Επιστροφή στο 2010. Χάσαμε 5 χρόνια δραματικών θυσιών, έρχονται θύελλες
24/01/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή στο 2010. Χάσαμε 5 χρόνια δραματικών θυσιών, έρχονται θύελλες

Η μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ξανά το τίμημα της επιλογής της κάλπης. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, όμως, φοβόμαστε πολύ για την πατρίδα.

Λίγες ώρες απέμειναν από την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Είχε όλο το χρόνο να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και επομένως, ό,τι κι αν πούμε εμείς τώρα δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη.

Ό,τι κι αν γράψουμε δύσκολα θα επηρεάσουμε έναν κόσμο που πήρε τις αποφάσεις του αλλά που πιστεύει ότι με το που θα ρίξει τον φάκελο στην κάλπη θα έχει «καθαρίσει». Το λάθος του Έλληνα είναι ότι νομίζει πως με το που θα ψηφίσει τελειώνει και το δημοκρατικό του δικαίωμα και μπορεί να κάτσει στον καναπέ του και να κάνει κριτική στο κόμμα που ψήφισε.

Όχι, δεν είναι έτσι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, τις επιλογές του, τη στήριξή στο ένα ή το άλλο κόμμα. Ο καθένας και όλοι μαζί είμαστε υπεύθυνοι για το δρόμο που θα πάρει η πατρίδα το επόμενο διάστημα.

Εν πάση περιπτώσει κάθε Έλληνας πολίτης θα σκεφτεί τι πρέπει να κάνει και γιατί και αφού έχει αποφασίσει δεν μπορεί να επηρεαστεί από κινδυνολογία ή άλλα προεκλογικά τεχνάσματα τα οποία θα κριθούν μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αποτυχημένη θεωρία καταστροφής και σκηνικό τρόμου που έστησε η ΝΔ, είναι πολύ αληθινό. Και είναι πολύ εφιαλτικό για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε με μια φράση «Επιστροφή στο 2010» ή «Καλώς ξανάρθατε στην κόλαση που με τόσο κόπο διώξατε».

Οι προειδοποιήσεις για την οικονομία είχαν αρχίσει να πέφτουν πριν καν προκηρυχθούν εκλογές. Ο Στουρνάρας κι άλλοι νουνεχείς κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη του κρατικού μηχανισμού αλλά και οικονομολόγοι (όχι του… επιπέδου ενός Βαρουφάκη) εξέφραζαν τον τρόμο τους για την ανήκεστο βλάβη που θα μπορούσε να υποστεί η οικονομία.

Το έλεγαν και όλοι τους χαρακτήριζαν κινδυνολόγους και ότι παίζουν παιχνίδια με τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, η οικονομία που βάδιζε σε τεντωμένο σκοινί έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Έχουμε πέσει στο γκρεμό και ζούμε με σωληνάκια.

Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία αλλά είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι την επόμενη των εκλογών η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στα εξής:

* Άδεια ταμεία στο κράτος. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και φόροι και εισφορές πάγωσαν μέσα στην προεκλογική περίοδο. Ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί και πρέπει να αλλάξει προς το χειρότερο άμεσα.

* Διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία. Τα αποθέματα μόλις που φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η μαύρη τρύπα για το 2015 υπολογίζεται σε 2 δις ευρώ. Οι συντάξεις βρίσκονται σε κίνδυνο και για πρώτη φορά οι διοικήσεις έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν αποκλείεται να μην μπορούν να πληρώσουν συντάξεις.

* Τα ταμειακά αποθέματα του κράτους βρίσκονται στο ναδίρ και κανείς δεν ξέρει από πού η κυβέρνηση θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ είναι σε εκκρεμότητα η δόση των 7,5 δις ευρώ.

* Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νούμερα που ακούστηκαν ότι έφυγαν από τις τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερα και το τραπεζικό σύστημα έχει τεράστιο πρόβλημα.

* Η τρόικα μας ζητούσε μέχρι την προκήρυξη των εκλογών μέτρα ύψους 2 δις ευρώ. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι θα απαιτήσει μέτρα 5 δις ευρώ μέσα στο 2015. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ξέρετε πώς και ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο;

Οι επιλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ αν βγει κυβέρνηση είναι δύο: Η πρώτη είναι να έρθει σε ρήξη με τους Ευρωπαίους και αυτοί να μας αφήσουν στο έλεος. Άδεια ταμεία, ο κόσμος στα ATM, αποχώρηση επιχειρήσεων, πανικόβλητοι επενδυτές, επιχειρηματίες. Στάση πληρωμών και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με πληθωρισμό στα ύψη και ολοκληρωτική καταστροφή.

Η δεύτερη είναι η μεγάλη κολωτούμπα. Αν και ο Τσίπρας φάνηκε να απαξιώνει την Μέρκελ και το ρόλο του Βερολίνου και να επιλέγει τη ρήξη, όταν θα διαπιστώσει τη δραματική εικόνα στα δημοσιονομικά θα κάνει στροφή. Αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει όμως υποχρεωτική παρουσία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπογραφή συμφωνίας με τους τροικανούς. Κι αυτή η επιλογή είναι συνταγή καταστροφής αφού οι ξένοι εμφανίζονται αδιάλλακτοι. Θα απαιτήσουν πολύ σκληρά μέτρα προς γνώση και συμμόρφωση. Θα ζητήσουν να βρούμε τρόπους να κλείσουμε τις πληγές που άφησε πίσω της η προεκλογική αναταραχή. Αυτό σημαίνει νέοι φόροι, νέες έκτακτες εισφορές, νέες απολύσεις. Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός κι αν επιλέξει τη ρήξη. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν. Κι αν για το άθλιο αυτό κόμμα ουδόλως ενδιαφερόμαστε, για την Ελλάδα καιγόμαστε. Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ επικίνδυνες αναταράξεις που θα κλονίσουν το αεροπλάνο. Αν επιλεγεί η σύγκρουση με τους δανειστές το αεροπλάνο θα εξαφανιστεί μαζί με όλους τους επιβαίνοντες. Α επιλεγεί η συμφωνία τότε το αεροπλάνο απλά θα συνεχίσει να ταξιδεύει αλλά με… σωληνάκια. Διαλυμένο, άχρηστο, χωρίς μηχανές.

Και θα έχει χαθεί η απόσταση που διανύθηκε από το 2010 και μετά. Χάνουμε το απίστευτο αυτό προνόμιο να έχουμε κάνει τόσες θυσίες και να είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση. Μέχρι που οι δολοφόνοι της πατρίδας επέλεξαν να μας γυρίσουν πίσω.

Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία αυτό που θα πούμε αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για τη χώρα. Οι ξένοι θα μας γονατίσουν και εμείς θα γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω. Δυστυχώς με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επιλέξει ήδη έναν δρόμο γεμάτο αγκάθια. Και η Κουμουνδούρου το ξέρει αυτό. Είναι πλήρως ενήμερη για την τραγική κατάσταση της οικονομίας.

Το έγκλημα το κάναμε προκηρύσσοντας εκλογές. Ετοιμαζόμαστε για το ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Αν περιμένουμε τον από μηχανής… Έλληνα Θεό να κάνει το θαύμα του, ζήτω που καήκαμε. Ούτε αυτός ούτε ο προσφάτως αγιοποιηθείς Παϊσιος μπορεί να μας σώσει. Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα. Έρχονται μέτρα που μπροστά τους τα μνημόνια θα είναι απλά έγγραφα. Η μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ξανά το τίμημα της επιλογής της κάλπης.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, όμως, φοβόμαστε πολύ για την πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 24/01/2015 08:52:05

  "Επιστροφή στο 2010. Χάσαμε 5 χρόνια δραματικών θυσιών, έρχονται θύελλες" Aς ελπίσουμε ότι κάνετε λάθος.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Άπαντα Επιστάμενος 24/01/2015 10:20:48

   Θα βαραει το νταουλι και οι αγορες θα χορευουν. Να το θυμασε οτι αυτος (αγορες )που εχει το χρημα, εχει και τη πολυτελεια της υπομονης , την δυνατοτητα να σερβιρει το πιατο κρυο, μα και την απολαυση στο οτι ο τελευταιος γελαει καλυτερα. Η Ελβετια δεν ξεκλειδωσε το νομισμα χωρις λογους, οπως επισης και ο Ντραγκι δεν τυπωσε 1,1 Τρις χωρις λογους. Τα παραπανω μας λενε απλα οτι η Ε.Ε. και οι αγορες ειναι σε ετοιμοτητα να διαολοστειλουν οσους κανουν τους τσαμπουκαδες με τα λεφτα των αλλων. Καλημερα απο Ελβετια και καλο κουραγιο.

   • foros1 avatar
    foros1 @ Vassilis 24/01/2015 12:36:23

    υποθέτω, ότι ΑΝ ένα καντόνι σας έχει οικονομικό πρόβλημα, θα το βοηθήσετε χωρίς να το βάλετε σε τιμωρητικό μνημόνιο και στο ΔΝΤ. αλλά ξέχασα! εδώ η Ε.Ενωση(!) είναι (μέχρι τώρα τουλάχιστον) μόνο για να έχει περισσότερους "συνδρομητές" η βιομηχανία των βορείων. παρόλα αυτά, δίνουν μεγάλη ελπίδα οι τελευταίες αποφάσεις του κ. Ντράγκι, και θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα αν οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση δεν τις εκμεταλλευτεί.

    • Jimakos avatar
     Jimakos @ foros1 24/01/2015 13:40:41

     "υποθέτω, ότι ΑΝ ένα καντόνι σας έχει οικονομικό πρόβλημα, θα το βοηθήσετε χωρίς να το βάλετε σε τιμωρητικό μνημόνιο και στο ΔΝΤ". Το αλαλούμ που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία σε μία φράση. "παρόλα αυτά, δίνουν μεγάλη ελπίδα οι τελευταίες αποφάσεις του κ. Ντράγκι, και θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα αν οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση δεν τις εκμεταλλευτεί." Ενδόμυχα όνειρα για νέο πάρτυ.

     • foros1 avatar
      foros1 @ Jimakos 24/01/2015 14:34:46

      σεβαστό το δικαίωμά σας να πιστεύετε στην γερμανική ΕΕ που ζούμε!

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ foros1 24/01/2015 15:11:29

     Καντονι. Εμεις δεν θα το βαλουμε στο ΔΝΤ...αλλα εαν θελει να παει απο μονο του ( βλεπε ΓΑΠ ) δεν θα του χαλασουμε το χατηρι. Συνδρομητες. Ο Σαμαρας εφερε την COSCO, ανεβασε τον τουρισμο.... Ο Τσιπρας λεει οτι θα κανει το λιμανι κρατικο και θα κοψει το All Inclusive . Σου φταιει η βιομηχανια των βορειων η μηπως κατι κανετε λαθος στα νοτια? Καθε 3 με 4 χρονια οποιος ερχετε αλλαζει οτι εφτιαξε ο προηγουμενος. Κατα τα υπολοιπα φταιει ο βιομηχανος του βορρα. Ντραγκι. Ο Ντραγκι εβγαλε το βαρος των χαρτιων απο της τραπεζες για να ειναι ετοιμες σε περιπτωση ατυχηματος και ταυτοχρονα εριξε χρημα στην αγορα, τωρα εαν για καποιο λογο δεν ερθουν τα χρηματα στην Ελλαδα δεν θα φταιει ουτε ο Ντραγκι ουτε κανενας αλλος παρα μονον η επιλογη του καθενος σας αυριο.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Vassilis 24/01/2015 23:54:26

      Ούτε εμείς σε θεωρούμε Έλληνα, δεν χρειάζεται λοιπόν να το παρακάνεις με το «σας». Το ότι ζεις στο Πλυντήριο των Άλπεων, δεν σε καθιστά λιγότερο περιφρονητέο. Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά.

     • xenos avatar
      xenos @ ΚΜ 25/01/2015 02:04:42

      Ζηλευεις και τα λες αυτα? Ας γινουμε πρωτα σοβαρο Ευρωπαϊκο κρατος και μετα να λεμε οτι φταινε οι Βορειοι.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ xenos 25/01/2015 02:51:06

      Δεν ξέρω τί περιεχόμενο δίνεις στη λέξη «Ευρωπαϊκό», σίγουρα όμως όχι γεωγραφική, οπότε δεν μπορώ να πάρω θέση ως προς αυτό. Προσωπικά μου αρκεί το κράτος μας να είναι «σοβαρό». Κατά τα άλλα δεν ασχολήθηκα στο σχόλιό μου με κανέναν Βόρειο (και άσε τη μύγα). Μόνο με έναν μαϊμουδο-Βόρειο, που χαίρεται που ψόφησε η κατσίκα του γείτονα και νομίζει ότι γίνεται κάποιος με το να χλευάζει δικαίους και αδίκους. Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά!

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Vassilis 24/01/2015 14:04:25

    Ας μας διαολοστείλουν να μην το έχουμε και έννοια.

 2. Mind the G.A.P. avatar
  Mind the G.A.P. 24/01/2015 10:29:00

  Η διαχείριση της ζημιάς που θα φέρουν οι μαθητεύομενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αμφιβολία, θα είναι πολύ δύσκολη άσκηση για την επόμενη κυβέρνηση. Η κεντροδεξιά παράταξη με άξονα τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να σταθεί όρθια και να δηλώνει παρούσα στα κέντρα λήψεις των αποφάσεων, ούτως ώστε, όταν έλθει πάλι η ώρα (πολύ σύντομα πιθανολογώ), να γίνει προσπάθεια να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος. Για την οικονομία ανησυχώ λιγότερο γιατί θεωρώ ότι ο αναπτυξιακός κύκλος παγκοσμίως θα επανέλθει οπότε με την κατάλληλη κυβέρνηση πολλά διορθώνονται. Τα εθνικά ζητήματα όμως είναι άλλη υπόθεση. Εκεί οι ζημιές συνήθως είναι μη αναστρέψιμες.

 3. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 24/01/2015 11:12:47

  Τίποτα δεν χάσαμε, μην κατεβάζετε τις μαύρες πλερέζες από τώρα. 1. Όλοι, σύσσωμοι οι Δεξιοί πολίτες δεν θα δεχθούν να κυβερνηθούν από την Αριστερά. 2. Οι δημοσκοπήσεις "έπεσαν έξω" και το 2012. 3. Ας σκεφτούμε όλοι τι έπρεπε να κάνει ο ΑΣ, που δεν ήταν επιβεβλημένο από την κατάσταση να γίνει. Δηλαδή τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει που δεν το 'κανε ο Σαμαράς. Και να αναρωτηθούμε επίσης αν βρήκε την άσχημη κατάσταση και προσπάθησε να την διορθώσει ή την δημιούργησε ο ίδιος. Τι από τα 2 έγινε? Ειλικρινά? Δεν υπάρχουν πια παραμύθια (όπως και λεφτά). Ο καθένας μας που ζει σ' αυτήν την χώρα και ξέρει (και ήξερε) ποια είναι η κατάστασή της και το τι γινόταν τόσα χρόνια, οφείλει να παραδεχτεί ότι την πατήσαμε.. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ανακάμψουμε. Εκτός κι αν θέλουμε να μην ξυπνήσουμε ποτέ, να συνεχίσουμε να ζούμε στο όνειρο μας. Αλλά αυτός είναι ο αληθινός κόσμος. Και κάποια στιγμή -και με το ζόρι- θα ξυπνήσουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά και δεν πρέπει να φοβόμαστε τον έξω κόσμο, έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας, τίποτα δεν αντιστέκεται σε έναν Έλληνα. Φέρτε κατά νου από την μια τους βασικούς εκπροσώπους Σύριζα που ξέρουμε όλοι και από την άλλη τον Σαμαρά με τους -ελάχιστους άξιους- δικούς του? Ποιον εμπιστευόμαστε, ειδικά τώρα που τα χειρότερα πέρασαν? Ας είμαστε ειλικρινείς έστω και για μια φορά στη ζωή μας την ώρα της ψήφου!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Θόδωρος 17.06.201? 24/01/2015 15:05:38

   Αυτά που γράφεις προϋποθέτουν αυτοκριτική και σύνεση που ο λαός μας σε μεγάλο του μέρος ΔΕΝ έχει, ούτε θέλει να έχει. Οι πολλοί βλέπουν ως μειονέκτημα να κατηγορούν τον εαυτό τους επειδή βαριούνται ακόμη και να σκεφτούν τον τρόπο διόρθωσης των λαθών τους. Πόσο μάλλον που η διόρθωση των λαθών θέλει κόπους και θυσίες και αλλαγή στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Νομίζουν λοιπόν ότι μπορούν να παίζουν με την ίδια τους τη ζωή και των άλλων ψηφίζοντας σαν να πηγαίνουν σε σχολικές εκλογές που δεν είχαν σοβαρές συνέπειες...

 4. sender avatar
  sender 24/01/2015 13:57:26

  Το έγκλημα το ''κάναμε'';;πάλι η ΝΔ θα μοιρασθεί τα αμαρτήματα όλων;γιατί μια μέρα πριν τον Ρουβίκωνα,αυτοκριτική;πόσα άλλοθι πια στην αριστερά(ή ότι είναι τέλος πάντων),θα δοθούν από τώρα;τώρα;;ναι το μνημόνιο θα συνεχισθεί πιο αμείλικτο,γιατί όπως είπαμε,το άλλοθι το αριστερό,είναι πιο πειστικό και έχει και μια γοητεία!

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/01/2015 15:02:04

  "Αν περιμένουμε τον από μηχανής… Έλληνα Θεό να κάνει το θαύμα του, ζήτω που καήκαμε. Ούτε αυτός ούτε ο προσφάτως αγιοποιηθείς Παϊσιος μπορεί να μας σώσει." Χρειαζόταν να γραφτεί τέτοια ανοησία; Αν υπάρχει Θεός, κάνει τα πάντα εύκολα λόγω της παντοδυναμίας του. Επειδή εγώ πιστεύω λοιπόν ακράδαντα στο Θεό, και ο Άγιος Παΐσιος έχει "δει" δεκαετίες πριν αυτά που είδαμε και θα δούμε, είπε ότι οι Έλληνες, όταν επιβιώσουν μετά το μπάχαλο που έρχεται και δουν τον τρόπο που θα γλυτώσουμε από το χάος που κάποιοι θέλουν στην Ελλάδα μας, θα εορτάζουν το Πάσχα όλοι μαζί με λιτανείες στους δρόμους σαν να είναι εθνική εορτή. Αυτό λέει πολλά για το ποιος μπορεί και θα μας σώσει από τους εχθρούς μας εντός και εκτός των τειχών και από τους κακούς μας εαυτούς. Και θα μας βοηθήσει επειδή η πλειοψηφία δε θέλουν την Ελλάδα κατεστραμμένη και δεν θα παίξουν στην ρώσικη ρουλέτα του σύριζα. Άλλο πράγμα που δεν έχουν καταλάβει ότι η στρατηγική Σαμαρά ήταν η μόνη λύση (σαν το φάρμακο που έχει παρενέργειες αλλά είναι η μόνη διαθέσιμη θεραπεία και θέλει υπομονή και πρόγραμμα) και είχε αποδώσει τους πρώτους καρπούς. Εκεί φταίνε άγνοια, κολλήματα και εμπάθειες.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Γεώργιος Τ. 24/01/2015 22:23:17

   "Αν περιμένουμε τον από μηχανής… Έλληνα Θεό να κάνει το θαύμα του, ζήτω που καήκαμε. Ούτε αυτός ούτε ο προσφάτως αγιοποιηθείς Παϊσιος μπορεί να μας σώσει." Είναι της μόδας αν είσαι δεξιός να ειρωνεύεσαι την αγιοποίηση Παϊσίου. Δεν το έχεις καταλάβει? Σε κάνει πιο ριζοσπαστικά νεοφιλελεύθερο φαίνεται, πιο ευρωπαϊστή. Το έχω συναντήσει και σε άλλες δεξιές ιστοσελίδες.

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/01/2015 17:10:53

  https://www.youtube.com/watch?v=8WUFTJ4xG3g Κάποιοι τα λέμε καιρό. Είναι επικίνδυνοι...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 24/01/2015 18:59:48

   Δές ποιόν προτίθενται να προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/547487/o-alvanias-anastasios-sta-onomata-poy-syzita-o-syriza-gia-ti-thesi-toy-proedroy

   • ιεραξ avatar
    ιεραξ @ Κυθήριος 24/01/2015 22:54:16

    ΦΑΡΜΑΚΟαγύρτες.....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Κυθήριος 26/01/2015 01:27:07

    Φίλε Κυθήριε, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προτίθεται να προτείνει ο Αλέξης για ΠτΔ , γιά να μάς αποδείξει (έτσι νομίζει), τό πόσο large και υπεράνω πολιτικός είναι!.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Γεώργιος Τ. 26/01/2015 01:36:44

   Τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προτίθεται να προτείνει ο Αλέξης για ΠτΔ, γιά να μάς αποδείξει (έτσι νομίζει), το πόσο large και υπεράνω πολιτικός είναι!.

   • Hunter avatar
    Hunter @ η Dimi 26/01/2015 01:39:32

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο Alexis έχει πλέον και το μαχαίρι και το πεπόνι όσον αφορά στον ΠτΔ... Και καλά να βλέπαμε τον Καραμανλή προτεινόμενο...μην δούμε καμιά Γιάννα και βγούμε από τα ρούχα μας τελείως...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ η Dimi 26/01/2015 02:01:41

    Επειδή αποστρέφομαι ο,τιδήποτε αφαιρεί τη ζωή. Θεωρήστε Τιμή σας ότι φιλοξενείσθε σ’ αυτό εδώ το Ιστολόγιο, αντί ασύστολα ν’ αντιπολιτεύεστε και να ξεχωρίζετε όπως η μύγα μεσ’ το γάλα. ΔΕΝ απευθύνομαι, ούτε απαντώ σε τάπες, ουρές και κρόσσια τα οποία η πολυώνυμη λεγεώνα σύριζα μάταια πασχίζει εδώ ως «διάλογο» να καθιερώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία, εργάζεται και προσπαθεί για τα καλύτερα, για τα πρώτα. Η μειοψηφία, πάντα για τα τελευταία. Έκαστος εφ ω ετάχθη.

    • Hunter avatar
     Hunter @ η Dimi 26/01/2015 02:30:49

     ΔΕΝ απευθύνομαι, ούτε απαντώ σε τάπες, ουρές και κρόσσια...που γράφονται συστηματικά με παχιά μαύρα γράμματα ωσάν "μουντζούρες", παραπέμποντας μονίμως σε "ξένα" (ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο) ιστολόγια, που εμπεριέχουν αερολογίες από Νεονεοδημοκράτες φιλόσοφους της κακιάς ώρας, οι οποίες οδήγησαν την παράταξη στο σημερινό αποτέλεσμα...

 7. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 24/01/2015 20:09:53

  παλι τη χωρα απο τα σκατα η δεξια θα τη βγαλει ,μια ζωη τις πληγες που ανοιγουν στο τοπο οι κουμουνιστες τις επουλωνουν οι δεξιοι.

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΝΙΚΟΣ Π 24/01/2015 22:45:47

   Καί ἔχομε καί ἐνοχές ὡς μή "δημοκράτες τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς προόδου"! I DESPISE THIS EXPRESSION!!!!!!!!!!!!

  • Hunter avatar
   Hunter @ ΝΙΚΟΣ Π 26/01/2015 01:36:49

   ΝΙΚΟΣ Π, να είναι ΔΕΞΙΑ όμως! Όχι light, ούτε zero, ούτε ΚΕΝΤΡΟδεξιά και "λίγο απ' όλα"...

 8. ΤΤ avatar
  ΤΤ 24/01/2015 23:39:48

  Οπως όλοι οι στρατηγοί, πολεμάμε κι εμεις τον προηγούμενο πόλεμο, οχι τον επόμενο. Ο λογαριασμός του 1981 ήρθε το 2010. Ο λογαριασμός της έλλειψης συνόρων απο το 2002 και πέρα θα ειναι η τζιχαντ του 2045.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.