Ελπίζω να θυμάσαι το όνομά μου, Αντώνη
17/09/2014 10:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελπίζω να θυμάσαι το όνομά μου, Αντώνη

Ανοικτή επιστολή προς Αντώνη Σαμαρά

Sympathy for The Devil, Rolling Stones

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ άλλος ένας, απευθύνομαι στον Αντώνη Σαμαρά.

Καταρχήν μια διευκρίνιση: Γράφω στον ενικό γιατί μια κραυγή αγωνίας δεν αρθρώνεται στον πληθυντικό. Eίμαι «ο άγνωστος blogger» που σου ξανάγραψε σε ανάλογες ιστορικές στιγμές, στον αγώνα κατά της Ντόρας (βλέπε εδώ). Αυτός που πάλεψε για να εκλεγείς και αυτός που, μετά την εκλογή σου, κάλεσες σε διαρκή διάλογο,αλλά τον ξέχασες, όπως όλοι οι πριν από σένα πρωθυπουργοί την βάση.

Στήριξα εσένα και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελείς την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.

Αλλιώς δεν επρόκειτο να ταυτιστώ με τον Κυριάκο, για παράδειγμα. Ούτε με την φίλη του την Βούλτεψη και τον Κύρτσο. Ούτε με εκείνους που αποκαλούσαμε «εξαπτέρυγα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ» και σήμερα αποτελούν τον κορμό της κυβέρνησης (Μητσοτάκης, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης κλπ)

Δεν μου είναι άγνωστα τα βαρίδια του παρελθόντος και οι οργανωτικές αδυναμίες. Ούτε είμαι ο τυπικά ανυπόμονος ψηφοφόρος, που θέλει σε τέσσερις μήνες να ανατραπεί το Σύμπαν. Μήπως όμως, παρά τα αντικειμενικά «βαρίδια», η κατάσταση έγινε πέραν του δέοντος μπάχαλο;

Δύο φορές η ΝΔ κυβέρνησε σαν πασοκικό κακέκτυπο επειδή δεν μπορούσε να υπερβεί το κομματικό κράτος που παραλάμβανε. Κυρίως όμως επειδή δεν μπορούσε να αντιστρέψει το «ήθος ΠΑΣΟΚ» που είχε επιβληθεί στην κοινωνία. Να υποθέσω λοιπόν ότι η τωρινή συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι επιδιώκεται η ΝΔ να πάρει την θέση του;

Με την απειλή του κινδύνου χρεοκοπίας επιχειρούν να απαλείψουν από τη συλλογική μνήμη τα ανομήματα της διακυβέρνησης 1981-2004 και κυρίως την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την πρωτογενή δημιουργία του χρέους. Αυτό εξασφαλίζει προς το παρόν την συγκυβέρνηση, αλλά αν το καταφέρουν θα καταστήσουν τη ΝΔ συνένοχη.

Με άλλοθι την «οικονομική χρεωκοπία» επιβάλλουν μείωση της εθνικής κυριαρχίας και τις εξελίξεις που αυτό επιφέρει στα ανοιχτά εθνικά θέματα. Βλέπε πρακτικές Βενιζέλου στα εθνικά θέματα.

Με τους πολίτες συμπιεσμένους από την οικονομική κρίση και αδύναμους να αντιδράσουν δυναμικά επιβάλλουν, αριθμητικά και σημειολογικά, την αλλοίωση ενός εθνικού σώματος που θα τους αμφισβητήσει εκλογικά στο μέλλον. Βλέπε «Ποτάμια». «Ψεκασμένους» και λοιπούς αστείους.

Εάν όλα αυτά υλοποιηθούν σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους, ακόμα και να σε κάνω στις επερχόμενες εκλογές με «μαγικό ραβδί», πρωθυπουργό δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα από την πολιτική ατζέντα που έχεις.

Μιλώ για το τέλος του δικομματισμού. Για μια «Νέα Μεταπολίτευση» όχι όμως όπως την διακηρύσσεις. Άλλης κοπής.

Ας μου επιτραπεί γι’ αυτό να ανακαλέσω ότι αρχές Οκτωβρίου του 2009, όταν με τη Ντόρα πανθομολογούμενο «φαβορί» για την αρχηγία της ΝΔ, είχαμε καταθέσει την πρόταση «οι μηχανισμοί αντιπαλεύονται με κινήματα από τη βάση». Και έγινες εσύ αρχηγός της ΝΔ.

Σήμερα κατατίθεται και πάλι η πρόταση :

Η καθεστωτική πολιτική των διαπλεκόμενων νταβατζήδων που σε υπονομεύουν σταθερά και ανυποχώρητα αντιπαλεύετε μόνο με κοινωνικό μέτωπο. Μόνο ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, στη βάση εθνικού προσδιορισμού, της διατήρησης εθνικής ταυτότητας και των κεκτημένων, με μια οικονομικό-κοινωνική πολιτική που θα επιδιώκει να αγκαλιάσει ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, και με δημιουργία –ίσως και ακραίας- πολιτικής πόλωσης μπορεί να οδηγήσει στην διατήρηση της εξουσίας.

Υπάρχει ένα εγγενές πρόβλημα. Η αστική Δεξιά ιστορικά, εκτός από την ακραία εκδοχή της, την Ακροδεξιά, δεν αναμείχθηκε σε «μέτωπα»

Δεν προσιδιάζει ο χαρακτήρας του συντηρητικού αστού στην «μετωπική» προπαγάνδα και δράση. Και κάποιοι θα πουν : προτείνεις η Δεξιά να γίνει Αριστερά;

Όχι φυσικά. Αλλά όταν λες «δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά» οφείλεις να αποδεικνύεις ότι μπορείς να πάρεις τη θέση της στην υπεράσπιση των ευρέων τάξεων των κοινωνικά ασθενέστερων. Ή απλά να ξαναβρείς (προς το παρόν) το χορταριασμένο μονοπάτι προς την «Λαϊκή Δεξιά».

Η ΝΔ πέθανε εδώ και πολλά χρόνια. Καιρός να την αναστήσουμε με μια νέα δεξιά. Και λέω «δεξιά», επειδή μόνο οι κομπλεξικοί μεσαιοχωρίτες χρησιμοποίησαν τον όρο κεντροδεξιά». Είδατε τον Τσίπρα να μιλάει για «κεντροαριστερά» ή μόνο για «αριστερά»;

Και για να κλείνω. Υπεύθυνος για την σημερινή κρίση και την ογκούμενη αμφισβήτηση της ΝΔ, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κακό της εαυτός. Βγες έξω στον κόσμο, μίλα με τους παλιούς σου φίλους. Όλοι θα σου μιλήσουν για το «περιβάλλον», ή για ορισμένους συνεργάτες σου. Από την κεφαλή ξεκινάνε άλλωστε οι αλλαγές και έχουμε να πούμε πολλά για την περίοδο από το 2009 μέχρι σήμερα.

Άρχισε λοιπόν το ξεκαθάρισμα. Και ξεκίνα με εκείνους που αποδεδειγμένα δεν νοιάζονται για την κυβέρνηση και την χώρα, ούτε για σένα. Αλλά για την προσωπική τους ατζέντα και τις σχέσεις τους με τους νταβατζήδες

BloggerX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 17/09/2014 10:54:29

  Να του πούμε επίσης οτι "δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ".

 2. danas avatar
  danas 17/09/2014 12:16:14

  η δεξιά όπως την ονειρεύτηκε ο παππούς μου ο πατέρας μου κι εγώ δεν υπάρχει πιά.η πασοκίλα την κάλυψε και κάποιοι ρομαντικοί αγωνιστές σαν σύγχρονοι δονκιχώτηδες απο αυτό εδω το site προσπαθούν ακόμα. Όταν πολεμούσαμε τους πασοκτσήδες δεν πολεμήσαμε τους ανθρώπους πασοκτσήδες αλλά την νοοτροπία πασοκ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή έχει επιβληθεί στην χώρα μας. Και στην ιστορική συγκυρία να τους διώξουμε προτιμήσαμε να τακιμιάσουμε μαζί τους παρά να κάνουμε μια ειλικρινή προσέγγιση με την αριστερά. Τώρα προλάβαν και βρωμίσαν κι αυτούς και όλους. Κρίμα για την πατρίδα μας.

  • Tassos avatar
   Tassos @ danas 17/09/2014 12:24:15

   Με ποιούς θα έκανες κυβέρνηση? με τους χουντοναζιστές? Γιατί με την αριστερά που γράφεις θα βύθιζες την χώρα σε Σοβιετική Ενωση μεσοπολέμου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ danas 17/09/2014 13:29:23

   Η αριστερά είναι το πασόκ στο τετράγωνο.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ ψυχραιμια 17/09/2014 16:28:13

    απολύτως εύστοχο

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 30/09/2014 15:50:19

    Μη βάζεις δύσκολα...

 3. Seagull avatar
  Seagull 17/09/2014 12:23:23

  Το «σάπιο ήθος ΠΑΣΟΚ» που έχει επιβληθεί στην κοινωνία και εξ ανάγκης έχει υιοθετηθεί και από την ΝΔ δεν ξεπερνιέται τόσο εύκολα και σε τόσο σύντομο διάστημα. Πρώτα θα στραπατσαριστούμε και θα σπάσουμε τα μούτρα μας για τα καλά και μετά θα βρούμε τον δρόμο μας. Αναρωτιέται εύλογα κανείς αν αυτό είναι θέμα ενός αρχηγού κόμματος και μόνο αλλά ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών.... που στην περίπτωσή μας ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει καθώς όλα ακόμη κινούνται με την γνωστή λανθάνουσα πρακτική.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/09/2014 13:47:40

  45 χρονια δεξιος δεν ζητησα ποτε να θυμηθει κανενας το ονομα μου εις μνημη θυσιων και αγωνων για την επικρατηση της πολιτικης μου ιδεολογιας απεναντι στην αριστερη θολοκουλτουρα του χαβιαριου και της σαμπανιας .Υπηρξα παντοτε στρατιωτης της παραταξης χωρις κλαψες και μουρμουρες για χαμενες ευκαιριες και για ολα φταινε οι αλλοι πασοκοι,συριζοσυμμοριτες και ο φοφουτος ο γειτονας.Μολις αρχιζουν τα δυσκολα και οι αγωνες αρχιζουν εδω μεσα οι γκρινιες ,οι νουθεσιες και η επικληση της μνημης για τους αγωνες και τις διαψευσεις των ονειρων μας δικην αγωνιστων & εξαργυρωτων της ουτοπιας του Πολυτεχνειου κλπ.λες και χαθηκαν ολα.Το μονο που χανεται ειναι ναυτο για το οποιο δεν δοθηκε κενενας αγωνας και σ'αυτο ειμαι ταγμενος μεχρι να τελειωσει το βιος μου.Ραντεβου στους αγωνες λοιπον μαζι με τον Αντωνη με θυμαται δεν με θυμαται.

  • Παληόφιλος avatar
   Παληόφιλος @ Ραβινος 17/09/2014 17:22:51

   Aν είσαι σίγουρος οτι ο Αντώνης δεν κάνει ποτέ λάθος ούτε όταν πάει μπρος ούτε όταν πάει πίσω, καλά κάνεις. Δεν έχεις άλλη επιλογή άλλωστε.

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/09/2014 14:43:24

  Ειλικρινά ζηλεύω, πόσο θα ήθελα να είχα γράψει εγώ αυτή την επιστολή!

 6. blackunder avatar
  blackunder 17/09/2014 17:32:01

  Ο Αντώνης δεν μας ακούεο πλέον. Πάει καιρός που δεν το ακούμε και εμείς. Εξάλλου τι να ακούσουμε, ότι ανακάμπτουμε μετά από τις θυσίες?

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 17/09/2014 17:47:00

  Άδικος ο κόπος σας. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι. Ο Σαμαράς κατατρύχεται από το σύνδρομο "της αδικημένης μεγαλοφυΐας". Δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμη πώς έχασε το παιχνίδι την περίοδο 1992-2009. Κανονικά ο Σαμαράς το 1993 θα έπρεπε να είχε γίνει πρόεδρος της ΝΔ και αμέσως μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 1995 πρωθυπουργός. Θα είχε μείνει για καμιά 10αριά χρόνια τουλάχιστον πρωθυπουργός και μετά θα παρέδιδε στον επόμενο (Κ. Καραμανλή ή οποιονδήποτε άλλον). Αντί γι' αυτό υπέστη ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, ήττες, για να καταλήξει στη λησμοσύνη και το πολιτικό περιθώριο. Και ξαφνικά "γυρίζει" και από το πουθενά γίνεται αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Σας το λέω ότι ο Σαμαράς δεν πιστεύει ότι χρωστάει σε κανέναν χάρη για αυτό και ότι πιστεύει ότι απλώς η ζωή του έδωσε αυτό που του χρωστούσε. Πιστεύω ότι η διανοητική και ηθική υπεροχή του Σαμαρά έναντι των λοιπών μελών του πολιτικού προσωπικού είναι τόσο μεγάλη, που του δημιουργεί ένα δικαιολογημένη κόμπλεξ ανωτερότητας, που σε συνθήκες αδυναμίας λειτουργεί εν συνεχεία ως κόμπλεξ κατωτερότητας. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να δεχθεί ότι ο ένας και ο άλλος άχρηστος κυβέρνησαν, απέκτησαν φήμη και εξουσία κλπ., μόνο και μόνο διότι τους στήριξε όλη ή ένα τμήμα της διαπλοκής. Είναι, συνεπώς, πολύ λογικό αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς να μην τολμάει να κάνει ούτε ένα βήμα από αυτά που θα μπορεί να εξόργιζαν την διαπλοκή και να τον άφηναν "εκτός νυμφώνος" της εξουσίας. Τη θεωρεί δικαιωματικά "δική του" και θα κάνει ο,τιδήποτε θα χρειαστεί για να μην του την πάρει άλλος. Το κακό είναι, όμως, ότι η διαπλοκή κινείται εναντίον του. Συνωμοτεί εναντίον του. Και κτίζει ήδη τις κολλεγιές με τον επόμενο, αποδεικνύοντας την αμοραλιστική φύση της. Και το χειρότερο είναι ότι η κολλεγιά Σαμαρά με την διαπλοκή όλον αυτόν τον καιρό, καρπός της οποίας ήταν και η υιοθέτηση του "ορφανού", μετά την αναπόφευκτη πτώση του ΓΑΠ, μνημονίου, έριξε τον Σαμαρά στην αντίπερα όχθη από αυτή που βρίσκεται ο φυσικός του σύμμαχος, ο λαός. Τι ελπίδα λοιπόν υπάρχει σήμερα για αναστροφή πορείας; Τι ελπίδα υπάρχει να αλλάξει συμπεριφορά ο Σαμαράς στην παρούσα φάση; Αλλά και να αλλάξει συμπεριφορά, τι ελπίδα υπάρχει να αποδώσει μια διαφορετική προσέγγιση; Πόσο πιστευτή θα γίνει; Τι πολιτικό αντίκτυπο θα έχει; Μακάρι να κάνει "όπισθεν ολοταχώς" την τελευταία στιγμή και αυτό να είναι αρκετό για να αποφύγει το παγόβουνο που έρχεται με δύναμη κατά πάνω του και κατά πάνω μας, εναντίον της χώρας. Δεν το πιστεύω όμως. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που με ωθούν να μην το πιστεύω. Αλλά ο κυριότερος είναι ότι ο Σαμαράς έχει σήμερα διαφορετική θεώρηση των κεντρικής σημασίας πραγμάτων, με τα οποία καταπιάνεται το άρθρο. Δυστυχώς για τον ίδιο και για τη χώρα. Μόνον ένα θαύμα μας σώζει πλέον.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Διογένης 17/09/2014 18:26:49

   Όλα όσα περιγράφεται ως γεγονότα, ως τετελεσμένα πολιτικά -που όντως, έτσι έγιναν- δεν δικαιολογούν την εικασία, την εκτίμηση, την βάση του συλλογισμού. Το δια ταύτα, σωστό, "παγόβουνο".

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Crevettes à la provençale 17/09/2014 18:29:43

    Συγγνώμη για το -ται, της τρίτης λέξης. "Περιγράφετε", το ορθό.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 18/09/2014 05:56:39

   Απ οτι φαινεται αγαπητε Διογενη, που εχεις και ψυχολογικες γνωσεις, θα ζησουμε γεγονοτα σημαντικα. Απομονωμενοι και διασυρμενοι διεθνως, με γειτονες να υπονομευουν και επι πλεον με πολιτικη ασταθεια που ερχεται καλπαζοντας, σε τι τελικα μπορουμε να ελπιζουμε παρα σε ενα θαυμα....Τα θαυματα βεβαια δεν ερχονται ετσι και οπως ετυχε, τα προκαλουμε εμεις με τη συμπεριφορα μας. Βλεπεις εσυ τον Νεοελληνα ικανο να προκαλεσει ενα θαυμα σημερα;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 30/09/2014 15:54:51

   Πέρα από το θαύμα που σώζει την Ελλάδα κάθε τρεις και λίγο (με τα μυαλά που κουβαλάμε δε θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη αυτό το Έθνος άλλωστε χωρίς τη Θεία παρέμβαση), είσαι υπερβολικός. Αν έχεις να κάνεις ταυτόχρονα με τρόικα, λαϊκισμό, υπονόμευση εκ των έσω και εξωτερικά-εθνικά θέματα, νομίζεις πως είναι απλό και εφικτό να πάιζεις σε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα και να νικάς και σε όλα; Όταν φύγει η τρόικα και το ΔΝΤ στο τέλος του έτους τα ξαναλέμε για το πως πρέπει να κινηθεί ο Σαμαράς. Προς το παρόν, απλά θέτει προτεραιότητες και στόχους επιτεύξιμους. Ξέρει τι πρέπει να γίνει. Εσύ λες ότι είναι μακράν ο ικανότερος...

 8. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/09/2014 17:48:58

  Στο κέντρο του στόχου.

 9. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 17/09/2014 19:08:44

  Κοίταξε να δεις πάντως που, τελικά, η ξεχασμένη αυτή παράμετρος της Δημοκρατίας δείχνει να επενεργεί πλέον για τα καλά: ισχυρή αντιπολίτευση οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πιο μετρημένες κυβερνητικές επιλογές. Η κριτική εντείνεται, τα λάθη μπαίνουν στο μικροσκόπιο και οι αποφάσεις φιλτράρονται διπλά και τρίδιπλα πριν δημοσιοποιηθούν. Επίσης λαμβάνει ξανά πρωτεύοντα ρόλο στο ζύγι της επικοινωνίας ένας πιο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/09/2014 21:06:40

  Μια χαρά τα πάει ο Αντώνης.Η διαφορά των δεξιών από τους άλλους είναι ότι σκέφτονται και τα συμφέροντα του κράτους και όχι μόνο τα ατομικά. Τα υπόλοιπα μελό είναι για άλλους χώρους.

 11. blue nile avatar
  blue nile 17/09/2014 21:58:11

  Ο Σαμαράς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Κυβέρνησε όταν δεν έπρεπε να κυβερνήσει. Έσκυψε το κεφάλι στους Γερμανούς αλλά πως μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι'αυτό; Εδώ υπακούουν στην γερμανική μπότα ο Ολάντ και ο Ρέντσι... Κάτι ήξεραν οι Βρετανοί που δεν μπήκαν στην ευρωζώνη και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα έξω από την φυλακή του ευρώ. Μια υποτιμησούλα και καθάρισαν ενώ οι Ιρλανδοί με την πολύ καλύτερη οικονομία στενάζουν κάτω από την μνημονιακή μπότα. Με τα καλά και με τα κακά του πάντως κάτι μου λέει ότι πολλοί θα τον αναπολήσουν αν δούμε τον Αλέξη πρωθυπουργό...

  • franck. avatar
   franck. @ blue nile 18/09/2014 11:26:45

   Κι έτσι, αφού θάχουμε δοκιμάσει και τον Τσίπρα, αν τον αναπολήσουμε, ο Σαμαράς δεν θα αρνηθεί να ξαναγίνει Πρωθυπουργός και μάλιστα τότε για πολλά πολλά χρόνια, αφου θά'χουμε μετανοιώσει απ΄τον Τσίπρα. Εκτός αν ο Τσίπρας αποδειχτεί καλύτερος, οπότε θά 'μαστε διπλά κερδισμένοι. "Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον," ισχύει και για το Σαμαρά...

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 17/09/2014 22:33:06

  Το θέμα όμως εγείρεται αν οι συστάσεις του BloggerX δεν εισακουσθούν, τότε τι γίνεται; Γιατί τότε η Ελλάδα με τη σημερινή διαχείριση, βαδίζει σίγουρα προς το γκρεμό και ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος στον Τσίπρα, που σαν ένας άλλος Ανδρέας θα αποτελειώσει τη Χώρα ! Γιαυτό για τον Σαμαρά αποτελεί μονόδρομος η αλλαγή πολιτικής και αν είναι να πέσει, ας πέσει μαχόμενος και όχι προσκυνημένος στις ορέξεις των φίλων μας(;), των εταίρων μας(;),των δανειστών μας και της διεθνούς κλίκας των τοκογλύφων μας! Η σχέση της Ελλάδας με το Διεθνές Κεφάλαιο, μου θυμίζει πολύ έντονα, τη σχέση του μικρού Χωρικού αγρότη, με τον μεγαλοτσιφλικά της περιοχής, που τον δελέαζε να του χορηγήσει δάνειο, με απώτερη βλέψη να του "φάει" το χωραφάκι, για μια μπουκιά ψωμί!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΝΤΙΝΟΣ 18/09/2014 07:44:38

   Δηλαδή τι ακριβώς φοβασθε απο τον Τσίπρα;τι είναι το άσχημο που μπορεί να κάνει; Να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη.Σύμφωνοι.Και τι ζητάτε από τον Σαμαρά να κάνει για να αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο;Να έλθει σε ρήξη με την Ευρώπη με αποτέλεσμα τι;Να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη αυτός.Είναι λογική αυτή;

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/09/2014 22:52:06

  Η κάποτε λαϊκή δεξιά έγινε κεντροδεξιά όπως το ''σεμνά και ταπεινά'' έγινε ''νόμιμο και ηθικό''. Πιστεύετε ότι υπάρχουν τα πρόσωπα και οι προϋποθέσεις για να αντιστραφεί η πορεία;...

 14. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 18/09/2014 00:44:48

  θεωρώ τα αλισβερίσια της εξουσίας το μικρότερο πρόβλημα στην διακυβέρνηση Σαμαρά. όπως και η αναποτελεσματικότητα σε πολλούς τομείς είναι ένα μεσαίο πρόβλημα. Με παρρησία αναγνωρίζω όλες τις μικρές και μεγάλες επαναστάσεις που έφερε ο ερχομός του στον πρωθυπουργικό θώκο. Δεν είναι καθόλου μακρυά η ανεκδιήγητη διακυβέρνηση ΓΑΠ, η ασθμαίνουσα διακυβέρνηση Καραμανλή, η ποταπή διακυβέρνηση Σημίτη. Ως εκ τούτου ακούγοντας διαφορές 6% του Τσίπρα προς πρωθυπουργία με κάνουν να γελάω με θυμηδία... Αυτό που περιμένω πλέον επιτακτικά από τον Σαμαρά είναι να βγάλει επιτέλους αυτήν την αυστηρότητα που έχουν ζήσει πολύ καλά οι συνεργάτες του και προς τα έξω. Η ανθρωπιά του και η ηθική του συγκρότηση είναι δεδομένη, συνεπώς είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μπορεί να τα κάνει και να μην ξεφτιλισθεί. Επιτέλους ήρθε ο καιρός ο ηγέτης να μιλήσει σκληρά προς τον ελληνικό λαό, να τον θέσει προ των ευθυνών του. Γιατί ελληνικός λαός δεν είναι τα δύο εκατομμύρια που έχουν τσακισθεί από την κρίση, είναι και τα υπόλοιπα οκτώ. που συνεχίζουν να μην παίρνουν χαμπάρι πως πρέπει να στρώσουν τον μεράκι τους κάτω και να δημιουργήσουν! και όχι να δουλεύουν με μαύρα και να τα βγάζουν μασούρια έξω σε όφσορ και άλλους εξωτικούς προορισμούς. Εάν δεν φτιάξουμε δουλειές εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες, μην περιμένουμε από κανέναν να μας φτιάξει για εμάς. Επιτέλους ένας ηγέτης πρέπει να το πει αυτό! και πρέπει να το πει με τρόπο που να το καταλάβουμε, να πειστούμε, να πιστέψουμε, να πάρουμε μπρος! όχι άλλο χάϊδεμα αυτιών! (α, και άμα μάζευε ταυτόχρονα, λιγάκι έστω, τα σαγόνια των αιώνιων προνομιούχων που κάνουν και τον μεγαλύτερο θόρυβο, θα βοηθούσε κι αυτό κάπως στο να πάρουμε μπρος όλοι οι υπόλοιποι...)

  • franck avatar
   franck @ Βασιλική Κ. Σ. 18/09/2014 12:49:41

   Aγαπητή βασιλική έκανες μια μικρή πατάτα. 5,5 εκατομμύρια είναι ΟΛΟΣ ο ΕΝΕΡΓΟΣ πληθυσμός της Ελλάδος, αυτός που ψηφίζει δηλαδή τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. είναι παιδιά. Απο τα 5,5 εκ. τα 2 είναι άνεργοι, αλλο 1 εκατ συνταξιούχοι, 1,5 εκατομμύριο χαροπαλεύουν κάθε μήνα μεταξύ επιβίωσης και χρεωκοπίας και 1 εκατ. οι τυχεροί της κρίσης που έχουν τα λεφτά τους σε offshore. Ποιές δουλειές να φτιάξουμε εμείς οι Ελληνες όταν ό,τι κάνουμε νόμιμο έχει τουλάχιστο 65% φόρο? Ενώ οι ίδιες δουλειές στη διπλανή Βουλγαρία εντός ΕΕ, έχουν μόνο 12% φόρο?

   • Βασιλική Κ. Σ. avatar
    Βασιλική Κ. Σ. @ franck 20/09/2014 13:20:39

    Φρανκ, αυτοί που αντέξαν μέχρι στιγμής, πως αντέξαν; μέσα σ΄ αυτό το ρημαδοπεριβάλλον του φορολογικού ξεζουμίσματος αντέξαν. Αυτοί δείχνουν τον δρόμο. Αυτοί οι επιχειρηματίες που καταφέρνουν και παράγουν ακόμα που καταφέρνουν και εξάγουν ακόμα και αυξάνουν και τις εξαγωγές τους, αυτοί είναι οι ήρωες ετούτης της άθλιας κρίσης της πατρίδας μας. Γι΄ αυτό και δεν δικαιούται να είναι πολιτικός ο επόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας και πρέπει να είναι ένας περιφανής επιχειρηματίας. Μακάρι να ζούσε ο κος Γιώργος Καρέλιας. Θα ήταν ιδανικός. Άρχοντας με Α κεφαλαίο. Υπάρχουν επιλογές, ο πρωθυπουργός τους ξέρει. Μακάρι να το τολμήσει. Αυτό θα είναι μήνυμα ανάτασης για τον τόπο μας, αυτό θα είναι ζωντανό παράδειγμα προς έμπνευση και μίμηση για τον λαό μας, να έχουμε πρόεδρο της δημοκρατίας έναν άνθρωπο της παραγωγής και της δημιουργίας.

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 18/09/2014 06:10:54

  Βασιλική, γράφεις, "...Γιατί ελληνικός λαός δεν είναι τα δύο εκατομμύρια που έχουν τσακισθεί από την κρίση, είναι και τα υπόλοιπα οκτώ. που συνεχίζουν να μην παίρνουν χαμπάρι πως πρέπει να στρώσουν τον μεράκι τους κάτω και να δημιουργήσουν! και όχι να δουλεύουν με μαύρα και να τα βγάζουν μασούρια έξω σε όφσορ και άλλους εξωτικούς προορισμούς......."! Εφόσον λοιπόν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, που πιστεύει ότι είναι δυνατόν να υπάρχει δόση έστω και ελάχιστης αληθείας σε αυτά που αναφέρεις, τότε κατανοώ γιατί τόσο οι Δανειστές μας αλλά και οι δικοί μας ιθύνοντες μας συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο!!

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ ΝΤΙΝΟΣ 20/09/2014 13:12:01

   Ντίνο, επειδή προφανώς ανήκεις κι εσύ όπως κι εγώ στην μειοψηφία που δεν έβαλε με κανένα τρόπο το δάχτυλο στο μέλι, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και τυφλοί και κωφάλαλοι. Ρώτα γύρω σου -αν και πλέον έπαψαν να είναι πομπώδεις, νάτο ένα από τα μεγάλα οφέλη της διακυβέρνησης Σαμαρά: αναπαύτηκε η αισθητική μας από τα κύμβαλα αλλαλάζοντα του νεοπλουτισμού - όλο και κάποιος θα σου κοκορευθεί για τα λεφτά που έβγαλε στη αγγλία. Ό,τι έγινε, έγινε. Προσωπικά το πήρα απόφαση πως ο Σαμαράς μέχρι εκεί που είναι εφικτό να τιμωρήσει, τιμώρησε. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλά πυρομαχικά σε ανίκητα βαθειά εδώ και διακόσια χρόνια μέτωπα. Από δω και πέρα σε υγιείς βάσεις. Από δω και πέρα οι αγωνιστές της ζωής να μην καταντάνε επαίτες στα πεζοδρόμια σαν τους αγωνιστές του 21 και οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων να βολευτούν με τα μέχρι εχτές μασούρια τους. ούτε κοκκαλάκι από το σήμερα και το μέλλον.

 16. Άναυδος avatar
  Άναυδος 18/09/2014 10:27:08

  "Κυρίως όμως επειδή δεν μπορούσε να αντιστρέψει το «ήθος ΠΑΣΟΚ» που είχε επιβληθεί στην κοινωνία." Τεράστιες φράσεις.

 17. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/09/2014 14:40:38

  Αγαπητή Βασιλική, Πολύ λυρική και αρκετά ...συναισθηματική η απάντησή σου! Το ζητούμενο όμως παραμένει, αυτοί που επωφελήθηκαν από την κρίση, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγοι, οι οποίοι και λεφτά έβγαλαν έξω και οφ σορ εταιρίες έχουν και φοροδιαφεύγουν και ...πίνουν εις υγείαν των κορόιδων! Και αυτοί είναι χιλιάδες και μάλιστα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, όχι όμως εκατομμύρια. Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του πράγματος. Αυτοί δεν πείθονται από κανέναν ώστε να γίνουν νομοταγείς πολίτες και εθνικοί ευεργέτες. Ούτε και μεις μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Αυτούς θα πρέπει να τους αναλάβει το Κράτος ώστε να τους πειθαναγκάσει να καταβάλουν το αναλογούν μερίδιό τους στην κρίση, έτσι ώστε να ελαφρυνθούμε και μεις από τα βάρη που καλούμεθα να συνεισφέρουμε καλύπτοντας και τις δικές τους οφειλές!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.