Διάγγελμα Αλέξη Γιαρουζέλσκι
21/02/2015 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάγγελμα Αλέξη Γιαρουζέλσκι

Η τελευταία φράση είναι όλα τα λεφτά: «ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται».Να ζήσουμε να θυμόμαστε τις μονομερείς ενέργειες, το σκίσιμο του Μνημονίου, την έξοδο από το ευρώ, το τύπωμα χρήματος, την ανακούφιση των ασθενέστερων, τη σεισάχθεια.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το διάγγελμα με το αμίμητο «η Ελλάδα πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία».

Πέτυχε την επιτυχία λοιπόν, μάλλον κατακούτελα, επιτυγχάνοντας τους επιτεύξιμους στόχους. Επίσης ο Ολυμπιακός την Πέμπτη είχε μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία χάνοντας με 2-0 ένα σκορ που θα το ανατρέψει στην έδρα του με τον κόσμο του.

Και ο Αλέξης παραδέχτηκε ότι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο ήταν ο λαός. Άρα, αν το επόμενο Eurogroup γίνει επί ελληνικού εδάφους, θα τους σκίσουμε σαν σαρδέλες.

Από διπλωματία είμαστε λίγο γίδια και όταν μας ζητάνε κείμενο προς συζήτηση βγάζουμε πύρινους λόγους και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί φέρνουν οι άλλοι τα δικά τους πονήματα με τους δικούς τους στόχους ενσωματωμένους.

Παρέλαβε καμένη γη και τυφλά σχέδια συντηρητικών δυνάμεων μέσα και έξω από τη χώρα για «ασφυξία» τέλος Φλεβάρη: «Μαζί σου Αντρέα, για μια Ελλάδα νέα».

Η χθεσινή συμφωνία «γεφυρώνει το χρόνο» ανάμεσα στο Μνημόνιο και το νέο σχέδιο ανάπτυξης . Όλοι μιλούν για παράταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, εμείς όμως θέλαμε γέφυρα και έτσι θα ονομάσουμε τη «συμφωνία πλαίσιο».

Ορολογία κάπως πασοκική, που αναμένεται να ενθουσιάσει την αριστερή πλατφόρμα, η οποία μιλά για διολίσθηση σε μνημονιακές θέσεις, κεντροαριστερές σούπες και παραλλαγή του Μνημονίου, αλλά εμείς πιστεύουμε μόνο τον Γιάνη που πανηγυρίζει. Κάτι θα ξέρει, σπουδαγμένος άνθρωπος στα εξωτερικά.

Ακύρωσε η Κυβέρνηση μας ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κι έτσι δεν θα βγούμε από το Μνημόνιο τέλος Φλεβάρη, αλλά τον «κόκκινο Μάη».

Η διαπραγμάτευση τώρα συνεχίζεται και μιας και μάθαμε την «ευελιξία» ποιος μας πιάνει. Μόνο την οσφυοκαμψία φοβόμαστε.

Είναι μια νίκη της Ελλάδας, της Ευρώπης, δηλαδή Ελλάς – Ευρώπη - Παναθηναϊκός και καθαρίσαμε.

Η τελευταία φράση είναι όλα τα λεφτά: «ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται».

Να ζήσουμε να θυμόμαστε τις μονομερείς ενέργειες, το σκίσιμο του Μνημονίου, την έξοδο από το ευρώ, το τύπωμα χρήματος, την ανακούφιση των ασθενέστερων, τη σεισάχθεια.

Ωραίος ο Αλέξης. Παπανδρεϊκός με ολίγη από Γιαρουζέλσκι (διάγγελμα έκτακτων μέτρων για την υπεράσπιση του σοσιαλισμού στην Πολωνία, «Ριζοσπάστης 15/12/1981) όχι όμως σε μεγάλη δόση για να μην ταράξουμε το τριήμερο του λαού και τους κεντροαριστερούς νοικοκυρούληδες.

Κοιμόμαστε ήσυχοι, η Κυβέρνηση αγρυπνεί.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 21/02/2015 19:24:34

  Η Κυβέρνηση πέτυχε την επιτυχία στο δόξα πατρή. Στον τόπο η επιτυχία. Όπως ο κουτό-Θωμάς στην Ελληνική ταινία "Ένας βλάκας και μισός". Μπαμ-μπαμ και πάρτον κάτω τον κυρ-Σωτήρη! Όσο για την "ευελιξία" αυτή είναι διασφαλισμένη με την "ευλιγισία" που ευτυχώς επέδειξαν οι κυβερνώντες. Άργησαν λίγο αλλά "αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα"! Καλά κούλουμα και προσοχή με τους χαρταετούς. Κυκλοφορούν καλώδια!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ airman 21/02/2015 21:10:15

   Χα χα χα! Μπράβο airman.Ακολουθείς γερά τον Μ.Ο. στο ταλέντο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.