Ειδικό Δικαστήριο και «γουνάκια»
13/05/2015 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ειδικό Δικαστήριο και «γουνάκια»

Και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαρουφάκη ή όποιον άλλον πήρε αποφάσεις που οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και σε μέτρα που δεν θα έχουν προηγούμενο

Ας υποθέσουμε ότι το 2010 ο Παπανδρέου έκανε λάθος που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο κι ας πούμε ότι δεν του… έκοψε να πάει να βρει αλλού λεφτά να δανειστεί. Ας πούμε ότι και ο Σαμαράς δεν έπρεπε να στηρίξει το μνημόνιο και να επιβάλει μέτρα, αν και σε μια χρεοκοπημένη χώρα οι δανειστές και εκβιαστές είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι.

Όλα αυτά είχαν με κάποιο τρόπο περάσει, έγιναν ανεκτά από τον κόσμο, πόνεσε, έκλαψε, θυσίασε πολλά αλλά άντεξε και έβλεπε φως στο τούνελ. Από τα τέλη του 2014 και παρά τα λάθη της κυβέρνησης φαινόταν να βγαίνει η χώρα από την ύφεση, είχε πρωτογενή πλεονάσματα, είχε έναν ρυθμό ανάπτυξης ικανοποιητικό, η καταναλωτική εμπιστοσύνη είχε αρχίσει να ανεβαίνει, ο κόσμος και η αγορά είχαν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με το περίφημο… mail Χαρδούβελη, τα μέτρα που θα λάμβανε η τότε κυβέρνηση θα ήταν της τάξης του 1 δις ευρώ. Υπήρχαν ορισμένα επώδυνα μέτρα όπως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων ωστόσο σε ταμεία που ήταν χρεοκοπημένα είτε θα περιόριζαν τις δαπάνες είτε θα έπαιρναν λεφτά από το ήδη προβληματικό κράτος. Επώδυνο, κακό όπως και η αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο, όπως φαίνονταν τα πράγματα υπήρχε ένα «στοπ», είχαμε πιάσει πάτο στο βαρέλι.

Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε ήδη λίστα προγραφών, διώξεις, ειδικά δικαστήρια, καταγγελίες, στημένα παιχνίδια, στοχοποιήσεις των «κακών», των «προδοτών», των «γερμανοτσολιάδων» και των «μνημονιακών». Δεν αποκλείεται μάλιστα με τη φόρα που έχουν πάρει να κλείσουν και κανέναν στη φυλακή ή να τον…κρεμάσουν στο Σύνταγμα προς γνώση και συμμόρφωση. Άλλωστε, δεν απέχουμε πολύ από τις «δίκες της Μόσχας» του Στάλιν, τον Πολ Ποτ και άλλες μορφές της αριστεράς που εξαφάνιζε από προσώπου γης τους αντιπάλους της. Το έχει κάνει κατά καιρούς και το ΚΚΕ προδίδοντας «συντρόφους».

Το φοβερό είναι ότι όλα αυτά γίνονται για κάποιους που παρά τα λάθη τους έδειχναν να έχουν σχέδιο και σιγά – σιγά έβγαζαν την Ελλάδα από το τούνελ.

Για τους σημερινούς κυβερνώντες ποια είναι άραγε η ποινή τους; Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αδιαπραγμάτευτα και απολύτως σωστά, η χώρα έχει χάσει πάνω από 80 δις ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες εξαιτίας αυτής της ανόητης δημιουργικής ασάφειας. Ο χρόνος «πάγωσε», η αγορά διαλύεται, το χρηματιστήριο καταρρέει, οι επενδυτές φεύγουν, τα ομόλογα έγιναν σκουπίδια, οι καταθέσεις εξαφανίστηκαν στα στρώματα ή πήγαν σε άλλες… παραλίες. Ποιος λοιπόν θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό;

Η κυβέρνηση, με βάση τα όσα διαρρέονται, ετοιμάζεται να υπογράψει μέτρα απίστευτης υφεσιακής διάστασης. Συντελεστή ΦΠΑ που μπορεί να είναι και πάνω από 20% για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για τα νησιά, αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και πλήθος άλλων παρεμβάσεων που θα διαλύσουν την οικονομία. Και σ’ αυτά να προστεθεί και το «πτώμα» του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που είχε μεν πολύ θετικά στοιχεία αλλά δεν είχε πηγές χρηματοδότησης. Ας τον χαιρετήσουμε τον… πεθαμένο, μας άφησε χρόνους. Διπλό πλήγμα δηλαδή στην τσέπη του Έλληνα τα σκληρά μέτρα που έρχονται και τα θετικά μέτρα που είχαν υποσχεθεί και δεν θα υλοποιήσουν.

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα, εκεί που έβγαινε από το Μνημόνιο μπαίνει ακόμη πιο βαθιά σε ένα νέο. Το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό έχει μεγαλώσει και θα απαιτηθούν μέτρα για πολλά χρόνια προκειμένου οι δανειστές να μας ξαναδώσουν λεφτά. Και όλο αυτό αποτελεί «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μία είναι πλέον η προοπτική για τη χώρα αυτή και το πολιτικό σκηνικό. Όταν θα ξεπεραστεί το σενάριο της χρεοκοπίας και μπει η οικονομία σε μια τάξη, πρέπει να κινηθούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, διαδικασίες απόδοσης ευθυνών. Δεν μπορεί κανείς εγκληματίας Συριζαίος να μείνει στο απυρόβλητο για το έγκλημα σε βάρος της χώρας και των πολιτών. Ειδικό Δικαστήριο και «γουνάκια» και για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαρουφάκη ή όποιον άλλον πήρε αποφάσεις που οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και σε μέτρα που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αν δεν το έχουν καταλάβει στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα έχουμε «πόλεμο». Σύγκρουση δύο κόσμων που κανείς δεν ήθελε αλλά που ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε, άναψε το σπίρτο και έριξε και πετρέλαιο. Σ’ αυτό τον πόλεμο κανείς δεν πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής. Η κυβέρνηση της αριστεράς μετέρχεται κάθε βρόμικου μέσου αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να πάνε θεσμικά και να αναδείξουν τα εγκλήματά της. «Δολοφόνησαν» τη χώρα και θα πληρώσουν όταν έρθει η ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 13/05/2015 14:16:28

  Δεν είμαι σε θέση να αποδείξω κάποια πρόθεση τους, αν και τη διαισθάνομαι για αυτούς που χτυπάνε προσοχή σε Σόρος και Αμερικανούς αλλά ότι εκ των πραγμάτων η πολιτική τους παράγει εγκληματικά αποτελέσματα. Έχει ήδη παράξει αυτά τα αποτελέσματα. Προσωπικά δεν είναι του γούστου μου τα Ειδικά Δικαστήρια αλλά ότι κάποιος πρέπει κάπως να τους το θυμίσει ότι υπάρχουν, χρήσιμο είναι μπας και το συνειδητοποιήσουν και ξυπνήσουν απ'το λήθαργο τους οι ερασιτέχνες επαναστάτες της Γιάνας.

 2. George N avatar
  George N 13/05/2015 14:31:37

  Δίκη για βλακεία, ιδεοληψία και ασχετοσύνη? Υποτίθεται ότι ο λαός έχει δικαίωμα με την ψήφο του να εκφραστεί και να υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του. Αν και είναι κραυγαλέα περίπτωση πάντως το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το μόνο κόμμα που ενώ ήταν εκτός τόπου και χρόνου έγινε κυβέρνηση. Η ΝΔ το 74-81 με τον Παναγή με την σοσιαλμανία του εφάρμοζε πολιτική του 50 όταν αυτή είχε ήδη δείξει τα όρια της, το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 νόμιζε ότι είναι στην Αργεντινή του 46 οπότε ένας συνασπισμός που κινείται μεταξύ Μάη 68 και Οκτώβρη 17 είναι απλά εικόνα μιας κοινωνίας που ζει σε λάθος αιώνα....

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ George N 13/05/2015 15:35:58

   Βλακεια ηταν και το 20 αγαπητε. τα αποτελεσματα της ηταν εμφανη ομως. ποτε κανενας δεν τιμωρειτε για την προθεση και μονο. τιμωρειτε και για την πραξη. για το 2ο σιγουρα υπαρχουν στοιχεια.

   • George N avatar
    George N @ Παρατηρητής 14/05/2015 05:58:31

    "Tιμωρία" από kangaroo court, εξιλαστήρια θύματα από μια δικτατορία και σελίδα ντροπής της Ελληνικής Δημοκρατίας....δεν πρέπει να πάμε πάλι εκεί. Αντίθετα πρέπει να αφεθεί η Αριστερά να αυτοεξευτελιστεί και να καταρρεύσει. Με αυτόν τον τρόπο θα πάμε παρακάτω πατώντας σε πιο στέρεες βάσεις.

 3. LaM avatar
  LaM 13/05/2015 14:32:46

  Νομίζω μια απλη προσέγγιση ειναι με την "απλη μέθοδο των τριών". Το δυσκολο ειναι να ποσοτικοποιήσεις καποια πράγματα, αλλα πολιτικό συμπερασμα βγάζεις: με €980εκ μετρα έχουμε γουνάκια με €14δις μετρα έχουμε Χ. Με ενα προχειρο υπολογισμό, πρέπει να περιμένουμε 14,28 φορές πιο φουντωτά γουνακια.

 4. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/05/2015 15:48:08

  Με τέτοιες προτάσεις, ένα είνα σαφές: "Δεξιοί" και "αριστεροί" πολιτικάντηδες δεν βάλανε μυαλό ούτε από το 1989 ούτε από όλη την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ούτε ποτέ θα βάλετε. Game over... αυτή την παρτίδα που ήδη χάσατε οι Έλληνες πολιτευτάκηδες, δεν μπορεί να την σώσει όχι Σαμαράς, Τσίπρας ή Βαρουφάκης, αλλά ούτε κάν ο Τζών Τάραμας...

 5. m.s avatar
  m.s 13/05/2015 16:31:43

  δεν ξέρω αν προλάβουν να στηθούν ειδικά δικαστήρια. Γιατί πολλά γυαλισμένα μάτια βλέπω στο δρόμο και αν σκεφτείς ότι μόνο τα κυνηγητικά είναι 1.700.000 , χώρια τα πολεμικά , πάμε για ροκ σκηνικά. Δε μπορεί να σου λέει ο άλλος λύση μέσα στο ευρώ και ύστερα σας θέλουμε δίπλα μας και μετά τη ρήξη και να σου φέρει τσιπροδραχμές που δε θα παίρνεις ούτε τσίχλες.

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 13/05/2015 16:51:03

  Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.. Μόνοι μας, ως λαός, επιλέξαμε κάποιους παλαβούς που μας είπαν προεκλογικά ότι θα διαπραγματευτούν μήπως τελικά καταφέρουν να φέρουν επτάρες στα ζάρια. Μας άρεσε η ιδέα και πέσαμε , δεξιοί και αριστεροί , όλοι μαζί στο βόθρο περιμένοντας το θαύμα.. Επτάρες δεν υπάρχουν, κάποιοι το έλεγαν και πριν τις εκλογές όμως δεν έχει πιά καμιά σημασία. Τα κεφάλια μέσα το διάλειμμα τελείωσε που έλεγε και το ανέκδοτο της κόλασης. Η βλακεία ατομική η συλλογική δεν είναι ποινικό αδίκημα, ίσα ίσα μπορεί και να σε γλυτώσει. Το καλύτερο που πρέπει είναι να τα παρατήσουν έγκαιρα οι διάφοροι παλαβίτσες της πρωτη φορά αριστερά, όσο υπάρχει ακόμη λίγο περιθώριο επιστροφής, και να αναλάβουν να περισώσουν ότι είναι δυνατόν όσοι νομίζουν ότι μπορούν. Διαφορετικά είναι αστείο να θεωρούμε ότι θα υπάρχουν δικαστήρια. Δεν είναι θέμα δικαστηρίων. Η νέμεσις για το κούγκι που θα φέρουν νομίζοντας ότι θα μας σώσει θα είναι τρομερή και μη ελεγχόμενη. Δυστυχώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις η βλακεία δεν σώζει. Και πρωτεργάτες στο γιούχα θα είναι όσοι πίστεψαν στις επτάρες. Πάντως είναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουν...Και μάλιστα με ληγμένα..

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ορεσείβιος 13/05/2015 23:06:14

   Η υπόσχεση ήταν επτάρες, η χειρότερη ζαριά. Όπως λέμε ασσόδυο. Καί ο αντίπαλος, από ασσόδυο μέχρι εξάρες. Αυτοί ήταν οι κανόνες τού παιχνιδιού πού θά επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Καί ο αντίπαλος θά τό δέχονταν. Ούτε μιά στό εκατομμύριο νά τό αρνηθεί. Καί οι «αθώοι» ψηφοφόροι τό πίστεψαν. Όπως πρόσφατα «πίστεψαν», ότι λεφτά υπάρχουν. Όπως θά ξαναθρηνήσουν γιά τήν επερχόμενη δυστυχία, ραντίζοντας μέ τά αποκαΐδια τά μαλλιά τής κεφαλής των, εκστομώντες κατάρες, τό κρίμα νά πέσει στίς κεφαλές τών ενόχων. Τί νά πώ; Ποιών ενόχων;
   «Πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»; Τό σκήνωμα τής αγίας Βαρβάρας τό εμπορεύονται από καιρού οι ληστές.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/05/2015 17:04:05

  Γουνάκια και άλλα χειρότερα θα υπάρξουν εάν βγούμε άπό το ευρώ.Εάν μείνουμε όχι.

 8. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 13/05/2015 20:08:41

  Το κείμενο εμπνέεται από μισαλλοδοξία, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ, έριξε πολύ τους τόνους από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση και έκανε "γαργάρα" αυτά που απέδιδε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. Και κάτι ακόμη. Το νόμισμα είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός. Δεν έχω διαβάσει ακόμη μια έρευνα για το τί κέρδισε η χώρα και ο λαός. από τη συμμετοχή στο ευρώ. Για το τί χάσαμε, νομίζω πως είναι γνωστό σε όλους. Πέρα, από τα ψυχολογικά μας τραύματα, και τα κόμπλεξ να ανήκουμε στην "Ευρώπη", καλό θα ήταν να υπάρχουν και νούμερα, που λένε οι "φίλοι" και "εταίροι" μας.

  • Αλβα avatar
   Αλβα @ σκεπτικιστης 14/05/2015 08:54:57

   αγαπητε Σκεπτικιστη, Πραγματι το νομισμα ειναι μεσο και οχι αυτοσκοπος αλλα η νυν κυβερνηση καταφερε να το κανει αυτοσκοπο! Αυτη τη στιγμη να μιλαμε για το αν θα μεινουμε ή οχι στην ευρωζωνη ενω θα επρεπε να καταστρωνουμε σχεδια επενδυσης και αναπτυξης... Κατι, που φαινοταν ορατο στο τελος του 2014, αλλα πολυ μακρινο ονειρο και παλι... Και, οσο για το τι κερδισαμε ή οχι με το ευρω, τα λαθη να τα ψαχνουμε, εμεις οι ελληνες, μεταξυ μας και οχι σε εξωτερικους δηθεν δακτυλους! Απο την ημερα που μπηκαμε στο ευρω, το 2002, μεχρι το 2010, την αρχη της κρισης, ειχαμε την μεγαλη ευκαιρια να εκμεταλλευτουμε το ευρω και τα χαμηλοτατα επιτοκια που το συνοδευαν για να παρουμε πορους και δανεια να επενδυσουμε δημιουργικα και αναπτυξιακα - να φτιαξουμε βασεις για μια Ελλαδα παραγωγικη. Να επενδυσουμε σε πανεπιστημιακη ερευνα που να συνδεεται με την βιομηχανια με σκοπο την δημιουργια μιας παραγωγικης Ελλαδας σε επιπεδο ακαδημαϊκο αλλα και βιομηχανικο! Αντ' αυτου, χρησιμοποιησαμε το ευρω και τα χαμηλα επιτοκια για να μοιρασουμε διακοπο-δανεια, στεγαστικα και του κοσμου τα μη παραγωγικα δανεια απλα για να αισθανθουμε στιγμιαια πλουσιοι χωρις να υποψιαζομαστε το μελλον που μονοι μας προδιαγραφαμε και που δυστηχως, γρηγοροτερα απ' οτι νομιζαμε το "λουζομαστε"... Το ευρω για την Ελλαδα θα μπορουσε, αν θελαμε, να ειναι ιδιαιτερα ευεργετικο! Αν τελικα μας κατεστρεψε φταιμε εμεις και μονο εμεις και οι νανοι σε μυαλο πολιτικοι μας...

 9. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 13/05/2015 22:53:45

  Eιδικό- κοινωνικό- δικαστήριο για τους οπαδούς, τους παλαιοπασόκους νεοσυριζαίους τους διχρονικούς και υπ αριθμόν ένα ενόχους. Τους πελάτες της παλαιοπασοκαρίας που το 2010-11 "ντύθηκαν" συριζαίοι. Κοινωνική, επαγγελματική, ηθική τους απομόνωση. Καμία δουλειά από/σε ελεύθερο επαγγελματία( δικηγόρο, πολ.μηχανικό, ιατρό, λογιστή κοκ) που ανήκει στον εσμό των συριζοψηφοφόρων. Απομόνωση και στιγματισμός τους στις παρέες, στη δουλειά κλπ. Δεν θέλει πολύ χρόνο. Θυμίζω πως τα ίδια αποβράσματα το 2010-11 κρύβονταν και αρνούνταν πως λίγους μήνες πριν(2009) είχαν ψηφίσει ΓΑΠ και "λεφτά υπάρχουν" τρέμωντας για τις συνέπειες της παραδοχής. Δεν θα ξανασυμβεί. Είναι και θα γίνουν οι λεπροί της ελληνικής κοινωνίας.

  • Savaren avatar
   Savaren @ Κώστας ΜΠ 14/05/2015 08:12:10

   Καλά εσύ το τερμάτισες, γι ακόμα μιά φορά. Tόσο Δημοκράτης, πως αντέχεις?? Να τους ράψουμε κι έναν πράσινο ήλιο στο σακάκι ε; Μην πάει ο νους σας στο κακό, έτσι. Για να τους ξεχωρίζουμε. χαχαχαχαχαχα

 10. Η επόμενη κίνηση avatar
  Η επόμενη κίνηση 13/05/2015 23:46:16

  Γουνάκια καλοκαιριάτικα; Δεν νομίζω. Μάλλον θα ντυθούμε μία εμπριμέ συμφωνία, σε τόνους παστέλ, πολύ σύντομα.

 11. airman avatar
  airman 14/05/2015 08:20:49

  "... τα θετικά μέτρα που είχαν υποσχεθεί και δεν θα υλοποιήσουν." Άκουσε ποτέ κανένας ότι το Μνημόνιο θα καταργηθεί με ένα άρθρο; Μήπως άκουσε ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ; Για αύξηση του ΦΠΑ ακούστηκε ποτέ κάτι; Προεκλογικά πάντα, να εξηγούμαστε!

 12. ntek avatar
  ntek 14/05/2015 12:26:40

  ο Καμμενος και οι δηλώσεις του για το Κούγκι ? Δεν υπάρχει πολιτική ευθυνη μόνο , υπάρχει ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.