«Δεμένος» στο άρμα των Αμερικανών;
25/09/2015 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Δεμένος» στο άρμα των Αμερικανών;

Τελικά η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επαγγέλλεται ο Τσίπρας μάλλον είναι μονοδιάστατα προσανατολισμένη προς τους Αμερικανούς και μένει να φανεί στο μέλλον αν η δήλωση της Μέρκελ για ελληνοτουρκική φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο θα είναι απλά μια δήλωση βόμβα ή θα έχουμε και συνέχεια πιο επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα χάρη σ’ αυτή τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση…

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της άνοιξης με τους Ευρωπαίους εταίρους, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος είχαν κάνει κάτι περίεργες δηλώσεις ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους όρους που παζάρευε η κυβέρνηση θα άφηνε ανοιχτά τα σύνορα και θα γέμιζε με τζιχαντιστές η Ευρώπη. Οι δηλώσεις εκείνες είχαν προκαλέσει σάλο, αλλά περισσότερο έγιναν αντιληπτές τότε ως δηλώσεις ανευθυνότητας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εκείνο που ίσως διέφυγε τις προσοχής των περισσοτέρων είναι ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα, όπως άλλωστε και ο Τσίπρας που είχε κάνει και άτυπη συμμαχία με το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με αφορμή τη θέση του Ταμείου για το χρέος.

Θυμίζουμε σ’ αυτό το σημείο μόνο ότι ο Σαμαράς είχε πει δημόσια ότι το ΔΝΤ του τραβούσε το χαλί στις διαπραγματεύσεις για την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου διευκολύνοντας ουσιαστικά το ΣΥΡΙΖΑ να ωθεί την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην έξοδο.

Ωστόσο έτσι όπως εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό η προσφυγική κρίση οι δηλώσεις εκείνες του Κοτζιά και του Καμμένου μάλλον δεν ήταν στο πλαίσιο της πλάκας και της ανευθυνότητας αλλά στηρίζονταν στις πλάτες των Αμερικανών και είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Και φυσικά δεν αφορούσαν αυτό καθ’ αυτό το ελληνικό ζήτημα αλλά ένα ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας στο οποίο έμπαινε σφήνα το ελληνικό πρόβλημα και πάνω σ’ αυτές τις λεπτές ισορροπίες προσπαθούσε και προσπαθεί να κινηθεί ο Τσίπρας.

Όλως τυχαίως χτες από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και συζήτησαν εκτενώς για το προσφυγικό ζήτημα. Και επίσης διαρρέονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εντός του Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Αμερική για τη ΓΣ του ΟΗΕ όπου αναμένεται να πάρει μέρος και σε συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον. Ενώ συνάντηση με τον Τσίπρα έχει ζητήσει και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ταυτόχρονα προεκλογικά ο Τσίπρας είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία να συναντηθεί μετεκλογικά με τον Ομπάμα.

Σήμερα με μεγαλύτερη σιγουριά μπορεί να πει κανείς ότι η αύξηση των προσφυγικών ροών εν μέρει είναι κατευθυνόμενη για να μεταφέρουν στο πλαίσιο γεωπολιτικών πιέσεων που θέλουν να ασκήσουν οι Αμερικανοί στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έσκασε σαν βόμβα και η δήλωση της Μέρκελ που με αφορμή το προσφυγικό ζήτησε κοινή φύλαξη των συνόρων του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία. Η Τουρκία ουσιαστικά στρέφεται προς τη Γερμανία, με ένα τρόπο αφήνοντας ανοιχτά τα δικά της σύνορά για να φεύγουν τα καραβάνια των προσφύγων προκειμένου να υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους ότι την έχουν ανάγκη για την ασφάλεια της ΕΕ.

Και δεν το κάνει τυχαία αυτό ο Ερντογάν καθώς όπως φαίνεται η στρατηγική των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή υποβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας προκειμένου να αναπτυχθούν άλλου τύπου συμμαχίες των ΗΠΑ με Ιράν, να βρεθεί ένας συμβιβασμός με Άσαντ κλπ, ενώ μάλλον και τα αμερικανικά σχέδια για το κουρδικό δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην Τουρκία, η οποία επέλεξε αρχικά μια στρατηγική στήριξης και συναλλαγής ακόμα και με το ISIS.

Σ’ αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι ο Τσίπρας φαίνεται να έχει επιλέξει άξονα με τις ΗΠΑ αλλά ταυτόχρονα έχει αναπτύξει εντυπωσιακά σε στρατιωτικό επίπεδο τις σχέσεις με το Ισραήλ (συμφωνίες Καμμένου) σε σημείο όπου στον ΟΗΕ η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία για την ανακήρυξη ουσιαστικά της Παλαιστίνης σε κράτος παρατηρητή των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμα και τα παιχνίδια με τους Ρώσους από τη μεριά του Τσίπρα, μετά τον θόρυβο των πρώτων μηνών του 2015 με Λαφαζάνη, φαίνεται να είναι περιορισμένου βεληνεκούς προκειμένου να μην διαταράσσουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Απεναντίας έχουμε εξευτελιστικές δηλώσεις του Δραγασάκη ανάλογες με το ευχαριστούμε του Σημίτη στις ΗΠΑ το 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Σ’ αυτό προσθέστε ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν οι Ρώσοι ζήτησαν εναέριο χώρο για μεταφορά υλικού στη Συρία και αντέδρασαν οι Αμερικάνοι. Ενώ η Μέρκελ αναφερόμενη σε παλιότερες δηλώσεις της για το προσφυγικό είπε ότι μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των Σύρων προσφύγων, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους Αμερικανούς.

Τελικά η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επαγγέλλεται ο Τσίπρας μάλλον είναι μονοδιάστατα προσανατολισμένη προς τους Αμερικανούς και μένει να φανεί στο μέλλον αν η δήλωση της Μέρκελ για ελληνοτουρκική φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο θα είναι απλά μια δήλωση βόμβα ή θα έχουμε και συνέχεια πιο επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα χάρη σ’ αυτή τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 25/09/2015 13:06:41

  Πολύ σοβαρό άρθρο. Τελικά φαίνεται πέσαμε πολύ έξω όταν θεωρούσαμε τον Τσίπρα αστείο, Σύργελο και ανεύθυνο καταληψία και μάλιστα Αριστερό και σοσιαλιστή...Τελικά αποδεικνύεται λάτρης του "Ανήκωμεν εις την Δύσιν" και ούτε απο το ΝΑΤΟ θα μας βγάλει, ούτε θα διώξει τις βάσεις όπως δήλωνε ο Αντρέας κάποτε. Και φυσικά δεν θα μας βγάλει απο το Ευρώ, όσα λάθη και παραλείψεις κι αν κάνει, καθότι αν π.χ. δεν καταφέρει να πληρώσει μιά δόση στην ΕΚΤ, θα την πληρώσουν μόνοι τους οι δανειστές και θα μας δώσουν νέα παράταση αποπληρωμής του χρέους. Είναι σαν να επιστρέψαμε στις αγορές και μάλιστα με εγγυητή την ΕΚΤ...Καθότι όπως σωστά αναλύετε στο άρθρο σας ο γεωπολιτικός ρόλος που επέλεξε ο Τσίπρας για την Ελλάδα είναι με την πλευρά των Αμερικανών, και κατα συνέπεια και των Δυτικών τους συμμάχων οι οποίοι πάντα υποκύπτουν στους Αμερικανούς στα δύσκολα. Ακόμα και στο Ιράκ έτσι έκαναν, παρά τις κάποιες ανώδυνες αντιρρήσεις της Γαλλίας. Και δεν συζητάμε για τη Γερμανία, όπου βεβαίως και παραμένουν άθικτες οι Αμερικανικές βάσεις όπως και σε μάς...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 25/09/2015 13:24:29

   Μπουρδουκλωματία υμνητάκο του αρχι-μνημονιακού Τσίπρα, διαπράττεις ένα σωρό λογικά άλματα!

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ ΚΜ 25/09/2015 17:29:35

    Ευτυχώς εσύ είσαι αρκετά έξυπνος και δεν σε μπουρδουκλώνω με τα λογικά μου άλματα. Θα κερδίσεις χρυσούν ωρολόγιον απο τον τελικό αρχηγό σου επειδή τον υπερασπίζεσαι με πάθος, όποιος κι αν είναι αυτός...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 25/09/2015 18:38:47

     Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δις (Γενάρης) το έκανε 90 δις (όσο το νέο μνημόνιο που δεν χρειαζόμασταν πριν αναλάβει) μέσα σε 6 μήνες. Και το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ μέσα σε 6 μέρες. Υποθήκευσε ολόκληρη τη χώρα για να ταΐσει τον κομματικό του στρατό άλλον έναν χρόνο. Αλλά εσύ, κηπ τρόλλινγκ.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ ΚΜ 25/09/2015 20:19:35

      «Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δις (Γενάρης) το έκανε 90 δις» Καθ όλη την διάρκεια του 2014 ο Schäuble έλεγε ότι η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό τουλάχιστον 40 δις € για την επόμενη τριετία. Να είσαι προσεκτικός με αυτά που γράφεις διότι εκτίθεσαι.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Γιάννης Κιαπέκος 25/09/2015 23:13:51

      Α ωραία! Μόνο 50 δις το αύξησε, μας λες δηλαδή: Από 40 δις το πήγε 90 σε 6 μήνες μέσα! Κι εγώ σου λέω ότι με 1 δις που ήταν το μέηλ Χαρδούβελη, έβγαιναν οι ανάγκες μέχρι το καλοκαίρι, οπότε βγαίναμε από το μνημόνιο. Μετά, θα μιλούσαν οι αγορές, όχι ο Σόιμπλε, το οποίου οπλίσατε το χέρι για να μας ξαναπυροβολήσει.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Κιαπέκος 26/09/2015 09:53:58

      Πάλι βλακείες. 1 δις για το 2014 ήταν το Νοέμβριο. Πως γίνεται 40 δις για 2016-2017 με ανάπτυξη 3% μέσο όρο; Και δώσε το σύνδεσμο να δούμε πότε το είπε και ποιος αυτό που λες γιατί είναι απόλυτα λανθασμένη εκτίμηση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 25/09/2015 18:28:12

   Ανοησίες. Οι ΗΠΑ θέλουν το grexit. Αυτοί ήταν πίσω από το Βαρουφάκη. Οι Ευρωπαίοι αν ξαναδούν ιστορίες του στυλ δεν πληρώνω δόση πολύ απλά θα ακυρώσουν τη χρηματοδότησή μας και τέλος το ευρώ για την Ελλάδα. Και καλωσήρθατε στο χάος με την Τουρκία σε πολιτική ανωμαλία επίσης...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Γεώργιος Τ. 26/09/2015 23:25:31

    Νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να επέλθει το grexit, αλλά να διακυβεύεται εσαεί για να διαιωνίζεται η ανακατωσούρα και η αστάθεια στην ΕΕ, στα επίπεδα που αυτοί επιθυμούν: όχι πάρα πολλή και διαλυθεί αλλά ούτε και να εξελιχθεί η ΕΕ σε σημαντικό πόλο. Το συμπέρασμα αυτό το βγάζω γιατί η ΕΕ και η Ευρωζώνη είναι χρήσιμη στους Αμερικανούς ως «Ευρω-φυλακή», για να μην μπορούν τα μέλη της να ασκήσουν πολυμερή οικονομική και εξωτερική πολιτική προς το εθνικό τους συμφέρον. Όμως, δεν θέλουν να αποκτήσει και πολύ ειδικό βάρος, και γι'αυτό την «κονταίνουν», όπως τώρα πχ με την σχετική απαξίωση του ευρώ.

 2. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 25/09/2015 13:57:38

  Αγαπητέ συντάκτα, υπήρχε ποτέ Ελληνας πρωθυπουργός ,που ήταν εκτός επιρροής αμερικανικής;Κάθε πρωθυπουργός μετά την νίκη του δεν πηγαίνει στις ΗΠΑ ,για να λάβει την ευλογία...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Βιεννεζος 25/09/2015 18:28:34

   Σαμαράς. Ψάξε και θα το βρεις...

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Γεώργιος Τ. 26/09/2015 08:52:29

    Και Καραμανλης. Γενικά η ΝΔ ήταν πάντα κρυφοΡώσικο κόμμα και κρυφοαντιΑμερικανικό...

 3. Λιψ avatar
  Λιψ 25/09/2015 15:00:45

  Καλό είναι ο όρος "πρόσφυγες", που έχει ευτελιστεί, να αποφεύγεται. Ο όρος "παράνομοι μετανάστες" είναι ο πιο σωστός. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πρόσφυγες κατά 70+% νεαρούς άνδρες, με καταγωγή όχι μόνο από Συρία, αλλά και από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Σομαλία, όλο τον ισλαμικό κόσμο εν συντομία... Η λέξη "πρόσφυγας", ειδικά για εμάς τους Έλληνες, είναι ιερή. Δεν την χαραμίζω για ορδές αλητών και τυχοδιωκτών (δείτε τις φωτογραφίες, όχι αυτές με τα παιδάκια που δημοσιεύουν τα καθεστωτικά ορθοφρονούντα ΜΜΕ...). Οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους και μας έχει επιβληθεί η οργουελλιανή Novlangue.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 25/09/2015 15:06:47

  Χθές, ο δημοσιογράφος Alex Bath, του SkyNews, ανέβασε τη φωτογραφία του προέδρου του Κοινοβουλίου, Martin Schultz, με την είσοδο του έλληνα πρωθυπουργού. "Ο Σουλτς μόλις είδε τον Τσίπρα έδειχνε σαν να έχει καταπιεί καναρίνι." [εικόνα] έγραψε στο twitter o Alex_SkyNews - 2m | "A picture says a thousand words, so here is Martin Schultz's face as Alexi Tsipras at the #Greece #Eurosummit" O Maximillian Sallini, ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, περιέγραψε την είσοδο του έλληνα πρωθυπουργού: "Η άφιξη του Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο εν μέσω χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών (πιο πολλά χειροκροτήματα από αποδοκιμασίες"), αναφέρει. Ωστόσο, μόλις άρχισε η ομιλία του Τσίπρα ενώπιον των ευρωβουλευτών, ο Sallini ανέβασε νέο tweet: "O Τσίπρας αρχίζει να προσβάλει τους προκατόχους του. Η αυτοάμυνα δεν είναι τόσο επαναστατική όσο ο ίδιος θέλει να είναι, αλλά δείχνει άνθρωπο κολλημένο στην εξουσία." (πηγή: iefimerida.gr)

 5. σκεπτικιστης avatar
  σκεπτικιστης 25/09/2015 16:30:19

  Δεν νομιζω ότι χρειάζεται πολυ μυαλο για να καταλάβει κανεις πως ο Τσιπρας παίζει το χαρτι των αμερικάνων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Και δεν μένω στην ενίσχυση που έτυχε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων όχι μόνο από τον Ομπάμα, αλλά από το σύνολο της αμερικάνικης κυβέρνησης , που έστειλε και τεχνικούς συμβούλους στη χώρα. Αυτό, κυρίως, που μου προκαλούσε θυμηδία, ήταν η μόνιμη συμβουλή των αμερικάνων προς τους Γερμανούς να προσέξουν, μήπως η Ελλάδα πέσει στην αγκαλιά των Ρώσων με την πολιτική τους. Και δεν έκαναν τίποτε για να αποστεθεροποιήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα, τη στιγμή που είναι γνωστό πως στην Ελλάδα είναι πανίσχυροι και ελέγχουν μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού. Ομως , καλό θα ήταν να μην μπαίνουν όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, παρόλο που κι εγώ πιστεύω πως ειδικά στις μέρες μας, μας συμφέρει να συμπλέουμε με ΗΠΑ, γιατί όλοι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Φυσικά , δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η μεγένθυνση της κρίσης , στις ΗΠΑ οφείλεται και στον Γιωργάκη τους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ σκεπτικιστης 25/09/2015 18:30:15

   Με τις ευλογίες των ΗΠΑ τα δύο πουλέν τους έφεραν μνημόνια όταν θα τα αποφεύγαμε, το 1ο και το 3ο. Το 2ο ήταν αναγκαίο έτσι που τα είχε καταφέρει στη διαχείριση του 1ου ο ΓΑΠ.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/09/2015 20:04:42

  @ Γεώργιος Τ. Κάποια αμερικανικά συμφέροντα και κυρίως βρεταννικά θέλουν το Grexit αλλά όχι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση που πίεσε για συμφωνία. Στην Ελλάδα ψηφίζουν Έλληνες και όχι Αμερικανοί.Και δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει πόντους η δεξιά έναντι της αριστεράς με την κατηγορία ότι είναι δεμένη με τους Αμερικανούς.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 25/09/2015 23:19:13

   Σωστά. Γιατί, και να κερδίσει πόντους, θα φροντίσετε και πάλι να τους χάσει, με το μακρύ σας βρωμόχερο. ΥΓ: Ο εν λόγω ανήκει στους Democrats.

   • Fotini avatar
    Fotini @ ΚΜ 26/09/2015 05:39:12

    "Democrats" and then some. . . Can't wait to get rid of him!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 26/09/2015 09:59:49

   Τα συμφέροντα που αναφέρεις είναι πάνω από τον Ομπάμα σε δύναμη και το ξέρεις καλά. Επομένως η ουσία όσων ανέφερα δεν αλλάζει καθόλου...

 7. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 25/09/2015 22:08:46

  Πριν μια πενταετία ένας πολιτευτής του ΑΝ.ΕΛ., τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε να μπει στη Βουλή, μου είχε πει ότι οι Αμερικανοί είχαν σχέδιο για να έρθει στην εξουσία ο Τσίπρας, για να διχοτομηθεί το Αιγαίο και να το συνεκμεταλλευθούν και ως προς τον φυσικό του πλούτο (πετρέλαια) οι Αμερικανοί με Έλληνες και Τούρκους, πράγμα που δυστυχώς σήμερα επαληθεύτηκε. Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί προεγκρίνονται από τους Αμερικανούς, που ανάλογα με την συμπάθεια που του έχουν τον σιγοντάρουν ή τον καρατομούν. Όλες οι κινήσεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. έχουν πίσω τους μεθοδευμένες επιλογές από μυστικοσυμβούλους και εταιρείες επικοινωνίας Αμερικανών, γιατί αυτή αυτή η σύλληψη των επί μέρους κινήσεων και η ανοχή του Τσίπρα από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Δ.Ν.Τ. δεν είναι τυχαία. Κάθε φορά δε που γινόταν κάτι σημαντικό ή κρίσιμο, το γραφείο εξωτερικών υποθέσεων της Ουάσιγκτον εξέδιδε και κατευθυντήριο μήνυμα υπέρ του Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία με τον σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της δεν έχει τύχη αν οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον αρχηγό της. Ιστορική και αναντίλεκτη αλήθεια είναι τούτο. Τον Καραμανλή τον νεώτερο, που είχε ρεύμα παραμονής στην εξουσία, τον εξουθένωσαν με τα προπαγανδιστικά, μίσθαρνα Μ.Μ.Ε. και με τις φωτιές που σε μια νύκτα, ξεπήδησαν από ενενήντα τρεις (93) διαφορετικές εστίες και κατέκαψαν όλη την Ηλεία, βάσει καλά οργανωμένου σχεδίου αποδόμησής του. Το ίδιο έπραξαν και με τον Σαμαρά αργότερα. Νεοδημοκράτες πρωθυπουργούς είθισται οι Αμερικανοί να μην τους καλούν στις Η.Π.Α. για επίσκεψη. Το εύλογο ερώτημα είναι πως μπορούν να επηρεάζουν με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα μιας καθολικής λαϊκής ετυμηγορίας όπως είναι οι εκλογές και την ψήφο των Ελλήνων; Είναι ένα δυσεξήγητο ιστορικό ζήτημα, που όμως κάθε φορά επαληθεύεται, ίσως γιατί έχουν στα χέρια τους όλο το μηχανισμό στήριξης του επιλεγμένου προσώπου τους και υπερβολικά επινοητική διεισδυτικότητα των επικοινωνιακών μεθόδων προβολής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε απλό Έλληνα ψηφοφόρο......

 8. sender avatar
  sender 25/09/2015 23:54:24

  Αυτό είπε ο χαϊδεμένος των ΜΜΕ, Βαρουφάκης.''Από το διάστημα δεν ξεχωρίζεις σύνορα''.Αυτός βέβαια εκεί κατοικοεδρεύει,ή μήπως όχι;Προτείνω να λάβουμε σοβαρά την διαπίστωσή του.Κύριοι της ΝΔ;Ακούει κανείς;Μήπως,εννοώντας να βρεθεί αντίπαλο δέος του Τσίπρα(κοίτα να δεις που έγινε και σημείο αναφοράς!)ψάχνουν εκεί(στην ΝΔ),έναν ακόμα αντι-ευρωπαϊστή-υπερατλαντικόφιλο αρχηγό;Ο τελευταίος αντιστασιακός ευρωπαϊστής κ.Σαμαράς,μάλλον δεν γνώριζε ότι οι αποφάσεις για την χώρα μας(που ταξιδεύει στα θολά νερά)είχαν ήδη παρθεί.Πόση έκπληξη άραγε και απογοήτευση πρέπει να αισθάνθηκε!Πόσο εξαρτώμενη και παραπληροφορημένη χώρα ήταν,είναι και θα είναι η Ελλάς,helas.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/09/2015 06:12:33

  @ Σόλοικος Ο Καραμανλής προσκλήθηκε δύο και όχι μία φορές στην Ουάσιγκτον.Ξαναλέω αυτό που είπα και αμφισβητεί ο ΚΜ : ανεξάρτητα με τι πιστεύεις εσύ ή τι γίνεται πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει πόντους στο ελληνικό κοινό (αυτό που ψηφίζει) η δεξιά κατηγορώντας την αριστερά ως όργανο των Αμερικανών.Αυτά αποκλείεται να το πιστέψει οποιοσδήποτε έξω από τον πυρήνα της δεξιάς,το 30% του λαού.Υπάρχει η ελληνική ιστορία,υπάρχει ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος και η συνωμοσιολογία αυτού του τύπου δεν περνάει σε ευρύτερα στρώματα. Οι ΑΝΕΛ είναι κλασική περίπτωση συνωμοσιολόγων ψεκασμένων.Άλλωστε οι ίδιοι έκαναν πολύ περισσότερα για να γίνει κυβέρνηση ο Τσίπρας από όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 26/09/2015 15:43:38

   Εμένα με ενδιαφέρει να λέω την αλήθεια επειδή είναι η αλήθεια, όχι ως εργαλείο κερδίσματος πόντων. Εσένα η δουλειά σου είναι ακριβώς το αντίθετο.

 10. δημης avatar
  δημης 26/09/2015 12:42:55

  Κολημένος απλά στο πολιτικό λείψανο του Ανδρέα.....

 11. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 26/09/2015 18:50:43

  Καθημερινή: Πως η Ουάσινγκτον καθοδήγησε τον Τσίπρα έναντι των Γερμανών MSN Ειδήσεις Κόσμος | (c) Skai.gr | 1 ώρα πριν | http://tinyurl.com/o4hzbla Το απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δημοσιεύει "Η Καθημερινή της Κυριακής". Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα, έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας. Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία "με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ", ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από την σημαντική συνάντηση Λιου-Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα. Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι "η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων". **** Εύγε! Antinews, για το προφητικό άρθρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.