Δύσκολα τα πράγματα για τον «παντοδύναμο» Αλέξη
14/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολα τα πράγματα για τον «παντοδύναμο» Αλέξη

Η ώρα της κρίσης...

Βαράει διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ με το συνεταιράκι του τον Πάνο ο οποίος στις χθεσινές δηλώσεις του ούτε κατάλαβε κι αυτός τι εννοούσε. Μένει μέχρι να φύγει; Φεύγει για να μείνει; Πάει κι έρχεται; Φαίνεται ότι οι ψεκασμοί φέτος δεν ηρέμησαν τα πράγματα. Πάντως δεν αποκλείεται στις ψηφοφορίες της Τετάρτης να φύγουν κι άλλοι Ανεξάρτητοι και το κουβάρι του Πάνου του μηχανοδηγού να αρχίσει να ξηλώνεται.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως το έχει ο Τσίπρας. Καμιά 30ριά βουλευτές και στελέχη του κόμματος ενδεχομένως να την κάνουν για άλλες παραλίες ακόμη και σήμερα μετά την Κ.Ο. Άλλοι θα παραιτηθούν και θα παραδώσουν τις έδρες τους όπως ο Κοδέλας της Αργολίδας, κι άλλοι σκέφτονται να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Τσίπρα. Να καταψηφίσουν και να μην παραιτηθούν δημιουργώντας κοινοβουλευτική ομάδα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα είναι ο αρχηγός είναι το ερώτημα; Ο Λαφαζάνης, ο ωραιοπαθής που πουλάει ακόμη τρέλα Βαρουφάκης ή μήπως η υπέροχη Ζωή;

Πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες όπως και το τι κυβέρνηση θα έχουμε. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενώ φαίνεται ότι κανείς δε θέλει εκλογές. Άμεσα θα διέλυαν τη συμφωνία και το φθινόπωρο θα γυρνούσαν ξανά πίσω την οικονομία. Όμως, μην αποκλείσετε κάλπες τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη με λίστα ώστε να ξεφορτωθεί ο Αλέξης την αντιπολίτευσή του.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να συνεχίσει ο Τσίπρας με μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει τη δεδηλωμένη αλλά θα έχει την ανοχή των άλλων κομμάτων. Ούτε η ΝΔ, ούτε το Ποτάμι, ούτε το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν εμπλοκή με μια κυβέρνηση που θα κληθεί να πάρει σκληρά μέτρα. Επομένως θα αφήσουν τον Αλέξη να εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό που θα ακούει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ και θα τρέχει με 100άρι.

Θα μπορούσαν λοιπόν τα κόμματα να ψηφίζουν νομοσχέδια αλλά η κυβέρνηση, με ή χωρίς ψεκασμένους να είναι κάτω από 150 βουλευτές. Πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας να είναι πρωθυπουργός μιας παρωδίας είναι ένα ζήτημα.

Το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης με συμμετοχή στελεχών άλλων κομμάτων μάλλον δεν παίζει ενώ θα μπορούσε να υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου που θα έχει ειδικό σκοπό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έργο.

Δύσκολα πάντως τα πράγματα για τον Αλέξη τον «παντοδύναμο» που μετά από το δημοψήφισμα νόμισε ότι έγινε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης. Θα πληρωθεί με νόμισμα δικό του, από τα αριστερά. Θα τον αποδομήσουν οι σύντροφοι και θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, ειδικά τώρα που το λόμπι της δραχμής δεν πέτυχε το σκοπό του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 14/07/2015 07:53:41

  Πόσο διαφορετική είναι η πολιτική κατάσταση ,ως προς την "τύχη" του πρωθυπουργού,από την ανάλογη του Γ.Α.Π. το 2011,όταν πήρε μεν ψήφο εμπιστοσύνης,αλλά παραιτήθηκε,παραδίδοντας την κυβέρνηση στον Παπαδήμο;Τώρα ο κ. Τσίπρας θα πάρει ψήφο επικυρώσεως των νέων μνημονιακών νόμων την τετάρτη(αύριο), αλλά μετά τι;

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/07/2015 09:05:41

  Ο Τσίπρας βανδάλισε την Ελλάδα http://tinyurl.com/nppqs4u (Capital.gr/BloombergView)

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 14/07/2015 09:11:32

  Για τον Αλέξη και για την ...καριέρα του, δεν νομίζω οτι αγωνιά ιδιαίτερα σ΄αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές, ούτε και η κ.Περιστέρα ακόμη. Σημασία έχει τι ακριβώς είναι σε θέση να υπηρετήσει πια κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, κάποιος που έλαβε σαφή εντολή να κινηθεί αντίθετα από την κατεύθυνση που ο άνεμος της τραγικής απειρίας του και οι καταιγίδες των αισχρών εκβιασμών, στρέψανε σήμερα τη ρότα του. Οι επόμενες εκλογές που δεν θ΄αργήσουν, θα απαντήσουν τελεσίδικα στο ερώτημα. Με άλλο πλήρωμα πας για εξερευνήσεις στους ωκεανούς και με άλλο για να πιάσεις ...καλαμάρια.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 14/07/2015 09:13:52

  Είναι ένα μυστήριο πώς καθορίζονται οι προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Π.χ. ξέρουμε ότι ο Τσίπρας ήθελε "ναι" στο δημοψήφισμα και του ήρθε κατακούτελα ένα σαρωτικό "όχι", που τον σόκαρε και τον ανάγκασε, φυσικά, να το ερμηνεύσει ως "ναι". Ο Τσίπρας ερμηνεύθηκε ως "θριαμβευτής" και πολιτικά "παντοδύναμος", ενώ στην πραγματικότητα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο, είχε παγιδευτεί και εγκλωβιστεί στις δικές του ενέργειες. Πολιτικά όμως ενισχύθηκε! Πήγε πιο μπροστά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος από ό,τι ήταν πριν! Εντωμεταξύ, οι αναλύσεις που "θεοποιούν" τον Τσίπρα δίνουν και παίρνουν. Τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της αποδοχής του (αυτό που σχετίζεται με το δημοψήφισμα) προήλθε κατά... λάθος! Ο Τσίπρας ασχολείται μόνον με την πολιτική του επιβίωση και φαίνεται ότι αυτό του δίνει πολλούς πόντους. Κανένας άλλος δεν υπήρξε τόσο αδίστακτος στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι όμως, την αποδοχή του ο Τσίπρας δεν την προσχεδιάζει. Θα καταρρεύσει απότομα, σαν χάρτινος πύργος μια μέρα. Ας ελπίσουμε να είναι σύντομα αυτό. Για το καλό της χώρας.

 5. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 14/07/2015 10:07:55

  Το συμπέρασμα είναι οτι ο Τσίπρας απέτυχε. Σαφώς και δεν μπορεί ούτε επιθυμεί να εφαρμόσει την συμφωνία που όπως δήλωσε υπέγραψε μετά απο πραξικόπημα των Γερμανών με το πιστόλι στον κρόταφο. Επομένως είναι προφανές οτι μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση κατά τον Σεπτέμβριο, θα παραιτηθεί απ' την Πρωθυπουργία και θα αφήσει την εφαρμογή της συμφωνίας στους οπαδούς του ΝΑΙ. Τώρα το ποιός θα δεχτεί να παραλάβει την καυτή πατάτα για να μην μας κάνουν τελικά το Grexit οι Γερμανοί, θα το μάθουμε τότε, μετά κι απο τις εκλογές στην Ισπανία...

 6. λαέρτης avatar
  λαέρτης 14/07/2015 11:02:43

  το ευχάριστο με το τσίριζα είναι ότι όλα γίνονται σε random mode! Αυτή είναι η επιτυχία του και γι αυτό έχει κερδίσει τις καρδιές μας!! Αυτό σε συνδυασμό με την ψήφο του ...τετραπέρατου ελληνικού λαού που ψηφίζει αυτόν που του σερβίρει τον μεγαλύτερο παπά ενώ διακατέχεται και από κάτι αριστερίστικα εμφυλιοπολεμικά και δεξιόστροφους εθνικοαλεξανδρισμούς επιπέδου Βασιλείου του Β, συγκροτεί ένα πολύ δεμένο σενάριο που χαρίζει άφθονο γέλιο!!! Θα ψηφιστεί τελικά ο γοητευτικός Αλέξης που μπορεί να μην τα πήγε και τόσο....καλά αλλά και αριστερός είναι και έξυπνους φίλους έχει και τον ...ξενυχτήσαμε ένα βράδυ κι όλα αυτά ...για χατίρι μας? Θα επικρατήσει η συνετή πολιτική της εξόδου από το ευρώ όπως θέλουν ΚΚΕ,ΑΝΕΛ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΡΠΛΑΤ ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε με την ησυχία μας έναν εμφύλιο όπως εμείς και μόνο εμείς γνωρίζουμε???? Ή μήπως θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη με τα ...σκυλιά που αλυχτάνε (φίλης!!!!) και θα μας αναγκάσουν να γίνουμε σύγχρονο κράτος χωρίς 800000δημόσιους υπαλλήλους, ρουσφέτια, αναξιοκρατία, λαϊκισμό και ανεπηρέαστο...λαϊκισμό??? (δύσκολο αλλά κι αυτό έχει το γέλιο του όσο να πεις να το βλέπεις να γίνεται!!!)) Chip asta la sega Siempre!!!!!!

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ λαέρτης 14/07/2015 11:25:16

   .Φίλε Λαέρτη ωραία τα λες κι εσύ, όπως κι εμείς, που αποτελούμε τον τετραπέρατο Ελληνικό λαό που ψηφίζει αυτόν που του σερβίρει τον μεγαλύτερο παπά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά...Το θέμα είναι οτι αυτή τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας, όπως φαίνεται κανείς δεν αναλαμβάνει να την εφαρμόσει. Ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας όπψως φαίνεται. Αρα το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλά παρατάθηκε για λίγο...

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 14/07/2015 12:38:26

    δυστυχώς φίλε... Οπότε η πιάνεσαι από την τελευταία σανίδα που σου ρίχνουν (γιατί τελικά εκεί που το φτάςαμε μόνο γι αυτό μπορούμε να μιλάμε τώρα) και μετά βλέπεις τι θα κάνεις ή κάνεις παρέα με τα ψάρια... (έχω και μερικά πιο απαισιόδοξα αλλά δεν τα λέω γιατί οι αριστεροί τραβάνε μεγάλα ζόρια τώρα και το πιο σημαντικό είναι να συνέλθουν μπας και καταφέρουμε να επιβιώσουμε ...)

    • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
     ΝΙΚΟΣ Ζ. @ λαέρτης 14/07/2015 13:10:34

     Και να επιβιώσουμε εμείς φίλε Λαέρτη, ως το Σεπτέμβρη, το πρόβλημα ακόμα πιό έντονο θα το θέσουν οι Ισπανοί και αυτοί μάλλον δεν θα είναι απλά Τσίπρες...Και μετά έρχονται βεβαίως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι... Τα 200 απο τα 300 εκατομμύρια των πολιτών της Ε.Ζ. λένε πλέον ανοιχτά όχι στη Γερμανική ΕΕ και το Γερμανικό Ευρώ. Η Γερμανία στην ουσία έχει πραγματοποιήσει το Germexit. Kανείς δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά απο την φασιστική και δόλια πραξικοπηματική συμπεριφορά της. Και επειδή έχει για πόσο ακόμη? τα λεφτά, δεν σημαίνει πλέον οτι έχει και την εξουσία. Οι Γερμανοί απεδείχθησαν για τρίτη φορά ανεπίδεκτοι μαθήσεως και επικίνδυνοι για την Ευρώπη. Πρέπει να τους αφοπλίσουμε και πάλι, πριν μας καταστρεψουν τελείως αυτή τη φορά. Οι Άγγλοι το έχουν καταλάβει και απεδείχθη βλακεία των Γάλλων το ότι τους 'αφησαν στην άκρη για χάρη των Γερμανών.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ ΝΙΚΟΣ Ζ. 14/07/2015 13:46:31

      πιθανώς να έχεις δίκιο Τέτοια μαντική ικανότητα δεν διαθέτω ώστε να προσδιορίσω το επακόλουθο όλων αυτών των συσχετισμών κρατών -οικονομιών σε βάθος τριμήνου Αλλά ακόμα κι έτσι αν είναι πρέπει να παραμείνεις στην ευρωζώνη, ακόμα και ως αδικημένος αναξιοπαθούντας ώστε να διεκδικήσεις από μέσα την αδικία που σου έγινε και συντασσόμενος με συγκεκριμένο μέτωπο , έτσι δεν είναι???

 7. ENIGME avatar
  ENIGME 14/07/2015 12:01:55

  Με τέτοιο μνημόνιο τέρας που έφερε, πως θα γινόταν να είναι τα πράγματα εύκολα; Όπως στρώνει ο καθένας από αυτούς, κοιμάται. Αλίμονο σ΄εμάς.

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 13:13:49

  Παρακαλώ πολύ να καταργηθεί η έκφραση ''3ο Μνημόνιο'' και να υιοθετηθεί το: ''1ο Αριστερό Μνημόνιο''. Θέλω να προχωρήσει η σχέση αληθινά,τίμια και εις βάθος,βαρέθηκα τα προκαταρκτικά...

  • PayneK avatar
   PayneK @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 13:59:54

   Χαχα,εύστοχο..αλλά ο Λαφαζάνης αλυχτά! Δεν αναγνωρίζει το πνευματικό του τέκνο και μας λέει οτι δεν θα πληρώσει διατροφή ο ίδιος για το επίτευγμά του αυτό, που θέλει να πιστεύει( στη φαντασία του) οτι δεν είναι δικό του.. Πάντως η μάνα (τσίπρας) τοφερε το παιδί-μνημόνιο κάπως υπέρβαρο στα 12 δις αλλά είναι καλά στην υγεία του! ..τι γίνεται τώρα;;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ PayneK 14/07/2015 14:33:02

    Ξέρει ότι είναι του κουμπάρου (Σόΐμπλε),γι' αυτό χαΐδολογά όλο τσατίλα το κέρατο. Τώρα είναι υποχρεωμένοι όλοι να πάνε στα βαφτίσια (στη Βουλή) κι αν δεν τους αρέσει μήν κάτσουν στο τραπέζι (της παρηγοριάς).

    • PayneK avatar
     PayneK @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 15:37:12

     Δύσκολες καταστάσεις για τον κύριο Λαφαζάνη λοιπόν, ζεί ένα δράμα, άντε να το αποδείξει στην ουσία του όμως αφού αυτός ερωτοτροπούσε μεσ' τη κυβέρνηση τόσους μήνες και τώρα είναι αργά για δάκρυα. Έχεις δίκιο,εντέλει είναι υποχρεωμένοι πλέον να το πάνε στη βουλή. Και εκεί ας το βγάλουν όπως θέλουν, ακόμα και "Τσε" που λέει ο λόγος (μπας και γλυκαθεί ο Λαφαζάνης)..άσε που απο Σεπτέμβριο θ'αρχίσει να τσιμπάει και άσχημα..

 9. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 14/07/2015 16:23:29

  Είναι σαφές το πως καθοριζόνται οι προτιμήσεις της πλειοψηφίας του Εκλογικού Σώματος: επαναλαμβανόμενα και αυτοκαταστροφικά, υπερψηφίζει τις μεγαλοστομίες της φάρας των μαυρογιαλούρων, των φίλαρχων υποκριτών, των αφιλότιμων, των αυτόκλητων πολιτικών μάγων/ηγετίσκων οι οποίοι το μόνο το οποίο άριστα γνωρίζουν, είναι το ψηφοθηρικό μασάζ στ΄αυτιά, με τις φρούδες υποσχέσεις, άλογα λόγια, χαϊμαλιά, και άμυνα περί πάρτης. Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος Δεν φαίνεται να εκτιμά, να υπερψηφίζει, τις σκληρές αλήθειες ν' αντέχει, να προτιμά Ηγέτες με χαρακτήρα, κύρος και λόγο, που μιλούν λίγο και εργάζονται πολύ. Ηγέτες που κάνουν και διορθώνουν λάθη, με συγκεκριμένα προγράμματα, με στόχους, με απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα για την οριστική Έξοδό μας από τη μέγγενη των ατέρμονα ανεξόφλητων χρεών. Ηγέτες αφοσιωμένους στην αποστολή τους και συνεπείς στις κοινωνικο-οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Ελληνική Κοινωνία. Ηγέτες που σέβονται την υπογραφή τους και γιαλό-γιαλό διεθνώς, τη Πιστοληπτική Ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίζουν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα: το Άνοιγμα των Αγορών! την εσωτερική γαλήνη, την υπεύθυνη νεανική επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις εξαγωγές καινοτόμων -τρέλαναν τους ξένους- ελληνικών προϊόντων-συναλλαγματοφόρων πηγών της Εθνικής μας Οικονομίας. Ηγέτες οι οποίοι, με πολιτικό και προσωπικό κόστος βαρύτατο, μετατρέπουν τις πολυετείς αιματηρές θυσίες και στερήσεις μας σε "Θαύμα Ελληνικό" -όπως έγραφε ο διεθνής Τύπος- για την οριστική απαλλαγή μας από τα τρισκατάρατα μνημόνια. Για να πιούμε και εμείς, επιτέλους! δικαιωματικά, από τη βρύση της αυτάρκειας κρυστάλλινο νερό. Δεν μάς άφησαν.. Έτσι λοιπόν, με τις ατυχείς επιλογές του το Εκλογικό Σώμα σύρεται (δυστυχώς στο Σύνολό του), στο σάπιο κάρο της επαιτείας, της ένδειας, της δανεικής ζωής, των ευτελισμών, της τοκογλυφίας,. Και μετά του φταίνε όλοι οι άλλοι για τον διασυρμό του. Ποτέ! δεν φταίει το δικό του αγύριστο κεφάλι που δεν εννοεί να ισιώσει, να καρπίσει, με αυτάρκεια και πολιτισμό να διαπρέψει!

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Δήμητρα Μ. 14/07/2015 17:01:26

   πόσο όμορφη είναι η αλήθεια όταν λέγεται... Ίσως τελικά να υπάρχει ελπίδα...

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 14/07/2015 23:24:46

  Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας με τραγική καθυστέρηση μεν, όμως φόρεσε τελικά -στο και πέντε- τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Θα πετύχαινε σαφώς καλύτερη συμφωνία αν έπαιζε ως Εθνική -και όχι ως Σύριζα- ευθύς εξαρχής, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης του. Και φυσικά αυτή η κάκιστη συμφωνία ΔΕΝ θα υπήρχε καν, αν δεν είχε ρίξει πρόωρα την κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά τα γενόμενα δεν αλλάζουν και θα κριθούν στις επόμενες κάλπες. Σε παρόντα χρόνο: Όσοι τον πουλήσουν (και μάλλον θα είναι αρκετοί) θα είναι ξεκάθαρα οι νοσταλγοί της δραχμής. Επίσης, όσοι τον πουλήσουν, θα είναι οι σύμμαχοι των "συμμάχων" μας, που έχουν στήσει καραούλι μέχρι η χώρα μας να βρεθεί στην απομόνωση, -πέραν της οικονομικής εξαθλίωσης-. Για να ορμήσουν επάνω της και να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Για παράδειγμα, χρειάζεται να θυμίσουμε το ποιόν της κ. Γαϊτάνη (που ήταν η πρώτη διδάξασα στην "αποστασία") και τις αντεθνικές θέσεις της, για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων ; Λοιπόν συμπτωματικά, οι βουλευτές αυτών των καταβολών θέλουν να δημιουργήσουν το πρόβλημα στην κυβέρνηση Τσίπρα ....Και οι συμπτώσεις αυτές μιλάνε από μόνες τους... Αυτοί οι βουλευτές της συμπολίτευσης, που σκέφτονται να βαδίζουν στα χνάρια των "Γαϊτάνιδων" ας στοχαστούν βαθιά προτού το πράξουν... γιατί η σωτηρία της πατρίδας μπορεί μεν να στηριχτεί στην αντιπολίτευση. Αλλά η ιστορία ποτέ κανέναν δεν ξεχνά και για όλους κρατά σημειώσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.