Δεν έχουμε άλλη Πατρίδα για ρεζέρβα
05/07/2015 12:57
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν έχουμε άλλη Πατρίδα για ρεζέρβα

Ό,τι κι αν γίνει από αύριο, θα το βιώσουμε και θα το πληρώσουμε όλοι μαζί, είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ. Έκτος από τους ολιγάρχες νταβατζήδες, τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια και τους φραγκάτους συριζαίους υπουργούς, που έχουν έξω τα λεφτά τους.

Ό,τι κι αν γίνει από αύριο, θα το βιώσουμε και θα το πληρώσουμε όλοι μαζί, είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ. Έκτος από τους ολιγάρχες νταβατζήδες, τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια και τους φραγκάτους συριζαίους υπουργούς, που έχουν έξω τα λεφτά τους.

Αν είναι ΝΑΙ, θα είναι πολύ δύσκολα για καιρό.
Αν είναι ΟΧΙ, επιλογή όπου συναντήθηκαν η εξαρχειώτικη αριστερά, το τουρκικό Προξενείο, ο Κουφοντινας, η ΧΑ κι ο ακομβίωτος Στρατάρχης, τότε θα ζήσουμε συνθήκες Μad Max.
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως θα είμαστε εδώ, θα παλεύουμε για επιβίωση και οι μεν θα παρηγορούμε τους δε όταν θα βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο.
Εάν επικρατήσει η άγνοια κινδύνου, δεν ξέρω αν θα μπορώ να στηρίζω τα παιδιά μου στις σπουδές τους, αν θα μπορώ κι ο ίδιος να καλύπτω τα στοιχειώδη, αν οι γείτονες κι οι φίλοι μου θα μπορούν να επιβιώνουν, όταν οι πελάτες μου θα είναι κατεστραμμένοι, όταν όλη η οικονομία θα είναι σε κώμα, όταν οι άνεργοι θα διπλασιαστούν, όταν η δραχμή τους θα είναι για καιρό πληθωριστικό κι υποτιμημένο κωλόχαρτο.
Οι δήθεν αγέρωχοι, θα φέρουν την μεγαλύτερη υποταγή κι εξαθλίωση.
Ο άθλος αριστεριστών και εξαγριωμένων «πατριωτών», θα είναι οι ολιγάρχες και τα λαμόγια να γίνουν πλουσιότεροι κι οι φτωχοί φτωχότεροι.
Θα πετάξουμε την Πατρίδα γονατισμένη , αδύναμη κι απομονωμένη, στις ορέξεις των Τούρκων σωβινιστών, ενώ το εγχώριο λούμπεν στοιχείο θα αποθρασσυνθεί.
Αν αποφύγουμε αυτή την ολική έκπτωση, έχουμε περιθώριο να διορθώσουμε τα εντός κομμάτων και της κοινωνίας, να δούμε τα φεουδαρχικά σόγια και τα τζάκια, τα λαμόγια που δεν θα ξεπλυθούν λόγω κρίσης, χωρίς να στερηθούμε συμμαχίες, ασφάλεια, προοπτική.
Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ κι ό,τι πιο περιθωριακό έχει η χώρα, μας οδηγούν στην δραχμή και στην απομόνωση με την Άγκυρα να χειροκροτεί.
Και όμως βλέπω φίλους, αδιαμφισβήτητα πατριώτες, από διάφορους κομματικούς χώρους, τυφλωμένοι να μην προβληματίζονται για την παράδοξη συμμαχία του ΟΧΙ, που ξεκινάει από τα Εξάρχεια και φτάνει ως την Άγκυρα.
Σκεφτείτε και ψηφίστε.

Σίγουρα πάντως η άγρια πραγματικότητα θα μας ενώσει χωρίς πια ψευδαισθήσεις. Όμως Πατρίδα δεν έχουμε άλλη για ρεζέρβα, όταν σας περάσει ο τυφλός θυμός...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 05/07/2015 13:28:51

  Καλησπέρα σας. Πίσω από τις κάμερες και τη δημοσιότητα οι υπάλληλοι του Σύριζα προπαγανδίζουν εδώ και καιρό, τα πιο τερατώδη ψέματα. Αν είχαν καλές προθέσεις θα έπαιζαν τίμια και καθαρά.. θα άφηναν τον κόσμο να αποφασίσει νηφάλια, χωρίς να τον τρομοκρατούν. Και θα έδιναν ΧΡΟΝΟ στους πολίτες να ενημερωθούν, να κατανοήσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Πού ακούστηκε δημοψήφισμα σε 5 (!!) ημερες ; Αν.... αλλά δεν... Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με απάτριδες τυχοδιώκτες που επιδιώκουν να αποσπάσουν με βίαιο τρόπο την ομολογία συνέργιας και συνενοχής των Ελλήνων στην αυτοκαταστροφή τους Εύχομαι οι συμπολίτες μας να δείξουν ωριμότητα και ψυχραιμία ...

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ roadrunner 05/07/2015 17:58:28

   εγώ θα ήθελα πολύ να δω αν αυτός που θα του κουρέψουν τις καταθέσεις θα είναι σε θέση να σκεφτεί νηφάλια. Υπάρχουν και όρια στο πόσο μπορείς να κοροϊδέψεις ένα λαό. Σε ορισμένες χώρες υπάρχουν πολιτικοί που ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ από ευθιξία.

 2. georgiosks avatar
  georgiosks 05/07/2015 13:29:37

  Αγαπητέ Φαήλο , όσο και να σκεφτεί κανείς ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορεί να βγάλει, σε όποιο αυριανό σενάριο να τοποθετήσει τον εαυτό του αναστενάζει. Ναι θα μου πεις αλλά άμα επικρατήσει αυτό είναι το χειρότερο (και μπορεί να είναι), ο άλλος λέει το άλλο χειρότερο. Τελικά η απόφαση της ψήφου θα είναι συνειδησιακή μακριά από νουθετήσεις και κόμματα για τον καθένα ξεχωριστά.

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 05/07/2015 13:53:22

  Ναι κύριε Κρανιδιώτη μου αλλά αυτό το σπουδαίο κείμενο έπρεπε να δημοσιευτεί δυό τρεις μέρες πριν. Τώρα πια οι περισσότεροι έχουν ήδη ψηφίσει. Έτσι μικρό, πυκνό, περιεκτικό και απλό στη γραφή του καθώς είναι-τα συνοψίζει όλα μέσα σε ελάχιστες παραγράφους!- μπορούσε να λειτουργήσει σαν τελευταία μαγιά σκέψης πριν τη ψηφοφορία. Να έχει ζυμωθεί σε όσους ήταν ακόμη τυχόν αναποφάσιστοι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ iconology2009 05/07/2015 14:04:43

   Το κείμενο γράφτηκε για την επόμενη μέρα...

 4. airman avatar
  airman 05/07/2015 13:55:12

  Αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν, όποια επιλογή κι αν επικρατήσει, θα τα υποστούμε άπαντες και γι' αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Τόσο εκείνος που επιλέξει ΝΑΙ όσο και όποιος επιλέξει ΟΧΙ οφείλουν να συμπαρασταθούν όπως μπορούν σε όποιον γνωρίζουν πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη από αυτούς. Ενδεχομένως να μην έχουν κάνει την ίδια επιλογή αλλά σίγουρα δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή. Και για να το αποδείξουμε, από το βράδυ ας αφήσουμε όσοι μπορούμε τους συνταξιούχους να μας προλάβουν στην ουρά των ΑΤΜ κατά την αλλαγή της ημέρας. Πιθανότατα να έχουν περισσότερη ανάγκη τα 60 ευρώ της Δευτέρας 6/7. Από Τρίτη πρώτα ο Θεός θα έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Τουλάχιστον έτσι δεσμεύθηκε ο μέχρι σήμερα Πρωθυπουργός.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ airman 05/07/2015 22:53:38

   Τον πιστεύεις;

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 05/07/2015 15:48:54

  Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, ο δρόμος μας θα είναι Γολγοθάς..... Οι αυταπάτες, διαλύθηκαν. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε ενωμένοι, ώστε η ΑΝΑΣΤΑΣΗ να είναι κοντά. Οι διαιρέσεις, ο φανατισμός και το εμφύλιο μίσος, μόνο την ήττα μας μπορούν να εξασφαλίσουν. Ας μην δουλεύουμε άλλο τόσο ...φιλότιμα, για τους κοινούς μας εχθρούς.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Άλυτη Εξίσωση 05/07/2015 17:36:57

   Τωρα εσυ σαν κρυφο ΝΑΙ για πες μας , αφου ειναι Γολγοθας ειναι καλλιτερα να πορευτεις με αυτοκινητο και βενζινη η με τα ποδια? Τα περι διχασμου τα υποστηριξατε . Το να ονομαζετε γερμανοτσολιαδες την μιση Ελλαδα και να βαδιζετε χερι χερι με την ΧΑ ειναι εθνικη συμφιλιωση? Το δημιουργημα του μισους εναντιον 18 λαων και των εκπροσωπων τους ειναι σωστο?

   • Τρελό νερό avatar
    Τρελό νερό @ Ρεαλιστης 05/07/2015 21:14:40

    Να σου απαντήσω εγώ Ρεαλιστή.
    α) Στο Γολγοθά, πηγαίνει κανείς ΜΟΝΟ με τα πόδια. (Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, αποτελεί νοερή ακροβασία και είναι απολύτως ανέφικτη). β) Τον διχασμό, τον κουβαλάνε οι φανατικοί στην ψυχή και στο μυαλό τους. Για την πλειοψηφία, δεν υπάρχει. Οι απειλούμενοι από τα ίδια προβλήματα πολίτες, δεν εχθρεύονται ο ένας τον άλλον. γ) Όταν τίθενται ερωτήματα, απαντούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε ψηφίζουν ΚΚΕ, είτε Χ.Α. (Δεν σημαίνει οτι όσοι τυχαίνει να συμπίπτουν επί ενός ερωτήματος, ταυτίζονται σε όλα). δ) Οι λαοί της Ευρώπης, καταλαβαίνουν πολύ καλά στην πλειοψηφία τους, οτι η μαφία των Βρυξελλών και η γραφειοκρατία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής ελίτ, δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε προωθούν την ευημερία μας. Άλλο οι λαοί, άλλο οι διεφθαρμένες ηγεσίες.

    • ΙΕΡΕΜΙΑΣ avatar
     ΙΕΡΕΜΙΑΣ @ Τρελό νερό 05/07/2015 22:35:33

     Θα στο θέσω ετσι : αν ο Τσιπρας προτείνει νέα συμφωνία βασισμένη στις επιταγές του δημοψηφίσματος και οι 18 λαοί της Ευρώπης πολύ λογικά του απαντήσουν οτι θα χρειαστούν 18 δημοψηφίσματα για να πάρουν εγκριση - ποια πιστεύεις οτι θα ηταν η Ευρωπαική λαική απάντηση επι του αιτήματος Τσίπρα? Θα ηταν χειρότερη απο αυτή των διεφθαρμενων ηγεσιών τους. Μένει να το δείς . Μπαι δε γουέι δεν απειλούμαστε ολοι απο τα ιδια προβλήματα αλλά κάποιοι εχουν το γαιδαρο τους δεμένο και αυτοί οι κάποιοι τυγχάνει να ψηφίζουν κατα 70% συριζα.
     ΙΕΡΕΜΙΑΣ

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ ΙΕΡΕΜΙΑΣ 05/07/2015 23:42:32

      Θα στο θέσω αλλιώς. Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, καιρός είναι ν΄αποδεχτεί τη διευθέτηση του χρέους, στην οποία έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει και παραχωρήσει στον Αντώνη Σαμαρά, όπως είχε προσυμφωνηθεί. Επίσης, οφείλει να επιδείξει ειλικρινή διάθεση συνεννόησης και να εγκαταλείψει τους μικροπολιτικάντικους και συμφεροντολόγους τακτικισμούς. Οι ηγετίσκοι της Ε.Ε, είναι καιρός να συμπεριφερθούν με σεβασμό και σοβαρότητα. Μπαι δε γουέι, στην Ελλάδα ψηφίζουν και τα θύματα των εγκληματικών τους επιλογών, που από ότι φαίνεται δυστυχώς, αποτελούν την πλειοψηφία. Δεν απαιτείται τιμωρία λοιπόν , παρά μόνον αυτοκριτική και αλλαγή πλεύσης.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Τρελό νερό 06/07/2015 13:17:18

      ῞Ολοι οἱ ῞Ελληνες ἑνωμένοι μέ τήν θέληση τους μέ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ στήν ἐξουσία μᾶλλον ἀδύνατον! ῾Ο τσίπρας σου ἤθελε συμβούλιο ἀρχηγῶν χωρίς Σαμαρᾶ . . .

     • Amfidexia avatar
      Amfidexia @ Φωτεινή 06/07/2015 13:48:54

      Three birds were sitting !!!

     • Αριστος avatar
      Αριστος @ Φωτεινή 06/07/2015 14:14:41

      Οι αληται θελαν να μαγαρίσουν τον Σαμαρά να πάει στο ΣΑ και να ψηφίσει νεο μνημόνιο. Ευτυχώς πρόλαβε υπερηφάνως να παραιτηθεί και να μη συμπράξει στην εξόντωση μας. ευγε!

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Άλυτη Εξίσωση 05/07/2015 17:52:49

   μεγάλε, εγώ δεν όρισα στέλεχος της κυβέρνησης κανένα συνδικαιούχο στο τραπεζικό μου λογαριασμό. Να σας δω, τι θα κάνετε με τον εξαγριωμένο όχλο την μέρα του κουρέματος. Πολύ φοβάμαι πως αρκετοί εξαγριωμένοι δεν θα αρκεστούν στο να δουν απλά μια αλλαγή κυβέρνησης.

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ ουδέτερος 05/07/2015 19:24:44

    Θα κουρέψουν και τα δάνεια ώστε να 'ναι πάλι περσότεροι οι χαρούμενοι

    • ουδέτερος avatar
     ουδέτερος @ Βαγγέλης 05/07/2015 20:56:37

     μην θελήσουν οι κουρεμένοι να πάρουν το σ...π των στελεχών της κυβέρνησης!!

 6. Ευάγγελος avatar
  Ευάγγελος 05/07/2015 16:31:23

  Άμα βγει ΟΧΙ αυριο τους επιστρέφω το διαβατήριο και την υπηκοότητά μου πίσω.

 7. intruder avatar
  intruder 05/07/2015 17:02:18

  Διαφωνώ.Αν επικρατήσει το ΟΧΙ εμείς οι μή ψεκασμένοι που ψηφίσαμε ΝΑΙ θα υποστούμε τις συνέπειες του ΟΧΙ.Και κρίνοντας από τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και θα ψηφίσουν ΟΧΙ,συγγνώμη αλλά δεν τους λυπάμαι καθόλου. Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού. Το παρτάλι που ψηφίζει όχι και δεν έχει φράγκο στην τράπεζα γιατί γούσταρε να τα τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο σκοτώνει εμένα και τις οικονομίες μου από την δουλειά μου. Επειδή ψόφησε η δικη του κατσίκα πρέπει να ψοφήσει και η δικιά μου.Δεν σφάξανε...

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ intruder 05/07/2015 17:42:45

   Ο συλλογισμός δεν πολυστέκει, γιατί υπάρχει κι η αντίθετη άποψη, πως δηλαδή οι ''κατσίκες'' των ...άλλων δεν ...ψόφησαν, μα σφαγιάστηκαν ομαδικά κι εν ψυχρώ επί 5 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να γίνουν θρεφτάρια, οι σήμερα εναπομείνασες.... Για δες το κι έτσι....

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Τρελό νερό 05/07/2015 19:34:07

    ᾿Ελπίζω νά βάλανε τίς σφαγμένες κατσῖκες στήν κατάψυξη ὥστε νά τίς τρῶνε τώρα πού ἔρχεται ΠΕΙΝΑΑΑΑΑ!

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Φωτεινή 05/07/2015 19:42:05

     Τι στεναχωριέσαι? Εσύ με φυστικοβούτυρο στο ψωμί κάθε πρωί θα την περνάς μπέικα...

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Βαγγέλης 05/07/2015 21:02:30

      Πάλι ζήλεια; Τό φυστικοβούτηρο τό τρώγω ὅταν νηστεύω μόνο καί εἶναι μάλιστα βιολογικό.

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Φωτεινή 05/07/2015 21:18:54

      Να το προσέχεις το φυστικοβούτυρο. ΠΑΧΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ. Φάε καλύτερα Ταχίνι όταν νηστεύεις. Είναι πιο υγιεινό.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Τρελό νερό 05/07/2015 22:34:06

      Τα τρολακια ξαναβγηκανε?

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Ρεαλιστης 06/07/2015 13:22:58

      Ρεαλιστή, σταμάτησαν ποτέ;; Εἶναι ἐπιστήμη ἡ προπαγάνδα τους. τρελό νερό μέ ἕνα λ, δέν μ ἀρέσει τό ταχίνι.

     • AXELVAR avatar
      AXELVAR @ Φωτεινή 06/07/2015 18:24:54

      Πιστεύετε ότι υπάρχουν τρολλ που ασχολούνται μαζί μας;

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Βαγγέλης 05/07/2015 21:04:21

      Λέμινγκς https://www.youtube.com/watch?v=AOOs8MaR1YM

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Φωτεινή 05/07/2015 21:17:52

     Τις φάγατε κι αυτές, άπληστοι !!! Τίποτε δεν αφήσατε. χαχαχαχαχα

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ intruder 05/07/2015 23:06:01

   Ακριβώς intruder. Όλοι κάναμε τις επιλογές μας,από δώ και πέρα είναι ο καθένας μόνος του.Δεν μπορεί ο νυκοκοίρης που έκανε μαζεμένη ζωή γιατί έχει υποχρεώσεις,να μπαίνει στην ίδια λίστα μ' εκείνον που ζούσε ασύνετα. Ούτε οι μέχρι τώρα κατεστραμένοι οικονομικά έχουν το δικαίωμα να συμπαρασύρουν στον όλεθρο όσους ακόμη τα βγάζουν πέρα. Να βρεθούν λύσεις,ναί,να τους βοηθήσουμε όλοι ναί,όχι όμως να καταστρέψουν τη χώρα επειδή καταστράφηκαν εκείνοι. Αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη αδικία,είναι σαν να απαιτούν μαζί μ' εκείνους που πήραν την απόφαση να αυτοκτονήσουν,να αυτοκτονήσουμε κι εμείς μαζί τους για συμπαράσταση...

 8. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 05/07/2015 21:08:49

  από αύριο τελειώνει η αγορά. έξοδα μόνο για φαΐ από το super market.

 9. ΙΕΡΕΜΙΑΣ avatar
  ΙΕΡΕΜΙΑΣ 05/07/2015 22:23:33

  Αρθρογράφε ειμαι ο τελευταίος ανθρωπος που θα θεωρήσει τον εαυτό του ικανό να κρίνει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ αλλά καλό θα ηταν να είχαν καλέσει για αποχή στο δημοψήφισμα. Εχουν ευθύνη για τον ακυρο χειρισμό τους. Το βασικο μερίδιο της ευθύνης πάει στον ελληνικό λαό. Μπορώ να συμπαρασταθώ ψυχολογικά σε κάποιον που θέλει να αυτοκτονήσει αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ οτι δεν θα το κάνει και φυσικά θα στεναχωρηθώ αλλα δεν θα νοιώσω ενοχή οταν το κάνει. Θελει αντιμετώπιση Σποκ το θέμα , οχι συναίσθημα. Πρακτική σκέψη και αποστασιοποίηση. Use logic and take distance captain

 10. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 05/07/2015 23:40:05

  Μου εξηγείς Φαήλο,γιατί οι ολιγάρχες Νταβατζήδες αγωνίζοντο σθεναρώς υπέρ του Ναι;Πάντως ,όχι από αγάπη για την πατρίδα...Ευχής έργον,να καθαρίσετε την Ν.Δ. από την ..κόπρα του Αυγεία,διότι έχει μαζευτεί πολύ...κόπρα.

 11. Vesper avatar
  Vesper 06/07/2015 13:11:19

  Κύριε Κρανιδιώτη, ειλικρινά και θερμά συγχαρητήρια για την αντίδρασή σας, έναντι του Δελαστίκ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου

 12. υπερ avatar
  υπερ 08/07/2015 23:41:37

  πολυ καλο αρθρο οπως παντα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.