Επέστρεψαν οι κρατιστές στην εξουσία...
11/03/2015 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επέστρεψαν οι κρατιστές στην εξουσία...

Η κυβέρνηση καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα ακυρώνοντας όλες τις επενδύσεις, βουλιάζει την οικονομία, οδηγεί στην απαξίωση χιλιάδες επιχειρήσεις σοβαρές και το μόνο που κάνει είναι να κλείνει το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι θα μονιμοποιηθούν χιλιάδες υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Κάποιοι λένε 20, κάποιοι 30, κάποιοι 40 χιλιάδες. Πρόκειται για υπαλλήλους στο στενό δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ και τους δήμους.

Παράλληλα ο ίδιος υπουργός δήλωσε ότι θα επαναπροσληφθούν άμεσα 9.900 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που ήταν σε διαθεσιμότητα (καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες κ.λπ.).

Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος για όλα αυτά και ότι εν πάση περιπτώσει δεν δίνει λόγο στο Μνημόνιο αλλά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, το να προσλάβεις 40 και 10 ακόμη χιλιάδες, δηλαδή 50.000 υπαλλήλους σε μια χώρα που δεν έχει ούτε τις δόσεις των δανείων να πληρώσει, προφανώς αποτελεί «θαύμα». Η κυβέρνηση έχει βρει την πηγή που βγάζει χρήμα, αλλιώς δεν εξηγείται πώς κάνεις τέτοιες ανακοινώσεις όταν ξέρεις ότι τα ταμεία είναι άδεια. Βεβαίως δε λένε κάτι καινούργιο, στο πρόγραμμά τους είναι μόνο που προεκλογικά δεν κρατούσαν το κλειδί του ταμείου. Τώρα που ξέρουν την κατάσταση γιατί ο Κατρούγκαλος και ο κάθε Μαυρογιαλούρος υπόσχεται ασταμάτητα;

Είτε δεν έχει επίγνωση του τι λέει, είτε κάνει τώρα ανακοινώσεις που δεν ξέρει αν θα τις τηρήσεις αργότερα, όμως, τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για να τιμήσει τις γυναίκες και οι πρώτες που τιμήθηκαν για τον αγώνα τους ήταν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Δεν έχουμε τίποτε ούτε με τους εργαζόμενους του Κατρούγκαλου ούτε με τις καθαρίστριες οι οποίες έδωσαν πράγματι έναν τίμιο αγώνα, με ήθος και χωρίς να προβαίνουν σε τραμπουκισμούς. Μακάρι να είχαν δουλειά όλοι οι Έλληνες και να μη χρειαζόταν να γίνουν απολύσεις και περικοπές.

Όμως, έχουμε την εξής απορία: Επέστρεψαν οι κρατιστές στην εξουσία; Ξαναστήνεται το κομματικό κράτος με τους στρατούς εργαζόμενων που θα στηρίζουν το κόμμα εξουσίας αρκεί να έχουν μια θέση στο δημόσιο; Ότι έκαναν με πολύ κακό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κάνει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ που επαγγέλλεται το νέο ήθος στη διακυβέρνηση της χώρας;

Ακόμη κι αν βρεθούν τα λεφτά να πληρωθούν οι χιλιάδες υπάλληλοι, το ζήτημα είναι άλλο: Πότε ο Κατρούγκαλος και η Ζωή ενδιαφέρθηκαν για τις χιλιάδες των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα; Πότε η Ζωή προσκάλεσε στη Βουλή τις καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα, των ιδιωτικών συνεργείων που ζουν με ελάχιστο μισθό, απολύονται χωρίς κουβέντα και βεβαίως χωρίς να μαζεύονται κάτω από το υπουργείο Οικονομικών; Πήγε ο Κατρούγκαλος να ρωτήσει σε καμιά επιχείρηση για την τύχη των χιλιάδων πικραμένων υπαλλήλων που έμειναν χωρίς δουλειά αν και τα προσόντα τους είναι τεράστια;

Μόνο να βολέψουμε το καλό δημόσιο, να φτιάξουμε τον κομματικό μηχανισμό και όλοι οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους. Ούτε γάντια ιδιωτικών υπαλλήλων στη Βουλή, ούτε ενέργειες για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα ακυρώνοντας όλες τις επενδύσεις, βουλιάζει την οικονομία, οδηγεί στην απαξίωση χιλιάδες επιχειρήσεις σοβαρές και το μόνο που κάνει είναι να κλείνει το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που θα κάνουν στο κράτος; Φτιάχνουν το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανε παλιά ο Ανδρεάς αδιαφορώντας για όλους τους άλλους;

Άθλιοι κρατιστές που βουλιάζουν τη χώρα μόνο και μόνο για να βολέψουν το κομματικό τους ακροατήριο και θα μείνουν για χρόνια στην εξουσία. Ιδού η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 11/03/2015 15:17:51

  Οι συμβασιούχοι έγιναν αορίστου (με προεδρικο διάταγμα-να μην ξεχνιόμαστε) και οι αορίστου τώρα μόνιμοι. Εύγε. Οι υπόλοιποι είναι οι σκλάβοι κωπηλάτες της γαλέρας.

 2. Eva avatar
  Eva 11/03/2015 15:21:20

  Μήπως τώρα έχουμε την απάντηση για τη νίκη του σύριζα? Οχι τιποτ άλλο αλλα για να μην την ψάχνουν κάποιοι σε λάθος σημεία.

 3. Eva avatar
  Eva 11/03/2015 15:55:10

  Και ερωτώ. Είχαν όλοι που έκαναν χρήση του διατάγματος τα απαραίτητα δικαιολογητικα? Πληρούσαν όλοι τις προυποθέσεις για το χρόνο της προυπηρεσίας? Δεν υπήρχαν αναληθεις βεβαιώσεις προυπηρεσίας απο την ΕΒΑ? Τραβάτε κουπι τώρα άνεργοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι υπο τους ηχους τπυ τύμπανου του Κατρούγκαλου.

 4. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 11/03/2015 16:27:07

  Μα αυτός είναι και ο λόγος που οι Έλληνες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να κάνει τα ίδια πράγματα με το ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι έχουν μάθει 40 χρόνια τώρα. Λεφτά υπάρχουν! Ανέκαθεν ο Έλληνας ψήφιζε με αυτή τη λογική. Από το ΠΑΣΟΚ του 80, τον δικομματισμό με ποσοστά 90%, τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη και τώρα τον Αλέξη. Τον Έλληνα τον νοιάζει απλά να βρει η κυβέρνηση χρήματα ώστε αυτός να είναι βολεμένος, δεν τον ενδιαφέρει να παράγει αυτός και η χώρα πλούτο.

 5. μεσηλικας avatar
  μεσηλικας 11/03/2015 17:04:52

  Μια φορά και έναν καιρό μεσουρανούσαν βιομηχανίες όπως η Pirelli στη πάτρα, η Goodyear στην Κόρινθο, η Nissan στον βόλο η Renault με τα ελληνικά pony, γεωργικοί συνεταιρισμοί έστελναν τα «περιζήτητα» ελληνικά προϊόντα σε όλη την Ευρώπη κ.α Και μετά ήρθε το 1981 600χ δημόσιοι υπάλληλοι, όλες οι βιομηχανίες έγιναν κρατικές και έκλεισαν , δάνεια ασυδοσία διαφθορά σπατάλη 2015 μήπως θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη ??

 6. Tζανής avatar
  Tζανής 11/03/2015 17:49:48

  Πόλεμο στους δημοσίους υπαλλήλους-αφισοκολλητές. Όπου ψηφίζουν οι Δ.Υ. αντίθετα να ψηφίζουν οι ιδιωτικοί.

 7. Vassilis avatar
  Vassilis 11/03/2015 18:50:51

  Η κυβερνηση Τσιπρα θυμιζει μπουρδελο....χωρις τσατσα.

  • Κώστας Θ... avatar
   Κώστας Θ... @ Vassilis 11/03/2015 20:37:13

   χωρίς πολλά λόγια, με μια φράση τα είπες όλα, εμείς καταλαβαίνεις για ποιο ρόλο μας προορίζουν

 8. Hunter avatar
  Hunter 11/03/2015 21:33:46

  "Η κυβέρνηση καταστρέφει τον ιδιωτικό τομέα ................................. οδηγεί στην απαξίωση χιλιάδες επιχειρήσεις σοβαρές και το μόνο που κάνει είναι να κλείνει το μάτι στους δημοσίους υπαλλήλους." Αυτό έκανε δυστυχώς και η προηγούμενη συγκυβέρνηση... Φωνάζαμε εδώ μέσα αλλά εις μάτην... Όταν το πήρε χαμπάρι κι άρχισε να μιλά για "αξιολόγηση" (μόνο να μιλά, χωρίς να κάνει κάτι) ήταν πλέον αργά... Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...

  • Eva avatar
   Eva @ Hunter 12/03/2015 06:11:34

   ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ.

  • George N avatar
   George N @ Hunter 13/03/2015 14:43:33

   Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το πήρε χαμπάρι Hunter? Εδώ ο Μητσοτάκης μίλαγε για αξιολόγηση χωρίς καμία απόλυση! Και οι 650,000 κάνουν δλδ για την δουλειά και ας μην έχει γίνει αξιολόγηση - ρώτησα την Πυθία, ένα πράγμα!

   • Eva avatar
    Eva @ George N 16/03/2015 16:15:50

    ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ

 9. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 12/03/2015 00:33:16

  Αυτος ο υπουργος διδασκε τα παιδια μας? Τωρα υπαρχει εξηγηση γιατι καποια Ελληνικα Πανεπιστημια ειναι απο τα χειροτερα στον κοσμο. Τωρα υπαρχει εξηγηση γιατι καταργηθηκε η αξιοκρατια. Θελουμε ΔΥ αμορφωτους να κλεβουν τα ταμεια και τους φορους μας.

 10. Tζανής avatar
  Tζανής 12/03/2015 07:55:20

  Θα ήθελα να μάθω πως ο Κατρούγκαλος έγινε καθηγητής πανεπιστημίου.

 11. greg avatar
  greg 12/03/2015 10:18:26

  Ενώ κάποιοι πού δέν έχουν, παρακαλάνε γιά δουλειά (50-60χρονοι άνεργοι) καί κάποιοι πού έχουν, δέν βλέπουν τήν ώρα νά βγούν στή σύνταξη (45-50χρονοι ΔΥ), οί υπόλοιποι προσεύχονται στόν ...άγιο κατρούγκαλο νά τούς εκπληρώσει τό όνειρο ζωής. Σέ 15-20 χρόνια δλδ, νά είναι κι αυτοί συνταξιούχοι τού Δημοσίου. Τέτοια μοναδικές στιγμές δημιουργικής ασάφειας ζεί αυτή η χώρα!

 12. Koινός λογικός avatar
  Koινός λογικός 13/03/2015 08:42:49

  Είναι άνθρωποι με απωθημένα, προφανώς από την εφηβική τους ηλικία. Αυτοί ήρθαν στην εξουσία όχι για να προσφέρουν αλλά για να βγάλουν τα μαρξιστικά συμπλέγματά τους. Είδαν οτι δεν περνάνε πουθενά αλλού οι θεωρίες τους(αν εξαιρέσουμε την Βόρεια Κορέα, γιατί στην Κούβα απ ότι φαίνεται άρχισαν να το καταλαβαίνουν),και βρήκαν στην Ελλάδα πεδίο δόξης λαμπρό. Ας πρόσεχαν αυτοί όμως που τους ψήφισαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.