Δεν αντέχει η χώρα άλλον έναν εθνικό διχασμό
21/06/2015 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν αντέχει η χώρα άλλον έναν εθνικό διχασμό

Δεν υπάρχουν «εμείς και οι άλλοι». Δεν υπάρχουν οι «προδότες και οι πατριώτες». Υπάρχει μόνο η Ελλάδα και αυτή πρέπει να βάλουν όλοι πάνω απ’ όλα.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολύ δουλειά με την Ελλάδα. Και αν αφεθεί στο να γράψει αντικειμενικά τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια τότε δυστυχώς θα γραφτούν οι πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ελπίζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπορέσει η πατρίδα να βγει αλώβητη από όλη αυτή την περιπέτεια. Και δεν εννοούμε ένα νέο μνημόνιο ή μια χρεοκοπία. Αυτά όσο και τραγικά να είναι θα αντιμετωπιστούν και μπορούν να ξεπεραστούν αν βάλουμε κάτω το κεφάλι.

Αυτό που εννοούμε είναι ότι η χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες οδηγήσει σε μια ελληνική… Βαϊμάρη. Το έδειξαν και θα συνεχίσουν να το δείχνουν οι «χωριστές» διαδηλώσεις που γίνονται στο Σύνταγμα. Τη μια οι εχθροί της λιτότητας και την άλλη οι ευρωπαϊστές. Λες και αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Λες και δεν μπορεί να γίνει μια μεγαλειώδης συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου κόσμου που θα ζητά δίκαιη λύση, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων και δικαιωμάτων αλλά και έχοντας την ακράδαντη πίστη ότι η Ελλάδα έτσι όπως είναι δεν μπορεί να πάει πουθενά. Αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει, η μόνη ατάκα που ήταν σωστή από τον Γ. Παπανδρέου.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί να γράψει για ένα ιστορικό λάθος που έκανε η Αριστερά την τελευταία πενταετία. Χωρίς κανένα λόγο και αιτία, με διάφορους τρόπους, ενέργειες, κουβέντες και στημένες προβοκάτσιες, κατάφερε να διχάσει τον κόσμο σε τέτοιο βαθμό που η πληγή είναι τόσο μεγάλη ώστε δύσκολα θα κλείσει. Σε ανύποπτο χρόνο το antinews είχε προειδοποιήσει για τον σκηνικό εμφυλίου που στήνεται και που τη βασική ευθύνη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο κ. Τσίπρας που κρατάει την μπαγκέτα της πολιτικής.

Από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση η αριστερά υιοθέτησε μια ρητορική καθαρά εμφυλιοπολεμική. Από τις επιθέσεις και ομηρείες που «στήθηκαν» κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις κραυγές εντός της Βουλής για προδότες, λιντσαρίσματα και τύχη τύπου Καντάφι άρχισε να στρώνεται το χαλί του διχασμού. Άρχισε να υλοποιείται ένα σχέδιο (οργανωμένο ή όχι) που θυμίζει πλέον τις εποχές του εμφυλίου σπαραγμού που όπως όλοι γνωρίζουν κόστισε στην Ελλάδα ορισμένες δεκαετίες ανάπτυξης και ταυτόχρονα ένα απίστευτο μίσος αδερφού σε αδερφό, Έλληνα σε Έλληνα.

Τότε η αριστερά ήταν στην αντιπολίτευση και με τη δύναμη του λαϊκισμού κατάφερε να καλλιεργήσει τον σπόρο της διχόνοιας. Η σπορά ήταν… καλή και πλέον βλέπουμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματά της.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο στρατόπεδα: Είναι οι μνημονιακοί και οι πατριώτες που δεν θέλουν να υποδουλωθούν. Είναι οι αριστεροί, που ξαφνικά χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τη λέξη «πατρίδα» και οι κεντρώοι και δεξιοί που είναι οι υποταγμένοι, οι προσκυνημένοι, οι πουλημένοι στους ξένους και ούτω κάθε εξής.

Ας ρίξει μια ματιά κανείς στα social media τα οποία χρησιμοποιούν πλέον εκατομμύρια Έλληνες και θα καταλάβει τι λέμε. Μετά τις δύο συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας θα ακολουθήσουν άλλες δύο και ποιος ξέρει πόσες άλλες. Αντί λοιπόν το δημοκρατικό δικαίωμα της συνάθροισης, της ελεύθερης έκφρασης, της διαμαρτυρίας να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, ο ελληνικός λαός βρίσκεται διχασμένος. Που να πάει; Στη συγκέντρωση εκείνων που λένε όχι στη λιτότητα και υποτίθεται οργανώνεται από την αριστερά; Ή σ’ εκείνη που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στο ευρώ και υποτίθεται ότι οργανώνεται από τη ΝΔ και τους… προσκυνημένους;

Πρώτα – πρώτα ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να έχει κάνει αυτοκριτική και την προσωπική του επανάσταση πριν μαζευτεί στο Σύνταγμα και φωνάζει κατά του ενός και του άλλου. Άλλωστε, οι συγκεντρώσεις είναι κανόνας ότι ποδηγετούνται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κόμματα.

Δε λέει κανείς να μην μαζεύονται οι Έλληνες και να φωνάζουν, αντιθέτως. Μακάρι να έβγαιναν όλοι από τον καναπέ τους και να ήταν κάθε μέρα στους δρόμους. Πρώτα όμως θα έπρεπε να έχουν δει το δικό τους φταίξιμο, να έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν οι ίδιοι και μετά να αλλάξουν το σύστημα. Διότι π.χ. αυτός που φωνάζει υπέρ του ευρώ οφείλει να ξέρει ότι υπάρχει και τίμημα όπως π.χ. η συγκρότηση ενός σοβαρού, ευρωπαϊκού κράτους κι όχι ενός απομειναριού της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Και αυτοί που είναι δήθεν αριστεροί και λένε όχι στη λιτότητα θα πρέπει να εξηγήσουν πώς αυτό το άθλιο κράτος επί χρόνια ήταν σπάταλο αλλά με τα λεφτά των άλλων. Και πώς θα αλλάξει μια νοσηρή κατάσταση που δεν αποτελεί απαίτηση της Μέρκελ αλλά θα πρέπει να είναι ελληνικό στοίχημα απ’ όλους.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως προείπαμε έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχει διχάσει σε τέτοιο βαθμό τον ελληνική λαό που η Βαϊμάρη μπορεί να είναι πιο κοντά απ’ ότι περιμέναμε. Και όλοι ξέρουμε τι ακολουθεί μετά την Βαϊμάρη. Τι μένει από εδώ και στο εξής αν δεν γυρίσει τούμπα όλη η χώρα; Να γίνονται διαδηλώσεις των δύο «αντίπαλων» στρατοπέδων την ίδια ημέρα στο κέντρο και να παίζουμε ξύλο μεταξύ μας οι Έλληνες με τους άλλους Έλληνες, λες και είμαστε οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Άραγε ο Τσίπρας ονειρεύεται για τον εαυτό του το ρόλο του εθνικού διχαστή; Θέλει να μείνει στην ιστορία ως αυτός που έστρωσε το χαλί σε μια καταστροφική εμφυλιοπολεμική κατάσταση από την οποία μόνον η Ελλάδα έχει να χάσει; Δυστυχώς η αριστερά στην Ελλάδα δεν έβαλε μυαλό και ακόμη πιο δυστυχώς η ρότα που έχει πάρει παρασύρει και άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Όταν οι Έλληνες βρίζονται γιατί θεωρούν εαυτούς ως περισσότερο πατριώτες από τους άλλους, τότε η πατρίδα είναι σε κίνδυνο. Το λέμε για να το κατανοήσουν όλοι: Δεν υπάρχουν «εμείς και οι άλλοι». Δεν υπάρχουν οι «προδότες και οι πατριώτες». Δεν υπάρχει η «Ζωή και οι υπόλοιποι εθνικοί μειοδότες». Δεν υπάρχει ο Τσίπρας και ο Σαμαράς.

Υπάρχει μόνο η Ελλάδα και αυτή πρέπει να βάλουν όλοι πάνω απ’ όλα. Αλλιώς, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και ως τραγωδία, τότε πρέπει να περιμένουμε μια ακόμη ελληνική τραγωδία. Θα έρθει με μια νέα… συμφωνία της Βάρκιζας; Θα το ξέρουμε σύντομα. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Δεν αντέχει η χώρα άλλον έναν εθνικό διχασμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 21/06/2015 15:36:10

  Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα βρίσκουμε στη μοιρασιά και αυτό ειναι η κυριοτερη πηγή του διχασμού μας σήμερα...

 2. αριστεα avatar
  αριστεα 21/06/2015 15:38:24

  Πολύ σωστό το αρθρο αν και συνήθως διαφωνώ μαζί σας εδω έχετε απολυτο δίκιο Μακάρι αυτές οι φωνές να ήταν ενωμενες για το καλο της Ελλάδας και μόνο. Πολλοι απο αυτους που διαδηλώνουν υπερ της Ευρωπης είναι εναντίον της λιτότητας και πολύ απο αυτους που διαδηλώνουν κατά της λιτότητας είναι υπερ της Ευρώπης. Ας μην καπελώνονται λοιπον οι διαδηλώσεις απο πολιτικαντηδες της συμφοράς.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/06/2015 16:40:15

  Πολύ σωστό άρθρο καθώς οι πρώην αντιπολιτευόμενοι συνεχίζουν ακόμη να διχάζουν το λαό και να υβρίζουν όποιον δεν είναι τρελός και ιδεοληπτικός όπως τα μούτρα τους και δε θέλει να διαλυθούμε τελείως όπως κινδυνεύουμε με τους χειρισμούς τους. Ας καταλάβουμε οι Έλληνες ότι υπήρξε μια παγίδευση της χώρας από τον ΓΑΠ για να μπούμε στα μνημόνια και άλλη μια από τους συριζανέλ για να μη βγούμε από αυτά όρθιοι αλλά κατεστραμένοι. Οι "κακοί" Σαμαροβενιζέλοι είναι οι μόνοι έλληνες πολιτικοί τα τελευταία 40 χρόνια που πλήρωσαν πολιτικό κόστος λόγω του ότι η χώρα είχε βουλιάξει από όλους τους προηγούμενους και δεν υπήρχε εύκολος τρόπος να βγει στην επιφάνεια εκτός της υπομονής και της πολλής δουλειάς. Αλλά δεν ήθελε αυτός ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του και ψήφισε ΧΑ και συριζανέλ (τα άκρα) λες και οι τρελοί μπορούν ποτέ να λύσουν δύσκολα προβλήματα χωρίς να τα κάνουν χειρότερα. Περαστικά μας...

 4. s avatar
  s 21/06/2015 16:58:14

  Δε χρησιμοποιούν οι αριστεροί πρώτη φορά τη λέξη πατρίδα. Τα ίδια ακριβώς γινόταν και το 1944. Η αστική τάξη με πρόσχημα τις διεθνής συμμαχίες και τα "συμφέροντα" της χώρας και στο βάθος τις ατομικές περιουσίες τα συμφέροντα και τα κλεμμένα, έβριζε ως εθνοπροδότες τους αριστερούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και ήθελαν αλλαγή. Μια απ' τα ίδια. Ελπίζω αυτή τη φορά να μη μας στείλουν μερικές χιλιάδες ινδούς οι ξένοι για να διατηρηθούν τα ξένα και ντόπια συμφέροντα..

  • ricasso avatar
   ricasso @ s 21/06/2015 17:52:46

   Mπορείτε να μας εξηγήσετε ποια ακριβώς αλλαγή ήθελαν;

  • GLAD avatar
   GLAD @ s 21/06/2015 18:02:13

   Όλους όσους υποστήριζαν ότι "...τα φυσικά σύνορα της Ελλάδας δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο..." (από ομιλία του καπετάν "Σουλτάνα" το Σεπτέμβριο του 1943 στην Δεσφίνα) , πως θα έπρεπε να τους αποκαλούν άραγε ?

   • proaristos avatar
    proaristos @ GLAD 22/06/2015 16:51:02

    Βόρεια του Ολύμπου - με την αποδοχή (μέρους ?) του ΕΑΜ - δρούσε το ΣΝΟΦ ! Ο κ Β. Βασιλικός περιέγραφε την παρέλαση του ΣΝΟΦ κατά την απελευθέρωση το 44 στην Καβάλα. Υπάρχει θέμα και σχετίζεται και με το μακεδονικό. Καλή πηγή: http://www.sarantoskargakos.gr

    • GLAD avatar
     GLAD @ proaristos 22/06/2015 21:49:43

     Τι να πεις και σε ποιόν να το πεις ...

 5. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 21/06/2015 19:58:05

  Το χορό της διχόνοιας τον πρωτοάρχισε ο τσίπρας , εδώ και 5 χρόνια , γιατί ήξερε ότι αυτό θα του φέρει ψήφους ,συσπειρώνοντας το συνονθύλευμά του , αφ' ενός και επειδή έτσι γαλουχήθηκε και αυτό πιστεύει , αφ' ετέρου . Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβεις ότι, είναι ένας κατήφορος από τον οποίο η χώρα και οι πολίτες μόνο χαμένοι θα βγουν , όπως πλείστα τα παραδείγματα στην Ιστορία . Αλλά , συνειδητά τον ακολούθησε . Ότι και να γίνει , βαραίνει και θα βαραίνει αποκλειστικά αυτόν και φαίνεται πόσο λίγος και επικίνδυνος είναι , γιατί δεν έχει τα κότσια να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιβληθεί , παίρνοντας μια απόφαση , αντιμετωπίζοντας το κόστος . Μήνες τώρα , παίζει με το χρόνο εις βάρος της χώρας, με μόνο σκοπό να μπορέσει να περάσει μια δυσμενέστατη συμφωνία από το κόμμα του ,προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις αντιφατικές πολιτικές του και στις συνιστώσες του , χωρίς να χάσει τη θεσούλα του . Η θέση του Π/Θ είναι ηλεκτρική καρέκλα με την ευθύνη και τις θυσίες που απαιτεί , το να την κατακτήσει χρησιμοποιώντας ψέμα και δόλιο χειρισμό ήταν καλή , έτσι ;; Όλα εδώ πληρώνονται , όμως και το τίμημα γι' αυτόν ( που δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να καταλάβει το μέγεθος και το βάρος ) είναι πως , συνέδεσε τ΄όνομά του με ότι πιο σκοτεινό και χυδαίο μπορεί να συμβεί σε μια χώρα , σε μια κοινωνία : τη διαίρεση στους ημέτερους , τους '' πατριώτες '' και τους '' άλλους '' που αντιμετωπίζονται σαν προδότες , γερμανοτσολιάδες , προσκυνημένοι . Αυτό που συμβαίνει στα social media , είναι εμετικό . Η πλήρης κατάντια μιας μερίδας ανθρώπων , των δικών του και η παρακμή μιας χώρας . Να θυμάται όμως , πως αυτοί στους οποίους στηρίζεται , όταν γίνει η στραβή , θα είναι οι πρώτοι που θα τον πουλήσουν στεγνά και κυνικά , γιατί όποιος σπέρνει ανέμους , θερίζει θύελλες .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Diamond Angel 21/06/2015 22:02:08

   Πόσο δίκιο έχεις...

 6. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 21/06/2015 20:16:09

  Όσοι δε θέλουν διχασμό, καλό είναι να σταματήσουν να μιλούν για κομμούνια -εχθρούς της πατρίδας που θέλουν την καταστροφή της, για χαμένους του εμφυλίου που θέλουν ρεβάνς εις βάρος της δεξιάς κλπκλπ. Αν πάλι είναι πεπεισμένοι πως έτσι έχουν τα πράγματα, ας αφήσουν τα περί ομοψυχίας και ας πουν την αλήθεια ότι θέλουν εξουσία πάση θυσία έστω και με τη βία. Τα αντίστοιχα φυσικά ισχύουν και για την αριστερά.

  • ricasso avatar
   ricasso @ Βαγγέλης 21/06/2015 21:13:38

   Στο όνομα της ομοψυχίας παραδόθηκε αμαχητί η χώρα στους μαρξιστές . Έτσι φτάσαμε ως εδώ.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Βαγγέλης 22/06/2015 09:39:35

   Αυτοί ξεκίνησαν να κομπάζουν λέγοντας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Τώρα θα βρουν τον ΜΑΓΓΑΝΑ μπροστά τους!

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ πΔπ 22/06/2015 14:02:37

    Ε, ναι, και οι από 'κει τα ίδια λένε. Δε φταίω εγώ η Ελενίτσα με κλώτσησε πρώτη κλπ κλπ. Είχε δίκιο ο Καστοριάδης που έλεγε ότι η πολιτική σκέψη των Ελλήνων είναι σε νηπιακό στάδιο. (Αλλά μάλλον το είπε για τους αριστερούς Έλληνες, έτσι δεν είναι?) Καλά το πάτε...

    • ricasso avatar
     ricasso @ Βαγγέλης 22/06/2015 15:29:55

     Ατυχής η σύγκριση. Δε μιλάμε για καβγά νηπίων αγαπητέ. Μιλάμε για την παράδοση σε φανατικούς, των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους εδώ και σαράντα χρόνια.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ ricasso 22/06/2015 19:10:03

      Μόνο 40? 80 και βάλε είναι αν τα μετρήσεις. Ο φανατισμός όμως είναι γνώρισμα του νηπιακού επιπέδου σκέψης. Είναι αποτέλεσμα της ηλιθιότητας. Εκτός από τα κόμματα τον συναντάς στα γήπεδα, στις θρησκείες, στις φυλές κλπ.

     • ricasso avatar
      ricasso @ Βαγγέλης 22/06/2015 21:51:23

      Συμφωνώ για το νηπιακό επίπεδο σκέψης των φανατικών. Με προβληματίζει όμως οτι δεν βλέπετε τον φανατισμό της εγχώριας αριστεράς . ( την ειρωνική πρώτη πρόταση της απάντησής σας κάνω ότι δεν την είδα )

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ ricasso 22/06/2015 23:18:45

      Έγραψα στο σχόλιο 21/06/2015 21:16 ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους. Απλώς εδώ έχουμε τους μισούς φανατικούς αυτού του τόπου... Δεν είναι ειρωνική η 1η πρόταση. Ο εμφυλιοπολεμικός φανατισμός στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν τον Β'ΠΠ. Δεν προέκυψε ξαφνικά το '46.

     • ricasso avatar
      ricasso @ Βαγγέλης 23/06/2015 18:16:37

      Οταν έγραψα για 40 χρόνια εννοούσα την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς από το ΄74 και μετά. Η διαφωνία έγκειται στο ότι κρατάτε ίσες αποστάσεις . Ο δεξιός , ή μάλλον πιο σωστά ο αντικομμουνιστικός φανατισμός δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατοχής για την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού καθεστώτος στη χώρα. Όταν καυτηριάζουμε τα εγκλήματα και τη βία των νικητών του εμφυλίου , πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας τι είχαν να αντιμετωπίσουν. Το θεωρώ άδικο να τηρούμε ίσες αποστάσεις.

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ Βαγγέλης 22/06/2015 16:32:19

     Αποθρασύνθηκαν, ξέχασα να γράψω, και ξεκίνησαν να κομπάζουν λέγοντας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ την εποχή της παύσης λειτουργίας της ΕΡΤ. Ήξεραν ότι πονάει και ακόμα περισσότερο ότι έξυναν πληγές αλλά, αυτός ήταν ο σκοπός τους Τώρα θα βρουν τον ΜΑΓΓΑΝΑ μπροστά τους! Στα σίγουρα και σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ πΔπ 22/06/2015 19:23:13

      Σιγά τα ...αίματα πια, οι θαυμαστές των κάθε είδους ψυχασθενών!!!

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ πΔπ 22/06/2015 20:49:26

      Να , κοίτα, χασαποταβέρνα "Μαγγανάς". Τι κρέας να έχει άραγε? Κομμουνιστικό βαθιάς κατάψυξης? http://www.ask4food.gr/estiatoria/13622-magganas

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/06/2015 21:25:39

  Όσο υπάρχει αριστερά θα υπάρχει εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα.Για την αριστερά υπάρχουν μόνο ταξικά και όχι εθνικά συμφέροντα.Τα τελευταία τα επικαλούνται μόνο όταν πρόκειται για να αλιεύσουν αφελείς και πάντα πιάνει. Όλα τα αριστερά κινήματα πουλάνε πατριωτισμό και ταυτόχρονα εκκαθάριση του εσωτερικού αντιπάλου (τρόικα εσωτερικού) από το ΕΑΜ έως το ΠΑΣΟΚ που θα έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου και τη 17Ν που δολοφονούσε τους ανθρώπους της λματ.Ο πατριωτισμός είναι απλά το τυρί για να τσιμπάνε διάφοροι ανόητοι σαν τον στρατηγό άνεμο ή τον Μπαλτάκο.Το ίδιο έργο εδώ και 70 χρόνια. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει εθνική ενότητα με αυτούς τους τύπους ζει στα σύννεφα.

  • ricasso avatar
   ricasso @ ψυχραιμια 22/06/2015 09:24:19

   Απόλυτα εύστοχος αγαπητέ.

 8. Jim Beam avatar
  Jim Beam 21/06/2015 22:39:04

  Δεν ειναι άλλος ένας διχασμός, ο ιδιος ειναι ! Απλά αλλάζει μορφή σε καθε εποχή, τώρα οι αριστεροί ειναι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κλπ, όλοι ειναι κρατικοδίαιτοι, με κάποιον τροπο. Ζουν και εξαρτώνται απο το κράτος, το θεωρούν ιδιοκτησία τους και αμύνονται για την σωτηρία των κεκτημένων τους, αδιαφορώντας για το κόστος και την καταστροφή που προκαλούν στον ιδιωτικό τομέα και το κοινωνικό σύνολο !

 9. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/06/2015 11:10:43

  εγω βλεπω οτι ο τσιπρας βλεποντας ενωμενη την αντιπολιτευση φερνει αρων αρων συμφωνια στη γραμμη πετρακου: " αφου ειστε ετσι θα σας φερω μια συμφωνια οτιναναι απλα να μεινουμε στο ευρω χωρις να πειραξω τους πελατες μου. αρα και εκπληρωνω το λογο μου στους πελατες μου και την υποχρεωση μου στους υπολοιπους". οταν με το καλο τελειωσει αυτη η ιστορια εχουμε να πουμε αρκετα για το εμεις και εκεινοι κλπ. τωρα προηγειται η επιβιωση.

 10. victoria (true) avatar
  victoria (true) 22/06/2015 14:15:22

  Διχάζει όποιος θέτει ερωτήματα που έχουν απαντηθεί, χρόνια τώρα, σε όλον τον πολιτισμένο πλανήτη. Κι όποιος θέλει καλύτερο αύριο από το σημερινό πλανητικά υφιστάμενο, θεμιτό και επιθυμητό, αλλά να αποδείξει τη μέθοδο και την παρόλα του. Τονίζουμε το *καλύτερο*. Απλά πράγματα.

 11. Don kixotis avatar
  Don kixotis 23/06/2015 12:46:10

  online-pressblog.blogspot.gr για αυτο θα διαμαρτυρηθεί η ΟΛΜΕ με τους χρόνια κομματικά χειραγωγούμενους "Καθηγητές" ή ασχολούνται Μόνο με τα "Κεκτημένα Δικαιωματά Τους" Οικονομικά..Μετατάξεων...Απολύσεων...κτλ. ΟΥΣΤ ΡΕ!! δείτε και αυτό.
  https://www.youtube.com/watch?v=QtUryJRrbnM&feature=youtu.be http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/06/10-gay-parade.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.