Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στους πολιτικούς αντιπάλους
25/08/2015 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στους πολιτικούς αντιπάλους

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πότε στη ΝΔ θα ξυπνήσουν από τον καλοκαιρινό υπνάκο...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζουμε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας για την στρατηγική που θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο. Όπως μας ενημερώνει το Βήμα, στην πρώτη συνεδρίαση που έγινε της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ήταν όλοι εκεί και ο καθένας είπε και την άποψή του, διότι όπως γνωρίζουμε δύο πράγματα έχει κάθε άνθρωπος. Το ένα είναι η άποψη το άλλο... σας το αφήνουμε να το ανακαλύψετε, έχει πάντως την ίδια σημασία.

Ξεκινά λοιπόν ο προεκλογικός αγώνας και αναζητήθηκε η στόχευση της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο. Ποιο θα είναι το κεντρικό σύνθημα, πώς θα αντιπαλέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ποια τακτική θα ακολουθήσουν απέναντι στη δημοφιλία του Τσίπρα, πώς εκτιμούν το κόμμα Λαφαζάνη και άλλα τινά.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, η ΝΔ επενδύει στην... κρίση στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αφού ψήφισε μνημόνιο θα χάσει λένε στη Συγγρού. Επίσης, πιστεύουν ότι μπορούν να ανακόψουν την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συζητήθηκε και η προοπτική να... βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα, αν και από τις αντιδράσεις των στελεχών μάλλον το απέκλεισαν.

Το ρεπορτάζ λέει ότι Κωστής Χατζηδάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρότειναν να δώσει έμφαση η ΝΔ στο επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «λίγος», με τον πρώτο να εμμένει στην ανάδειξη του οικονομικού κόστους της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τον δεύτερο να τονίζει πως το σύνθημα του κόμματος πρέπει να είναι «όχι άλλους φόρους». Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προέταξε το δίλημμα «αποτελεσματική ΝΔ ή αριστερή ακυβερνησία;».

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν αλλά ειπώθηκε ότι θα ακολουθηθεί μια ψύχραιμη προεκλογική εκστρατεία όπου η ΝΔ θα εμφανίζεται ως... ήρεμη δύναμη, ως παράγοντας σταθερότητας και εγγύησης και άλλα τινά. Σύντομα θα είναι έτοιμοι στη ΝΔ, λένε, να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για μια σειρά από θέματα. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πότε θα ξυπνήσουν από τον καλοκαιρινό υπνάκο, να ετοιμάσουν δύο – τρία έξυπνα συνθήματα και το κυριότερο να ετοιμάσουν ένα σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα στηρίζεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτή που κάποτε πρέπει να ακούσει ο κόσμος. Γιατί ποιος πραγματικά θα βγει κερδισμένος αν η ΝΔ πάρει τις εκλογές ποντάροντας στο ψέμα; Θα συνεχιστεί ένας φαύλος κύκλος υποκρισίας που απλά διαλύει την Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα;

Από την άλλη... σύντροφοι εκεί στη Συγγρού, ειδικά στον στρατηγικό σχεδιασμό σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν. Ήρεμη δύναμη, να δούμε αν θα βγει πρώτος ο Τσίπρας, να τον αποδομήσουμε ότι είναι «λίγος», να φωνάξουμε «όχι άλλους φόρους», δηλαδή να κοροϊδέψουμε ξανά τον κόσμο. Κάποιος να πει ξεκάθαρα «Έλληνες χρεοκοπήσαμε, σας ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος αλλά η ΝΔ είναι εδώ για να σας σώσει από τη λαίλαπα της Αριστεράς». Κάποιος να προτάξει την καταστροφή της χώρας από το μεταναστευτικό δεν το σκέφτηκαν; Κάποιος να πει ότι επί Σαμαρά δεν υπήρχε αυτό το χάλι γιατί υπήρχε και σοβαρή κυβέρνηση;

Κάποιος εκεί στη ΝΔ να πει ότι επί Σαμαρά είχαν μειωθεί οι φόροι, 30% η εισφορά αλληλεγγύης, μικρότερος ΕΝΦΙΑ και μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων. Κάποιος να κάνει τις συγκρίσεις για το πώς ήταν το περσινό καλοκαίρι και πώς το φετινό; Να παίξει σκληρό ροκ χωρίς χαρακτηρισμούς της πλάκας αλλά με επιχειρήματα. Λέει π.χ. ο Στυλιανίδης «αποτελεσματική ΝΔ ή αριστερή ακυβερνησία».

Αυτό πάλι τι είναι; Σύνθημα για τα μπουζούκια; Εδώ μας έχει πάρει φαλάγγι η αριστερή ιδεολογία κι εμείς θα μιλάμε για ακυβερνησία; Κι αν είναι έτσι γιατί ο κόσμος στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα; Επειδή θέλει ακυβερνησία; Όχι βέβαια, αλλά γιατί βλέπει ότι οι εναλλακτικές του απλά... σέρνονται.

Θέλει να έχει τύχη η ΝΔ και για την πρωτιά και για τη διαμόρφωση μιας αληθινής επόμενης ημέρας για την Ελλάδα; Ας βγάλει μπροστά νέα πρόσωπα, άξια, που δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν, που δεν πλήγωσαν τον ελληνικό λαό. Αλλά που έχουν συγκεκριμένες απόψεις τις οποίες μπορούν να στηρίξουν και να υλοποιήσουν αν χρειαστεί. Ανθρώπους που έχουν σχέση με την κοινωνία, ακούνε και «ρουφάνε» τους προβληματισμούς των πολιτών και δεν είναι στελέχη της καμαρίλας που δεν έχουν πατήσει σε άλλο μέρος πέραν της Συγγρού, της Βουλής και της... Μυκόνου.

Και βεβαίως η ΝΔ πρέπει να στηρίξει το μέλλον της στα καλά που έχει κάνει στο παρελθόν ζητώντας συγγνώμη και για τα εγκληματικά λάθη. Η ΝΔ πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, στους μεροκαματιάρηδες, στους επιχειρηματίες, στους Έλληνες που πιστεύουν στην Ευρώπη. Σ' αυτούς που έκλαιγαν στις διαδηλώσεις του «ναι» γιατί ήθελαν τη χώρα τους σύγχρονη κι όχι Αλβανία. Σε όσους χτυπήθηκαν αναίτια από τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Στους νοικοκυραίους που βλέπουν να αλώνεται η χώρα τους από την παράνομη μετανάστευση.

Κι όχι με... όρους ευγενείας αλλά ούτε και προσβολής. Η κίτρινη διαφήμιση δεν περνά πλέον, ο κόσμος θέλει ελπίδα, όραμα, στόχο για την επόμενη ημέρα. Επειδή δε είναι εξοργισμένος με το ψέμα του Τσίπρα θέλει από κάπου να πιαστεί κι όχι να καταφύγει σε χαλαρή ψήφο σε Χρυσαυγίτες, Λεβέντηδες ή Γκλέτσους.

Ας πάρει μπροστά η ΝΔ, ας καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι πραγματικοί εχθροί. Γιατί θα χτυπάει το κεφάλι του ο Μεϊμαράκης μετά τις εκλογές όταν θα καταλάβει με ποιους έκαναν παιχνίδι οι... αιώνιοι επικοινωνιολόγοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ avatar
  ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ 25/08/2015 14:07:02

  Απλά! Παιδική χαρά η ηγεσία! Τι ωραία που περνάμε.... ολοι μαζί στην.... εξοχή.!!!!

 2. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 25/08/2015 14:36:39

  "...Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πότε θα ξυπνήσουν από τον καλοκαιρινό υπνάκο, να ετοιμάσουν δύο – τρία έξυπνα συνθήματα και το κυριότερο να ετοιμάσουν ένα σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα στηρίζεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτή που κάποτε πρέπει να ακούσει ο κόσμος. Γιατί ποιος πραγματικά θα βγει κερδισμένος αν η ΝΔ πάρει τις εκλογές ποντάροντας στο ψέμα; Θα συνεχιστεί ένας φαύλος κύκλος υποκρισίας που απλά διαλύει την Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα;" Δηλαδή να πουν, ότι με παρρησία έλεγε ο Σαμαράς προεκλογικά. Γιατί τώρα οι Έλληνες έχουν μέτρο σύγκρισης, μπορούν να βάλουν κάτω και να πουν, τι τους έλεγε τότε ο Σαμαράς και τι έκανε και τι τους έλεγε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έκαναν την επόμενη μέρα με την διακυβέρνησή τους, αλλά και πόσο κόστιζε η πρόταση Σαμαρά και πόσο κοστίζει -πολλαπλάσια, 14 δις φόροι και καμιά 90αρια δις δηλαδή επιπλέον- η διακυβέρνηση του ψεύτη Τσίπρα. Αυτό πρέπει να φωτίσουν προεκλογικά εκεί στη ΝΔ, αυτό πρέπει να κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να πουν δηλαδή την ωμή αλήθεια!

  • koostas avatar
   koostas @ Igor Rasputin 25/08/2015 15:37:49

   αμα το κανεις αυτο στον ελληναρα, τοτε ειναι που δεν εχεις καμμια τυχη.. ειναι σαν να του λες "στα ελέγα, βρε βλακα, προ τις 25 γεναρη... ειδες που ειχα δικιο?".. και φυσικα ο ελληναρας, που ποτε δεν εχει αδικο, θα ξαναψηφισει συριζα, απλα και μονο για να μην παραδεχθει οτι εκανε λαθος

 3. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 25/08/2015 15:18:15

  Αγαπητε αρθρογραφε,το κειμενο ειναι εμπερειστατωμενο.αναλυτικο,σαφες,και ειλικρηνες.Πραγματι εκανε καλα,αλλα εκανε και πολλες παραλειψεις στα χρονια διακυβερνησης της η ΝΔ.Πρεπει να υποσχεθει διορθωσεις των λαθων, και νεες προτασεις για το μελλον.Συνθηματα απλα,κατανοητα,αληθινα,και επιτευξιμα.Ο λαος περιμενει σανιδα σωτηριας.Οχι κουφια ξυλινα λογια και ανοησιες τυπου Λεβεντη και Γκλετσου.Οσο για την υπενθυμιση του αξιου εργου του Σαμαρα,μαλλον σαν ανεκδοτο μου ακουγεται να το κανουν.Αυτοι προσπαθουν να τον βγαλουν κι απ την σκεψη τους ακομα,και κατεβαζουν τις φωτογραφιες του,λες κι ειναι ξωτικο και θα τους παρει την ψυχη κοιτωντας τους απ αυτες.Μη χειροτερα τι φοβος ειναι αυτος?Αλλα απ αυτο που φοβασαι δεν γλυτωνεις ,λεει ο σοφος λαος.Καντε γρηγορα ,παρτε αποφασεις,μιληστε στην καρδια του Νεοδημοκρατη ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ,επιτελους μια φορα καντε την υπερβαση και αγαπηστε το λαο της παραταξης ,που τοσα χρονια ανιδιοτελως σας στηριζει,χωρις τα οφελη που αποκομισαν οι οπαδοι των αλλων κομματων.Αγαπουν την παραταξη χρονια και το αποδεικνυουν καθε φορα.Δεν εχετε δικαιωμα να τους απογοητευσετε παλι.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/08/2015 16:21:48

  Μη μπερδεύετε μια -ανέκαθεν- μετριοπάθεια στη συμπεριφορά και την εκφορά λόγου (πχ Χατζηδάκης), με προσωπικές ατζέντες, όπως αυτές που θέλουν να σβήσουν τη λέξη Σαμαράς από τα λεξιλόγια και τις φωτό από τα κάδρα. Από την άλλη, ο κόσμος του ΝΑΙ βέβαια θα πρέπει να προσελκυσθεί δυναμικά, με ανάδειξη της -στο πετσί μας- επικινδυνότητας του Τσίπρα και του κόμματός του, ακριβώς του 'ατυχήματος' αυτού που δεν έπρεπε να συμβεί. Δυναμικά, με επιχείρημα, όχι τσιρίδες. Από 'κει και πέρα, τα προβλήματά μας όντως δεν είναι μόνο επικοινωνιακά... Η απήχηση στην κοινωνία έχει πάντα σχέση και με τα μυαλά που κουβαλάει η κοινωνία.

 5. ΑΝΤΩΝΗΣ=ΠΙΕΡΙΑ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ=ΠΙΕΡΙΑ 25/08/2015 16:37:20

  Κλίμα απο Β. Ελλάδα: Με μιά στοιχειώδη προσπάθεια απο τη Ν.Δ. ο χάρτης στη Μακεδονία θα ξαναγίνει μπλε. Αρα ο αγώνας πρέπει να γίνει στις μεγάλες περιφέριες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Η επαρχιωτική χώρα βίωσε την κρίση διαφορετικά και επίσης ΟΛΟΙ έχουν πιστεί ότι <ο Αλέξης> πήρε την εξουσία υποσχόμενος ψέματα.

 6. toxo avatar
  toxo 25/08/2015 16:46:07

  Αν οι εκλογές προκηρυχθούν 20 Σεπτεμβρίου μπορεί να αναβληθεί η έναρξη μαθημάτων γιά μετά τις εκλογές και να καλυφθεί η μή ετοιμότητα του υπουρ.παιδείας .Αν οι εκλογές προκηρυχθούν 27 /09/2015 δεν νομίζω να έχουν πρόφαση, γιά αναβολή ενάρξεως μαθημάτων,ώστε και ο πλέον δύσπιστος να κατανοήσει την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει παιδιά,ανήψια,εγγόνια, στενούς συγγενείς ,που τους αφορά το θέμα "εκπαίδευση".Από πρώτο χέρι θα ενημερωθούν όλοι γιά τις "ικανότητες" του υπουργού παιδείας.

 7. deltaplus avatar
  deltaplus 25/08/2015 17:24:49

  Ακριβως αυτο ειναι το σωστο το before-after, ολοι πρεπει να καταλαβουν οτι το τρελοκομειο που λεγεται τσιριζα πρεπει να τελειωσει......δεν αντεχει αλλο ο λαος τετοιο ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.αν τους αφησουνε θα μας αποτρελανουνε...το να μας καταστρεψουν ηδη το κανανε....τωρα το μονο που εμεινε ειναι να τρελαθουμε τελειως.βρειτε μου εναν απο τον τσιριζα που να μην ειναι για το φρενοκομειο.....και εγω θα τον στηριξω,ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ....δεν υπαρχει κανενας λεμε.

 8. Z0RMPAS O ELLHNAS avatar
  Z0RMPAS O ELLHNAS 25/08/2015 17:39:01

  Πολύ καλό τό άρθρο σας,αλλά πρέπει νά προσθέσω .ότι τώρα μέ τήν λίστα επιβάλλεται νά φύγουν τά τζάκια καί οί ανίκανοι χωρίς ένα ένσημο ,πού τόσα χρόνια δέν έκαναν τίποτα .Παράδειγμα ανταγωνιστικότητα δέν είναι μόνο μείωση αποδοχών οριζόντια ,όταν κάποιος μέ τά τυπικά καί ουσιαστικά προσόντα τά ίδια παίρνει σέ μιά θέση 3000.00Ε καί στήν άλλη 1500,00 Ε.Ακόμη ανταγωνιστικότητα είναι θεσμοί,βελτίωση αποδοτικότητας,παράγοντες καινοτομιών, υγιής ανταγωνισμός,εξειδικευμένη εκπαίδευση ,υποδομές κ.ά. Σάς ευχαριστώ γιά τήν ευκαιρία.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Z0RMPAS O ELLHNAS 25/08/2015 22:34:56

   Μέ τήν ντόρα καί τόν βαγγέλα, περιμένετε ἀνανέωση προσώπων; Μᾶλλον ἀνακύκλωση θά γίνη! Προέχει ὁ ὑπουργικός θῶκος. . .

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ Φωτεινή 26/08/2015 01:02:44

    Φωτεινη, Η αντικειμενικοτητα σου (βαγγελας, ντορα, χωρις κεφαλαια) σπαει καρυδι.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Agrofylakas 26/08/2015 04:06:37

     Νιά ἤμουν καί γέρασα νά τούς βλέπω καί νά τούς ἀκούω νά μπουρδολογοῦν καί νά γλείφουν, ᾿Αγροφύλακα. ῎Εχουν κάνει πολλή ζημιά στήν Πατρῖδα καί στό κόμμα. Δέν τούς ἀντέχω ἄλλο. Θέλω νά ἐξαφανιστοῦν!

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Φωτεινή 26/08/2015 10:57:55

      14 υποψηφίους αρχηγούς έχει η ΝΔ και κάνεις τους δεν είχε τα "κότσια" να πάει μπροστά και να αναμετρηθεί με τον "τελειωμένο" Τσιπρά. κακκώς έφαγαν το Σαμαρά

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ουδέτερος 27/08/2015 12:32:07

      ΣΩΣΤΟ!

 9. TAKIS avatar
  TAKIS 25/08/2015 22:49:11

  Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΟΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ. ΤΟΤΕ , ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!

 10. Μαρία avatar
  Μαρία 26/08/2015 00:29:37

  Η τοποθέτησή σας κάλυψε ένα ευρύ φάσμα των όσων σκέπτομαι και πιστεύω. Η διαφωνία μου έγκειται στο γεγονός ότι ούτε στην περίπτωση Σαμαρά η επικοινωνιακή ομάδα λειτούργησε με επιτυχία. Και ζητάτε εσείς από άλλους να υποστηρίξουν επικοινωνιακά το έργο του, τη στιγμή που από την πρώτη μέρα της καινούριας προεδρίας οι ημέτεροι το πρώτο πράγμα που γιόρτασαν ήταν η αποχώρηση του Σαμαρά, επειδή το είδαν ως ευκαιρία για να επιστρέψουν κάποιοι που είχαν χαθεί στη μετάφραση και κάποιοι που δεν ευνοήθηκαν; Πόσο ακόμα μπορεί όλοι εκείνοι, που αποφάσιζαν, αποφασίζουν και θα αποφασίζουν, να συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο λαός της Ν.Δ. θα μένει και θα επιμένει γιατί απλά άλλαξε ο Πρόεδρος; Αυτό είναι αλλαγή; Αλλαγή είναι αλλαγή στον λόγο και στις μικρόνοες πολιτικές επικοινωνίας από παρωχημένους πολιτικολόγους. Αλλαγή είναι τα νέα πρόσωπα. Αλλαγή είναι ο καθαρός λόγος που δε φοβάται τη σύγκρουση γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει και να καλύψει. Δυστυχώς για εκείνους κάποιοι, που ακόμα σκέφτονται, στρέφονται ήδη αλλού αναγνωρίζοντας τουλάχιστον στο "αλλού" όχι την αλήθεια που δεν υπάρχει στην πολιτική και είναι εξόχως ρομαντικό να το πιστεύει κανείς, αλλά την ικανότητα να επιλέγουν win - win situations. Δηλαδή την ικανότητα να ηγούνται. Ηγέτη θέλει το κόμμα, όχι Πρόεδρο, και μέχρι να τον βρει εμείς σας χαιρετούμε περιμένοντας "αλλού".

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Μαρία 26/08/2015 04:13:16

   ῾Ο ἡγέτης ὑπάρχει, ἄς κάνει τήν κίνηση πού περιμένομε ἐμεῖς οἱ ΔΕΞΙΟΙ, καί θά τόν ἀκολουθήσωμε. Εἴμαστε ὀρφανοί ἀπό πολιτική στέγη. ῎Ετσι πού κατάντησε ἡ ΝΔ προσωπικά δέν μέ ἐκφράζει.

   • Μαρία avatar
    Μαρία @ Φωτεινή 26/08/2015 13:26:54

    Πολιτική στέγη μπορεί να μην υπάρχει, υπάρχουν όμως πολιτικά παραπήγματα που τα προτιμώ από κάτι που πίστεψα, στήριξα και συνεχίζει να με απογοητεύει από τις επιλογές των προσώπων που κάνει.

 11. Σταυρος avatar
  Σταυρος 26/08/2015 01:48:03

  τα πραματα ειναι ξεκάθαρα!!!!ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ!!!Νεοι άνθρωποι άφθαρτοι και να μην έχουν σχέση με Αραχωβες και Μυκονους!!!ανθρωποι με όρεξη και καθαρά χέρια!!!

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Σταυρος 26/08/2015 08:28:14

   σωστός!!! αυτοί είναι η αιτία που κάποιοι προτιμάνε το Γκλέτσο, τη ΧΑ και το Λεβέντη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.