Είστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα προσκυνήσει τον Τσίπρα;
20/01/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα προσκυνήσει τον Τσίπρα;

Είναι η απόλυτη τρέλα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που λένε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μη δεχθεί η Μέρκελ τις ελληνικές θέσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Φιλανδία έχουν κι αυτές εκλογικό σώμα και κοινή γνώμη που πιέζει και θα συνεχίσει να πιέζει;

Ζούμε μια δημοσκοπική ή μια πραγματική παράνοια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με ρεαλιστικούς όρους ένα συγκεκριμένο εύρημα των δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι πρέπει η χώρα να μείνει πάση θυσία στο ευρώ. Σεβαστό και μπράβο στους πολίτες που δεν παίζουν με το μέλλον της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι ίδιοι οι πολίτες υποστηρίζουν σε ποσοστό άνω του 59% ότι αν η Ελλάδα πιεστεί από τους Ευρωπαίους μετά τις εκλογές για μέτρα και προγράμματα αυτοί που θα υποχωρήσουν θα είναι... οι δανειστές.

Σκεφτείτε δηλαδή το εξής: 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι σε μια σύγκρουση Μέρκελ – Τσίπρα (εφόσον γίνει πρωθυπουργός) η μαντάμ θα τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που θα σηκωθεί και θα φύγει και μπορεί να μας δώσει και καμιά 50αριά δισ. ευρώ για ψυχική οδύνη. Ακόμη και το κατοχικό δάνειο μπορεί να μας επιστρέψει από τον τρόμο της μπροστά στον μεγάλο ηγέτη της Αριστεράς.

Βεβαίως τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν κι ότι οι πολίτες δεν φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί εκτιμούν ότι δε θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Πιστεύουν δηλαδή ότι η Ελλάδα είτε είναι η περιούσια χώρα και πρέπει να έχει κάτι σαν «ελευθέρας» και να κάνει ό,τι γουστάρει στην ΕΕ είτε εκτιμούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα διέλυε το ευρώ, επομένως είναι κάτι που δεν το θέλουν και οι Ευρωπαίοι.

Από την άλλη, μια δημοσκόπηση που έκανε η FAZ, μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες αναφέρει ότι το 81% των Γερμανών πολιτών ζητούν από την Μέρκελ να σταματήσει να χαϊδεύει την Ελλάδα και να επιδεικνύει ανοχή και αν χρειαστεί να την πετάξει έξω από το ευρώ.

Δεν εξετάζουμε αν είναι προκλητικοί ή αν έχουν δίκιο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πίεση που ασκεί η γερμανική κοινή γνώμη στην κυβέρνηση Μέρκελ και την πίεση που ασκεί η ελληνική κοινή γνώμη στην εκάστοτε κυβέρνηση στη χώρα μας.

Ποιος θα κερδίζει άραγε στη σύγκρουση αυτή; Ποιος θα είναι ο νικητής στον πόλεμο συμφερόντων των δύο λαών; Και ποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι σε μια τέτοια διαδικασία;

Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες. Πώς άραγε 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι θα επικρατήσει η Ελλάδα σε μια σύγκρουση με την Γερμανία και τους εταίρους της; Αν δηλαδή η Μέρκελ αισθάνεται την πίεση του 81% των πολιτών, βλέπει το ακροδεξιό κόμμα να ανεβαίνει και έχει και στο μυαλό της ότι οι χώρες πρέπει να κάνουν λιτότητα, ποιος πιστεύει ότι δεν θα μας πετάξει έξω αν χρειαστεί;

Πρόκειται για μια πραγματική παράνοια ή για μια στρέβλωση της πραγματικότητας από την ελληνική πλευρά που νομίζει ότι μπορεί να την «σκαπουλάρει» πάντα; Και κυρίως είναι η απόλυτη τρέλα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που λένε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μη δεχθεί η Μέρκελ τις ελληνικές θέσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Φιλανδία έχουν κι αυτές εκλογικό σώμα και κοινή γνώμη που πιέζει και θα συνεχίσει να πιέζει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 20/01/2015 16:35:22

  «Γιατί η υπεροψία σαν ανθίσει, θα καρπίσει της καταστροφής τον στάχυ» ~Αισχύλος

 2. airman avatar
  airman 20/01/2015 17:35:01

  "... σε μια σύγκρουση Μέρκελ – Τσίπρα ..." "Ο πόλεμος αρχίζει όταν θέλεις, αλλά δεν τελειώνει όταν θέλεις." (Μακιαβέλι) Πόσο μάλλον με τα αποτελέσματα που επιδιώκεις.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/01/2015 17:38:02

  Μα ζούμε στον μικρόκοσμό μας εδώ στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι υπάρχει μόνο ο ελληνικός λαός και το πολιτικό κόστος για τους δικούς μας πολιτικούς. Εδώ πιστεύουν πολλοί στην επανάληψη του "λεφτά υπάρχουν", τι περιμένετε τώρα;

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 20/01/2015 20:31:51

   Μετα απο χρονια η Ιστορια θα γραφει: Η Ελλαδα εχασε το τραινο γιατι δεν εδρασε στο σωστο timing. Οταν μπορουσε να "εκβιασει" με Grexit, δεν το εκανε, ενω οταν το εκανε, δεν μπορουσε τελικα να εκβιασει........

 4. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 20/01/2015 20:49:18

  "Αν δηλαδή η Μέρκελ αισθάνεται την πίεση του 81% των πολιτών, βλέπει το ακροδεξιό κόμμα να ανεβαίνει και έχει και στο μυαλό της ότι οι χώρες πρέπει να κάνουν λιτότητα, ποιος πιστεύει ότι δεν θα μας πετάξει έξω αν χρειαστεί;" Πρόκειται ακριβώς για την νοοτροπία του Χατζηαβάτη, που μόνον στην Ελλάδα συντάει κανείς διατυπωμένη ακόμα και Δημόσια! Στην Πορτογαλία π.χ. μπορεί να είναι φτωχότεροι απο εμάς, αλλά κανένας Πορτογάλος πολίτης δεν θα διενοείτο ποτέ οτι ακόμα και η πανίσχυρη Γερμανία θα τολμούσε να "πετάξει έξω" απο την ΕΕ την Πορτογαλία και μάλιστα δημοσίως. Αν είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα με την Πορτογλία, θα άρχιζε απο 1-2 χρόνια πρίν, υπόγειες μυστικές διεργασίες προσφέροντας ανταλλάγματα στους υπόλοιπους 17, για να βρούν έναν διακριτικό και νομότυπο τρόπο ώστε κατ΄αρχήν να απομονώσουν και στη συνέχεια να εξαναγκάσουν την ισότιμη χώρα σε έξοδο, με κάποια αποζημίωση προφανώς. Εμείς, δημοσιογραφούντες του καφενείου, έχουμε "πετάξει 'εξω" για ψύλλου πήδημα την Ελλάδα μερικές εκατοντάδες φορές, λες και πρόκειται για σφγουγγαρόπανο μιας χρήσης...

  • GJ avatar
   GJ @ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 20/01/2015 22:55:47

   Όχι δεν είμαστε σφουγγαρόπανο, αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ο ασθενής της ΕΕ ο οποίος παρά τα δις που του έχουν δώσει από το 81 δεν έχει κατορθώσει ούτε τον ΠΑΘΕ να ολοκληρώσει, έχει τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής αστάθειας. Εδώ απαιτείται ψυχρά να αντιμετωπίσουμε με γεναιότητα τα προβλήματά μας και όχι να κάνουμε σαν παιδάκια όπου όλοι οι αλλοι μας φταίνε εκτός από εμάς...Αυτό είναι χειρότερο γιατί μας υποβιβάζει και πνευματικά σε ανώριμους, το θέλουμε, μας βολεύει σε κάτι??

 5. cockpit2 avatar
  cockpit2 20/01/2015 21:10:04

  Γιατί απορείτε; Οι Έλληνες είναι μόνιμοι τρόφιμοι του <<απέραντου φρενοκομείου>>

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.