Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;
05/07/2015 10:00
Του Κώστα Ροδινού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;

Το ΝΑΙ είναι εθνική επιλογή. Αποτελεί μονόδρομο. Για να κερδίσεις μια παρτίδα πρέπει πρώτα να τη σώσεις. Βλέπουμε για μετά…

Πολύ θα ήθελα να ψηφίσω ΟΧΙ!

Όχι, επειδή το προτείνει η Κυβέρνηση, ούτε επειδή θα έχουμε καλύτερη προοπτική.

Έτσι, για το γινάτι!

Γιατί, εξυπαρχής, ήμουνα αντίθετος με την καταστροφική συνταγή των μνημονίων.

Γιατί με ενοχλούσε και με προσέβαλε αφόρητα η συμπεριφορά του ανεκδιήγητου Τόμσεν και της παρέας του, που συμπεριφέρονταν ως ανθύπατοι.

Γιατί με απογοήτευσαν οι ηγέτες (λέμε τώρα) της Ευρώπης, όμηροι των τεχνοκρατών που βάζουν τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους.

Γιατί με εξόργισαν οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την κρίση.

Για αυτά και για πολλά άλλα δεν θα είχα πρόβλημα να ψηφίσω ΟΧΙ και ....γαία πυρί μειχθήτω...

Και για έναν ακόμα λόγο: Για να τελειώνουμε, επιτέλους, με τον μύθο που συντηρούσε η Αριστερά τα τελευταία 90 χρόνια!

Αρκούσαν πέντε μήνες μόνον για να γνωρίσουμε το ήθος της, την κοινωνική ευαισθησία της, την κυβερνητική της ικανότητα, τα σχέδια της.

Τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο….

Ο κ. Τσίπρας ξεφτίλισε την Αριστερά μπροστά στις κλειστές τράπεζες και τα ΑΤΜ.

Όμως, εδώ, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε από πείσμα...

Γιατί η ψήφος αυτή δεν αφορά, μόνον εμάς.

Αφορά και τους επερχομένους.

Άρα πρέπει να αποφασίσουμε με τη λογική.

Χωρίς πείσματα, εμμονές και ιδεοληψίες.

Με την ψυχρή λογική του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Και κάτι ακόμα.

Δεν θα είχα πρόβλημα να ψηφίσω ΟΧΙ, αν η Κυβέρνηση Τσίπρα με είχε πείσει, έστω κατ' ελάχιστον, για τις δυνατότητες και τις προθέσεις της.

Όμως, αυτό το τσούρμο των εμμονικών οδηγεί, με σχέδιο, τη χώρα προς την καταστροφή. Στην έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη.

Δεν πρόκειται για άσχετους ερασιτέχνες!

Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Φαντασιώνονται τους εαυτούς τους ως επαναστάτες που θα αλλάξουν την Ευρώπη και τον Κόσμο όλο.

Κορδακίζονται πάνω από τα συντρίμμια της χώρας.

Λυπούμαι που θα το πω ωμά, η εκφώνηση του επικήδειου λόγου μας απομένει μόνο.

Ας υποθέσουμε ότι ψηφίζουμε ΟΧΙ…

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι πλειοψηφεί το ΟΧΙ.

Τι μας λέει η Κυβέρνηση;

Το ΟΧΙ θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση και άρα θα καταλήξει σε καλύτερη συμφωνία!

Μας λένε ψέμματα.

Μας δουλεύουν.

Κατ' αρχήν ο κ.Τσίπρας, αν μπορούσε να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία, θα το είχε ήδη επιτύχει!

Δεν θα φτάναμε στο δημοψήφισμα.

Φτάσαμε, εδώ, λόγω ακριβώς της αποτυχίας (και της ανικανότητάς) του να επιτύχει μια αποδεκτή συμφωνία.

Ίσως και επειδή ο κ. Τσίπρας ουδέποτε επεδίωκε, ουσιαστικά, να φτάσει σε μια λύση.

Δεύτερον, γιατί να ελπίζω ότι μετά από το δημοψήφισμα θα τα καταφέρει; Και τον Ιανουάριο νωπή και ισχυρή εντολή είχε, γιατί απέτυχε;

Και τότε μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να πεί όχι στο σχέδιο του η κα Μέρκελ!

Τόσο άτυχοι ήμασταν και πέσαμε στο ....μία στο εκατομμύριο;


Τρίτον, η επιτυχία του κ. Τσίπρα δεν εξαρτάται από τις δικές του διαπραγματευτικές ικανότητες. Εξαρτάται από την ....καλή διάθεση των εταίρων!

Από την …καλοσύνη τους!

Όταν, λοιπόν, οι εταίροι διαβεβαιώνουν, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τόνο, ότι το ΟΧΙ θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ, γιατί να πιστέψω στις κάλπικες διαβεβαιώσεις του κ.Τσίπρα ότι θέλει να παραμείνει στο ευρώ;

Πέντε μήνες τώρα, ποια υπόσχεσή του τήρησε ο κ. Τσίπρας;

Σε ποια δέσμευσή του ήταν συνεπής;

Σε ποιο θέμα κράτησε τον λόγο του;

Τέταρτον, η ζημιά που έχει ήδη προκληθεί με το κλείσιμο των τραπεζών, την παράλυση της οικονομικής ζωής , το καίριο πλήγμα στον τουρισμό, την στάση πληρωμών θα αυξήσει κατά πολύ το κόστος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Ήδη, πρόχειρες εκτιμήσεις ανεβάζουν το λογαριασμό από τα 8 δις που πρότεινε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, τουλάχιστον, στα 10δις! Αφού το κόμμα του δεν μπορούσε να ψηφίσει τα 8 δις, τι μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα ψηφίσει ένα πιο επώδυνο πακέτο μέτρων;

Η δραχμή δεν είναι λύση…..

Είναι προφανές ότι το ΟΧΙ δεν εξυπηρετεί την Πατρίδα μας.

-Εξυπηρετεί, όμως, το λόμπι της δραχμής.

-Τα κοράκια, που ακονίζουν τα νύχια τους αναμένοντας το μοιραίο, για να έρθουν στη συνέχεια να εξαγοράσουν τη χώρα μπίρ παρά.

-Τους σκληροπυρηνικούς της ευρωζώνης που είτε έχουν κουραστεί μαζί μας, είτε επειδή ουδέποτε πίστεψαν ότι αξίζαμε μια θέση δίπλα τους.

-Τους αιθεροβάμονες συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα που τίποτα δεν διδάχθηκαν και τίποτα δεν έμαθαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι έχουν ως ….αποστολή και ….ιερό τους έργο να φέρουν τον….σοσιαλισμό!

-Την «Χρυσή Αυγή» που, ως ουρά του κ. Τσίπρα, αγωνίζεται να απομονώσει τη χώρα από το δημοκρατικό κεκτημένο της Ευρώπης.

-Όσοι νομίζουν ότι, με ένα μαγικό τρόπο, η χώρα θα επανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

-Όσοι πιστεύουν ότι για την κακοδαιμονία μας φταίει το ευρώ, να τους υπενθυμίσω ότι με τη δραχμή βιώσαμε 3 πτωχεύσεις.

-Όσοι ονειρεύονται ότι φεύγοντας από το ευρώ θα διαγραφεί το χρέος μας , να τους υπενθυμίσω ότι η τελευταία δόση των δανείων της Απελευθέρωσης πληρώθηκε τον Δεκέμβριο του ….1999!

-Όσοι παραμυθιάζονται ότι με τη δραχμή θα χαριστούν τα δάνειά τους, ας γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δάνεια είτε έχουν δοθεί ως εγγυήσεις εκ μέρους των τραπεζών για να παίρνουν ρευστότητα μέσω του ELA ή έχουν πουληθεί σε ξένα funds για έκτακτη ρευστότητα.

-Όσοι ελπίζουν ότι με τη δραχμή θα έρθει η ανάπτυξη, ας σκεφτούν ότι ένα υποτιμημένο και απαξιωμένο νόμισμα, έρμαιο στις ορέξεις των κερδοσκόπων, θα αυξήσει το κόστος των εισαγωγών και των πρώτων υλών, το κόστος δανεισμού, άρα και το κόστος παραγωγής.

-Όσοι εθελοτυφλούν ότι θα φύγουμε από την ευρωζώνη, αλλά θα παραμείνουμε στην Ε.Ε. για να τσεπώνουμε τις επιδοτήσεις, το ΕΣΠΑ και τα άλλα ευεργετήματα, ας συνειδητοποιήσουν ότι οι εταίροι μας δεν είναι….αφελείς. Έχουν και αυτοί δυο …δράμια γνώση.

-Όσοι, εξάπτονται από …υπερηφάνεια νομίζοντας ότι άμα βγούμε από το ευρώ, θα…καταστρέψουμε την Ευρωζώνη και την …παγκόσμια οικονομία, ας …..συνέλθουν, γιατί οι….κουτόφραγκοι έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους! Στο μυαλό μας είναι όλα αυτά τα …μεγαλομανή!

Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος έχει γράψει ότι η ιστορία μας θα είναι πιο διδακτική, αν πρώτα μαθαίναμε από τα λάθη μας. Και κάναμε πολλά τα τελευταία χρόνια. Ας τα αναλογιστούμε για να μην διαπράξουμε το μοιραίο, που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε παρία.

Το ΝΑΙ είναι εθνική επιλογή. Αποτελεί μονόδρομο.

Για να κερδίσεις μια παρτίδα πρέπει πρώτα να τη σώσεις. Βλέπουμε για μετά…

ΥΓ. Προς κυρίους Σόϊμπλε, Σούλτς, Νταϊσελμπλούμ και λοιπούς:

Σκάστε, επιτέλους!

Κρατείστε το στόμα σας κλειστό, αν δεν έχετε κάτι θετικό να πείτε.

Σταματήστε να ρίχνετε νερό στο μύλο του ΟΧΙ!

Σταματήστε να εξοργίζετε τον κόσμο με τις παρεμβάσεις σας.

Εκτός και αν πραγματικά θέλετε το ΟΧΙ.

Αν το θέλετε, δεν θα σας κάνουμε το χατίρι!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 03/07/2015 13:35:41

  ΟΧΙ στο ΟΧΙ... Δεν εκπλήσσουν οι παραινέσεις των Ευρωπαίων Ηγετών όταν Εμείς πολιτευόμαστε αυτοκαταστροφικά... Όταν ἁνακαλύπτουμε ξαφνικά ΛΑΘΗ 34 χρόνων.... Όταν ανακαλύπτουμε...κάνοντας ότι πέφτουμε από τα σύννεφα ...τη στιγμή που τόοοοσα παιδιά της ΚΝΕ της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ του ΕΚΚΕ κλπ γινήκανε ,κάποιοι τους έχρισαν δηλ... ,καθοδηγητές των μμε και όλων των κόματων... υπουργοί ,κολητοί κολητών κλπ... Η παράνοιά Μας αυτή τους έχει οδηγήσει σε Παρανοϊκές συμπεριφορές και τους καλιεργεί την ψευδαίσθηση της αθωότητας του αίματος της Ελλάδος ......
 2. tt avatar
  tt 03/07/2015 13:41:48

  Ο ανίατος κρατισμός χαντακώνει και θα χαντακώνει την Ελλάδα, όπως χαντάκωνε όλο το ανατολικό μπλόκ επί 50 χρόνια.
  Οι ίδιοι άνθρωποι, μόλις σταμάτησαν να έχουν κρατική ζάχαρη, άγαμες θυγατέρες κι επιδόματα προπέλας, πέρασαν από κλάσμα της Ελλάδας, μπροστά από την Ελλάδα σε ΑΕΠ/κεφαλή. Μιλάω για την πρώην ΚΟΜΕΚΟΝ. Ήδη πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες μας ξεπερνούν.

  Αν συμβεί το ίδιο κι εδώ, μας περιμένει πρόοδος. Αν όχι Ρουμανία του Τσαουσέσκου.
  Το νόμισμα είναι αδιάφορο, νομίζω μάλιστα ότι ένα περήφανο ΟΧΙ και η Αλβανικού (1990) τύπου πείνα που θα ακολουθήσει ίσως μας κάνει καλό, σε σχέση με ένα μισό ΝΑΙ, το οποίο θα οδηγήσει σε νέα ισοδύναμα, και νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

 3. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 03/07/2015 14:06:43

  όποιος έχει στοιχειώδη μόρφωση θα ψηφίσει ΝΑΙ. Οι πιτσιρικάδες πάνε όχι, όμως ο Τσίπρας θα πάθει τη ζημιά από την ηλικιακή ομάδα 35-50. Αρκετοί από αυτούς ψήφισαν Τσίπρα για ελάφρυνση των όρων του μνημονίου και όχι για ολική ρήξη. Αυτοί έχουν καταθέσεις. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το ΝΑΙ, φοβάμαι όμως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι κρίσιμη η στάση των δυνάμεων ασφαλείας τη νύχτα του δημοψηφίσματος.

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/07/2015 14:07:27

  Αριστα. Μας κυβερνουν ρεταλια που πέρασαν τη νεοτητα τους με θεοσοφιστιες σωτηριολογικου χαρακτήρα.Ήδη σκέφτονται πως θα απαντήσουν στους ιστορικούς του μέλλοντος γιατί άφησαν άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη στο χτύπημα του ιμπεριαλισμου και την οικοδόμηση του σοσιαλισμου των φαντασιωσεων τους.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/07/2015 14:42:10

  Τσακαλώτος στο CNN: ''Πήγαμε στο δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση''... Δεν τους ενδιαφέρει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ,οι καρέκλες τους και να φύγει η ευθύνη από πάνω τους τους ενδιαφέρουν,τίποτε άλλο...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/07/2015 15:46:24

   ᾿Αμφέβαλες ποτέ, Κυθήριε, ὅτι γιά τούς κνῖτες ἐσωτερικοῦ ἡ ἐξουσία ἦταν καί εἶναι αὐτοσκοπός; Πίστεψες ποτέ ὅτι ὁ τσίπρας καί ἡ αὐλή του ἔκαναν διαπραγματεύσεις μέ τούς ἑταῖρους/δανειστές;; ῎Ηθελα καί ᾿γώ νά πῶ ἕνα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στόν γλοιώδη Τόμσεν γιά τήν συμπεριφορά του καί τό ὕφος του ὅταν ἀνέβαινε μέ θράσος τά σκαλιά τοῦ Μαξίμου, ἀλλά προέχει ἡ ῾Ελλάδα. Δέν θά τούς κάνωμε λοιπόν τό χατῆρι, θά χαλάσωμε τά σχέδια τους γιά μιά εὐρωζώνη χωρίς τήν 'Βαλκανική" ῾Ελλάδα. ῾Η Εὐρώπη εἶναι λέξη ῾Ελληνική, καί περισσότερο ἀπ᾿ ὅλους ἔχομε τό δικαίωμα νά μείνωμε τό σπίτι ΜΑΣ. ΥΓ. Κάποιοι μᾶς παίζουν στά ζάρια. . .

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/07/2015 18:05:58

   Ακριβως ετσι Κυθηριε...να πω επισης οτι παει γραμμη για εθνικο νομισμα....τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω... Αλλα λεει ο ενας, αλλα λεει ο αλλος και στο τελος ολοι κατι κρυβουν... Ο Θεος να βαλει το χερι του.

 6. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 03/07/2015 14:45:56

  Οι κομμουνιστές δεν έχουν εθνική και κοινωνική συνείδηση, αλλά μόνο κομματική πειθαρχία και ιδεοληπτική προσήλωση. Το καπιταλιστικό σύστημα γι' αυτούς είναι εχθρός και ας γεύονται τους καρπούς της ελευθερίας και των προϋποθέσεων δημιουργικής ανάπτυξης μέσα από κανόνες δικαίου και ισονομίας. Αυτά γι' αυτούς είναι προπετάσματα καπνού ποδηγέτησης των μαζών. Η ρήξη είναι η μοναδική τους διέξοδος. Και ας επισσωρεύσουν καταστροφή. Την οποία και επιδιώκουν στην ιδεοληπτική τους παρόρμηση και στην τακτική και στρατηγική τους προσέγγιση, για να μπορούν μετά, τους καθημαγμένους καλλίτερα να τους χειραγωγούν, αδύναμους και εξαθλιωμένους. Το ΝΑΙ είναι ναι στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην ελπίδα, ΝΑΙ στη δημοκρατική νομιμότητα, ΝΑΙ στις Ευρωπαϊκές κατακτήσεις των λαών.

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 03/07/2015 18:05:15

  NYT: Γιατί ο Σόϊμπλε θέλει ν' αφήσει την Ελλάδα να καεί Τον Ιούλιο του 2012, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ,Τίμοθι Γκάϊτνερ, συναντήθηκε με τον γερμανό ομόλογό του στο εξοχικό του τελευταίου σε ένα νησί της μαύρης θάλασσας, το θέμα της συζήτησης ήταν η Ελλάδα. Κι όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο αμερικανός υπουργός, η θέση του Σόϊμπλε ήταν σαφής: "Η Ευρωζώνη πρέπει ν' αφήσει την Ελλάδα να καεί." Ο κ. Γκάϊτνερ τα έγραψε αυτά στα απομνημονεύματα της θητείας του και τα υπενθυμίζει ο Άντριου Ρος Σόρκιν σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των New York Times. "O κ. Σόϊμπλε μου είπε ότι: "υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι πιστεύουν ότι το να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης είναι μία επιθυμητή στρατηγική" έγραψε ο αμερικανός υπουργός. "Η ιδέα ήταν ότι με την Ελλάδα εκτός, η Γερμανία θα μπορούσε πιό άνετα να παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ευρωζώνη, διότι οι γερμανοί φορολογούμενοι θα σταματούσαν να πιστεύουν ότι βοήθεια προς την Ευρώπη σημαίνει βοήθεια προς την Ελλάδα.." Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σόϊμπλε στον αμερικανό ομόλογό του,"το Grexit θα ήταν μία τόσο τραυματική εμπειρία, που θα τρομοκρατούσε την Ευρώπη και θα την ωθούσε σε υποχωρήσεις με στόχο ισχυρότερη οικονομική ενοποίηση και τραπεζικό τομέα." Το βασικό επιχείρημα του γερμανού υπουργού Οικονομικών ήταν ότι: "αν αφήσουμε την Ελλάδα να καεί, η Ευρώπη θα ισχυροποιηθεί απέναντι σε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον." Τρία χρόνια αργότερα, η στρατηγική του κ. Σόϊμπλε φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, γράφει στο άρθρο του ο Σόρκιν: πολιτικοί και επενδυτές επιχειρούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα, προσπαθώντας ν' απαντήσουν στο ερώτημα: "Ποιός μπλοφάρει; οι Έλληνες ή, η Ευρωπαϊκή Ένωση;" H συζήτηση μεταξύ του κ. Γκάϊτνερ και του κ. Σόϊμπλε, μάς δίνει ισχυρές ενδείξεις ως προς την απάντηση, είναι το συμπέρασμα του Σόρκιν. Κι όπως έχει πει ο κ. Γκάϊτνερ μετά από μία άλλη συζήτηση, η θέση του Σόϊμπλε είναι ξεκάθαρη: "H Ελλάδα παράφαγε και τώρα πρέπει να κάνει αυστηρή διαίτα.." Καθημερινή Πολιτική Επικαιρότητα | 02.07.2015 @10:10 **** Προσωπική μου γνώμη: Αποδεικνύεται σήμερα, η πολιτική διορατικότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το 2012. Όταν, με πολιτικό κόστος που δεν του αναλογούσε και υγείας βαρύτατο, υπέγραφε.. σώζοντας την Ελλάδα από μία πύρινη πολιτική παγίδα. Αποδεικνύεται σήμερα, ότι Μέρκελ και Σόϊμπλε Δεν μπλόφαραν το 2012 και συνεχίζουν να Μη-μπλοφάρουν το 2015. Με ό,τιδήποτε μοιραίο απότοκο, αυτή η Μη-μπλόφα τους συνεπάγεται για την Ελλάδα. Μιά χούφτα κουζουλοί Έλληνες ανατροπείς, είναι φύσει αδύνατον να ξεχαστούν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.. Γι αυτό τη Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, η Μάνα της Ευρώπης, Ελλάδα, ξεκάθαρα ψηφίζει ΝΑΙ στην Ευρώπη του Ευρώ, της ανάπτυξης, της αξιολόγησης, της πίστης, της προόδου, της διάκρισης, της συνεργασίας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, της αυτάρκειας, των εξαγωγών, της δημιουργίας πλούτου, των άϋλων αξιών. "Αν δεν ήταν η Κρήτη"..

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ Δήμητρα Μ. 03/07/2015 21:57:23

   Μου επιτρέπεις μια προσθήκη: Ο Schäuble έχει πρώιμη καριέρα (πριν πολιτευτεί) ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου στη φορολογική διοίκηση του γερμανικού κράτους. ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Δηλαδή ανήκει στην συνομοταξία των κρατιστών. Συνεπώς έχει "επιλεκτική" συγγένεια με τους συριζαίους. Ενας χριστιανοδημοκράτης κρατιστής. Το πρόβλημα του δεν είναι η ανίκανη και "χύμα" ελληνική κυβέρνηση. Το πρόβλημά του φαίνεται να είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες γενικώς. Κάνει τα ίδια τραγικά και ανόητα λάθη με τους εδώ κρατιστές. Γενικεύει και ισοπεδώνει !!! Γιαυτό συμφωνεί μαζί τους στο ΟΧΙ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δήμητρα Μ. 05/07/2015 00:23:59

   Μπράβο! Και βέβαια ο Σαμαράς θυσίασε το πολιτικό του έρεισμα για να σώσει τη χώρα. Το ξανάκανε το 1993 όταν ενώ ήταν ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ έφυγε παραιτούμενος για να μην πουληθεί από τον Μητσοτάκη το όνομα της Μακεδονίας μας. Και στην Ιστορία του Έθνους όταν γραφτεί σε λίγα χρόνια χωρίς συναίσθημα θα γραφτεί ως ο Μεγάλος αδικημένος από τους ως συνήθως αχάριστους Έλληνες. Και είμαι σίγουρος που δε τον νοιάζει πολύ καθώς με ήσυχη συνείδηση και τώρα προσπαθεί για ενότητα με σκοπό μόνο τη σωτηρία της Πατρίδας.

  • Δήμητρα Μ. avatar
   Δήμητρα Μ. @ Δήμητρα Μ. 05/07/2015 14:34:16

   "Παραιτούμαι επειδή αρνούμαι να αναγνωρίσω στους Σκοπιανούς το δικαίωμα ν' αποκαλούνται Μακεδόνες." Αντώνης Σαμαράς, ΥΠΕΞ 21-10-1992 **** 24.6.25: Γιά πρώτη φορά, 11 ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (ΜΟΕ) με πρωτοβουλία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, με τα Σκόπια. Στο ίδιο τραπέζι η Γαλανόλευκη (που είναι;) και το Κλεμμένο Σύμβολο της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας, προκλητικά παρόν, από τη πλευρά των Σκοπιανών Σφετεριστών http://tinyurl.com/pyrv4kI (image credit: Ethnos) 25.6.15: Nίκος Κοτζιάς προς Σκόπια: "O καθένας έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του." http://tinyurl.com/033f42e (image credit: Greek national pride) **** "Δεν χάρισαν οι Σύμμαχοι στους Σκοπιανούς Το Όνομα της Μακεδονίας. Εμείς το χαρίσαμε. Μόνο που κάναμε υποκριτικά πως δεν το ξέραμε. Και δικαίως οι ξένοι δημοσιογράφοι μάς λοιδορούν. Γιατί όταν έρχονται εδώ, δεν συναντούν Έλληνες αλλά, γραικύλους." ~Καθηγητής Ιστορίας και Διακεκριμένος ΠαιδαγωγόςΣαράντος Ι. Καργάκος **** "Η ιστορία αποστρέφεται την υλική διάσταση. Το μεγαλείο δεν υπήρξε ποτέ αριθμητικό. Η ιστορία είναι πάντοτε εκλεκτική και δίνει τη προτίμησή της, όχι στους αριθμητικά αλλά στους Ποιοτικά Υπέρτερους. Οι λίγοι και εκλεκτοί, αποστρέφονται την ένταξη σε μία μάζα που έχασε τις ανθρώπινες ιδιότητες. Γι αυτό συχνά μένουν μόνοι, όπως οι κορυφές των βουνών, που δέχονται τα πλήγματα των κεραυνών. Αλλά μόνον οι κορυφές έχουν το προνόμιο να κατοικούνται από αετούς και να εγγίζουν τον ουρανό. Αν οι επιστήμονες δεν σταθούν άγρυπνοι φύλακες πάνω στις επάλξεις του επιστημονικού καθήκοντος και θελήσουν, σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, να μεταθέσουν σε ώμους άλλων την ευθύνη για την κακή χρησιμοποίηση των ευρημάτων τους, τότε η επιστήμη, από πηγή ζωής, θα μετατραπεί σε πηγή ολέθρου." Σαράντος Ι. Καργάκος: "Μαθήματα Εκθέσεων" πηγή: Άρθρο FactorX: "To αίμα αυτού εφ' ημάς και επί τα τέκνα ημών..." 30-09-2012 @14:00

 8. aris. aold avatar
  aris. aold 03/07/2015 18:50:51

  Οταν ξεκίναγε η κρίση οι πολίτες σε ποσοστό 90 με 95% απαιτούσαν συμμετοχή στην ευρωζώνη και στο ευρώ. 5 χρόνια μετά το "ναι" την επόμενη Κυριακή θα πάρει ένα 55 με 60% εξαιτίας των ελέγχων στις τράπεζες του φόβου και κυρίως της ανικανότητας κυβέρνησης και κρατικού τομέα να διαχειρισθεί το όχι. Το πραγματικό ναι στην κοινωνία δεν είναι πάνω από 30 με 35%. Εαν συνεχιστούν τα ίδια στον οικονομικό τομέα οι επόμενες πορείες στην Αθήνα σε δύο με τρία χρόνια θα είναι παλαικού χαρακτήρα με αίτημα την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη. Με το ναι σε αυτήν την φάση αποφεύγουμε τα χειρότερα αλλά δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη βελτίωσης της κατάστασης στην Ελλάδα. Το ναι θα πετύχει μια πύρρειο νίκη που αν δεν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν από τους μέσα και τους έξω για να πάρει η χώρα τον σωστό δρόμο θα οδηγήσει σύντομα στο μεγάλο όχι.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ aris. aold 03/07/2015 21:57:57

   Προσυπογράφω...

 9. victoria (true) avatar
  victoria (true) 03/07/2015 18:51:04

  Ο Θεός να μας φυλάει από εδώ και πέρα. Τίποτα άλλο.

 10. sender avatar
  sender 03/07/2015 19:58:44

  Ναι θα πω,αφού με ξέρω πάλι,Ναι θα πω και με μονό σανδάλι,θα ντραπώ να πω φοβάμαι τη ζωή..

 11. dikastisdredd avatar
  dikastisdredd 03/07/2015 20:47:49

  Θα ψηφίσω ΟΧΙ επειδή είμαι κομπλεξικός. Ζηλεύω τον ικανό και τον άξιο. Είχα και συνεχίζω να έχω μεγάλες φιλοδοξίες για μένα. Είμαι ματαιόδοξος. Έχω επίγνωση των αδυναμιών μου και της ανεπάρκειάς μου αλλά θέλω καλό πόστο και λεφτά ενώ γνωρίζω ότι δεν τα αξίζω. Έχω "πολλά μαζεμένα" για το συνάδελφό μου τον συνεργάτη μου, τον γνωστό μου τον γείτονα μου- ειδικά όταν τον βλέπω να προοδεύει. Ίσως και να φθονώ αλλά δεν τολμώ να το αναλύσω γιατί φοβάμαι "αυτό το σκοτεινό πράμα μέσα μου". Εχω πρόβλημα με την αξιοκρατία. Σκόπιμα την ταυτίζω με την φυλετική ανωτερότητα για να μπορώ να επικαλεστώ ακομη και φασισμό. Η αριστεία για μένα είναι ελιτισμός. Θέλω τον "καλύτερο" να βγαίνει από εκλογές ή απο συλλογικές διαδικασίες. Δεν θέλω να αναδεικνύεται. Δεν θα τον αφήσω να αναδειχθεί γιατί θα φανεί η μετριότητα μου. Μη μου τον μικροαστισμό ταράσσετε. Μη μου βάζετε ικανούς και ευφυείς στο περιβάλλον εργασίας μου. Είμαι συνδικαλισμένος και διαφυλάττω με μανία τον ανίκανο, τον λουφαδόρο και το λαμόγιο. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Στα συλλογικά μέσα που εκπροσωπώ συναδέλφους μου αφού εκλέχτηκα με τον μανδύα του "ταξικά ευαίσθητου" μπορώ πλέον να λέω ότι γουστάρω, να κατευθύνω τα συλλογικά όργανα με βάση την ιδεοληψία μου και τα ταπεινά μου ένστικτα. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ ή στα ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ.... πουτ..α όλα

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ dikastisdredd 03/07/2015 21:56:44

   Δικαστή μου ωραία τα γραπτά σου, αλλά η ουσία και το μεγάλο κακό για τον τόπο ήδη έχει γίνει....Η ζημιά πλέον είναι μεγάλη και η χώρα ακόμη και εντός ευρώ θα χρειαστεί από το φθινόπωρο να....κτιστεί πάνω από τα ερείπια της. Δυστυχώς ο Τσίπρας επέλεξε να διχάσει την κοινωνία αντί για το συνονθύλευμα που τον έφερε στην εξουσία. Πιστεύω ότι οι επόμενες διαπραγματεύσεις θα είναι για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ από τους Ευρωπαίους προς την Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.... Θα τα δούμε όλα σε αυτό το τόπο στο αμέσως προσεχές διάστημα με εξελίξεις που ξέρουν κάποιοι, αλλά δυστυχώς μας αποκρύπτουν όπως άλλωστε έκαναν τόσα χρόνια....

   • dikastisdredd avatar
    dikastisdredd @ Φιλελεύθερος 03/07/2015 22:10:16

    Φίλε μου, αν θέλουμε... δεν παιζόμαστε !! Έχουμε αρκετή ενέργεια αποθηκευμένη στους "πυκνωτές" μας - αφού οι "μπαταρίες" μας αδειάζουν. Απλά πρέπει να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας. Οφείλουμε στο γονίδιο μας να μη επιτρέψουμε πλέον, σε αυτή τη σαβούρα να μας "εκπροσωπεί" πλέον στα κοινά, στη διοίκηση, στον έλεγχο.

    • Φιλελεύθερος avatar
     Φιλελεύθερος @ dikastisdredd 03/07/2015 22:37:32

     Είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις, όπου ως συνήθως ο καθένας θα κοιτάξει να σώσει το....τομάρι του. Οι εξελίξεις είναι πέρα από τα σύνορά μας, και από την άλλη όχθη....

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ dikastisdredd 05/07/2015 12:30:30

   Θα ψηφίσω ΟΧΙ επειδή (η 2Η ΕΚΔΟΧΗ ") μέσα στο μικρόκοσμό μου πιστεύω (..δεν ορκίζομαι βέβαια) ότι πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σ’ αυτούς (έτσι ασαφώς). Δεν ήμουν ποτέ στο δημόσιο. Ούτε βουλευτή γνωστό είχα ούτε κάποιον άλλο να με διορίσει. Δεν τους πολυχωνεύω αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους. Μάλλον είναι τεμπέληδες. Κάποτε δούλεψα σαν συμβασιούχος σε δεκο και δεν μας φερνόντουσαν καλά. Μας έχωναν συνέχεια στη δουλειά και αυτοί λούφαραν. Είχα ψηφίσει παλιά τον αντρέα, μετά τον καραμανλή και μετά το συριζα. Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός νομίζω. Αλλά αυτοί (που έσκασε η μπόμπα στα χέρια τους ) είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά ! Νομίζω ότι ο καραμανλής (ο μικρός) έκανε καλά που έφυγε το 2009 και άφησε στον παπανδρέου (τον μικρό) το πρόβλημα να το λύσει. Επίσης με ενοχλεί πολύ η σημίτης. Έκανε πολλά κακά. Είμαι μικρο-ελεύθερος επαγγελματίας και οι εργασίες μου αφορούν την οικοδομή. Δουλεύω αρκετές ώρες αλλά δεν κόβω αποδείξεις στους πελάτες μου. Είναι γνωστοί, φίλοι ή γνωστοί γνωστών και δεν φαίνεται να τους πειράζει. Έτσι μπορώ να αποκρύπτω έσοδα και να φοροδιαφεύγω. Έχω δικό μου σπίτι με αυθαίρετο μεγάλο δώμα στη ταράτσα και έχουμε βολευτεί όλοι μας (…η οικογένεια) αρκετά καλά. Δεν μας λείπει τίποτα ! Δεν έχω σπουδάσει ούτε έχω διαβάσει πολύ γιατί δουλεύω από μικρό παιδί. Πού χρόνος. Όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε τον Σόϊμπλε και τον Νταϊσεμπλουμ να μας δυναστεύει και να μας προσβάλει. Ίσως είναι καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας – γιατί όχι και σε δικό μας νόμισμα. Τώρα το ότι δεν παράγουμε ούτε κατσαβίδια, ούτε λεμόνια (αυτή την εποχή) αλλά τα εισάγουμε από την κινα και την αργεντινή, το ότι δεν έχουμε δικά μας καύσιμα, ανταλλακτικά, ηλεκτρονικά, λογισμικό Η/Υ, κρέας, ελαστικά, ενδύματα, λιπάσματα, φάρμακα, υποδήματα, αξεσουάρ….. αλλά τα εισάγουμε όλα, μάλλον δεν με πειράζει - δεν το έχω σκεφτεί και δεν δίνω και πολύ σημασία σε αυτούς που μου το λένε. Θα βρούμε τρόπο. Θα τα καταφέρουμε. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΩΣ. Δεν εμπιστεύομαι τις ειδήσεις από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Κάτι κάνουν αυτοί οι ….(…κουτόφραγκοι). Μας ζηλεύουν γιατί όταν εμείς (SIC!!!) κτίζαμε τον παρθενώνα αυτοί τρώγαν βελανίδια. Δεν έχω διαβάσει ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ). ΞΕΡΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ’21, ΤΟ ’40 , ΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΌ, ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΤΟΝ ΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Δεν έμαθα να αναλύω ένα θέμα ή ένα πρόβλημα. Δεν παίρνω πληροφορίες από πολλές διαφορετικές πηγές, ούτε νοιώθω την ανάγκη να τις διασταυρώσω. Να συσχετίζω. Να ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ «ΔΕΝ ΞΕΡΩ». ΠΑΙΡΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !!!!! Μου αρκεί αυτό που περιέχει η γκλάβα μου. Δεν έχω επίγνωση της πνευματικής μου ΟΚΝΗΡΙΑΣ που με οδηγεί σε ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ. Δεν αντιλαμβάνομαι ότι ζω σε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. Δεν συνειδητοποίησα την μόλυνση από τη μεταδοτική ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ «ΟΧΙ».

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ dikastisdredd 05/07/2015 13:35:45

   Θα ψηφίσω ΟΧΙ (η 3Η ΕΚΔΟΧΗ) επειδή είμαι ιδεολόγος. Μεγάλωσα και φτιάχτηκα μέσα στην ελεύθερη οικονομία και τον «κατά προσέγγιση» ελληνικό ….καπιταλισμό. Σπούδασα δωρεάν και πήρα το δίπλωμα / πτυχίο σε όσα χρόνια ήθελα. Συνέχισα σπουδές και στο εξωτερικό – ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - , πήρα master’s, PhD, έκανα PostDoctoral, έζησα σε δυτικές χώρες, αναμείχθηκα με τον κόσμο τους, βίωσα την ΔΥΤΙΚΟΤΡΟΠΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Πειθάρχησα στους κανόνες και νόμους τους. Πάντα όμως μέσα μου κάτι αντιδρούσε. Οφειλόταν άραγε σε αυτούς ή σε μένα αυτή η δυσκολία προσαρμογής ? Μήπως είμαι επαρχιώτης ? Έκανα περισσότερη παρέα με έλληνες της διασποράς παρά με ξένους. Ένοιωθα περισσότερη άνεση και ασφάλεια με τους δικούς μου. Βέβαια αν ζούσα στην Ελλάδα πολύ πιθανόν να μην έκανα παρέα με αυτούς τους έλληνες που σχετίζομαι στο εξωτερικό. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Συγχρωτιζόμαστε. Εργάστηκα στο εξωτερικό – κυρίως στο χαλαρό πανεπιστημιακό περιβάλλον. Επέστρεψα και στη Ελλάδα. Θεωρούμαι εκλεκτός διότι έχω και «ξένη παιδεία». Φρόντισα να κάνω και ένα καλό γάμο δηλ. με οικονομική προοπτική. Όταν ήμουνα παιδί ζούσαμε στη ….συνοικία τάδε…. Οι γονείς μου ήταν αριστεροί…. ή κομμουνιστές…. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ, διότι στην χώρα η διάκριση αριστερών από τους κομμουνιστές δεν υφίσταται με σαφήνεια. Όλοι οι κομμουνιστές αυτοαποκαλούνται αριστεροί. Αλλά και όλοι οι αριστεροί «αρέσκονται» να αναμειγνύονται με τους κομμουνιστές χωρίς μια σαφή και θαρραλέα θέση που να καθορίζει τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ! (καημένε Πουλαντζά) Έτσι μεγαλώνοντας με το μαράζι των γονιών μου για τη βάρκιζα ή για άλλες παρόμοιες ιδεολογικές ήττες, φορτίστηκα συναισθηματικά και υιοθέτησα το ιδεολόγημα των «οιονεί κυνηγημένων αριστερών». Στην τρυφερή ηλικία σύνδεσα άρρηκτα το ΔΙΚΑΙΟ με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ. Δυστυχώς όσο ορθολογισμό και κοινή λογική ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ / ΒΙΩΣΑ / ΔΙΔΑΧΤΗΚΑ μετά, δεν μπόρεσε να ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ το παιδικό και εφηβικό μου συναισθηματικά φορτισμένο ιδεολόγημα. Όταν έμαθα για τη συναισθηματική ευφυΐα ήταν μάλλον αργά. Γιαυτό θα ψάλλω τον ύμνο του ΕΑΜ. Θα τραγουδήσω τα αντάρτικα του ΕΛΑΣ. Θα φτύσω (στα κρυφά) οτιδήποτε άλλο πέρα από τα δυο παραπάνω. Θα φθονώ σιωπηρά τον δεξιό. ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ’ ΟΛΑ ΦΘΟΝΩ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ «ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ» ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!! Όταν βρω την ευκαιρία (…ηγγικεν γαρ η ωρα) θα πάρω πίσω αυτό (δεν ξερω ακριβως τι είναι) που μας ανήκει. ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ». ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Κινητό …6G, καταθέσεις, ακίνητα ή/και εξοχικό ή/και ιστιοφόρο ή/και ταξιδάκια ή/και freaky_but_glamorous διακοπούλες etc. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΟΧΙ. ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΉ. ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ «ΜΩΡΟ» ΣΕ ΑΥΤΑ. ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΛΗ. ΣΤΑ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ» ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟΚΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ. (ΕΧΩ ΚΑΒΑΝΤΖΑ)

  • dikastisdredd avatar
   dikastisdredd @ dikastisdredd 05/07/2015 14:00:18

   Ψηφίζω ΟΧΙ (4η ΕΚΔΟΧΗ) επειδή είμαι έξω…. δηλαδή δεν με έχουν κλείσει ακόμη στο Φρενοκομείο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν εφαρμόζουν ακόμη ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ σε συγκεκριμένα targetgroups.

 12. Vassilis avatar
  Vassilis 03/07/2015 22:18:14

  Εγω αγαπητε Κωστα θα ψηφισω ΝΑΙ γιατι θελώ τα ευρω μου να εχουν ιδια αξια με τα ευρω αυτων που τα εβγαλαν εξω πριν κλεισουν οι τραπεζες.

  • ΘΕΟΔΩΡΟΣ avatar
   ΘΕΟΔΩΡΟΣ @ Vassilis 03/07/2015 23:00:41

   Έτσι ακριβώς....

 13. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 05/07/2015 11:22:53

  Άν τό ερώτημα, πού πρέπει πραγματικά νά απαντηθεί σέ αυτό τό Δημοψήφισμα, είναι τό ερώτημα πού αναγράφεται στό ψηφοδέλτιο τού Ναί καί Όχι - Όπως οι φασίζοντες πολιτικοί Ινστρούχτορες τού ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται -, τότε ζούμε σέ κατάστάση μαζικής παράνειας καί διαστρέβλωσης κάθε έννοιας λογικής. Άν τό Δημοψήφισμα θέτει έμμεσα τό ερώτημα Ναί ή Όχι στήν ευρωζώνη - όπως τό αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος πληθυσμός τού πλανήτη καί ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων -, τότε αποτελεί καθαρή πράξη εξαπάτησης τών ψηφοφόρων σας σέ θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας καί συνιστά ηθελημένο έγκλημα εθνικής προδοσίας. Άν δέ τό αποτέλεσμα τού Δημοψηφίσματος επιφέρει τήν έξοδο τής χώρας από τήν ευρωζώνη, θά πρέπει ο Πρωθυπουργός καί όλο τό Υπουργικό Συμβούλιο νά σταλεί σέ ειδικό Δικαστήριο, μέ τήν κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας.
  Δέν μπορεί στό κομματικό σας έντυπο νά δημοσιεύεται δημοσκόπηση πού δείχνει 50 - 50 τό πιθανό αποτέλεσμα καί συγχρόνως τό 82% νά υποστηρίζει τήν παραμονή στό ευρώ. Δείχνει τήν παράνοια πού οδηγήσατε τόν κόσμο.
  Είστε απολύτως ανήθικοι καί ψεύτες. Άν η πρόθεσή σας δέν είναι νά πάτε σέ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς φασιστικού τύπου, πρός τί τό όλο εγχείρημα τού Δημοψηφίσματος; Νά καταστραφεί η Χώρα γιά νά σωθεί η παρεούλα πού διαχειρίζεται τό κόμμα; Νά κάνετε πιό ισχυρή τήν διαπραγμάτευση, όπως ισχυρίζεσθαι καί κλαίνε καί οι Κολοκύθες από τά γέλια;
  Έχετε δημιουργήσει ιδεοληπτικούς ψηφοφόρους, πού σάς ακολουθούν άκριτα καί τυφλά, σέ ότι ψέμα τούς σερβίρετε. Αλλά μέχρι εδώ. Τό πολιτικό παιχνίδι παρατράβηξε καί ξεπέρασε κάθε αποδεκτό όριο πολιτικής διαχείρισης αποβλακομμένων ψηφοφόρων. Από παιχνίδι διαχείρισης ψηφοφόρων, έγινε βεβαιότητα εθνικής καταστροφής.
  Προσέξτε καί διορθώστε άμεσα από τήν Δευτέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
  Τά δικά σας εξαπατημένα χαϊβάνια θά προφθάσουν νά σάς σταυρώσουν πρώτοι. Τουλάχιστον, ο χρυσαυγίτης Φυρερίσκος πού στηρίζει τίς επιλογές σας, ποτέ - ούτε τώρα - έκρυψε τί σημαίνει γιά αυτόν καί τά γίδια του τό αποτέλεσμα. Εθνικοσοσιαλισμό θέλει, αυτό επιδιώκει.
  Από τήν Ισορία πρέπει νά διδαχθείτε, ότι ο Χίτλερ δέν κατάφερε νά προστατέψει τόν Μουσολίνι. Τόν κρέμασαν ανάποδα. Ο Μιχολαλιάκος μπορεί νά ακολουθήσει τό τέλος τού Φύρερ, εσείς όμως είστε θρασύδειλοι καί θά έχετε τό τέλος τού Μουσολίνι. Φασίστες

 14. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 05/07/2015 12:18:32

  ‘’…..Το σκληρό μου σώμα ήταν η άγκυρα κατεβασμένη μέσα στους ανθρώπους όπου ήχος άλλος κανείς μόνο γδούποι και κοπετοί και ρωγμές επάνω στην ανάστροφη όψη Ποιας φυλής ανύπαρχτης ο φόνος νά’ μουν τότε μόνο εννόησα που η σκέψη του Άλλου διαγώνια σαν ακμή γυαλιού και Ορθόν ως πέρα με χάραζε Είδα μέσα στα σπίτια καθαρά σα να μην ήταν τοίχοι με το λύχνο στο χέρι να περνούν γερόντισσες τα χαράκια στο μέτωπο και στο ταβάνι και άλλοι νέοι με το μουστάκι που έζωναν άρματα στη μέση τους αμίλητοι δύο δάχτυλα πάνω στη λαβή εδώ κι αιώνες.”Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι και δε γίνεται Αυτοί χωρίς Εσένα και δε γίνεται μ’Αυτούς χωρίς, Εσύ Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη νά’ναι και να μείνει αυτή. Επειδή πολλοί φορούν το μελανό πουκάμισο και άλλοι μιλούν τη γλώσσα των χοιρογρυλλίων και είναι οι Ωμοφάγοι και οι Άξεστοι του Νερού οι Σιτόφοβοι και οι Πελιδνοί και οι Νεοκόνδορες ορμαθός και αριθμός των άκρων του σταυρού της Τετρακτίδος. Αν αλήθεια κρατήσεις και τους αντικρίσεις, είπε, η ζωή σου θ’αποκτήσει αιχμή και θα οδηγήσεις, είπε ο καθείς και τα όπλα του, είπε Και αυτός αλήθεια που ήμουνα Ο πολλούς αιώνες πριν Ο ακόμη χλωρός μες στη φωτιά Ο άκοπος απ’τον ουρανό Πέρασε μέσα μου Έγινε αυτός που είμαι …’’ ΓΕΝΕΣΙΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

 15. CC avatar
  CC 05/07/2015 13:03:35

  Ο Έλληνας πρέπει να ψηφίσει ΝΑΙ. Γιατί όλοι οι άλλοι θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ. Έχουν μεγάλο συμφέρον. Οι Ευρωπαίοι για τους λόγους τους θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ. Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν στις τράπεζές τους τα 200+ δις που έφυγαν από την Ελλάδα. Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρώτης τάξεως μεταναστευτικό ανθρώπινο δυναμικό, καλά εκπαιδευμένο (δεν χρειάζεται να σκοτώσουν λεφτά γιατί η Ελλάδα τους εκπαίδευσε Δωρεάν!!), να μπορούν να τους πληρώνουν τα λεφτά που θέλουν να δώσουν γιατί οι Έλληνες δεν έχουν άλλες διεξόδους, και γιατί έχοντας τέτοιας ποιότητας υλικό για τα κράτη τους αυξάνουν την δυναμική ανάπτυξη τους. Ενώ ένας ανταγωνιστής τους (η Ελλάδα μας) να χάνει και μερίδιο αγοράς και δυνατότητες ανάπτυξης, να μένει αναγκασμένος να ακολουθεί. Οι Γερμανοί θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ. Γιατί μάς θέλουν σαν μετανάστες. Μην ξεχνάτε ότι 20 με 30 χιλιάδες γιατροί έφυγαν για τα μέρη τους. Οι Έλληνες νοικοκυραίοι είναι μεγάλο αντίβαρο στους λοιπούς εργάτες που έρχονται από την Πολωνία ή την Τουρκία. Είναι δυναμικό και παραγωγικό υλικό που δίνει αξία στην κοινωνία τους. Οι Άγγλοι μας θέλουν σαν μετανάστες. Όχι μόνο για τα ναυτιλιακά γραφεία αλλά και για τη νεολαία μας που κατά κόρον σπουδάζει σε Αγγλικά Πανεπιστήμια τόσα πολλά χρόνια (είναι τυχαίο ότι η κατάσταση των δικών μας Πανεπιστημίων είναι τόσο χάλια ώστε να θέλουν οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στην Αγγλία??) και μετά μπαίνει και στην ντόπια αγορά εργασίας. Οι Άγγλοι θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ γιατί έτσι μπαίνουν και στο μάτι των Γαλλο-Γερμανών με το ευρώ κοιτάζοντας τα δικά τους συμφέροντα (γι’ αυτό βλέπετε και στοχοποιημένα άρθρα από το περιβάλλον τους εναντίον της Ευρώπης και του ευρώ). Όλοι οι λοιποί Ευρωπαίοι θέλουν να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ για καθαρά οικονομικούς λόγους. Θέλουν να φύγει ο κακός κρίκος της αλυσίδας ώστε να δυναμώσει η αλυσίδα. Μια Ελλάδα που αρνείται επιδεικτικά να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και δεν τολμά να πειράξει το βαρύ κρατικό περιβάλλον. Το βλέπουν ότι με τέτοια κυβέρνηση, επενδύσεις δεν θα έρθουν (όποιος ξέρει από επενδύσεις ξέρει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κανένας τρελός να βάλει τα λεφτά του σε τέτοιο περιβάλλον), και έτσι θα αναγκάζονται να τροφοδοτούν συνέχεια την Ελλάδα με λεφτά. Οι Αμερικανοί θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ. Δεν είναι προς το συμφέρον τους μια μεγάλη ενωμένη Ευρώπη. Δεν μπορεί η Ευρώπη να γίνει καλύτερη από αυτούς. Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθεί. Δεν είναι προς το συμφέρον τους το κομμάτι Ελλάδα να είναι μέρος μιας ενωμένης μεγάλης Ευρώπης. Τα Βαλκάνια είναι ακόμα τόπος όπου οι πολεμικές τους βιομηχανίες μπορούν ακόμα να βγάλουν πολλά λεφτά. Γι’ αυτό συνεχίζουμε και έχουμε προβλήματα και με Τούρκους και με Σκόπια και με Αλβανούς. Οι Τούρκοι θέλουν να ψηφήσουμε ΟΧΙ. Μια αδύναμη οικονομικά Ελλάδα, χάνει μερίδιο αγοράς από τα Βαλκάνια. Η επιρροή της Τουρκίας θα αυξηθεί εκθετικά. Θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργήσει η αποχώρησή μας. Έδαφος που δύσκολα θα ξανακερδηθεί. Ο Τσίπρας θέλει πάση θυσία να βγει από το ευρώ γιατί έτσι μπορεί να φέρει την δραχμή, να μπορεί να κόψει χρήμα και να υλοποιήσει την κατάληψη της εξουσίας για πολλά χρόνια ακόμα σαν ένας άλλος Ανδρέας. Έτσι νικάει ο κρατισμός. Γι’ αυτό έκανε τα πάντα ώστε να φτάσουμε εδώ τώρα στο χείλος του γκρεμού, χωρίς δίχτυ προστασίας. Έγινε εχθρός με όλους τους Ευρωπαίους (κυβερνήσεις και πολίτες), αναγκάζοντας τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν πολιτικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας χωρίς να έχουν κανένα πολιτικό κόστος από τους πολίτες των κρατών τους. Το οικονομικό μοντέλο της δραχμής και του κρατισμού του Τσίπρα θα διώξει τους άριστους στο εξωτερικό, η νεολαία χωρίς προοπτικές θα φεύγει μετά το Πανεπιστήμιο (αφού τα πήρε όλα δωρεάν), θα παράγει και θα πληρώνει φόρους στο εξωτερικό, και θα έρχεται πάλι στα 65 του όταν θα χρειάζεται την δωρεάν περίθαλψη. Ο Τσίπρας με το ΟΧΙ συντάσσεται με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και με τους Τούρκους. Εγώ ψηφίζω ΝΑΙ.

 16. Φρουρός avatar
  Φρουρός 05/07/2015 16:41:33

  Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη είναι αυτό το δημοψήφισμα. Μ΄ένα ερώτημα θολό, με το εκλογικό σώμα να μεταφράζει την όποια επιλογή του όπως την φαντάζεται. Αλλιώς μεταφράζεται το ναι και το οχι από αυτούς που το ψηφίζουν ναι και αλλιώς το οχι και το ναι από τους άλλους αντίστοιχα που ψηφίζουν το οχι. Άρα κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί από το όποιο αποτέλεσμα και ιδιαίτερα αν το αποτέλεσμα είναι σχεδόν 50- 50. Αντί να δουλεύει με τους εταίρους η κυβέρνηση κι οχι να σπαταλά τον χρόνο, έχει καταφέρει να επιτύχει την πιο σουρεάλ κατάσταση. Με χρεοκοπημένη χώρα, με κλειστές τράπεζες, με επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και ακόμα χειρότερα με επικείμενη έξοδο από το ευρώ, καμώνονται για γιορτές και πανηγύρια. Η σημερινή μέρα που θ΄αποδειχθεί από τις πιο μαύρες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, την χαρακτηρίζουν ¨ΓΙΟΡΤΗ¨ οι ασυνείδητοι της κυβέρνησης , παρασύρουν το κόσμο σ΄ενα δρόμο ολισθηρό και δεν έχουν την λεβεντά να παραδεχθούν ότι αποτύχανε ΣΕ ΟΛΑ. Η πιο σώφρων κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι να παραιτηθεί απόψε κιόλας μήπως και διασωθεί κάτι απ΄όλα όσα διακυβεύονται.

 17. Άλλος Θόδωρος avatar
  Άλλος Θόδωρος 05/07/2015 16:49:47

  Ο (δικαιολογημένα) θυμωμένος ψηφοφόρος του ΟΧΙ θυμίζει απατημένο σύζυγο που για να εκδικηθεί την γυναίκα του αυτοευνουχίζεται. Κάποτε θα πρέπει να αρχίσουμε να μη φοβόμαστε τις λέξεις. Σε τι διαφέρει το "άφρον πραξικόπημα" του Τσίπρα που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου από το ανάλογο του Ιωαννίδη; Ποιος τον εξουσιοδότησε να εφαρμόσει με παιδιάστικη αφέλεια πρακτικές για τις οποίες καθόλου δεν μας είχε προϊδεάσει προεκλογικά; Η εντολή που πήρε ήταν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, μέσα στο πλαίσιο όμως της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, των νόμων και των υποχρεώσεων που καλώς ή κακώς είχαμε αποδεχθεί. Πως δεν έστειλε και ομάδες ακτιβιστών να μπουκάρουν και να διακόπτουν συνεδριάσεις ευρωπαϊκών οργάνων που δεν γουστάρει. Αν ο λαός ήθελε να δοκιμάσει εναλλακτικούς προσανατολισμούς και διακυβέρνηση θα έδινε συντριπτική πλειοψηφία στο ΚΚΕ που, προς τιμήν του, πάντα είχε ξεκάθαρες θέσεις. Ποτέ δεν θα πήγαινε να διαπραγματευθεί με θεσμούς που δεν πιστεύει ούτε θα προεξοφλούσε ότι θα ρίξει τη Μέρκελ στα τέσσερα. Όλοι θέλουμε να έχουμε και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Δυστυχώς όμως διακυβέρνηση είναι η τέχνη του εφικτού.

 18. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 06/07/2015 21:31:01

  ΣΟΚ! - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ! (πηγή: ΝOIAZOMAI) AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Eντονότατες παρά ποτέ είναι οι διεργασίες για την επίλυση του Ονόματος των Σκοπίων, όπως διαφαίνεται από τις αποκαλύψεις του ηγέτη του Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος DPA Μεντούχ Θάτσι, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβυ στα Σκόπια, Jess Baily, και τον Αμερικανό Γερουσιαστή Έλιοτ Έντζελ! Ο Θάτσι αποκάλυψε πως παράλληλα με τις εντατικές διαβουλεύσεις με τους 4 Αρχηγούς Κομμάτων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια, γίνονται και παράλληλες διαβουλεύσεις για το ΌΝΟΜΑ, ανάμεσα σε Σκοπιανούς και ξένους Αξιωματούχους, που έχουν εμπλακεί στις συνομιλίες! Ενώ πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση και το Αλβανο-Αμερικανικό λόμπυ που έχει εμπλακεί στις εξελίξεις... Όταν δε ρωτήθηκε εάν υπάρχει λύση συγκεκριμένης ονομασίας, ο Θάτσι άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει, αλλά αρνήθηκε να πει ΠΟΙΑ είναι, ψιθυρίζοντας πως όλοι έχουν δεσμευτεί να ΜΗ πουν κανείς τίποτα δημόσια γι' αυτό! Θυμίζουμε, πως μια τέτοια "μυστική λύση" έχει στο συρτάρι της η Άγγελα Μέρκελ, η οποία έχει εμπλέξει ξαφνικά τη Γερμανία στις διαβουλεύσεις από πέρυσι, ενώ συγκάλεσε και Σύνοδο των Ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο, με πρώτο τραπέζι τα Σκόπια.. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο Γκρούεφσκι ανησυχώντας ΜΗΝ αποκαλυφθούν τα μαγειρέματα, έσπευσε να διαψεύσει τον Θάτσι, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο τα σενάρια, που θέλουν η λύση αυτή του Ονόματος, που θα περιέχει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΌΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ! ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΆΝΟΙΞΗ ΌΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΌΤΙ ΈΤΣΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ή, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ... Την Ώρα που στην Ελλάδα κυριολεκτικά "φαγωνόμαστε" μεταξύ μας και διχαζόμαστε για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, περί μεγέθους θηλιάς, στα Σκόπια, Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα Αμερικανοί Αξιωματούχοι, εργάζονται εντατικά για να τα κάνουν το γρηγορότερο μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προσφέροντας στους πλαστογράφους ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Το Αρχαίο, Το Ελληνιστικό και Βυζαντινό Παρελθόν, αλλά και το νεότερο παρόν και μέλλον μας, ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! "ΠΑΚΕΤΟ ΣΚΟΠΙΑ" ΓΙΑ NULAND Χαρακτηριστικό πάντως των εντατικών εργασιών που γίνονται ώστε να ετοιμαστεί το "Πακέττο Σκόπια" (επίλυση πολιτικής κρίσης, εγγυημένες Εκλογές, λύση Ονόματος και Δημοψήφισμα, ταυτόχρονη ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.), είναι το γεγονός ότι στο κρατίδιο καταφθάνει στις 13 Ιουλίου, η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Victoria Nuland... ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ; Η βιασύνη που έχει πιάσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς, δεν έχει να κάνει τόσο με τις ψυχρές σχέσεις Δύσης-Ρωσίας και τις έξωθεν προσπάθειες πολιτικής συννενόησης των Σκοπιανικών Κομμάτων, αλλά με τη νέα κυρίως Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσέφερε ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ 11 ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (ΜΟΕ)* ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ!!!! ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΌΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ. Πότε θα βρουν άλλωστε οι ξένοι καλύτερη ευκαιρία; ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες μας, υπάρχει η πρόθεση να τεθεί ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! τώρα μάλιστα που αποχτούμε τη σχετική τεχνογνωσία... Με τη υπογράμμιση, ότι τότε μόνο θα τεθεί σε Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όταν έχουν πεισθεί τα ξένα κέντρα ότι θα κερδηθεί... Αλλιώς, θα το περάσουν στη Βουλή, με δεδομένη τη συνηγορία όλων σχεδόν των κομμάτων... Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Η μοναξιά του Μακεδονικού Ελληνισμού είναι λοιπόν πρωτοφανής, καθώς όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σχεδόν είναι εναντίον τους, παραδίδοντας ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και θα βρουν έτσι ευκαιρία για να το δώσουν, χρεώνοντας το κακό, στον αφελή ΣΥΡΙΖΑ... Αλλά, αλλά ίσως μέσα από αυτή την πικρή μοναξιά, ξεπηδήσει πάλι ΈΝΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και σώσει με τη βοήθεια του Θεού, όχι μόνο ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, αλλά και ολάκερη την Ελλάδα, που έχει χάσει υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, ευσέβεια, εθνική πορεία και καρδιά! Γιατί και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, Δεν θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια, όπως έχει προειδοποιήσει ρητά η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, που ετοιμάζει ήδη τις Σάρισές της... ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - 3.500.000 Μακεδόνες του Κόσμου Ανυποχώρητα για το Ελληνικό Όνομα και την Ιστορία μας = = = * στο ανωτέρο σχόλιό μου για τα 11 ΜΟΕ, εικόνες του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.