#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2009 23:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογική Τακτική ή Πολιτική Ηγεμονία;

 


 


Σε μια ομιλία (στο Συνέδριο της ΝΔ), με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της , ο Σαμαράς το γύρισε ξαφνικά στην πολιτική. Την «σκληρή» πολιτική…


Έθεσε κι απάντησε το ερώτημα πώς θα επανακάμψει η Νέα Δημοκρατία. Κι έκανε την αντιπαράθεση με τη Ντόρα, που προτείνει να συνεχιστεί η – καταστροφική όπως αποδείχθηκε ως τώρα – πολιτική του «μεσαίου χώρου» (κυνηγάμε τον ενδιάμεσο ψηφοφόρο)…


Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρομοιάζοντας την κατάσταση με τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008, ταύτισε εμμέσως τη Ντόρα με τη Χίλαρυ. Και οι αναλογίες μεταξύ των δύο κυριών φάνηκαν εντυπωσιακές.


Διαβάστε τι είπε συγκεκριμένα αφού επεσήμανε ότι «από το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που χάσαμε ανάμεσα στο 2004 και το 2009, πάνω από τους μισούς στράφηκαν στην αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν άλλο κόμμα, μας γύρισαν την πλάτη κι έμειναν σπίτι τους»:


 ...Προσέξτε τι έγινε στις ΗΠΑ:Στις προκριματικές εκλογές του 2008 για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον, υποστήριζε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον «ταλαντευόμενο», στον «οριακό», στον «ευκαιριακό» ψηφοφόρο, αυτόν που ψηφίζει πότε το ένα μεγάλο κόμμα και πότε το άλλο. Και η Χίλαρυ πίστευε ότι η ίδια μπορούσε να προσελκύσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο αυτόν τον «μετακινούμενο» ψηφοφόρο. Το ίδιο επιχείρημα υιοθετούσαν τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που ήταν με τους Δημοκρατικούς, και το μεγαλύτερο μέρος των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος...


Απέναντι στη Χίλαρυ, ένας άλλος, άγνωστος μέχρι τότε, Γερουσιαστής, ο Ομπάμα, υποστήριζε κάτι διαφορετικό: Ότι δεν μπορούμε κυνηγώντας τους «ταλαντευόμενους», να χάνουμε τους σταθερούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Δεν μπορούμε ψαρεύοντας «στις όχθες του ποταμού», να χάνουμε την κοίτη του...


Τη συνέχεια νομίζω την ξέρουμε όλοι: Ο Ομπάμα κέρδισε τις προκριματικές εκλογές


Κι ύστερα θριάμβευσε στις Προεδρικές εκλογές…»


 Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»;


Ότι η Χίλαρυ (όπως και η Ντόρα) ακολούθησε τη συμβατική λογική των επαγγελματιών πολιτικών: κυνηγάμε επιλεγμένες ομάδες ψηφοφόρων η συμπεριφορά των οποίων παίζει αυξημένο ρόλο στη διαμόρφωση ενός εκλογικού αποτελέσματος.


Αντίθετα ο Σαμαράς (όπως και ο Ομπάμα) επιλέγει τη θεμελίωση ευρύτερης  πολιτικής ηγεμονίας στην κοινωνία συνολικά: που φέρνει πολλαπλάσιους ψηφοφόρους και κερδίζει στρατηγικά. Όχι μόνο την επόμενη εκλογική μάχη…


 Ξανά για τη «Νέα Μεταπολίτευση» !


 Ο Α. Σαμαράς επανήλθε εξάλλου στην θέση του για Νέα Μεταπολίτευση, δίνοντας ιδεολογικό νόημα στην υποψηφιότητά του και ενισχύοντας τον κινηματικό χαρακτήρα της πρότασής του. Που δεν αποσκοπεί να πάρει την ηγεσία του κόμματος μόνο, αλλά να αλλάξει την Ελλάδα. Το περιεχόμενο αυτής της αλλαγής το προσδιόρισε ακόμα περισσότερο, σε πολλά σημεία της ομιλίας του, με πιο χαρακτηριστικό το παρακάτω:


 «Δεν καλούμαστε απλώς να διαλέξουμε αυτόν που θα μας ξαναφέρει στη διακυβέρνηση. Κάτι παραπάνω: Καλούμαστε να ξεκινήσουμε την επόμενη Μεταπολίτευση. Να δώσουμε νέο όραμα σε όλο τον Ελληνικό λαό. Όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας…


Να οραματιστούμε, να εμπνεύσουμε και να φέρουμε μια Νέα Δημοκρατική Ελλάδα..


Όχι κράτος-νυχτοφύλακα


Όχι κράτος-επιχειρηματία


Όχι κράτος-θεραπαινίδα των ισχυρών


Όχι κράτος-δυνάστη των αδυνάτων


Αλλά κράτος-ρυθμιστή!


Που προστατεύει τον πολίτη και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.


Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση.


Με τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε η πρώτη, με τη Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει


και η Νέα Μεταπολίτευση:


Ανταγωνιστικότητα παντού,


Αειφορία,


Διάχυση της ευημερίας παντού,


Ευκαιρίες σε όλους


Ισχυρή μεσαία τάξη,


Κράτος-ρυθμιστής


Ισονομία για όλους


Ευκαιρίες για όλους


Δεν θα κάνουμε, λοιπόν, μόνο ένα σύγχρονο μεγαλύτερο Κεντροδεξιό Κόμμα


Θα κάνουμε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα Αναγέννησης της χώρας!...»


 Θ.Κ


Διαβάστε κι αυτό: Η «Νέα Μεταπολίτευση» του Αντώνη Σαμαρά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. maria avatar
  maria 08/11/2009 00:10:48

  Εαν σημερα οι ψηφοφοροι μας καταλαβαν τη συντριπτικη διαφορα ιδεολογιας,οραματος,φρεσκαδας και κοινης λογικης των δυο υποψηφιων,πιστευω οτι η νικη του Σαμαρα θα ειναι σαρωτικη!Σε τελικη αναλυση ψηφιζουμε το μελλοντικο πρωθυπουργο της Ελλαδος και οχι ενα απλο αρχηγο κομματος.

 2. Geo avatar
  Geo 08/11/2009 00:20:58

  Εγώ σήμερα πήγα στο ΣΕΦ και αυτό που περίμενα να ακούσω από τους δύο εν δυνάμει πρωθυπουργούς ήταν το να μιλήσουν για πολιτική! Μόνο ο Αντώνης μίλησε για πραγματική πολιτική και πραγματικά για την επόμενη μέρα του της παράταξης! Κ αν πριν ήμουν στο πλευρό του ΣΑΜΑΡΆ, τώρα είμαι στο πλεύρο του ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΣΑΜΑΡΆ!!!!!!!

 3. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 01:17:21

  Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι η υπέρβαση των 700.000 ψηφοφόρων. Εάν δεν τον καταφέρει υπογράφει υποθήκη για την διάλυσή της, όποιος και να βγει.
  Η σαρωτική νίκη όποιου εκλεγεί είναι το μόνο εχέγγυο για το μέλλον της.
  Η κα Μπακογιάννη εάν στοχεύει σε ένα 51% αποδεικνύει το πεπερασμένο του πολιτικού της εκτοπίσματος.
  Εάν ο κος Σαμαράς επικρατήσει με ένα 51% θα είναι τραγικά αδύναμος πολιτικά, όχι εσωκομματικά, αλλά αντιπολιτευτικά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ B.K.Σ. 08/11/2009 10:10:07

   Aυτο αποκλειεται.700.000 επιασε το ΠΑΣΟΚ που ειχε και φιλους,ακομη και ξενους.
   Εδω θα γινει ψηφοφορια μονο ατομων που θα γραφουν ως μελη.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 08/11/2009 12:13:13

    Ακριβώς γι΄ αυτό αποχώρησε ο Αβραμόπουλος. Διότι είναι τουλάχιστον σε σχέση με τη Ντόρα περισσότερο ευφυής και ξέρει τι περιμένει τη Νέα Δημοκρατία την επαύριον της εκλογής στις συγκρίσεις που θα τρέχουν μονίμως από τα ΜΜΕ για τους αρχηγούς των δύο κομμάτων εξουσίας. Η μόνη σας λύση να εγγράψετε μέλη τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για να ψηφίσουν. Δεν έχετε άλλη.

 4. Marianna avatar
  Marianna 08/11/2009 04:12:28

  Ωραια τα ειπε ο Σαμαρας! Αν απεφευγε να πει οτι μοιαζει κ με τον ομπαμα,διοτι το ειχε προλαβει ο κ.Παπανδρεου προεκλογικα θα ηταν ακομα καλυτερα!

 5. ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. avatar
  ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 08/11/2009 05:29:57

  Είναι προφανές ότι η παρομοίωση είχε σχέση μέ τήν εκλογική στρατηγική και όχι μέ κοινή Ιδεολογία . Ασφαλώς και είχε δίκαιο . Ελπίζουμε τό ίδιο να συμβεί με μεγαλύτερη διαφορά από τίς ΗΠΑ.

 6. ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. avatar
  ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 08/11/2009 06:42:20

  Μεταφέρω από την Καθημερινή,σημερινό φύλλο.
  Προκλήσεις της διαδοχής
  Tου Κωστα Ιορδανιδη
  H πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει προς συζήτηση τον προσδιορισμό της «γαλλικής ταυτότητος», στην παρούσα συγκυρία «παγκοσμιοποιήσεως» και «κοσμοπολιτισμού», αναδεικνύει πόσο υπαρκτό είναι το πρόβλημα ιδεολογικού επαναπροσδιορισμού, ιδίως των συντηρητικών δυνάμεων.
  Παρά ταύτα, τμήμα της Νέας Δημοκρατίας -ως ισχυρίζεται το πλέον εξωστρεφές- υποστηρίζει ότι «αρχές» και «ιδέες» που εθεσπίσθησαν, περίπου πριν από τριάντα πέντε χρόνια, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη ισχύ και δεν υπάρχει λόγος επανεξετάσεως ή ακόμη και αναθεωρήσεώς τους. Η στάση αυτή απορρέει από διανοητική οκνηρία, χαρακτηριστικό πολλών κομματικών στελεχών της Ν. Δ. ή από εσκεμμένη πολιτική επιλογή «ιδεολογικής ασάφειας», που υιοθετείται με στόχο την προσέλκυση των ψηφοφόρων του «μεσαίου χώρου».
  Για λόγους σαφήνειας, όμως, και επειδή η Ν. Δ. θα εκλέξει σε λίγες εβδομάδες τον νέο πρόεδρό της θα ήταν σκόπιμο να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν είναι άμορφη συνάθροιση φανατικών, που έχει ως στόχο τη νομή της εξουσίας, οψέποτε συμβεί αυτό, αλλά ο πολιτικός φορέας των δεξιών ή συντηρητικών πολιτών της χώρας.
  Κατά συνέπεια, ο νέος ηγέτης του κόμματος πρέπει να είναι και ηγέτης της παρατάξεως, με τα συγκεκριμένα ιδεολογικά της χαρακτηριστικά. Η ιδεολογική ταυτότης πρέπει να καταστεί διακριτή. Αλλά επειδή τις τελευταίες δύο δεκαετίες συνέβησαν σημαντικότατες αλλαγές, που είχαν ως συνέπεια την αποδυνάμωση του εθνικού αστικού κράτους και της ιδεολογίας που το συνείχε, υπάρχει μείζων ανάγκη επαναπροσδιορισμού βασικών συντεταγμένων των συντηρητικών αντιλήψεων. Οσο και εάν ηχεί παράδοξο, η αριστερά, που κινείται πάντα σε διενθιστικές και όχι εθνοκεντρικές συντεταγμένες, ήταν καλύτερα προετοιμασμένη να ενταχθεί στο νέο σύστημα αξιών. Από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίο ότι ανακυκλωθέντες κομμουνιστές ή εν γένει αριστεροί ανεδείχθησαν σε στελέχη του νέου κατεστημένου, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  Αναφερόμενοι στα καθ’ ημάς, είναι προφανές ότι ο νέος ηγέτης της Ν. Δ. πρέπει αρχικώς να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της ελληνικής δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ, αν και προήρχετο εκ των Φιλελευθέρων, όταν διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος από τον αντίπαλό του, Γεώργιο Ράλλη, πολιτικό με άψογες οικογενειακές καταβολές στον συντηρητικό χώρο, υιοθέτησε αμιγώς δεξιό πολιτικό λόγο, ενίοτε ακραίο. Και εάν ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν είχε ανασυγκροτήσει τη Ν. Δ. ως κόμμα μαχητικό της δεξιάς, ο όποιος διάδοχός του δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει αποτελεσματικά την εξουσία.
  Στην παρούσα συγκυρία, οι οπαδοί και τα στελέχη της Ν. Δ. έχουν περιέλθει περίπου σε κατατονική κατάσταση, συνεπεία της εκλογικής συντριβής. Αυτό που απαιτείται δεν είναι η δημιουργία ψευδαισθήσεων για άμεση επάνοδο στην εξουσία. Στόχος δεν είναι στην παρούσα φάση ο «μεσαίος χώρος». Αυτός θα ακολουθήσει εκών άκων, όταν η Ν. Δ. αποκτήσει δυναμική. Ουδείς ηγέτης μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, εάν δεν εκφράζει τον ιδεολογικό πυρήνα της παρατάξεως που εκπροσωπεί. Με αυτόν τον τρόπο κατακτήθηκαν οι νίκες των συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 08/11/2009 12:17:02

   Συνεπώς η Πολιτική Άνοιξη είναι προίκα για τον Σαμαρά όπως ήταν οι Φιλελεύθεροι για τον Αβέρωβ. Καιρός να το πάρουν χαμπάρι και όλοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και να ξεπεράσουν τα φοβικά σύνδρομα στα οποία περίτεχνα τους έχει εγκλωβίσει το κυρίαρχο μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας.

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΦΏΤΙΟΣ ΑΘΑΝ. 08/11/2009 12:28:06

   Είμαι σίγουρος ότι ο Ιορδανίδης μπάινει Αντι, και πάιρνει κλίμα!

 7. Γιάννης Βήτα avatar
  Γιάννης Βήτα 08/11/2009 07:33:54

  ούτως ή άλλως, ο / η προσεχής αρχηγός θα πρέπει να υποστει δυο διαδοχικές εκλογικές ήττες τουλάχιστον και να επιβιώσει. Σιδηροκέφαλος (η) !

  • trellakias avatar
   trellakias @ Γιάννης Βήτα 08/11/2009 08:47:24

   Από που βγαίνει αυτό ρε παλικάρι, δεν μας το λες?
   Έχεις το κληρονομικό χάρισμα? Αν ναι να σου δώσω το email να μας το τζόκερ!

   • Γιάννης Βήτα avatar
    Γιάννης Βήτα @ trellakias 08/11/2009 13:25:04

    με κάλυψε ο "ψυχραιμία" στις 11:45

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/11/2009 08:17:32

  Η Ντόρα έχει πελάτες. Πελάτες δικούς της και του μπαμπά. Η Ντόρα με την φαντασίωση του 51% αποδεικνύει πέρα από οποιαδήπορτε αμφιβολία ότι τόσο καιρό υπό τον αδρανοποιημένο ΚΚ έφτιαχνε πελάτες και υπονόμευε το κόμμα της. Όπως εξ άλλου έκανε και ο Αποστάτης. Μόνο που εκείνος τα έπιασε για να Αποστατήσει, ενω αυτή ευκόλως τρώει από έτοιμα και απο και ετοιμάζει την μεγάλη μπάζα, για να ικανοποιηθεί και ο μπαμπάς που θέλει την αποκατάσταση του παιδιού.

  Δεν ήμουν στο κεφάλι του Σαμαρά στα τελευταία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, και πιστεύω ότι του την έφερε ο Εβερτ. Ο Σαμαράς δεν έφυγε από την ΝΔ τότε. Άπό τον Οίκο Μητσοτάκη έφυγε. Και καλά έκανε.

  Η μόνη ελπίδα για την ΝΔ είναι να κερδίσει ο Σαμαράς, και να πάει η Ντόρα και η παρέα της για μόνιμη απόσυρση. Σε όποιο κόμμα αποσυρθούν, θα το υπονομεύουν. Από αυτο ζουν. Και με το χέρι απλωμένο για "δώρα" που τους παρέχουν οι προϊστάμενοι για να συντηρούν πελάτες. Είναι σήμερα το πιο άρρωστο κομμάτι της "πολιτικής" ζωής. Δεν είναι θέμα μόνο της ΝΔ, είναι ΕΘΝΙΚΟ θέμα.

 9. mara avatar
  mara 08/11/2009 08:19:09

  Όσο για σας κύριες και κύριοι Σύνεδροι, μόνο μαλάκες δεν σας είπε και εσείς χειροκροτούσατε σαν "καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια".
  Τί ακριβώς χειροκροτούσατε??? Το "18χρονο φτωχό κορίτσι της εξορίας που είχε πάθει κατάθλιψη από την αδικία του κόσμου"?????
  Να γιατί διαλύσατε την Ν.Δ. και την κατρακυλήσατε σε ποσοστά που ούτε ο Ράλλης δεν είχε φέρει.
  Πολιτικοί είστε εσείς????
  Τί διαφορά έχετε από έναν απλό άνθρωπάκο που κοιτάει πως να βολέψει τα παιδάκια του?????
  Να βλέπεις έναν Σαμαρά να παρουσιάζει πολιτικό και ιδεολογικό μανιφέστο για να φύγουμε μπροστά και αυτή να προσπαθεί να συγκινήσει με δακρύβρεχτες ιστοριούλες της εξορίας.

  Η διαφορά των δύο, ήταν εμφανέστατη και μάλλον προς το τέλος θυμηθήκατε τί ακριβώς σημαίνει πολιτική για αυτό τον καταχειροκροτήσατε!!!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ mara 08/11/2009 14:07:25

   Μιας και αναφερθηκες στον αειμνηστο Ραλλη, να πουμε πως ηταν παντα υποδειγμα ηθους και τιμιοτητας, σε αντιθεση με την οικογενεια Μητσοτακη. Οπως εχω ξαναγραψει, οταν το 1978 ο Καραμανλης θελησε να εντάξει το μητσοτάκη στη ΝΔ, ο Ράλλης του ειχε πει: 'Προεδρε το σκεφτηκες καλα? Αυτός θα μας διαλύσει το κόμμα!!'. Η συνεχεια ειναι γνωστή...

 10. mara avatar
  mara 08/11/2009 08:44:52

  Loretta, kanis, σας αφιερώνω το άρθρο του Θύμιου.

  "Αν ήμουν νεοδημοκράτης, με ανεξαρτησία σκέψης και βούλησης, δεν θα είχα κανένα δίλημμα.

  Είναι τόσο τεράστια η διαφορά του ηγετικού μεγέθους του Αντώνη Σαμαρά από αυτό της Ντόρας που δεν προκαλεί κανένα δίλημμα.  Σε ηγετικό προφίλ, σε οραματισμό, αυθεντικότητα και ζωντάνια ιδεών και Λόγου, ο Αντώνης Σαμαράς, ομολογουμένως, απέχει έτη φωτός από την Ντόρα.  Ο Λόγος τού Αντώνη Σαμαρά ήταν εμπνευσμένος από ιδεαλιστικό όραμα, πολιτική προοπτική και πάθος Ιδεών: το πάθος, η συνθετική ικανότητα και η ευρηματικότητα του Λόγου που χαρακτηρίζει πολιτικούς με χαρισματικές, ηγετικές ικανότητες, αλλά κυρίως πολιτικούς που πιστεύουν (ή που ξέρουν να πείθουν ότι πιστεύουν) σε αυτά που λένε.

  Μπορεί η όλη φιλοσοφία του Αντώνη Σαμαρά, για μας να είναι μια ιδεαλιστική ουτοπία και απάτη, μπορεί η ιδεολογία του και οι απόψεις του να κινούνται ΕΝΤΟΣ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας (που με ωραία λόγια θέλει να εξωραΐσει), μπορεί ο κόσμος του Σαμαρά να μας είναι «ξένος» και ασυμφιλίωτα «εχθρικός» (κοινωνικά, ιδεολογικά και πολιτικά), αλλά μίλησε με πίστη σε αυτά που έλεγε, με ρωμαλεότητα και πάθος, με συνθετική ρητορική δεινότητα και ευρηματικότητα, σαν χαρισματικός ηγέτης του κόσμου του…

  Απαιτούνται, π.χ. ιδιαίτερες ηγετικές ικανότητες, πλούσια και πολυεδρική μόρφωση, για είσαι σε θέση, όπως έκανε ο Σαμαράς, να συνθέτεις, σε ένα καλοδουλεμένο θεωρητικό σχήμα, το «εθνικό» με τον «κοσμοπολιτισμό», την εθνική, δηλαδή «έδρα» και «ταυτότητα», με το οικονομικό σύστημα που ισοπεδώνει την «εθνική έδρα» και «εθνική ταυτότητα».

  Και το πιο «συγκλονιστικό» της υπόθεσης (χαρακτηριστικό χαρισματικής ηγετικής στόφας), είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς «κεντούσε» πάνω σε αυτό το στημόνι της κοινωνικής και πολιτικής ουτοπίας, με το πάθος και τη φρεσκάδα του ανθρώπου που πιστεύει αυτά που λέει…

  Και όχι μόνο: Η ζωντάνια και η πολιτική ρωμαλεότητα του Σαμαρά αντανακλούσε και τις «πηγές» που την τροφοδοτούσαν και πυροδοτούσαν: Το «ρεύμα» ελπίδας που απηχεί και δημιουργεί μέσα σε μεγάλα λαϊκά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας…

  Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το «μυστικό» του: Οραματίζεται Ιδέες και τις εκθέτει με το πάθος της πίστης, για ένα κόσμο (το σύστημα που υπηρετεί) που βρίσκεται σε γεροντική κατάπτωση, αποσύνθεση και απελπισία…

  Αυτή τη γεροντική κατάπτωση αποτύπωνε η Ντόρα: Ένα πολιτικό μέγεθος μικρό, φυλακισμένο μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες του αραχνιασμένου παλαιοκομματισμού και των μηχανισμών, σαρακοφαγωμένο από τον επαρχιώτικο πολιτικαντισμό και τις δουλικές εξαρτήσεις.

  Ένα κακέκτυπο του πατέρα της, του Μητσοτάκη!!!

  Σφετερίστηκε και «έγλειψε» τα πάντα και τους πάντες. Μίλαγε για τον εαυτό
  της και τους… αγώνες της. Για τις απειλές εναντίον της, ακόμα και τα ισχυρά συμφέροντα, μας είπε, ότι την κυνηγούσαν!!!

  Διωκόμενη «αγωνίστρια» μας βγήκε…

  Μια και δεν μπορούσε να οικοδομήσει ένα ηγετικό προφίλ ιδεών και πολιτικής αυθεντικότητας, αναλώθηκε σε ένα «γουργουρητό» καραμπινάτων υποκρισιών και «ρηχού» ψεύδους (ακόμα και τα «χρώματα» του προσώπου της το αποτύπωναν), κολακειών προς τους Μηχανισμούς και τα ιστορικά πρόσωπα της Ν.Δ. (ιδιαίτερα «έγλειψε» τον Κώστα Καραμανλή), καθώς και σε «οπαδικά» συνθήματα…

  Η Ντόρα έμοιαζε όχι με πολιτικό ηγέτη, αλλά με παλιάτσο πωλητή. Νωθρός, στείρος, άχρωμος και ρουτινιέρικος ο λόγος της. Χωρίς πνευματική ζωντάνια, χωρίς ευρωστία και «έρωτα» (πάθος), χωρίς έμπνευση και όραμα, χωρίς νεύρο και Πίστη. Ένα χαλασμένο γραμμόφωνο με κοινότοπα και «άψυχα» ρεφρέν. Μια παπαγαλία νεοφιλελεύθερων στερεοτύπων και μια κακή απομίμηση, σε λόγια, υποκριτική και χειρονομίες, του Μητσοτάκη…

  Τεράστια η ηγετική απόσταση μεταξύ των δύο αυτών διεκδικητών: Ο Αντώνης Σαμαράς, φάνταζε σαν ηγέτης μακράς πνοής, και η Ντόρα, σαν ένα συνηθισμένο στέλεχος ενός γερασμένου κόμματος…".

  • kanis avatar
   kanis @ mara 08/11/2009 09:52:20

   Η Ντόρα εκπροσωπεί την παρακμή κι αυτό είναι ορατό σε κάθε έλληνα πολίτη!
   Απορίας άξιον, πως υπάρχουν κομματικά στελέχη της ΝΔ, που εθελοτυφλούν!
   Η ορμητική φρεσκάδα του Αντώνη, είναι μονόδρομος για το πολιτικό μας σύστημα!

  • loretta avatar
   loretta @ mara 08/11/2009 13:08:24

   Ναι ναι το ειχα διαβασει..!! κα δεν πεφτει σε τιποτα εξω.

   Ερωτηση..ασχετη..¨Ο ΕΠΙΤΙΜΟΥΛΗΣ...δινει ευχες σε ολους στην Ντοοοορουλα ποτε??

  • Υ. avatar
   Υ. @ mara 08/11/2009 13:23:26

   @μάρα. Ποιός Θύμιος? Ο ντι-βι-ντίς?
   Γειά σου Λορέττα

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Υ. 08/11/2009 15:01:39

    Όχι ρε συ Υ, Θέμος είναι εκείνος. Ο Θύμιος ο Παπανικολάου εννοεί.

 11. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 08/11/2009 08:55:01

  Η νεοδημοκράτες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν χάσαμε απλώς. Ξεφτιλιστήκαμε και ας μην μας αρέσει η λέξη.
  Άλλο είναι να πέσουν κάποιοι σοβάδες στο σπίτι σου και άλλο είναι να κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.
  Όπως ΕΥΣΤΟΧΑ είχε γραφτεί πριν από μερικές ημέρες σε αυτό το μπλόγκ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΌΛΑ πρέπει να αλλάξουν και, πρώτα από όλα, να είναι πεντάθαρα τα πιστεύω και η ιδεολογία μας.
  Μακριά από πολιτικές απλής διαχείρισης, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.
  Η κοινωνία θα μας ακολουθήσει πολύ πολύ σύντομα, ο κόσμος που ψήφισε πασόκ ΗΔΗ έχει καταλάβει ότι τους δούλεψε χοντρά ο Γιωργάκης.
  Να μην ξεχνάμε ότι ο σοσιαλιστής Πρόντι έπεσε σε 11 μήνες.

  • Cicero avatar
   Cicero @ ελεύθερος 08/11/2009 09:43:48

   "Να μην ξεχνάμε ότι ο σοσιαλιστής Πρόντι έπεσε σε 11 μήνες."
   dum spiro spero
   όσο αναπνέω, ελπίζω

   • ελεύθερος avatar
    ελεύθερος @ Cicero 08/11/2009 10:55:12

    Cicero,
    Μήπως ακόμη δεν έχεις συνειδοποιήσει ότι ΗΔΗ πνιγήκατε σε μια κουταλιά νερό με το θέμα της Cosco που είχε τελειώσει η Ν.Δ. και κάνατε τη βλακεία να το ανακατέψετε;
    Φαντάσου τί θα γίνει μόλις αρχίσετε να παίρνετε αντιλαϊκά μέτρα, που δεν θα αργήσει, όπως όλοι καταλαβαίνουμε.
    Με ανεβασμλενο ΕΦΚ και ΦΠΑ στο 22% θα διαλυθεί ο μικρομεσαίος.
    Πρόσθεσε και τα εθνικά θέματα (ο Καρατζαφέρης είπε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, άρα δεν βγαίνουν τα κουκιά το Μάρτη) και γέλα ειρωνικά εσύ, μάλλον τον βολεύει το σαμαρά η επανάπαυσή σας.
    Σόρρυ για τη γλώσσα αυτή πρωί πρωί αλλά είμαι αρκετά παλιός στο κουρμπέτι για να μπορώ να μυρίζομαι τί έρχεται.

    • occultists avatar
     occultists @ ελεύθερος 08/11/2009 12:10:20

     markella says:
     ""Η μηπως ο Σαμαρας που παιρνει μαζι του τους Καραμανλικους η τους περισσοτερους θα διανοηθει να ακυρωσει τον Καραμανλη?""
     Μα γιαυτό θα τον ψηφίσουμαι, κορίτσι μου. Μήπως η στροφή προς την πραγματική λαική δεξιά δεν ακυρώνει την τακτική προσελκύσεως οπαδων του ΄μεσαίου χώρου΄;
     Εάν πρόκειται να συνεχίσει την τακτική και τα λάθη του ΚΚ τότε να πάψουμαι να αγωνιζόμαστε και να καθίσουμαι σπιτάκι μας.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ελεύθερος 08/11/2009 13:31:50

     Καλά, πετάει ο Καρατζαφέρης μια μπανανόφλουδα και σπεύδουν όλοι να την πατήσουν. Ξεμπροστιάστε τον τον λαϊκιστή σκύλο, πείτε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στο νέο αρχηγό της ΝΔ, να το παίξει Νεοδημοκρατικότερος της ΝΔ, ότι πάει να πουλήσει κομματική εκδούλευση στους Νεοδημοκράτες.

     Να δηλώσει η ΝΔ ότι δεν θα καθήσει να ακούσει τις συμβουλές του αριχερέα του λαϊκισμού και του τακτικισμού και ότι καθορίζει τη στάση της με τα δικά της κριτήρια και όχι με τα κριτήρια του Γ.Κ.

    • Cicero avatar
     Cicero @ ελεύθερος 08/11/2009 14:42:42

     @ ελεύθερος socrates
     οι μικρομεσαίοι έχουν ήδη συντριβεί, επιβιώνουν μόνο όσοι φοροδιαφεύγουν, οι άλλοι έγιναν μισθωτοί...
     όσο για τα υπόλοιπα, σου απαντούν άλλοι παρακάτω.

    • loretta avatar
     loretta @ ελεύθερος 08/11/2009 23:15:25

     ....αρχισαν ηδη να εμφανιζουν συμπεριφερες αλαζονιας...ολα τα αλλα έπονται και λιαν συντομως

 12. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 08/11/2009 10:12:20

  Δεν ξέρω αν ο Αντώνης διαβάζει antinews ή έχει σύμβουλο τον Ιορδανίδη. Γεγονός είναι ότι κομίζει δειλά-δειλά κάτι καινούργιο στον ιδεολογικό και πολιτικό λόγο. Κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες από την πλευρά της δεξιάς. Και είναι κολοσσιαίας σημασίας.

  Έχει όμως ένα μειονέκτημα: μου φαίνεται να το κάνει αμήχανα ΜΕΣΑ στο ίδιο του το κόμμα. Θα προσέθετα: και φοβικά. Αντίθετα από την ομιλία του στο Μπάτμιντον χθες στο ΣΕΦ δεν κοιτούσε όσους συνέδρους καθόντουσαν από τη Ντόρα και δεξιά (χωρικά εννοώ, όχι πολιτικά, ε!).

  Κι ανεξάρτητα από το ότι η επιφυλακτικότητα αυτή είναι δικαιολογημένη, πρέπει ταχύτατα να την ξεπεράσει αν θέλει να κερδίσει και τις ψυχές και το μυαλό όσων ακριβώς παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντί του.

  • kanis avatar
   kanis @ antiathlitikos 08/11/2009 10:23:43

   Μην απομονώνεις περιστασιακές.
   Στο ΣΕΦ ο Αντώνης ξεκίνησε την ομιλία του σε ένα κοινό αδιάφορων συνέδρων, για να το μετατρέψει σε λίγη ώρα σε ένθερμους χειροκροτητές των θέσεων του.
   Στο Μπάντμιντον, όσοι προσήλθαν, ήταν γιατί το επέλεξαν και δεν το έκαναν από υποχρέωση για το ρουσφετάκι. Ο Αντώνης τους εξηγούσε σαν καλός φίλος τις θέσεις του κι έδινε όραμα, τους γέμιζε ελπίδα, κοιτάζοντας τον κόσμο στα μάτια!
   Κι ο έλληνας πολίτης δε γελιέται πιά...Ξέρει ποιοι τον έχουν διαψεύσει!

   • kanis avatar
    kanis @ kanis 08/11/2009 10:24:21

    ...περιστασιακές εικόνες!

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ kanis 08/11/2009 11:27:00

    "κοιτάζοντας τον κόσμο στα μάτια": αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει κι απέναντι σ' όσους δεν είναι ακόμη φίλοι ή ψηφοφόροι του!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ antiathlitikos 08/11/2009 10:23:53

   Αν τυχόν μας διαβάζει, άς ξέρει τουλάχιστον, ότι αν και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ, εντούτοις θεωρώ τον Σαμαρά (ανέκαθεν) ως πολιτικό άνδρα με κεφαλαίο το Π και το Α. Κάτι που σπανίζει στη χώρα μας από συστάσεώς της. Αυτό και μόνο πιστεύω πως κάτι λέει. Άσχετα αν δεν κερδίσει τελικά, απέναντι στη δρακουλίνα.

  • markella avatar
   markella @ antiathlitikos 08/11/2009 11:49:14

   Παιδια...ολα τα διαβαζει αν οχι αυτος σιγουρα το επιτελειο του και τα ξεσκαρταρει!

   Επειδη εχω αποψη περι επιτελειων πολιτικων σας λεω οτι αυτο το πραγμα σπανιζει..!

   ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ antiathlitikos 08/11/2009 12:22:47

   Αντιαθλητικέ τουναντίον εγώ είδα την δέουσα σοβαρότητα που όφειλε να έχει, να την έχει, είδα επίσης το αίσθημα του ανήκειν το οποίο το έχει, το οποίο επίσης είχε και ο Ψωμιάδης και παρόλο το επικοινωνιακό του ιστορικό είχε και την δέουσα σοβαρότητα. Δεν τον είδα να επαιτεί για ψήφους πάντως και μ΄ αυτή την έλλειψη επαιτείας σφράγισε την παρακαταθήκη της κυριαρχίας που του ετοιμάζει η βάση.

 13. kanis avatar
  kanis 08/11/2009 10:41:35

  Δίκιο έχεις.
  Ο πολιτικός ογκόλιθος Κούλης, δεν πρέπει να χαθεί!

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 08/11/2009 13:03:21

   Ναι ο ογκολιθος με τα γουρλωτα ματια!! Καλημερα σε ολουςςςςςςς!!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2009 10:41:54

  Εγω θα επαναλαβω μια σημαντικη κατα την αποψη μου διαφορα.
  Η Ντορα δεσμευθηκε για θητεια αρχηγου καθε 4 χρονια και εκλογη καθε 4 χρονια.
  Αρα ειναι σιγουρο οτι θα επανακριθει.Ο Σαμαρας μεχρι στιγμης δεν λεει τιποτα.
  Τι σημαινει αυτo;
  Οπως εγραψε και ενας παραπανω εχουμε μπροστα ανηφορικο δρομο.Το ΠΑΣΟΚ ποτε δεν κανει λιγοτερες απο δυο πληρεις τετραετιες γιατι ας το παραδεχθουμε ειναι πιο δυνατο κομμα απο τη ΝΔ.
  Αρα ενω η Ντορα δεχεται να επανακριθει η αποδοση της αν εκλεγει σε ενα πολυ δυσκολο περιβαλλον ο Σαμαρας εχει τακτικη μονιμης παραμονης.Μα ειναι ευκολο παιρνοντας ψηφους απο το ΛΑΟΣ και μερικους περιστασιακους να παει απο το 33% στο 38-39% οντας παλι δευτερος και να πει "δεν παραιτουμαι,βελτιωσα τα ποσοστα"
  Προσπαθηστε να δειτε τα παντα χωρις προκαταληψη και θυμο κρατωντας τη γνωμη σας και ακουγοντας και τη γνωμη των αλλων.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 08/11/2009 12:09:31

   Κι εγώ σου επαναλαμβάνω πως και ο ΓΑΠ είχε δεσμευθεί το 2004 για ακριβώς το ίδιο και εάν δεν τον έπιανε το παραλήρημα μεγαλείου τον Βενιζέλο το 2007 δεν θα ίδρωνε το αυτί του. Γιατί δεν το έθεσε στην Κεντρική Επιτροπή ώστε να έχει να επαίρεται πως πέρασε και μια δική της πρόταση; Γιατί απλά δεν πρόκειται να το τηρήσει! Το πόπολο έχει χορτάσει από κορώνες δημοκρατικότητας! φαίνεται πως η σκληρή πολιτική που λέει ο αρθρογράφος άρχισε να ξανακερδίζει τ΄ αυτιά του...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 08/11/2009 13:37:53

   Αυτά είναι παρόλες. Μιλάς σοβαρά ότι θα πρέπει να μπούμε να συζητήσουμε αυτή την πρόταση λες και την εννοεί; Αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν την εννοεί. Στη δική της περίπτωση, αν εκλεγεί θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς ενώ αν δεν εκλεγεί θα χρησιμοποιήσει την πρόταση για να αποδομήσει το Σαμαρά και να τον περιμένει στη γωνία μετά από τέσσερα χρόνια φθοράς, μπας και κάνει το κόλπο γκρόσσο τότε και πάρει την πολυπόθητη εξουσίας.

   Μη μας μιλάς Ψυχραιμία λες και ζούμε σε ιδεατό περιβάλλον με καλοπροαίρετους ανθρώπους. Τυχόν αποδοχη αυτής της πρότασης από το Σαμαρά θα σήμαινε ότι θα δεχόταν να είναι αρχηγός υπό προθεσμία και διαρκή αμφισβήτηση. Δεν ζούμε σε όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο όπου κυριαρχεί το σωστό. Το ξέρουμε κι εσύ και το ξέρουμε όλοι. Δεν διαλέγουμε "πρώτο μεταξύ ίσων" αλλά μονάρχη. Θα κάνει τον κύκλο του με εκλογικές νίκες και ήττες και θα αποχωρήσει όταν έρθει η ώρα του, όπως αποχώρησαν όλοι. Δεν θα είναι υπό προθεσμία και αμφισβήτηση μόνος αυτός. Είνα διαφορετικά τα πολιτικά ήθη στο Ελλαδιστάν και ειδικά στη ΝΔ.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Επώνυμος 08/11/2009 13:55:45

    Ο Σαμαράς έχει αποφύγει μέχρι στιγμής ουκ ολίγες μπανανόφλουδες... Χαρά στο κουράγιο του, σαν την διαφήμιση του Ντραμπουϊ την έχει δει το συστημά της. Αυτή είναι μία, του την έριξε για να τον φέρει σε θέση άμυνας και δεν της βγήκε ( ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο πως η ίδια έχει περιέλθει σε θέση άμυνας). Το δεύτερο είναι η δευτερολογία της για να τον προκαλέσει να ζητήσει κι αυτός... Καλά μιλάμε πως δεν ψυχανεμίζεται στο ελάχιστο για την διαφορά των μεγεθών τους. Στην Πολιτική το αιτούμενο είναι και το Ήθος και η Ευφυϊα, και τα δυό μαζί σε άρρηκτο δεσμό. Δυστυχώς για το σύστημα ο Σαμαράς τα διαθέτει και τα δύο έτσι ακριβώς: αρρήκτως, ενώ στην έτερη πλευρά η κατάσταση μπάζει από παντού όχι μόνον στο αρρήκτως αλλά και στους ίδιους τους δύο πυλώνες της Πολιτικής.

 15. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 08/11/2009 11:01:49

  Καλημέρα σε όλους.
  Είδατε χθές τους χειροκροτητές της Ντόρας που εξαφανίστηκαν όταν βγήκε ο Σαμαράς? Για να δεί ο κόσμος πόσο θα ενώσει την παράταξη η Ντόρα άμα εκλεγεί.

  Προσοχή παιδιά. Το Μητσοτακεϊκο δε θα κατθέσει τα όπλα τόσο εύκολα. Τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους δεν περιγράφονται. Ας θυμηθούμε τι έγινε στο συνέδριο του 97, όταν η φατρία προσπάθησε να βγάλει τον Σουφλιά. Holidays in Athens για τους συνέδρους της επαρχίας...
  Θα ριχτεί πολύ χρήμα και φοβάμαι για τον τρόπο που θα διατεθεί.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Κώστας Θ. 08/11/2009 14:16:47

   Επειδη η ΝΔ εχει ακομη αρκετους ηθικους ανθρωπους στις ταξεις της, αν γινει σε καποιον αποπειρα χρηματισμου να βγει να το καταγγειλει δημοσιως. Και θα δουμε τοτε πως θα τρεχει και δε θα φτανει η Κυρια μητσοτακη!!!

 16. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 11:07:11

  Αν είπε τέτοιο πράμα ο Κ, είναι είδηση (εκτός αν έχασα επεισόδια)
  Άντε μπράβο. Εκλογές Μάρτη, με Σαμαρά επάνω.

  ΥΓ. Πέρασε τελικά το Ν/Σ Ομπάμα, για το νέο σύστημα υγείας.

 17. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 11:15:10

  Γειά σου αδελφέ Κώστα.
  Προσωπικά τίποτα δε φοβάμαι. Μόνο ενδεχόμενη προβοκάτσια. Πάλι όμως, σε ποιά μορφή? Ότι ήταν να πουν για Σαμαρά, το είπαν. Μένω μόνο σ’ αυτό που γράφτηκε, “Σαμαράς. Έχω ακόμη μία σφαίρα”

  ΥΓ. Είδες χθες οι γεροντοκόρες?

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Υ. 08/11/2009 11:36:47

   Γειά σου φίλε Υ. Δε φοβάμαι τόσο τί θα πούν αλλά τί θα πληρώσουν..

   Καλά τους κάνανε τους Ολυμπιακούς.
   Ο Σαμαράς Ολυμπιακός δεν είναι? Κανείς δεν είναι τέλειος..

   • Υ. avatar
    Υ. @ Κώστας Θ. 08/11/2009 13:30:45

    Έχουν αυτοί χορηγίες. Λεφτά υπάρχουν (απ’ αυτούς πήρε το σύνθημα ο ΓΑΠ)
    Ψάξε τραγούδι “Φωτιά στο λιμάνι”. Ξύλινα σπαθιά, συμπολίτες, και καλοί!

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ Υ. 08/11/2009 11:43:35

   Γειά σου φίλε Υ. Δε φοβάμαι τόσο τί θα πούν αλλά τί θα πληρώσουν..

  • kaneis avatar
   kaneis @ Υ. 08/11/2009 13:13:14

   It's strange,
   how strong
   evil is....

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ kaneis 08/11/2009 13:40:09

    Ισχυρό, αλλά και ανίσχυρο ταυτόχρονα. Εμείς το κάνουμε ισχυρό. Είτε επειδή το υιοθετούμε, είτε επειδή δεν το πολεμούμε.

 18. markella avatar
  markella 08/11/2009 11:28:28

  Δηλ. Τι πιστευετε οτι θα συμβει αν δεν ψηφισει ο Κ το Παπουλια??

 19. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 11:36:22

  Καλώς τηνε
  Μα εκλογές φυσικά. Αν δε βγαίνουν οι 180? Εκτός αν τα Ντοράκια εντος Βουλής, το ρίξουνε. Σ’ αυτή τη περίπτωση, δεν πρέπει να το αποδεχθεί ο Παπούλιας.

  (Που χάθηκε το αδέλφι σου. Το σημερινό μεροκάματο? Είναι και Κυριακή, πάει διπλό. Φάκτορα ετοίμασε τα τσέκια)

 20. markella avatar
  markella 08/11/2009 11:39:36

  μια στιγμη.... για να βαλουμε τα πραγματα σε μια ταξη! δηλ. πιστευουμε οτι η ΝΔ δε θα ψηφισει Παπουλια..? ε?

 21. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 08/11/2009 11:40:21

  Ερώτηση: Πήρε σήμερα τηλέφωνο η Ντόρα να ευχηθεί στον Χριστοφοράκο?

 22. markella avatar
  markella 08/11/2009 11:45:04

  Γεια σου ρε Υ! Η ΜΙΚΡΗ εχει domestic biz και θα ερθει εντος ολιγου!
  Δε λες που με κολλησε και εμενα? και την εχω βρει εδω με τους φανατικους?
  Ασε που παιρνουν και τα μηνυματα και αλλοι... ξερω τι λεω!

 23. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 08/11/2009 11:48:57

  Ma oύτε με τους 15 του Καρατζαφέρη βγαίνουν τα κουκιά, Υ. Eύλογη συνεπώς η ερώτηση της markella!

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2009 11:50:26

  H NΔ αν εχει μυαλο θα ψηφισει οποιον προτεινει το ΠΑΣΟΚ γιατι αλλιως θα χασει με μεγαλυτερη διαφορα.
  Παντα τους πρωτους μηνες μιας νεας κυβερνησης η διαφορα αυξανει καθως ακομη υπαρχει ενθουσιασμος.
  Το 2004 η διαφορα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις εκλογες ηταν 4,5 μοναδες και τρεις μηνες μετα στις ευρωεκλογες ανεβηκε στις 9 μοναδες.
  Εδω βαλτε και το οτι επισημως η ΝΔ εχει δηλωσει οτι εκανε εκλογες προωρα ωστε να αντιμετωπισθει η παγκοσμια κριση και θα ειναι ανακολουθη αν ζητησει παλι εκλογες.
  Λοιπον αν δεν θελουμε να παθουμε χειροτερη ηττα θα ψηφισουμε φρονιμα και χωρις πολλες κουβεντες.

 25. mara avatar
  mara 08/11/2009 11:51:44

  Το "γύρισε" το συνέδριο με μαεστρία και οι σύνεδροι "ταρακουνήθηκαν" για τα καλά. Μέχρι χθές κοιμούνταν όρθιοι. Χθές όμως, μάλλον συνειδητοποίησαν, γιατί έγινε το "κλικ" στο κόσμο και τάχθηκε με πάθος υπέρ Σαμαρά.
  Ο κόσμος έχει ανάγκη από πολικούς με ιδεολογία και όραμα και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν, γιατί αλλιώς θα αξιολογηθούν αναλόγως όταν θα έρθει η ώρα....

  • Υ. avatar
   Υ. @ mara 08/11/2009 12:16:17

   Έχεις δίκιο. Το λέω εδώ και καιρό. Πολιτική Vs Διαχείρηση

   Μάρα, θέλουμε νέο ανέκδοτο.

 26. markella avatar
  markella 08/11/2009 11:54:38

  Ας βαλουμε τα γεγονοτα κατω...
  Η κυβερνηση εχει μια καυτη πατατα που δε θα ξεθυμανει ουτε σε δυο χρονια..ετσι?
  Η ΝΔ εχει μια νεα καυτη πατατα απο τις 29/11 και μετα Αν βγει ο Σαμαρας...αμην και αει... εχουμε μπροστα μας τετοια εσωκομματικη δουλεια που ο κ..... θα παρει φωτια!

  Φανταζεστε οτι ειμαστε για εκλογες? Η μηπως ο Σαμαρας που παιρνει μαζι του τους Καραμανλικους η τους περισσοτερους θα διανοηθει να ακυρωσει τον Καραμανλη?

  Ρωταω εγω τωρα...

 27. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 11:58:34

  Έχεις δίκιο. Εξ άλλου το πε κι ο ΚΚ στις προγραμματικές. Ο Σαμαράς αποκλείεται να πάει κόντρα. Άρα, σίγουρα Παπούλιας.
  Τότε, Βενιζέλος με τους συν, για εθνικό θέμα.

 28. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 12:02:05

  Ψυχραιμία, με παρέσυρε ο ελέυθερος, και δεν έκανα την αριθμητική. Όπως η Ντόρα, με το βίντεο για Σκόπια.

 29. markella avatar
  markella 08/11/2009 12:02:14

  Συμφωνω οτι η επιβεβαιωση της παραμονης ενος αρχηγου εχει τη σημασια του..

  Ομως χρυσε μου να ειμαστε ειλικρινείς?? Ποιος ειναι αυτος ο συνεδρος η ψηφοφορς, που εχχοντας το κομμα του σε αντιπολιτευση μια 4ετια, θα παει για αλλαγη αρχηγου ?
  Εχουμε ιδεα τι σημαινει αλλαγη αρχηγου? Η μηπως ξεχναμε σημερα τι συμβαινει, που ισως και να επιβαλλεται?
  Η να το θεσουμε και αλλιως... μηπως η Ντορα που εν παραμονη Καραμανλη στην εξουσια, καταφερε να δημιουργησει εναν εσωκομματικο μηχανισμό απαραμιλλου μεγεθους και εντασης, γνωριζει την καταληξη αρα προεξοφλει την παραμονη της?

 30. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 12:03:49

  O Σαμαράς απάντησε επί του θέματος γιατί ερωτήθηκε. Για την Μπακογιάννη θεωρείται αυτονόητο.

 31. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 12:04:35

  Αντιαθλητικός ήθελα να πω (όχι ψυχραιμία)

 32. larisaios onneditis avatar
  larisaios onneditis 08/11/2009 12:06:33

  Όπου σταθείς και όπου βρεθείς ένα όνομα ακούς.ΣΑΜΑΡΑΣ.Η μοναδική ελπίδα για την αναγέννηση της παράταξης.Προβλέπω άνετη επικράτηση με ποσοστά κοντά στο 60%..Όσο και αν τα συμφέροντα και τα τζάκια δεν το θέλουν..

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/11/2009 12:08:28

  Μαρκελλα η εκλογη αρχηγου θα γινεται οπως τωρα απο τη βαση καθε 4 χρονια.Αν η βαση ειναι ικανοποιημενη απο τον αρχηγο θα τον κραταει.Επισης προτεινει και προκριματικες εκλογες για υποψηφιους βουλευτες,νομαρχες,δημαρχους κλπ στις περιφερειες τους απο τα τοπικα μελη.
  Με αυτες τις προτασεις δεν μπορει να γινει πια λογος για μηχανισμους και κολπα.Τα μελη θα αποφασιζουν για ολες τις σημαντικες θεσεις.

  • markella avatar
   markella @ ψυχραιμια 08/11/2009 12:21:37

   Μηπως ξεχνας τον Καποδιστρια Νο 2??
   Αλλαζει ολο το σκηνικο παιδια... Μικροτερες και πιο ελεγχομενες ομαδες.

   Αλλα να σου πω και κατι..και ποιος μου λεει εμενα οτι σε 4 χρονια αν γινουν εκλογες για νεο αρχηγο της ΝΔ , και το κομμα ειναι σε τροχια νικης μας συμφερει να μπουμε σε εσωστρεφεια?

 34. markella avatar
  markella 08/11/2009 12:09:05

  Ο ανθρωπος ειναι

  ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ
  ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ
  ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ (γιατι απο λογιστες ...ΜΑς ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ)
  ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ

  Ολα αυτα εβγαλε στο λογο του...και να σας πω και λιγο οραμα περαν της διαχειρησης...μας χρειαζεται!

 35. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 12:26:46

  @B.K.Σ.....όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κανείς από τον δύο υποψήφιους αυτή την στιγμή δεν φαίνεται ικανός να πάρει στον δεύτερο γύρο 60%-70% ....και το γεγονός αυτό ίσως μειώσει τα περιθώρια δράσης και ελιγμών του νέου προέδρου....θα υπάρχει εξάλλου και ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση.....

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 12:36:30

   Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Διότι εμένα το ξαφνικό σπονσοράρισμα του Σαμαρά θα με έβαζε σε μεγάλες σκέψεις. Προσδοκώ ανάσταση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήρθε το 76% του ΟΧΙ για το Σχέδιο Ανάν. Μακάρι τα ΜΜΕ να λυσσάνε μέχρι τέλους για την Μπακογιάννη όπως έκαναν για το ΝΑΙ...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ B.K.Σ. 08/11/2009 14:00:13

    Ξέρω τι εννοείς και πέρασα από αυτές τις "συμπληγάδες" σκέψεων όταν έβλεπα εδώ στη Θεσσαλονίκη τη φυλλάδα "Σήμερα" να συμπλέει με το Σαμαρά, καθώς και τον Τράγκα να γίνεται... σαμαρικός! Λέω, αν έχεις τέτοιους φίλους... Όμως το σενάριο που λέμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς να προβεί ο Σαμαράς σε αχρείαστους και βλαβερούς για την ηθική του υπόσταση συμβιβασμούς. Αν ο Σαμαράς πάρει κεφάλι σταθερά στις δημοσκοπήσεις (πράγμα που έρχεται, γι' αυτό κάποιοι λαγοί της Ντόρας έλεγαν σήμερα να... απαγορευθούν!), τότε ο σκληρά κομματικός Νεοδημοκράτης θα ψηφίσει με το ένα και μοναδικό κριτήριο που τον ενδιαφέρει: ποιος διαφαίνεται ότι θα εκλεγεί, για να είναι με τον ισχυρό και, δευτερευόντως, ποιος θα του ξαναδώσει προοπτική εξουσίας. Όσο θα βλέπει ότι η Ντόρα δεν τραβάει, τόσο θα την εγκαταλείπει. Και αυτό θα γίνει τσουνάμι. Το 60% που γράφτηκε το θεωρώ λίγο. Αν (αν, λέμε) νικήσει η Ντόρα θα νικήσει με 51%. Αν νικήσει ο Σαμαράς θα θριαμβεύσει. Ποσοστά ας μη γράφουμε, πάντως προσωπικά δεν θα θεωρούσα έκπληξη και το 70%.

    Δεν είναι όλοι σαν κι εμάς που μας διέπει κάποια αγνότητα και ταχθήκαμε χωρίς να το σκεφτούμε με το Σαμαρά, μόνο και μόνο επειδή το πιστεύαμε. Δεν το λέω για να περιαυτολογήσω και να κατατάξω τον εαυτό μου στους "αγνούς", αλλά το λέω διαπιστωτικά. Βλέπεις ακόμη και ανθρώπους σαν την Παπακώστα και το Μανώλη τι διαφορά ποιότητας έχουν σε σχέση με τους υποστηρικτές της Ντόρα, από Μιλτ. Βαρβιτσιώτη μέχρι Γιακουμάτο και Θ. Γιαννόπουλο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν είδαν ποτέ υπουργιλίκι οι δυο τους επί ΚΚ, αν και έχουν πολύ υψηλότερο δείκτη ευφυίας, ευφράδειας και εντιμότητας από το μέσο υπουργό της διακυβέρνησης ΚΚ. Θα έλεγα μάλιστα, ακριβώς γι' αυτό δεν έγιναν Υπουργοί, επειδή κυριαρχούσαν "δομικά", συστημικά οι φελοί. Υποταγμένες συνειδήσεις, μηδενικό πολιτικό βάρος. Αυτούς ευνοούσε η ΝΔ μέχρι σήμερα.

    Σήμερα έχει αρχίσει η μεγάλη ανατροπή στο χώρο του τύπου. Αγόρασα Παρόν (για να ενημερωθώ) και Καθημερινή (για να πιάσω κλίμα από την πλευρά της ΝΔημοκρατικής διαπλοκής. Το Παρόν συγκρατημένο, αν εξαιρέσουμε το άρθρο του πάντα καταπληκτικού Ν.Ζ., και τον επίσης καταπληκτικό Κώστα Νικολάου, που είπε κάτι που μας έχει διαφύγει: Ότι η Ντόρα είναι ένα ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΈΝΟ ΤΙΠΟΤΑ. Η Καθημερινή, μου έκανε εντύπωση που όσα άρθρα αναφέρονταν στη διαδοχή είχαν προτίμηση στο Σαμαρά, είτε ευθεία, με την έννοια της έκφρασης προτίμησης στο πρόσωπό του (Γιανναράς, Ιορδανίδης) είτε συγκεκαλυμένη, με την έννοια της υποστήριξης θέσεων Σαμαρά. Εντύπωση μου έκανε ο Ζούλας, πρωτοπαλίκαρο του καραμανλισμού, που πήρε σχεδόν ανοιχτά θέση υπέρ Σαμαρά, διατυπώνοντας εμμέσως αλλά σαφώς τη θέση ότι οι διαχωριστικές γραμμές μητσοτακισμού - καραμανλισμού υπάρχουν ακόμη, όσο και αν θέλει να τις κρύβει η πλευρά Ντόρας. Επεσήμανε και το άλλο: Ο Μητσοτάκης είναι εξαφανισμένος! Τίποτα, μιλιά! Είναι προφανές ότι πρόκειται για στρατηγική κίνηση, με την έννοια να μην ξυπνήσει αντιπάθειες και να μην αναδείξει διαχωριστική γραμμή μητσοτακισμού-καραμανλισμού.

    Χθες μόλις συζητούσαμε με τον Ψυχραιμία για την Αυριανή. Σήμερα η Αυριανή προβάλλει Αντώνη στην πρώτη σελίδα και μούγκα για την κυρία. Χθες σας έλεγα για τον Αντέννα και τη διακριτική ισορροπία που, επιτέλους, έρχεται στα λοιπά κανάλια, ακόμη και στο Μέγκα. Κάτι συμβαίνει. Κάτι έχει αλλάξει. Ας ελπίσουμε, χωρίς παραχωρήσεις Αντώνη. Αν και πιστεύω ότι δεν χρειάστηκαν. Ωστόσο, ας είμαστε καχύποπτοι για να κρατήσουμε τον έλεγχο ως λαός.

    Το μόνο πόυ μένει είναι να παραδεχτεί η Ντόρα την ήττα της και να δούμε τη διαχείριση που θα κάνει από εδώ και πέρα. Θα έχει μεγάλη σημασία. Ο Σαμαράς θα πρέπει να φανεί μεγαλόψυχος, αλλά χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε θέσεις (τόσο με την έννοια της άποψης, όσο και με την έννοια της καρέκλας-εξουσίας) και να κρατήσει όλα τα όπλα στο δικό του οπλοστάσιο, να μην ενδώσει στο παραμικρό της αίτημα. Μεγαλόψυχος προς τα έξω δηλαδή, ενωτικός, αλλά να δεχθεί μόνον παράδοση άνευ όρων. Τι άνευ όρων δηλαδή, και μόνον που θα γλιτώσει την ξεφτίλα ενός 25-30%, χάρη στον εαυτό της κάνει.

    Ένα πράγμα σας λέω: δεν είναι τυχαίο ότι χθες το βράδυ προσπαθούσαν να περάσουν απο το επιτελείο της Ντόρας την εικόνα του "ντέρμπυ". Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς.

    Σημαντιό βαρόμετρο θα είναι αύριο και η GPO που θα βγάλει ο Πρετεντέρης. Αν τολμήσει δηλαδή. Αν δείχνει κι αυτή Σαμαρά, όλα τελείωσαν για τη Μητσοτάκαινα. Στο καλό.

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Επώνυμος 08/11/2009 14:09:56

     Προσωπικά θέλω οι δημοσκοπήσεις ακόμη κι αν δείξουν ένα μικρό προβάδισμα στον Σαμαρά να μην αποτυπώσουν επουδενί αυτό το 70% και την αναγκάσουν να αποχωρήσει. Αυτό το σύστημα που αυτή τη στιγμή εκφράζεται μέσω της Μπακογιάννη μόνον εάν ηττηθεί τώρα θα αναγκασθεί να επαναπροσδιορισθεί δομικά. Θα αναγκασθεί να ανοίξει τα μάτια του και τα αυτιά του στις πανευρωπαϊκές ζυμώσεις για παράδειγμα σε θέματα ταυτότητας. Επαίρονται οι επαϊοντές του πως αποτελούν την αφρόκρεμα της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα και είναι οι πλέον μίζεροι, ηττοπαθείς και παραιτημένοι από την ίδια καθαυτή τη Σκέψη που διαχωρίζει τα έλλογα από τα άλογα όντα.

  • markella avatar
   markella @ fatfat 08/11/2009 12:48:34

   Ναι...και να μεινει σαν ενας καθημερινος προβληματισμος στον αρχηγο της ΝΔ !
   Ο φοβος σωζει τα ερμαια!

  • σταμ avatar
   σταμ @ fatfat 08/11/2009 12:58:48

   ,,,η δυναμικη που δημιουργειται πιθανον βγαζει σαμαρα με μεγαλη διαφορα

 36. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 12:42:49

  Για όσους διαβάζουν Καθημερινή ξέρουν πως ο Ιορδανίδης είναι για τη Νέα Δημοκρατία ο κατεξοχήν αναλυτής της εφημερίδας που έχει την καθολική επιρροή.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ B.K.Σ. 08/11/2009 14:04:18

   Δυστηχως η υπολοιπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με μετοχο τον εφοπλιστη Μαρινακη, κουμπαρο της Θοδωρας, εχει παρει θεση υπερ της Μητσοτακαινας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ B.K.Σ. 08/11/2009 14:10:28

   Ναι μεν αλλά, φίλε Γιάννη. Διάβασε τη σημεριή Καθημερινή προσεκτικά όλα τα σημεία της που αναφέρονται στη διαδοχή. Δες ποιοι γράφουν για τη διαδοχη και, κυρίως, ποιοι ΔΕΝ γράφουν. Όλο το κατεστημένο της εφημερίδας απέχει και τα μόνα άρθρα που υπάρχουν είναι ως επί το πλείστον φιλοσαμαρικά. Αν εξαιρέσουμε το ρεπορτάζ, που είναι προσεγμένα ουδέτερο.

 37. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 12:50:24

  @ Υ.....ανεξάρτητα από το ποιος θα γίνει πρόεδρος στην ΝΔ, θα είναι τεράστιο λάθος να υιοθετήσει η ΝΔ την πρόταση του κυρίου Καρατζαφέρη για να μην υπερψηφιστεί ο κύριος Παπούλιας για πρόεδρος Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010 και να προκηρυχθούν με αυτόν τον τρόπο εκλογές.
  1) Η ΝΔ θα χάσει την αξιοπιστία της.....ο κύριος Καραμανλής έχει ήδη δεσμευθεί δημόσια για την υποστήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του κυρίου Παπούλια, στην προεδρική εκλογή του 2010.
  2) Για την ΝΔ η εξουσία δεν πρέπει αυτή την στιγμή να είναι αυτοσκοπός.Για την ΝΔ πρέπει να προέχει τώρα,όχι να έρθει γρήγορα ξανά στην εξουσία, αλλά να αποκτήσει ξανά πρώτα επαφή με την κοινωνία, να ενδιαφερθεί και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των πολιτών, να συζητήσει και να καταλάβει τα λάθη και τις παραλείψεις που την οδήγησαν στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να προέχει για την ΝΔ, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ένα τακτικό συνέδριο, όπου θα συζητηθούν και να καθοριστούν τα αίτια αποξένωσης και αποκοπής από την κοινωνία που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή....μόνο η εκλογή νέου προέδρου δεν σημαίνει τίποτα( που μπορεί να εκλεγεί και με μικρή πλειοψηφία), πρέπει να γίνουν ριζικές τομές μέσα στο κόμμα και να τους γίνει το πάθημα που έπαθαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν τους γίνει ΜΑΘΗΜΑ...να είσαι σίγουρος ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση του κυρίου Καρατζαφέρη και γίνουν τελικά εκλογές και τις κερδίσει η ΝΔ, σύντομα θα κάνουν την επανεμφάνισή τους οι απαράδεκτες νοοτροπίες, οι "λουδοβίκειες" και "ναπολεόντειες" συμπεριφορές που όλους μας εξόργισαν και τις οποίες καταδίκασε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός...

  • markella avatar
   markella @ fatfat 08/11/2009 12:52:15

   FATFAT
   Συμφωνω απολυτα... Κανεις δεν ακυραωνει τον Καραμανλη!
   Οπως το κρατος ετσι και το κομμα εχει συνεχεια!

  • Υ. avatar
   Υ. @ fatfat 08/11/2009 13:02:53

   Φατφατ, η απάντηση της Μαρκέλας, και δική μου. Εξ άλλου τα λέμε πιο πάνω.

 38. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 12:52:08

  πως είναι δυνατόν η ΝΔ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2010, χωρίς να έχει συζητήσει καθόλου τα αίτια της πρόσφατης εκλογικής συντριβής της?

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 13:09:56

   Ο Σαμαράς ήταν σαφής. Κι εγώ είχα σκεφθεί αυτή την περίπτωση και την είχα εκφράσει ως απορία εδώ, και την επόμενη ημέρα διάβασα σε συνέντευξή του που διευκρίνιζε το θέμα χωρίς πολλά πολλά.
   Προσθέτω μόνον ως προσωπικό συμπέρασμα πως οψέποτε γίνουν εκλογές δεν θα γίνουν εξαιτίας της εκλογής Προέδρου από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ B.K.Σ. 08/11/2009 13:10:55

    εκτός κι αν βγει η Μπακογιάννη και προτείνει τον Μητσοτάκη για πρόεδρο :Ρ

    • loretta avatar
     loretta @ B.K.Σ. 08/11/2009 17:21:16

     ....Ε ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ το ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ...1,2,3,4,5,6,7!

 39. markella avatar
  markella 08/11/2009 12:55:15

  Εκλογες με
  Οικονομια στα χαλια της
  ΝΔ μη ανασυγκροτημενη

  Ειναι αυτοκτονια! Δε θα μας κανει κακο η αντιπολιτευαη!
  Εινα

 40. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 13:01:24

  @ B.K.Σ....τα Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα μπορεί να ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν, όπως γράφεις, αλλά σίγουρα δεν επηρέασαν τους Κύπριους, οι οποίοι ψήφισαν κατά συνείδηση.....μην ξεχνάς ότι το πρόβλημα της κατοχής το ζουν καθημερινά και έχουν παραστάσεις,βιώματα,εμπειρίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν σίγουρα.....και με την ψήφος τους τάχθηκαν στο πλευρό του αείμνηστου Παπαδόπουλου....

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 13:05:03

   Και στην Κύπρο ήταν το ίδιο, αν και εκεί δεν τα έπαιρνε να είναι τόσο προκλητικά. Ο ιδανικός συνδυασμός είναι τα αμφίρροπα αποτελέσματα που να τους δίνουν ελπίδες να ξεσαλώνουν και να αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στην βάση να εκφρασθεί χωρίς καπέλωμα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 08/11/2009 13:38:53

   Καλά, ας μην ήταν ο Τάσσος και θα σου έλεγα εγώ πόσο θα επηρεάζαν. Βρε ξυπνήστε, ο Κύπριος όσο κι αν το παίζει ανεξάρτητο κράτος κάνει τελικά αυτό που του λέει η Ελλάδα. Πότε θα το καταλάβουμε;

 41. dante alligeri avatar
  dante alligeri 08/11/2009 13:17:25

  Προτείνω μόνο το
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1604.aspx?ID=1604

 42. sauraki avatar
  sauraki 08/11/2009 13:27:36

  Είναι φανερό πως ο αγώνας για τον κ. Σαμαρά αρχίζει από Δευτέρα. Η Κυρία ξεκίνησε πριν από δυό χρόνια. Αυτό απλά σημαίνει ότι η δυναμική Σαμαρά τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Χωρίς να θέλω να κάνω τον Προφήτη πιστεύω ότι η νίκη Σαμαρά θα είναι καθαρή και από τον πρώτο γύρο. Καλά θα κάνουν οι διαπλεκόμενοι να μετριάσουν την στηριξή τους στην Κυρία για να μην ξεφτιλιστούν εντελώς. Τέλος πιστεύω πως αν όλα τα μέλη της ΝΔ μάθαιναν το ύπουλο παιχνίδι που στήθηκε σε βάρος του κ. Σαμαρά το 1993 η Κυρία θα είχε ήδη αποσύρει την υποψηφιότητα της.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ sauraki 08/11/2009 13:37:03

   Να διαφωνήσω μόνο με το ότι η Ντόρα ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια. Δε λες καλύτερα 20? Και το 97 ενδιαφερόταν αλλά δεν της εβγαιναν τα κουκιά και έτσι η Οικογένεια αποφάσισε να δουλέψει για τον Σουφλιά. Είχε δώσει τα ρέστα της το Μητσοτακεϊκο σε εκείνη την εκλογή αλλά τα σχέδια χάλασαν από την εμφάνιση Καραμανλή.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Θ. 08/11/2009 14:06:32

    20 χρόνια... Καλά το λες. Από την επομένη της δολοφονίας του Παύλου...

 43. kaneis avatar
  kaneis 08/11/2009 13:33:07

  Γιατί δευτερολόγησε, η κυρία Μητσοτάκη;
  Τι μας διευκρίνισε και δεν το κατάλαβα;

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ kaneis 08/11/2009 13:39:13

   Είδε ότι τα πράματα στο συνέδριο δεν δημιούργησαν κλίμα υπέρ της και κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις

   • kaneis avatar
    kaneis @ Κώστας Θ. 08/11/2009 13:51:12

    Το αποτέλεσμα όμως είναι...μήδεν !
    Ούτε στην πρώτη, ούτε και στην δεύτερη εμφάνισή της στο Συνέδριο, κατάφερε να δώσει στίγμα, ώστε να κερδίσει κάποιες εντυπώσεις.
    Το ίδιο παρακμιακό, παλαιοκομματικό προφίλ εξακολουθεί, να διατηρεί!

  • loretta avatar
   loretta @ kaneis 08/11/2009 16:25:22

   Μας επιβεβαιωσε τον πανικο της...και οτι επεται του ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!

 44. markella avatar
  markella 08/11/2009 13:38:10

  Καταλαβε απο τα καναλια...
  Οτι πολιτικο στιγμα δεν εδωσε..
  Μαλλον δεν της το ψιθυρισαν...ΤΗΣ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ!!
  Και δεν καταλαβα??
  Γιατι και καλα η πολιτικοιδεολογικη ανανεωση ενος κομματος συνδεεται απαραιτητα με την εσωστρεφεια?
  Ας μου το εξηγησει καποιος αυτο!

  • kaneis avatar
   kaneis @ markella 08/11/2009 13:59:23

   ...κατά το παλιομοδίτικο, όποιος σκέφτεται, είναι κουλτουριάρης, άρα εσωστρεφής!
   Παρακμιακές σαχλαμάρες, δηλαδή!

   • loretta avatar
    loretta @ kaneis 08/11/2009 16:24:34

    εσυ αλλο kaneis απο το kanis??

    • kanis avatar
     kanis @ loretta 08/11/2009 17:57:37

     to idio kardia mou !

  • Υ. avatar
   Υ. @ markella 08/11/2009 14:01:06

   Μην μας διαφεύγουν οι τάσεις. Και καλό είναι να υπάρχουν, ώστε να παραχθεί διάλογος και ζύμωση (μιλώ για την ιδεολογικοπολιτική ανανέωση), συνεπώς και μια εν τέλει καταλήγουσα συνισταμένη. Αν όχι, θα προκύψει μια μονοδιάστατη (όπως κατά Μαρκούζε) επιβολή. Τώρα, αν αυτός ο διάλογος και η ζύμωση, ξεφύγει από τα στενά κομματικά φόρα (που γεννά αναγκαστικά εσωστρέφεια), και βγει στη κοινωνία, ακόμη καλύτερα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Υ. 08/11/2009 14:13:18

    Οι τάσεις χρειάζονται φίλε Υ. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχει το εξής: Με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου, έχεις κάποια λαμόγια να προσπαθούν να επιβάλουν τη θέση τους ως μοναδική αλήθεια. Εγώ συζητάω μόνον με όποιον μου φαίνεται καλοπροαίρετος. Με τους λοιπούς κάνω απλώς πόλεμο. Χωρίς να τους αποκλείουμε το δικαίωμα του λόγου, δεν θα τους θεωρήσουμε πάντως ισότιμους καλοπροαίρετους συζητητές. Πολύ απλά, δεν είναι και στο μυαλό τους έχουν πάντοτε υστεροβουλία.

    Υπάρχει πληθώρα καλοπροαίρετων με αντίθετη άποψη. Γιατί να περιοριστούμε να συζητάμε με τα λίγα λαμόγια, που δεν έχουμε άποψη αλλά στρατευμένη στο συμφέρον τους εκστρατεία πειθους του πλήθους;

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 08/11/2009 14:26:20

    Εντάξει. Εννοείται ότι μέσα από τη διαδικασία, γίνονται αντιληπτοί οι μεν και οι δε, οπότε λειτουργείς όπως εσύ αναφέρεις.

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 08/11/2009 14:28:13

    Η αναφορά μου είχε ως αρχή το other things being equal

    • markella avatar
     markella @ Υ. 08/11/2009 14:33:58

     Μεγαλη κουβεντα το other things being equal... και βαθια πονεμενη ιστορια!

 45. markella avatar
  markella 08/11/2009 14:12:11

  H Decadance βρισκεται σε αυτους που εχουν την πολιτικη αναιδια να θεωρουνε οτι ολα ειναι καλως καμωμενα.

  Δεν ειναι και αυτο πρεπει να αντιμετωπιστει... Τις ευθυνες τις ξερουν καλα αυτοι που τις εχουν. Δεν ειναι και χαζοι.

  Επαφειω μεγαλο μερος της πιστης μου στο Σαμαρα ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
  Οτι δηλ. θα κανει αυτο το ανοιγμα της ουσιαστικης κουβεντας χωρις προσκομματα και φοβιες!
  Στο κατω κατω...ειναι πια καιρος να βγουμε απο το ακοπο βολεψιδι "οτι απλα ανηκουμε σε ενα κομμα".

 46. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 08/11/2009 14:19:37

  Το συνεδριο απ[οτελει ηδη παρελθον. Ολοκληρώθηκε και περασε στην ιστορια. τωρα μπαινουμε δυναμικα στη χαχη των 20 ΗΜΕΡΩΝ. Τωρα σιωπουν οι μηχανισμοι και μιλά η κοινωνια. Μιλα η βαση της ΝΔ που εχει αναγκη απο οραμα και ελπιδα, μακρυα απο βαρωνους, συμφεροντα, οικογενειοκρατια, παλαιοκομματισμο..ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΣΑΜΑΡΑ

 47. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 15:39:45

  Ο κύριος Σαμαράς εδώ και μερικές ημέρες εμφανίζεται ως πιστός – αν όχι και ο μοναδικός - θεματοφύλακας των αρχών και της παρακαταθήκης του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή
  Ο κύριος Σαμαράς δήλωσε πρόσφατα δημόσια ότι εμπνέεται από τον Κων/νο Καραμανλή και ότι “τιμά το δάκρυ του για την ελληνική Μακεδονία”.
  Τι έχει δηλώσει όμως στο παρελθόν ο κύριος Σαμαράς για τον Κων/νο
  Καραμανλή?
  Έχει δηλώσει ποτέ “ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο”?
  Έχει ζητήσει ποτέ με δήλωσή του επιτακτικά “να φύγει ο Κων/νος Καραμανλής”?(εννοεί να παραιτηθεί από Πρόεδρος Δημοκρατίας), προκαλώντας μάλιστα την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ με σχετική ανακοίνωσή της?
  Έχει δηλώσει ποτέ, κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Καλαμάτα, για τους κυρίους Κων/νο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου ότι “είναι κατάκοπες πολιτικά ηγεσίες που από εγγυητές σταθερότητας έχουν εξελιχθεί σε παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας”?
  Πότε έλεγε την αλήθεια για τον Κων/νο Καραμανλή?
  Τότε ή τώρα?
  Ο κύριος Σαμαράς που τώρα επικαλείται ηθικές αρχές και αξίες, που προτάσσει τώρα την ηθική ακεραιότητα, δεν εξαπέλυε στο παρελθόν συστηματικές επιθέσεις στον Κων/νο Καραμανλή, και κατά προέκταση στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας?
  Ο κύριος Σαμαράς είχε ποτέ χαρακτηρίσει “άκρως ενδιαφέρουσα θέση”, πρόταση για συνομοσπονδία “Νέας Γιουγκοσλαβίας-Ελλάδας-Σκοπίων”?
  Θυμάστε πως είχε χαρακτηρίσει την ίδια πρόταση ο Κων/νος Καραμανλής, που τότε ασκούσε τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας?
  Μην μου απαντήσετε αμέσως…..ανατρέξτε πρώτα στα αρχεία της εποχής και περιμένω να με διαψεύσετε ή να αποδείξετε ότι γράφω ψέμματα…..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 08/11/2009 15:47:33

   Άλλες οι πολιτικές συνθήκες εκείνης της εποχής. Ο Σαμαράς ήταν διωγμένος πρώτα από τον Καραμανλή και μετά από το Μητσοτάκη. Ο Καραμανλής ήταν που είχε πει στο Μητσοτάκη "διώξτον" μέσα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και γιατί; Διότι ο "νεαρός" τόλμησε να κάνει "υπόδειξη" στον Εθνάρχη να κάνει δήλωση για τη Μακεδονία. Που, βέβαια, την έκανε δεκαπέντε μέρες μετά. Μετά, τον Οκτώβριο, του την έφερε και ο Έβερτ... Τι περίμενες, να είχε πολλή εκτίμηση στον γέρο τον Καραμανλή τότε;

   Σε μια ιστορική συνέχεια, όμως, ο Σαμαράς δεν αποδεικνύεται σε διαφορετικούς δρόμους με τον Καραμανλισμό. Κάποιες λεκτικές εξάρσεις είναι λογικό να έγιναν σε μια εποχή αντιπαράθεσης του Σαμαρά με τους εχθρούς του που είχαν μείνει στη ΝΔ και τη νέμονταν χωρίς να το "δικαιούνται", ας πούμε, με βάση τις αμοραλιστικές τους περγαμηνές. Όμως η πορεία ήταν παράλληλη. Όταν η καραμανλική πτέρυγα απομακρύθνθηκε από τον ανίκανο τον Έβερτ και πήγε στον φοιτητικό του φίλο, τον Κωστάκη, τότε τα πράγματα άλλαξαν και ο Σαμαράς επανασυνδέθηκε με την καραμανλική του καταγωγή.

   Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε αύριο, τι αρχηγό έχουμε να διαλέξουμε αύριο. Το καταλαβαίνω ότι είναι το τελευταίο σας επιχείρημα οι δηλώσεις αυτές, τι να κάνουμε, κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς, αλλά δεν νομίζετε ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πετάξετε έξω από τη διεκδίκηση τη Ντόρα μια ώρα αρχύτερα; Όσο δεν τη βοήθησαν οι δηλώσεις του Μεϊμαράκη, άλλο τόσο δεν θα τη βοηθήσει αυτή η ανακύκλωση παλιών δηλώσεων. Δεν έχει άλλα επιχειρήματα, της τελείωσαν. Αυτό καταλαβαίνει ο Νεοδημοκράτης.

   Καληνύχτα σας και καλά κρασιά.

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ fatfat 08/11/2009 16:34:52

   Fatfat εμείς οι καραμανλικοί ξέρουμε πολύ καλά γιατί δίνουμε το χρίσμα στον Σαμαρά. Γιατί αυτός αντιπροσωπεύει την παράδοση και τις αρχές μας και μπορεί να εγγυηθεί την συνέχεια της παράταξης. Αυτές οι δηλώσεις που γίνανε σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο δεν ανατρέπουν την ουσία. Αλλωστε κανείς δεν είπε ότι και ο Καραμανλής δεν έχει κάνει λάθη. Η συμπεριφορά του απέναντι στον Σαμαρά ήταν ένα από αυτά.

 48. mara avatar
  mara 08/11/2009 15:51:15

  Μην στεναχωριέσαι ψηλοθοδώρα μου.
  Για θυμήσου τί έλεγε ο μπαμπάκας για το όνομα των σκοπίων κάποτε "τί σημασία έχει το όνομα? σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει..." έ! λοιπόν, "τί σημασία έχει που θα γίνει αρχηγός ο Σαμαράς? σε δέκα χρόνια θα το έχεις χωνέψει..."

  Υ.Γ. φίλε μου Υ μην με τσιγκλάς, γιατί δεν θέλω και πολύ να βγάλω χολή....

  • loretta avatar
   loretta @ mara 08/11/2009 16:21:58

   Βρε ΜΑΡΑ ο φιλτατος Υ απλα σου ανοιγει το δρομο..!!

   Παρε φορα και πεσ τα ολα!!Απ'οτι βλεπεις κανενας μας εδω μεσα δεν ειναι εγκρατής!!

 49. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 16:12:49

  ομοίως:
  ΦατΦατ κανείς πολιτικός δεν είναι στο απυρόβλητο, ούτε ο Καραμανλής ο Κωνσταντίνος του η Κύπρος είναι μακράν, που τόχει κάνει γαργάρα 35 χρόνια όλη η πατριωτική δεξηά.
  Επειδή όμως εμένα δεν μου τα δίνουν έτοιμα και δεν παίρνω γραμμή στο μέηλ μου προκατασκευασμένες γραμμές και επιχειρήματα και επειδή ξέρω την πορεία του κάθε πολιτικού από τότε που τους ζω και τους παρακολουθώ, θυμάμαι πολύ καλά την αλαζονεία του Καραμανλή ως Προέδρου στο θέμα με τον Σαμαρά. Σε πληροφορώ με την ίδια αλαζονεία αντιμετώπιζε και ο Παπανδρέου τον ίδιο του τον γυιό που είναι σήμερα πρωθυπουργός, μόνον που οι πασόκοι στα επικοινωνιακά είναι μανούλες ενώ οι δεξηοί ακόμη σπουδάζουν…
  Το αν ο Σαμαράς που θήτευσε δίπλα στον Αβέρωφ και στον Μητσοτάκη υπεραμύνεται των εθνικών επιλογών του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Μακεδονικό δεν σημαίνει πως εμένα με δεσμεύει να αποδεχθώ ως σύνολη την προσωπικότητα αυτού που χρειάστηκε να στεγνώσει την ψυχή του για την πατρίδα. Να μην την στέγνωνε. Υπάρχει και άλλος τρόπος να την υπηρετήσεις, μόνον που αυτός προϋποθέτει άλλου είδους ψυχή.

 50. loretta avatar
  loretta 08/11/2009 16:19:55

  Συμφωνο απολυτως μαζι σου ΒΚΣ...φαιντεται οτι τα κεντρα αυτα εχουν χασει την ψυχραιμια τους και προσπαθουν ποικιλοτροπως να αλλαξουν την ατζεντα ως αναφορα την ΘΟΕΔΩΡΑ.

  Ειναι πασιφανες οτι δεν εχουν λαβει τα μυνηματα του κοσμου ..!!

  και τελικα γιαυτους δεν ισχυει το καλλιο αργα παρα ποτε..!!

 51. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 17:19:02

  δεν μπορείς να θεωρείσαι πολιτικά και ηθικά συνεπής, όταν επιτίθεσαι συστηματικά στον Κων/νο Καραμανλή και τον κατηγορείς θρασύτατα(μην ξεχνάμε ότι ήταν εκείνη την περίοδο πρόεδρος της Δημοκρατίας) και μετά από χρόνια,επειδή σε συμφέρει, του πλέκεις το εγκώμιο και δηλώνεις πιστός θεματοφύλακας της παρακαταθήκης του.....πότε έλεγε ψέμματα ο κύριος Σαμαράς για το κύριο Καραμανλή? Τότε ή σήμερα?
  Αυτή την ηθική ακεραιότητα ευαγγελίζεται?
  Που σήμερα λέμε και αύριο ξελέμε?
  Που σήμερα λοιδορούμε και κάνουμε φραστικές επιθέσεις σε κάποιον και αύριο του πλέκουμε το εγκώμιο και τον εκθειάζουμε χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα, μόνο και μόνο επειδή μας συμφέρει?
  Είναι γνωστό ότι το καραμανλικό στρατόπεδο θα συμμαχούσε ακόμα και με τον διάολο, για να εμποδίσει την κυρία Μπακογιάννη, την κόρη του κυρίου Μητσοτάκη, να γίνει πρόεδρος της ΝΔ...επειδή δεν έχει τώρα καμιά σοβαρή εναλλακτική πρόταση το καραμανλικό στρατόπεδο στηρίζει τον κύριο Σαμαρά....τον άνθρωπο που το 1993-1994 καταφερόταν εναντίον του Κων/νου Καραμανλή με αλλεπάλληλες φραστικές επιθέσεις.....αλλά τώρα το καραμανλικό στρατόπεδο μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο "να γίνει πρόεδρος η κόρη του Μητσοτάκη", τα ξεχνάει σκόπιμα όλα τα ατοπήματα του κυρίου Σαμαρά, και επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια "αγιοποίησης" του κυρίου Σαμαρά.....ως και η λαλίστατη κυρία Παπακώστα δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση, ότι η γραμμή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην σύνοδο του Βουκουρεστίου οφειλόταν στον κύριο Σαμαρά!!!!!(ο οποίος διαφωνεί με την σύνθετη ονομασία, αλλά η κυρία Παπακώστα του απέδωσε τα εύσημα γιατί απλώς τον υποστηρίζει...)
  Και αυτοί που μέχρι χθες υμνούσαν τον κύριο Καραμανλή(τον νεώτερο), σήμερα υμνούν τον κύριο Σαμαρά.....του αποδίδουν υπερβολικούς χαρακτηρισμούς,τον παρουσιάζουν ως πολιτικό "Μεσσία" και για όλα τα κακά του κόσμου κατηγορούν την κυρία Μπακογιάννη και την οικογένειά της...και κάποιοι ματαιοπονούν όταν προσπαθούν να περάσουν την εντύπωση ότι την κυρία Μπακογιάννη στηρίζουν όλα τα "κακά" στελέχη της ΝΔ που ευθύνονται για την πρόσφατη εκλογική συντριβή, ενώ με τον κύριο Σαμαρά συντάσσονται όλα τα "άσπιλα" και "ηθικά" στελέχη της ΝΔ(που ασφαλώς και δεν ευθύνονται για την εκλογική ήττα).

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 17:37:22

   "ως και η λαλίστατη κυρία Παπακώστα δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση, ότι η γραμμή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην σύνοδο του Βουκουρεστίου οφειλόταν στον κύριο Σαμαρά!"
   Η Παπακώστα ξέρει τι της γίνεται εν αντιθέσει με σένα. Κι εμείς δεν γίναμε εχθές ενεργοί πολίτες για να έρχεσαι να μας τρίβεις εσύ στη μούρη μας την έλλειψη ενασχόλησής σου με τα κοινά. Εκείνες τις μέρες ΦΑΤΦΑΤ ήμασταν και στο διαδίκτυο και διαβάζαμε εφημερίδες. Αφού σ΄ έπιασε ο πόνος να ξημερωθείς να βρεις τι παίχτηκε εκείνο το δεκαήμερο πριν το Βουκουρέστι και να μας ξανάρθεις. Το ό,τι σου τα στέλνουν έτοιμα αποδεικνύεται απ΄ το ό,τι δεν συνεχίζεις τον διάλογο όταν σου προκύπτουν επιχειρήματα και όχι συνθήματα, γιατί με τα συνθήματα θέλεις να συνδιαλέγεσαι.
   Όσο για το πολιτικά και το ηθικά συνεπής ο μόνος που δεν μπορεί να κατηγορηθεί είναι ο Σαμαράς. Πετάχτηκε εκτός πολιτικού συστήματος για δέκα χρόνια εξαιτίας της πολιτικής του και της ηθικής του συνέπειας. Και ξέρεις η Μακεδονία παρεπιπτόντως δεν είναι του Καραμανλή, είναι των Ελλήνων, και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν είς εξ ημών. Αυτά.

 52. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 18:01:30

  @ B.K.Σ......ισχυρίζεσαι ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται...ισχυρίζεσαι ότι δεν ασχολούμαι για τα κοινά, ότι μου τα στέλνουν έτοιμα......δικαίωμά σου να ισχυρίζεσαι ό,τι θέλεις....αλλά αποφεύγεις να μου απαντήσεις...πιάνεσαι από κάτι που έγραψα για την κυρία Παπακώστα και την σκαπουλάρεις με μια προσωπική επίθεση εναντίον μου.....ρωτάω ξανά......για τον Κων/νο Καραμανλή πότε έλεγε ψέμματα ο κύριος Σαμαράς? Όταν μίλαγε "για κατάκοπες ηγεσίες" και για "παράγοντες αστάθειας" το 1994 ή τώρα που έλεγε δημόσια πως εμπνέεται από τον Κων/νο Καραμανλή? Μπορεί κανείς να μας εξηγήσει πως κάποιος εμπνέεται από έναν - κατά δήλωσή του - παράγοντα αστάθειας ?
  Και μην μου πείτε ότι πρόκειται για μια λεκτική έξαρση, γιατί αυτές οι συστηματικές φραστικές επιθέσεις κράτησαν πάνω από ένα χρόνο.....
  Και οι προσωπικές επιθέσεις που έκανε στον Κων/νο Καραμανλή και κατά προέκταση στον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ηθικές ή ανήθικες? Αυτές οι φραστικές και εξωθεσμικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδηλώνουν αρχές,ακεραιότητα,ήθος?
  Αυτές οι φραστικές και εξωθεσμικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κινούνται μέσα στο πνεύμα του Συντάγματος?
  Κατανοώ και είναι απολύτως θεμιτό ότι πολλά από τα στελέχη-μέλη της παλαιάς ΠΟΛ.ΑΝ, αλλά και πολλά μέλη της ΝΔ υποστηρίζουν τον κύριο Σαμαρά και επιθυμούν διακαώς να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.....δεν γίνεται όμως να τα ισοπεδώνουμε όλα και να έχουμε επιλεκτική μνήμη....δεν είμαστε όλοι σαν εσάς, που έχετε μνήμη ala cart και θυμάστε μόνο γεγονότα και κατηγορίες για τον κύριο Μητσοτάκη και τον γιό του....κλείνοντας με ενοχλεί το γεγονός ότι ο κύριος Σαμαράς επιδιώκει να εμφανιστεί ως αποκλειστικός θεματοφύλακας και τιμητής της παρακαταθήκης του Κων/νου Καραμανλή, την στιγμή που ο ίδιος σκόπιμα διέβαλλε και κατηγορούσε για χρόνια στο παρελθόν τον Κων/νο Καραμανλή.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 18:17:00

   είναι άλλο η έμπνευση και άλλο η πολιτική αποτίμηση συγκεκριμένων πολιτικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένο χρόνο. Εγώ δεν βλέπω που είναι το ψέμμα γι΄ αυτό και δεν ασχολήθηκα με το αυτονόητο. Προσωπικά για τον γυιό του Μητσοτάκη έχω εκφρασθεί. Ήταν τραγικό λάθος της οικογένειας και που τον έκαψε με τη Μήζενς, εδώ αποδεικνύεται πως δεν είναι αήττητος ο μηχανισμός της, και που τον υποτάξανε στις πολιτικές φιλοδοξίες της κόρης. Ως φορέας πολιτικού λόγου είναι αξιοπρεπής και δεν συγκρίνεται με την αδερφή του, όμως ως πολίτη της χώρας ετούτης με προσβάλλει να έχω στην Βουλή μου δύο αδέρφια βουλευτές. Ας διαλέξουν με κεφαλή ή γράμματα εντέλει τι θα κάνουν με την δική μου αξιοπρέπεια, η δική τους δεν με απασχολεί.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 08/11/2009 18:21:06

   εμφανιστεί ως αποκλειστικός θεματοφύλακας και τιμητής της παρακαταθήκης του Κων/νου Καραμανλή:
   μα αφού στις θέσεις που τηρεί είναι. και είναι όντως ο μοναδικός σε τέτοιο επίπεδο πιστότητας και συνέπειας, πώς να το κάνουμε ν΄ αλλάξει αυτό; δεν αλλάζει!

 53. fatfat avatar
  fatfat 08/11/2009 18:03:56

  @ B.K.Σ...αν η κυρία Παπακώστα ξέρει τι της γίνεται, υιοθετείς και επικροτείς την φράση της "ο κύριος Καραμανλής είναι βαρίδι" που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα VETO?

 54. markella avatar
  markella 08/11/2009 18:07:03

  Εσυ φανταζεσαι οτι η Ντορα δεν πιστευει οτι ο Καραμανλης ειναι βαριδι για αυτην?

 55. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 08/11/2009 18:11:01

  φροντίσανε με την τσέκου να τον καταστήσουνε βαρίδι. Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Όμως προσωπικά πιστεύω πως το γεγονός πως τον ροκανίσανε εσωκομματικά και δεν του στηρίξανε τις 2 ολοκληρωμένες τετραετίες που ήθελε -και μετά να την φαν στη μάπα κατά δηλωσή του, τους έχει γυρίσει ήδη μπούμεραγκ. Δεν τον κατατάσσω στους ανθρώπους που συγχωρούνε.

  • maria avatar
   maria @ B.K.Σ. 08/11/2009 18:18:57

   Πες μου λίγο, τι εννοείς "φροντίσανε με την τσέκου να τον καταστήσουνε βαρίδι"? Γιατί δεν έχω καταλάβει τελικά για ποιο πράγμα μιλάνε οι φήμες και αν τελικά οι φήμες είναι αλήθεια. Και την άλλη δήλωση που λες ότι έχει κάνει πότε την έκανε? τη δημοσιοποιήσανε ή είναι φήμη?

   • markella avatar
    markella @ maria 08/11/2009 18:22:29

    δεν καταλαβαινω τι λες...για εξηγησε

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ maria 08/11/2009 18:28:05

    Διότι με το dvd τον εκβιάζαν δύο χρόνια Μαρία, μη τα ξύνεις αυτά, θεωρώ πως ο Κώστας ο Καραμανλής θα την πάρει την ρεβάνς του σ΄ αυτή την ανανδρεία. Του ζητούσανε κι αυτουνού να στεγνώσει την ψυχή του γι΄ αντάλλαγμα και τους έδωσε μια μούντζα και πήγε για ψάρεμα και καλά που έκανε -μέχρι να ξανάρθει.
    Ναι το είχε δηλώσει εσωκομματικά, στα πλαίσια των συμφωνιών για να συνεχίσουν να τον στηρίζουν μετά το 2000, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις τότε εκλογές που της έχασε με νοθεία... ψάξτο σε αρχεία εφημερίδων εκείνης της εποχής και θα τα βρείς.

   • markella avatar
    markella @ maria 08/11/2009 18:57:59

    BKΣ

    Δεν ξερω απο που αντλεις τις πληροφοριες σου, αλλα ειναι περα για περα ακριβεις!

    Οχι μονο στεγνωσε...αηδιασε...και ολα αυτα γιατι καποιοι εσωκομματικοι (ποιοι αραγε??) αφηναν να διαρρεουν πολλα...

   • loretta avatar
    loretta @ maria 08/11/2009 19:20:10

    και να συμπληρωσω στην sister...αυτοι οι μηχανισμοι χτυπησαν κατω απο το τραπεζι και οσους εδραιωσαν τον ΚΚ...!!

    Αλλα θεοδωρα εχουν γνωση οι φυλακες...τελος τα παιχνιδια ...ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

    Να τελειωνουμε με αυτο το καρκίνωμα.

 56. markella avatar
  markella 08/11/2009 18:26:30

  Ακουσατε τα τελευταια?

  Η ντορα ειναι αυτοφωτη και εχει αυρα εξουσιας!

  Απα πα πα πα...!

  • loretta avatar
   loretta @ markella 08/11/2009 18:27:47

   ,,,,ναι ναι ναι με προβολεις της SIEMENS...!!

 57. maria avatar
  maria 08/11/2009 18:37:57

  προς Β.Κ.Σ.
  ναι τοχω ακούσει για εκβιασμό, ο εκβιασμός πολύ συχνά όμως υποδηλώνει ότι αυτό για το οποίο σε εκβιάζουν είναι αλήθεια. Κι όσο γι αυτά που έχω ακούσει και για τα οποία τον εκβίαζαν εκτός του ότι είναι πολλά και διάφορα, εγώ κυρίως αναρωτήθηκα αν είναι αλήθεια. Γιατί ακόμη και μεταξύ νδατών επικρατεί μια σιγουριά σχεδόν ίση με αυτή που επικρατεί μεταξύ των υπολοίπων Ελλήνων για γελοιότητες τύπου ο Καραμανλής παίζει πλειστέισον..Γιαυτό απορώ.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ maria 08/11/2009 18:43:17

   Μαρία και τί έγινε αν είναι αλήθεια αυτά που φημολογούνται;! τί έγινε;!
   ο Καραμανλής είχε ήθος; για μένα είχε. είναι πατριώτης; για μένα είναι. είναι ευφυής; για μένα είναι. Το πρόβλημα είναι πως τα παράκεντρα εξουσίας ενοχλούνται που για μένα είναι και τα τρία τα ανωτέρω. Ας το κλείσουμε εδώ.

   • maria avatar
    maria @ B.K.Σ. 08/11/2009 18:50:38

    Τίποτε απολύτως δεν έγινε, συμφωνώ με όσα λες, απλώς δεν ήξερα τι να πιστέψω τόσο καιρό ακούγοντάς τα, ότι είναι αλήθεια και ισχύουν τα τρία ανωτέρω ή είναι κακοήθειες και επειδή ισχύουν τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά πάλι τον πολεμάνε? Οκ το κλείνουμε, ούτως ή άλλως, μπορεί ο εκβιασμός να μην πέτυχε τότε, αλλά το αποτέλεσμα που θέλανε το πέτυχαν.

    • βαγγελης avatar
     βαγγελης @ maria 08/11/2009 18:56:13

     Σωστά maria

 58. βαγγελης avatar
  βαγγελης 08/11/2009 19:03:06

  εμ, τα κάστρα από μέσα δεν πέφτουν πάντα;

 59. kainourios avatar
  kainourios 08/11/2009 23:57:19

  τα οσα ελεγε ο Σαμαρας την περιοδο '93-95' για Καραμανλη-Παπανδρεου δεν απείχαν και πολύ από την πραγματικότητα. Εκείνη την εποχή και οι δύο ήτανε υπέργηροι και άρρωστοι και κατ εμέ ανίκανοι να κυβερνήσουνε και αποτελόυσαν βαρίδια για τη χώρα (εντάξει ο Καραμανλής σε μικρότερο βαθμό αφού ως Πρόεδρος είχε περισότερο θεσμικό ρόλο) χωρίς αυτό να αφαιρεί από τη συνολική τους προσφορά στην πολιτική. Έχει πλάκα η ζωή γιατί τα υποτιθέμενα 'λάθη΄ του Σαμαρά τότε,τώρα μάλλον σαν πλεονεκτήματα εμφανίζονται...Το μόνο φάουλ του ενδεχομένως είναι η υποστήριξη Στεφανόπουλου το '95 που απέτρεψε ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ σε εκλογές αλλά και πάλι κρίνοντας από την επιτυχημένη θητεία του στην Προεδρία και δεδομένου ότι σε τέτοια περίπτωση πρωθυπουργος θα γινότανε ο Μ.Εβερτ!!!!() πάλι καλά έκανε λέω εγώ.....

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ kainourios 09/11/2009 08:46:19

   μ΄ αρέσει που ακόμα επιμένετε για ενδεχόμενη νίκη του 95΄!! μα αγαπητοί μου ο Σημίτης ήταν σαν έτοιμος από καιρό, όπως είναι η Μπακογιάννη τώρα. Μόνον που μεσολάβησε ένα δημοψήφισμα του ελληνισμού πριν από πέντε χρόνια... ε, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κοιμώμενες δυνάμεις ξεσήκωσε εκείνο το ΟΧΙ, δεν μπορείτε να το διανοηθείτε...

   λοιπόν. Όσοι προλάβανε, προλάβανε. για τους αναμένοντες μας τελείωσε.

 60. Χρήστος avatar
  Χρήστος 09/11/2009 09:18:29

  βρε ότι και να λέτε...η Ντόρα θα είναι αύριο αρχηγός...ευτυχώς...

 61. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/11/2009 09:23:42

  Chef! Ανοίγει εστιατόριο;

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ archaeopteryx 09/11/2009 09:37:41

   Αρχαιοπτέρυγα,

   εννοεί οτι θα είναι Αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα στη Νέα Δημοκρατία...

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Lavazza 09/11/2009 10:03:49

    Η υφιστάμενη κατάσταση στο "οικόπεδο" που λέγεται ΝΔ

    Η Ντόρα διαπραγματεύεται με τους χιλιάδες ιδιοκτήτες, που λέγονται "βάση", τους όρους του συμβολαίου με το οποίο θα της παραχωρήσουν την διαχείριση του οικοπέδου.

    Ο Αντώνης ασχολείται με το πως θα περιφράξει το οικόπεδο (που δεν του ανήκει ακόμα!)

    Ο Παναγιώτης αναρωτιέται για το τι μπορεί να φυτρώσει σε αυτό το οικόπεδο! (γνωρίζοντας πως δεν θα το αποκτήσει ποτέ!)

 62. Geist avatar
  Geist 10/11/2009 00:00:16

  Ο Παναγιώτης αναρωτιέται για το πως θα επεκτείνει προς βορράν το οικόπεδο...

 63. nikolas avatar
  nikolas 11/11/2009 11:06:17

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ…
  ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ MEDIA ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;; ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ) ΑΜΕΣΩΣ Η Ν.Δ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΠΩΣ;;;ΜΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΙΑ ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ (30% ΑΠΟΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ). ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ MEDIA ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΙΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ-.
  ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΝΤΟΡΑ ;;;
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ : ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΜΙΑ : ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΑ.

  ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΧΗ… ΓΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ-ΣΑΜΑΡΑ !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.