανοντας τη καταταξη μας μετα τη ρηξη! Τι λοιπον συμφερει τη χωρα να γινει; Αυτη τη περιοδο με τη χωρα μισογερμενη στο γκρεμο, να κρατιεται απο κατι ξεροχορτα που κι αυτα σιγα σιγα ξεριζωνονται, πρεπει να υπογραψει μια συμφωνια κατ αρχας για να μεινει μεσα σ αυτη τη γωνια της υφηλιου που ολοι θαλασσοπνιγονται για να ερθουν, που υπαρχει καποιος πολιτισμος και τηρουνται, εστω και Φαρισαϊκα, καποια προτυπα. Γιατι εξω απο δω ειναι το απολυτο χαος. Παραδιδομαστε σε ορεξεις και σχεδιασμους ακρωτηριασμων και αχαρτογραφητων υδατων. Ολοι γυρω μας εντελλονται να υλοποιησουν ανομολογητα σχεδια με ....υψηλη ενορχηστρωση. Σε περιπτωση που απομονωθουμε και εξοβελιστουμε η μπουμε στο παγο, ας ετοιμαστουμε να ζησουμε καταστασεις που αργοτερα η Ιστορια θα αναφερει για παραδειγμα.....Οπως πχ στην Ουκρανια που η ανθρωπιστικη βοηθεια φθανει μονο σε συγκεκριμενες τσεπες και οι υπολοιποι πεθαινουν σαν τις μυιγες. Και οσο μακραινει ο χρονος απο τη μια κυβερνηση στην αλλη και στα πολιτικα παιχνιδια, αποδιοργανωνονται στρατος, υγεια, παιδεια και συντομα δεν θα λειτουργει τιποτα. Ποσοι το αντιλαμβανονται , ποσοι αδιαφορουν η ποσοι το επιδιωκουν, αυτο μενει να το καταγραψει ο ιστορικος του μελλοντος.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ blackunder 27/05/2015 15:36:19

   Πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά πιστεύω μόνον κατά 80%. Δηλαδή, διαφωνώ για την ακρίβεια στο συμπέρασμα: Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κανένας πόλος καμιάς νέας εποχής. Αυτό επιδιώκει, αλλά δεν θα το καταφέρει. Ο Βαρουφάκης προφανώς βλέπει (κι αυτός) αυτό που έρχεται και επιχειρεί να διασωθεί όπως-όπως. Πώς θα διασωθεί. Μα... με το κλασικό "σας τα έλεγα εγώ". Κάπως θα του βγει όμως ένα αλαζονικό στυλάκι του τύπου "αυτά όλα είναι πολύ ανάξια της δικής μου συγκλονιστικής προσωπικότητας" και πιστεύω ότι στο τέλος θα τον πάρει κι αυτόν η κάτω βόλτα. Πρόσφατα μιλούσα με φιλικό μου πρόσωπο νεοδημοκρατικών πεποιθήσεων που δεν πήγε να ψηφίσει στις 25/1. "Κοίτα", μου λέει, "εγώ εμπιστεύομαι πολύ τον Βαρουφάκη, ξέρει οικονομικά ο άνθρωπος". Συγκρατήθηκα πολύ για να μην δείξω την οργή μου, προσπάθησα να αντιδράσω με ορθολογικά επιχειρήματα. Αυτό το επιχείρημα "εμπιστεύομαι πολύ τον Βαρουφάκη που ξέρει οικονομικά" δυστυχώς πουλάει ακόμη πολύ. Ας υποθέσουμε όμως ότι μπαίνουν τελικά σήμερα-αύριο τα περίφημα capital controls: Τι θα έχει μείνει τότε από το περίφημο "άστρο του Βαρουφάκη"; Τίποτε! Θα καταρρεύσει κι αυτός την άλλη στιγμή, διότι τότε ξαφνικά δεν θα μπορεί να είναι ο "καταπλητικός" οικονομολόγος που δήθεν έχει λύση για όλα: Αφού ή βόμβα θα έχει σκάσει στα χέρια του. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η παγίδα για τον Τσίπρα: Δεν μπορεί να διώξει τον Βαρουφάκη. Έχει μπλεχτεί σε ένα ιδιότυπο blame game όχι μόνον με τους ξένους, αλλά και με τον Βαρουφάκη. Αν τον διώξει τώρα, ξέρει ότι ο άλλος θα κάνει ό,τι μπορεί για να του πάρει το κεφάλι. Νομίζω ότι οι τελευταίες (χθεσινές) κινήσεις του Βαρουφάκη ήταν σαν να προκαλούσε τον Τσίπρα να τον διώξει. Τέσσερις προκλητικές κινήσεις μόνον για χθες σημείωνε το πρωινό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Άρα, ο τύπος επιδιώκει να τον διώξουν, επιδιώκει να τον κατεβάσουν από το καράβι χωρίς να κατέβει ο ίδιος. Ο Τσίπρας από την άλλη βλέπει τι ζημιά θα του κάνει αν τον κατεβάσει και τον αφήνει εκεί. Και έτσι δέχεται μια ιδιότυπη αλλά διαρκή και πολύ καίρια υπονόμευση από τον Βαρουφάκη. Το σίγουρο είναι, όπως σωστά λες, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο Βαρουφάκης! Θα παραμείνει για κρίσιμο ακόμη χρονικό διάστημα ενεργός παίκτης, με ποιο σκοπό άραγε; Αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί και ο Τσίπρας, που έχει τρόπους αντίδρασης, αν και όχι απεριόριστους.

 4. DIMSAV avatar
  DIMSAV 27/05/2015 15:23:42

  Με το καλο και να μας γραφει.....ο ποιο χυμα υπουργος οικονομικων που περασε απο το παγκοσμιο στερεωμα.με παντελη αγνοια της ευρωπαικης λογικης...και με αποφασεις και προτασεις που αλλαζε συνεχως εκανε τα δυσκολα δυσκολοτερα εως αδυνατα....δεν λειτουργει ετσι η ευρωπη ουτε με τετοια χυμα λογικη εντυπωσιαζεται.

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 27/05/2015 15:42:15

  Και κατι ακομα: οταν η Γερμανια λεει στην Αμερικη -βουλωστο, αφου δε βαζεις το χερι στη τσεπη δεν μπορεις να μιλας....τοτε να περιμενουμε τα ερμα τα βατραχακια να γινουν χαλκομανιες. Οντως πολλα τα αδιεξοδα αλλα ας μην χτυπησουμε εμεις και τωρα τη μπουνια στο μαχαιρι. Μπορει να παρουσιαστουν καλυτερες ευκαιριες, Τον καιρο ομως θα τον χρυσοπληρωνουμε, αυτο φανηκε. Η επιλογη ειναι η μνημονιο και να σκαμε απ το κακο μας η αποτομη και απολυτη πεινα μετα τη ρηξη. Ο Τσιπρας αδυνατει να παρει τετοιες αποφασεις και μπορει να επιχειρησει καποια σαλτο. Το θεμα ειναι θα υπαρχει διχτυ;

  • Naruto avatar
   Naruto @ Ρηνα 27/05/2015 17:16:23

   Το μνημόνιο , είναι φανερό πλέον , οτι ηταν μονόδρομος τουλάχιστον για ενα εύλογο χρονικό διάστημα .Αυτό εξηγεί και την στροφή του Σαμαρά το '12 . Δυστυχώς η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει κατανοητή στον ελληνικό λαό την αναγκαιότητα του και μας προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ . Μέχρι να καταλάβουν στο ΣΥΡΙΖΑ τα τεκταινόμενα στην ΕΕ χάσαμε ενα εξάμηνο , χάσαμε το πλεόνασμα , χάσαμε και τα αυγά με τα καλάθια . Τι θα γίνει τωρα λοιπόν ; Ο Αλέξης θα πρέπει να επιλέξει είτε αριστερός αλλά στην αντιπολίτευση είτε μεγάλη κωλοτούμπα και εξουσία . Οτι και να επιλέξει πάντως δεν θα τον ακολουθήσει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ . Υ/Γ Συμφωνώ οτι αν ο αντίπαλος δεν παίζεται καλύτερα να περιμένεις μια πιο ευνοϊκή ευκαιρία .

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Naruto 27/05/2015 22:29:55

    "Δυστυχώς η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει κατανοητή στον ελληνικό λαό την αναγκαιότητα του και μας προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ ." Πολύ σωστό. Διπλή αποτυχία. Δεν έπεισε το λαό οτι έλεγε αλήθεια? και μας έφερε και τον Σύριζα με τους Καμμένους. Γι αυτό πάει για μονοψήφιο ποσοστό σαν το ΠΑΣΟΚ.. "Ο,τι και να επιλέξει πάντως δεν θα τον ακολουθήσει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ". Mην το λές, μόνο 3 δεν πήραν τα αφορολόγητα αυτοκίνητα. Εσύ θα εγκατέλειπες το 10χίλιαρο+τυχερά σήμερα για "ιδεολογικούς" λόγους που δεν είναι πλέον κάν σαφείς?

    • Naruto avatar
     Naruto @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 28/05/2015 00:34:14

     Ειλικρινά δεν θα εκπλαγώ αν κάνουν καί την κωλοτούμπα και το χρήμα στην τσέπη και να μας το παίζουν ιδεολόγοι κομμουνιστές . Τι δεν έχουμε δεί τον τελευταίο καιρό , μπορεί να το δούμε καί αυτό .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.