Εκλογές ή μήπως στημένη μπλόφα;
04/06/2015 00:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές ή μήπως στημένη μπλόφα;

Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε αν τελικά τα όσα ειπώθηκαν στις Βρυξέλλες ήταν πραγματικά ή πρόκειται για μια συμφωνημένη μπλόφα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά

Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε αν τελικά τα όσα ειπώθηκαν στις Βρυξέλλες ήταν πραγματικά ή πρόκειται για μια συμφωνημένη μπλόφα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της προσωρινής ρήξης εξαιτίας των απαιτήσεων των δανειστών που ο Τσίπρας δεν μπορεί να δεχθεί και η κυβέρνηση να αντέξει τότε θα πάμε σε εκλογές χωρίς να υπάρχει συμφωνία.

Αν πάλι υπάρχει το σενάριο της «στημένης» ρήξης επίσης θα το καταλάβουμε. Κι όταν λέμε «στημένο» ναυάγιο εννοούμε να έχουν συμφωνήσει Τσίπρας και τρόικα να εμφανιστούν ως «πολέμαρχοι» στην αρένα και ότι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω ώστε στο τέλος, λίγο πριν το θάνατο, να παρουσιαστεί ένα σχέδιο, πιο μεσοβέζικο που θα μπορεί να περάσει η ελληνική κυβέρνηση στους βουλευτές της και φυσικά στο λαό.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να επιχειρηθεί ένας εκφοβισμός του ελληνικού λαού ότι θα πάμε σε εκλογές με κλειστές τράπεζες και απλήρωτες συντάξεις και μισθούς ώστε να περάσει το τρίτο μνημόνιο, όχι με τα μέτρα που απαίτησαν οι δανειστές αλλά σίγουρα με μέτρα που θα τσούξουν πολύ.

Το κόλπο του φόβου το είχαν κάνει… ταρίφα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη διαφορά ότι σήμερα έχουμε άδεια ταμεία και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Αλλά επειδή το ξέρουμε το σεναριάκι ίσως να το δούμε τα επόμενα 24ωρα.

Για σκεφτείτε για παράδειγμα τα οφέλη που θα έχει όλο αυτό το στημένο σκηνικό. Ο Τσίπρας εμφανίζεται σκληρός διαπραγματευτής, πατριώτης, άτεγκτος και επαναστάτης σε αντίθεση με τους προηγούμενους που δέχονταν τα μέτρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν όλη την ημέρα στα τηλεπαράθυρα και θα σηκώσουν μπαϊράκι επανάστασης για να «χαζεύει» ο κόσμος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα έχουν να πουν πολλά, γιατί τι να πεις όταν οι ξένοι σου ζητούν τόσο παράλογα πράγματα; Και ο ελληνικός λαός θα έχει παγώσει περιμένοντας την ανακοίνωση των εκλογών.

Και ξαφνικά… σαν από μηχανής Θεός ο Τσίπρας εμφανίζεται με ένα άλλο σχέδιο, πιο χαλαρό, πιο ήρεμο και όχι τόσο προκλητικό. Που όμως περιέχει σκληρά μέτρα αλλά όχι π.χ. μείωση συντάξεων ή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Έχει σκληρό ΦΠΑ, έχει πλεονάσματα που δύσκολα θα φτάσουμε παρά μόνο με νέα μέτρα, έχει έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από άλλες υποχωρήσεις από τις ψεύτικές κόκκινες γραμμές.

Το δίλημμα που θα θέτει ο Τσίπρας είναι: Θέλετε εκλογές και διάλυση ή αυτό το σχέδιο που καταφέραμε να το κάνουμε καλύτερο; Που πολεμήσαμε να πείσουμε τους ξένους; Η απάντηση είναι εύκολη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να λέει ότι κατατρόπωσε τον αντίπαλο.

Παλιό το κόλπο είπαμε, δοκιμασμένο και πετυχημένο. Επειδή ο Τσίπρας είναι αδίστακτος μπορεί να παίξει το χαρτί αυτό. Αλλιώς, ξεσκονίστε τα εκλογικά βιβλιάρια. Άλλωστε πόση σκόνη να έχουν πιάσει σε 4 μήνες;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 04/06/2015 01:14:56

  Συμφωνώ με την περιγραφή του άρθρου αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα παιχτεί ένα τόσο ακραίο θέατρο. Η γνώμη μου είναι ότι ο Τσίπρας θα υπογράψει τελικά αλλά και οι Ευρωπαίοι θα τον στηρίξουν πολιτικά σαν τον επόμενο αναλώσιμο πρωθυπουργό-με αυτή την έννοια τον έχουν και ανάγκη, έχουν ανάγκη την αναλωσιμότητα του που προς το παρόν τούς είναι χρήσιμη αφού τεκμαίρεται να έχει αποδοχή-έστω σχετική-στο εκλογικό σώμα. Η όποια πολιτική συμφωνία υπάρξει εδώ εστιαστεί. Και κάτι άλλο: η σκληρότητα των μέτρων θα κλιμακωθεί με σκοπό το μιθριδατισμό των συριζανελήνων βουλευτών. Να γίνονται σιγά-σιγά μνημονιακοί-μην τους έρθει απότομα όλη η δόση και πάθουν κάτι οι άνθρωποι! Ο Τσίπρας δεν έχει τη στόφα του σταθερού μαχητή-δεν έχει ιδέες άλλωστε, συμφέροντα ιδιοτελή, βραχυπρόθεσμα και πεζά-άρα δεν πρόκειται να ριψοκινδυνέψει το κεκτημένο πρωθυπουργικό του μεγαλείο για το έτσι κι αλλιώς άπιαστο καθότι ιδεοληπτικό και πλασματικό όραμα της κλούβιας αντιμνημονιακότητας.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 04/06/2015 01:48:04

  Ο Τσίπρας δεν έχει σταθερή πολιτική, είναι λάθος να νομίζουμε ότι έχει σταθερή πολιτική. Σε όσους χρειάζεται λέει πάντοτε "ναι", από τη Μέρκελ μέχρι τους ψηφοφόρους του και από τον Λαφαζάνη μέχρι τον Γλέζο. Κάνει όμως αυτό που εξυπηρετεί την παραμονή του έστω και μια ώρα περισσότερο στην πρωθυπουργία και εάν τυχόν και αισθανθεί ισχυρότερος από τον αντίπαλο, αλίμονο στον αντίπαλο. Η Ευρώπη είναι φανερό κατ' εμέ ότι επιχειρεί να κάνει συνετή χρήση της ισχύος της. Το ιδανικό σενάριο γι' αυτούς θα ήταν η μνημονιοποίηση του Τσίπρα και η συνέχιση της ιστορίας σαν να μην άλλαξε τίποτε. Όπως είχε περιγράψει προσφυώς (αν και όχι πλήρως εύστοχα) και ένας γελοιγράφος, "την τρόικα θα την λέμε θεσμούς και τον Σαμαρά θα τον λέμε Τσίπρα". Αυτό θα ήθελε η Ευρώπη. Και ο Τσίπρας θα το έκανε, αν θα του διασφάλιζε την εξουσία. Ναι, αλλά δεν τη διασφαλίζει! Η Ευρώπη υλοποιεί αυτή τη στιγμή τις αποφάσεις του Βερολίνου. Πηγαίνουν να τον βάλουν πλέον τελεσιγραφικά στα νερά τους και εάν δεν έλθει στα νερά τους, τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή άλλων μεθόδων. Θα δούμε ποιες είναι αυτές. Πάντως η πίεση που δέχθηκε σήμερα ο Τσίπρας ήταν άλλου τύπου. Ήταν τελεσιγραφική, αν και επιχειρήθηκε να μην εμφανιστεί ως τέτοια. Αν δεν μπει στο λούκι τους, θα τον λιανίσουν. Αλλά αν μπει στο λούκι τους, θα τον λιανίσουν οι δικοί του. Τι θα κάνει δηλαδή τελικά; Τίποτε! http://www.antinews.gr/Antitheseis/giati-o-tsipras-den-tha-mporesei-na-ulopoiisei-apolutos-tipote/

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 04/06/2015 07:03:22

  Δεν μας λέει τίποτε νέο το άρθρο. Ή πάμε σε ρήξη, ή τα βρήκαν, ακόμα και στο "στήσιμο" με το οποίο θα πεάσουν τη συμφωνία. Την άλλη εβδομάδα θα το ξέρουμε αφού αύριο είναι η πληρωμή του ΔΝΤ...

 4. airman avatar
  airman 04/06/2015 07:25:50

  "Έχει σκληρό ΦΠΑ, έχει πλεονάσματα που δύσκολα θα φτάσουμε παρά μόνο με νέα μέτρα, έχει έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ ...." Ως γνωστόν τα λάθη πληρώνονται! Και όλοι μας θα κληθούμε να καταβάλουμε το τίμημα της επιλογής των τελευταίων εκλογών. Εάν κατορθώσει η Κυβερνητική προπαγάνδα να μας πείσει ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα, ακόμα καλύτερα! Άλλωστε κάθε παραμύθι τελειώνει με το "πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Το ίδιο και το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ airman 04/06/2015 10:22:27

   Άρχισαν και οι ίδιοι πάντως να παραδέχονται τα λάθη τους...:http://www.protothema.gr/politics/article/481779/voutsis-to-email-tou-hardouveli-polu-ligotero-epoduno/

 5. Geros avatar
  Geros 04/06/2015 07:33:20

  Τα μετρα που προτείνουν οι δανειστές είναι στην ουσία η αυτονόητη συνέπεια της "σκληρής διαπραγμάτευσης". Μόνη παραφωνία είναι η κατάργηση του ΕΚΑΣ μιας και αν θες να κόψεις συντάξεις τις κόβεις από πάνω προς τα κάτω και όχι από κάτω προς τα πάνω, έχω την εντύπωση όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά στην πρόταση των εταίρων μας η κατάργηση του ΕΚΑΣ, το μόνο που αναφέρει είναι μείωση του κόστους του συνταξιοδοτικού κατά 0,5% του ΑΕΠ, μάλλον τα περί κατάργησης του ΕΚΑΣ είναι ανακάλυψη του Τσίπρα. Φυσικά τα μέτρα αυτά δεν περνάνε και πάμε για τα επόμενα που θα είναι ακόμη σκληρότερα. Νομίζω εδώ που φτάσαμε πως είναι αδύνατο να βρεθεί λύση που δεν θα συμπεριλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 04/06/2015 07:59:14

  να παρουσιαστει σχεδιο πιο μεσοβεζικο δεν νομιζω. ο αρθρογραφος υποθετει οτι ουσιαστικα η ευρωπη θα κανει πολιτικη διαπραγματευση με τον τσιπρα. δεν ειναι θεμα πολιτικης αποφασης . ειναι θεμα οτι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. νομιζω οτι τα capital controls δεν τα γλυτωνουμε

 7. Tasos avatar
  Tasos 04/06/2015 08:59:09

  Σκληρή-ξεσκληρή η συμφωνία θα κριθεί από το πόσο θα μας στοιχίσει. Αν είναι έστω και ένα ευρώ πάνω από mail Χαρδούβελη η ΝΔ θα πρέπει να το κάνει ντουντούκα και να τους ξεφωνίσει. ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι απαγορεύεται διάφοροι γυμνοσάλιαγκες της παράταξης να το ψηφίσουν

  • Κωνσταντίνος avatar
   Κωνσταντίνος @ Tasos 04/06/2015 09:44:07

   Έχοντας μεγάλη εμπειρία από Ευρωπαίους πιστεύω πως τα πράγματα είναι απλά.. Οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ μπλοφάρουν. Θέλουν μέτρα ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ (και όχι αεριτζήδικες χαζομάρες Μπαρουφακη) μέχρι το τελευταίο σεντ. Και τα μέτρα τη συγκεκριμένη στιγμή είναι 3 Δις (όσο περνάει ο χρόνος το απαιτούμενο ποσό θα αυξάνεται). Εναλλακτικές για την -πραγματικά- παράλογη αύξηση στο ρεύμα υπάρχουν, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ανίκανοι να σκεφτούν. Άλλωστε ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε κάποιο σοβαρό σχέδιο από την πλευρά τους..Ο Ελληνικός λαός που και την ύστατη στιγμή εμφανίζεται αμετανόητος για την υποστήρηξη του σε αυτή την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές με κλειστές τράπεζες και απλήρωτους συνταξιούχους. Είναι το λογικό αποτέλεσμα των επιλογών του.. Και σαφέστατα συμφωνώ πως δεν πρέπει να ψηφιστεί το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που θα φέρουν-αν φέρουν- οι Τσιπροπαππάδες ως συμφωνία.. Καταψήφισή της σημαίνει καταψήφιση στα καραγκιοζιλίκια Βαρουφάκη, στην μεθοδολογία και τακτική που ακολουθήθηκε, στην "αναγκαστική δήμευση" των χρημάτων των φορέων, στην εσωτερική πάυση πληρωμών, στην διαπραγματευτική ανεπάρκεια Τσίπρα, και τέλος στην στην φορομπηκτική συμφωνία. Πρέπει να καταψηφιστεί και για την πορεία που ακολουθήθηκε και μας έφερε στο χείλος του γκρεμού..

 8. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 04/06/2015 10:07:16

  Πού πάμε; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [αυτό σημαίνει κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]». (Δανιήλ 11:28, 29α)

  • Geros avatar
   Geros @ Ewiak Ryszard 04/06/2015 11:04:31

   Το κείμενο αυτό είναι μεταφρασμένο σε καμία δεκαριά γλώσσες και ο εμπνευστής του το στέλνει κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο !! Αν δεν είναι πείραμα για το πως διαδίδονται τα μηνύματα στο διαδίκτυο, τότε μας την έπεσε ο Πολωνός ..... Theoprovlitos

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/06/2015 10:10:39

  Απαιτούν μέτρα 3,6 δις για να μας δώσουν τη δόση των 7,2 δις. Μας δίνουν τα λεφτά για να μας πάρουν σιγά-σιγά τα μισά πίσω! Αυτοί δεν είναι απλά τοκογλύφοι, για το τρίτο μνημόνιο τι θα μας ζητήσουν; Δεν αξίζει,όχι μόνο για τα μέτρα που πάλι ο λαός,τα μεσαία στρώματα και οι φτωχότεροι θα πληρώσουν,αλλά και γιατί στο τέλος ο Τσίπρας θα βγεί και δικαιωμένος,τουτέστιν θα μας κάτσει στο σβέρκο τουλάχιστον για την τετραετία. Καλύτερα να μη συμφωνήσουν...

  • George N avatar
   George N @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/06/2015 11:50:31

   Λάθος ΚΥΘΗΡΙΕ. Πέφτεις θύμα της προπαγάνδας. Αυτά απαιτούνται για να καλύψει το κράτος τα έξοδά του. Για να μην τους ζητήσουμε και νέα δανεικά. Ζητούν 1% πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή 1,8 δις. Να πληρώσουμε τους μισούς τόκους δηλαδή για φέτος. Και εδώ δεν υπολογίζουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την ΓΑΠ κτλ αλλά φαντάσου να λείπανε κι αυτά. Το ουσιαστικό είναι ότι και χωρίς χρέος πάλι θα χρειαζόντουσαν μέτρα. Σε ένα κράτος που ήδη ξοδεύει 5-6 ευρώ από κάθε 10 που παράγουν οι πολίτες του. Τι νόημα έχει να μιλάμε για το 1% που δίνουμε στους "τοκογλύφους" όταν βάζουμε κάτω από το χαλί το 59% που δίνουμε στο κράτος? Η σημερινή λιτότητα στη χώρα οφείλεται σε αυτό το 1%? Στο 0,3% πλεόνασμα που είχαμε πέρσι και πήγε στους "τοκογλύφους"? Στο 0% πρόπερσι?

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ George N 04/06/2015 13:11:23

    Εντάξει George,όμως βλέπουμε να στήνουνε σκηνικό ρήξης ή αποδοχής πολύ σκληρών μέτρων,πολύ περισσότερων από αυτά που περιείχε το mail Χαρδούβελη κι αυτά όλα για την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση της δόσης των 7,2 δις. Η πραγματικότητα μετά το τέλος αυτού του μνημονίου τί λέει; Ότι θα χρειαστούμε νέα δανεικά,τα οποία με τί και πόσους νέους σκληρότερους όρους θα μας δοθούν;

    • George N avatar
     George N @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/06/2015 13:57:16

     To mail Χαρδούβελη είναι αντίστοιχο της πρότασης Τσίπρα. Υπό την έννοια ότι δεν έγινε αποδεκτό. Πιστεύω ότι ρεαλιστικά δεν μπορεί να υπάρξουν συμφωνίες χωρίς να κατέβει το ποσοστό του ΑΕΠ που πάει για συντάξεις. Και αυτό είναι μεν σκληρό αλλά και δίκαιο προς τις επόμενες γενιές. Κατά την γνώμη μου είναι ντροπή μια γενιά που προκάλεσε την κρίση χρέους με τις άμετρες και χωρίς αντιστοιχία με τις εισφορές απαιτήσεις της, να παίρνει στο λαιμό της παιδιά και εγγόνια. Σταδιακά βέβαια όπως και σταδιακά και πολλές φορές θα αλλάξει (προς το καλύτερο) το χρέος με παραμετρικές αλλαγές και όχι καθαρό κούρεμα. Άλλωστε είναι κι αυτά που μας χωρίζουν από τις αγορές και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας αλλά και ο μόνος τρόπος οι δανειστές να πάρουν πίσω κάποια από τα δανεικά από τις αγορές. Παραδόξως έχουμε κοινό συμφέρον.

 10. tt avatar
  tt 04/06/2015 10:13:30

  Ελεος, δεν νομίζω ποτε να κατηγόρησε κανεις για πατριώτη τον Τσίπρα. Kι ο ίδιος θα το απέρριπτε.

 11. George N avatar
  George N 04/06/2015 10:16:20

  Από την πρόταση Τσίπρα λείπουν 2 δις για να έχει πρωτογενές πλεόνασμα το μαγαζί 1%. Αρα ο Τσίπρας ζητά 0,5 δις πρωτογενές έλλειμμα. Θέλει δηλαδή να του καλύψουν όλους τους τόκους και όλα τα χρεολύσια για το 2015 και 0,5 δις για να καλύψει τα τρέχοντα. Πως την πάτησε? Μια και η οικονομία το 2015 θα μείνει στα ίδια, δεν θα έχει ανάπτυξη δηλαδή, έχει χαθεί ένα (αισιόδοξο) 3% που υπολόγιζε η ΝΔ. Από εκεί το κράτος θα μάζευε 2,5+ δις. Το πιθανότερο ότι θα ήταν αρκετά λιγότερα αλλά όχι 0. Τώρα, ακόμα και μετά το bonus των δανειστών στην νέα κυβέρνηση ύψους 3 δις από την μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (από 3% σε 1% του ΑΕΠ) χρειάζονται νέα μέτρα! Χωρίς αυτά η ΝΔ θα έβγαζε (αισιόδοξα) 1,5% πλεόνασμα, πάνω όμως από το 1% που ζητούν.

 12. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 04/06/2015 11:50:30

  «Δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα διακυβεύματα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα είναι μια δημοκρατική πρωτοβουλία για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού όχι για ρήξη». Τάδε έφη ο Μέγας Πολιτικός Ανήρ, Νίκος Βούτσης. Α, ξέχασα, είπε και ότι το mail Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο....!!! Να ζήσουν να μας θυμούνται. Υ.Γ. Και σε όσους επιβιώσουν μετά τις νέες εκλογές '' ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ''.

 13. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 04/06/2015 12:30:04

  Η οποιαδήποτε ''συμφωνία'' Τσίπρα, δεν είναι συγκρίσιμη με το e-mail Χαρδούβελη μιας και αυτό, ΔΕΝ έγινε ποτέ αποδεκτό από τους τοκογλύφους, που ανέκαθεν είχαν πρόθεση να μας επιβάλλουν 3ο Μνημόνιο. To έλεγε αδιαλείπτως και σε όλους τους τόνους ο Σόϊμπλας, από το προηγούμενο ακόμα καλοκαίρι. Παραμένει σταθερός τους στόχος η αέναη μέσω χρέωσης υποταγή μας και τίποτε δεν άλλαξε. Η όποια ''συμφωνία'', θα κριθεί από το αν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί, χωρίς να φτωχοποιήσει με οριζόντια μέτρα περαιτέρω τον ήδη καθημαγμένο Ελληνικό λαό, που θα πετάξει φυσικά στον Καιάδα στην πρώτη ευκαιρία ΚΑΙ αυτούς τους ατάλαντους, μαθητευόμενους σωτήρες της συμφοράς, αν φυσικά αποδειχτούν τέτοιοι. Τερατώδης Φ.Π.Α σε τρόφιμα, φάρμακα και ΔΕΗ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Και να υπογραφεί τέτοια …καταδίκη, πολύ σύντομα θα οδηγήσει σε αδιέξοδα και κοινωνική αναστάτωση, σαφώς μη διαχειρίσημη από κόμμα που θέλει να λέγεται ….αριστερό. Εκτός όμως όλων των …φρεσκοσερβιρισμένων παράλογων απαιτήσεων και ανθρωποκτόνων προτάσεων, δεν γίνεται να παραβλέψουμε ότι με αυτά που ακολουθούν, πιθανή άτακτη ‘’υποχώρηση’’ σήμερα, προδικάζει και την οριστική μας Προτεκτορατοποίηση, την ολοκληρωτική μας παράδοση με επώδυνους όρους, το ολοσχερές ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας, την οριστική απώλεια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και τη μηδενική προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας μας. Μνημόνιο 3, θα είναι η ταφόπλακα. Πρώτη φορά από …Αριστερά και ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ;; Ταφόπλακα για τη χώρα, ταφόπλακα και για την προοπτική της Αριστεράς. Εκβιαζόμαστε αισχρά αν και …διασωσμένοι, γιατί άμεσα …χρωστάμε : 5 Ιουνίου 2015
  Δ.Ν.Τ € 298.676.079 Δάνειο στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το 2010. -12 Ιουνίου 2015
  Δ.Ν.Τ € 336.010.589 Δάνειο στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το 2010.
  κάτοχοι εντόκων γραμματίων του δημοσίου € 2.000.000.000 Βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια με επιτόκιο 2,15% -16 Ιουνίου 2015
  Δ.Ν.Τ € 560.017.648 Δάνειο στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το 2010. -19 Ιουνίου 2015
  Δ.Ν.Τ € 336.010.589 Δάνειο στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το 2010. -10 Ιουλίου 2015
  κάτοχοι εντόκων γραμματίων του δημοσίου € 2.000.000.000 Βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια με επιτόκιο 2,30% -13 Ιουλίου 2015
  Δ.Ν.Τ € 448.014.119 Δάνειο στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το 2010. -20 Ιουλίου 2015
  ΕΚΤ € 2.095.880.000 ομόλογα που κατείχε η ΕΚΤ & εξαιρούνται από το PSI του 2012, επιτόκιο 3,70%
  ΕΚΤ € 1.360.500.000 ομόλογα που κατέχονται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες & εξαιρούνται από το PSI του 2012 με επιτόκιο 3,70%
  ΕΤΕπ € 25.000.000 ομόλογα που κατείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκτός PSI του 2012 με επιτόκιο 3,70% Και έπεται ατέρμονη συνέχεια….

  • Fotini avatar
   Fotini @ Άλυτη Εξίσωση 04/06/2015 13:18:58

   ῾Υπονοεῖτε ΔΡΑΧΜΗ, ἤ capital control? Συγγνώμη ὑπάρχει στό λεξιλόγιο τοῦ συριζα γιά ὅλες τίς προεκλογικές ὑποσχέσεις πού ἔγιναν ὄνειρο θερινῆς νυκτός καί ὁδεύομε full speed πρός MOU #3;;;;

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Fotini 04/06/2015 17:20:13

    Δεν υποννοώ τίποτε. Εννοώ σαφέστατα πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πλην της ατιμωτικής υποταγής μας σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα Μνημόνια που θα οδηγήσουν σε αμετάκλητη Εθνική καταστροφή-μαρασμό-υποδούλωση-εξαθλίωση και οριστική απώλεια δημόσιας περιουσίας και της Εθνικής εανεξαρτησίας, θα ήταν -για μένα- προτιμότερο. Παρά τους κινδύνους και το δεδομένο, οτι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με αγκάθια. Υπάρχει η δυνατότητα της Εθνικής προσπάθειας, ενώ με τα μνημόνια, όχι. Δεν με πείθει κανείς τους πως είναι έτοιμος και ικανός να διαχειριστεί επιτυχώς τέτοια κρίση, αλλά και να αποδεχτώ αδιαμαρτύρητα τον ισόβιο εγκλεισμό μου μες στο κελί με τους βασανιστές που θα με ακρωτηριάζουν κάθε μέρα κι από λίγο, δεν μου πάει. Θα επιχειρούσα την απόδραση, με οποιοδήποτε ρίσκο και κόστος. Ο παραδομένος, είναι από χέρι χαμένος.... Θεωρώ απαραίτητο το Δημοψήφισμα για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν εξουσιοδότησε ΚΑΝΕΝΑΝ τους (ούτε προχθές ούτε κι εχθές), να αποφασίζει εν λευκώ.

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 05/06/2015 07:05:53

   "... αν φυσικά αποδειχτούν τέτοιοι." Αν περιμένουμε να αποδειχτούν "μαθητευόμενοι σωτήρες της συμφοράς" τότε η επόμενη στάση είναι μάλλον η Ζιμπάμπουε. Στάση Ζάμπια πιάσαμε ήδη!

 14. Παράξενος avatar
  Παράξενος 04/06/2015 12:43:39

  Σχόλιο συριζαίου: "Αποκλείεται να έγινε τόσο χάλια η οικονομία από τον Ιανουάριο, ήταν από πριν και το έκρυβαν, για αυτό έκαναν εκλογές." Το ότι το σύριζα ήταν που προκάλεσε εκλογές εκμεταλλευόμενο την εκλογή ΠτΔ, ότι τόσους μήνες δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει την οικονομία (αλλά τουλάχιστον κάνει "διάλογο" με τους εμπρηστές και τους τρομοκράτες και ετοιμάζεται να προσφέρει ιθαγένεια και "ανθρωπιστική βοήθεια" από τον πολίτη φορολογούμενο στους λαθρομετανάστες ώστε να έρθουν ακόμη περισσότεροι), ότι υποσχόταν προεκλογικά σκίσιμο μνημονίων, νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, διαγραφή χρέους, συμμαχία με χώρες του Νότου, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κ.λ.π. δεν έχει σημασία. Ο Ελληνάρας έμαθε στη μεταπολίτευση να πετάει τη χειροβομβίδα απασφαλισμένη στην κάλπη, να σφυρίζει αδιάφορα μέχρι να σκάσει και μετά να ψάχνει το μαλ...κα που διέλυσε τα πάντα. Μπροστά στην πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή των αμέτρητων καμμένων εγκεφάλων στην Ελλάδα, το τι σκέφτεται να κάνει η κάθε σταλινική μούμια ή ο κάθε ψυχάκιας νάρκισσος του σύριζα είναι δευτερεύον πρόβλημα. Αν οι "πολίτες" δεν είχαν αποχαυνωθεί εδώ και χρόνια δε θα είχε ποτέ γίνει κυβέρνηση το 4% (που σε άλλες χώρες θα ήταν 0,4%). Και εμείς που έχουμε ακόμη μυαλό είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε το παγόβουνο να πλησιάζει ενώ το χαζοχαρούμενο επιβατικό κοινό τραγουδάει στο κατάστρωμα παροτρύνοντας τον καπετάνιο να μην αλλάξει ρότα.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Παράξενος 04/06/2015 13:11:25

   Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ!!!! Αὐτό τό σχόλιο πρέπει νά γίνη σημαῖα γιά κάθε σκεπτόμενο ῞Ελληνα/δα.

 15. Tasos avatar
  Tasos 04/06/2015 13:00:38

  Γουδή ρε!

 16. blackunder avatar
  blackunder 04/06/2015 14:05:50

  Έφτασε η ώρα...συγκυβέρνηση. Μονο έτσι θα ανακοινωθούν αθρόες απολύσεις 200.000 και πλέον αχρήστων ΔΥ. Αντί να αυξάνουμε τη φορολογία μειώνουμε τις δαπάνες και είμαστε πλεονασματικοί. Αμφιβάλει κανείς ότι αυτό είναι το ζητούμενο? Για αυτό ο Κατρούγκαλος φρόντισε να διορθώσει τις "αδικίες". Τώρα θα φταίνε οι Ευρωπαίοι για τη "σφαγή"...

 17. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/06/2015 14:08:32

  @ Παράξενος Όταν σας λένε ότι ο Σαμαράς προκάλεσε τις εκλογές η μόνη απάντηση που αξίζει να δίνεται είναι : τώρα που γίνατε κυβέρνηση θα μας πείτε ποιος σαμαρικός δωροδόκησε τον Χαικάλη ή δεν τον βρήκατε ακόμη. Με απατεώνες της αριστεράς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση,μόνο πλάκα.

 18. bob o mastoras avatar
  bob o mastoras 04/06/2015 14:13:04

  Η οικονομία μας, σε δυο συνδέσμους που τα λένε όλα.

  Όλα τα Χρέη (ποσό, κάτοχος λήξη, επιτόκιο, από σήμερα μέχρι το 2054)
  http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

  Όλες οι Αποδόσεις (τιμή και απόδοση για 3, 5, 10, 15, 20, 30 έτη, από το 1999 μέχρι σήμερα)
  http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/rates_markets/titloieldimosiou/titloieldimosiou.aspx

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.