Εκτελεστές της Δημοκρατίας Τσίπρας, Καμμένος και Κουβέλης
23/12/2014 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτελεστές της Δημοκρατίας Τσίπρας, Καμμένος και Κουβέλης

Αυτή η άθλια και επικίνδυνη «αριστερή συμμαχία» θα αποκαλυφθεί σύντομα. Και θα καταλάβει ο κόσμος πόση σιχασιά κρύβεται πίσω από το αριστερό, ευαίσθητο προσωπείο της «Αριστεράς».

Οι επόμενες πέντε ημέρες είναι ιστορικές για την Ελλάδα, ίσως και οι πιο κρίσιμες των τελευταίων 40 ετών. Μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας, η κυβέρνηση αναγκάζεται να βρει 12 ψήφους από τις δεξαμενές των ανεξάρτητων βουλευτών, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ και όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή.

Πολύ δύσκολα θα συμπληρωθούν οι 180 βουλευτές, αν και κανείς πλέον δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί τη Δευτέρα. Άλλωστε η τρίτη ψηφοφορία είναι τόσο κρίσιμη και τα διλήμματα τόσο σοβαρά που πολλοί θα σκεφτούν πριν ψηφίσουν.

Το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παρών δεν θα υπάρχουν αλλά ονοματεπώνυμα, δηλαδή ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του. Θα πρέπει να ξέρει τι θα συμβεί από τη Δευτέρα και μετά, όταν η χώρα θα έχει Πρόεδρο ή δεν θα έχει και θα πάμε σε εκλογές.

Κάθε βουλευτής οφείλει να γνωρίζει τι θα γίνει αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε μια εκλογική διαδικασία που δε θέλει ο λαός και που τρέμουν οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας γιατί μπορεί να καταρρεύσει η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, μέσα στις επόμενες ημέρες που είναι και γιορτινές, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην εκλογική διαδικασία. Όλοι λένε ότι θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες ωστόσο δεν πρέπει να ανακοινωθούν υπό το βάρος των άθλιων εκβιασμών κάποιων πολύ μικρών πολιτικών. Οι πληροφορίες μας λένε επίσης ότι θα υπάρξουν πιέσεις προς τον πρωθυπουργού για κυβέρνηση «τραβεστί», για κυβέρνηση εθνικού σκοπού όπως τη λένε εκείνοι που την επιδιώκουν, προφανώς για ιδιοτελείς σκοπούς.

Κάποιοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, κάποια παραπολιτικά κέντρα επιδιώκουν την επανάληψη μιας κυβέρνησης Παπαδήμου, με κάποιον άλλον αχυράνθρωπο για πρωθυπουργό. Κάποιον που για μερικούς μήνες υποτίθεται ότι «θα τρέξει» τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Είναι άγνωστο αν στο παιχνίδι αυτό των εκβιασμών για παραίτηση Σαμαρά και συγκρότηση νέας κυβέρνησης, θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπέρ των καθαρών λύσεων. Ή συναινούμε και βγάζουμε πρόεδρο ή πάμε σε εκλογές. Και στο κάτω – κάτω η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Και η καλύτερη λύση είναι η «καθαρή», η προσφυγή στις κάλπες κι όχι τα βρόμικα παιχνίδια που έχουν αρχίσει ήδη να παίζονται στις πλάτες των έντιμων πολιτικών και του ελληνικού λαού.

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού θα ξεδιπλωθούν πολύ σύντομα και θα ξέρουμε όλοι που πάει το πράγμα και ποιοι παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που λένε όμως με ξεκάθαρο τρόπο από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα: Ότι σε περίπτωση που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θελήσουν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για να δημιουργήσουν «ηθικό» ζήτημα» ο πρωθυπουργός δεν θα το αποδεχθεί. Η κυβέρνηση θα δηλώσει ξεκάθαρα ότι ένας Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε μπορεί να στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών, υποδίκων για σοβαρά εγκλήματα.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται κανένα ακροδεξιό δεκανίκι από τη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ίδιο που προσμετρά το «όχι» των Χρυσαυγιτών;

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί και που φαίνεται να οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, πρέπει να δείξουμε τους κύριους υπαίτιους. Οι εκτελεστές της Δημοκρατίας, οι υπονομευτές της σταθερότητας και οι ολετήρες της οικονομίας είναι τρεις: Έχουν ονοματεπώνυμο και είναι οι κ. Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης. Ο πρώτος γιατί οδηγεί τη χώρα σε έναν απίστευτο διχασμό και σε μια εκλογική διαδικασία που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Και θα εκτροχιάσει την πενταετή προσπάθεια για να φύγουμε από την κρίση.

Ο δεύτερος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γιατί έχει παίξει πολύ βρόμικο παιχνίδι ως το «45άρι» του ΣΥΡΙΖΑ με τις άθλιες και νοσηρές συνωμοσίες περί χρηματισμού και κουμπαράδων.

Και ο τρίτος, ο βασικός ίσως εκτελεστής του πολιτικού συστήματος είναι ο Φ. Κουβέλης. Ο οποίος πριν λίγα χρόνια έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν πολύ... σταλινικοί και τώρα ικετεύει για μια θεσούλα. Έχει κλείσει βρόμικο deal με τον κ. Τσίπρα για να γίνει αυτός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Πρόεδρος της Βουλής και ξεπουλάει με το χειρότερο τρόπο τους βουλευτές του. Θα διαλύσει ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ και θα την κάνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η άθλια και επικίνδυνη «αριστερή συμμαχία» θα αποκαλυφθεί σύντομα. Και θα καταλάβει ο κόσμος πόση σιχασιά κρύβεται πίσω από το αριστερό, ευαίσθητο προσωπείο της «Αριστεράς».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 23/12/2014 15:47:30

  Κάποιοι μιλούν για "κρεμάλες" αλλά επειδή η σχέση τους με την Ιστορία είναι ανύπαρκτη και ψεκασμένη όπως κι αυτοί, αγνοούν ότι στο τέλος στην άκρη του σκοινιού σπαρταρούσαν οι ίδιοι που το λέγαν...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Tassos 23/12/2014 16:17:05

   Καλά ε; Επί τη ευκαιρία και των Χριστουγέννων, η αγάπη, η ομοψυχία και το πνεύμα της αλληλεγγύης, θα μας συνεπάρουν ολοσχερώς! Ήμασταν που ήμασταν....

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 23/12/2014 16:52:51

  Εντωμεταξύ ο Κουβέλης λέει ότι μετά τις 29 Δεκεμβρίου θα μιλήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία. Ή το έχει χάσει, ή κάτι άλλο παίζεται: Ο Τσίπρας ΔΕΝ χρειάζεται τον Κουβέλη μετά τις 29 Δεκεμβρίου. Είναι πλέον καμένο χαρτί. Θα τον πετάξει σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Τι να τον κάνει; Για να του δημιιουργήσει πρόβλημα με τους Λαφαζάνηδες που του κρατούν ένα σεβαστό ποσοστό μέσα στο κόμμα του; Άρα, από τη στιγμή που δεν εκλέγεται ΠτΔ και πάμε για εκλογές, ο Τσίπρας τη δουλειά του την έχει κάνει και θα ήταν πολύ ανόητος εάν φερόταν με "αστική εντιμότητα" απέναντι στον παλαιό του εσωκομματικό εχθρό, να τον κάνει ΠτΔ, να τον κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κλπ. Το ερώτημα είναι: Ο Κουβέλης αυτό δεν το ξέρει; Δεν το καταλαβαίνει; Στην πραγματικότητα, έχει διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στο Σαμαρά μόνον και αυτό μόνον έως τις 29 Δεκεμβρίου. Μετά δεν τον χρειάζεται κανένας. Ή θα βγει Πρόεδρος τότε, ή θα τον θυμόμαστε σαν τον έναν αχρείο άνθρωπο, στα χέρια του οποίου βρέθηκε κάποτε να σώσει την Ελλάδα και αυτός έκανε την πάπια. Ωστόσο, νομίζω ότι ο Κουβέλης είναι πιο πονηρός από τον Τσίπρα. Πιο πιθανό, λογικά, μου φαίνεται, ο Κουβέλης να την κάνει "γυριστή" τελευταία στιγμή και να πει "για το καλό του έθνους αναγκάζομαι να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Και να πάρει τις πολυπόθητες 180. Που κολλάει αυτό το σενάριο; Στο ότι ο Κουβέλης είναι ενεργούμενο κάποιου. Αν αυτός ο κάποιος είναι π.χ. ο Μητσοτάκης ή κάποιος άγνωστος στο ευρύ κοινό μεγαλοπαράγοντας, είναι πιθανόν να μείνει υπάκουος μέχρι τέλους και να κάνει αυτό που θα του πουν. Διαφορετικά, μικρή τύχη φαίνεται να έχει η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει τίποτε να του δώσει. Μόνον τη μη εκλογή Προέδρου. Μετά που θα του δώσει αυτό, πώς θα διασφαλίσει ότι αυτός θα πάρει κάτι; Αντιθέτως, με τον Σαμαρά, εξαντλεί την διαπραγματευτική του δύναμη γενόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός από τον Τσίπρα. Εδώ κάτι παίζεται και ή ο κυρ Φώτης τους δουλεύει όλους και τελευταία στιγμή θα κατέβει για Πρόεδρος, ή κάνει κουμάντο κάποιος άλλος που τον ελέγχει πλήρως.

  • panas avatar
   panas @ Διογένης 23/12/2014 19:01:22

   Εγώ αν ήμουν Τσίπρας και λίγο "μαφιόζος" θα έβαζα να αποστατήσουν μερικοί δικοί μου πρώην Πασόκοι που "μεταμέλησαν", θα άφηνα στον Σαμαρά την καυτή πατάτα και ειδικά την σφαγή των συνταξιούχων, που είναι και η τελευταία πράξη του δράματος "εσωτερική υποτίμηση" και από το 2016 θα είχα αυτοδυναμία για 10 χρόνια, ειδικά τώρα που φαίνεται να υπάρξει στο μέλλον γραμμή χαλάρωσης από τον Ντράγκι...

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ panas 27/12/2014 09:33:24

    Ο Τσίπρας δεν παύει να έχει την νοοτροπία του προέδρου 15μελούς. Τί πολιτικούς οραματισμούς μπορεί να έχει το παιδάριο, που ο Αλαβάνος το είχε κινούμενό του. Ομως πιστεύω ότι θα του έρθει ο ουρανός σφοντύλι-στην περίπτωση που κυβερνήσει- από τους παλαιοπασόκους που έχει συμμαζέψει στο κόμμα, και οι οποίοι έχουν ανεξομολόγητες αμαρτίες, που μπορεί κάποια μέρα να δημοσιοποιηθούν.Ο Τσίπρας αν ήθελε να μείνει στην Ιστορία θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση πολιτικά, να ζητήσει από το Σαμαρά να τα πούν, και αν δεν έβρισκαν πολιτική κοινή αναφορά -που δεν θα έβρισκαν- θα είχε θέσει πολιτική υποθήκη στο μέλλον του. Ο Κουβέλης είναΙ τελειωμένη υπόθεση και δεν ασχολείται κανείς. Οπως και ο Καμμένος που ο αλαζονικός του χαρακτήρας τον ώθησε να νομίζει ότι αυτοί που τον έβαλαν να διασπάσει τη ΝΔ θα τον σιγοντάριζαν σε κάθε στιγμή στις πολιτικές του προσδοκίες. Ομως καθώς έχει πεπερασμένες νοητικές ικανότητες δεν τους είναι χρήσιμος πλέον. Ιδωμεν. Το θέμα είναι ότι υπάρχει απόλυτη έλλειψη πολιτικών ευπατρίδιδων.

  • George N avatar
   George N @ Διογένης 23/12/2014 21:10:58

   Όντως κανείς δεν έχει λόγο να μιλάει με τον Κουβέλη μετά τις 29 ενώ όλοι θα ήθελαν να του μιλήσουν μέχρι τότε. Αυτή η συνεδρίαση των οργάνων μετά τις 29 ακούγεται λιγάκι στρίβειν δια του αρραβώνος.

  • ΙΦΘΙΜΟΣ avatar
   ΙΦΘΙΜΟΣ @ Διογένης 23/12/2014 22:52:18

   " ... εξαντλεί την διαπραγματευτική του δύναμη γενόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός από τον Τσίπρα." Όλοι ευχαριστημένοι; Δε νομίζω, Τάκη... Θεωρώ ότι ο Κουβέλης με τους βυζαντινισμούς του έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και συνεπώς είναι ακατάλληλος να ενώσει και να εκφράσει το Έθνος.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/12/2014 17:08:39

  Ο Κουβέλης αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Τους Τσίπρα και Καμμένο τους είχαμε καταλάβει νωρίς. Αυτός όμως τον έπαιξε καλά το ρόλο του σοβαρού αριστερού. Όμως όσο και να θέλει να κρυφτεί, στα ζόρια αποδεικνύεται ο καθένας πόσο τίμιος και ηθικός είναι και πιστεύει σε όσα λέει. Και κρίμα σε όσους συνέλληνες επένδυσαν στον Καμμένο ψηφίζοντάς τον. Διαψεύσθηκαν πολύ πικρά. Ελπίζω λοιπόν οι εξαπατημένοι να έχουν συνέλθει και να κατάλαβαν ότι το Σύστημα, όταν χάνει τον έλεγχο (πτώση ΓΑΠ), δημιουργεί μαξιλάρια να μαζέψει τον κόσμο (σύριζα, ανέλ, ΧΑ). Και όντως οι απογοητευμένοι πρώην ΝΔ και πρώην Πασόκ χώθηκαν κάπου εκεί για προσωπική εξιλέωση και βοήθησαν και πάλι το σύστημα να πολεμάει ακόμη και με άτιμα μέσα (βλέπε υπόθεση κουμπαρά με τον Σκουρλέτη, αναπόδεικτες υποθέσεις Ξουλίδου και Χαϊκάλη λίγο μετά) τον μόνο που δουλεύει εδώ και 3 χρόνια μέρα-νύχτα για το καλό της Ελλάδας με προσωπικό κόστος. Όλοι οι άλλοι κάνουν τέρατα για να μας γυρίσουν πίσω. Μέρα με νύχτα η διαφορά για να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε...

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ Γεώργιος Τ. 24/12/2014 05:51:37

   Μα...σοβαρός αριστερός, δεν είναι ο βολικός στα σχέδιά μας ''αριστερός''. Εξάλλου η Δημάρ και ο Κουβέλης δεν υπήρξαν ποτέ αριστεροί. Βέβαια, όλα είναι σχετικά. Σε σχέση με τη ...Λεπέν, αριστερότατοι είναι οι ανεμοδούρες αυτοί.

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/12/2014 17:16:35

  Ειναι η πρωτη φόρα που γράφω,αν και διαβάζω καιρό την σελιδα σας.Πιστεύω οτι τα πραγματα έφτασαν στο αμήν.Ο κύριος Σαμαράς θα πρεπει να προχωρήσει αμεσα σε κυβέρνηση ειδικου σκοπου.Έτσι και εξασφαλίζει εκλογή πρόεδρου και δίνει ενα ακόμη περιθώριο,στην κύρια Μέρκελ,να διαπραγματευτεί την βελτίωση ακραίων μετρων(ΕΝΦΙΑ,φορολόγησης)του μνημονιου.Έτσι γίνετε στην πράξη ο άνθρωπος που έσωσε την χωρα χωρίς να σκεφτεί το προσωπικό συμφέρον.Σε κάθε αλλη περιπτωση οδηγείται σε προσωπική ήττα,κομματικη ηττα,αλλά και το σημαντικότερο η χώρα σε περιπετειες.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Δημήτρης 27/12/2014 09:40:08

   Πάμε καλά; Να γίνει κυβέρνηση εθν ικού σκοπού, να παραιτηθεί ο αιρετός πρόεδρος της κυβέρνησης και να μπεί άλλος διορισμένος; Απαράδεκτο! Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να θεσμοθετηθεί η διάρκεια της κυβέρνησης στα 4 χρόνια. Στην Κύπρο (βέβαια μιλάμε για προεδρική δημοκρατία και όχι προεδρευομένη όπως εδώ) ότι και να γίνει ο πρόεδρος είναι ακούνητος στη θέση του για το χρονικό διάστημα που έχει εκλεγεί. Ετσι και ο νομος τηρείται και η χώρα έχει την ηρεμία να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν άκουσα κανείς πολιτικός να το αναφέρει. Αυριο αν ο Τσίπρας γίνει κυβέρνηση ποιός δεν του λέει ότι θα αρχίσει η αμφισβήτηση από έξω και θα ζητάνε συνεχώς εκλογές κλπ.κλπ. Εμ εδώ που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θάρθρεις έπρεπε να του πεί του Τσίπρα ο Σαμαράς , με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

 5. Hunter avatar
  Hunter 23/12/2014 18:26:41

  Εάν κοπούν τα λεφτά από την Ε.Ε, οι πρώτοι που δεν θα δουν φράγκο είναι αυτοί που περιμένουν λεφτά από το κράτος δηλ. δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι του δημοσίου, άνεργοι του ΟΑΕΔ και 5-6 νταβατζήδες που είναι πάντα με την εκάστοτε (εν δυνάμει) κυβέρνηση... Ας μείνουν κανα 2-3 μήνες απλήρωτοι οι παραπάνω (οι οποίοι σημειωτέον ψηφίζουν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ) και μετά θα είναι αυτοί οι ίδιοι που θα τον περιποιηθούν δεόντως τον Τσίπρα... Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτούς θα την πληρώσουν και οι έρμοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΤΕΒΕ κτλ. οι οποίοι θα μείνουν δυστυχώς απλήρωτοι κι αυτοί... Όσο για τον Κουβέλη, τι να πούμε... Τα ίδια κάναμε κι εμείς με τη Ντόρα, την οποία βάλαμε στο Επικρατείας (όπως θα μπει και ο Κουβέλης στο ΣΥΡΙΖΑ) όταν διαφαινόταν ότι με το ΔΗ.ΣΥ δεν θα πάρει τελικά ούτε τα τρία... Υ.Γ.: Τα 3% εννοώ, μην παρεξηγηθούμε...

 6. Wolf avatar
  Wolf 23/12/2014 18:53:05

  Σ αυτή την πόρνη τη ζωή, αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Τα βλέπουμε όταν θέλουμε να υπάρχουν. Ήρθε η ώρα όμως να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Ο κος Τσίπρας, ο κος Καμμένος και ο κος Κουβέλης για τους δικούς του λόγους ο καθένας σκάβουν το λάκκο των δικών μου παιδιών, των δικών σας, των γονιών μου, των δικών σας, το δικό μου και το δικό σας. Ο καθείς για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους -και δε με νοιάζει οι λόγοι που προτάσσουν, γιατί είναι κοινοί ψεύτες και ζεστοθεσούληδες- παίζει με τις ζωές μας, με τις οικογένειές μας, με τις δουλειές μας. Με νοιάζει όμως που ο ηλικιωμένος πατέρας μου, δακρύζει κρυφά γιατί δε μπορεί να τα φέρει βόλτα. Με νοιάζει που χιλιάδες Έλληνες τώρα που πάνε να σηκώσουν κεφάλι, βρίσκονται αυτοί οι Εφιάλτες συνείδησης και τους τραβάνε το χαλί. Όλοι αυτοί που επενδύουν χρόνια στο φόβο και την οργή μας, που δεν έχουν τσίπα πάνω τους και ντροπή, που το μόνο τους μέλημα ήταν να μπαχαλοποιούν τη ζωή μας, τώρα βρίσκονται αυτάρεσκα έτοιμοι να μας δώσουν τη χαριστική βολή. Μας ζητάνε στο όνομα της ελευθερίας -ποιοι, αυτοί που μας πριονίζουν την καρέκλα- να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας πατήσουν κάτω για να μην μπορέσουμε να σηκωθούμε ποτέ πια. Τάζουν όσα και περισσότερα, έταζαν εκείνοι που μας οδήγησαν εδώ. Απειλούν, εκβιάζουν, κάνουν τα πάντα για να κρατηθούν στην εξουσία τους και ζητάνε ακόμη περισσότερη, δίχως ενδοιασμούς, δίχως φιλότιμο. Έχουν υπογράψει ήδη, με τα αφεντικά τους, τα συμβόλαια εξόντωσης μας και τα λεφτά πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολλά. Το μότο παλιό αλλά αγαπημένο τους: ο θάνατός σας ή ζωή μας. Και ερωτώ: Δεν καταλαβαίνουν τι κακό ετοιμάζονται να κάνουν ή απλώς δεν τους νοιάζει? Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κοντόφθαλμο αυτό που σχεδίασαν ή δεν τους νοιάζει? Δεν καταλαβαίνουν ότι προέχει η πατρίδα και όχι οι ίδιοι και τα κόμματα τους ή δεν τους νοιάζει? Κύριοι, τούτη την ώρα πρώτα και πάνω απ' όλα προέχει η πατρίδα και οι Έλληνες πολίτες της. Τούτη την ώρα η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας. Τίποτα άλλο. Ή θα την κερδίσουμε με το σπαθί μας ή η ιστορία θα μας ξεπεράσει. Ή θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσουμε στο δρόμο σιγουριάς και της ανάπτυξης ή θα πάμε σε εκλογές και θα ζήσουμε τις φρικαλέες ιστορίες που μας περιέγραφαν οι παππούδες μας για την κατοχή. Ας αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη που του αναλογεί. Ας βρούμε λοιπόν αυτούς που στείλαμε στη Βουλή να μας εκπροσωπήσει και να τους πούμε ότι δεν μπορεί να παίζει με τη ζωές μας και των δικών μας. Ο κος Τσίπρας, ο κος Κουβέλης, ο κος Καμμένος και όσοι κοινοβουλευτικοί -γυναίκες και άνδρες- στηρίξουν την επιλογή τους να μας οδηγήσουν σε εκλογές, την επαύριο θα έχουν καταχωρηθεί στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων με την βαρύτερη κατηγορία που μπορεί να υπάρξει, αυτή της εσχάτης προδοσίας κατά της πατρίδας, κατά των Ελλήνων. Της εσχάτης προδοσίας!!! Δεν εξετάζω ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών -εάν πάμε σε εκλογές, που εύχομαι να μην πάμε- γιατί δε θα έχει καμιά σημασία στ' αλήθεια. Θα έχουν συμβεί τόσα τραγικά πράγματα στην οικονομία μας, μέχρι να προκύψει η νέα κυβέρνηση που αυτό θα είναι ανάξιο λόγου και σημασίας. Ούτε εξετάζω -εάν κερδίσει ο Τσίπρας, που δε θα κερδίσει- πόσες κωλοτούμπες θα κάνει, με πρώτη και μεγαλύτερη να κληθεί να πάρει τα πολύ επώδυνα και άγρια μέτρα που μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποφύγει. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ή θα συνεχίσουμε μπροστά στο μονοπάτι που βγάζει στον καλό το δρόμο, στο ξέφωτο, στα απάνεμα λιμάνια ή θα μας πάρει όλους μαζί και θα μας σηκώσει, για να χρειαστούν μετά δεκάδες χρόνια για να μπορέσουν τα παιδιά των παιδιών μας να σταθούν στα πόδια τους όρθια. Ας κάνουμε όλοι λοιπόν -και αφού στην πλειοψηφία μας πιστεύουμε ότι το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι οι εκλογές- αυτό που ο καθένας θεωρεί σωστό. Ας αναλάβει η καθεμιά και ο καθένας μας την ευθύνη του, για να μπορούμε το βράδυ που θα γυρίσουμε στα σπίτια μας να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια και να ξέρουμε μέσα μας ότι κάναμε το σωστό για την πατρίδα και τις οικογένειές μας. Για να μην κυνηγούν και εμάς οι Ερινύες που θα κυνηγούν όσους μας σπρώξουν στο γκρεμό για όλη της ζωή τους, αυτών και των παιδιών τους. Γιατί όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, πολύ σωστά χθες, παρουσία του -άνευ- Τσίπ(ρ)α: Πρώτα η πατρίδα και μετά τα κόμματα!!!

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Wolf 24/12/2014 00:50:24

   Σε συγχαίρω για την κατάθεση ψυχής.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 24/12/2014 12:18:05

   Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα αδελφέ. Καλά Χριστούγεννα και ο Χριστός να μας φωτίσει.

  • ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ avatar
   ΑΝΤΩΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑ @ Wolf 24/12/2014 19:45:01

   Ας στείλει κάποιος ΑΥΤΟ το σχόλιο σε όλους τους βουλευτές.

 7. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 23/12/2014 19:47:10

  «Ότι σε περίπτωση που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θελήσουν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για να δημιουργήσουν «ηθικό» ζήτημα» ο πρωθυπουργός δεν θα το αποδεχθεί.» Δεν νομίζω ότι έχει τέτοια επιλογή. Αν Χ.Α. ψηφίσει υπέρ του Δήμα και συμπληρωθεί το 180 , ο Σταύρος Δήμας θα είναι επόμενος Πρόεδρος της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας αποδέχεται δεν αποδέχεται ο Πρωθυπουργός.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Κιαπέκος 24/12/2014 12:20:40

   Σήμερα λένε ότι αν έστω κι ένας χρυσαυγίτης ψηφίσει Δήμα, οι επόμενοι βουλευτές της ΝΔ στον κατάλογο θα ψηφίσουν παρών. Για να δούμε τι θα γίνει. Προσωπικά αποκλείω να ψηφίσει Δήμα κάποιος από αυτούς. Αυτοί θέλουν το μπάχαλο πιο πολύ και από τον Τσίπρα. Εκτός αν το κάνουν επίτηδες για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εκλεγεί ΠτΔ. Τότε θα είναι απλά πραξικοπηματίες και θα αποδείξουν την ενοχή τους για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος.

   • Μανώλης Γ. avatar
    Μανώλης Γ. @ Γεώργιος Τ. 24/12/2014 18:06:16

    Πιθανόν οι χρυσαυγίτες να είναι εκτός αιθούσης κατά την πρώτη ανάγνωση της λίστας για την ψηφοφορία για να δουν προς τα που πάει το πράγμα και να μπουκάρουν στην δεύτερη ανάγνωση όπως ο κανονισμός της Βουλής ορίζει . Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το τι θα επακολουθήσει , ότι θέση και να πάρουν , ναι ή όχι στην εκλογή ΠτΔ . Ας πρόσεχαν όσοι τους κανάκευαν , στο παρελθόν φανερά , σήμερα υπογείως ..

 8. in medias res avatar
  in medias res 23/12/2014 20:16:29

  Όλα καλά, αλλά αυτήν "την πενταετή προσπάθεια για να φύγουμε από την κρίση" τί την θέλατε? Μας ταυτίζει πλήρως με το ΠΑΣΟΚ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ in medias res 24/12/2014 09:52:33

   Λάθος.Το ΠΑΣΟΚ ταυτίσθηκε με μας.Το ΠΑΣΟΚ μετά το 2010 δεν έχει καμμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Γιαυτό και διαλύθηκε και τη θέση του πήρε ο σύριζα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 24/12/2014 12:33:28

    Έτσι μπράβο! Επιτέλους να ξεκολλήσουμε λίγο. Πρώην πασόκ=νυν σύριζα. Απλά δείτε τα στελέχη του ΓΑΠ. Περισσότερα έχει ο Τσίπρας από το Βενιζέλο.

    • in medias res avatar
     in medias res @ Γεώργιος Τ. 24/12/2014 18:45:24

     Έσπευσες να συμφωνήσεις (μην χάσεις!) με τον συκοφάντη της Ορθοδοξίας ... Σε τί "ταυτίσθηκε" το ΠΑΣΟΚ με μας? Στην υπερφορολόγηση, στην διατήρηση του μπαχαλο-Δημοσίου ή στην απουσία αποκρατικοποιήσεων? Επιτέλους, να ξεκολλήσουμε λίγο ...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ in medias res 26/12/2014 10:43:03

      Το ότι δεν έχουν περάσει κάρτα του πολίτη, σχέδιο Ανάν 2, θέσεις ξεπουλήματος στο Σκοπιανό, μοίρασμα του Αιγαίου στον 25ο παράλληλο (όλα έτοιμα για εφαρμογή επί ΓΑΠ), συμφώνησε για καθορισμό ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο, έβγαλε τα υποβρύχια στο νερό και δεν προχωράει νόμος για σύμφωνο συμφίωσης ή γάμο ομοφυλοφίλων παρότι μας πιέζουν με πρόστιμα από ΕΕ, για μένα είναι ηθικές νίκες Σαμαρά. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δε θα περνούσαν από τη βουλή, επομένως άκυρο να τα ζητάς από μη αυτοδύναμο Σαμαρά. Πές τα σε αυτούς που ψήφισαν Καμμένο και ΧΑ λοιπόν.

     • in medias res avatar
      in medias res @ Γεώργιος Τ. 26/12/2014 18:28:36

      Δεν "ζητάω" τίποτε. Σχολιάζω το ότι δήθεν ταυτίστηκε το ΠΑΣΟΚ με μας -θέση με την οποία συμφώνησες παραπάνω, ενώ τώρα, με αυτά που γράφεις, αποδομείς (και σωστά).

   • in medias res avatar
    in medias res @ ψυχραιμια 24/12/2014 18:38:11

    Θα μας τρελλάνεις χριστουγεννιάτικα? Μέχρι το 2012 ποιόν αντιπολιτευόμασταν? Ή εσύ δεν συμμετείχες? ... Για να μην σχολιάσω τον εκπάγλου καλλονής συλλογισμό "Το ΠΑΣΟΚ ταυτίσθηκε με μας ... Γι' αυτό και διαλύθηκε". Όποιος δηλ. (δήθεν) μας μοιάζει, διαλύεται ... Άντε και στα δικά μας ...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ in medias res 26/12/2014 10:43:56

     Το πασόκ το εκμηδένισε ο ΓΑΠ και πάει τώρα να το τελειώσει. Να μη λέμε ότι θέλουμε πια...

     • in medias res avatar
      in medias res @ Γεώργιος Τ. 26/12/2014 18:30:46

      Επαναλαμβάνω, διότι κάνετε τους κουφούς ... Μέχρι το 2012 ποιόν αντιπολιτευόμασταν? Να μη λέμε ό,τι θέλουμε πια ...

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/12/2014 20:24:21

  ''...και που τρέμουν οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας γιατί μπορεί να καταρρεύσει η οικονομία'' .Δραττομαι απο το αποσπασμα αυτο του αρθρου για να δειτε τι γραφει η ανακοινωση που εβγαλε ο ΣΕΒ πριν απο λιγο.Ουτε λιγο ουτε πολυ αναφερει 5 σημεια ''εθνικης συνεννοησης ''{την λεει } οπου πουθενα δεν επικαλειται σ'αυτα τα 5 σημεια την εκλογη Προεδρου της Δημοκρατιας που βρισκεται εν εξελιξει .Ενα εχω να πω κουραγιο Σαμαρα και εαν σου βγει τωρα η κινηση και εκλεγει Προεδρος τ Δ θελω με την πολιτικη ανασα που θα παρεις , περα απο το οτι οι συριζοκοπριτες θα εχουν τελειωσει πολιτικα ,να ασχοληθεις λιγο με την παρεα του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ στο πεδιο των συμβασεων των αποδοχων των εργαζομενων που γινεται το ελα να δεις ετσι για να νοιωσουν τη σημαινει ''εθνικη συνεννοηση '' με πληρωμη του λογαριασμου απο τους εκπροσωπους της εργοδοσιας και τους εργατοπατερες της πασοκαριας .

 10. NESTORAS avatar
  NESTORAS 23/12/2014 21:45:49

  Μερικά απλά πράγματα... Ο Σύριζα παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό τέτοια πανσπερμία απόψεων που δεν υπάρχει προηγούμενο. Καταρχήν, όπως έλεγε και ο Μητρόπουλος εχθές στον "ενικο" το σχέδιο θα είναι διαπραγμάτευση, όχι κατάργηση μνημονίου, αίτηση για διαγραφή μέρους του χρέους και επενδύσεις...Ωστόσο παρά τις ασυναρτησίες του Σύριζα η παρούσα συγκυβέρνηση τι έκανε τον τελευταίο καιρό; Μήπως διαχείριση κυβερνησιμότητας και ρουσφέτια; Καμία μεταρρύθμιση, πρωτογενή πλεονάσματα αλλά χωρίς αντίκρυσμα, κανένα succes story, άλλωστε εάν υπήρχε πράγματι αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν οι γνωστές απειλές περί χρεωκοπίας κλπ. Επίσης έχασε ένα πολύ δυνατό χαρτί όπως ήταν ο Στουρνάρας και μπήκαν μέσα οι δήθεν φιλολαϊκοί.. (η λαϊκή δεξιά δηλαδή). Πολλά αυτογκόλ, παρότι ο αντίπαλος δεν έπαιζε τίποτα . Και τέλος, ακόμη και να βγει πρόεδρος, ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο; Μήπως οι Λυκούδηδες και Οικονόμηδες; Ή μήπως ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ σταθούν απέναντι;

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ NESTORAS 24/12/2014 00:52:23

   Γκρίνια

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ NESTORAS 26/12/2014 10:46:56

   Ποιο νέο μνημόνιο; Το αυτογκόλ το βάζουμε στο μυαλό μας οι Έλληνες που δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα καταφέραμε να έχουμε αύξηση ΑΕΠ σε 2 χρόνια από την ανάληψη πρωθυπουργίας από το Σαμαρά. Η αχαριστία μας δεν παίζεται πια. Είτε θα εφάρμοζε τα άδικα μέτρα και θα ήταν παλιάνθρωπος, είτε θα πήγαινε κόντρα και θα έφταιγε επειδή μούτρωσε η τρόικα δηλαδή;

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 23/12/2014 22:51:38

  Κάποτε, εξιστορήσαμε μια αληθινή ιστορία προβλέποντας για τη Δημάρ τεμάχια δεκατρία. Τρεις ζευγολάτες στην αρχή, μα στην πορεία δύο απέμειναν για να τραβούν και κάρο και φορτίο. Για τον κιοτή που λούφαξε, τον κάρο σαν εσώθη το περιθώριο αφήσαμε μήπως επανορθώσει: «Κάλλιο απ’ τα ριζώματα να έδειχνες δειλία μα στου ανηφόρου τα μισά «μοιάζει ως» προδοσία» =================
  Έκτοτε κύλησε καιρός. Η κακουχία, το δάκρυ λιώνανε τα γεννήματα, μα και το ζευγολάτη. Αντέχανε με όραμα, την κορυφή του όρους ενόσω ανηφορίζανε με μύριους τους πόνους. Ωσάν εντέλει φάνηκε πως στην κορφή πλησιάζαν γνώριμοι ίσκιοι ξάφνου τρεις,το διάβα τους εφράζαν. Οι ίσκιοι εκβιάζανε το κάρο για να στρέψουν και πίσω στην κατηφοριά, το Χάρο να γυρέψουν. Γλύκαιναν τον εκβιασμό, με «θα» και ευκολία πώς τάχα ο κατήφορος θα βγει μ’ ανάσα μία. Αλλόκοτη μοίρα άραγε; ή σχέδιο του διαβόλου ; Ο ακριανός που κιότεψε στη μέση του ανηφόρου να στέκει τώρα στην κορφή για να πανηγυρίσει προσμένοντας το κάρο μας, πώς θα γκρεμοτσακίσει !! «Το να κιοτέψεις μια φορά άφηνε αμφιβολία. Μα δις το αμάρτημα ποιών..εσχάτη προδοσία."

 12. σουλφιδαμίνη avatar
  σουλφιδαμίνη 24/12/2014 01:39:43

  Πάντως το μοναδικό καλό απ' την κρίση είναι ότι εξαϋλώθηκε το μιαρό ΠΑΣΟΚ και ως όνομα και ως ποσοστό. Αν και παραμένει ακόμα το καρκίνωμα του δημόσιου τομέα, αρχίζει να φαίνεται μια ελπίδα απαλλαγής.

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 24/12/2014 08:37:51

  Οι εκτελεστές της Δημοκρατίας είναι αυτοί που οδήγησαν την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση. Είναι αυτοί του χυδαίου χώρου του Κέντρου που δημιούργησαν τον "Ανένδοτο" και το ιδεολόγημα του πασοκισμού. Είναι οι πολιτικές τραβεστί που κυβερνούν τη χώρα.

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/12/2014 09:21:28

  Μπορεί να βγει Πρόεδρος Μπορεί να μην βγει Πρόεδρος Από πότε είναι όμως οι εκλογές με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μετουσιώνονται σε...εκτελεστές της δημοκρατίας; ή ο ψήφος κάθε εκπροσώπου εξαρτάται από τη ...βολή οποιουδήποτε για να χαρακτηριστεί; Ο πάνσοφος λαός να επιλέξει και μια φορά με το νου και όχι με το συναίσθημα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Ιθαγενής 26/12/2014 10:48:41

   Με το μνημόνιο σε εφαρμογή, δε βλέπω μυαλό, μόνο θυμικό. Αυτός είναι ο λόγος που έπρεπε να γίνουν εκλογές μετά το πέρας του προγράμματος. Να έχει κάτσει η ομίχλη και να βλέπουμε καθαρά τον ορίζοντα. Τώρα, δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν τι παίζεται μπροστά μας...

 15. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 24/12/2014 12:02:23

  Οι τρεις που (μετά την αποτυχία της εκλογής του Π.τ.Δ και τις επακόλουθες γενικές εκλογές), θα μείνει ο "ένας" τους. "Ένας" και αυτός θα μαραίνεται και θα ψυχορραγεί πολιτικά....... οσημέραι.... Θυμηθείτε.... Οι πολίτες δεν ξεχνούν και τιμωρούν ανελέητα... (ειδικά αυτούς τους δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς που ζούμε....) Χρονια πολλά και καλά...

 16. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 24/12/2014 22:25:26

  Και μόμο που όλες οι μνημονιακές χώρες στηρίζουν Σαμαρά και δεν θέλουν Συριζα τα λέει ολα....τι δεν καταλαβαίνετε?

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/12/2014 23:04:05

  @ in media res Το μνημόνιο είναι αγαπητέ δεξιά πολιτική.Το ΠΑΣΟΚ υποχρεωνόμενο να το εφαρμόσει έχασε όλους σχεδόν τους οπαδούς του.Και η ΝΔ έχασε αλλά όχι τόσους διότι στη βάση της ΝΔ η λιτότητα για εθνικούς λόγους περνάει πολύ περισσότερο. Κατά τα λοιπά τα χρόνια αυτά εξαφανίσθηκαν τα διδυμα ελλείμματα του προυπολογισμού και του ισοζυγίου πληρωμών και μετετράπησαν σε πλεονάσματα,ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 160.000 άτομα και οι δαπάνες μισθοδοσίας κατά 35%,οι δαπάνες φαρμάκου έπεσαν στο ένα τρίτο,δεκάδες νομικά πρόσωπα καταργήθηκαν και τα δημόσια οικονομικά εξυγιάνθηκαν.

  • in medias res avatar
   in medias res @ ψυχραιμια 26/12/2014 00:45:11

   "Δεξιά" πολιτική είναι αυτή που δημιουργεί πλούτο και πραγματικές θέσεις εργασίας. Μπορεί κανείς να έχει την ψυχολογική ανάγκη να δέχεται ως "καλό" ("δεξιό", εν προκειμένω) κάθε τί που πηγάζει από την πεφωτισμένη και λελαμπρυσμένη Εσπερία -ιδίως, δε, όταν θεωρεί τους Έλληνες "τα παράσιτα της Ευρώπης". Σεβαστό υποκειμενικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, και ότι ισχύει. Κατά τα λοιπά, το θέμα ήταν άλλο -και περί αυτού, του τελευταίου, σιωπάς αιδημόνως.

  • George N avatar
   George N @ ψυχραιμια 27/12/2014 09:01:24

   Αυτό απλά δεν είναι πολιτική. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Είναι δημοσιονομική άσκηση μαζί με μια μείωση εισαγωγών συν να βαφτίσουμε κάποιους ΔΥ, "πρόωρα συνταξιούχους". Έχεις δίκιο για τα φάρμακα αλλά μέχρις εκεί. Άσκηση ισοζυγίων -φαντάζομαι αριστερή- έκανε και η Ρουμανία πριν το 89 και μάλιστα πιο πετυχημένη. Πλήρωνε όχι μόνο τόκους αλλά και τα ίδια τα δάνεια. Δεν πήγε πουθενά όμως....ή μάλλον κάπου πήγε κάποια Χριστούγεννα. Ήταν λάθος να εγκλωβιστεί η κυβέρνηση στις δημοσιονομικές ασκήσεις και να πιστέψει ότι κάνει οικονομική πολιτική. Τα ίδια δημοσιονομικά αποτελέσματα έπρεπε να φέρει αλλά με πολιτικές, όχι με λογιστική. Από την στιγμή που δεν κατάλαβε ότι το να γίνει ολόκληρος κλάδος της οικονομίας παρανάλωμα για δημοσιονομικούς λόγους δεν στέκει, το είχε χάσει οικονομικά. Το ότι αυτός ο κλάδος αντιπροσωπεύει τις επενδύσεις του 99% των Ελλήνων και άρα είναι ο δείκτης "feel good or bad" σημαίνει ότι το είχε χάσει και πολιτικά.

 18. Υπερχρεωμένος avatar
  Υπερχρεωμένος 25/12/2014 00:46:50

  Παιδιά, έχω μια ακάλυπτη επιταγή για τον Φεβρουάριο..Από ποιόν να ζητήσω δανεικά; Από τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα;;

  • τεφαρίκι avatar
   τεφαρίκι @ Υπερχρεωμένος 26/12/2014 01:23:08

   Γιατί δε κάνεις ένα αίτημα διαγραφής του χρέους σου;

 19. Plikatiotis avatar
  Plikatiotis 25/12/2014 23:28:18

  "Αυτή η άθλια και επικίνδυνη «αριστερή συμμαχία» θα αποκαλυφθεί σύντομα. Και θα καταλάβει ο κόσμος πόση σιχασιά κρύβεται πίσω από το αριστερό, ευαίσθητο προσωπείο της «Αριστεράς»" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/12/2014 18:37:45

  @ in media res Ο πλούτος και οι θέσεις εργασίας δεν μπορούν να δημιουργηθούν με ελλείμματα επ αόριστον.Είτε θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ευρωζώνη η Ελλάδα και να κάνει υποτίμηση είτε να εφαρμόσει την "εσωτερική υποτίμηση" που ήταν το μνημόνιο.

  • in medias res avatar
   in medias res @ ψυχραιμια 26/12/2014 23:49:56

   Υπάρχουν διάφορες εκδοχές απαλλαγής από τα ελλείμματα. Το πρώτο μνημόνιο κάλλιστα θα μπορούσε να έχει διαφορετικό περιεχόμενο. Αυτό έλεγε ο ΑΣ. Εσύ δεν το πιστεύεις. Με γειά σου, με χαρά σου. Αυτό, όμως, είναι πρόβλημα δικό σου, όχι της Δεξιάς.

 21. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 26/12/2014 21:31:31

  Α, ρε μπαρμπα Φώτη... Θυμάμαι που σου χτυπούσε φιλικά την πλάτη ο Αλέξης όταν διαλύθηκε ο ΣΥΝ. "Που πάτε, ρε?" σκεφτόσουν εσύ, σίγουρος ίσως για την "μεγάλη αριστερά". Ποιος το περίμενε ότι θα γύριζαν έτσι τα πράματα... Να ζητιανεύετε την έγκριση του Λαφαζάνη και του Βούτση.. Αν σας δώσουν να καθαρίζετε τα πατάκια της Κουμουνδούρου, τυχεροί θα 'στε.. Πρώτα θα μπαίνει ο Αλέξης, μετά ο ΓΑΠ, μετά όλοι οι άλλοι.. Και αν είστε τυχεροί θα μπαίνετε κι εσείς. "Που πάτε, κύριε!" θα σας επιτιμούν οι θυρωροί. Κρίμα για την Αναν. Αριστερά. Ειλικρινά το λέω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.