ΕΝΦΙΑ: Η φορολογική δικαιοσύνη πήγε περίπατο
29/08/2014 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΕΝΦΙΑ: Η φορολογική δικαιοσύνη πήγε περίπατο

Κάποιοι άνθρωποι είναι εκτός τόπου στην κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν ότι πάνω από 200.000 Έλληνες που έχουν κάποιο ακίνητο άδειο και απρόσοδο το πιο πιθανό είναι να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ;

Πριν μερικά χρόνια εγώ και ο… κυρ Μήτσος είχαμε από 100.000 ευρώ. Εγώ επέλεξα με τα λεφτά αυτά να αγοράσω ένα σπιτάκι, να το νοικιάσω και να έχω ένα μικρό εισόδημα και να το αφήσω στα παιδιά μου.

Ο κυρ Μήτσος αποφάσισε να έχει τα λεφτά στην τράπεζα ή να τα παίξει στο Χρηματιστήριο.

Εγώ λοιπόν που επέλεξα το… ασφαλές καταφύγιο της κτηματαγοράς πλήρωσα φόρους μεταβίβασης, διάφορα έξοδα σε κτηματολόγια, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δημοτικά τέλη όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά φόρο για το εισόδημα από τα ενοίκια. Όμως το σπίτι έμεινε ξενοίκιαστο μέσα στην κρίση, δεν προσφέρει κανένα έσοδο σε μένα, αντιθέτως με επιβαρύνει με κόστος συντήρησης, δημοτικά τέλη και βεβαίως χαράτσια που έγιναν μόνιμα μέσω του ΕΝΦΙΑ. Ζήτησα ο κακόμοιρος να μου μειώσουν το φόρο ακινήτων τουλάχιστον κατά 50%. Αφού πρόκειται για ένα ακίνητο με μηδέν εισόδημα, τι διάολο λίγος σεβασμός σε όλα αυτά τα χρόνια που πλήρωνα φόρους τον δικαιούμαι. Αλλά φευ. Έπεσα πάνω σε ντουβάρια.

Ο κυρ Μήτσος, πάλι, έπαιξε στο Χρηματιστήριο, κέρδισε ουκ ολίγα τα έβαλε στην τράπεζα και η φορολόγησή του ήταν από μηδενική έως ελάχιστη. Οι μετοχές φορολογούνται μόνο εφόσον γίνεται κάποια συναλλαγή ενώ στις καταθέσεις, μόνο οι τόκοι κι αυτό τώρα τελευταία.

Και το ερώτημα είναι ένα: Ξεκινήσαμε από την ίδια βάση. Εγώ επέλεξα ακίνητο που είναι πλήρως απαξιωμένο αλλά πληρώνει υπέρογκους φόρους και ο κυρ Μήτσος κάτι άλλο που και το κεφάλαιο έχει και λιγότερους φόρους πληρώνει. Είναι ή δεν είναι αυτό «κούρεμα» για μένα κι επιβράβευση για τον κυρ Μήτσο;

Δεν ξέρουμε αν ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας… εκπληκτικός φόρος όπως κάποιοι πιστεύουν στην κυβέρνηση. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας, αλλά αυτός ο φόρος πρέπει να είναι δίκαιος. Αν δεν είναι τότε να βρούνε άλλον αντί να μηρυκάζουν τις ίδιες δικαιολογίες και τις ίδιες ανοησίες.

Όταν ένα ακίνητο είναι άδειο και δεν το νοικιάζει ούτε ο λαθρομετανάστης από την Ουγκάντα δεν μπορεί να πληρώνει τον ίδιο φόρο με το διπλανό ίδιο ακίνητο που είναι νοικιασμένο και φέρνει έσοδα. Αυτό δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη.

Για να μη μιλήσουμε για τις ψεύτικες αντικειμενικές αξίες που έχουν απογειώσει του φόρους. Αντί να κάνουν το αυτονόητο, με μια απόφαση να κουρέψουν 20%-30% τις αντικειμενικές αξίες ώστε να μειωθεί ο φόρος κάθονται και μετράνε τις απώλειες.

Κάτι πρέπει να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ διότι όσο σέρνεται τόσο πλήττεται και η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Ο Χαρδούβελης γιατί λειτουργεί σαν μπακάλης; «θα χάσουμε 100 εκατ. αν μειωθεί ο φόρος στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα», λένε. Να τα χάσετε ρε λεβέντες, όταν ο άλλος έχει κόψει το ρεύμα σημαίνει ότι δεν είχε να το πληρώσει και δεν μπορεί να το νοικιάσει. Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Κι όταν από τα εκκαθαριστικά που στείλατε ο φόρος είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι υπολογίζατε γιατί δεν κάνετε τις εκπτώσεις που πρέπει να κάνετε;

Κάποιοι άνθρωποι είναι εκτός τόπου στην κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν ότι πάνω από 200.000 Έλληνες που έχουν κάποιο ακίνητο άδειο και απρόσοδο το πιο πιθανό είναι να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος μπορεί να έχει κάνει υπομονή και να δέχεται αγόγγυστα τους φόρους αλλά δεν μπορεί να υπομένει την αδικία; Όταν βλέπει ότι νοικιάζονται οι βίλες στη Μύκονο με 10.000 ευρώ τη βδομάδα και τα λεφτά είναι όλα «μαύρα» και οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώσουν για την άδεια γκαρσονιέρα στον Αγιο Παντελεήμονα, τα «παίρνουν στο κρανίο».

Δεν το καταλαβαίνουν το σκηνικό που έχει στηθεί με τον ΕΝΦΙΑ; Θα το καταλάβουν αλλά θα είναι αργά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 29/08/2014 15:54:22

  Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο ΕΝταΦΙΑσμός της ΝΔ, τι κρίμα! Στηρίξαμε τις ελπίδες μας στον Σαμαρά, ενθουσιαστήκαμε με τα Ζάππεια, κάναμε γαϊδουρινή υπομονή, κατάπιαμε του κόσμου τα ψέματα,τις φρούδες ελπίδες,τις κολωτούμπες και όλα αυτά γιατί πιστέψαμε ότι δεν γίνεται διαφορετικά, οι άλλοι που θα έρθουν θα είναι τρισχειρότεροι και το σπουδαιότερο,τα βάσανα τελείωσαν,επιβαρύνσεις περαιτέρω δεν θα έχουμε, ούτε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις , το χαράτσι θα καταργηθεί κλπ,κλπ. Και αντί γι αυτά κάθε μέρα έρχονται όλο και χειρότερες σφαλιάρες, που οι διαμορφούμενες καταστάσεις τις κάνουν και αβάστακτες!! Ε! κύριοι όχι άλλο πια, ή τόσο καιρό μας λέτε ψέματα ή προσπαθείτε πράγματι με φιλότιμο να φανείτε συνεπείς αλλά δεν μπορείτε, οπότε την καλλίτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε, είναι να παραδώσετε την εξουσία σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν και όχι να ανοίγετε το αυλάκι για να σαρώσει ο χείμαρρος του ΣΥΡΙΖΑ!

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 29/08/2014 16:15:25

  Αφού δε θέλουμε εκπληκτικές απολύσεις, κανονικές οχι γιαλαντζι με προωρες συνταξιοδοτήσεις στα 50, εκπληκτικές αποκρατικοποιήσεις, τότε θα έχουμε εκπληκτικούς φόρους σαν τον ΕΝΦΙΑ.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ Jimakos 29/08/2014 21:08:32

   Δε βαρέθηκες να μηρυκάζεις την ίδια σαχλαμάρα ; Βάλτο καλά στο μυαλό σου και 200.000 Δ.Υ. να απολυόντουσαν αύριο τίποτε δε θα άλλαζε στην φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό χωρίς να λάβουμε υπόψη τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης δηλαδή τη πλήρη διάλυση του ήδη υποστελεχωμένου Δημοσίου.

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Aegean Light 30/08/2014 20:09:07

    Αφού είναι υποστελεχωμένο το δημόσιο, ε τότε σαχλαμάρες λέω. Εντάξει, τρέχει ο μισθουλάκος ή η συνταξούλα κάθε μήνα;

    • Aegean Light avatar
     Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 05:53:03

     Δημητράκη ελεύθερος επαγγελματίας είμαι απλώς, θυμώνω με αυτή τη «φάμπρικα» που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια να τα βάζει η μια κοινωνική ομάδα με την άλλη. Και όπως τραγουδούσε ο αθάνατος Νίκος Ξυλούρης «βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Aegean Light 31/08/2014 09:08:15

      Θύμωσε όσο θέλεις κι έγω έχω βαρεθεί να ακούω τη σαχλαμάρα σας περί κοινωνικού αυτοματισμού, όποτε κάποιος τολμήσει να κάνει αναφορά στους καλοβολεμένους της κοινωνίας μας. Η κοινωνική ειρήνη είναι εξασφαλισμένη μόνο όταν είναι ικανοποιημένοι μερικοί; Πλήρωσε κι εσύ καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας!

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 09:56:23

      Εσύ δε θέλεις λύπηση !!!! Κάτσε και βράσε στο ζουμί σου με τα κομπλεξιλίκια σου και αν ποτέ φύγει η τσίμπλα από τα μάτια σου μιλάμε στα σοβαρά. Υ.Γ.Αυτό δεν σημαίνει ότι όποτε σε πετυχαίνω δε θα στα χώνω.

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Aegean Light 31/08/2014 10:09:23

      Καλή διασκέδαση!

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 10:38:19

      Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διασκεδάζω να ταπώνω κάτι τύπους σαν και σένα ... αφάνταστα ! Όσο για το «Πλήρωσε κι εσύ καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας!» σε διαβεβαιώ ότι έχω πληρώσει και με το παραπάνω μόνο που εγώ δεν είμαι μικρόψυχος να ρίχνω τις ευθύνες στους άλλους για ότι στραβό μου συμβαίνει.

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Aegean Light 31/08/2014 12:46:38

      Αυτό θέλω κι εγώ να το διασκεδάζεις, ψυχαναλυτή του πληκτρολογίου.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 12:53:26

      Από ατάκες καλά πας ... από ουσία μπάζεις !

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Aegean Light 31/08/2014 13:03:15

      Μιας και λεφτά δεν υπάρχουν να ανταλλάξουμε ατάκες με ουσίες, συγνώμη ουσία ήθελα να πω.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 17:33:59

      Επανήλθες στις προσφιλείς σου σαχλαμάρες!

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ Aegean Light 31/08/2014 18:35:47

      Εσύ κράτα επίπεδο να μας καθοδηγείς με τη σοφία σου.

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Jimakos 31/08/2014 18:50:51

      Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:51:30

      Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:52:06

      Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:52:45

      Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:53:46

      #1Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:54:42

      #2Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Aegean Light 31/08/2014 18:55:45

      #3Από ότι διαπίστωσα είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μάλλον γενικώς ανεπίδεκτος !

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 29/08/2014 17:11:32

  Έτσι μου ρχεται να αρχίσω να μαζεύω υπογραφές με ένα αίτημα: Να μην πληρώνουμε φόρους για ακίνητα που δεν προσφέρουν έσοδα. Να φορολογείται ο κάθε έλληνας βάσει του εισοδήματός του και μόνο.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/08/2014 17:14:50

  To σπιτάκι δεν ήταν καθόλου ασφαλές και σε είχε προειδοποιήσει ο Στέφανος Μάνος από το 1992 που είχε πει ότι με το ευρώ οι τιμές των ακινήτων θα πέφτουν επίσης. Εκτός εάν δεν κατάλαβες τόσο καιρό ότι δεν έχεις πληθωριστικές δραχμές αλλά το νόμισμα της Γερμανίας και της Γαλλίας.Η μόνη σταθερά στην ευρωζώνη είναι η αξία του ευρώ.Όλα τα άλλα υπηρετούν αυτή. Κατά τα υπόλοιπα και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ δεν το πλήρωνες;Σε απάλλασσε η ΔΕΗ επειδή ήταν ξενοίκιαστο; Τι άλλαξε τώρα.Απλά έρχεται μέσω εφορίας και όχι μέσω ΔΕΗ. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι ο ενταφιασμός της ΝΔ όπως γράφει άλλος.Ε,τότε θα έλθει κάποιος άλλος που θα πρέπει να βρει 2,6 δις ετησίως ή να βάλει άλλους φόρους ή να κόψει αντίστοιχο ποσό από συντάξεις. Δανεικά πάντως δεν έχει.Μπορεί βεβαίως να φύγει από την ευρωζώνη και να καλύψει το έλλειμμα τυπώνοντας δραχμές.Αυτός θα αποφασίσει.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ψυχραιμια 29/08/2014 18:55:17

   O Στέφανος Μάνος με μία αποτυχημένη πορεία στην επιχειρηματική αλλά και την πολιτική του δράση δεν αποτελεί έγκυρο πρόσωπο αναφοράς. Η σημερινή υπερφορολόγηση των ακινήτων, παράλληλα με την καταλήστευση την εποχή του χρηματηστηρίου, όσων αφελών πιστέψαν τις υποσχέσεις του Σημίτη, έχουν οδηγήσει στα τάρταρα το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης ... Κι όλα αυτά για την διάσωση ενός ευρώ, που κανονικά όφειλε, να είναι το εργαλείο για μιά ισορροπημένη, αλληλέγγυα Ευρώπη κι όχι ο αυτοσκοπός για την άνοδο και κυριαρχία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κύκλων ...

  • VgrsPllkrds avatar
   VgrsPllkrds @ ψυχραιμια 29/08/2014 20:05:00

   Να σημειώσω εδώ, ότι το χαράτσι το πλήρωνες μόνο αν διατηρούσες την παροχή, δηλαδή αν χρησιμοποιούσες το ακίνητο (σπίτι, κατάστημα, γραφείο), εσύ ή ο ενοικιαστής σου. Τα απρόσοδα ακίνητα λοιπόν, απαλλάσσονταν από το χαράτσι με μια απλή διακοπή της σύνδεσης.

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ ψυχραιμια 29/08/2014 20:59:14

   «Κατά τα υπόλοιπα και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ δεν το πλήρωνες;Σε απάλλασσε η ΔΕΗ επειδή ήταν ξενοίκιαστο;» Βρε μπαγάσα Ψυχραιμία μαράζι τόχω να διαβάσω ένα σου σχόλιο που να μη περιέχει τουλάσχιστον μια κοτσάνα. Με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αν είχες ξενοίκιαστο ακίνητο απλώς έκοβες το ρεύμα και δε πλήρωνες το βενιζελοχαράτσι. Ούτε αυτό δεν ήξερες κακόμοιρε ! Όσο για τη πρόβλεψη του Σ.Μάνου μπορεί να είπε ότι «To σπιτάκι δεν ήταν καθόλου ασφαλές» δεν εννούσε όμως ότι θα το χάσεις επειδή κάποια κυβέρνηση στο μέλλον θα επέβαλε ένα τέτοιο εξοντωτικό φόρο που θα σε ανάγκαζε να το ξεπουλήσεις για ένα κομμάτι ψωμί για να αντεπεξέλθεις στις φορολογικές σου υποχρεώσεις.

  • George N avatar
   George N @ ψυχραιμια 30/08/2014 05:29:31

   Άλλο πράγμα ψυχραιμία το ότι με το ευρώ θα βλέπεις τις τιμές ακινήτων και να πέφτουν μια και δεν υπάρχει πληθωρισμός για να το κρύβει κι άλλο να πληρώνεις φόρο χωρίς εισόδημα και να μην μπορείς καν να πουλήσεις μια και ο φόρος κατέστρεψε την αγορά και βάθυνε την κρίση. Το θέμα δεν είναι τι θα γίνει αν ενταφιασθεί η ΝΔ αλλά τι πρέπει να γίνει για να μην. Η επιμονή της στο λάθος δεν δείχνει σταθερότητα χαρακτήρα. Κάτι άλλο δείχνει....Πάντως μοιάζει να αναθεωρείς την άποψή σου για ψυχολογική αντίδραση επειδή οι φορολογούμενοι είδαν όλο το ποσό κι όχι σε δόσεις :-) Εχεις δίκιο στο ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ ψυχραιμια 30/08/2014 08:12:09

   Βρε ψυχραιμία, Θα έλεγε κάποιος ότι χαίρεσαι με την όλη κατάσταση και θα διασκέδαζες αν οι φόροι ήσαν ακόμη χειρότεροι!

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ ψυχραιμια 30/08/2014 21:04:32

   Εάν ο Ενφια αφορά πέντε εκατομμύρια φορολογούμενους τότε αναλογεί κατά μέσο όρο 500 ευρώ στον καθέναν. Προσωπικά μου ήρθε 400 ευρώ και δεν βαρυγκομώ στο ελάχιστο να τα δώσω στο κράτος για να καλύψω με τις συγκεκριμένες δυνάμεις μου, τις ανάγκες λειτουργίας του, όπως ορίζει και το σύνταγμα. Μήπως οι λοποί σχολιαστές στο αντινιούζ είστε όλοι πλούσιοι και σας έχουν έρθει 1000 ευρώ ή και περισσότερα και βαρυγκομάτε να τα δώσετε; Δεν πειράζει, ας κάνουν σε εμάς τα φτωχαδάκια τα 400, 500 για να σας απαλλάξουμε λίγο από την ψυχική οδύνη αυτού του τόσο μα τόσο άδικου φόρου... (

   • George N avatar
    George N @ Βασιλική Κ. Σ. 30/08/2014 21:59:42

    Χιλιάδες ευρώ σε πρόσφατα άνεργη χωρισμένη μητέρα που μένει στο σπίτι των γωνιών της στην Κυψέλη κατασκευής 1932. Ουσιαστικά τιμωρείται που κράτησε το σπίτι που ήταν η προίκα της μητέρας της και δεν έφτιαξε με αντιπαροχή στα λίγα 100εδες τμ, πολυκατοικία οδοντογλυφίδα. Ποιος είναι αρκετά γενναίος για να της πει ότι είναι πλούσια και ότι πρέπει να ενισχύσει το κράτος με την αποζημίωση απόλυσής της?

 5. Chr avatar
  Chr 29/08/2014 21:16:32

  Ακόμη και εάν το ακίνητο είναι σε πολύ ακριβή περιοχή ,δεν σημαίνει ότι ο κάτοχος του σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης είναι ..πλούσιος . Μου έχει ερθει στο μυαλό φίλος μου που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με πολιτικούς , ιδιοκτήτη ΜΜΕ κτλ .Ο ίδιος ,αν και συγγενής με εφοπλιστική οικογένεια , έφυγε προ 9 ετών μετανάστης . Πρέπει να φορολογήται το εισόδημα όχι η κατοχή . Πολύ σωστή και η παρατήρηση σας για την αδικία που δημιουργείται με αλλους τρόπους επένδυσης . Να σημειώσω ότι ο γνωστός σας με τις μετοχές και τις καταθέσεις μπορεί να τα "παρκάρει" και στην Β.Ευρώπη αλλά και στην Ασία .Αρκούν κάποιες επισκέψεις σε μια τράπεζα. Επομένως τιμωρείται ο Ελληνας που εμπιστεύεται την Ελληνική οικονομία . Η περίπτωση του ΕΝΦΙΑ είναι ανάλογη των μικροομολογιούχων . Καταστέφουμε την Πατρίδα μας έτσι!

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 29/08/2014 22:41:15

  Ψυχραιμία, Η αναιδιά σου και η ασχετοσύνη σου έφτασε στο απροχώρητο, ευτυχώς σε πήραν πλέον όλοι χαμπάρι!

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 30/08/2014 20:17:39

  Η ουσία είναι οτι φόρτωσαν τα αστικά ακίνητα με επιπλεον φόρους, για να μην τα πληρώσουν οι τιμημενοι αγρότες. Το ξεχάσαμε κι αυτο γρήγορα.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π.- avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π.- @ Jimakos 30/08/2014 21:15:32

   . Ενώ φίλε Τζιμάκο, οι νταβατζήδες και οι εφοπλιστές, πληρώνουν φόρους κανονικά... Κι αυτό το ξεχάσαμε γρήγορα, αν και αυτοί κατέχουν το 80% του πλούτου, άρα οφείλουν και το 80% των φόρων...

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π.- 30/08/2014 23:33:38

    Επειδή κανένας δεν πληρώνει φόρους κανονικά, ας τους πληρώνουν λοιπόν συνεχώς τα ίδια εύκολα θύματα.

    • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π avatar
     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π @ Jimakos 31/08/2014 17:59:19

     .Ναι, τάχα σε πήρε ο πόνος για τα ίδια εύκολα θύματα και θες να προσθέσεις σ' αυτά και τους αγρότες, αφού δήθεν οι πλούσιοι στον καπιταλισμό δεν πληρώνουν με νόμιμο άρα και ηθικό τρόπο... Τώρα μας έπεισες για τις ευγενείς σου προθέσεις.

     • Jimakos avatar
      Jimakos @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π 31/08/2014 19:32:05

      Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν, οτι από τον αρχικό υπολογισμό του φόρου αφαιρέθηκαν φόροι από τα αγροτικά ακίνητα κι επιβαρύνθηκαν τα αστικά. Αυτό έγινε με παρέμβαση βολευτάδων την επαρχίας και είναι γεγονός. Αν προσωπικά σε ευνοεί αυτή η μεταβολή ή απλα τη θεωρείς σωστή και δίκαιη, γιατί δεν το λες και αρχίζεις τα ναι μεν αλλά οι πλούσιοι κι ο καπιταλισμός.

 8. ελενη avatar
  ελενη 30/08/2014 22:46:43

  δηλαδη η κυβερνηση όλως τυχαίως και χωρίς να το καταλαβει μας έστειλε τους ΦΑΠ 10-11-12-13,ΕΕΤΕΔΗΕ 12-13 και ΕΝΦΙΑ 14 μέσα σε 12 μήνες.Δεν είχε καμμία πρόθεση απλώς ήταν αχρηστοι.Τελικά επειδή η ανοχή ΤΕΛΟΣ ή ήθελε να κάνει μαυρη αγορά στα ακίνητα για να εξυπηρετήσει τους Γερμανούς,οπότε είναι προδότες ή το έκανε κατα λάθος οπότε είναι άχρηστοι ΟΛΟΙ και ας πάνε στο σπιτάκι τους μια ώρα αρχύτερα

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ ελενη 31/08/2014 08:22:17

   ...και καπάκι και μία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, έτσι για να αποδείξουν στις κατοχικές δυνάμεις πόσο συνεργάσιμοι είναι! Ανοχή κι υπομονή ΤΕΛΟΣ!

 9. gf-dmp avatar
  gf-dmp 31/08/2014 17:02:53

  "Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας…” !!!???!!! Από πού κι ως πού θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να πληρώνω για όσα αγόρασα με τα φορολογημένα χρήματά μου? Από πού κι ως πού θεωρείται σωστό να μπαίνει το “κράτος” συνιδιοκτήτης στο σπίτι μου? Επειδή “γλυτώνω τα νοίκια κι αυτό θεωρείται εισόδημα”, όπως είπε κάποιος? Τότε να μου επιστρέψουν το κεφάλαιο που πλήρωσα για να πάρω το σπίτι. Όχι κύριε. Δεν ισχύει ότι “ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας”. Και δεν με νοιάζει καθόλου το τι κάνουν σε κάποιες άλλες χώρες. Αυτές, όποτε τους συμφέρει, τις θυμούνται τι κάνουν. Όποτε δεν συμφέρει, την πάπια...

 10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ 31/08/2014 20:20:12

  Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας = ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, φόρος νοείται ΜΟΝΟΝ ο φόρος εισοδήματος! Οτιδήποτε ΔΕΝ είναι εισόδημα ΔΕΝ δύναται νομίμως να φορολογηθή! Κράτη που φορολογούν μη-εισόδημα απλώς δεικνύουν ότι είναι ΑΘΕΜΙΣΤΑ!!!

 11. blackunder avatar
  blackunder 31/08/2014 22:27:33

  Tην λύση την δίνω εγώ και μάλιστα δωρεάν. Ο δικαιότερος φόρος είναι: H διαφορά του συνόλου των καταθέσεων κάθε ενός φυσικού η νομικού προσώπου φέτος μείον το αντίστοιχο πέρυσι. Αν είναι θετική η διαφορά βάλτε ένα σταθερό ποσοστό φορολογίας, έστω 15%. Ο παραπάνω φόρος τα πιάνει όλα, μαύρα και λευκά εισοδήματα. Όλα τα άλλα είναι πασοκιές..

 12. Παναγιώτης Ν. avatar
  Παναγιώτης Ν. 01/09/2014 12:20:42

  Είναι απλά τα πράματα: Πέρσι τα 200 χιλ κλειστά ακίνητα δεν πλήρωναν χαράτσι, γιατί δεν ήταν ηλετροδοτούμενα. Επειδή όμως μείωσαν τόσο τα έσοδα σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία , 15% σε όσους πλήρωναν, σχεδόν δεν πληρώνει τίποτα η αγροτική γη, τότε αυτή η διαφορά την πληρώνουν τα κλειστά ακίνητα. , τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι εξοχικά ή πατρικά.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Παναγιώτης Ν. 01/09/2014 15:01:57

   Εχεις ακουστά, ...κάτι για ξενοίκιαστα διαμερίσματα και μαγαζιά και την συνεπακόλουθη μείωση στα οικογενειακά κυρίως εισοδήματα;;; Αλλά εκεί που μειώνονται τα εισοδήματα, εκεί αυξάνουν τους φόρους, ώστε να επιταχυνθούν οι δημεύσεις υπέρ δανειστών, τραπεζών και λοιπών δημίων!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.