Επιχείρηση αποσταθεροποίησης: «Δεκέμβρης 2014»
05/12/2014 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση αποσταθεροποίησης: «Δεκέμβρης 2014»

Η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας επιχειρείται τόσο από το εξωτερικό, την Τρόϊκα και το ΔΝΤ, όσο και από το εσωτερικό, με πρόσχημα την «υπόθεση Ρωμανού», στο παρασκήνιο της οποίας γίνονται χοντρά πολιτικά μαγειρέματα.

Τυπικώς, οι αφόρητες πιέσεις του ΔΝΤ και τα επεισόδια με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, δεν φαίνονται να έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Ως προς τον στόχο όμως, έχουν τον ίδιο. Την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας. Μάλιστα, τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, αφήνουν έντονη την ίδια αίσθηση επιχείρησης αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή, το 2008, με την Αθήνα να καίγεται, εξαιτίας της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Κορκονέα. Τηρουμένων των αναλογιών και συνθηκών, βέβαια, οι οποίες διαφέρουν θεαματικά.

Προσθέστε σε αυτές τις κινητοποιήσεις του ονομαζόμενου αναρχικού, αντιεξουσιαστικού χώρου, με την υποστήριξη –άμεση ή έμμεση- της εξωκοινοβουλευτικές αριστεράς, αλλά και του Συριζα, για τον Ρωμανό, ότι απ΄έξω τραβάνε συστηματικά το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά, και έχετε την εικόνα της προσπάθειας αποσταθεροποίησης. Μην ξεχάσετε να βάλετε στον καμβά και την προ ημερών επαφή Τσίπρα - Βενιζέλου, που αν και για μήνες τώρα ανταλλάσσουν δημόσια σχεδόν υβριστικές εκφράσεις μεταξύ τους, αίφνης συναντήθηκαν για να συζητήσουν, όπως υποστήριξαν, μόνον τα εθνικά θέματα. Βέβαια, σε μια συνάντηση σχεδόν δυο ωρών, όπου κανένας τρίτος δεν υπήρχε στο γραφείο του Ευ.Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι φυσικό να πιστεύει κανείς ότι συζητήθηκαν και τα της Τρόϊκας και της εκλογής Προέδρου.

Αυτή είναι η μια ανάγνωση. Η άλλη, η ανάποδη που υποστηρίζουν κάποιοι, λέει ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα τραβάει το σκοινί με τον Ρωμανό, προκειμένου να προκληθούν ταραχές, και έτσι να αποσπάσει την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα. Το εξής ένα, δηλαδή, την Τρόϊκα. Εάν είναι έτσι, από τα έως τώρα γεγονότα, έχει αποκομίσει κέρδη, αλλά έχει και ζημιές. Το κέρδος είναι ότι, εξαιτίας των επεισοδίων, τα ΜΜΕ «παίζουν» πρώτο θέμα τις συγκρούσεις και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από μια σχετικά μικρή μερίδα «αντιεξουσιαστών». Να σημειωθεί πως η διαδήλωση συμπαράστασης στον Ρωμανό που έγινε στο Μοναστηράκι, και η πορεία στο Σύνταγμα, ήταν ειρηνική. Το δε μέγεθός της ήταν ιδιαίτερα σημαντικό (4000-5000). Και προφανώς, δεν ήταν μόνον αναρχικοί, οι οποίοι είχαν κάνει μεγάλη κινητοποίηση, αλλά και αριστεριστές και σίγουρα Συριζαιοι. Από την άλλη, η ζημιά που υφίσταται η κυβέρνηση είναι ότι επικοινωνιακά, σε μερίδα της κοινωνίας φαίνεται να κερδίζει ως έναν βαθμό έδαφος η άποψη ότι υπάρχει μεγάλη υπερβολή στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην περίπτωση Ρωμανού.

Όπως και να’ χει, όσα έγιναν στα Εξάρχεια μετά τη διαδήλωση στο Μοναστηράκι, μάλλον αποτελούν προεόρτια του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο στην Αθήνα θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νταβούτογλου. Να σημειωθεί πως εδώ και καιρό το ονομαζόμενο «αντιεξουσιαστικό μπλόκ», λόγω της δυναμικής –συχνά σκληρής- αντιμετώπισής του από την αστυνομία, αλλά και λόγω «πολιτικών επιλογών», ως όλα δείχνουν, έχει αποφύγει την ανοικτή αντιπαράθεση και τα επεισόδια. Ενδεικτικά είναι όσα έγιναν στην διαδήλωση της τελευταίας επετείου του Πολυτεχνείου, όπου το μπλόκ των αναρχικών – αριστεριστών, αν και δέχθηκε σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ δεν απάντησε, αλλά και δεν ήταν προετοιμασμένο (δεν υπήρχαν μολότωφ, κ.λ.π.) για να απαντήσει.

Να ληφθεί υπόψιν ότι ο αναρχικός χώρος, καθώς και αυτός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και ο χώρος της τρομοκρατίας, έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρά κτυπήματα από αστυνομία. Επίσης, δέχεται συνεχώς αστυνομικές επιθέσεις, ακόμα και «σκούπες» μέσα στην πλατεία Εξαρχείων. Οι δε, αντιδράσεις ήταν έως τώρα υποτονικές, ίσως για λόγους αδυναμίας, εξαιτίας των κτυπημάτων που είχε δεχθεί, είτε επειδή έχει πέσει γραμμή για ήπιες αντιδράσεις στην προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Μην ξεχνούμε ότι παρόμοια συμπεριφορά είχαν επιδείξει οι συγκεκριμένοι χώροι (εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ΕΛΑ, 17Ν, αναρχικοί), πριν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, το 1981. Τα' χει γράψει άλλωστε όλα αυτά ο ίδιος ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του. Μόνον που σήμερα και άλλες είναι οι εποχές, και άλλα είναι τα πρόσωπα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού και κοινωνικού σκηνικού, ενώ η Ελλάδα, σε αντίθεση με εκείνη την εποχή, κρέμεται στον γκρεμό.

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται να επιλέγεται η κλιμάκωση της αντίδρασης αυτού του χώρου στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που δηλώνει πως «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται». Το σενάριο κινείται κατά τον γνωστό και απολύτως προβλεπόμενο τρόπο. Η απεργία πείνας φέρνει τις μικρές διαδηλώσεις και μοτοπορείες συμπαράστασης, ακολουθούν οι συνεντεύξεις Τύπου από δικηγόρους, συγγενείς, και γιατρούς, συνεχίζεται με μεγαλύτερες διαδηλώσεις, καταλήψεις κτηρίων, όπως του Πολυτεχνείου, και πάει λέγοντας. Η απεργία πείνας του Ρωμανού σίγουρα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, παράλληλα όμως και παιχνίδι με τη φωτιά. Και για τη χώρα, και για την υγεία του νεαρού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 05/12/2014 08:41:22

  Πάντως το τελευταίο που χρειαζόμαστε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι αναταραχή και βιαιότητες. Αν τελικά δεν καταφέρει η αστυνομία να ελέγξει την κατάσταση και το πράγμα ξεφύγει, δεν θα υπάρξει εσωτερικά ωφελημένος. Μάλλον άλλοι θα τρίβουν τα χέρια τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ανδρέας 05/12/2014 20:17:10

   "Αυτή είναι η μια ανάγνωση. Η άλλη, η ανάποδη που υποστηρίζουν κάποιοι, λέει ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα τραβάει το σκοινί με τον Ρωμανό, προκειμένου να προκληθούν ταραχές, και έτσι να αποσπάσει την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα." Μα δεν είναι δυνατόν, ο Σαμαράς που καθάρισε τις βίλες από τους αναρχικούς, που απέτρεψε το χαμό στην επέτειο του Πολυτεχνείου να κερδίσει από τα μπάχαλα τώρα που θέλουμε ηρεμία και σταθερότητα. Για αυτό το λόγο και θα είναι η αστυνομία στο δρόμο. Για να μην έχουμε επανάληψη των γεγονότων του 2008 που κατά σύμπτωση είχαν οργανωθεί από πράκτορες των φίλων μας που τώρα το παίζουν σκληροί στις διαπραγματεύσεις με τον Ινδό εκπρόσωπο και τότε έκαναν υποκλοπές στον Καραμανλή...

   • Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη avatar
    Ο Κούκος που θα φέρει την Άνοιξη @ Γεώργιος Τ. 06/12/2014 00:42:17

    Μακάρι αυτή τη φορά να μην τσιμπήσουμε το δόλωμα και κινηθούμε σαν καλοκουρδισμένα πιόνια.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 05/12/2014 08:47:00

  Μα ασφαλώς και συνδυάζονται τα δύο, όπως τότε με τον Γρηγορόπουλο. Οι ίδιοι τότε, οι ίδιοι και τώρα. Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2008 είχε γράψει ο Σημίτης σε άρθρο του, εκ του μη όντος τότε, ότι πρέπει να υπαχθούμε στο ΔΝΤ. Και ότι μετά τον "Δεκέμβρη" τα ελληνικά spread είχαν πάει μέχρι το 300, για να κατεβουν αμέσως μετά χάρη στους σωστούς χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς μπορεί να βρει τις σωστές συμμαχίες εκτός Ελλάδος, να κάνει τις σωστές υποχωρήσεις εντός Ελλάδος, να θυμίσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους ξένους πέραν του Ατλαντικού την σταθεροποίηση της αντιρωσικής πολιτικής της Ελλάδας, τη συμμετοχή στον αγωγό TAP, την οριστική ακύρωση του South Stream, την συμμετοχή της Ελλάδας στις κυρώσεις παρά τις αντιδράσεις, τη ρωσοφιλία μεγάλου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη διαφορετική στάση του ίδιου του Τσίπρα, να δείξει εν γένει ότι η Ελλάδα υπό την ηγεσία του έκανε τεράστια βήματα προς το συμφέρον των ανθρώπων αυτών και ότι δεν πρέπει να τη βλέπουν σαν πρόβατο προς σφαγή. Καλύτερα να πάρουν το γάλα της, παρά το κρέας της. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο Σαμαράς δεν πρέπει να παραιτηθεί. Δεν πρέπει να τα παρατήσει. Πρέπει να δώσει τη μάχη. Και μπορεί και να την κερδίσει. Όσο για το Ρωμανό, πρέπει να διαταχθεί η υποχρεωτική σίτισή του και να εκτελεστεί με όποιον τρόπο προβλέπει ο νόμος. Να τελειώνουμε. Και να του ξεκαθαρίσουν μετά ότι ή θα τρώει και θα το φχαριστιέται, ή θα τρώει με το ζόρι, οπότε θα του μείνει το ζόρι. Και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση, διότι η κοινωνία είναι μαζί της. Δεν μπορεί το κάθε εγκληματικό στοιχείο να την εκβιάζει. Όπως και Θάτσερ δεν είχε υποχωρήσει στους απεργούς πείνας Ιρλανδούς, που είχαν και σοβαρό εθνικό λόγο, και κέρδισε το κοινό της, έτσι θα το κερδίσει και ο Σαμαράς. Είναι η ευκαιρία του να δείξει ότι υπάρχει κράτος και να πάρει πίσω ψηφοφόρους από την Χ.Α., που είναι εκεί επειδή θέλουν απλώς να υπάρχει κράτος.

  • Μ.V avatar
   Μ.V @ Διογένης 05/12/2014 09:14:10

   ''Όσο για το Ρωμανό, πρέπει να διαταχθεί η υποχρεωτική σίτισή του και να εκτελεστεί με όποιον τρόπο προβλέπει ο νόμος. Να τελειώνουμε. Και να του ξεκαθαρίσουν μετά ότι ή θα τρώει και θα το φχαριστιέται, ή θα τρώει με το ζόρι, οπότε θα του μείνει το ζόρι.'' Μιλάμε για Δημοκρατικό καθεστώς, για Ευρωπαϊκή χώρα ή ελπίζετε σε Euro Guantánamo; Επιστολή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας για την απεργία πείνας του Ρωμανού :Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αναφέρει:

   «Η ΕΙΝΑΠ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει σε παρόμοιες περιπτώσεις τα παρακάτω:

   ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ

   Η ΕΙΝΑΠ εκφράζοντας το ιατρικό λειτούργημα δηλώνει ότι:

   Το δικαίωμα στη ζωή είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα.

   Κανένας γιατρός δε δικαιούται, σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργεί αντίθετα στη βούληση του ασθενούς.

   Η πολιτεία έχει ένα πρόβλημα με την απεργία πείνας κρατουμένων. Η απεργία πείνας έχει πάντα τα αίτιά της. Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι γιατροί, με ψευτοδιλήμματα και έμμεσες ή άμεσες απειλές για ευθύνες, να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα που προκαλεί η απεργία πείνας.

   Πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες απεργίες δεν μπορεί να λύνονται από τους γιατρούς. Οι γιατροί δεν παρεμβαίνουν κατασταλτικά σε ανθρώπους που αρνούνται τις ιατρικές υπηρεσίες!

   Άλλωστε, σύμφωνα με την σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων (Μάλτα 1991 και αναθεωρήσεις Ισπανία 1992 και Ν. Αφρική 2006, WMA) σαφέστατα η βίαιη αναγκαστική σίτιση θεωρείται αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική.

   Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, τα οποία κρίνονται λογικά και δίκαια, για να μην συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του, και απευθύνει σχετική έκκληση στους κ.κ. Σαμαρά και Αθανασίου.

   Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως τα νοσοκομεία είναι χώροι περίθαλψης. Θεωρούμε απαράδεκτη την προκλητική αστυνομοκρατία που υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο όταν νοσηλεύονται απεργοί πείνας.

   Τα νοσοκομεία χρειάζονται μαζική “παρουσία” γιατρών, νοσηλευτών και γενικά υγειονομικών, και όχι μαζική παρουσία αστυνομικών».

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Μ.V 05/12/2014 11:28:28

    Η "απεργία πείνας" είναι άσκηση ψυχολογικής βίας κατά της κοινωνίας. Η υποχρεωτική σίτιση είναι μια καθόλου δυσανάλογη απάντηση της κοινωνίας απέναντι σε αυτή την άσκηση ψυχολογικής βίας εις βάρος της. Αν ο Ρωμανός θέλει να αυτοκτονήσει, αυτό είναι άλλο. Να αυτοκτονήσει αν το θέλει. Αλλά δεν θέλει αυτό. Θέλει να εξαναγκάσει την κοινωνία να παραβλέψει το εγκληματικό ποιόν του για να πάρει πράγματα που δεν δικαιούται. Και να πάρει αυτά που δεν δικαιούται, με σκοπό τελικά να δραπετεύσει. Αυτός είναι ο τελικός σκοπός του και όλα τα ζώα που δεν το αντιλαμβάνονται, ΕΙΝΑΠ και λοιποί συνδικαλιστές, ψυχοπονιάρηδες "πολίτες"-σύντροφοι του Ρωμανού, αλλά και θύματα της ψυχολογικής βίας του Ρωμανού, όλα αυτά τα ζώα λοιπόν είναι απλώς ζώα. Αλλά και όταν ακόμη θέλει να αυτοκτονήσει κάποιος. Που θέλει π.χ. να πηδήξει από ένα κτίριο. Δεν μαζεύεται από κάτω αστυνομία, πυροσβεστική και κρατικοί λειτουργοί-ψυχολόγοι που προσπαθούν να τον πείσουν να μην αυτοκτονήσει; Εκεί δεν υπάρχει το "δικαίωμα στη ζωή"; Αν υπάρχει, να αφήνουμε τους ανθρώπους να αυτοκτονούν ελεύθερα και να μην παρεμβαίνουμε ως οργανωμένη κοινωνία. Να καταργηθεί και η ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα (δικαίωμά μου να σκοτωθώ και δεν βλάπτω κανέναν άλλον αν δεν την φοράω), το κράνος στις μοτοσυκλέτες κλπ. "Ατομικό το δικαίωμα στη ζωή". Πόσο μάλλον που εδώ δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά περί οργανωμένης άσκησης ψυχολογικής βίας. Καιρός να το αντιληφθούμε.

    • Η επόμενη κίνηση avatar
     Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 05/12/2014 12:11:29

     '' Η υποχρεωτική σίτιση είναι μια καθόλου δυσανάλογη απάντηση της κοινωνίας απέναντι σε αυτή την άσκηση ψυχολογικής βίας εις βάρος της.'' Ποιάς κοινωνίας; Την ρωτήσατε; Με ποιόν τρόπο; Με τηλεπάθεια; Αυθαίρετος ο συλλογισμός σας. Το κράνος και τη ζώνη, δεν σου τα φοράει με τη βία ο τροχονόμος. Πρόστιμο σε χρεώνει κι εσύ είσαι ελεύθερος να συνεχίσεις να ''παρανομείς'' πληρώνοντάς το. Όταν επιχειρεί δε κάποιος να πηδήξει στο κενό, ''πάνε ψυχολόγοι, η πυροσβεστική και προσπαθούν να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη'' λέτε. Δεν μπουκάρουν στο σπίτι του να τον δέσουνε με τη βία στο κρεβάτι και να τον υποχρεώσουν να μην εγκαταλείψει τον μάταιο ετούτο κόσμο. Άλλο η πειθώ και άλλο ο εξαναγκασμός. Τα έχετε λίγο μπλέξει στο μυαλό σας, μάλλον γιατί έτσι σας βολεύει.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 05/12/2014 12:28:38

      Αχ, αχ, αχ. Εσείς τα έχετε μπλέξει στο μυαλό σας. Όταν κάποιος πάει να πηδήξει από την ταράτσα, κάπου εκεί ανεβαίνει στην ταράτσα ο μπάτσος-ζορρό χωρίς να τον πάρει πολύ χαμπάρι ο υποψήφιος αυτόχειρας και τον πιάνει και τον σταματάει. Το έχουμε δει πολλές φορές το σενάριο. Σίγουρα δεν σας αρέσει εσάς τους "ψυχοπονιάρηδες" συντρόφους του Ρωμανού να λέμε ότι ασκεί ψυχολογική βία κατά της κοινωνίας, αλλά αυτό ασκεί. Θυμάμαι πολύ καλά ότι σε επεισόδια κατά την δεκαετία του 1980 ο Αρείος Πάγος είχε πει ότι η απειλή αυτοκτονίας συνιστά άσκηση ψυχολογικής βίας ακόμη και από νομικής απόψεως. Τόσο απλά. Δεν σας βολεύει σύντροφοι, αλλά τι να κάνουμε. Περί αυτού πρόκειται. Και μπορεί στο αυτοκίνητο πληρώνω μόνον πρόστιμο, αλλά στο αεροπλάνο, αν δεν το γνωρίζεις, ο πιλότος μπορεί να σε κατεβάσει από το αεροπλάνο αν δεν φοράς ζώνη. Δεν μπορείς "απλώς να πληρώσεις πρόστιμο". Κάπως έτσι και για τον φίλο σας τον Ρωμανό. Πόσο μάλλον που εδώ όλα τα κάνει για να μπορέσει να βρεθεί σε συνθήκες τέτοιες, ώστε να δραπετεύσει. Κατανοητό που προσπαθείτε τόσο πολύ να τον βοηθήσετε οι σύντροφοί του, αλλά το κουτόχορτο που προσπαθούσατε τόσα χρόνια να ταΐσετε την κοινωνία δεν το μασάμε πια. Τόσο απλά.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 05/12/2014 12:48:01

      Όχι κύριε, δεν τα λέτε καλά. Ο ...Ζορό, αν προλάβει τον σταματά τον επιχειρούντα αυτόχειρα. Δεν τον αλυσοδένει και τον φυλάει για να μην ξαναεπιχειρήσει. Ψυχολογική βία ξέρετυε, μας ασκούν και οι ρακένδυτοι πρόσφυγες Σύριοι στο Σύνταγμα. Τι προτείνετε; Η κοινωνία δε θέλει φυσικά την απαίσια και μίζερη αυτή εικόνα Χριστουγεννιάτικα, να χαλάει το ροζ στη γιορτινή πλατεία, να εμποδίζει τα πενιχρά φωταγωγημένα της ψώνια! Τι λέτε; Να τους απομακρύνουμε βιαίως; Υπάρχει ένα σημείο, πολύ λεπτό, που η σκοπιμότητα πρέπει να υποχωρεί μπρος στην ψυχολογική πίεση της ανάγκης. Και ...σύντροφε στο αεροπλάνο, σε κατεβάζει ο πιλότος αν δεν συμμορφώνεσαι. Δεν σε δένει με χειροπέδες ώστε να μη λύσεις τη ζώνη σου. Συνεπώς η βία, όταν ασκείται κάποιου είδους ''ψυχολογική βία'' στην πολιτεία και όχι στην κοινωνία, δεν είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος σύντροφε. Όχι γιατί κάποιοι είναι ψυχοπονιάρηδες και κολλητοί των αναρχικών, αλλά γιατί η βία φέρνει βία και μόνο εσείς οι δεξιοαριστεροακραίοι την επιζητείτε. Εμείς οι άλλοι, δεν χρειαζόμαστε περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε. Γι αυτό, σεβόμενοι τη δημοκρατία, τασσόμαστε υπέρ της ψύχραιμης συνδιαλλαγής και ιεραρχούμε την ανθρώπινη ζωή, πιο ψηλά από τους ανόητους μικροτσαμπουκάδες, τις κομματικές σκοπιμότητες και τα κλισέ της μονόφθαλμης νομιμοφροσύνης. Αυτά ...σύντροφε.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 05/12/2014 14:33:37

      Σύντροφος δικός σου, πάντως, δεν είμαι. Ο δικός σου "σύντροφος" M.V. παραπάνω, μας λέει ότι η ζωή είναι ατομικό δικαίωμα και να μην διαταχθεί η υποχρεωτική σίτιση. Αν είναι, τι μας νοιάζει; Δικαίωμα του Ρωμανού να αυτοκτονήσει με όποιον τρόπο διαλέξει. Αλλά το πόσο τα έχεις μπλέξει στο μυαλουδάκι σου εσύ, φιλαράκι του Ρωμανού από την ίδια παρέα προφανώς, δεν λέγεται. Τις χειροπέδες στο χρυσό μου, δεν του τις έβαλαν για να φάει με το ζόρι, του τις έβαλαν επειδή καταδικαστηκε 16 χρόνια κάθειρξη για ληστεία και μετά, κατά την καταδίωξη, είχε πάρει και το χρυσό μου κάτι ομήρους για να εκβιάσει την οργανωμένη ελληνική κοινωνία να μην τον συλλάβει. Γι' αυτό του τις πέρασαν. Από εκεί και πέρα, ο επιβάτης του αεροπλάνου από την ώρα που θα αποβληθεί από το αεροπλάνο είναι ελεύθερος να φύγει δεν είναι κρατούμενος για τα σοβαρά εγκλήματα του Ρωμανού. Αλλά δεν είναι και δικαίωμά του να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του. Τελικά πρέπει να αποφασίσετε αν ο Ρωμανός έχει δικό του δικαίωμα στη ζωή. Αν αποφασίσετε ότι έχει, τότε να το βουλώστε. Ό,τι θέλει θα κάνει και εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Ούτε εσάς φυσικά. Αν δεν έχει, τότε μας πέφτει λόγος και τότε η απάντηση της οργανωμένης πολιτείας είναι υποχρεωτική σίτιση. Και λήγει εδώ το στημένο μελό που σκοπό έχει την προετοιμασία μιας ακόμη απόδρασης.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ Διογένης 05/12/2014 16:50:16

      Κοίτα λοιπόν ...σύντροφε. Να διαβάζεις πιο προσεκτικά και να μην αφήνεις το θυμό να σε θολώνει. Εγώ έγραψα ότι δε γίνεται να αλυσοδέσεις κάποιον για να τον εξαναγκάσεις να υποκύψει στο θέλω σου. Δεν είπα αυτό που θες να είχα πεί. ''Τελικά πρέπει να αποφασίσετε αν ο Ρωμανός έχει δικό του δικαίωμα στη ζωή. Αν αποφασίσετε ότι έχει, τότε να το βουλώστε. Ό,τι θέλει θα κάνει και εμάς δεν μας πέφτει λόγος.'' Το κακό για εσάς είναι, πως δεν μπορείτε πια να καταφέρετε κανέναν να το ....βουλώσει κι αφού δεν σας πέφτει μάλλον και λόγος όπως παραδέχεστε για το τι ακριβώς θα συμβεί, γίνεστε καιοι κομπάρσοι της υπόθεσης. Καθίστε επομένως σιωπηλοί στη γωνιά σας, καταπιείτε το μίσος σας και παρακολουθήστε την Ιστορία να γράφεται γι ακόμη μια φορά, ΕΡΗΜΗΝ ΣΑΣ ! ‘’Αν δεν έχει, τότε μας πέφτει λόγος και τότε η απάντηση της οργανωμένης πολιτείας είναι υποχρεωτική σίτιση..’’ Δε νομίζω …σύντροφε οτι θα βρείτε γιατρό ασυνείδητο βασανιστή, που θα δεχτεί να εκτελέσει τις επιθυμίες σας! Εσείς τι λέτε; Θα βρείτε; Δε γίνονται όλα με τσαμπουκάδες και διαταγές. Η οργανωμένη πολιτεία, οφείλει να προσαρμόζεται στο περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας. Όχι στα γούστα των ψηφοφόρων της. Και αυτό πολύ δυστυχώς, δεν έχει γίνει κατανοητό. Κατάλαβες καλέ μου…..σύντροφε;

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 05/12/2014 18:47:49

      Συγγνώμη ο... βασανισμός είναι η... υποχρεωτική σίτιση;;;!!! Άτιμη κενωνία που άλλους τους κατεβάζεις και άλλους τους ανεβάζεις στα Τάρταρα... Που έλεγε και εκείνη η Μίτση Κωνσταντάρα.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Διογένης 05/12/2014 20:25:29

      Σωστός! Να το πουν αυτό σε κάποιους που πάνε σε συσσίτιο...

     • M.V avatar
      M.V @ Γεώργιος Τ. 05/12/2014 21:01:05

      καλά εσύ...

     • M.V avatar
      M.V @ Διογένης 05/12/2014 21:00:37

      Συγνώμη, αλλά τι ακριβώς δε θέλετε να καταλάβετε; Είναι ή όχι βασανιστήριο η υποχρεωτική σίτιση; Τι λένε οι ειδικοί :
      ''Η σίτιση μέσω ρινογαστρικού καθετήρα είναι μία ιατρική πράξη, η οποία γίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι θερμιδικές ανάγκες ασθενών, οι οποίοι δεν μπορούν να φάνε, όπως για παράδειγμα με διαταραχές της κατάποσης. Η διαδικασία γίνεται μόνο όταν κρίνεται ιατρικά απαραίτητο και πάντα με τη συγκατάθεση του ασθενούς (πλην ορισμένων εξαιρέσεων π.χ. όταν ο ασθενής αδυνατεί να συναινέσει λόγω προβλημάτων υγείας). Όπως αναφέρει η κ. Μπουντούρη η σίτιση μέσω σωλήνα συνιστά βασανισμό στα πλαίσια της ηθικής (και όχι σαν ιατρική πράξη αυτή καθαυτή), καθώς είναι μία μορφή απάνθρωπης, σκληρής και εξευτελιστικής μεταχείρισης αγνοώντας τις πεποιθήσεις και τα δικαιώματα των ατόμων που αρνούνται τη λήψη τροφής. Και καταλήγει: Η διαδικασία όμως μπορεί να πάρει και τη μορφή κυριολεκτικού βασανιστηρίου όταν γίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίχως λεπτούς χειρισμούς και χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. αναισθητικό). Η αναγκαστική σίτιση, όταν δεν υπάρχει η συγκατάθεση του ατόμου, γενικά δεν είναι αποδεκτή πρακτική από την ιατρική κοινότητα.''

     • M.V avatar
      M.V @ M.V 05/12/2014 21:05:29

      Διαδικασία υποχρεωτικής σίτισης : https://www.youtube.com/watch?v=1rnxfB5utmY

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Διογένης 05/12/2014 12:48:24

      Μία ώριμη κοινωνία δεν αποδέχεται αυτή τη ψυχολογική βία.Απαντά όπως η Θάτσερ στην απεργία πείνας : εαν δεν θέλει να φάει δεν θα του δώσουμε με το ζόρι.Δική του η απόφαση.

     • Η επόμενη κίνηση avatar
      Η επόμενη κίνηση @ ψυχραιμια 05/12/2014 16:51:06

      Δεν είσαστε η ....κοινωνία όμως, είσαστε μόνο μιά μικρή μειοψηφία και για κακή σας τύχη, δεν είστε ούτε καν η Θάτσερ. Άρα, δεν γίνονται αυτά που επιθυμείτε. Τι να κάνουμε τώρα;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Η επόμενη κίνηση 05/12/2014 20:23:28

      Ειδικά αυτό με το κράνος και τη ζώνη δείχνει πόσο λίγο τα έχεις σκεφτεί τα πράγματα. Δηλαδή αν εσύ λόγω του ότι δε γουστάρεις να φορέσεις κράνος και ζώνη, χτυπήσεις και μείνεις ανάπηρος, και μετά για 30-70 χρόνια σε ταΐζουμε οι υπόλοιποι, δεν είναι κόστος στην κοινωνία επειδή έτσι γουστάρεις; Αν βγει νόμος που να αφαιρεί ασφαλιστικά δικαιώματα από όσους χτύπησαν χωρίς κράνος και ζώνη, πάω πάσο. Μέχρι τότε, φόρα για να μη σε πληρώσω κάποτε. Και εννοείται πως εύχομαι να μη χτυπήσεις ποτέ. Όμως! Πρέπει να σκεπτόμαστε σφαιρικά τα πράγματα.

     • Άγγελος Εξάγγελος avatar
      Άγγελος Εξάγγελος @ Γεώργιος Τ. 06/12/2014 00:52:15

      Για την ώρα ο νόμος δεν προβλέπει αφαίρεση ...ασφαλιστικών διακαιωμάτων (χαχαχα θα υπάρχουν άραγε στο μέλλον;) για τους μη φέροντας κράνος και τους μη δένοντες ζώνας. Η ποινή των παραβάσεων είναι επιβολή χρηματικού προστίμου. Να μιλάμε για τα υπάρχοντα και όχι για τα φανταστικά.

   • Eva avatar
    Eva @ Μ.V 05/12/2014 22:58:56

    Οι ιατροί δεν λειτουργούν αντίθετα με τη βούληση του ασθενούς? Τοτε γιατι αρνούνται την ευθανασία σε ασθενείς που υποφέρουν?

    • Γεωργία Βασιλειάδου avatar
     Γεωργία Βασιλειάδου @ Eva 06/12/2014 00:46:57

     Πολλοί Γιατροί ανεπισήμως και σιωπηρά, όταν δεν υπάρχει πιθανότητα αναστροφής, δεν αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα. Απλά ο νόμος το απαγορεύει κι έτσι αυτές οι ''διευκολύνσεις'', ποτέ δεν ανακοινώνονται.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 05/12/2014 09:58:00

  Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε επί γρηγορόπουλου, ήταν ότι η τότε κυβέρνηση δεν διέλυσε ευθύς εξαρχής τα πλήθη των ασχημονούντων, έχοντας την ανόητη ιδέα ότι δεν πρέπει να προκληθούν περαιτέρω. Για αυτό κάηκε η μισή χώρα. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι έγκαιρη.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/12/2014 10:18:22

  Ο "Δεκέμβρης" δεν είναι σύμπτωση. Να αντισταθούμε με το μόνο όπλο που θα φέρει τη νίκη: Την εθνική ομοψυχία!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μανιάτης 05/12/2014 10:57:52

   Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.Είναι στη φαντασία κάποιων δεξιών.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 05/12/2014 11:30:09

    Δεν είναι μόνον οι δεξιοί που σκέφτονται έτσι, είναι και πολλοί άλλοι εκτός από τους συνειδητοποιημένους αριστερούς-μαρξιστές. Αυτοί είναι ένα 10-15% της κοινωνίας. Ας υπάρχει ομοψυχία τουλάχιστον στο υπόλοιπο 85-90%.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 05/12/2014 20:32:26

    Μια ημερομηνία θα σου δώσω για να ψάξεις τι έγινε γιατί μάλλον από νεώτερη ιστορία είσαι άσχετος (επιεικώς): 28η Οκτωβρίου 1940. Και ενώ τότε είχαμε πόλεμο μόνο από έξω, τώρα υπάρχει και ο εσωτερικός εχθρός (λαϊκιστές και τυχοδιώκτες σε αγαστή συνεργασία με πράκτορες και ακραίους-τρομοκράτες)

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ψυχραιμια 06/12/2014 13:26:59

    Πότε θα λιώσει τούτη η καραμέλα! Τη μασουλάμε, τη μασουλάμε κι ακόμη αμάσητη είναι!

 5. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 05/12/2014 10:21:52

  Υπάρχει και άλλη ανάγνωση: Πως ο Συριζα προσπαθεί να διώξει απο την ΝΔ και τους τελευταίους Δεξιούς ψηφοφόρους. Μην ξεχνάμε τι λέγαμε όλοι για τον Καραμανλή και τον Πάκη, όταν αφησαν τα τσογλάνια να κάψουν την Αθήνα. Αν δούμε πάλι τα ίδια ,καταλαβαίνετε. Ηδη, η πανικόβλητη βιασύνη της Κυβέρνησης να περάσει...νομοθετική ρύθμιση ειδικά για τον Ρωμανό είναι κακό σημάδι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Απονενοημένος Διάβημας 05/12/2014 20:34:32

   Πέρασε ρύθμιση για σπουδές από το κελί. Και η αστυνομία θα είναι στο πόδι. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

  • toxo avatar
   toxo @ Απονενοημένος Διάβημας 06/12/2014 12:37:35

   Η γνώμη μου είναι να ευχαριστώ τον κ. Παυλόπουλο Προκόπιο ,που πρίν μάθει τι ακριβώς έγινε,χαρακτήρισε τον θάνατο του Γρηγορόπουλου ως δολοφονία.Αυτό σε συνδιασμό με τα γεγονότα ,ταυτόχρονα,σε Πάτρα ,Αγρίνιο,Λάρισα,Τρίκαλα,Βόλο ,θεσσαλονίκη,Ηράκλειο Κρήτης ,Καβάλα κλπ.με κάνει να νομίζω ότι πριν την Αραβική Άνοιξη,θα ξεκινούσε Μεσογειακή Άνοιξη και γιαυτό (γνωρίζοντας ως Υπ.Εσωτερ.και Δημ.Τάξεως πολλά περισσότερα από εμάς) προτίμησε παθητική άμυνα στην Αριστερή Γροθιά,της οποίας ,κακή πείρα είχε ο Ντε Γκώλ το 1968.Λυπάμαι που δεν είναι στην Περιοχή μου ,γιά να τον ψηφίζω.

 6. Naruto avatar
  Naruto 05/12/2014 10:33:55

  Είναι καιρός πλέον να τελειώνουμε με τις παρέες των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί γιατί όχι μόνο εκθέτουν την χώρα αλλά γίνονται και μοχλός πίεσης απο εχθρούς και φίλους . Ακριβώς όπως και οι σύντροφοί του ο Ρωμανός πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ψυχικά διαταραγμένο άτομο . Εχει καταληφθεί από το σύμπλεγμα του Ηρόστρατου και σε μία έκφραση ακραίου ναρκισισμού θυσιάζει και την ζωή του προκειμένου να σταθεί ισάξια δίπλα στον φίλο του τον Γρηγορόπουλο στο πάνθεο της ηλιθιότητας του αναρχισμού . Η αυτοθυσία είναι ηρωισμός μόνο όταν τα κίνητρα εξυψώνουν τα ιδεώδη του ανθρώπου .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Naruto 05/12/2014 11:29:07

   !!! Εξαιρετικό σχόλιο! Αυτή είναι όλη η ουσία! Εύγε!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Naruto 05/12/2014 12:57:53

   Η ψυχιατρική αντιμετώπιση των πολιτικών αντιφρονούντων που πρέπει να γίνουν καλά είναι σοβιετικής εμπνεύσεως.Η φιλελεύθερη αντίληψη πιστεύει στην ελευθερία επιλογής.Όπως είπε η Θάτσερ όταν αντιμετώπισε απεργίες πείνας : εάν δεν θέλουν να φάνε,δεν θα φάνε.Δική τους η απόφαση.

   • Naruto avatar
    Naruto @ ψυχραιμια 05/12/2014 18:39:16

    Η μεν ελευθερία επιλογής στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά ένοπλη ληστεία δηλαδή κακούργημα , η δε ψυχιατρική αντιμετώπιση στην άποψη οτι η ιδεολογία του του παρέχει το δικαίωμα κακουργηματικών πράξεων . Φυσικά δεν καταδικάστηκε για τα πολιτικά του φρονήματα .

 7. neareast avatar
  neareast 05/12/2014 11:16:49

  Aναρωτιεμαι γιατι αποκρυβεται (τυχαια ή εσκεμμενα) η ιστορια της οικογενειας Νασιουτζικ απο την εποχη της τουρκοκρατιας και εντευθεν, απο το ευρυ κοινο. Προφανως ολοι ειμαστε ισοι μεταξυ μας, αλλα καποιοι εναι πιο ισοι, οπως εγραφε κι ο Οrwell στη φαρμα των ζωων.

  • Stormy Night avatar
   Stormy Night @ neareast 05/12/2014 16:54:47

   Η θεωρία της οικογενειακής ευθύνης, είναι σαν την άλλη, εκείνη της συλλογικής. Φασιστικές και οι δύο. Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

   • Pikeman avatar
    Pikeman @ Stormy Night 06/12/2014 11:02:53

    Μα δε λέει τίποτα για οικογενειακή ευθύνη. Σκιαγραφεί κάποια γεγονότα που ίσως επιρρέασαν τη συμπεριφορά των γονέων προς τα παιδιά και τη διαπαιδαγώγησή τους. Δε φαντάζομαι να είναι κι αυτό φασιστικό.

 8. Alors, c’ est la guerre! avatar
  Alors, c’ est la guerre! 05/12/2014 16:08:55

  Πρώτον,ο Ρωμανός δεν καταδικάστηκε για τις ιδέες του.Εκτίει ποινή κάθειρξης για ληστεία και ως ληστής πρέπει να αντιμετωπίζεται.Αν ικανοποιηθεί ,τότε θα ακολουθήσουν σωρηδόν απεργοί πείνας με το ίδιο αίτημα Δεύτερον,αυτός που θεωρεί οτι η Αστυνομία φέρεται ή φέρθηκε σκληρά στις πορείες των αντιεξουσιαστών ,προφανώς και δεν βγαίνει πολύ στο πεζοδρόμιο.Όταν αυτοκίνητα αναποδογυρίζονται,λεωφορεία καίγονται,καταλήψεις κτιρίων γίνονται,''οικιακές'' μολότοφ σκάνε και η αστυνομία απαντά με μερικά χημικά και 10 προσαγωγές απο τις οποίες συνήθως το 1/4 γίνονται συλλήψεις,τότε κύριοι η αστυνομία μάλλον απλώς παρατηρεί τα γεγονότα.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/12/2014 13:38:37

  Δυστυχώς, δεν έχουμε Ηγέτες, δεν έχουμε Πολιτεία. Αποτυχημένο κράτος έχουμε, όπως γράφει κι ο Θείος, που παράγει εχθρους, μάρτυρες, ηρωίσκους, πανηγύρια. Κράτος που τρώει τις σάρκες του. Πού οδήγε τη χώρα ο Δεκέμβρης του -44; Πού οδήγησε τη χώρα ο Δεκέμβρης του -08; Στο 1204 την οδήγησαν!

 10. remali avatar
  remali 06/12/2014 21:37:57

  ωστε απεργια πεινας; Ναι απο το χαβιαρι του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.