Εκ του ασφαλούς… επαναστάτες
17/07/2015 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκ του ασφαλούς… επαναστάτες

Είναι πράγματι ωραίο και ιδανικό να είσαι επαναστάτης... αν έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου

Είναι πράγματι ωραίο και ιδανικό να είσαι επαναστάτης. Να κάνεις αγώνες για το λαϊκό κίνημα, να είσαι πρώτος μάγκας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, να είσαι το… ίνδαλμα της εργατιάς και των φτωχών και των ανέργων.

Αν έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου, αν π.χ. έχεις μια κάποια περιουσία που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην, δεν χρειάζεται να δουλεύεις και μπορείς να σχεδιάζεις την επανάσταση κατά του καπιταλισμού και του ανάλγητου κεφαλαίου.

Πάρτε για παράδειγμα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά εκείνους που το παίζουν άγριοι και εκπρόσωποι του λόμπι της δραχμής. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πόθεν έσχες τους καταλαβαίνει πώς παίζεται το παιχνίδι της επανάστασης.

Ας πούμε ο Π. Λαφαζάνης, αρχηγός των ατάκτων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δήλωσή του διέθετε λογαριασμούς 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ. Γιατί το ξένο νόμισμα είναι πάντα πιο…γλυκό και πιο ασφαλές.

Επίσης η Νάντια Βαλαβάνη που ψήφισε όχι και παραιτήθηκε: Διέθετε 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της γνωστής συγγραφέως και οικονομολόγου, περιορίζεται σε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο με αξία κτήσης 24.500 ευρώ ενώ έχει και καμιά 15αριά ακίνητα.

Να πούμε κι άλλα; Ο Στρατούλης έχει 19 ακίνητα επομένως μπορεί να σκίσει πιο εύκολα τα μνημόνια. Από τους άλλους βουλευτές που ψήφισαν όχι να πούμε ότι η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έχει 11 ακίνητα, η Γαιτάνη Ιωάννα: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα, ο Στέφανος Σαμοΐλης: 16 ακίνητα, ο Δημήτρης Κοδέλας: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 8, ο Χατζηλάμπρου Βασίλης: 11 ακίνητα, ο Θανάσης Πετράκος 8 ακίνητα, ενώ ο Μιχαήλ Κριτσωτάκης 10 ακίνητα και είναι συνδικαιούχος σε πάνω από 20 άλλα.

Ο δε βουλευτής Λέσβου, κ. Γιάννης Ζερδελής, ένας εκ των 39 ανταρτών διέθετε οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις της τάξης των 494.500 ευρώ και 45.870 δολάριων (33.562 ευρώ).

Και να θυμίσουμε και τα πόθεν έσχες άλλων βουλευτών που ψήφισαν ναι αλλά όπως και να έχει είναι από τους πλούσιους της Βουλής.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων. Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.

Ο Γιώργος Σταθάκης έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan. Όσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).

Ο γνωστός Δημήτρης Τσουκαλάς είναι δικαιούχος καταθέσεων ύψους 1.071.000 ευρώ. Το «εφάπαξ» του κ. Τσουκαλά με τα έξι μηδενικά από την ιδιωτική ολλανδική τράπεζα όπου δούλευε, απογείωσε κυριολεκτικά την περιουσιακή του κατάσταση την τριετία 2010-2012 αφού τα προσωπικά εισοδήματα του πρώην προέδρου των τραπεζοϋπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 1.473.040 ευρώ.

Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο βουλευτής Β' Αθήνας, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.

Συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι και η βουλευτής Α’ Αθήνας, κυρία Μαρία Μπόλαρη, ιδιωτική υπάλληλος. Η κυρία Μπόλαρη, ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, συμμετέχει σε 9 προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά της πρόσωπα, ύψους 565.640 ευρώ.

Έτσι για να θυμόμαστε και να κρίνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 17/07/2015 13:40:09

  στη τσέπη είναι όλοι δεξιοί.

  • Γιαγιά avatar
   Γιαγιά @ ουδέτερος 17/07/2015 15:27:41

   Πολύ σωστά. Δυστυχώς ανυστερόβουλοι στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν υπάρχουν.

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 17/07/2015 15:54:45

  Kαι το θλιβερό κακέκτυπο, η εξοργισμένη αντάρτισσα της φακής την οποία χρυσοπληρώνουμε για να δίνει στο κοινοβούλιο θέαση-παράσταση ιδεοληπτικών κραυγών, να προτρέπει και να κλείνει ραντεβού "στους δρόμους της φωτιάς" και "στα.. γουναράδικα": τη πήρε χαμπάρι και το διεθνές Bloomberg, όπου βγάζει χολή (ο ορισμός του νέου πολιτικού ήθους) για τον αρχηγό του κόμματός της και υπερήφανα επιδεικνύει το χάραγμα της περικεφαλαίας των"300" στον καρπό του χεριού της. Επιτέλους, Δεν αντέχουμε! των αιρετών τις γελοιότητες, την ηχορύπανση, τους διεθνείς διασυρμούς, με το δικό μας πανάκριβο χρήμα. Δεν αντέχουμε! http://tinyurl.com/ndnxk4e (Bloomberg.com video)

 3. metronomos avatar
  metronomos 17/07/2015 16:40:39

  Τα οκτώ θανατηφόρα ελαττώματα των μονολεκτικών υλιστών ! ΟΚΝΗΡΙΑ. Κομματικό βιογραφικό, εύκολη τεμπέλικη αντιπαραγωγική ζωή, εύκολη ανέλιξη αρκεί να είσαι πιστό κομματόσκυλο, πολύ ταβέρνα, ουζερί, ρακόμελα, κουτούκια, φεστιβάλ, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, φραπέδες, σάντουιτς, τυρόπιτες, καταλήψεις, αεργία, αργία. ΤΡΩΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ. Καταγγελτικό ύφος, στόμφος, σιγουριά, μεγάλα λόγια, σοβαροφάνεια, κόρδωμα με την κοιλάρα προτεταμένη, θράσος. ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ. Δόλος, Σου τάζω ενώ δεν έχω ούτε μπορώ, κουτοπονηριά, αναξιοπιστία, σε δουλεύω, χονδροειδώς σε χειραγωγώ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ. Έλλειψη σθένους, αδυναμία να ψελλίσω το συγνώμη, λιποψυχία, ευτέλεια, χτυπώ όταν δεν το περιμένεις, περιμένω να πέσεις για να σε χτυπήσω. ΨΕΥΔΟΣ. ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Συνειδητή απόκρυψη ή παραποίηση της αλήθειας ΦΘΟΝΟΣ. Δεν αντέχω τον ικανό, τον ταλαντούχο, το θαρραλέο, τον δυνατό, ζηλεύω την ευτυχία του άλλου, την καλή του θέση, την περιουσία του, θέλω τα ίδια έστω και αν δεν τα αξίζω. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Διαρκώς εκτοξεύω ψευδείς κατηγορίες ηθελημένα εναντίον των ανθρώπων που έχουν διαφορετική γνώμη με μένα, με σκοπό να τους βλάψω. Αντί να τους αντιμετωπίζω με λογική και επιχειρήματα. Προτιμώ τον ύπουλο δρόμο. ΚΑΠΗΛΕΊΑ. Η χρησιμοποίηση ιδεολογιών, ιδανικών ή προσώπων ως συνθημάτων για την επίτευξη ιδιοτελών σκοπών, για να ανέλθουν στην εξουσία και να ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ποιοι ? Οι αντιεξουσιαστες!

 4. τα των πολιτικών avatar
  τα των πολιτικών 17/07/2015 17:34:12

  Μαυρογιαλούρος: Δε μου λες Γκρούεζα....εσυ είσαι του κόμματος?? Γκρούεζας: Και με ρωτάτε εσείς κύριε Υπουργέ??
  Μαυρογιαλούρος: Βρε ας τις κουβέντες σε ρωτάω είσαι στο Κόμμα ναι ή όχι??
  Γκρούεζας: Φυσικά και είμαι..
  Μαυρογιαλούρος: Πόσα χρόνια είσαι στο Κόμμα??
  Γκρούεζας: Είμαι από 20 χρονών παιδάκι από τόσο....
  Μαυρογιαλούρος: Και τι δουλειά κάνεις ρε Γκρούεζα??
  Γκρούεζας: Ορίστε??
  Μαυρογιαλούρος: Λέω εξωκομματικώς λέω πως τα βολεύεις?? πως έχτισες το σπίτι που έχτισες?? πως έκανες τα λεφτά που έκανες...δεν είναι έτσι??
  Γκρούεζας: Ποιο....ε...ε...έλα Παναγία μου....ρωτάει αν....μα είμαι του Κόμματος κύριε Υπουργέ....ε βέβαια σκοτώνομαι για το κόμμα..
  Μαυρογιαλούρος: Κατάλαβα κατάλαβα ρε Γκρούεζα....εδώ υπάρχει κάτι σάπιο....και όπου υπάρχει σάπιο υπάρχουν και σκουλίκια...
  (Από την κωμική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Υπάρχει και Φιλότιμο") Για τους λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου προς τους απανταχού Γκρούεζες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.