Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημόπουλος;
22/03/2015 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημόπουλος;

Ο κ. Δημόπουλος είναι ο «πρωθυπουργός» του ΕΚΠΑ. Αν ήθελε αυτός θα μπορούσαν να αποσοβηθούν τα σοβαρά επεισόδια στη Νομική ή τουλάχιστον να μην πάρουν τέτοια έκταση. Γιατί λοιπόν ο κ. Δημόπουλος δεν έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική; Διαπράττονταν ή όχι έγκλημα το οποίο δικαιολογούσε άρση του ασύλου;

Τα όσα έγιναν στη Νομική Σχολή της Αθήνας με τους «μπάχαλους» που τα διέλυσαν όλα ήταν το πρώτο crash test της κυβέρνησης, η πρώτη δοκιμασία για την οποία πήρε επιεικώς… μηδέν. Η έλλειψη πολιτικής πυγμής, η παντελής απουσία σοβαρότητας και η αδυναμία άσκησης εξουσίας και εφαρμογής του νόμου απέναντι στους αντιεξουσιαστές ήταν παροιμιώδης.

Αν, όμως ο κ. Πανούσης πήρε μηδέν κι έδειξε ότι δεν φτάνει να είσαι καλός εγκληματολόγος αλλά πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται για να μην κάνεις ο ίδιος έγκλημα κατά τη δημοκρατίας, τι να πει κανείς για τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ; Στα μέσα Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Θάνος Δημόπουλος, εξελέγη πρύτανης με ποσοστό 57% και με σκοπό να μην αφήσει να γίνει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας βορά στα χέρια μπαχαλάκηδων. Δύσκολος ο ρόλος του αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αντιεξουσιαστές, οι εξωπανεπιστημιακοί και γενικώς οι εχθροί της Παιδείας, της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης, έχουν την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο κ. Δημόπουλος είναι ο «πρωθυπουργός» του ΕΚΠΑ. Αν ήθελε αυτός θα μπορούσαν να αποσοβηθούν τα σοβαρά επεισόδια στη Νομική ή τουλάχιστον να μην πάρουν τέτοια έκταση. Γιατί λοιπόν ο κ. Δημόπουλος δεν έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Νομική; Διαπράττονταν ή όχι έγκλημα το οποίο δικαιολογούσε άρση του ασύλου;

Έκανε ποτέ καμιά πρόταση ο πρύτανης και την απέρριψε ο κ. Πανούσης; Ας έβγαινε στα κανάλια να πει ότι ο ίδιος έδωσε εντολή αλλά η πολιτική ηγεσία τάχθηκε στο πλευρό των αντιεξουσιαστών. Ας έκανε καταγγελία ώστε ο ίδιος να είναι καλυμμένος. Όμως, ο κ. Δημόπουλος προτίμησε να μην τα χαλάσει με την εξουσία. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε το Πανεπιστήμιο προτίμησε να γίνει Πόντιος Πιλάτος και να νίψει τας χείρας του με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

«Είναι άπειρος, θα μάθει κι αυτός και οι πρυτανικές αρχές», λένε κάποιοι για να τον δικαιολογήσουν. Μα καλά, τόσα χρόνια συνδικαλιστής δεν είναι; Τόσα χρόνια πρόεδρος στην ιατρική δεν ήξερε τι μπάχαλο και τι κινδύνους αναλάμβανε; Και που θα μάθει δηλαδή; Στου κασίδη το κεφάλι, αφού διαλύσουν το ΕΚΠΑ;

Αν ο κ. Δημόπουλος θέλει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες από την σημαντική θέση που του εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του το μόνο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπεια του Πανεπιστημιακού χώρου. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να επιλέξει αν θα συγκρουστεί ακόμη και με την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του κάθε Πανούση ή Μπαλτά. Αν όχι τότε είναι κατώτερος των περιστάσεων και θα μείνει κι αυτός στην ιστορία ως ένας «φοβισμένος» πρύτανης. Που φοβάται την κυβέρνηση, τον εκάστοτε υπουργό ή τους «μπάχαλους». Αν δε μπορεί ας επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα και στις έρευνές του. Δεν ξέρουμε κι εκεί αν τα καταφέρνει καλύτερα αλλά αν είναι να διαλύσει το Πανεπιστήμιο με πειραματισμούς, καλύτερα να πάει στο εργαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 22/03/2015 18:34:37

  Μιλάμε για το πανεπιστήμιο που κάλεσε τον πρωθυπουργό να βγάλει τον λόγο της 25ης Μαρτίου, για πρώτη φορά από το 1968 και τον δικτάτορα; Σιγά τον πρύτανη και σιγά την διοίκηση.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/03/2015 22:27:52

  Δεν υπάρχει άσυλο.Μπορεί ο σύριζα να το επαναφέρει αλλά σήμερα νομικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ. Προφανώς είναι υπεύθυνος γιατι δεν κάλεσε την αστυνομία αλλά από μια στιγμή και πέρα η αστυνομία τα ήξερε όλα και υπεύθυνοι είναι οι προιστάμενοί της.Δεν χρειάζονταν να τον ρωτήσουν.

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ ψυχραιμια 23/03/2015 10:02:50

   Με αφορμή αυτό που λες (δε διαφωνώ) να κάνω ένα σχόλιο: Και να υπήρχε άσυλο, νομικά δεν μπορεί να χρησιμεύει για την κάλυψη εγκλημάτων. Και η κατοικία είναι άσυλο, από το Σύνταγμα μάλιστα, αλλά αν π.χ. κάποιος κακοποιεί άνθρωπο στο σπίτι του πρέπει να μπει μέσα η αστυνομία να τον σταματήσει. Αν καταστρέφεται δημόσια περιουσία δεν είναι λογικό η αστυνομία να μην κάνει τίποτα. Βέβαια στην Ελλάδα το δημόσιο αγαθό το έχουμε γραμμένο. Συμβαίνει δε να "κοστολογείται" πολύ λιγότερο από το ιδιωτικό παρόλο που είναι πολύ σημαντικότερο. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που σωστά είναι κατά των καταλήψεων από τους "αντι-εξουσιαστές" (εντός εισαγωγικών γιατί τα άτομα αυτά είναι ξεκάθαρα κατά του πολιτισμού και της κοινωνίας), ως επιχείρημα προβάλλουν το ότι υπάρχουν φοιτητές που έτσι καθυστερούν στις σπουδές τους. Δηλαδή αν οι φοιτητές αποφάσιζαν ομόφωνα ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι σπουδές τους και θέλουν να κάνουν το πανεπιστήμιο σουβλατζίδικο θα έπρεπε να τους επιτραπεί; Ο δημόσιος θεσμός δεν ανήκει σε καμιά ομάδα. Δεν ανήκει σε όσους ωφελούνται από τη λειτουργία του ούτε σε όσους τον στελεχώνουν. Ανήκει στο δήμο. Μόνο ο δήμος, το σύνολο των πολιτών της χώρας, μπορεί να αποφασίσει αν θα κλείσει ένα νοσοκομείο, σχολείο, δρόμος κ.λπ. Φυσικά, αν είχαμε δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.