Εξακολουθεί να έχει μυστικό σχέδιο ο Τσίπρας;
21/08/2015 12:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξακολουθεί να έχει μυστικό σχέδιο ο Τσίπρας;

Μήπως ο στόχος του είναι πράγματι η αναταραχή; Μήπως είναι η ακυβερνησία και το χάος; Μήπως με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί απλά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που τρίβουν τα χέρια τους με την πρόκληση του χάους ώστε να επωφεληθούν από μια διάλυση της οικονομίας, συντεταγμένα και εντός του ευρώ;

Όποιος παρακολουθήσει τις τελευταίες δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη θα δει ότι επαναλαμβάνει πως πίσω από τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Μπορεί να υπάρχει διαπλοκή.

Είναι μια άποψη την οποία έχουμε εκφράσει ουκ ολίγες φορές θέλοντας να αποδομήσουμε όλη αυτή τη δήθεν αθωότητα και διαφάνεια που πουλάει η Αριστερά από εδώ κι από εκεί. Τελικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν όσα συμβαίνουν είναι απλά πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης του κ. Τσίπρα ή αν πρόκειται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που θέλουν να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή, αλλά να μην φάει τον... μουτζούρη η Αριστερά.

Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να μην πάει σε εκλογές. Θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σαν πραγματικός ηγέτης. Να συγκροτήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από την παρούσα βουλή, να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα σταθερότητας ενός ή δύο ετών και μετά να έστηνε κάλπες αφού η χώρα είχε διασωθεί οριστικά και είχε εξασφαλίσει την πορεία της στην ευρωζώνη.

Με την απόφασή του, μνημείο προχειρότητας και ανευθυνότητας, ο πρωθυπουργός κάνει το εξής: Ούτε που ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές, δεν γνωρίζει καλά – καλά τις διαδικασίες, δεν προέβλεψε τις αντιδράσεις των κομμάτων και της Ζωής και ουσιαστικά αφήνει τη χώρα ακυβέρνητη. Ακόμη κι αν στηθούν κάλπες στις 20 ή 27 Σεπτέμβρη, θα έχουν χαθεί περισσότερες από 30 πολύτιμες ημέρες ενώ θα έχουν πάει πίσω πολλά πράγματα στην οικονομία. Τι θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τι θα γίνει με τις επιτροπές που θα συνεδρίαζαν για τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις; Ποιος και πότε θα συνεννοηθεί για τις ομαδικές απολύσεις;

Τι θα γίνει με την πραγματική οικονομία και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης; Και ποιος θα διαχειριστεί τα κύματα μεταναστών που βουλιάζουν τη χώρα; Η υπηρεσιακή κυβέρνησης από άσχετους;

Ο κ. Τσίπρας πάει σε εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα και με μια πιθανότητα ακυβερνησίας. Τι νομίζει άραγε; Ότι θα ξανακοροϊδέψει τα κόμματα για να στηρίζουν την άθλια πολιτική του; Ή θα πρέπει να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι επειδή έτσι αυτός «γουστάρει;» Κι αν είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές γιατί να μη γίνει τώρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα;

Είναι ερωτήματα που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα χειρότερα και δεν είναι σενάρια συνωμοσίας. Μήπως ο στόχος του είναι πράγματι η αναταραχή; Μήπως είναι η ακυβερνησία και το χάος; Μήπως με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί απλά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που τρίβουν τα χέρια τους με την πρόκληση του χάους ώστε να επωφεληθούν από μια διάλυση της οικονομίας, συντεταγμένα και εντός του ευρώ; Θα πει κανείς: Και γιατί δεν πήγαινε κατευθείαν στη δραχμή χωρίς να πάρει μνημόνιο; Θα το έπαιζε και επαναστάτης και θα ήταν όλα μέλι γάλα με τον Λαφαζάνη.

Μα αν το έκανε αυτό θα τον έπαιρναν με τις πέτρες. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει δραχμή. Αν ο Τσίπρας δεν υπέγραφε το μνημόνιο και η χώρα οδηγούνταν ατάκτως στη χρεοκοπία θα τον κρεμούσαν στο Σύνταγμα. Τώρα, τα έχει καλά με όλους. Και με τους Ευρωπαϊστές και με τους Έλληνες που θέλουν το ευρώ και με τους ξένους ηγέτες. Κι αν η χώρα χρεοκοπήσει από... ατύχημα (που ο ίδιος δημιούργησε) τότε τον μουτζούρη θα τον χρεωθούν άλλοι.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Βαρουφάκης για τον πρώην φίλο του Τσίπρα: «Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

Βγήκαν τα μαχαίρια για τα καλά ή απλά αποκαλύπτεται το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα;

Ένας αμερικανός πολιτικός έλεγε: Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο. Το θυμάται ο Τσίπρας το δεύτερο ή μένει στο πρώτο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/08/2015 12:49:38

  Πως όμως δεν θα πάρει τον μουτζούρη αυτός; Εάν αλλάξει η κυβέρνηση μπορεί άνετα να κάνει διορθώσεις. Μην πολυπιστεύετε τον Βαρουφάκη.Έχει προβλέψει ότι δεν θα βγάλει ποτέ η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα και ότι δεν θα βγουν Ιρλανδία και Πορτογαλία από το μνημόνιο.

 2. Μ.Β avatar
  Μ.Β 21/08/2015 13:01:10

  Το μόνο μυστικό του σχέδιο που θα επιτρέψουμε ευχαρίστως να πραγματοποιήσει, είναι να αποδράσει τον Σεπτέμβρη για ιαματικά, στα Μέθανα. Γέρασε πρόωρα και ήρθε η ώρα ν΄αποσυρθεί ως αχρείαστος (σ΄εμάς).

 3. ΤΤ avatar
  ΤΤ 21/08/2015 13:53:50

  Όσο η ΝΔ είναι κυανός Σύριζα σε οικονομία , εισβολή , πακιστανοποιηση, δεν θα δει φως .

 4. Jim Beam avatar
  Jim Beam 21/08/2015 14:02:30

  Ειναι τόσο ανεπαρκής και μπερδεμένος που δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε μια αξιοπρεπή αποχώρηση. Ειναι τρομερά εγωιστής και ψώνιο ώστε να πιστεύει οτι ειναι ο απόλυτος άρχοντας και θα κανει περίπατο. Αγνοεί την κοροϊδία και το κόστος που εχει προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία ! Ειναι τόσο τυφλωμένος απο τον εγωισμό του που πιστεύει οτι θα τον εμπιστευτεί ο λαός για να εφαρμόσει το μνημόνιο, όταν ο Σαμαρας ειναι ο μόνος που πέρασε απο τα μνημόνια με το λιγότερο δυνατό κόστος !!!χωρις greexit, χωρίς capital controls με επενδύσεις παράλληλα με το μνημόνιο, με μείωση της ανεργίας ..., ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ !!!!

 5. makis avatar
  makis 21/08/2015 15:03:45

  Με αυγά και μπουκάλια ''υποδέχτηκαν'' τον Καμμενος στην Κω [Video] https://shar.es/1tPr0Y

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 21/08/2015 15:21:11

  Αυτονόητο είναι ότι το χάος δεν ωφελεί τα συμφέροντα της χώρας. Επίσης, αυτονόητο είναι ότι, στο εκλογικό χάος που επιχειρεί να δημιουργήσει, ο Σύριζα θα βρει πρόθυμους συμμάχους, πάντες τους εχθρικά διακείμενους στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι οι αντίπαλοι της Ελλάδας, είναι οπωσδήποτε και οι γεννήτορες της χαοτικής επιδίωξης του Τσίπρα (και του όλου Σύριζα). Θα μπορούσε να υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση, της εμμονής του Τσίπρα να αρνείται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης (πρόταση ΝΔ - Σαμαρά πριν το 2015 εώς και σήμερα από τον Μεϊμαράκη) και να επιδιώκει χάος, μέσω εκλογών (και πιθανόν και επαναληπτικών). Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να παραιτηθεί και να αποδεχτεί την κατεπείγουσα ανάγκη αποφυγής της κοινοβουλευτικής διάλυσης. Άρα γιατί το αποφεύγει ; Ας μην ξεχνάμε, ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ που τσάκισε την οικονομία με τα capital controls, που κατέστρεψε το χρηματιστήριο, που δημιούργησε ανθρώπινα θύματα με τις ουρές στις τράπεζες είναι και θα έπρεπε να είναι, υπό κανονικές συνθήκες, κατηγορούμενη για τα αντίστοιχα ποινικά αδικήματα, που ίσως φτάνουν μέχρι την εσχάτη προδοσία. Η κοινοβουλευτική διάλυση φέρνει τους υπόλογους πρώην κυβερνητικούς ΣυριζαΑνελ ένα βήμα πιο κοντά στην παραγραφή των όποιων ποινικών ευθυνών τους. Αντίθετα η πρόκληση εκλογικού χάους με επαναληπτικές εκλογές θα είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που θα ξεπλύνει ποινικά όλο το Σύριζα (Λαϊκή Ενότητα, Αντιλαϊκή Ενότητα κτλ) και επίσης τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Κάποιοι από αυτούς ήδη εξαφανίστηκαν φοβούμενοι ότι μπορεί και να μην τη γλιτώσουν τελικά...

 7. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 21/08/2015 17:54:18

  Έχει σχέδιο, λέγεται: ό,τι κάτσει Ιστορία του Ανθρώπου

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΙστορίαΤουΑνθρώπου 21/08/2015 18:23:05

   Αυτο σιγουρα δεν το πιστεύουν ουτε οι πιο καλοπροαίρετοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.