Επιστροφή στον μεγάλο πατριωτισμό
28/09/2014 07:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή στον μεγάλο πατριωτισμό

Αναβίωση του δίπολου δεξιάς – αριστεράς. H μάχη το επόμενο διάστημα θα γίνει μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο των πατριωτών που αγαπούν τη χώρα τους και τον κόσμο που αμφισβητεί την Ελλάδα και τα κεκτημένα δεκαετιών.

Ίσως μια από τις σημαντικότερες ομιλίες της θητείας του ως πρόεδρος της NΔ και πρωθυπουργός έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι τέτοιες εκδηλώσεις ουσιαστικά δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά στην ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα της χώρας, εντούτοις ήταν μια καλή ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά να απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης της πατριωτικής παράταξης απέναντι στη λαίλαπα που έρχεται. Και που δεν είναι άλλη από το παλαιό ΠΑΣΟΚ που ντύθηκε την προβιά του Αριστερού και του προοδευτικού και πλασάρεται στους πολίτες ως κάτι καινούργιο.

Η ομιλία του πρωθυπουργού είχε ουσιαστικά δύο μηνύματα:

1.Το πρώτο απευθυνόταν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της δεξιάς και του κέντρου, τους πραγματικούς πατριώτες αυτής της χώρας που έχουν πληγωθεί από λάθη και παραλείψεις της ΝΔ αλλά που κατά βάθος βλέπουν ότι η παράταξη αυτή ήταν η μόνη ελπίδα για να μην καταρρεύσει η χώρα και είναι το μοναδικό στήριγμα της Ελλάδας για να σταθεί στα πόδια της ξανά. «Νιώθω τον πατριωτικό ηλεκτρισμό της μεγάλης πολιτικής παράταξης που λέγεται Νέα Δημοκρατία», «γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω τιμή και συγκίνηση να στέκομαι, σήμερα, εδώ μπροστά σας, όλοι μαζί μία φωνή, μία καρδιά, μία συνείδηση». Οι φράσεις αυτές απευθύνονται στη δεξαμενή της ΝΔ, στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες που δεν έχουν πρόβλημα να τους λένε «συντηρητικούς» αφού αντιπαρατίθενται απέναντι στον πολιτικό αχταρμά του «λεφτά υπάρχουν» και του «Τσοβόλα (ή Αλέξη ανάλογα με την εποχή) δός τα όλα». «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες», είπε ο κ. Σαμαράς θέλοντας να επανασυσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο της ΝΔ που είτε χάθηκε στη λαίλαπα των μνημονίων και δεν ψηφίζει είτε θέλγεται από ακραία και λαϊκίστικα μορφώματα που εμφανίστηκαν και κλέβουν δύναμη από τη δεξιά παράταξη.

2.Το δεύτερο μήνυμα, πιο γενικό, απευθύνονταν σε όλους τους Έλληνες που βρίσκονται σε δίλημμα για το τι πρέπει να στηρίξουν. Αν και δεν ανέφερε καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε σπατάλησε το χρόνο του στον Τσίπρα ήταν εμφανώς επιθετικός. «Σήμερα το να υπονομεύεις την ευρωπαϊκή θέση της χώρας είναι επομένως επικίνδυνο. Το να υπονομεύεις τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι σίγουρα ολέθριο» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Τους προδίδουν τα γραπτά τους, οι αντιφατικές θέσεις τους κι όσα τους… «ξεφεύγουν» κάθε τόσο τους προδίδουν. Η κακή «ηθοποιία» στην Πολιτική πληρώνεται».

«Φανατίζουν κάποιους, ναι, αλλά τρομάζουν πολύ περισσότερους. Η επιστροφή στο «λεφτά υπάρχουν», τρομάζει, πώς να το κάνουμε; Το «τζάμπα όλα», τρομάζει, πώς να το κάνουμε; Επικίνδυνες υποσχέσεις που οδηγούν σε νέα κολοσσιαία ελλείμματα, τρομάζουν, πώς να το κάνουμε; Παροχές από δανεικά που δεν μπορούν να βρουν, τρομάζουν, πώς να το κάνουμε; Μισόλογα που κρύβουν πίσω τους σχέδια για αληθινή φορολογική επιδρομή, τώρα εμείς που προσπαθούμε να μειώσουμε και θα μειώσουμε σιγά – σιγά τα φορολογικά βάρη, χωρίς όμως να επιστρέψουμε σε ελλείμματα, όλα αυτά και προκαλούν ανησυχία και τρομάζουν. Πώς να το κάνουμε;». Ήταν οι φράσεις εκείνες που δείχνουν ότι όσο πάμε προς εκλογές το δίλημμα που θα τίθεται είναι «ή αυτοί ή εμείς», μια ξεκάθαρη αναβίωση του δίπολου δεξιάς – αριστεράς.

Υπήρχαν, όμως, κι άλλα μηνύματα αλλά και αρκετή δόση αυτοκριτικής στην τόσο σημαντική ομιλία του. Καταρχάς έστειλε μήνυμα «συμφιλίωσης» με τους Καραμανλικούς και έτεινε χείρα συνεργασίας, όχι για χάρη της ΝΔ αλλά για την πατρίδα και μόνο γι’ αυτή. «Οι Έλληνες υποκλίνονται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή», είπε και όλοι κατάλαβαν. Αλλά θετικά ήταν τα σχόλια και για την αναφορά του στη στάση του Κώστα Καραμανλή με το σχέδιο Ανάν αλλά και με το μπλόκο στο Σκοπιανό με το Βουκουρέστι.

Η αυτοκριτική για τα δικά του λάθη και της κυβέρνησης ήταν φανερή και ο κ. Σαμαράς θέλησε να τα αφήσει όλα πίσω για ένα νέο ξεκίνημα, τώρα που η Ελλάδα αλλάζει. «Μπορεί να κάναμε και εμείς, πράγματι, λάθη στην πορεία. Μπορεί κι εμείς να μην αντισταθήκαμε έγκαιρα σε όλα όσα οδήγησαν στην κρίση. Αλλά «λεφτά υπάρχουν», εμείς δεν είπαμε ποτέ».

Απευθυνόμενος στον κεντρώο, στον δεξιό πολίτη που πικράθηκε από τη στροφή της ΝΔ στο θέμα του μνημονίου είπε μεταξύ άλλων: «Αλλά τι να την κάνουμε τη «δικαίωση», όταν η χώρα βουλιάζει; Τι να το κάνεις ότι επαληθεύθηκαν οι εκτιμήσεις σου, όταν η Ελλάδα πήγαινε στο γκρεμό; Θα μπορούσα λοιπόν, να παριστάνω κι εγώ το… «δικαιωμένο»! Και να βλέπω τη χώρα να καταρρέει. Δεν το έκανα! Την κρίσιμη στιγμή, προτίμησα να αλλάξω την πορεία της, να αλλάξω τη μοίρα της, αντί να… «δοξαστώ» από την καταστροφή της χώρας μου. Πολλοί μου είπαν τότε, το θυμόσαστε: Αντώνη, πρόσεξε, σου έδωσαν μια χειροβομβίδα, μην σκάσει στα χέρια σου! Το ήξερα! Αλλά την κράτησα. Και την εξουδετέρωσα αυτήν τη χειροβομβίδα! Δεν την άφησα να σκάσει. Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Και το κάναμε εμείς…».

Ξεκάθαρη πλέον η θέση του κ. Σαμαρά ότι η χώρα αυτή σώθηκε μόνο επειδή η ΝΔ και ο ίδιος δε λογάριασαν το πολιτικό κόστος.

Η επιστροφή στον μεγάλο πατριωτισμό ήταν συμπερασματικά το κεντρικό σύνθημα του πρωθυπουργού από τη Χαλκιδική και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Διότι είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. «Αν μας λένε συντηρητικούς, το δεχόμαστε. Γιατί θέλουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία σε αυτόν τον Τόπο», είπε, θυμίζοντας φράση του Κ. Στεφανόπουλου.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η μάχη το επόμενο διάστημα θα γίνει μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο των πατριωτών που αγαπούν τη χώρα τους, πικραίνονται από τα λάθη αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουν. Και τον κόσμο που αμφισβητεί την Ελλάδα, την ομαλότητα, τα χριστιανικά ήθη, τα κεκτημένα δεκαετιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξενητεμένος Μακεδόνας avatar
  Ξενητεμένος Μακεδόνας 28/09/2014 09:21:59

  Ο ακραίος κομματισμός που καπελώνει τον πατριωτισμό είναι πιο επικίνδυνος και από τους ξένους εχθρούς. Η συνέχιση πολιτικών που ξερριζώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας σε συνδιασμό με την οθωμανικής εμπνέυσεως φορολογία, κάνουν απείρως πιο πολύ κακό παρά οτιδήποτε άλλο. Γιατί καταστρέφουν τον όποια εμπιστοσύνη στο κράτος είχε δημιουργηθεί με κόπο. Δλδ. όποιος είναι αριστερός είναι ανθέλληνας, αντιπατριώτης; κλπ, κλπ; Η απελπισία και το κατάντημα από την εξουσιολαγνική σιελόρροια καταντούν αποκρουστικά. Η θέση της χώρας υπονομεύτηκε περισσότερο από τις πολιτικές της πολιτικής τάξης που ακόμα δυναστεύει την χώρα και λιγότερο από τους αδαείς του ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟιός έκανε περισσότερο κακό στην χώρα; Οι κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης με την τρομολαγνική φλυαρία περί απόσυσρσης καταθέσεων που "'αδειασε" το ΧΑ Αθηνών από 83 εκ. ευρώ ή οι μπαρούφες των ΣΥΡΙΖΑίων με το ΝΑΤΟ κλπ; Πως να πειστεί μετά ο κόσμος ότι η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι η "υπέυθυνη" πλευρά; Ο κόσμος πλέον δεν ακούει τέτοιες παλαιοκομματικές τακτικές και δεν φοβάται από την τρομολαγνεία. Και οι κομματικές σκιαμαχίες ακούγονται ως κακά ανέκδοτα. Ο κόσμος βλέπει πράξεις, και εκεί εχουμε αποτύχει.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Ξενητεμένος Μακεδόνας 28/09/2014 09:42:54

   Πολύ σωστά. Πατριδοκαπηλία, τέλος!!! Ο κόσμος δεν μασάει πλέον.

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Ξενητεμένος Μακεδόνας 28/09/2014 10:38:45

   "Δλδ. όποιος είναι αριστερός είναι ανθέλληνας, αντιπατριώτης; κλπ, κλπ; " Μάλιστα αγαπητέ μου φίλε, 70 τουλάχιστον χρόνια κουμαντάρεται (και λεηλατείται άγρια) ο τόπος χάρη σε αυτό το σόφισμα που δυστυχώς "πιάνει" ακόμα στα αυτιά αρκετών κατοίκων του. "Εμείς" και "αυτοί". Οι "καλοί" και οι "κακοί". Ποιός θα προλάβει να φάει πρώτος? Κάτι παραπάνω θα ξέρεις και είσαι στα ξένα...

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Ξενητεμένος Μακεδόνας 28/09/2014 11:20:19

   Οταν κάποιος που θέλει να αποκαλείται Έλληνας και επιθυμεί να ηγηθεί της Ελλάδας, ειναι τόσο δογματικός που στερεισε απο τα παιδιά του, τα ίδια του τα παιδιά, το μυστήριο της βάπτισης και απλά τους έδωσε ενα όνομα όπως τα σκυλιά, φανταστείτε για τι αλλα πραγματα ειναι ικανός.... Μπορείτε να το καταλάβετε; Δεν βάφτισε τα παιδιά του στο όνομα μιας κάποιας ιδεολογίας..... Ποσό φανατικοί ειναι αυτοί που έρχονται..... Κι εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για...... Ο εχθρός ειναι προ των πυλών..... όσο και να φτιασιδωθει δεν ειναι ικανός να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο.... Εξάλλου στις συνελεύσεις τους μιλάνε ήδη για τον τρίτο γύρο του εμφυλίου!

   • Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ avatar
    Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ @ Ανδρέας 28/09/2014 11:29:16

    Νηπιοβάφτισμα ,τι λες ρε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, άντε προσκύνα καμιά εικόνα και κάνα είδωλο, έχεις μμεινει στο μμεσαίωνα

   • gegen rechts avatar
    gegen rechts @ Ανδρέας 28/09/2014 11:34:13

    Το μυστήριο της βάπτισης; Τι είσαι Εβραίος; Τα έχετε μπερδέψει λίγο. Για ψάξτε λίγο να δείτε αν υπήρξε ποτέ κάποιος Ιουσούς και τα ξαναλέμε. Αν βρεις ένα ιστορικό στοιχείο σφύρα μου. Η βάφτιση σε μάρανε. Εγώ ΔΕΝ έχω βαφτίσει το παιδί μου και είμαι πολύ περήφανος που δεν είμαι προβατάκι των ρασοφορεμένων σας κλεφτών. Εσύ προσκυνά τους, η κονόμα τους σε σένα βασίζεται.

    • sender avatar
     sender @ gegen rechts 28/09/2014 14:45:52

     κι'αν βρεθεί κάποιος να τα βάλει με το επίπεδο των επιχειρημάτων σου,σφύρα μου.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Ανδρέας 28/09/2014 11:46:32

    Αγαπητε Ανδρεα, ακριβως αυτο ειναι που λειπει απ τον Ελληνα, η ιεραρχηση των αξιων, η διακριση. Τα εβαλε τελικα ΟΛΑ μεσα σ ενα καλαθι και τα εκανε αχταρμα....

   • ΆλυτηΕξίσωση avatar
    ΆλυτηΕξίσωση @ Ανδρέας 28/09/2014 17:16:21

    Κύριε Ανδρέα, πόσων ετών είσαστε; Δεν μπορεί να τα πιστεύετε αυτά που λέτε!! :-)

   • Ξενητεμένος Μακεδόνας avatar
    Ξενητεμένος Μακεδόνας @ Ανδρέας 28/09/2014 17:50:53

    Και πως εξηγείτε, αγαπητέ Ανδρέα, το γεγονός ότι οι χουντικοί, που ήταν Θεοσεβούμενοι, και έπιναν νερό στο όνομα της (έρμης) της πατρίδας, έκαναν ό,τι αισχρότερο και έφεραν και τους τούρκους στην μισή Κύπρο; Η γιαγιά μου έλεγε "να προσέχεις αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς" Κάτι ήξερε.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Ξενητεμένος Μακεδόνας 28/09/2014 19:29:50

     Αυτοί δεν ήταν θεοσεβούμενοι,θεομπαίχτες ήταν! Και όσοι και σήμερα κάνουν τα ίδια,τέτοιοι είναι...

     • Ξενητεμένος Μακεδόνας avatar
      Ξενητεμένος Μακεδόνας @ Κυθήριος 29/09/2014 08:13:27

      Αγαπητέ Κυθήριε, προσπαθώ να δε'ιξω πόσο επιφανειακό είναι να εξάγουμε γενικά συμπεράσματα είτε, είτε. Συμφωνούμε πως και οι 2 (χουντικοί και Τσίπρας) είχαν και έχουν τα ίδια ιδιοτελή κίνητρα. να χρησιμοποιήσουν την θρησκευτικότητα των Ελλήνων για να τους προσεταιριστούν είτε ιδεοληπτικά (χούντα) είτε ψηφοθηρικά (Τσίπρας).

 2. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 28/09/2014 10:03:34

  Το ευκταίο είναι οι προσεχείς μας μάχες, να διεξαχθούν ανάμεσα στον Ελληνικό λαό και τους ξένους ...εταίρους, δανειστές, τοκογλύφους, ιδιοτελείς υμνητές των ανθρωποβόρων τάχα ''μεταρρυθμίσεων'', που μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν. Δε θέλουμε ούτε ν΄ακούμε οτιδήποτε μπορεί να μας διχάσει και να προσφέρει στους έξωθεν επιβουλείς, την ευκαιρία που περιμένουν για να μας δώσουν τη χαριστική βολή. Ο υπεύθυνος, σοβαρός και πατριώτης Πρωθυπουργός, πρέπει να κλείσει τ΄ αυτιά του στις επιπόλαιες παραινέσεις των κουτοφανατικών συμφεροντολόγων, που του συστήνουν τεχνητή πόλωση με στόχο μικροκομματικά ωφέλη. Πρέπει να μην υποκύψει στις σειρήνες των διαιρέσεων που μας αποδυναμώνουν, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθήσει να ηγηθεί ενώνοντας τον Ελληνικό λαό, ενάντια στους πραγματικούς και σοβαρότατους κινδύνους που μας απειλούν. Ξέρει καλύτερα απ΄όλους μας εκείνος οτι οι πραγματικοί εχθροί, δεν βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Αντιγόνη 28/09/2014 11:50:59

   Ποιες είναι οι "ανθρωποβόρες" μεταρρυθμίσεις;;; Η ιδιωτικοποίηση των ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΔΕΚΟ με τους υπεράριθμους υπαλλήλους που υπάρχουν μόνο για βόλεμα ημετέρων με 2,3 χιλιάρικα μισθό σε διάφορες αχρείαστες "επιτροπές";;; Το γενικότερο "κόντεμα" του Δημοσίου που έχει τριπλάσιο-τετραπλάσιο αριθμό υπαλλήλων από τους χρειαζούμενους...υπαλλήλους που αρνούνται να αξιολογηθούν για να μην φανεί ότι προσελήφθησαν με απολυτήρια Γυμνασίου;;; Η πάταξη της συστηματικής φοροδιαφυγής (νοοτροπία που διακατέχει πλατιά λαϊκά στρώματα εδώ και τέσσερις δεκαετίες) η οποία είναι σε επίπεδα που θα τρόμαζε και αφρικανική χώρα;;; Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων το οποίο αντιπαλεύουν λυσσαλέα οι μεγαλοδικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι μεγαλογιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι λοιποί των σιναφιών;;; Αυτές είναι οι ανθρωποβόρες μεταρρυθμίσεις;;; Ο υπεύθυνος, σοβαρός και πατριώτης πρωθυπουργός κατ' εσάς θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στους "συμφεροντολόγους" που θέλουν τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις... Και να τα ανοίξει σε ποιους ακριβώς;;; Στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στο ΠΑΜΕ και στους Φωτόπουλους;;;;;;;;;; ΜΙΑ ΧΑΡΑ μεταρρυθμίσεις έχει στο νου του και ο πρωθυπουργός και η Τρόικα. Μεταρρυθμίσεις που έχουνε γίνει σε όλες τις ευημερούσες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και σαράντα χρόνια, για αυτό ακριβώς ευημερούν. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι ότι αφενός μεν δεν έχει ομάδα για να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις κι αφετέρου έχει έναν λαό που είναι στο μεγαλύτερο μέρος απρόθυμος να αλλάξει τη νοοτροπία της "αρπαχτής" (ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενη) που τον διακατέχει από το 1950 και ειδικά από το 1981 και μετά...

   • Αντιγόνη avatar
    Αντιγόνη @ Hunter 28/09/2014 15:39:37

    Άλλο οι ανθρωποβόρες ''μεταρρυθμίσεις'' και άλλο οι ''ανθρωποβόρες'' μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικές αντιλήψεις . Κι επειδή κουράζομαι να υπερασπίζομαι τα αυτονόητα συνήθως αντιμετωπίζοντας ανθρώπους κολλημένους σε ιδεοληψίες με αποτέλεσμα να μιλάω σε τοίχο αλλά κι επειδή θα κουράσουμε όποιον κάνει τον κόπο να μας διαβάσει, απλά σας το ζωγραφίζω εν συντομία. 1)Το βίαιο και αναποτελεσματικό κλείσιμο της …αμαρτωλής ΕΡΤ, δεν ήταν μεταρρύθμιση, ήταν μόνο χαμένες εντυπώσεις, μιάς και οδήγησε στη γνωστή ΝΕΡΙΤ (λεπτομέρειες δεν χρειάζονται). 2)Η ισοπέδωση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας δεν ήταν μεταρρύθμιση, μιάς και κατέληξε σε ημίμετρα παρένοντας αναποτελεσματική επέμβαση στο χώρο, με τραγικά θύματα τους ασθενείς που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να παρακάμψουν τα προγραμματισμένα σε 2-3 μήνες ραντεβού του ΠΕΔΥ και γιατί τα…πλαφόν οδηγούν τελικά στο 20άευρο για την εξέταση-15άευρο για τη συνταγογράφηση. (Το μαύρο χρήμα δε στους γιατρούς πάει σύννεφο και δεν διανοείται κανείς να τους ζητήσει απόδειξη). 3)Στο ζήτημα της …φοροδιαφυγής , δεν υπήρξε φυσικά καμιά μεταρρύθμιση, οι απατεώνες κάνουν πάρτι και το μόνο που κατάφεραν οι σοφοί διοικητές, είναι να απαιτούν αυτά που τους …λείπουν από τους μη έχοντες, έτσι που τελικά να εισπράττουν μόνο την απέχθεια και τα ….+*&#5&*#! Νομίζω συνεννοηθήκαμε. Δεν έχει νόημα να αναφέρω περισσότερα. Οι μεταρρυθμίσεις ξεκινούν από την κορφή προς τη βάση με διαφάνεια, δικαιοσύνη και τιμιότητα. Όχι με ταχυδακτυλουργίες και πολιτικάντικα τερτίπια. Το παράδειγμα στις συναλλαγές και στον βίο των φιλοδοξούντων να ασκήσουν εξουσία, είναι αυτό που διαφοροποιεί τις μεταρρυθμίσεις τους, από τις βολικές προσφορές σε συμφέροντα και κολλητούς.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Αντιγόνη 29/09/2014 18:05:01

     Τουλάχιστον "αναγνωρίζετε" ότι τα παραπάνω που έγραψα, πρέπει να γίνουν... Όπως λένε και οι ψυχολόγοι: "για να θεραπεύσουμε μία πάθηση, πρέπει να την αναγνωρίσουμε πρώτα"...

 3. GregA avatar
  GregA 28/09/2014 10:10:16

  Λάθος συνταγή η εστίαση σε διλήμματα που επηρεάζουνελάχιστους. Το διακύβευμα στις επόμενες εκλογές δεν είναι ιδεολογικό, αλλά καθαρά οικονομικό και κοινωνικό. Η συνθηματολογία Σαμαρά μπορεί να συσπειρώνει ακόμη περισσότερο τους δεδομένους ψηφοφόρους, αλλά αφήνει παντελώς αδιάφορους εκείνους που με τη ψήφο τους δίνουν τον αέρα της νίκης. Το Μαξίμου δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση της κοινωνίας και τις κοινωνικές ανισορροπίες που έχει δημιουργήσει η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το αύριο της παράταξης. Μπορεί να στοχεύουμε να δώσουμε τη μάχη σε αυτό το ιδεολογικό επίπεδο, αλλά ο αντίπαλος θα δρέπει δάφνες σε άλλο στάδιο. Μήπως κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι με τρομολαγνεία επιπέδου Γεωργιάδη και με ιστορικά διλήμματα δεν κερδίζονται οι μάχες; Ας τολμήσουν επιτέλους . Ας εξηγήσουν ουσιαστικά στον Έλληνα τι συνέβη και αλλάξαμε πορεία και ίσως τότε κάτι περισωθεί.

 4. kosvag avatar
  kosvag 28/09/2014 10:44:24

  Δοκιμασμένη συνταγή, τα ίδια κάναν κ όταν είδαν τις διαρροές προς την ΧΑ, μάλιστα ετοίμασαν και αγκαλιά υποδοχής για τους παρασυρμένους που θα επέστρεφαν κατά κύματα. Τώρα είναι πιο δύσκολο γιατί διαρροές προς όλους. Κίνδυνος να πέσεις στον λάκκο που σκάβεις για τον άλλο: και η πιο πατριωτική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με χώρες και οργανισμούς πακέτο θεμάτων, αν απομονωθεί ένα θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί προδοτική η συμφωνία (άσχετα αν το όλο πακέτο είναι σούπερ πατριωτικό). Η ‘’ Επιστροφή στον μεγάλο πατριωτισμό ‘’ νομίζω είναι: είτε λάθος κεντρικό σύνθημα είτε προετοιμασία-μασάζ για κάτι μεγάλο (θετικό ή αρνητικό). Συνοπτικά, ο Έλληνας έχει κατά μέσο όρο 1,2 πτυχία και μιλάει 1,5 ξένες γλώσσες, δεν νομίζω να θεωρεί υποχρέωσή του να ψηφίσει κάποιο κόμμα για να δώσει στον εαυτό του πιστοποιητικό πατριωτισμού.

 5. foros1 avatar
  foros1 28/09/2014 11:05:21

  πολλοί πλήρωσαν και πληρώνουν τις πολιτικές του μνημονίου με απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και συντάξεων. λιγότεροι δεν έχασαν σχεδόν τίποτα, ή πρόκειται να καλύψουν τα χαμένα. μήπως αυτοί είναι πραγματικά οι δύο κόσμοι για τους οποίους αναφέρεστε;

 6. Hunter avatar
  Hunter 28/09/2014 11:10:41

  Καλή και χρυσή η λέξη (φυσικά προπαντός η έννοια) "πατριωτισμός", αλλά δεν νομίζω να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των επερχόμενων εκλογών. Όταν η μεσαία τάξη των εμπόρων, των (μικρο)επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων εξαφανίζεται εσκεμμένα (;) και συστηματικά, την ίδια στιγμή που το Δημόσιο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες μένουν άθικτοι, είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους πρώτους να σε ψηφίσουν επειδή π.χ. εσύ είσαι ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης ή επειδή υποστηρίζεις ότι η Βόρειο Ήπειρο είναι ελληνική (είναι ελληνικότατη!)...

 7. danas avatar
  danas 28/09/2014 11:18:00

  o πρωθυπουργός είναι διχαστικός. Διώξτε τον οι υγιείς δεξιοί και φέρτε έναν μετριοπαθή άνθρωπο να τα βρεί με τον τσίπρα για να μην κυβερνούν οι πασόκοι εσαεί. Επιτέλους πιά πατριώτης αντιπατριώτης δεξιός αριστερός δεν μας ψαρώνει

  • rasputin avatar
   rasputin @ danas 28/09/2014 11:40:33

   Να τα βρει με τον Τσίπρα να μην κυβερνούν οι πασόκοι; Ο κορμός του Σύριζα τι είναι δηλαδή; Πασόκοι παλαιάς κοπής σαν τους δημάρχους που δεν θέλουν έλεγχο των πιστοποιητικών . Ο Σαμαράς είναι διχαστικός , γιατί υπερτονίζει και δεν κουκουλώνει έναν διχασμό που είναι όμως υπαρκτός . Δεν κάνει εφεύρεση , το δίπολο αριστερά-δεξιά είναι εδώ και τροφοδοτείται και από τις δύο πλευρές . Ας μην ξεχνάμε άπειρες δηλώσεις και προτάσεις στελεχών του Σύριζα που είναι εθνικά-πατριωτικά επικίνδυνες . Και όταν βγει ο Σύριζα , όπως φαίνεται, θα καταλάβετε καλά ποιος είναι διχαστικός και κολλημένος στο παρελθόν. Πας δεξιός βάρβαρος , ζήτω ο συνδικαλισμός, δώσε και σε μένα μπάρμπα . Αλλά ξέχασα , θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα πάρουν πίσω τους απολυμένους.

  • Παράλογος; avatar
   Παράλογος; @ danas 28/09/2014 12:08:21

   Κατά τη γνώμη μου φίλε danas στην παρούσα φάση, αυτό που προτείνεις, είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει, ώστε, και ευνοϊκά για το λαό αποτελέσματα να προκύψουν, και η κοινωνική συνοχή να εξασφαλιστεί.

  • CC avatar
   CC @ danas 28/09/2014 12:16:34

   Ο Τσίπρας είναι διχαστικός. Διώξτε τον οι υγιείς αριστεροί και φέρτε έναν μετριοπαθή άνθρωπο να τα βρεί με τον πρωθυπουργό ώστε να μην ξανακυβερνήσει το βαθύ πασόκ. Πατριώτες υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί.

 8. toxo avatar
  toxo 28/09/2014 11:45:47

  Όποιος αναφέρει τον όρο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ χωρίς επεξήγηση ποίου συγκεκριμένα ΠΑΤΡΙΩΤΗ ,ας κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει τι σημαίνει ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ γιά έναν Ελληνοκύπριο και τι γιά έναν Τουρκοκύπριο.Έχω βαρεθεί την χρήση πιασάρικων όρων,γιά προπαγανδιστικούς λόγους,εκουσίως ή ακουσίως.

 9. ΒΜ avatar
  ΒΜ 28/09/2014 12:05:29

  Ενδιαφέρουσα και ενθαρρυντική η στάση των σχολιαστών έναντι της διχαστικής λογικής της επιχειρούμενης στρατηγικής που προασπίζεται το άρθρο.

 10. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 28/09/2014 13:17:07

  Πολύ χλωμή η ανάρτηση γιά «Επιστροφή στον μεγάλο πατριωτισμό». Από τήν ανάρτηση ουσιαστικά προκύπτει, ότι ο πατριωτισμός είναι η συμμετοχή μας στήν ΕΕ, ΝΑΤΟ καί «λεφτά δέν υπάρχουν». Συμπηρώνεται δέ γενικόλογα μέ τόν επίλογο: «Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η μάχη το επόμενο διάστημα θα γίνει μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο των πατριωτών που αγαπούν τη χώρα τους, πικραίνονται από τα λάθη αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουν. Και τον κόσμο που αμφισβητεί την Ελλάδα, την ομαλότητα, τα χριστιανικά ήθη, τα κεκτημένα δεκαετιών.» - Και τον κόσμο που αμφισβητεί την Ελλάδα. Ώς τί αμφισβητείται; Ώς χώρα; Ώς χώρος; Ώς σύνορα; Ώς κράτος; Ώς η μητρόπολη χώρα τού ελληνικού έθνους; τού ελληνισμού; Ώς τί ακριβώς; - την ομαλότητα. Τής κρατικής δομής; τής κοινωνικής συνοχής; τού κρατικού προγραμματισμού; τού εκρηκτικού φαινόμενου τής λαθρομετανάστευσης; τής ασφάλειας τού πολίτη; τής παιδείας; τής παραπαιδείας; τού παρκαρίσματος; τής αυτοκίνησης; - τα χριστιανικά ήθη Αυτά πού καθιερώθηκαν ώς μοντέρνα; τά παραδοσιακά πού διαμόρφωσε η κρατική δομή; αυτά πού διαμορφώθηκαν επί οθωμανικής κατοχής; αυτά πού διαμορφώθηκαν επί Ρωμανίας; - τα κεκτημένα δεκαετιών. Μάλιστα. Αυτά πού μέχρι χθές θύμιζαν τό παλιό; τό σκουριασμένο; τό φαύλο; αυτά πού έφεραν τό κράτος στό σημερινό χάλι του; Ποιά κεκτημένα ακριβώς; Ή μήπως ο πατριωτισμός τού ατομικού συμφέροντος πού, κατά τον Θουκυδίδη, αποτέλεσε την αιτία της αθηναϊκής ήττας, καθώς το ατομικό υπερίσχυσε του γενικού συμφέροντος;

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ιαπετός 28/09/2014 15:29:41

   Ιαπετε φαρμακερα σωστος! ΑΛΛΑ, ο καθενας θα μετρησει συμφωνα με τη δικη του ιεραρχηση. Τι θεωρει ο ιδιος πιο σπουδαιο. Την ακεραιοτητα της πατριδας; την οικονομικη του ευρωστια; την ιδεολογια των προγονων του; την Θρησκεια; Εγω βλεπω κατακερματισμενους Ελληνες που τελικα θα καταφερουν να κανουν τους απ εξω να μας χορεψουν στο ταψι για πολλα ακομα χρονια....

 11. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 28/09/2014 15:24:29

  Ο πατριωτικός χώρος πρέπει να σταματήσει να στοχεύει στο ηλικιωμένο ακροατήριο σφιχταγγαλιάζοντάς το σαν να μην υπάρχει αύριο και να επικεντρωθεί στο πώς θα κερδίσει τους νέους ηλικίας 16-32 όπου η αριστερά παίζει χωρίς αντίπαλο. Οι υπερεθνικιστές μπορεί να εστίασαν στον κατιμά της νεολαίας, τα πιο λούμπεν και πνευματικώς υποανάπτυκτα νεαρά μυαλά, όμως τουλάχιστον έδειξαν οτι αντιλαμβάνονται πως με τα ΚΑΠΗ ως κύριο εκλογικό κορμό, δεν γίνονται ανατροπές πόσο μάλλον επαναστάσεις. Ο πατριωτικός χώρος ας βάλει λίγο νερό στο κρασί του σε ορισμένα κοινωνικά ζητήματα (ομοφυλοφιλία, αντιμετώπιση χρηστών ναρκωτικών αποκλειστικά ως ασθενών, και πολλά άλλα.) και ας προσπαθήσει να πείσει τους νέους πως υπάρχουν όντως λόγοι να αγαπούν τον σύγχρονο λαό αυτής της χώρας και οτι αξίζει κανείς να πολεμάει και να πεθαίνει για αυτόν ακόμη και σήμερα. Όσο ο πατριωτισμός θα στοχεύει αποκλειστικά σε ηλικιωμένο ακροατήριο και σε σκληροπυρηνικούς εθνικιστές ή ακροδεξιά στοιχεία, το παιχνίδι είναι χαμένο απο χέρι αφού αν υποχωρήσει η Κρίση ο πατριωτισμός με την σημερινή του αρρωστημένη μορφή θα πάψει να έχει και λόγο ύπαρξης.

  • kosvag avatar
   kosvag @ ΚΒΣ 28/09/2014 16:25:08

   Αυτονόητα αυτά που γράφεις, παράξενα αυτά που τα κάνουν.

   • šœ avatar
    šœ @ kosvag 06/10/2014 02:39:38

    Καθόλου αυτονόητα και όσον αφορά το αβαντάρισμα της ομοφυλοφυλίας ως δήθεν φυσιολογικής συμπεριφοράς (στεφανώματα περίεργα και παρελάσεις), ξεχάστε το. Συμβιβασμοί νοούνται μόνο στα δευτερεύοντα ζητήματα. Και το αξιακό, για εσάς τους δύο μπορεί να μην είναι πρωτεύον αλλά για εμάς τους συντηρητικούς πατριώτες είναι. Είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο νοείται συμβιβασμός. Μιλάω κυριολεκτικά.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/09/2014 15:39:42

  "Μάχη μεταξύ δύο κόσμων", φωτός και σκότους! Άχ Μένιο Κουτσόγιωργα, έφυγες νωρίς. Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα! Ουδείς προφήτης στον τόπο του, τον άλλο τον κάνανε μπαλλάκι μεταξύ Μέκκας και Μεδίνας...κανείς δεν τον ήθελε. Παλαιο-πασόκια του 1980 μεταγραφές ο Σύριζας ; Αμέσως η απάντηση: Πασοκικό στυλ 1989 η ΝουΔού! Πάμε καλά, ο τόπος ανανεώνεται...

 13. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 28/09/2014 16:56:21

  Για τον λαό της πατρίδας μιλάει και ο Σύριζα μπας και κερδίσει τους παλαιάς κοπής αριστερούς... Υπάρχει μία κρίσιμη μάζα εδώ έξω. Όποιος την κερδίσει θα είναι ο νικητής (από τον σημερινό Γιανναρά): -ειδάλλως θα μείνουν και τα δύο κόμματα με την πατρίδα στο χέρι, κι ας μου συγχωρεθεί η έκφραση, αλλά όσο δεν βλέπω κινήσεις του μόνου ικανού προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο ο κυνισμός και ο θυμός θα ξεχειλίζει... - "Ο κ. Τσίπρας βαδίζει πλησίστιος προς την εξουσία κομίζοντας μόνο λογιστικές υποσχέσεις «βελτίωσης» της καταναλωτικής ευχέρειας – ακριβώς όπως έκανε, πριν από δύο χρόνια, και ο κ. Σαμαράς. Ούτε λέξη για παραγωγικότητα, για κίνητρα δημιουργίας, για ποιότητα οργάνωσης της ζωής άσχετη με το χρήμα: καλλιέργεια, θεσμούς κοινωνικής συνοχής, συνεπή αξιοκρατία. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τόλμησαν ποτέ να επιστρατεύσουν την ποιότητα, να βασιστούν επιτελικά στους αρίστους. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μιλήσει ποτέ για στόχους της παιδείας και της εξωτερικής πολιτικής, πώς θα ήθελε τον Ελληνα στον κόσμο του σήμερα, με ποια ενεργό μετοχή στο γίγνεσθαι της Ιστορίας."

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Βασιλική Κ. Σ. 28/09/2014 17:31:27

   Πραγωγή, κοινωνική συνοχή, κίνητρα δημιουργίας, αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρα, αξίες πέρα απο την οικονομία, αξιοκρατία; Δεν θέλουν, Βασιλική. Αυτό το πολιτικό προσωπικό, των "γόνων" και των καρεκλοκένταυρων, δεν θέλει. Ανεξαρτήτως "χρώματος". Φαίνεται πια καθαρά. Προτιμούν τις παλιές ελίτ, αυτούς που "πέρασαν καλά" τις προηγούμενες δεκαετίες. Που κατανάλωσαν και συσσώρευσαν. Δεν θέλουν τους άλλους, τους απλούς και πολλούς πολίτες. Δεν μας θέλουν. Δεν μας θέλουν γιατί δεν μας λογαριάζουν. Όμως η "μπάλα είναι στα δικά μας πόδια". Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 28/09/2014 17:59:38

    Δεν θέλουν καμάριμ, δεν μας θέλουν... έτσι ακριβώς είναι... Ατομικές λύσεις μόνον. (προσωπικά, έπρεπε να είχα φύγει για γαλλία στα δεκαεννιά μου, αλλά δεν το τόλμησα, ας πρόσεχα.. ) μακάρι να ήταν η μπάλλα στα πόδια μας. Μακάρι... Δες πόση προβολή έχει το κνώδαλο η Δούρου. Μέχρι και αφιέρωμα στους ΝΥΤ... και δες την μόνη πραγματική άξια και σοβαρή ως πολιτικό όν, την Ζωή την Κωνσταντοπούλου πόσο δεν την "παίζουν"... εκτός κι αν είναι για τον γάμο της ή για τους τσακωμούς της με τους μαθουσάλες και τους καρεκλοκένταυρους...

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 28/09/2014 17:10:34

  Η μάχη δεν είναι μεταξύ δύο κόσμων μόνο. Η μάχη είναι μεταξύ πατριωτών,υπερπατριωτών,απάτριδων και αυτών που έχουν πολλές πατρίδες... Έμειναν λίγοι οι πραγματικοί πατριώτες Πρόεδρε...

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ Κυθήριος 29/09/2014 09:32:13

   Δεν είναι λίγοι φίλε μου. Είναι πολλοί αλλά μένουν σιωπηλοί περιμένοντας την παράταξη να θυμηθεί την ιδρυτική της διακήρυξη και να επανέλθει. Στο χέρι του Σαμαρά είναι να τους συσπειρώσει ξανά. Όσο αντιμετωπίζεται η αξιοπρέπεια της πατρίδας λογιστικά, με τις ψύχραιμες φωνές των νεοφιλελευθέρων διεθνιστών, δεν θα το καταφέρει.

 15. ΆλυτηΕξίσωση avatar
  ΆλυτηΕξίσωση 28/09/2014 17:14:10

  - «Εάν ειρήνη και ομόνοια δεν βασιλεύουν στο λαό, το λάθος είναι εκείνων που τον κυβερνούν.»
  Κομφούκιος

  • Ανώτερα μαθηματικά avatar
   Ανώτερα μαθηματικά @ ΆλυτηΕξίσωση 28/09/2014 18:43:50

   Είναι ξένος, δε μετράει ;-)

  • toxo avatar
   toxo @ ΆλυτηΕξίσωση 28/09/2014 19:31:22

   Ο Κομφούκιος αναφέρεται σε κυβερνήτες ελέω Θεού και όχι σε εκλεγόμενους κυβερνήτες ,περιορισμένης χρονικά θητείας.

   • Yet avatar
    Yet @ toxo 28/09/2014 19:53:49

    Όπου και αν αναφέρεται ο Κομφούκιος, ταιριάζει μιά χαρά η ρήση του και σε εκλεγμένους υπό προθεσμίαν, όταν αυτοί δεν είναι ικανοί να λειτουργήσουν ενωτικά.

 16. συνεπής και ορθολογιστής avatar
  συνεπής και ορθολογιστής 28/09/2014 17:20:46

  Αυτό που κατάλαβα από το άρθρο είναι ότι όποιος είναι ενάντια στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς, για χ,ψ λόγους δεν θεωρεί τον εαυτό του μέρος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, τότε δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ανήκει και μάλιστα υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Τέλεια.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ συνεπής και ορθολογιστής 28/09/2014 19:33:44

   Αυτό ήθελες να καταλάβεις μάλλον...

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/09/2014 17:22:42

  O πατριωτισμός που αναφέρεται,δηλαδή ο πατριωτισμός μιας χώρας που αισθάνεται ισχυρή και αξιοπρεπής και φυσικά εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της είναι πια μειοψηφικός στην Ελλάδα. Ο "πατριωτισμός" που εννοούν λαικοδεξιοί και αριστεροί είναι ο πατριωτισμός του φεσαδόρου που δεν πληρώνει τα χρέη του και κατηγορεί αυτόν που τον δάνεισε,ο πατριωτισμός του αργεντινού λαμόγιου. Συνεπώς το χαρτί αυτό δεν είναι ισχυρό.

 18. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 28/09/2014 18:34:28

  Προς όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται: Με βάση τον μέχρι τώρα σχολιασμό, διαπιστώνεται ότι τέτοιου είδους πολιτικές αφήνουν τους πολίτες παγερά αδιάφορους. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιοι δεν αφουγκράζονται την κοινωνία. Άλλα τους είπε στις ευρωεκλογές, τους τα φωνάζει πιο δυνατά, στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις κι αυτοί άλλα καταλαβαίνουν.

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 28/09/2014 19:21:20

  “Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
  Μουσική / Ερμηνεία: Δημήτρης Λάγιος Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα
  ω! σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα
  Ρίχνει να πιάσει ψάρια, πιάνει φτερωτά
  στήνει στη γη καράβια, κήπο στα νερά
  κλαίει φιλεί το χώμα, ξενιτεύεται
  μένει στους πέντε δρόμους, αντρειεύεται
  Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα
  ω! σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα
  Κάνει να πάρει πέτρα, την επαρατά
  κάνει να τη σκαλίσει, βγάνει θάματα
  μπαίνει σ' ένα βαρκάκι, πιάνει ωκεανούς
  ξεσηκωμούς γυρεύει, θέλει τύραννους
  Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα
  ω! σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα
  Όμορφη"

 20. rally monkey avatar
  rally monkey 28/09/2014 23:18:42

  1oς κανόνας του "μεγάλου πατριωτισμού" δεν "μιλάς" ποτέ για τον "μεγάλο πατριωτισμό" 2ος κανόνας -ο πατριωτισμός δεν γίνεται να είναι "μεγάλος" άπαξ και περιχαρακώθεί με ιδέολογήματα τυπου αριστερά/δεξιά (το ο΄τι εχουν πάψει να έχουν αντίκρυσμα σε επιπεδο γεωπολιτικών συμμαχιών.. δεν το εξεταζουμε καν.. εδώ συμφέρει να τα συντηρούμε γιατι βοηθάνε στο γενικότερο μπάχαλο) και μετά το χάος.. στο διαταύτα ο @ψυχραιμίας έχει δίκαιο (εν μέρει -ως συνήθως.. αφού βλέπει συστηματικά μόνο τις υποχρεώσεις της Ελλάδας - και ποτέ τι διακαιούται απο τις Συνθήκες και τι πρεπει να διεκδικήσει) Κατα τα άλλα κάθε πατριωτικός διαδρομος που θα μπορουσε να βοηθήσει την Ελλάδα να φύγει προς τα εμπρός μετα την εθνική καταστροφή της περιόδου ΓΑΠ έχει μπλοκαριστεί - με μορφώματα ασυνάρτητων καμμένων και συμμορίες νεοναζί και το τοπίο στα μμε υπο τον πλήρη έλεγχο των νταβατζήδων. οτιδήποτε Ελληνικό να χλευάζεται και ταυτίζεται με την Χ.Αυγή και σοβαρή δυναμική και υπεύθυνη πατριωτική φωνή να βρισκεται μόνο σε σχόλια των μπλογκς. Δεν παμε πουθενά έτσι.

 21. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 29/09/2014 07:44:27

  Καλά είναι αυτά τα ωραία για τον πατριωτισμό κλπ, είναι ικανά για να ανυψώσουν το ηθικό της νουδού ,αλλά εκλογές δεν κερδίζουν. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών το έθεσε ο Άδωνις. Ο φόβος του άγνωστου μέλλοντος και της πορείας , αφού ο τσίριζα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει την θέση του, από την μια, και οι λίγες ,έως ασήμαντες μέχρι σήμερα, εκτός και αν αλλάξουν τα πράγματα, ελπίδες της νουδου. Εννοείται ότι στις εκλογές θα έχουμε προσκλητήρια και από τις δυό μεριές. Εκεί ευνοείται η νδ γιατί είναι σαφές το δικό της μήνυμα, ενώ ο σίριζα παίζει, ακόμη σε δυό ταμπλό και έχει συνεχώς πισωγυρίσματα. Μέχρι τις εκλογές, αν βέβαια γίνουν, θα δούμε πολλά.. Η κυβέρνηση θα σκίσει τρόικες και μνημόνια και ο τσίριζα θα αναρωτιέται ,μα ποιος είπε ποτέ ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο και θα διαγράψουμε το βράδυ των εκλογών το χρέος. Δύσκολη εξίσωση. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του τσίριζα, ούτε όμως της κυβέρνησης. Θα νικήσει ο φόβος των τρελών που ονειρεύονται κομούνες και λαικές επιτροπές την απόγνωση? Ο άνθρωπος μπορεί να ξεχνά και να ελπίζει εύκολα, ο δε φόβος είναι το ισχυρότερο από τα ένστικτα και πάντα κινητοποιεί αντιδράσεις απρόβλεπτες και μη ελεγχόμενες από την λογική. Η ελπίδα απαιτεί σκέψεις και υπολογισμούς, ζυγίσματα, για όσους πρέπει να αποφασίσουν, ο φόβος φτιάχνει ρεύμα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ειδικά αν αρχίσουν να επικρατούν συνθήκες όχλου και αγέλης. Η προπαγάνδα μπορεί ευκολότερα να φτιάξει φόβο παρά ελπίδες. Γιαυτό και η κυβέρνηση θα παίξει στο ταμπλό αυτό. Για να ξορκίσει τον φόβο ο τσίριζα πρέπει να φανερωθεί μπροστά και να γίνει συστημικός. Τότε παύει το δίλημμα, όμως σταματά και η επιρροή του σίριζα στην κοινωνία ,καθώς ακυρώνεται κάθε ελπίδα και προοπτική σοβαρής αλλαγής. Γιατί και στις περιβόητες δόσεις μάλλον πάμε για 100-82.Μα και αυτοί εκει στην Κουμουνδούρου έχουν πεί μύριες τόσες βλακείες στον αριθμό των δόσεων κόλλησαν και είπαν μόνο 82? ο Ανδρέας , ο κανονικός ,ο λαοπλάνος θα έλεγε τουλάχιστον 100.. Ετσι είναι η ζωή...Δεν μπορεί 100 η αλεπού, 101 το αλεπουδάκι... Εν ολίγοις όλα είναι ανοιχτά ακόμη, όμως την πιο μεγάλη πλάκα έχει ο κατακαμμένος που φωνάζει για εκλογές...Και τα αρνιά το πάσχα φωνάζουν που έρχεται η άνοιξη αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει.. Και ο πανοκαμμένος δεν ξέρει?

 22. Seagull avatar
  Seagull 29/09/2014 12:28:19

  Εάν βγει ο σύριζα και πει ότι κερδίζοντας τις εκλογές δεν θα πειράξει κανένα λαμόγιο, δεν θα σκαλίσει καμία από τις υποθέσεις σκανδάλων, εάν δηλώσει ευθαρσώς ότι καμία πράξη πολιτικού προσώπου δεν θα ελεγχθεί, εάν πει ότι θα χαρίσει όλα τα θαλασσοδάνεια των εθνικών μας εργολάβων και μη, εάν πει ότι δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες, εάν βγει και πει ότι θα δώσει περισσότερα θαλασσοδάνεια στις τράπεζες και δεν πρόκειται να τις κρατικοποιήσει γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον του λαού και της οικονομίας, εάν σταματήσει ο έλεγχος των θαλασσοδανείων του ΤΤ, τότε και ο σύριζα αυτομάτως θα γίνει ένα πατριωτικό κόμμα και η πατρίδα μας δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Join the club Alexis, join the club, αλλιώς εξουσία γιόκ.

 23. sender avatar
  sender 29/09/2014 13:46:14

  Εκτός από το οικονομικό...νεφέλωμα,ο σύριζα ποτέ,μα ποτέ,δεν ξεκαθάρισε την θέση του στα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.Μήπως εκεί,κυρίως,να επικεντρωθεί(αφορά βεβαίως όλα τα κόμματα και κομματίδια)το πατριωτικό στοίχημα;

  • Seagull avatar
   Seagull @ sender 29/09/2014 14:11:16

   Τι σε φοβίζει, μήπως και ο Τσίπρας ευχαριστήσει μέσω του κοινοβουλίου τίποτε σωτήρες όπως έκανε ο Σημίτης ο εκσυγχρονιστής των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών, μην τυχόν δηλαδή και μας την βγει από δεξιά και αρχίζει να ευχαριστεί την Μέρκελ? Επειδή μάλλον δεν τα έχουμε δει και ακούσει όλα ακόμη και αυτό είναι πιθανόν. Ενας αδυσώπητος ανταγωνισμός έχει αρχίσει για την μεγαλύτερη κολοτούμπα με στόχο ποιός θα φτάσει γρηγορότερα στην καρέκλα με την ψηλή πλάτη και τα ασημένια κουταλομαχαιροπήρουνα.

   • sender avatar
    sender @ Seagull 29/09/2014 15:06:58

    Για να γίνει η κυβίστηση,πρέπει προηγουμένως να γνωστοποιηθεί ένα κάποιο πλάνο.Αλλά,εκεί,στο σύριζα σφίγγες(μια και είναι επίκαιρες).

 24. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/09/2014 22:52:00

  Πόσο "μεγάλο πατριωτισμό" επέδειξαν, μέχρι τώρα, αυτοί, που τώρα τον ευαγγελίζονται; Η κατάντια μας δεν είναι έργο τους; Η αρνησιπατρία των "άλλων" δεν είναι έργο τους; Η συστηματική δυσφήμιση και απαξίωση των πάσης λογής πατριωτών δεν είναι έργο τους; Ο σημερινός πρώτος τίτλος της "Δημοκρατίας" "Πάει και το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" δεν προοιωνίζει άλλο ένα "πατριωτικό" έργο τους; Και, από που και ως που "πατριωτική" η Ν.Δ.; Επειδή οι "άλλοι" φαντάζουν χειρότεροι; Δυστυχώς, επί του παρόντος, δεν μπορώ να δεχθώ επιλογή, από τις διαφαινόμενες, ως "μεγάλο πατριωτισμό". Και πάντως όχι την διατήρηση αυτού του θιάσου ανικάνων και υπολόγων φεουδαρχών. Το "λύκος στα πρόβατα!" δεν τρομάζει πιά. Θλίψη και απόγνωση προκαλεί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.