#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2009 23:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά θέσεις για τον ΣαμαράΟ Αντώνης Σαμαράς και η αναγκαιότητα ενός κινήματος αλλαγής από την βάση

1. «Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο» (Δάντης- Προφήτης)

2. Ο κυβέρνηση της ΝΔ δεν έπεσε μόνο από ατολμία. Αλλά και από ξεπερασμένη πολιτική κουλτούρα. Δέσμια της διαπλοκής των τεσσάρων πολιτικών οικογενειών της (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Έβερτ) μόνο στα σαλόνια της Εκάλης, τα κλαμπ του Κολωνακίου και τα θεωρεία επισήμων στα γήπεδα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπορούσε να ελιχθεί. Τα καλοταϊσμένα golden boys δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα όταν οι παλιοκαραβάνες του ΠΑΣΟΚ τους τσάκωσαν με το χέρι στο μέλι και τους άρχισαν στα γυμνάσια.

3. Η αγανάκτηση των μαζών από την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος βρήκε προσωρινή διέξοδο στην ανέξοδη λεξιλαγνεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν απέκτησε όμως πολιτική δυναμική. Λείπει ο πολιτικός φορέας που θα την μετουσιώσει σε πολιτική ενέργεια. Η εποχή είναι μεταβατική, όλα βρίσκονται υπό αίρεση και όπως εξελίσσονται τα πράγματα αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (θυμηθείτε το αυτό τις ημέρες που έρχονται).

 4. Γράψαμε πολλές φορές για τον ιδεολογικό και πολιτικό ευνουχισμό της ΝΔ ως αποτέλεσμα της παρά φύσιν σύμπλευσης μητσοτακισμού – καραμανλισμού. Η οποία μέρος της γενικότερης πολιτικής και κοινωνικής σύμπλευσης  μεταλλαγμένων Αριστερών και μεταλλαγμένων Νεοφιλελεύθερων. Αυτή η ανίερη σύμπλευση αποτελεί σήμερα τον κύριο ανασχετικό φραγμό σε κάθε έννοια προόδου, κάθε απόπειρα κριτικής σκέψης.. Έτσι, ο Διεθνισμός μεταλλάχθηκε  για  την Αριστερά  από αλληλεγγύη μεταξύ λαών και τάξεων, σε ισοπέδωση της πολιτισμικής ιδιο-προσωπείας του ελληνικού λαού. Έτσι, η ελευθερία της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας πλούτου, έγινε για την Δεξιά ασυδοσία των κερδοσκόπων και των Golden Boys. Έτσι η πολιτική περιορίστηκε σε «μονόδρομους» που εξελίσσονταν κάθε φορά σε μείζονα κοινωνικά αδιέξοδα

5. Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα και όχι σε υποθετικά ευχολόγια. Αυτό ισχύει σήμερα περισσότερο από ποτέ.

 6. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σήμερα ο μόνος Έλληνας πολιτικός που αφού πέρασε μια πραγματική κόλαση μπορεί να αναζωογονήσει την διεφθαρμένη και αλλοτριωμένη Κεντροδεξιά και να βάλει – με τον πολιτικό του λόγο και μόνο – σε κίνηση μια πολιτική διαδικασία που θα έχει ως αποτέλεσμα ραγδαίες πολιτικές και ιδεολογικές αλλαγές και στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά, προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράψαμε προηγουμένως.

 7. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί μια άλλη δυναμική  στην πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς την ηγεσία της ΝΔ. Αφού κερδήθηκε η πρώτη μάχη (για την εκλογή του νέου προέδρου από τα μέλη) ο λόγος τώρα πρέπει να δοθεί στην μεγάλη μάζα των οπαδών της Κεντροδεξιάς παράταξης. Γιατί μόνο οι μάζες αλλάζουν την Ιστορία.

Αθήνα 1/11/2009

 Η συντακτική ομάδα του Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 01/11/2009 23:56:41

  "Βεβαίως εξωτερική πολιτική δεν γίνεται ούτε με δημοψηφίσματα, ούτε με ψευτο-τσαμπουκάδες ιδίως όταν δεν είσαι αρκετά ισχυρός ή δεν έχεις τις απαραίτητες συμμαχίες"
  Επειδή η συζήτηση έχει βάλει το μαχαίρι σε κρίσιμες πληγές, ελπίζω να μην ενοχλήσει τον αγαπητό συνσυζητητή Αρη Κ. που παραθέτω εδώ ένα σχόλιό του γιατί θέλω να το συνδέσω με τις συγκεκριμένες θέσεις που ουσιαστικά αφορούν το μέλλον όλων μας και όχι μόνον της Νέας Δημοκρατίας.
  Η ανωτέρω θέση εκφράζει με ενάργεια την πολιτική αντίληψη η οποία έχει κυριαρχήσει στην Μεταπολίτευση. Τουτέστιν:
  Φίμωτρο στο λαό: δεν γίνονται δημοψηφίσματα διότι ο λαός είναι ανεξέλεγκτος, απαίδευτος, άθλιος, γελοίος, ανάξιος κ.ο.κ., το απέδειξε με το τελευταίο δημοψήφισμα σε ετούτο τον τόπο για το θεσμό της βασιλείας...
  Οι ψευτο-τσαμπουκάδες: το ρεσιτάλ του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, δεν επιδέχεται περαιτέρω σχολισμού, απλώς μόνον πως εξαιτίας της απαξίωσης στην συνέπεια λόγων και έργων έφθασαν το θυμικό σχεδόν να προτιμά τους σχεδόν μειοδότες (Μητσοτάκης, Σημίτης, ΓΑΠ)
  Όταν δεν είσαι αρκετά ισχυρός: 35 χρόνια φροντίσαν με την αλητεία τους και την διαφθορά τους, μηδενός εξαιρουμένου, να καταποντίσουν τα επίπεδα ανάπτυξης της χώρας για τα οποία με συνέπεια δούλεψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην τετραετία της δεύτερης περιόδου του (74-79)
  Δεν έχεις τις απαραίτητες συμμαχίες: Το μόνιμο άγχος όλων την κυβερνώντων στην μεταπολίτευση. Ακόμη κι ένα παιδάκι να ρωτήσεις θα σου απαντήσει πως πρέπει να στέκεσαι στα πόδια σου για να σε πάρουν στα σοβαρά οι γύρω σου κι αυτοί το μόνο για το οποίο δουλεύαν ήταν για να ροκανίζουν τα πόδια αυτού του άθλιου, του άξεστου, του ανάξιου λαού που του ζητάν την ψήφο.
  Με αυτό το έλλειμα αυτοπεποίθησης πορευτήκαμε και βάλαμε την ουρά στα σκέλια, και ούτε διανοούμαστε πλέον πως είναι δυνατόν να καταφέρει η χώρα να εξυγιανθεί, να αναπτυχθεί και να αρχίσουν να τη σέβονται οι γύρω της.

  Η πολιτική πραγματικότητα όμως σιγοβράζει και κάποιοι την αφουγκράζονται, προφανώς αυτοί που πιστεύουν στο μέλλον.

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ B.K.Σ. 02/11/2009 17:36:16

   ΑΡΗΣ Θ αγαπητέ Β.Κ.Σ (και όχι Αρης Κ)
   Η αναφορά σου δεν με ενοχλεί-μάλλον με τιμά - αν και δεν μου είναι σαφές αν και που διαφωνείς.
   Για να ασκήσουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ εξωτερική πολιτική δεν χρειάζεται να είμαστε ισχυροί?
   Για να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική δεν χρειαζόμαστε συμμάχους ή μπορούμε να αγνοούμε τους διεθνείς ςυσχετισμούς?
   Κι από πότε η μη άσκηση εξωτερικής πολιτικής δια δημοψηφισμάτων συνιστά "φίμωτρο στο λαό"? Δεν υπάρχει υπεύθυνη και ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ κυβέρνηση?
   Αυτά τα περί "ρεσιτάλ του Ανδρεικού ΠΑΣΟΚ" τα εννοείς ή τα λές για πλάκα?

 2. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 01/11/2009 23:59:13

  Ολα τα λαμογια εκβιαζουν ή πολιτευονται υπερ της Ντορας.
  Οπως και πριν δυο χρονια εκβιαζαν ή πολιτευονταν υπερ του Βενιζελου.
  Μελος της ΝΔ δεν θα γινω,
  οσοι πατε στην καλπη ... ΤΕ-ΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.

 3. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 02/11/2009 00:06:20

  Τη λεξη ...SIEMENS γιατι δεν την αναφερει κανεις?
  Θα σπασει η ... γραμμη της ... Στοας?

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ αρχισαμε 02/11/2009 10:40:46

   Καλα, απο τα ΜΜΕ μην περιμενεις να αναφερθουν στο θεμα. τηρουν τον αγραφο νομο της μαφιας. Ομερτα. Μόνο ο κυρτσος γραφει στην εφημεριδα του CITY PRESS σημερα...
   Η συνδυασμένη, από ό,τι φαίνεται, επίθεση του κ. Μεϊμαράκη και της κ. Μπακογιάννη εναντίον του κ. Σαμαρά πρέπει να σχετίζεται και με την άμεση ή έμμεση εμπλοκή της κ. Μπακογιάννη σε διάφορα σκάνδαλα, με κορυφαίο εκείνο της Siemens. Το Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων ζητά ήδη εξηγήσεις από την κ. Μπακογιάννη για το ρόλο της στη φυγάδευση του κ. Καραβέλα στο εξωτερικό και καλεί τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να αποκαταστήσει πλήρως τους ανώτατους διπλωματικούς υπαλλήλους στους οποίους έριξε η ομάδα Μπακογιάννη ευθύνες για τον αξιοπερίεργο χειρισμό του πολυσυζητημένου τηλεγραφήματος του Έλληνα πρέσβη στο Μοντεβιδέο. Ο πρέσβης κ. Κογιεβίνας, ένα από τα θύματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης, έχει προσφύγει και δικαστικά σε βάρος της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

   Με την κ. Μπακογιάννη να εμπλέκεται σε αρκετές αμφιλεγόμενες υποθέσεις, το ΠΑΣΟΚ να προωθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens και το σύστημα Μπακογιάννη να κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει πληροφορίες και διαρροές προς τα ΜΜΕ, είναι φανερό ότι θα επικρατήσει η λογική του προληπτικού εσωκομματικού πολέμου. Η κ. Μπακογιάννη και οι συνεργάτες της, όπως ο κ. Μεϊμαράκης, θα χτυπήσουν και θα εξουθενώσουν τώρα τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, για να μην μετατραπούν ύστερα από τις αναμενόμενες αποκαλύψεις σε εύκολους πολιτικούς στόχους.

 4. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 02/11/2009 00:17:28

  Αυτό το απόσπασμα, πρέπει να το γράψει κάθε Έλληνας 100 φορές στον πίνακα, πριν του επιτραπεί η ψήφος:

  "...πολιτικής και κοινωνικής σύμπλευσης μεταλλαγμένων Αριστερών και μεταλλαγμένων Νεοφιλελεύθερων. Αυτή η ανίερη σύμπλευση αποτελεί σήμερα τον κύριο ανασχετικό φραγμό σε κάθε έννοια προόδου, κάθε απόπειρα κριτικής σκέψης. Έτσι, ο Διεθνισμός μεταλλάχθηκε για την Αριστερά από αλληλεγγύη μεταξύ λαών και τάξεων, σε ισοπέδωση της πολιτισμικής ιδιο-προσωπείας του ελληνικού λαού."

 5. conservative avatar
  conservative 02/11/2009 01:19:00

  Έναν Σαρκοζύ χρειάζεται η Ελλάδα, όλα τ'άλλα είναι ωραία λόγια.

 6. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 02/11/2009 03:07:18

  Υπαρχει και μια αλλη σκεψη.

  Η εγγραφη στη ΝΔ, αυτη τη στιγμη, δεν ειναι κομματικη επιλογη. Ουτε προσωπικος στιγματισμος. Ειναι επιβεβλημενος μονοδρομος, μια πολιτικη πραξη απο αναγκη. Οι μηχανισμοι επελεξαν να κλεισουν το κομμα, η κοινωνια μπορει να το ανοιξει. Απο εξω.

  Κανεις δεν μας υποχρεωνει, άλλωστε , να παραμεινουμε αν το αποτέλεσμα δεν μας εκφράζει. Δεν είμαστε στρατιώτες αλλα συμμέτοχοι.

  Όποιος νοιάζεται να δώσει μια τελευταία ελπίδα στη Νεα Δημοπκρατία ή μια τελευταία ελπίδα για μια πιο αδέσμευτη εθνική και κοινωνικη πολιτική, μπορεί αυτοδικαίως να επιλέξει την έγγραφή ως μέρος των εναπομεινασών πολιτικών του δικαιοδοσιών ως πολιτη, για τη διαμόρφωση του χώρου που θεωρεί κατάλληλο όχημα για αυτές τις αλλαγές.

  Η επιλογή σαμαρά δεν είναι κομματική αλλά κοινωνική αναγκαιότητα. Στη Γερμανία, μπορείς να σταυροδοτήσεις υποψήφιο ακόμα και αν δεν ψηφίζεις το κόμμα του. Η μεγάλη μάζα του εκλογικού σωματος που κινείται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. εφόσον δεν έχει πολιτικό φορέα που να την εκφράζει, έχει τουλάχιστο το δικαίωμα να έχει λόγο στη διαμόρφωση των επιλογων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που της "διατιθενται".

  Η εγγραφη δεν ειναι ντροπη.

  Τερμα οι οροι και τα στεγανα στον κοσμο. Μαζικη στήριξη στον Σαμαρά -και σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια- τώρα. Η κοινωνία να ανοίξει τα κόμματα.

  Μια αληθινα ριζοσπαστικη -και νομοτυπη- πραξη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Giorgos_T 02/11/2009 07:17:44

   Συμφωνώ μαζί σου και είναι ακριβώς αυτό που θα κάνω κι εγώ. Δεν υπήρχε περίπτωση αλλιώς να γραφτώ στη ΝΔ.

   Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν συμπολίτες και φίλοι που δεν είναι διατεθειμένου να κάνουν το βήμα. Ωστόσο, ακόμη και ένας κομμουνιστής, θα έπρεπε να σκεφθεί ότι η εκλογή Σαμαρά στη ΝΔ θα ανοίξει κοινωνικές διεργασίες ευνοϊκές για αυτό που ο ίδιος πιστεύει (με βάση τουλάχιστον τις απόψεις του Ρεσάλτο, που εμένα μου φαίνονται οι μόνες γνήσια κομμουνιστικές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα).

   Οπότε, σύντροφοι, κάντε την καρδιά σας πέτρα και ελάτε να ψηφίσουμε Σαμαρά όλοι μαζί. Αφού το σύστημα αυτούς τους κανόνες έχει, ας τους χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε αυτό που επιδιώξουμε ως πολίτες αυτής της χώρας. Μπορείτε επίσης να κρατάτε τα δάχτυλα του άλλου χεριού σταυρωτά την ώρα που υπογράφετε!

 7. Γιάννης avatar
  Γιάννης 02/11/2009 03:09:21

  Αν οι Νεοδημοκράτες θέλουν να "αυτοκτονήσουν" ας εκλέξουν την Μπακογιάννη. Η Ν.Δ. έχασε κυρίως γιατί απώλεσε το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του Πασοκ. Με μπακογιάνη πρόεδρο η Ν.Δ. θα βιώσει την τραγικότερη περίοδο της ιστορίας της, αντιπαθής, ψεύτικη, με πάρα πολλές σκιες ήδη, αναποτελεσματική ως πολιτικός, ό, τι χειρότερο. Αμ το άλλο σα να βλέπω τον Μητσοτάκη σε θυλική έκδοση.

 8. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 02/11/2009 07:05:03

  Έξω από τη Νέα Δημοκρατία όσοι μας έκαναν να ντρεπόμαστε.
  Ο Πάκης Παυλόπουλος είχε υποσχεθεί ότι θα φύγει, τώρα κάνει την πάπια.
  Με αυτούς πάς κυρά Θοδώρα να ξαναφτιάξεις τη Νέα Δημοκρατία;
  Πετάει ο γάϊδαρος;
  Είναι ντροπή μόνο και μόνο που σκέπτεσαι τέτοια πράγματα.
  Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να δώσει το φρέσκο οξυγόνο που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα.
  Δυστυχώς (ή ευτυχώς) τα μεγάλα συμφέροντα έχουν πάρει πολύ συγκεκριμένη θέση στην εκλογή του αρχηγού της Ν.Δ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  Όποιος δεν βλέπει την super ευνοΪκή μεταχείριση που έχει η Θεοδώρα Μητσοτάκη από τα κανάλια και τις εφημερίδες είναι τυφλός.
  Ξέχασαν όμως αυτοί οι κύριοι ένα πράγμα.
  Ότι ο Νεοδημοκράτης δεν είναι πασόκος.
  Καταλαβαίνουμε πιό πολλά από όσα νομίζουν.
  Η προσγείωση της αυτοκράτειρας στην πραγματικότητα θα είναι ανώμαλη.

 9. Lavazza avatar
  Lavazza 02/11/2009 07:41:04

  Εγώ ούτε με τη Ν.Δ είμαι ούτε με τον Σαμαρά.

  Αλλά δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα της Ντόρας και των αχυρανθρώπων της περί "ριξίματος Αρχηγού και Κυβέρνησης" με στόχο τον Σαμαρά.

  H Ντόρα (μαζί με τον Σουφλιά) δεν "ρίξαν" τον Καραμανλή...;;;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Lavazza 02/11/2009 09:13:41

   Aφορα το 1993.

 10. donaE avatar
  donaE 02/11/2009 09:55:34

  Πολυ καλο το αρθρο.Ειδικα οι επισημανσεις 3 και 4 νομιζω.

 11. conservative avatar
  conservative 02/11/2009 10:34:15

  Ο άνθρωπος υπερασπίζεται πλέον μόνος του την Ευρώπη απέναντι στην μουσουλμανική εισβολή κι εσύ μου λες ότι έφτιαξε ακριβό μπάνιο.
  Κι ο Καραμανλής για τέτοιος άτεγκτος κι αδιάφθορος ξεκίνησε και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν κατάφερε τίποτε(αναμενόμενο) αλλά ότι στα ζητήματα ουσίας τα έκανε μούσκεμα.

 12. fatfat avatar
  fatfat 02/11/2009 10:59:52

  @conservative.....δεν τα ξέρεις καλά...τουλάχιστον και οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαική Ένωση...και το έχουν δηλώσει επανειλημμένως...
  @ Lavazza....αν εγώ σου προτείνω σήμερα που κάνει κρύο να μπεις στην θάλασσα με τα ρούχα σου και εσύ με ακούσεις και μπεις και πάθεις πνευμονία, εγώ θα φταίω που στο πρότεινα ή εσύ που με άκουσες?
  Και αν μου έλεγες ότι σου πρότειναν να μπεις σήμερα στην θάλασσα με τα ρούχα σου και εγώ συμφωνούσα και το έκανες, ποιος θα έφταιγε? Εγώ που συμφώνησα με την άποψη να μπεις στην θάλασσα ή εσύ που τελικά το αποφάσισες και μπήκες? Δική σου δεν είναι η απόφαση?
  Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ...
  Ο εκάστοτε πρωθυπουργός δέχεται αμέτρητες εισηγήσεις για διάφορα θέματα και ζητά την γνώμη του επιτελείου του και των υπουργών του....αυτός όμως έχει τον τελευταίο λόγο,αυτός αποφασίζει.....ο πρωθυπουργός παίρνει την τελική απόφαση......είναι κρίμα για τον κύριο Καραμανλή και δεν του αξίζει να κυκλοφορεί η θεωρία ότι εξαπατήθηκε από μια εισήγηση υπουργού του.
  Ο κύριος Καραμανλής έλαβε μια δύσκολη και ριψοκίνδυνη απόφαση για τον ίδιο και το κόμμα του, προτάσσοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον....μόνος του πήρε την απόφαση.....δεν ήταν υποχρεωμένος να δεχτεί την συγκεκριμένη εισήγηση...

  • conservative avatar
   conservative @ fatfat 02/11/2009 11:30:16

   Γιατί ο Σαρκοζύ την θέλει; Μήπως εσύ δεν τα ξέρεις καλά;

 13. fatfat avatar
  fatfat 02/11/2009 12:02:36

  @conservative....δεν ήταν σωστή η διατύπωσή μου....έπρεπε να γράψω "εκτός από τον Σαρκοζύ,τουλάχιστον και οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαική Ένωση..."....οπότε δεν υπερασπίζεται μόνος αυτός την Ευρώπη - κατά τα λεγόμενά σου -.....το τρανταχτό περιστατικό οικογενειοκρατείας, που προωθούσε σκανδαλωδώς τον 23χρονο γιό του για διοικητή δημόσιας επιχείρησης -και που υποκρύπτει αλαζονεία προς τον γαλλικό λαό - το κάνεις γαργάρα.....δεν το σχολιάζεις καθόλου.....όσο για το μπάνιο, οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί, όταν εκλέγονται άμεσα από το λαό,δεν πρέπει να προβαίνουν σε αλόγιστα έξοδα για ικανοποίηση προσωπικών αναγκών...η εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

  • conservative avatar
   conservative @ fatfat 02/11/2009 12:11:56

   Δεν εννοώ μόνο την Τουρκία αλλά και τη λαθρομετανάστευση -δες την πρώτη απόφαση για επιστροφή στις χώρες προεέλευσης με πτήσεις τσάρτερ.
   Ό,τι βγάζει η αριστερά στην Ευρώπη κατά των αντιπάλων της πρώτοι το μαθαίνετε βλέπω, ας είναι καλά τα αντικειμενικά ελληνικά μμε. Τα ίδια και με το Μπερλουσκόνι, όλως τυχαίως μόλις πήρε κι αυτός σκληρά μετρά κατά της λαθρομετανάστευσης.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 02/11/2009 15:37:33

   Ναι fat fat ξεχνας βεβαια οτι δεν πολιτευεται μονον Η ΘΕΟΔΩΡΑ αλλα και ο ΑΔΕΡΦΟΣ της κυριακος μητσοτακης!! οποτε ατυχης η συγκριση.

   Η οικογενεια μητσοτακη δεν διαφερει σε τιποτα απο αυτο που ισχυριζεσαι.

   Κατεχουν ποστα οικογενειακως!! Αυτο να το θαψουμε κατω απο το χαλακι γιατι δεν μας βολευει? η μηπως τις οικογενειακες αγορες απληρωτων ηλεκτρικων συσκευων να τις ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ???

 14. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 12:12:02

  Άμα συγκρίνουμε τη Γαλλία με την Ελλάδα ως προς τον νεποτισμό,
  έχουμε χάσει κάθε έννοια του μέτρου.

 15. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 02/11/2009 12:14:54

  Ο καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές πριν γίνει η διαπραγμάτευση τον δεκέμβριο με την Τουρκία. Η Τουρκία, αυτή τη στιγμή, περνά, με αμερικανική συναίνεση, μια μεταπολίτευση. Η προοπτική αυτής ή της άλλης σχέσης με την ΕΕ είναι μια επιπλέον βοήθεια για το ξήλωμα ενός κρίσιμου μέρους της στρατιωτικής ισχύος απο το κυβερνόν κόμμα του Ερντογκάν στις δίκες που γίνονται. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε πράγματα ή τουλάχιστον να "παγώσουμε" πράγματα στο βαθμό που η Τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί αναταράξεις με την ΕΕ, διο και οι προσφατοί λεονταρισμοί. και Οπωσδήποτε μπορούμε να πιέσουμε -ακόμα και με βέτο- για καλύτερη διαχείριση του θέματος της δουλεμπορίας στο Αιγαίο -κάτι που δεν έχει εσωτερικές συνέπειες γιατην τουρκική κυβέρνηση. Κάποιοι στην Τουρκία ανοίγουν μέτωπα χωρίς λόγο. Είναι η στιγμή να αντιληφθούν ότι υπάρχουν επιτίμια. Προσωπικά αμφιβάλλω εαν ο Παπανδρέου έχει έστω και τη λιγοστή πυγμή του Καραμανλή.

  Για το Μακεδονικό, η εθνική πολιτικη της σιωπής που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή, είναι η συνέχεια της πολιτικής του "δεν υπάρχει για εμάς μακεδονικό ζήτημά" των δεκαετιών 60,70,80, όταν το πράγμα γιγαντώθηκε, όχι μια νέα πολιτική. Υπήρχε όμως "μακεδονικό" για την Τιτοική προπαγάνδα και η περίφημη αναγνώριση από τις 170 χώρες θεμελιώθηκε τότε, από το Γιουγκοσλαβικό κράτος -οχι από τον Αμερικανικό παράγοντα, που αξιοποίησε τις συνθήκες που γεννηθηκαν από το διαμελισμό και πριν έκανε τα στραβά μάτια στον Τίτο για να διασπά τη συνοχή του Ανατολικού Συνασπισμού.

  Η επιτυχία αυτή των τότε Γιουγκοσλάβων, που προυποθέτει και οικονομική δαπάνη, θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα για εμάς. Εαν η πραγματικότητα μπορεί να στρεβλωθεί τόσο από τη Γιουγκοσλαβία μέσα σε πενήντα χρόνια, μπορεί να γίνει και το αντίθετο, προς την πλευρά της αλήθειας.

  Ο σαμαράς το έχει πει αυτό και το θεωρώ την πλεόν πλήρη αντιμετώπιση του πράγματος. Το εθνικιστικό πάθος των κατοίκων είναι μάλλον ανθελληνικό μένος, διότι δεν έχουμε χειριστεί σωστά τις σχέσεις μας με το γειτονικό κράτος. Το εμπάργκο ήταν ανθρωπιστικό και πρακτικό σφάλμα, και γέννησε μια νεα γενια φανατικών. Επίσης, αυτο το κράτος μπορεί να έχει μια περιφέρεια που να λέγεται γεωγραφικά Άνω Μακεδονία και ίσως οι κάτοικοιτου παρουσιάζουν μια πάρα πολύ μακρινή γενετική συγγένεια μετους αρχαίους μακεδόνες (όπως και οι... Παστούν στο Αφγανιστάν). Αυτό δεν τους κάνει Μακεδόνες, ούτε κάνει μη-ελληνες τους αρχαίους Μακεδόνες. Ας ονομαστούν Γκόρναμακεδονία - Βαρνταρίγια (η άλλη τους περιφέρεια)(πως είναι το"πάνω" στα σκοπιανά;),ας δηλώσουν ότι είναι κυρίως Σλάβοι, ας αναζητήσουν ως ένδοξους προγόνους κάποιους Ιλλυριους αυτοκράτορες και ίσως και τον Ιουστινιανό και τον Σαμουήλ και (ευτυχές το) τέλος.

  Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας σε επίπεδο εσωτερικής συνοχής τους (συνεχής αύξηση αλβανικης μειονότητας ως και σε 50% σε 1-2-3 δεκαετίες, ιδίως αν μείνουν εκτός ΕΕ και διότι οι νέοι Σκοπιανοί θα φεύγουν παρόλαυτά, ως πιο μορφωμένοι, όχι οι Αλβανοί),μια πραγματικότητα που θα σπάσει τους υπεφίαλους παραλογισμούς, όπως έχει γίνει συχνά ιστορικά. Και με αυτό δεν εννοω οικονομικό εκβιασμό αλλά συγκεκριμένα όρια στις διεθνείς σχέσεις αυτού του κράτους.

  Μιλω για οικονομική και εκπαιδευτική βοήθεια, ιδίως στις φτωχότερες (κυρίως αλβανικές) τοπικές κοινωνίες και με πάγιο σκοπό την ανάδειξη της ποικιλομορφίας της ΠΓΔΜ (κατι που θα αμβλύνει τα εθνικά πάθη), διάσωση και μορφωτική προοδο του κράτους, όχι τη διάλυση του. Η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου,ιδίως των Αλβανών, συμφέρει και τους Σκοπιανούς, διότι θα συγκρατήσει τη δημογραφική ανοδο, μακροπρόθεσμα. Και διαρκή κινητοποίηση για την αλήθεια. Για να μην ακούσουμε αύριο, όταν διαμαρτυρηθούμε για τον τουρκικό εποικισμό της Κύπρου, να μας λένες τίποτα golden boys "να φύγουν και οι Ελληνες προσφυγες του 1922 απο την Μακεδονια"....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Giorgos_T 02/11/2009 13:28:19

   Αυτοί που αναφέρετε πολιτισμικά εντάσσονται στους σχεδιασμούς του υπεξ Τουρκίας κου Νταβούτογλου, αν δεν κάνω λάθος εδώ στο Antinews τα διαβάσαμε αυτές τις ημέρες.

 16. Νίκος avatar
  Νίκος 02/11/2009 12:43:46

  Ευγε σας, εξαιρετικη αναλυση. δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Συγχαρητηρια.

  @ Giorgo_T, διαφωνω, δεν πρεπει επ' ουδενι να χαρισουμε το "ΜΑκεδονια" με οποιοδηποτε υποκοριστικο στους Σκοπιανους. Μπορουν να ονομαστουν Παιονες αφου τοσο εχουν αναγκη τις αρχαιες περγαμηνες αλλα ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Ουτε μας ενδιαφερει η ζωολογια, αν εχουν δλδ ή οχι αρχαιο μακεδονικο αιμα. Καποτε πρεπει να το αντιληφθουμα αυτο στην ελλαδα διοτι οι "Ευρωπαϊκως" μας ντυμενες υποχωρησεις -οτι ταχα μου δεν πασχουμε απο εθνικο αταβισμο-μονο ενισχυουν τους μικροεθνικιστες γυρω μας. το παραδειγμα με τη τουρκια θα επρεπε να μας ειχε συνετισει. αλλα ειπαμε, η αλητ αγρον αγοραζει οταν εχει το χερι απλωμενο συνεχως για "δανεικα".

 17. fatfat avatar
  fatfat 02/11/2009 13:01:09

  @ Καθρέπτης...γράφεις "Άμα συγκρίνουμε τη Γαλλία με την Ελλάδα ως προς τον νεποτισμό,έχουμε χάσει κάθε έννοια του μέτρου."...κάνεις λάθος...στην Γαλλία έχουν συμβεί και χειρότερα..για πες μου σε ποια ευρωπαική χώρα πολιτικός, που αργότερα έγινε και υπουργός, γράφει σε κάποιο βιβλίο του «Απέκτησα τη συνήθεια να πληρώνω αγόρια» και προσθέτει ανερυθρίαστα ότι η έλξη του για μικρά εκδιδόμενα αγόρια συνεχίσθηκε παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις βρωμερές λεπτομέρειες αυτής της εκπόρνευσης?
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ?

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ fatfat 02/11/2009 14:37:48

   Αυτος προερχεται αποτο σοσιαλιστικο κομμα,οποτε εξ ορισμου ειναι "δημοκρατης"¨,"προοδευτικος",κτλ κτλ.Για αυτον τον λογο αλλωστε δεν θα ακουσεις κουβεντα απο την πλευρα του Σοσιαλιστικου κομματος.Αδυνατον να κατηγορηθει ο συντροφος.Επικεντρωνονται στο σοβαρο θεμα του πολυτελους μπανιου.

 18. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 13:24:02

  Συγνώμη, αλλά δεν βρίσκω να έχει σχέση "ο ορισμός της παιδοφιλίας και της παιδεραστίας" με το δικό μου σχόλιο.

 19. fatfat avatar
  fatfat 02/11/2009 14:44:34

  @ Καθρέπτης....το έγραψα το σχόλιό μου για να δεις ότι το μέτρο δεν έχει χαθεί μόνο στην Ελλάδα....αλλά και στην Γαλλία....έκαναν εκεί υπουργό Πολιτισμού, δηλαδή έκαναν υπεύθυνο για τον πολιτισμό κάποιον που παραδέχτηκε ότι πλήρωνε αγόρια για ερωτική συνεύρεση, παρά το γεγονός ότι γνώριζε λεπτομέρειες αυτής της εκπόρνευσης......και επειδή λέγεται Μιτεράν και είναι συγγενής του αείμνηστου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, δεν τον αγγίζει κανένας εισαγγελέας......

 20. theo1611 avatar
  theo1611 02/11/2009 14:45:07

  Προφανώς ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας που ανέλαβε πολιτικό και προσωπικό ρίσκο και κόστος στη διαδρομή του.

  Προφανώς επίσης είναι θεμιτό, ακριβώς και για τον παραπάνω λόγο, να ανησυχεί για τη φύση και τις ισσοροπίες του υφιστάμενου εκλεκτορικού σώματος και των μηχανισμών.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι το Anmtinews, επειδή πήρε και θέση και θαρραλέα καλώς έπραξε, δεν πρέπει να δημοσιεύει αντιλόγους προβληματισμού περί αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που είναι η κυρίαρχη μορφή δημοκρατίας που έχουμε και αυτήν πρέπει κατά τη γνώμη μου να εμπεδώσουμε και θωρακίσουμε, επειδή σε συγκεκριμένες συγκυρίες εφευρέθηκε η άμεση ή συμμετοχική δημοκρατία, την οποία ουδόλως χρησιμοποιούμε σε σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας.

 21. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 17:00:12

  fatfat,
  δεν συμφωνώ με την αναγωγή της περιπτωσιολογίας - άλλωστε η ανθρώπινη φύση είναι ίδια και ατελής παντού - σε κανόνα. Ασφαλώς, λοιπόν, και παντού υπάρχουν φαινόμενα που προκαλούν τους πολίτες αλλά, με μία σημαντική διαφορά : ότι στην Ευρώπη μιλάμε για περιπτώσεις, ενώ εδώ μιλάμε για κανόνα και στην οικογενειοκρατία και στην αναξιοκρατία και στη διαφθορά, κλπ.Άρα το πρόβλημά μας είναι δομικό. Έτσι, εκεί υπάρχουν οι φυσιολογικές, για μένα, εξαιρέσεις, ενώ εδώ η εξαίρεση έχει γίνει κανόνας και είναι πλέον είδηση το αυτονόητο. Πάσχουμε από έλλειψη αυτονοήτων στην Ελλάδα και υπ' αυτήν την έννοια είπα ότι κάθε σύγκριση είναι αδόκιμη.

 22. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 02/11/2009 19:38:45

  7 θέσεις για τις 7 θέσεις
  1 Ελπίζω το πιο βαθύ καζάνι της κόλασης να μην περιμένει κι αυτούς που στρατόπεδο έχουν επιλέξει εδώ και καιρό αλλά αρνούνται να μαλώνουν για τον στρατοπεδάρχη, πιστεύοντας ότι οι καβγάδες κάνουν κακό στο στράτευμα.
  2 Διαπλεκόμενος και ο Καραμανλής?
  Το ότι δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα με τις παλιοκαραβάνες του ΠΑΣΟΚ πιθανώς να οφείλεται σε μια πολιτική κουλτούρα διαφορετική ,αναποτελεσματική στη συγκεκριμένη περίπτωση, οχι πάντως ξεπερασμένη. Σχετικά με το μέλι όλες οι κυβερνήσεις έχουν κάποιους για να του βάλουν χέρι, οι "παλιοκαραβάνες" πάντως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πάρει ...όλο το βάζο
  3 "Αγανάκτηση των μαζών απο την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος"
  Έτσι όπως το γράφετε δίνετε την εντύπωση πώς οι πεινασμένες μάζες ήταν έτοιμες για έφοδο στα Χειμερινά Ανάκτορα. Ελεος! Σε μια σοβαρότατη παγκόσμια κρίση - για λόγους που δεν είναι του παρόντος - φθηνά την σκαπουλάρουμε για την ώρα. Εγώ πάντως είδα αγανάκτηση για άλλα πράγματα. Για σκάνδαλα και "σκάνδαλα",για τον "Δεκέμβρη",για τους λαθρομετανάστες για την αφωνία,για τα ανύπαρκτα πολιτικά αντανακλαστικά....
  4 "Μητσοτακισμός" και "Καραμανλισμός" θεωρούνται απ΄ οτι καταλαβαίνω ιδεολογικά ρεύματα και μάλιστα ασύμβατα. Λυπάμαι αλλά αυτοί οι δύο "-ισμοί" δεν είναι παρά άλλοθι για να κάνουν κάποιοι -που δεν έχουν καμμία ιδεολογική διαφορά μεταξύ τους- προσωπικά παιχνίδια εξουσίας.
  Το πως αυτή η σύμπλευση σνετέλεσε στην μεταλλαγή της έννοιας του Διεθνισμού σε πολιτισμική ισόπέδωση για την Αριστερά και της ελευθερίας της επιχειρηματικότητας σε ασυδοσία για τη Δεξιά παραμένει για μένα μυστήριο.(Πάντως η ασυδοσία δεν έχει σχέση με υγιώς λειτουργούσα ελεύθερη οικονομία)
  5 Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα.... αλλά και στις αρχές τους (και πως να το κάνουμε δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αρχές)
  6 Αν ο Σαμαράς είναι ο ΜΟΝΟΣ Ελληνας πολιτικός που μπορεί να αναζωογονήσει τη "διεφθαρμένη και αλλοτριωμένη Κεντροδεξιά" εξ ορισμού θα είναι πολύ μόνος του σ΄ αυτή την προσπάθεια.
  Βέβαια η Κεντροδεξιά ούτε διεφθαρμένη είναι ούτε αλλοτριωμένη, περιλαμβάνει τις πιο υγιείς δυνάμεις του Εθνους, οι πολιτικές της δικαιώνονται διαχρονικά και τα προβλήματα της που έφερε στην επιφάνεια το -10,5% είναι προβλήματα που διατρέχουν όλο το πολιτικό σύστημα. Μακάρι η αντιμετώπιση τους να ήταν θέμα Σαμαρά ή ενός μόνο πολιτικού.
  7 Ο λόγος ούτως ή άλλως θα δοθεί στη μεγάλη μάζα της Κεντροδεξιάς παράταξης ("διεφθαρμένη" και "αλλοτριωμένη" δεν γράφατε πιο πάνω για την Κεντροδεξιά ? Πως σας ήρθε τώρα ότι οι μάζες της θα αλλάξουν την ιστορία?) Δεν είναι μια διαδικασία χωρίς προβλήματα ούτε είναι διαδικασία που από μόνη της θα λύσει όλα τα προβλήματα. Ούτε η όποια επιλογή Αρχηγού θα σημάνει από μόνη της αναζωογόνηση, ανανέωση,αναδιοργάνωση ....Αυτά είναι ζόρικα πράγματα, χρειάζονται δουλειά, πραγματική διάθεση προσφοράς και τις ικανότητες ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ.

 23. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 19:53:57

  Ωραία η περιγραφή, αλλά και αντιφατική. Ζούμε σε διαφορετική χώρα.

 24. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 02/11/2009 19:56:19

  Είδατε φίλοι μου τη λυσσώδη επίθεση Χατζηνικολάου στον Μιχαλολιάκο:
  " E όχι και καραμανλικός ο Σαμαράς" έλεγε και ξανάλεγε σχεδόν έξαλλος!
  Εχουν βαλθεί να μας εξαγριώσουν.
  Θα δώσουμε όλοι την απάντησή μας στην κάλπη. Και μετά θέλω να δώ τα μούτρα όλων αυτών.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κώστας Θ. 02/11/2009 20:15:26

   Πρώτη φορά είδα το μπούμπη Χ``νικολάου να γουρλώνει τα μάτια έτσι. Τόση απέχθεια για τον Σαμαρά; Τόσο Ντοράκης είναι; Δεν κράτησε την δήθεν ψυχραιμία του καθόλου. Κόντεψε να του `ρθει κόλπος μόλις άκουσε καλή κουβέντα για Σαμαρά.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Κώστας Θ. 02/11/2009 20:37:48

   Χατζηνικολάου
   Παιδί της ΝΔ, αποστασιοποιημένος από τις φοιτητικές παρατάξεις της Παντείου (τότε ήταν Πάντειος Σχολή, μετά έγινε Πάντειο Πανεπιστήμιο) γιατί δεν ήταν του στιλ του, με πατέρα υπουργό του Μητσοτάκη, και είσπραξη αρνητικής απάντησης στην επιθυμία του να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2000.

   Στις οποτεδήποτε επόμενες εκλογές. Επικρατείας, ή Α` Αθήνας, ή χρίσμα στις Δημοτικές του ’10.
   Το ντιλ έκλεισε. Η συναλλαγή έλαβε χώρα.

 25. Υ. avatar
  Υ. 02/11/2009 20:00:57

  Μιχαλολιάκος
  Η πλευρά Μητσοτάκη αποτελεί συνιστώσα και όχι συνισταμένη της ΝΔ.

 26. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 20:05:18

  Ε, δεν την είδαμε; Γιατί ο Παυλόπουλος, δεν υστέρησε σε "μαχητικότητα" .
  Κι ο Μιχαλολιάκος : "συνιστώσα προστεθείσα ο Μητσοτακισμός". Είναι σίγουρο
  ότι θα φτάσουν στις κάλπες ομαλά;

 27. larisaios onneditis avatar
  larisaios onneditis 02/11/2009 20:24:24

  Όλα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα στηρίζουν την κόρη του μητσοτάκη..Δεν θα τους περάσει όμως..Και εδώ στη Λάρισα το ρεύμα Σαμαρά γίνεται τσουνάμι..

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/11/2009 20:32:43

  ΑΝΤΩΝΗ.....

  UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  _UUUUUU_________UUUUUU__
  __UUUUUUUUUUUUUUUUU____
  ___UUUUUUUUUUUUUUU_____
  ____UUUUUUUUUUUUU______

  RRRRRRRRRRRRRRR_______
  RRRRRRRRRRRRRRRRR_____
  RRRRRRRRRRRRRRRRRRR__
  RRRRR_________RRRRRRR__
  RRRRR_________RRRRRRRR_
  RRRRR_________RRRRRRRR_
  RRRRR_________RRRRRRR__
  RRRRR________RRRRRRR___
  RRRRR_______RRRRRRR____
  RRRRR______RRRRRRR_____
  RRRRR_____RRRRRRR______
  RRRRRRRRRRRRRRRRR____
  RRRRRRRRRRRRRRRRR____
  RRRRR______RRRRRRR_____
  RRRRR_______RRRRRRR____
  RRRRR________RRRRRRR___
  RRRRR_________RRRRRRR___
  RRRRR__________RRRRRRR__
  RRRRR___________RRRRRRR_

  ______OOOOOOOOOO_______
  ____OOOOOOOOOOOOO_____
  __OOOOOOOOOOOOOOO_____
  _OOOOO__________OOOOO___
  _OOOOO__________OOOOO___
  _OOOOO__________OOOOO___
  _OOOOO__________OOOOO___
  _OOOOO__________OOOOO___
  _OOOOO__________OOOOO___
  __OOOOOOOOOOOOOOOO___
  ____OOOOOOOOOOOOOO____
  ______OOOOOOOOOOO_______
  ________OOOOOOOO_________

  ____CCCCCCCCCCCCCC______
  __CCCCCCCCCCCCCCCCCC___
  CCCCCC__________CCCCCC___
  CCCCCC__________CCCCCC___
  CCCCCC__________CCCCCC___
  CCCCCC_____________________
  CCCCCC_____________________
  CCCCCC_____________________
  CCCCCC_____________________
  CCCCCC__________CCCCCC___
  CCCCCC__________CCCCCC___
  CCCCCC__________CCCCCC___
  __CCCCCCCCCCCCCCCCCC___
  ____CCCCCCCCCCCCCC______

  KKKKKKKK__________KKKKKKK
  KKKKKKKK_________KKKKKKK_
  KKKKKKKK________KKKKKKK__
  KKKKKKKK_______KKKKKKK___
  KKKKKKKK______KKKKKKK____
  KKKKKKKK_____KKKKKKK_____
  KKKKKKKK____KKKKKKK______
  KKKKKKKK___KKKKKKK_______
  KKKKKKKK__KKKKKKK________
  KKKKKKKK_KKKKKKK_________
  KKKKKKKKKKKKKKK__________
  KKKKKKKK_KKKKKKK_________
  KKKKKKKK__KKKKKKK________
  KKKKKKKK___KKKKKKK_______
  KKKKKKKK____KKKKKKK______
  KKKKKKKK_____KKKKKKK_____

 29. ΜΑΚ avatar
  ΜΑΚ 02/11/2009 21:09:08

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ
  ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΛΩΝ

 30. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 02/11/2009 21:09:12

  Η πλάκα είναι ότι ο Χατζηνικολάου περνιέται για έγκριτος και σοβαρός δημοσιογράφος. Ούτε χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας θα φερόταν σήμερα έτσι. Οι Γιομπαζολιάς και Νέτας της δεκαετίας του 80 ήταν απείρως πιο μετρημένοι. Εκεί καταντήσαμε.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Κώστας Θ. 02/11/2009 21:18:35

   Αγαπητέ Φάκτορα, ελπίζω ότι η συντακτική ομάδα του antinews έχει πληροφορίες για τις σχέσεις Χατζηνικολάου-Ντόρας.
   Καιρός να τους ξεμπροστιάσουμε έναν - έναν. Αυτό το σημερινό δεν έχει προηγούμενο.
   Πίνω το δεύτερο ουϊσκυ για να ηρεμήσω..

   • Factorx avatar
    Factorx @ Κώστας Θ. 02/11/2009 21:21:40

    χαλαρά

   • Υ. avatar
    Υ. @ Κώστας Θ. 02/11/2009 21:30:11

    Γιατί φίλε Κώστα? Χάθηκαν οι καλές ρακές?

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ Υ. 02/11/2009 21:35:41

     Γειά σου Υ. Αφησα χθές το blog και δεν μίλησα για το πουλέν.
     Στο Προσκήνιο στη ΝΕΤ Γιακουμάτος, Πάλλη θυγατέρα κλπ.
     Όχι κρητικά ποτά...

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 02/11/2009 21:43:02

     ‘μησε τα. Είναι δυνατό να χτυπήσεις αυτό το κύκλωμα? Πρέπει να τους πάνε μέσα για σύσταση συμμορίας. Με τον αντιτρομοκρατικό, είναι ισόβια.

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 02/11/2009 21:45:25

     Και ο Σαμαράς, μόνος. Έχει όμως όλους εμάς. Δε το βάζουμε κάτω. Έτσι?
     Ελπίδα!

 31. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/11/2009 21:57:24

  Ορίστε;
  Λοιπόν ορίστε:

  1. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με ...αγαθότερους σωτήρες, για να παραφράσω το ρητό
  2.Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν ότι είχαν το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι αλλά στο ότι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τα αντίστοιχα σαΐνια του ΠΑΣΟΚ;Λυπάμαι αλλά διαβάζουμε ανάποδα το εκλογικό αποτέλεσμα: 1,000,000+ Δεξιοί επειδή δεν έκαναν τίποτα από όσα υποσχέθηκαν και επειδή πήραν και το μέλι τους κούνησαν το μαντήλι.
  3. Ο πολιτικός φορέας είναι η ενός ανδρός αρχή; ή μήπως προλείανση του εδάφους αν δεν ξανά κάτσει η μπίλια;
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Α Θ παιχνιδάκια και καρέκλες εξουσίας είναι οι δύο -ισμοί και όχι ιδεολογικά ρεύματα. Σιγά μην έγιναν τα ντολμαδάκια και το κοντοσούβλι, που είναι οι σύγχρονοι εκφραστές, ιδεολογίες....
  5. Υπάρχουν και οι αρχές στην πολιτική που δεν πρέπει να καθορίζονται από την χωροταξική τοποθέτηση της καρέκλας.
  6. Το είχα γράψει νομίζω από τον 01/09. Συμπαθής ο κ Σαμαράς, με μεστό πολιτικό λόγο και ιδέες. Τον 11/09 όμως μπορώ να πω ότι μέχρι εκεί και τίποτα άλλο. Έργο; Ευθύνες; Αυτοκριτική; Εκτός αν δεν ήταν Υπουργός, δεν διοικούσε και το αποτέλεσμα οφείλεται στη χρονική στιγμή της διενέργειας των εκλογών και όχι στις παραλείψεις πράξεων, στην άσκηση εξουσίας και σε συμπεριφορές που και αυτός αποτελούσε μέρος. Όταν μια ομάδα χάνει χάνουν όλοι και όχι οι υπόλοιποι...
  7. Ωραία η μάζα να ψηφίσει για αρχηγό. Προσωπικά δεν με ικανοποιεί κανένας από τους 3, αλλά ας μιλάμε για αρχηγό.
  Ας βγει λοιπόν ο κ Σαμαράς, από τα υλικά που έχει το μαγαζί δεν θα οικοδομήσει; Θα διαγράψει τον νόμιμο και ηθικό; τους Βατοπεδινούς; τα αναψυκτήρια; την Πάλι με δόξες με καιρούς; τους κουμπάρους; Θα αλλάξει τις δομές τις λειτουργίες και την βιτρίνα του κόμματος;
  Μας μιλά για ιδέες, για Εθνος και αρχές. Ωραίο το νησί αλλά για να πας θες ταξίδι που προϋποθέτει πλοίο που απαιτεί ναυπηγείο που θέλει εργάτες. Να βάλω πλάτη δηλαδή για να δω τον Μιχαλολιάκο για να μην δω τον Κασίμη; Ωραίες εναλλακτικές.
  Δεν έχω ακούσει ένα μήνα τώρα, ανάλυση των λόγων της ήττας, προοπτικές και πολιτικές, λύσεις και προτάσεις, απλά όλες οι συζητήσεις έχουν αφετηρία τον τρόπο εκλογής και τερματισμό το επίθετο του αρχηγού.
  Αυτό είναι το πρόβλημα; Ποιος θα βγει και σε ποιες καρέκλες θα κάτσει η αυλή του καθενός;
  ...και άντε ας δεχτώ ότι ο αρχηγός είναι το σημαντικότερο ως βιτρίνα του μαγαζιού. Πως θα λειτουργήσει η βιτρίνα όταν οι κούκλες πετροβολούνται μεταξύ τους;
  Ένα μαγαζί πουλά αν έχει εμπόρευμα, αλλιώς ότι βιτρίνα και αν έχει κάποτε φτάνει η απογραφή και τότε ψάχνεις τον επόμενο...
  Δυστυχώς η ΝΔ ένα μαγαζί με σκονισμένα άδεια ράφια το έχουν καταντήσει και έχουμε φτάσει στο σημείο να κατηγορούμε τους πελάτες αντί τους μεγαλοϊδιοκτήτες....

 32. Υ. avatar
  Υ. 02/11/2009 22:05:39

  Σοφά όσα λες. Η πρότασή σου?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Υ. 03/11/2009 17:35:18

   Απλά και αυτονόητα πράγματα:

   -ένα συνέδριο όπου να αναλυθούν οι λόγοι της απαξίωσης και της ήττας
   -διαγραφή όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα ώστε ο νέος αρχηγός να πάρει καθαρό μαγαζί και να μην υπάρξει νέος κύκλος εσωστρέφειας και συγκρούσεων (μιλάμε για ένα κόμμα που θα είναι σύνεδρος και στέλεχος: ο νόμιμος και ηθικός, ο αναψυκτήριος, ο αυθαίρετος κλπ)
   -απόφαση του συνεδρίου για οργανωτικές δομές και νέο καταστατικό του κόμματος (πχ 70 πας σπίτι σου, τα στελέχη του κόμματος που θα επανδρώσουν διοικητικά τα γραφεία θα απαγορεύετε να καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις στο μέλλον, άνοιγμα σε νέες εγγραφές για να σταματήσει το φαινόμενο των τοπικών σφραγίδων κλπ)
   -5 άξονες προτάσεων για παιδεία, υγεία, οικονομία, εξωτερική πολιτική, περιβάλλον.

   Με τον τρόπο αυτό όποιος ή όποια βγει από τη βάση θα έχει πάρει ένα καθαρό μαγαζί χωρίς βάρη, με νέο καταστατικό και οργάνωση και απλά θα το λειτουργήσει.
   Διαφορετικά θα γίνει η εκλογή και θα αρχίσει ο πόλεμος της καρέκλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.