Εργαλείο αποπροσανατολισμού η εξεταστική
31/03/2015 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εργαλείο αποπροσανατολισμού η εξεταστική

Με τα τερτίπια του ο Τσίπρας μάλλον ετοιμάζει τη διαχείριση του δικού του Βατερλό. Θα καταφέρει όπως και ο Παπανδρέου και να μας ρίξει στα βράχια και να φέρει μνημόνιο.

Μία μόλις μέρα μετά την υποτιθέμενη συζήτηση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συναίνεση και ουσιαστικά στοίχιση πίσω από τη διαπραγματευτική του τακτική που οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο το 2010 αλλά και την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου το 2012.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αναφέροντας ότι πρόκειται για δέσμευση που αποτελεί και κοινωνική απαίτηση και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει διάθεση ρεβανσισμού. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό η πρόταση θα είναι περιγραφική χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά θα αναζητά πολιτικές ευθύνες για τις αιτίες υπαγωγής στο μνημόνιο και θα καλύπτει την περίοδο από το 2009.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως απεδείχθη και από τα λόγια του πρωθυπουργού χτες στη βουλή δεν τον ενδιαφέρει να βρει την αλήθεια. Τον ενδιαφέρει μόνο να ελιχθεί για να μπορέσει να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα καθώς τα έχει βρει μπαστούνια με τη διαπραγμάτευση, οι προεκλογικές του δεσμεύσεις έχουν πάει περίπατο, οι δικοί του αρχίζουν και «ψάχνονται» και είναι ζήτημα χρόνου πότε θα εκραγούν για τα καλά μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τακτική της κυβέρνησης σ’ αυτή τη φάση, που η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει και το δημόσιο ταμείο αδειάζει και το δίλημμα αν θα πληρωθούν τόκοι στους δανειστές ή αν θα γίνει εσωτερική στάση πληρωμών είναι υπαρκτό, έχει ένα και μόνο στόχο. Την πλήρη απονομιμοποίηση πολιτική και ηθική των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου ο Τσίπρας να καταστεί ο απόλυτος κυρίαρχος στην εσωτερική πολιτική σκηνή προσδοκώντας ότι έτσι θα αντιτάξει αποτελεσματικές άμυνες στις πιέσεις που δέχεται από τους Ευρωπαίους –στη βάση των δικών του υπογραφών για παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου- να εφαρμόσει μέτρα με πολιτικό κόστος.
 Στο ίδιο πλαίσιο προσπαθεί με τέτοιες πρωτοβουλίες να ξεγελάσει και τους δικούς του στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν ξηλώνει το μνημόνιο όταν ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο.

Μάλιστα χτες ήταν σαφής ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή όταν είπε ότι στοχεύει να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο ώστε η νέα μόνιμη συμφωνία που θα υπογράψει με τους εταίρους να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η χώρα με το σημερινό ύψος του χρέους δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προεξοφλεί ένα νέο μνημόνιο ως απόρροια ενός νέου δανείου από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, ειδικά στην περίπτωση που είναι και η πιο πιθανή οι εταίροι να παραπέμψουν στο μέλλον μια αναδιάρθρωση χρέους όπως έκαναν και το Φεβρουάριο και έκοψαν τη φόρα της κυβέρνησης που ξεκίνησε να συζητήσει για το χρέος και τελικά πήρε μνημόνιο χωρίς λεφτά.

Τελικά το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είναι να προσπαθεί να γίνει κυρίαρχος του κόμματός προσπαθώντας να εξοντώσει το πολιτικό σύστημα μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο και να ελέγξει το κόμμα του και τις συνιστώσες που πιέζουν για ρήξη.

Τελικά τι θέλει ο Αλέξης Τσίπρας; Προετοιμάζεται για εκλογές εν μέσω ποινικής στοχοποίησης και ηθικής απαξίωσης των πολιτικών του αντιπάλων;

Θυμίζουμε ότι επί οχτώ μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρούσε να ρίξει το ανάθεμα στον Καραμανλή, διαπραγματευόταν μυστικά με το ΔΝΤ, είχε αρχίσει τα τσαλίμια ότι δήθεν δεν θέλει λεφτά αλλά μόνο πολιτική στήριξη από τους Ευρωπαίους, πέταγε κάτι κουλά για μεσογειακές δίαιτες ανάλογες με αυτές τις μπαρούφες για το φόρο στους λιπόσαρκους, μίλαγε για τους συνταξιούχους που θέλουν χαμόγελο και όχι λεφτά (κάτι σαν τη σημερινή αξιοπρέπεια του Τσίπρα) κλπ κλπ. Και τελικά καταλήξαμε στο Καστελόριζο.

Με τα τερτίπια του ο Τσίπρας μάλλον ετοιμάζει τη διαχείριση του δικού του Βατερλό. Θα καταφέρει όπως και ο Παπανδρέου και να μας ρίξει στα βράχια και να φέρει μνημόνιο.

Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αγγίζει καμία

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αγγίζει καμία.

Όμως, ακόμη και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα της πρότασης, αυτή τη στιγμή.

Όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα. Αλλά «ξέχασαν» να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά την παράταση του δεύτερου μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 31/03/2015 17:01:42

  Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο Τσίπρρρρας θα πέσει μέσα στον λάκκο με τα αγγούρια ή τα καρότα..., που ο ίδιος έστεισε?

  • foros1 avatar
   foros1 @ Αργόστροφος 31/03/2015 19:28:00

   μάλλον γιατί το "ωσαννά" από το "σταύρωσον αυτόν", είναι πολύ κοντά...

 2. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 31/03/2015 20:39:15

  Oχι εργαλείο αποπροσανατολισμού η εξεταστική, αλλά πολιτική επιβίωσης του ίδιου του πρωθυπουργού γιαυτά που έρχονται και θα είναι αβάσταχτα για τον λαό. Περαστικά μας.

 3. Α avatar
  Α 31/03/2015 21:24:37

  Η σταυρωση ....της ΕΛΛΑΔΟΣ.... θα γινει μετα την Ανασταση. Το Χριστος ανεστη η Ελλας ανεστη, της χουντας θα αντικατασταθει με το Χριστος ανεστη, η Ελλας ποτε,του Τσιπρα

 4. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/03/2015 21:32:42

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ κ.α.) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΒΑΛΤΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ,ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΗΞΗ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ,ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΡΗΞΗ ,ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ.

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 31/03/2015 21:55:44

  Αυτοί δεν την είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, τη μία και μόνη Εξεταστική για το πως φτάσαμε στα μνημόνια; Ε, αφού δεν κοστίζει σε Ευρώ, είπανε να την ξεκινήσουνε, για να μη λέμε πως δεν είναι συνεπείς στα προαναγγελθέντα, αυτά τουλάχιστον που δεν απαιτούν χρήματα. Μόνο που για να έχει νόημα η ...έρευνα, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΧΡΕΙΟ Κ. ΣΗΜΙΤΗ. Αυτός ύφανε τον ιστό της προδοσίας και ο ΓΑΠ μας παρέδωσε δέσμιους. Αυτή είναι η ουσία. Τα λοιπά εκτός από μισές δουλειές, είναι και μίζερος αποπροσανατολισμός. Άλλο η καταστροφή που ''συμπληρώνεται'' απ΄την ανικανότητα, τη δειλία, τη φυσική ανοησία και τον στείρο τυφλό συντηρητισμό των διαχειριστών και άλλο η χυδαία εγκληματική πρόθεση, των απολύτως συνειδητών συνεργών του φόνου. Στις....ηθικές ευθύνες θ΄αναλωθούμε εν προκειμένω λοιπόν και επί της ουσίας, ΜΗΔΕΝ. Όλοι εκτός φυλακών. Κανένας ένοχος εσχάτης προδοσίας. Για την κουτσή Ιστορία γίνεται η γιορτή.

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 31/03/2015 23:02:08

  Η μεγάλη αλήθεια του άρθρου είναι η φράση : "Προετοιμάζεται για εκλογές εν μέσω ποινικής στοχοποίησης και ηθικής απαξίωσης των πολιτικών του αντιπάλων". Τα δίκτυο στελεχών του σύριζα, μέσα στην ανυπαρξία της απραξίας τους, έχουν εξαπολύσει αλλού ηχηρές και αλλού "σιωπηλές" πολιτικές διώξεις, στοχοποιήσεις ποινικές-πολιτικές-ηθικές εναντίον κάθε αξιόλογου νεοδημοκρατικού στόχου. Ακριβώς, επειδή ως σήμερα, στη μάχη των ιδεών, του ήθους, της πολιτικής συνέπειας, ο σύριζα απώλεσε την πρωτιά που του χαρίστηκε από το λαό στις 25 Γενάρη.

 7. makis avatar
  makis 31/03/2015 23:10:21

  ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Ξεχρεώσαμε.......… Οι Γερμανοί αγοράζουν την Κέρκυρα….. Είναι γνωστή αγάπη των Γερμανών για την Κέρκυρα. Από παλιά είχαν εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν ολόκληρο το νησί, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει μεγάλο μέρους του χρέους . Οι Φαίακες όπως φαίνεται πήραν την μεγάλη απόφαση να ενσωματωθούν στο Γερμανικό κράτος, ώστε η πατρίδα να ζει ελεύθερη, αλλά με μια προϋπόθεση
  http://shar.es/1gqF9G

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ makis 01/04/2015 22:38:17

   Τους δίνουμε κάνα-δυό ακόμα αν θέλουν,με τους παραπονιάρηδες προέδρους τους.. :-)

 8. chp avatar
  chp 31/03/2015 23:28:56

  Ουσιαστικά το μνημόνιο ήταν ένα τεράστιο δάνειο με σαφέστατα υφεσιακά μέτρα για να μην έχουν επιπτώσεις οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες . Μεγαλειώδης εξαπάτηση η οποία γεννά ποινικές ευθύνες αλλά και όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν και δικαίωμα αποζημιώσεως.. Εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε μια εισηγμένη επιχείρηση στο χρηματιστήριο της ΝΥ θα σάπιζαν πολλοί στην φυλακή με πολυετή κάθειρξη. Τα έχει όλα ,από κρυφή ενίσχυση ιδιωτικών επιχειρήσεων ,αντικαταστατικές ενέργειες της ΕΚΤ,εξαγορές προσώπων ,εσωτερική πληροφόρηση , χειραγωγήσεις κτλ Στον τόπο μας έχουμε δυστυχώς ξεχάσει τι σημαίνει δικαιοσύνη και πολλές φορές έχουμε την νοοτροπία του ραγιά η οποία ουδόλως μας ωφελεί .Αλλά όπως θα πληρωθεί στο μακρινό μέλλον ένα τμήμα του δανείου (όλο είναι απολύτως αδύνατον), είναι πιθανόν αυτό να ελαφρυνθεί από τις αναλογούσες αποζημιώσεις.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ chp 01/04/2015 00:52:30

   Κάπως αταίριαστα όλα αυτά με την κυβέρνηση σύριζα, που ισχυρίζεται και εστιάζει στις "Πολιτικές λύσεις" για τα λογιστικά, δημοσιονομικά και δανειακά προβλήματα χώρας.

 9. airman avatar
  airman 01/04/2015 06:23:54

  Ωραίο "εργαλείο" συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο Πρωθυπουργός! Θα επαναβεβαιώσει τον εναγκαλισμό με τους ΑΝΕΛ, θα επιβεβαιώσει τη σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή και θα σκορπίσει ρίγη υπερηφάνειας στη Χώρα! Ποιον προσπαθεί να τρομάξει μένει να μας εξηγήσει! Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι φερόμενος ως άλλος Δον Κιχώτης το μόνο που καταφέρνει είναι να μοιάζει όλο και περισότερο στον αναγκαίο σύμμαχό του!

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ airman 01/04/2015 08:45:46

   Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό Δον Κιχώτης. Ο Δον είχε τα πιο αγνά κίνητρα, δεν τον ενδιέφερε καθόλου η εξουσία και ό,τι λάθος έκανε το πλήρωνε μόνο ο ίδιος. Πέραν τούτου, ο Τσίπρας απλά εκμεταλλεύεται την αδυναμία του λαού να κρίνει με βάση τα γεγονότα. Η ιδέα της εξεταστικής είναι ένας ακόμη αντιπερισπασμός για να κυλήσει ο χρόνος. Προς τι; Δεν ξέρω. Ίσως μια εσωτερική στάση πληρωμών και εισαγωγή διπλού νομίσματος ως 'λύση'.

   • airman avatar
    airman @ Παράξενος 01/04/2015 09:19:57

    Τα έβαζε και με ανεμόμυλους ενίοτε ο Δον!

    • Παράξενος avatar
     Παράξενος @ airman 01/04/2015 10:13:38

     Συμφωνώ μαζί σου. Με μια συμπλήρωση, στο βιβλίο οι υπόλοιποι έβλεπαν ότι ο Δον ορμούσε σε ανεμόμυλους ενώ στην Ελλάδα ο Δον έχει πείσει και κάμποσους άλλους ότι πολεμάει γίγαντες!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Παράξενος 01/04/2015 20:39:02

    Ναι, για αντιπερισπασμό πάει, αλλά έχω την εντύπωση ότι με τις εξελίξεις να τρέχουν γοργά, ο κόσμος ούτε που θα νοιάζεται σε μερικές μέρες από σήμερα για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Θα λέει "μακάρι να μέναμε εκεί και να μην βγαίναμε ποτέ"!!! Εκεί θα μας οδηγήσει ο Τσίπρας, να δικαιώσει στη συνείδηση του κόσμου το αχρείο δίδυμο ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου...

 10. Magic Carpet avatar
  Magic Carpet 01/04/2015 12:26:49

  Λεφτά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πάμε τώρα λοιπόν για μιάν ανέξοδη ικανοποίηση των ''περί του δικαίου αισθημάτων'', έτσι, για κατανάλωση και ζύμωση.

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 01/04/2015 20:34:56

  Στην εξεταστική αυτή ενυπάρχουν πολλά ψέματα και δύο αλήθειες. Τα πολλά ψέματα είναι οι δήθεν ευθύνες όσων διαδέχθηκαν τον ΓΑΠ. Η χώρα υποχρεώθηκε να υπογράψει το PSI με το πιστόλι στον κρόταφο. Θα μπορούσε τότε ακόμη, ως τελευταία ευκαιρία, να είχε πάει σε χρεωκοπία, αλλά ήταν πολιτική επιλογή να μην πάει. Από εκεί και πέρα, οι δανειστές επέβαλαν για άγνωστους λόγους το PSI, υποτίθεται για το καλό μας, αλλά καλό μεγάλο δεν είδαμε, όσο και εάν έγινε μια ονομαστική μείωση του χρέους μας, που όμως στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο φάνηκε. Όσοι πολιτικοί στήριξαν το PSI δεν μπορούν να κατηγορηθούν για δόλο εγκλημάτων. Άρα, εδώ δεν υπάρχει τίποτε. Για τα μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου (κυβέρνηση Πικραμμένου - κυβέρνηση Σαμαρά), απορώ τι θέλει να διερευνήσει. Σε Μνημόνιο ήμασταν, το PSI είχε γίνει. Τι να διερευνήσει; Εδώ τελειώνουν τα πολλά ψέματα (περισσότερα από όσα λέω, για λόγους συντομίας) και πάμε στις δύο αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι ο ΓΑΠ μας έβαλε προσχεδιασμένα στο Μνημόνιο. Αυτή η εξεταστική έπρεπε να είχε γίνει και πρέπει να γίνει, έστω και αργά, έστω και τώρα. Η δεύτερη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα χνάρια του ΓΑΠ και πολύ χειρότερα. Διότι μέχρι σήμερα πηγαίνει συνειδητά τη χώρα στα βράχια, στέλνοτας τη μια ανόητη "λίστα" με μέτρα μετά την άλλη στους δανειστές και υπονομεύοντας εν γνώσει τους την υπόσταση και την οικονομική ακεραιότητα της χώρας. Αυτό δεν χρήζει μιας εξεταστικής αν όχι πολλών εξεταστικών; Πρώτος ο Προφήτης, νομίζω, είχε γράψει εδώ μέσα για Ειδικό Δικαστήριο για αυτά που κάνει σήμερα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του εις βάρος της χώρας. Όταν ακόμη είχαν 80% αποδοχή...

 12. alex23 avatar
  alex23 02/04/2015 08:43:37

  το γελοιο ειναι οτι για να προστατεψουν τις επιλογες τους (προεδρο της δημοκρατιες και υπουργο αμυνης), δεν συμπεριλαμβανουν την περιοδο σημιτη-καραμανλη και αφηνουν να αιωρειται οτι ειναι ...φιλοκαραμανλικοι..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.