Δεν είναι η πολιτική της κας Τασίας...
16/04/2015 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είναι η πολιτική της κας Τασίας...

Οι υπουργοί, προφανώς, και δεν ακολουθούν προσωπική πολιτική, άρα ό,τι κάνει και ό,τι λέει η υπουργός εκφράζει την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, άρα είναι αμφότεροι συνυπεύθυνοι.

Η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι εξωκοινοβουλευτική υπουργός, άρα αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού.

Δεύτερον, οι υπουργοί, προφανώς, και δεν ακολουθούν προσωπική πολιτική, άρα ό,τι κάνει και ό,τι λέει η υπουργός εκφράζει την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, άρα είναι αμφότεροι συνυπεύθυνοι.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά, ας έρθουμε στην ουσία.

Σε όλες τις σοβαρές χώρες (ακόμα και στις μπανανίες) έμφαση δίδεται στην αποτροπή της παράνομης εισόδου.

Η παράνομη είσοδος, παντού, αποτελεί αδίκημα το οποίο επισύρει βαριές, βαρύτατες, ποινές, πέραν της απέλασης.

Όταν οι χώρες θέλουν μετανάστες, το ανακοινώνουν δημοσίως και απευθύνουν σχετικές προσκλήσεις.

Και είναι λογικό να δίδεται έμφαση στην αποτροπή και αυτό για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί το κόστος διαχείρισης των παράνομων μεταναστών είναι τεράστιο.

Δεύτερον, γιατί πολλοί μετανάστες όχι μόνο αρνούνται να ενσωματωθούν στις χώρες υποδοχής, αλλά «γκετοποιούνται», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στην περίπτωση της Ελλάδος συντρέχουν επιπλέον λόγοι:

Η χώρα μας συνορεύει με γείτονες οι οποίοι ανοικτά διατυπώνουν εδαφικές και όχι μόνο διεκδικήσεις, με προεξάρχουσα την Τουρκία. Άρα τα σύνορά μας πρέπει να φρουρούνται αυστηρά και να μην δίδουμε την εντύπωση ότι αποτελούμε ξέφραγο αμπέλι.

Δεύτερον, η Ελλάδα έχει ήδη πολλούς περισσότερους μετανάστες από όσους μπορεί να δεχτεί η κοινωνία και να απορροφήσει η καθημαγμένη οικονομία της. Με 1.5 εκατ, ανέργους, δεν χρειάζεσαι μετανάστες.

Τρίτον, δεδομένου ό,τι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος δημιουργίας πυρήνων που θα μεταβληθούν σε θρυαλλίδα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Τέταρτον, επειδή ουδείς έλεγχος ασκείται στα σύνορά μας πλέον ή έστω αυτός που ασκείται είναι υποτυπώδης, είναι σφόδρα πιθανόν να διέλθουν στη χώρα και κακοποιά στοιχεία ή μέλη φονταμενταλιστικών κινημάτων οι επιδιώξεις των οποίων είναι γνωστές.

Τούτων δοθέντων, η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Τέτοια πολιτική δεν ακολουθούν ούτε ισχυρές οικονομίες με καλά οργανωμένες κοινωνίες. Για του λόγου το αληθές ας δοκιμάσει η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου να «περάσει» στις ΗΠΑ χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις των υπουργών της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου έχουν ήδη καταφέρει να τριπλασιάσουν σχεδόν των αριθμό των παράνομων μεταναστών το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014.

Και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, με την έλευση της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Ήδη σε πολλά ακριτικά νησιά μας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μεταβληθεί σε αποθήκη ψυχών. Πολύ δε περισσότερο να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν.

Όχι κα Χριστοδουλοπούλου η ελληνική κοινωνία ουδεμία συνευθύνη φέρει για την δημιουργία του μεταναστευτικού ρεύματος και ουδεμία υποχρέωση έχει να επιβαρυνθεί με το κόστος αντιμετώπισής του. Δεν το αντέχει. Kαι οι μετανάστες μπορεί προσωρινά να ….λιάζονται στην Πλατεία Ομόνοιας, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γεμίσουν και το στομάχι τους. Και τότε δεν θα τους αρκεί ο ήλιος…

Η πολιτική της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στο ζήτημα αυτό είναι επικίνδυνη.

Οι άνθρωποι δεν είναι κάποιοι γραφικοί που βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Ό,τι κάνουν το κάνουν συνειδητά επειδή αυτά είναι τα πιστεύω τους.

Οι ιδεοληψίες και οι εμμονές τους δυναμιτίζουν την συνοχή της κοινωνίας μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας μας.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Wolf avatar
    Wolf 16/04/2015 12:21:43

    Ο FactorX από το '09-'10 φώναζε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας είναι το μεταναστευτικό και η ασφάλεια. Αλλά ποιος τον άκουγε?

  2. lord of the last days avatar
    lord of the last days 16/04/2015 12:28:50

    Video της Κυβέρνησης της Αυστραλίας για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.