#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2009 10:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολοι καιροί για... πριγκίπισσες κ. Μπιρμπίλη

 Η κίνηση της Τίνας Μπιρμπίλη να παγώσει μέχρι νεωτέρας τις οικοδομικές άδειες στις καμένες εκτάσεις της Αττικής κρίνεται απόλυτα σωστή από όσους υγειώς σκεπτόμενους λένε ότι δεν πάει άλλο με τις καταπατήσεις και κάτι πρέπει να γίνει. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και αν δε γίνει κάτι άμεσα τότε όλες οι περιοχές που επλήγησαν θα γεμίσουν με τσιμέντο σε λίγα χρόνια. Από την άποψη αυτή μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην κ. Μπιρμπίλη για την απόφασή της, έστω κι αν υπάρχουν ορισμένα ψήγματα επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης, όπως η δημιουργία... Ράμπο αυθαιρέτων που θα καταγράφει και θα παρεμβαίνει όπου εντοπίζει αυθαιρεσίες. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασίσει πρώτα η ίδια η πολιτεία να τα βάλει με χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν κτίσει αυθαίρετα μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις.

 Πίσω όμως από την αναστολή των οικοδομικών αδειών μέχρι να συσταθούν δασικοί χάρτες υπάρχουν ορισμένα σκοτεινά σημεία:

- Για παράδειγμα, τι σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν δασικοί χάρτες; Δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα δηλαδή; Και γιατί το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν δασικοί χάρτες που στην ουσία περιμένουν καιρό τώρα να πάρουν ΦΕΚ;

- Η κ. Μπιρμπίλη, εκτός από ορισμένους μεγαλοκατασκευαστές, φαίνεται ότι άνοιξε τώρα μέτωπο και με τους εργολάβους οικοδομών και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μία η αναστολή της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους και μία με το πάγωμα των αδειών στα καμένα, έχουν κάνει έξω φρενών τους εργολάβους που βλέπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν αφενός τα σπίτια που έχουν και αφετέρου όποια οικόπεδα είχαν στις περιοχές που κάηκαν τώρα είναι στον αέρα.

- Πεντέλη, Ντράφι, Νέος Βουτζάς, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κερατέα, Μαραθώνας, Γραμματικό κ.λπ. είναι περιοχές – φιλέτα της κτηματαγοράς και τώρα θα μείνουν στα αζήτητα αφού κανείς δε θα πάει να αγοράσει σε περιοχές που δεν μπορεί να κτιστεί τίποτε.

- Όσο για τους ημιυπαίθριους, οι εργολάβοι οικοδομών αφού παρανόμησαν τόσα χρόνια σε βάρος του κράτους και των πολιτών χτίζοντας αφειδώς παρανομίες και πουλώντας στα ύψη, τώρα έρχονται να «περιλάβουν» την υπουργό που πήρε αυτή την απόφαση.

- Το τρις εξαμαρτείν αφορά τα πράσινα τέλη που προς το παρόν κάθε άλλο παρά πράσινα είναι. Η κ. Μπιρμπίλη υποσχέθηκε να τα αλλάξει με βάση τους ρύπους που βγάζουν, επομένως τα ρυπογόνα άνω των 2.000 κ.ε. θα πληρώσουν τη νύφη. ήπως όμως θα πρέπει η υπουργός να δει σε ένα κατάλογο τι καίνε όλα τα αυτοκίνητα. Τότε θα πάρει μια μυρουδιά για του τι γίνεται. Γιατί για παράδειγμα υπάρχει πολυμορφικό 1.400 κ.ε. που καίει και εκλύει απίστευτους ρύπους ενώ άλλο αυτοκίνητο 2.000 κ.ε. ούτε καίει ούτε βγάζει πολλούς ρύπους. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα ο δεύτερος ιδιοκτήτης.

Δύσκολοι καιροί για... πριγκίπισσες κ. Μπιρμπίλη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 27/10/2009 10:54:22

  Η κριτική εναντίον της ποια ακριβώς είναι;
  Ότι άνοιξε πολλά μέτωπα με παγιομένα συμφέροντα που καταστρέφουν το περιβάλλον;

  Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Μπιρμπίλη!
  Θα την στηρίξω όσο μπορώ, παρόλο που δεν είμαι ΠΑΣΟΚ.

  • trellakias avatar
   trellakias @ αντί 27/10/2009 11:11:53

   Η κριτική φίλε είναι πως δεν υπάρχει ουσία στα μέτρα αλλά μονο τρικ Επικοινωνιακά που θέλουν πρόσκαιρη ανάπαυλα από τα προβλήματα δηλαδή ότι κάνουν σε όλες τις περιπτώσεις. Είχαν δίκιο που λέγανε προεκλογικά ότι είναι ανέτοιμοι, και τώρα φαίνεται.Τώρα, πια είναι τα μέτωπα που άνοιξε, δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι όλοι οι μηχανικοί για 6 μήνες θα κάνουν ότι θέλουν με τους υμιυπαίθριους στις πολυκατοικίες και μετά θα το τακτοποιήσουν κυριλλέ!
   Τα θερμά μου Συλλυπητήρια λοιπόν στην κ. Μπιρπίλη.
   Δεν θα την Στηρίξω, παρόλο που δεν είμαι και οπαδός της!!!!!!!!!!

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ trellakias 27/10/2009 11:40:56

    Ρε τρελάκια μην παπαγαλίζεις ότι βλέπεις στο internet.
    Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κυρία και έχει ένα από τα πιο δύσκολα χαρτοφυλάκια.Μην γίνεσαι μίζερος κομπλεξικός ΝΔκράτης που αντιπολιτεύεται σαν τον Γιακουμάτο.

    • trellakias avatar
     trellakias @ greekpoliticalreview 28/10/2009 15:54:33

     Έχει πράγματι ένα δύσκολο υπουργείο που έχει ως στόχο το αφαν-κατε της διαπλοκής με τα φιλέτα των δημοσίων έργων, και των ομίλων που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Χωρίς να θέλω να γίνω ο δικηγόρος του Γιακουμάτου σου θυμίζω ότι πήρε στις τελευταίες εκλογές 40,693 σταυρούς, οπότε αυτός ο "μίζερος κομπλεξικός ΝΔκράτης " είναι αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού στην βουλή!!!!!!
     Σκέψου ότι στην Δημοκρατία αγαπητέ greekpoliticalreview κάθε σκέψη και διάθεση είναι ΣΕΒΑΣΤΗ, γι' αυτό και άσε τις παρεναίσεις στην άκρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ αντί 27/10/2009 11:32:54

   Πόσο "αντί" είσαι τέλος πάντων; Κάθε άερθρο πρέπει να είναι κριτική σώνει και καλά; Την πραγματικότητα προσπαθούμε να καταγράψουμε

   • αντί avatar
    αντί @ Factorx 27/10/2009 14:46:35

    Καλά κάνετε και θέλετε να γράψετε την πραγματικότητα, αυτό άλλωστε πιστεύω ότι ότνως κάνετε και για αυτόν τον λόγο σας παρακολουθώ, αλλά η έκφραση "σκοτεινά σημεία" έδινε ένα τόνο ειρωνείας στο άρθρο.

 2. blue nile avatar
  blue nile 27/10/2009 11:09:17

  Mε τις δασικές εκτάσεις δε ξέρω τι θα γίνει. όντως το ΤΕΕ έχει χαρτογραφήσει, προς τι η δήλωση?
  Έχω κάποιους παλιούς συμφοιτητές που είναι παρατρεχάμενοι κάποιων διάσημων του πασοκ. Υποστηρίζουν ότι ο ΓΑΠ είναι απίστευτα ξεροκέφαλος και η κατάσταση με το περιβάλλον του έχει γίνει ψυχαναγκαστική ιδέα. Οπότε μάλλον μπορούμε και να περιμένουμε κάτι καλό εκεί. Οι ίδιοι βέβαια που μου τα λένε αυτά παραδέχονται ότι στα εθνικά θέματα θα ισχύσει το : γιάνκη come home. Το λέω για να τονίσω ότι οι προαναφερόμενοι είναι αρκετά ειλικρινείς στις συζητήσεις που κάνουμε και δεν εξωραίζουν την κατάσταση.
  Παρεπιμπτόντως το Πολυτεχνείο που σπούδασα, εκείνη την χρονική περίοδο δεν μπορεί να πολυπερηφανεύεται για την ποίότητα των επιστημόνων που έβγαλε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Κομματόσκυλα όμως πολλά και τώρα αρκετά από αυτά υψηλά ιστάμενα

 3. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 27/10/2009 11:09:31

  Σωστή η Μπιρμπίλη. Αντε να δούμε.
  Και γω,όπως και ο Αντί, δεν καταλαβαίνω τα «σκοτεινά σημεία» (εκτός ίσως από τα τέλη.)

 4. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 27/10/2009 11:21:48

  Οι δασικοί χάρτες χρειάζονται γιατί εφαρμόζουν αναλυτικά τις διατάξεις για το τι είναι και τι δεν είναι δάσος ή δασική έκταση. Πάνω σ' αυτόν τον ορισμό μπαίνουν όλα τα παραθυράκια και νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα σε δάση. Φοβάμαι μήπως στο τέλος γίνει καμμιά χοντρή ανακατάταξη στις δασικές εκτάσεις και γίνει από την πίσω πόρτα αυτό που επιδίωκε ο Καραμανλής και το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Τα υπόλοιπα είναι ντουφεκιές στον αέρα.

 5. Ανανεωτικός avatar
  Ανανεωτικός 27/10/2009 12:11:25

  Μπράβο στην κ. Μπιρμπίλη. Να προσέξει μόνο μην τη θάψουνε οι αιώνιοι "μελετητές" που τα κονομάνε, μελετάνε και τελειωμό οι μελέτες τους δεν έχουνε. Αυτοί, αντάμα με τις επιβλέπουσες Υπηρεσίες, ξέρουν πως να σαμποτάρουν τα πάντα, βλέπε Κτηματολόγιο.

 6. nik avatar
  nik 27/10/2009 13:08:46

  Το θέμα δεν ειναι αν εχει δικιο ή όχι η Μπιρμπιλη.

  Το θεμα είναι οτι εχουμε ενα κρατος ξεφτιλα.

  Γιατι τι λεει η υπουργος.

  Αφου δεν μπορω να ελεγξω τους παραμονους, θα συαματησω και τους νομιμους...

  Μηπως όμως σε αυτες τις περιοχες που καηκαν, όχι στις δασικες εκτασεις, αλλα στις υπολοιπες επικεντρωνεται ηοικοδομικη δραστηριοτητα;;

  Που θα δουλεψει τελικα η οικοδομη;;

  Αρα το προβλημα γι άλλη μια φορα δεν ειναι η οικολογία, αλλα το μπαχαλο αυτο που λεγεται Ελλαδα, που το μονο κτηματολογιο και δασολογιο ποθυ εχει ειναι αυτο που αφησαν το...1949 οι Ιταλοί στα Δωδεκανησα!!!

 7. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 27/10/2009 13:19:04

  Πριν λίγο, στον ΣΚΑΪ ο Καλαμούκης αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον Μπόμπολα και το πάγωμα επέκτασης έργων που είχε πάρει, ως αφορμή για την "αγιογραφία" στο ΠΘ.

 8. adistaktos avatar
  adistaktos 27/10/2009 13:21:14

  Γιατί δεν κήρυξε αναδασωτέες τις εκτάσεις που κάηκαν;
  Γιατί περιμένει τους δασικούς χάρτες, αφού σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος ότι ήταν δάσος το 1944 παραμένει δάσος μέχρι και σήμερα;
  Η Μπιρμπίλη απλώς μεταθέτει το χρόνο που θα την κρεμάσουν απ' τα μανταλάκια!
  Ότι έκανε με τους ημιυπαίθριους... κέρδισε 6 μήνες!
  Αν τα βρει με τα συμφέροντα έχει καλώς! Αλλιώς... μπορεί να τη δούμε στα μανταλάκια όπως ήταν όταν γεννήθηκε!

 9. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 27/10/2009 13:22:41

  Μακάρι να πρόκειται για υπουργό (και πρωθυπουργό) που το εννοεί, θα είμαστε μαζί τους. Επειδή έχουμε φάει επικοινωνιολόγους με το κουτάλι, φυσικό είναι να είμαστε καχύποπτοι.

 10. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 27/10/2009 13:30:54

  Μπιρμπίλη ;


  ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ + 1920 - 2009
  -------------------------


  Χάθηκε μια μεγάλη κυρία. Ένας άξιος πολίτης της χώρας μας με μια Αξιοανθρώπινη ζωή που είναι και το ζητούμενο.

  Η αδελφή της Διδώ Σωτηρίου και σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη έγραψε τα παρακάτω βιβλία :

  - Ο Πλάτωνας στην εποχή μας.

  - Σπουδή στο θέμα της Ελευθερίας - Η έννοια της ελευθερίας στον προσωκρατικό υλισμό

  - Μύθος και ιδεολογία στη ρωσική επανάσταση -οδοιπορικό από το ρωσικό αγροτικό λαϊκισμό στο λαϊκισμό του Στάλιν

  - Ο Λένιν χωρίς λογοκρισία και εκτός μαυσωλείο

  - Αποχαιρετισμός στον αιώνα μου

  - Μακιαβέλι ή Μαρξ

  ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

  - Καταδικάστηκε κι εκείνη σε θάνατο, στη δίκη Μπελογιάννη ( και από τον Στρατοδίκη μετέπειτα δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο ) , αλλά η ποινή της δεν εκτελέστηκε, γιατί ο γιος που απέκτησε από τον Νίκο Μπελογιάννη, και που είχε στο μεταξύ γεννηθεί στη φυλακή, ήταν μόλις επτά μηνών.

  - Έμεινε στη φυλακή 10 χρόνια Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αβέρωφ το 1963

  - Η Χούντα του πρώην Στρατοδίκη της την έστειλε εξορία στην Γυάρο για ενάμιση χρόνο.

  Ιδιαίτερα σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους της χώρας όπου η συντριπτική πλειοψηφία της άρχουσας οικονομικής και πνευματικής αστικής τάξης της Ελλάδας Πλούτιζε η Έλλη Παπά :

  Συμμετείχε στην Αντιδικτατορική δράση κατά της φασιστικής δικτατορίας του Ι. Μεταξά και την Βοναπαρτίστικη δικτατορία των Απριλιανών.

  Συμμετείχε ενεργά , μέσω του ΕΑΜ , στην Εθνική –Λαϊκή Αντίσταση κατά της Γερμανό-Ιταλικής-Βουλγαρικής κατοχής και την ακολουθούμενη Αμερικανοκρατία .

  Αιωνία η μνήμη της – Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

 11. pekunia avatar
  pekunia 27/10/2009 13:45:01

  δεν υπαρχει ο υπουργος που το εννοει αγαπητε,υπαρχει μονο αυτο που εννοει ο καθε μπομπολας, ακομα δεν το εχετε παρει πρεφα;

  Το οτι η ιδια αγεται και φερεται απο τα μμε και προς αυτα προσανατολιζει τις εξαγγελιες της αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι αρον αρον πριν ακομα μαθει τους διαδρομους του κτιριου και ανοιξει τους φακελους εξηγγειλε αποστηθισμενα υπαγορευμενα μετρα.
  Αυτο προδιδει ελλειμμα μελετης, σοβαροτητας, σχεδιασμου και ανεξαρτητης σκεψης. Οποιοσδηποτε σχολιαστης του ΑΝΤΙ τα ιδια ακριβως θα ελεγε και με κλειστα τα ματια, χωρις τους 15 συμβουλους της φωτογραφιας.

  Το μονο μετρο που χρειαζεται και που εχει δικιο ο σχολιαστης ανωτερω ειναι η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ που ασφαλως υπαρχουν.

  Τα περι ημιυπαιθριων και ι.χ. ειναι σαλια. Ειναι διοικητικου εισπρακτικου τυπου μετρα καταλληλα να εξαγγελονται απο τμηματαρχες.

  Τα παντα ολα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • chinatown avatar
   chinatown @ pekunia 27/10/2009 14:28:22

   Εξαγγελουν μετρα, αγονται και φερονται απο τα μμε και δεν ειναι σοβαροι, μελετηροι και αποστηθιζουν υπαγορευμενα μετρα.
   Δεν εξαγγελουν μετρα, ειναι ανετοιμοι, απροετοιμαστοι, χωρις σχεδιο και ανικανοι.
   Ελλαδα, η χωρα που χανεται η εννοια του μετρου, της κριτικης επι του συγκεκριμενου και απτου και αρχιζει η βαβελ, η σκοπιμη ασυνεννοησια, ο μαξιμαλισμος, με αποτελεσμα να μη γινεται ουτε το ελαχιστο απο τα αυτονοητα.

 12. μπιρίμπας avatar
  μπιρίμπας 27/10/2009 13:45:08

  Ποιά Μπιρμπίλη και πράσινα άλογα;
  ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
  Απίστευτο περιστατικό πριν απο λίγη ώρα (13¨00) στη Βας. Σοφίας.
  Πεζός ο οποίος χτυπήθηκε από ΙΧ περίμενε πεσμένος στο οδόστρωμα για 40 ολόκληρα λεπτά μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
  40 ολόκληρα λεπτά όταν σε απόσταση 300 μέτρων υπάρχουν 2 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας!!!
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
  Τί κάνει η κυρία υπουργός, μόνο για να μιλάει 2 ώρες την ημέρα στα κανάλια είναι;
  Αλήθεια, ο Γιωργάκης με τί ασχολείται αυτή την εποχή;

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 27/10/2009 13:56:58

  Υπουργός Υγείας είναι η Μπιρμπίλη?

 14. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 27/10/2009 14:11:18

  Έκτακτα. Με ενδιαφέρει όμως και η μικρο-ιστορία και έχω ένα θέμα με τους παντός είδους "μύθους". Ας μιλήσει επιτέλους κάποιος για τις μη επώνυμες κόρες, μανάδες, γιαγιάδες - γυναίκες που δεν συμπεριλαμβάνονται στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας - που μας μετέδωσαν ένα πιθανόν ανεπίγνωστο -αλλά γι'αυτό διόλου ευκαταφρόνητο - λαμπρό ήθος αγώνα, μέσα από τη
  μεγάλη σχολή της οδύνης και της προσφοράς, χωρίς υποψία ανταλλάγματος και ένδοξης υστεροφημίας.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Καθρέφτης 27/10/2009 14:19:19

   "Τέλειωνε το 1949. Ο πατέρας είχε χαθεί, χωρίς ίχνη, στους σκοτεινούς δρόμους της Ιστορίας. Η μάνα είχε σβήσει στη γέννα του, πριν από οκτώ ακριβώς χρόνια. Κι αυτός θα έβρισκε, πριν καλά βγει το δίσεκτο εκείνο έτος, μιαν ακόμη μητέρα -τη "Μεγάλη Μητέρα" των απορφανισμένων παιδιών ενός αδικαίωτου κι αδυσώπητου πολέμου..."

   Διπλωμένα φτερά
   Συγγραφέας: Ατζακάς, Γιάννης
   Σειρά: Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα
   Εκδότης: Άγρα

   Ακόμη κι αν δε σου αρέσει είναι αυτό που ζητάς!

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/10/2009 14:13:37

  Περιμένετε να περάσουν οι πρώτες 100 ημέρες και λίγο ακόμη, και μετά τα κλασικά μυστακοφόρα (με άσπρες κάλτσες) μικρομεσαία κομματόσκυλα του "κινήματος" θα πάρουν φόρα και θα διώξουν με τις κλωτσιές όλους αυτούς που εκφράζουν το νέο ΠΑΣΟΚ (Μπιρμπίλη, Γερουλάνο κλπ)Ήδη και δεν κρατιούνται, απλά ακόμη διστάζουν και περιμένουν τα πρώτα ολισθήματα. Οι λίστες προγραφών και τα ρουσφετολόγια κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι. Η νομενκλατούρα δεν πεθαίνει έτσι εύκολα. (Ο Χάρης το απέδειξε με την επιλογή του σε Γ.Γ.)

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Strange Attractor 27/10/2009 15:11:51

   Άσχετα από το ότι η διαδικασία με τα βιογραφικά είναι ψιλο-απάτη, η επιλογή Δημήτραινα μπορεί και να είναι καλή επί της ουσίας. Όσους φίλους δικηγόρους ρώτησα, μου είπαν καλά λόγια για το συγκεκριμένο άνθρωπο. Δηλαδή, αυτό που μου είπαν είναι ότι, αν δεν υπήρχε το θέμα με τα βιογραφικά, θα επαινούσαν όλοι τον Καστανίδη για την επιλογή του.

 16. nikolas avatar
  nikolas 27/10/2009 14:21:01

  ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΆ Η ΧΑΡΆ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΜΕΓΆΛΗ ΒΛΈΠΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ Κ. ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΖΟΥΝ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΈΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΜΑΣΆΕΙ" ΚΑΙ ΒΆΖΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΊΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΖΩΉΣ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΈΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ.
  ΜΠΡΆΒΟ !!!!!!

 17. chinatown avatar
  chinatown 27/10/2009 14:45:47

  Η νομεκλατουρα δεν πεθαινει ευκολα σιγουρα, αλλα εσυ τι παριστανεις, το μαντη κακων? Εγω σας τα λεγα μην ψηφισετε τα πρασινα λαμογια, θα βγουν και θ' αρχισει η μασα και οι ημετεροι, το δαχτυλο στο μελι, ετσετερα ετσετερα? Οι λιστες προγραφων και τα ρουσφετολογια που κυκλοφορουν απο χερι σε χερι που τα ειδες και τα ξερεις? Η μηπως ειναι απο κεκτημενη ταχυτητα λογω προηγουμενων καταστασεων?Η επιλογη του Χαρη ειναι το σημειο των καιρων ή ακριβως αυτη η δυνατοτητα, ο Χαρης να διορισει εστω τον δικο του οπως λες εσυ, μεσω μιας διαδικασιας που αν μη τι αλλο εχει μια επιφαση αξιοκρατιας. Τουλαχιστον τα μετρα αυτα της κατ'επιφαση αξιοκρατιας κατ' εσε, μπορει οταν ερθουν επιτελους οι αδιαθφοροι και οι εντιμοι, να αξιοποιηθουν και να διοριζονται οντως οι σωστοι ανθρωποι στη σωστη θεση.

 18. lypon avatar
  lypon 27/10/2009 15:24:47

  Τον Πλουμπίδη πούλησε, που ουσιαστικά παραδόθηκε μόνος του παίρνοντας την ευθύνη για ό,τι κατηγορούσανε το Μπελογιάννη.

  Ο Μπελογιάννης ήταν "ο ανθρωπος με το γαρύφαλλο", ένας (απαραίτητος) μεγαλομάρτυρας του ΚΚΕ και των απανταχού του κόσμου κομμουνιστών.

  Πολλοί ωραίοι άνθρωποι χάθηκαν εκείνο τον καιρό.

 19. lypon avatar
  lypon 27/10/2009 15:30:40

  Αυτό με τα βιογραφικά προφανώς και είναι επικοινωνιακό! Οι θέσεις είναι καθαρά πολιτικές, δεν έχει νόημα να μπουν άτομα εκτός ΠΑΣΟΚ, μας αρέσει δε μας αρέσει.

  Αν οι του ΠΑΣΟΚ είναι μάγκες όμως, θα κάνουν αρχείο με τα κάπου 22.000 βιογραφικά, γιατί ανάμεσα τους, λογικά, θα είναι και αρκετών τεχνοκρατών άξιων λόγου...

  Παρακαταθήκη!

 20. yiannis00 avatar
  yiannis00 27/10/2009 15:59:13

  @μπιρίμπας: Αλλαζει το κρατος σε 2 βδομαδες; Αν το πιστευεις πραγματικα, 8α σου προτεινα να διαβασεις ενα οιοδηποτε business case πανω στο org. restructuring, το οποιο σημειωτεων και στην πιο περιπλοκη μορφη του, δεν μπορει να συνγκριθει με τον επιχειρησιακο μετασχηματισμο ακομη και ενος υπουργειου (απλα σκεψου τις διαφορετικες αφετηριες απο τις οποιες ξεκινουν τα αμεσα ενδιαφερομενα interest groups και οι λεγομενοι κοινωνικοι εταιροι)

  Τι ειναι οι υπουργοι (της οποιας κυβερνησης); Harry Potter;

  Τελος, τα 8ερμα μου συνχαρητηρια στην κ. Μπιρμπιλη (εκτος αν πιστευεις οτι και για τις προσφατες πλυμμηρες, ειναι η αρτι αφιχθεισα υπουργος υπευθυνη)

  Φιλικα

 21. stelios avatar
  stelios 27/10/2009 16:00:05

  Tι εγινε?
  Μηπως σας ελειψε κιολας ο...Σουφλιας?

 22. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 27/10/2009 16:14:18

  @ αντιαθλητικός, σε εμένα απευθύνεστε;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Καθρέφτης 29/10/2009 09:32:48

   Ναι. Συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, τώρα το είδα.

 23. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 27/10/2009 16:26:11

  Η αιχμή της ανάρτησης είναι ορθή. Το καθεστώς που αυτή την στιγμή καθορίστηκε είναι αυτοοριζόμενα μεταβατικό και οι κύριες συνέπειες θα εξαρτηθούν από την συγκεκριμενοποίηση του. Οι ρυθμίσεις στηρίζονται στον όρο "δάσος", ενώ η αντίστοιχη έννοια έχει τεθεί νομοθετικά επανειλημμένα υπό αμφισβήτηση. Σήμερα κανείς δεν είναι σε θέση να ορίσει τι εστί νομικά η δασική έκταση.
  Στο θέμα της φορολόγησης των αυτοκινήτων τα μέτρα με βάση την επιβάρυνση που αυτά προξενούν στο περιβάλλον, δεν εστιάζεται στους ρύπους, αλλά στον κυβισμό. Ο χαρακτήρας των μέτρων είναι προφανής ως κύρια εισπρακτικός, δεδομένου ότι αυτοί που έχουν πιο μεγάλα αυτοκίνητα, διαθέτουν κατά μέσο όριο και μεγαλύτερο βαλάντιο.
  Πολύ σωστή και η διαπίστωση ότι οι όποιες ρυθμίσεις δεν μπορούν να έχουν αφηρημένα διοικητικό χαρακτήρα, μόνο επειδή φέρουν την νομιμοποίηση της με λαϊκή εντολή εκλεγμένης κυβέρνησης. Το πολιτικό επίπεδο είναι άμεσα εξαρτημένο από το κοινωνικό και πρέπει να προσβλέπει πάντοτε σε έδραση σε αυτό και στην αποδοχή από αυτό. Διελκυστίνδες που δημιουργούνται, πρέπει να εντάσσουν σκόπιμα τις κοινωνικές ισορροπίες, εάν προσβλέπουν να λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα. Με αυτή την έννοια είναι πράγματι ιδιαίτερα δύσκολος ο ρόλος της κ. Μπιρμπίλη, σε καιρούς που είναι ιδιαίτερα δύσκολοι (και μπορούν να προσλάβουν εκρηκτικές διαστάσεις) όχι μόνο για πριγκίπισσες, αλλά και για όλους μας.

 24. grleo avatar
  grleo 27/10/2009 17:06:05

  είναι πολύ νωρίς και για ευχές και για κατάρες
  το ζήτημα είναι πάρα πολύ σύνθετο και οι όποιες προσπάθειες θα πρέπει να αξιολογηθούν από το αποτέλεσμα.

  εάν γίνονται για απλό εντυπωσιασμό πολύ γρήγορα θα φανεί.

  το ζήτημα των ΔΑΣΩΝ και της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ είναι πολύ δύσκολο γιατί και τα δύο προστατεύονται από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  ο καθορισμός των Δασών και των Δασικών Εκτάσεων θα πρέπει να γίνει με βάση κάποιες αεροφωτογραφίες.

  εάν γίνει μετις πρώτες αεροφωτογραφίες του 1945, όπως πρέπει να γίνει,
  ξεχάστε ότι έχει οικοδομηθεί σε Πεντέλη, Διόνυσο, και την περισσότερη ανατολική Αττικκή.

  εάν γίνει με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1975 (πρόταση Σουφλιά για την τροποποίηση του άρθρου 24), ξεχάστε κάθε Δάσος και δασική έκταση που έχει καταπατηθεί από το 1945 μέχρι το 1975.

  όπως βλέπετε δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα ...............

  και σε αυτό απάντηση δεν έδωσε η Κα Μπιρμπίλη, ούτε και φαίνεται να έχει και τίποτα στο μυαλό της από ότι καταλαβαίνω.
  ΄
  καλή η αναστολή των οικοδομικών αδειών αλλά αυτή με βάση το νόμο δεν μπορεί να γίνεται επάπειρον.

  καλές οι εξαγγελίες για κήρυξη αναδασωτέων των περιοχών αλλά αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη, χωρίς τυμπανοκρουσίες ( ήδη Η ΓΥΣ έχει αεροφωτογραφήσει τα καμμένα από τότε που κάηκαν), μια απλή απόφαση περιφερειάρχη απαιτείται.

  ούτε ΗΡΩΠΟΙΗΣΗ λοιπόν στην Κα Τίνα ούτε και ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ.

  είνα πολύ μακρυά ακόμη από απόφάσεις που ''θα την κρεμάσουν στα μανταλάκια''.

  και μην ξεχνάμε ότι το σύνθημα του ΓΑΠ , ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, δεν απευθυνόταν στη ΔΙΑΠΛΟΚΗ που τον στήριξε και τον στηρίζει ακόμη παρά την όποια κριτική στα παπούτσια της Τίνας.............

  υπομονή ............. μετά την τηλεοπτική και επικοινωνιακή διαχείρηση των πράγματι σημαντκών αυτών προβλημάτων, θα έρθει και η πραγματική διαχείρηση.

  οι ημιυπαίθριοι..........το απέδειξαν.

  ίδωμεν...........

 25. sweet avatar
  sweet 27/10/2009 17:39:25

  η Μπιρμπίλη σας μάρανε...Για τους χρυσοκάνθαρους που βουτούσαν 37.οοο ευρώ το μήνα ούτε λέξη...αυτούς που ο Γιακουμάτος προχθές στο Μέγκα αποκάλεσε ’γκόλντεν τσόγλαν’ ούτε λέξη....κατα τ άλλα βαθυστόχαστες αναλύσεις για την Οικονομία και πως θα τα καταφέρει ο Γιωργάκης...Το 2016 που θ αφήσει τη διακυβέρνηση αναλύστε το,,,,

 26. manolis avatar
  manolis 27/10/2009 20:09:02

  Ημιυπαιθριοι τελος με την βουλα του Συμβουλιου της Επικρατιας
  Ηταν μια παρανομη προσφορα του Σουφλια στους εργολαβους
  Δεν ειναι δυνατον να κανεις τους δασικους χαρτες ΦΕΚ και να ισχυουν χωρις να τους εξετασεις και να τους ελεγξεις
  Μετα και με την καταγραφη απο τους δορυφορους αμεσως θα βρισκονται οι παρανομουντες
  Ειναι θεμα νοοτροπιας και ταξης που πρεπει να περασει εαν δεν προλαβουν και την σουβλισουν τα μεγαλα συμφεροντα

 27. sirmar avatar
  sirmar 27/10/2009 23:37:12

  Μανολι δεν ξερεις να διαβαζεις Οτι σου σερβιρουν τα κουλοκανελα και το καθε μα... που τα περνει απο οπου φυσαει το παραδακι. ολοι 69 ειναι απο μαν το μαν.
  Φιλε αλλο Π και αλλο Κ.
  Το ΣΤΕ ειπε για τα παρανομα κτισματα και οχι δια τα νομιμα που εχουν αδεια΄.διοτι εδω κυριοι δεν εκτισες τιποτα ητο στην αδεια το ημιυπαιθριο
  και σωστα κανει τακτοποιησει.
  Τωρα εαν τα Λαμογια μηχανικοι συμβολαιογραφοι και δικιγοροι δεν κονωμανε δια του λογου φωναζουν οτι ειναι παρανομα.
  Στο κατω της γραφης ας τα διαγραψει ωπος οι μαγκες διαγραφουν τα δικατους αδικηματα.

 28. manolis avatar
  manolis 28/10/2009 06:03:13

  sirmar says:
  Μανολι δεν ξερεις να διαβαζεις

  Μαλλον εσυ δεν εχεις τις γνωσεις γι αυτο τα ισοπεδωνεις ολα
  Ειμαο παλιος και εμπειρος μηχανικος καιγια πρωτη φορα μετα απο τον Τριτση βλεπω κατι να γινεται
  Ο ημιυπαιθριος ειναι νομιμος εαν παραμεινει οπως στην αδεια
  Εαν κλεισει εστω και με τζαμι ειναι αυθαρετο (αλλαγη χρησης και αυξηση συντελεστη)

 29. sirmar avatar
  sirmar 30/10/2009 23:58:18

  Μανόλι μια και λες ότι είσαι παλίος μηχανικός το είδιο είναι το αυθαίρετο που κτίζης στο οικόπεδο με την πολυκατοικία.
  Και να ξέρης τα υμιηπεθρια τα εφαρμόσαται εσεις οι μηχανικοι δια να κονωματε με της παρανομίες που κανεται Διοτι εαν παω εγω να σε καταγκήλω δια την παρανομία που κανεται όλοι οι μηχανικοι και οι εργολαβη μαζι με τους πολεοδομους Ξερεις τι λενε Εαν με καταγκιλης θα σε καταγκίλω διοτι εκλεισες το εθριο.Αρα εισε και εσει παρανομος.
  Και θα είμασται μια ΖΩΗ παρανομη Εγω τα Κοπελια μου και παει λεγωντας επειδη ο Τριτσης η οποιος αλλος ητο το εκανε για να κονομηση ο συναδελφος θα με εκβιαζετε μια ΖΩΗ ΕΣΧΟΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
  Και η Μπιρπηλη μονο αυτο να σκευτη. Ετσι σταματα το λαδομα και να ξερης το θέμα το επισήμανα απο το 2004 αλλα και ο Κουφος απο την ιδια φάρα ητο πολιτικός μηχανικός.

 30. βαγγελης avatar
  βαγγελης 31/10/2009 19:01:32

  ημιυπαιθριοι:
  πολυ σωστη επιλογη να παγωσει το θεμα. Δεν ειναι προβλημα των ιδιοκτητων απλα. Αν πρεπει να πληρωσει καποιος πρεπει να γινει σωστα και απο ολους τους υπαιτιους. Μαλιστα πρωτος και καλυτερος ο εργολαβος που ελαβε ποσο για το συνολο του κτισματος και οχι για το νομιμο μονο. Μετα ο μηχανικος που δεχτηκε να κανει την παρανομια, η πολεοδομια που δεν σταματησε τις εργασιες ως οφειλε να ελεγξει, η εφορια που πιθανον να πληρωθηκε και για το ημιυπαιρθιο και τελος ο ιδιοκτητης. Ο οποιος αν ΔΕΝ ειναι ιδιοκτητης του οικοπεδου εξ αρχης τοτε δεν εχει πολλες επιλογες για να αγορασει ετοιμο σπιτι χωρις ημιυπαιθριο κλειστο (ειδικα σε πολυκατοικιες).

  τελη:
  εδω θα επρεπε να γινεται πιο συντονισμενη εργασια. Πχ καθε χρονο με την καρτα καυσαεριων ή με το τελευταιο ΚΤΕΟ που περασε το αυτοκινητο να υπολογιζονται οι ρυποι και με μια φορμουλα με τα χρονια , τους ρυπους και την εργοαστασιακη αξια να βγαινουν τα τελη. Δικαιο νομιζω και αναλογικο.

  για τους χαρτες και τα δαση κλπ ΕΑΝ δεν δω επιτελους να σταματανε μονιμα εργα απο εργολαβους σε πρωην δασικες εκτασεις και αν δεν δω ξανα δαση ΧΩΡΙΣ κτιρια στο ενδιαμεσο δεν προκειται να πιστεψω κανεναν κ τπτ. Ας περιμενουμε εδω και θα δουμε....

 31. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 02/11/2009 11:40:17

  Το άρθρο περιέχει ορισμένες ανακρίβειες:

  - Πεντέλη, Ντράφι, Νέος Βουτζάς, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κερατέα, Μαραθώνας, Γραμματικό κ.λπ. είναι περιοχές – φιλέτα της κτηματαγοράς και τώρα θα μείνουν στα αζήτητα αφού κανείς δε θα πάει να αγοράσει σε περιοχές που δεν μπορεί να κτιστεί τίποτε.

  Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου υπό διαβούλευση, η έκδοση αδειών αναστέλλεται για την *εκτός σχεδίου* γη και όχι για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμών. Άρα, τουλάχιστον οι πρώτες 4 περιοχές καθώς και όλα τα εντός σχεδίου οικόπεδα δεν επηρεάζονται. Ντράφι, Νέος Βουτζάς, Καλλιτεχνούπολη, προήλθαν από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, είναι περιοχές εντός σχεδίου, και δεν τους αφορά η αναστολή της οικοδόμησης. Σχεδόν όλη η νότια Πεντέλη είναι ήδη οικόπεδα εντός σχεδίου, τα οποία και θα οικοδομηθούν, όπως οικοδομήθηκαν όλα τα οικόπεδα στο λεκανοπέδιο. Η όποια πυρκαγιά δεν αλλάζει ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο τη δυνατότητα οικοδόμησης αυτών των συγκεκριμένων περιοχών.

  Η ζημιά έχει γίνει πριν από 30 χρόνια με την ένταξη αυτών των περιοχών στο σχέδιο, οι επιπτώσεις (βίλες, πισίνες, κλπ.) φαίνονται τώρα.

 32. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2009 23:25:59

  Κάτω τα χέρια από την ΤΙΝΑ είναι η αδυναμία μου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.