Δεν σας έφτασε η μία δοκιμή;
24/08/2015 12:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν σας έφτασε η μία δοκιμή;

Τώρα πια δεν δικαιούστε να πείτε ότι δεν ξέρετε. Δεν θα έχετε πια κανένα άλλοθι...

Σχεδόν σε προπηλάκιζαν. «Πώς τολμάς να μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο που δεν έχει δοκιμαστεί;», σου έλεγαν, εάν τολμούσες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να αμφισβητήσεις τον «άφθαρτο» Τσίπρα. «Όλους τους άλλους τους έχουμε δοκιμάσει, αυτόν να μην τον δοκιμάσουμε;», σου πετούσαν αξιωματικά. Μάταια προσπαθούσες να τους εξηγήσεις ότι ο τυχοδιωκτισμός του ανδρός φαίνεται καθαρά και μόνον από το ότι επιλέγει να τινάξει τα πάντα στον αέρα, την ώρα ακριβώς που πάμε καλύτερα. Όχι, σου λέγανε, να δώσουμε «και σε αυτόν μια ευκαιρία».

Και τώρα που του τη δώσαμε; Τι απέγινε η «ευκαιρία»; Ένα απίστευτα σκληρό, όσο και αχρείαστο προηγουμένως μνημόνιο (για το οποίο δεν ξέρουμε ακόμη σχεδόν τίποτε...), η οικονομία στην εντατική, οι τράπεζες ναρκοθετημένες, το επενδυτικό περιβάλλον «η Ελλάς» σωστό ανέκδοτο, νέα λουκέτα, νέα ανεργία, επιστροφή του φαντάσματος της χρεωκοπίας, ενώ παράλληλα οι λαθρομετανάστες διαλύουν και πάλι τον κοινωνικό ιστό και δημιουργούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της χώρας και του έθνους. Πάλι καλά που τη γλίτωσε (μέχρι στιγμής) η παιδεία, αν και ο ΦΠΑ 23% στην παιδεία της μεσαίας τάξης (και όχι των πλουσίων, όπως παραπλανητικά λένε τα παπαγαλάκια), αντί για το βόειο κρέας, δείχνει καθαρά τις προτεραιότητες του άφθαρτου και αδοκίμαστου, έως προχθές, Αλέξη.

Αυτή λοιπόν ήταν η ευκαιρία του Αλέξη, την οποία όχι απλώς πέταξε στα σκουπίδια, αλλά για να μπορέσει να κάνει χρήση της έφτασε στο σημείο να κινδυνεύσει και αυτή ακόμη η υπόσταση της χώρας. Τον δοκιμάσαμε, λοιπόν. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη όχι μόνον ελλιπής, αλλά και επικίνδυνος.

Τι απαντούν όμως τώρα πια όσοι επέμεναν να του δώσουμε και αυτουνού «την ευκαιρία του» – λες και δεν έχουμε κριτική σκέψη να δούμε ποιος δικαιούται και ποιος όχι τέτοιες «ευκαιρίες» να μας καταστρέψει. Εν πάση περιπτώσει, πέρασε το δικό τους τον Ιανουάριο, του έδωσαν την ευκαιρία. Τώρα, τι έχουν να πουν; Α, τώρα σου λέει, ο Αλέξης έμαθε! Κατάλαβε τα λάθη του! Δεν είδες πόσο ειλικρινής είναι; Τα παραδέχθηκε κιόλας! Θα το έκαναν αυτό οι άλλοι; Οι άλλοι είναι «το παλιό», το φθαρμένο και διεφθαρμένο. Ενώ ο Αλέξης; Τίμιος! Ειλικρινής! Ένας από εμάς!

Τι κι αν τους εξηγήσεις ότι ο «τίμιος» και «ειλικρινής» Αλέξης παραδέχεται το λάθος του χρεώνοντας την οικονομία, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, άλλα 2 με 3 δις ευρώ απώλεια ΑΕΠ για να μπορέσει να κάνει τις εκλογές; Τα πάντα θα παγώσουν, οι εξελίξεις απεμπλοκής της οικονομίας από τα capital controls και τις έκτακτες συνθήκες που έφερε η Τσίπρεια διαχείριση αναστέλλονται, η ανησυχία για το πώς θα είναι τα πράγματα μετά την κάλπη, εάν θα υπάρχει κυβέρνηση ή όχι – και υποθέτοντας πάντοτε ότι ο Τσίπρας είναι ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του – εντείνεται και στοιχειώνει την οικονομία ακόμη περισσότερο. Και το τραπεζικό σύστημα που μπήκε επειγόντως στην εντατική στις 28 Ιουνίου με τις υπογραφές Τσίπρα και Βαρουφάκη, κινδυνεύει τώρα πια από θανατηφόρα «ενδονοσοκομειακή λοίμωξη», λόγω της αχρείαστης παράτασης της παραμονής του εκεί...

Κι όλα αυτά, επειδή ο Αλέξιος δεν ήθελε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και τους λοιπούς, αλλά θέλει να κυβερνήσει μόνος του, αν μπορέσει, ή έστω χωρίς τη ΝΔ. Α, μα βέβαια, θα του κάνει πολιτική ζημιά η ταύτιση με τη ΝΔ στα μάτια των ευπειθών ψηφοφόρων του. Τι ίσα κι όμοια με τη ΝΔ είναι αυτός ο άφθαρτος, που δικαιούται μιας ακόμη ευκαιρίας; Ας πάει λοιπόν η χώρα άλλα δυο με τρία δις πίσω, με κίνδυνο μάλιστα, εάν χαθεί οριστικά το μομέντουμ της ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες, να κινδυνεύουν πια οι καταθέσεις με κούρεμα. Και τι έγινε; Ο Αλέξιος να ‘ν’ καλά και να ηγεμονεύει τη χώρα.

Όμως όσοι διαβάζαμε γερμανικό τύπο την αποφράδα Κυριακή 6η Νοεμβρίου 2011, την ημέρα που ο Σαμαράς θυσίασε την επικείμενη πολιτική ηγεμονία του, αποδεχόμενος συγκυβέρνηση με τον ολετήρα της χώρας, τον ΓΑΠ, διαβάζαμε τους προπηλακισμούς που δέχθηκε από τα ημιεπίσημα όργανα της γερμανικής κυβέρνησης επειδή ήθελε λέει να κυβερνήσει, και μάλιστα «μόνος του». Σοβαρά; Τώρα γιατί ωρέ παλικάρια δεν λέτε το ίδιο για τον νέο ολετήρα της χώρας; Προς τον οποίο δείχνετε την ίδια ύποπτη ανοχή που δείξατε επί δύο χρόνια και προς τον ΓΑΠ;

Όχι, σου λένε όμως οι αμετανόητοι ψηφοφόροι. Να του δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία του νέου ολετήρα. Μα του δώσατε! Όχι, σου λένε. Τώρα άλλαξε. Μα δεν άλλαξε! Και με την «δεύτερη ευκαιρία» που ζητάει και θέλετε να του δώσετε, πάλι σας κάνει κακό, κάνει κακό σε όλους μας, ακόμη περισσότερο κακό. Για ωφεληθεί αυτός και μόνον αυτός!

Και πού να τη του δώσετε κιόλας! Εκεί να δείτε τι έχει να σας κάνει ακόμη για το προσωπικό του όφελος και μόνον!

Δεν σας έφτασε η πρώτη οικτρή εξαπάτηση, μετά την πρώτη «δοκιμή»; Θέλετε και δεύτερη;

Αν δεν ακούτε τη φωνή της λογικής, ακούστε τουλάχιστον τη διαχρονική προειδοποίηση του ποιητή (Μπέρτολντ Μπρεχτ):

...............................................................................

Είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.

Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί.

Βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

...............................................................................

Τώρα πια δεν δικαιούστε να πείτε ότι δεν ξέρετε. Δεν θα έχετε πια κανένα άλλοθι...

Διογένης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/08/2015 13:24:51

  Και πρώτα ήξεραν.Ειδικά για το θέμα της λαθρομετανάστευσης τα ήξεραν όλα.Όπως τα ήξεραν όλα και όταν έδωσαν 44% στον ΓΑΠ χωρίς να υπάρχει μνημόνιο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 25/08/2015 17:01:44

   Έτσι!

 2. warrior avatar
  warrior 24/08/2015 13:51:23

  To πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι αν ο λαός προτίθεται ή όχι να ξαναδοκιμάσει κάτι που αποδεδειγμένα είναι απατηλό και βλαπτικό για τον τόπο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν τη στιγμή η ΝΔ εμφανίζεται παντελώς ανέτοιμη έστω να ψελλίσει την υποψία εναλλακτικής πρότασης, κυρίως επειδή αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή του Μεϊμαράκη στην ηγεσία της, ένα στέλεχος με καθαρά κομματικό και όχι εθνικό ή ηγετικό προφίλ, που όσο και αν έχει προσφέρει στην παράταξη, είναι παντελώς ακατάλληλος για να εμπνεύσει και να κερδίσει τις ψήφους όσων είχαν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που ούτε και ο ίδιος δείχνει να έχει την πρόθεση να διαδραματίσει ρόλο πιο ουσιώδη από αυτόν του μεταβατικού. Ο ψηφοφόρος έχει κατά νου ότι, αν κερδίσει η ΝΔ, ποιος θα είναι πρωθυπουργός; Ο Μεϊμαράκης; Και με ποια στελέχη; Με τι σχέδιο; Με τι εναλλακτική πρόταση; Με ποια δυνατότητα απάλυνσης και περιορισμού των δυσμενών κοινωνικών επιπτώσεων του ήδη ψηφισθέντος τρίτου μνημονίου; Όλα αυτά στην πραγματικότητα εντείνουν την αδυναμία της ΝΔ να φέρει πίσω όσους βλακωδώς πίστεψαν στις μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ωφεληθεί από τη συμπίεση των ποσοστών του (και από τη διαφαινόμενη περαιτέρω συρρίκνωση των ΑΝΕΛ, αν κατέλθουν αυτόνομα και όχι ως "συνιστώσα" του ΣΥΡΙΖΑ) και εν τέλει να ενισχυθούν άλλοι σχηματισμοί, μεταξύ δε αυτών και η Χρυσή Αυγή, που επενδύουν στα αντιμνημονιακά αντανακλαστικά πολλών από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η ΝΔ είχε προτιμήσει τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού με ταχύτατες διαδικασίες, επιλέγοντας ένα φρέσκο πρόσωπο, νομίζω ότι θα μπορούσε να πείσει και να εμπνεύσει πολύ περισσότερο από τον Μεϊμαράκη, που ούτε μπορεί ούτε και θέλει να είναι αρχηγός κόμματος εξουσίας, πολύ περισσότερο αν η προοπτική είναι να γίνει ο ίδιος πρωθουπουργός.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ warrior 24/08/2015 20:29:39

   Γιατί "νὲο" πρόσωπο;; ῾Ο ΑΣ δέν σοῦ κάνει, δέν εἶναι συστημικός ἀρκετά;; :) :)

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 24/08/2015 15:20:23

  όλοι αυτοί που λένε να ξαναψηφίσουμε τα ΣΥΡΓΕΛΑ μου θυμίζουν ένα παλιό ανέκδοτο " κάποια στιγμή οι ξανθιές αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο να τις κατηγορούν για χαζές οπότε έκαναν ένα μεγάλο συνέδριο επέλεξαν την πιο έξυπνη και φώναξαν έναν επιστήμονα που θα καταλάβαινε επιτέλους πόσο άδικη ήταν αυτή η αντιμετώπιση που τύγχαναν !! Ήρθε λοιπόν ο επιστήμονας και της κάνει την πρώτη ερώτηση: "Πόσο κάνουν 2+2;;" "5" απαντάει η έξυπνη ξανθιά "Λάθος "λέει ο επιστήμονας οπότε ξεσηκώνονται οι ξανθιές στο αμφιθέατρο "¨Δώστης άλλη μία ευκαιρία!!!!" "Εντάξει " λέει αυτός " ξαναπροσπάθησε" "3" λέει η ξανθιά "Λάθος" της απαντάει πάλι ο επιστήμονας και ξανά ξεσηκώνονται οι ξανθιές " δώστης άλλη μία ευκαιρία !!!" " εντάξει εντάξει " ξαναλέει ο επιστήμονας οπότε η ξανθιά ζορίζεται και απαντάει ψελλίζοντας "4!!!" και με το που το λέει ξεσηκώνεται όλο το αμφιθέατρο και χωρίς να αφήσει τον επιστήμονα να μιλήσει αλαλάζει : " ΔΩΣΤΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΔΩΣΤΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!"

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ λαέρτης 25/08/2015 17:02:25

   Πολύ καλό! Και ταιριάζει με τη βλακεία όσων ακόμη υπερασπίζονται τον Τσίπρα.

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ Γεώργιος Τ. 25/08/2015 19:53:02

    και να σκεφτείς ότι ούτε καν έχουν πάρει πρέφα τη νέα ...ΓΑΠοκυβέρνηση Φώφη - ποτάμι - ΣΥΡΓΕΛΑ !!!!! ούτως ή άλλως οι ίδιοι ψηφοφόροι θα τους ψηφίσουν!!!!!

 4. Elli avatar
  Elli 24/08/2015 16:14:41

  Λογικά ο κόσμος μετά απο όλα αυτά πρέπει να χει καταλάβει το ΣΥΡΙΖΑ και το τι αυτό το κόμμα αντιπροσωπεύει.Αλλα έχει φάει τόσο χοντρό παραμύθι απο ακραίο λόγο τόσα χρόνια,και απο δεξιά του και απο αριστερά του που έχει χάσει τη λογική του.Νομιζει οτι ο Τσιπρας εκπροσωπεί το άφθαρτο και το νέο ενώ οι άλλοι ειναι παλιοί και διεφθαρμένοι.Παντως απο αυτό το νέο προσωπικά προτιμώ το παλιό..Φυσικά υπάρχει κι αυτό που σχολιάζουν οι φίλοι εδώ.Η αντιπολίτευση δεν έχει φρέσκια ηγεσία.Δεν πρόλαβαν τις εξελίξεις.Αλλα ακόμα κι έτσι δεν ειναι αργά.Ηδη απο πρώτες δημασκοπισεις η ΝΔ τουλάχιστον ειναι πολύ κοντά..Ας κάνει οτι μπορεί.Μπορει να το παλέψει.Σημερα άκουγα απο γνωστό ραδιόφωνο οτι επίτηδες αυτή τη συγκυρία η ΝΔ δεν έβγαλε νέο αρχηγό, κι οτι κομμάτι της αξιωματικης αντιπολίτευσης στηρίζει τον Τσίπρα για να κάνει τη "βρώμικη " δουλειά και μετά να επιστρέψει αλώβητος ο Καραμανλής στην αρχηγία.Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό..Θα δούμε.Παντως για μένα η ΝΔ ακόμα κι έτσι μπορεί να το παλέψει.

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 24/08/2015 21:09:19

  τα 'ημιεπίσημα όργανα' τον έχουν έτοιμο τον κυρ Σταύρο για να ξανακάνουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό, ο τρενάκιας τον έπαιξε..τον ρόλο του για Ν.Δ. δε μιλάμε ..σε καταστολή .. όταν ζωντανός οργανισμός θα έπρεπε να είναι στα κάγκελα ένα δεξιό κόμμα θα έπρεπε να έχει εξαφανίσει ήδη τους κλόουν της Χρυσης αυγή που έκανε πλάτες στον σύριζα όσο κουβαλούσαν κατα 100αδες χιλιάδες τους λάθρο μέσα - και τώρα κάνουν τον μάγκα - για να τσιμπήσει ο κόσμος δεν είναι ξεκαθαρο τι ρόλο θέλει να παίξει η ΝΔ - οι εξελίξεις δικαίωσαν τις επιλογές και τη στάση και κάνουν ο'τι δεν το καταλαβαίνουν ... ή απλά θέλεις στελέχη με άλλο DNA για να βγουν στα κάγκελα

 6. Vassilis avatar
  Vassilis 24/08/2015 23:23:11

  Αγαπητε Διογενη. Οσοι εκαναν δοκιμες και θελουν να κανουν κι αλλη ....ας παρουν τον δρομο προς τα συνορα μαζι με τους μεταναστες τωρα...γιατι μετα θα ειναι αργα.

 7. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 25/08/2015 01:27:40

  Η ολοκληρωτικη δικαιωση για την ΝΔ θα ηταν να ελθει πρωτη στις εκλογες και να φερει παλι πισω τον Αντωνη Σαμαρα για πρωθυπουργο. Αυτο θα ηταν η χαριστικη βολη του Τσιπρα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Agrofylakas 25/08/2015 15:58:06

   τα πρόσωπα και οι σχηματισμοί δεν έχουν σημασία, ΓΑΠ, Τσιπρας, Πασοκ, Συριζα (δηλ. τι ήταν ο Συριζα και πρεπει να διατηρηθεί, το Πασοκ με εκλογική πελατεία 40%+ και 40 χρόνια track record εξαυλώθηκε εκεί θα κολλήσουν?) - πρόσωπα και κόμματα είναι αναλώσιμα - η δουλειά να βγαίνει .. απλά να δούμε ποιός θα πάρει το επόμενο πρότζεκτ πουλώντας "αντιμνημόνιο"

 8. Παράξενος avatar
  Παράξενος 25/08/2015 09:50:22

  Το σύριζα δεν εμφανίστηκε στις 24 Ιανουαρίου. Ήταν γνωστό από χρόνια πριν ότι συμπαθούσε τρομοκράτες και εμπρηστές, ότι φαντασιώνεται κατάργηση εθνικών κρατών κι ότι είναι αντίθετο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη σχετική ατομική ελευθερία. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πεντάχρονα παιδάκια που κάποιος τα τραβάει με το ζόρι στην κάλπη. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Βέβαια δε δηλώνουν ποτέ τα κίνητρά τους. Στην Ελλάδα βασιλεύει η ομερτά. Δεν έγινε λοιπόν καμιά δοκιμή. Έγινε εκ προ μελέτης έγκλημα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Παράξενος 25/08/2015 15:42:49

   ..αυτοί οι ψηφοφόροι όμως δεν έπαιζαν ούτως ή άλλως, μιλάμε για τον κόσμο που φεύγει σε ποτάμια, χρυσες αυγές και (αν είναι δυνατόν) ανέλ

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ rally monkey 26/08/2015 08:09:45

    Εννοείς αυτούς που φεύγουν τώρα από σύριζα για να πάνε στα κόμματα που αναφέρεις; Δε νομίζω ότι διαφέρουν ιδιαίτερα. Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για βλάκες. Το πιο λογικό μου φαίνεται να είναι εθνομηδενιστές βλάκες. Γιατί το μεν ποταμι είναι δηλωμένα εθνομηδενιστικό, οι δε χα και ανελ ουσιαστικά βρωμίζουν οτιδήποτε ελληνικό και ιδίως η χα το ξέρει πολύ καλά. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να πιάσεις αυτούς γιατί θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδό τους.

 9. toxo avatar
  toxo 25/08/2015 20:29:35

  Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε ότι πλέον των έξη στους δέκα έλληνες,νομίζουν ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούνε στο αποτέλεσμα της δικής τους (των Ελλήνων) απόφασης, όπως ,ως μαθητές ,αποφάσιζαν τις καταλήψεις και η Ελληνική Κοινωνία τις αποδέχονταν ως νόμιμες και από τότε τους έμεινε το μειωμένο περί δικαίου αίσθημα.Δεν είμαι αισιόδοξος γιά την πορεία μας ,ως λαού.

  0

 10. κωστας αντωνοπουλος avatar
  κωστας αντωνοπουλος 26/08/2015 12:54:20

  αυτη η φωτογραφια που εβαλες ξεχασες να πεις οτι ειναι επι πασοκ η δεξια πλευρα και η αριστερη επι ΝΔ κανε την διορθωση σε παρακαλω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.