Γιατί θα πρέπει στη Νέα Δημοκρατία να στηθεί μια... πασαρέλα υποψηφίων;
23/09/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί θα πρέπει στη Νέα Δημοκρατία να στηθεί μια... πασαρέλα υποψηφίων;

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια προηγούμενη συνεννόηση ώστε να προκύψουν 2-3 υποψήφιοι και ο λαός της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο όμως είναι και... ελληνικό. Ως εκ τούτου παρουσιάζει μια σειρά από παθογένειες που συναντώνται σε όλα σχεδόν τα κόμματα. Και... συνιστώσες έχει, και φαμίλιες που έχουν χαρτί ιδιοκτησίας, και παρατρεχάμενους, οσφυοκάμπτες και κολαούζους. Αλλά και αρκετά στελέχη που πιστεύουν ότι το μπόι τους είναι πιο μεγάλο από τη σκιά τους.

Ακόμη και σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη αρχηγού θα υπάρξουν προβλήματα τα οποία εν μέρει είναι δικαιολογημένα αλλά από την άλλη όταν «ξεφεύγουν» από το μέτρο, προκαλούν μέχρι και οίκτο.

Για παράδειγμα γιατί θα πρέπει στη Νέα Δημοκρατία να στηθεί μια... πασαρέλα υποψηφίων που καθιστούν το κόμμα περίπου σαν επίδειξη μόδας του... Βασίλειου Κωστέτσου; Πόσοι δηλαδή θα πρέπει να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους; Πέντε; Δέκα; Ή όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος;

Όποιος νομίζει ότι έχει την ικανότητα να ηγηθεί της ΝΔ δηλώνει έτοιμος να το κάνει. Τελικά το κόμμα από τι πάσχει και τι έχει έλλειψη; Από στρατηγούς ή από στρατιώτες;

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια προηγούμενη συνεννόηση ώστε να προκύψουν 2-3 υποψήφιοι και ο λαός της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει; Όχι όποιος περνά έξω από τη Συγγρού να βάζει και υποψηφιότητα. Δεν δείχνει σοβαρότητα αυτή η κατάσταση.

Επίσης, γιατί θα πρέπει η Ντόρα Μπακογιάννη να είναι στην εφορευτική επιτροπή; Στο κάτω – κάτω αυτή δεν συμφωνούσε με την εκλογή από τη βάση, τώρα γιατί την υπηρετεί αυτή τη διαδικασία; Μήπως για να την ελέγξει;

Από εκεί και πέρα, αξιολογικές κρίσεις για τους υποψήφιους δεν θα κάνουμε την παρούσα στιγμή. Αλλά θα πρέπει όλοι να ξέρουν ένα: Ο νέος σε ηλικία δεν σημαίνει ότι είναι και ο ικανότερος. Ας μην παίζουν κάποιοι το παιχνιδάκι του Τσίπρα και την σύγκριση μαζί του γιατί μπορεί να πάθουν μεγάλη λαχτάρα και να μην ξανασταθεί η ΝΔ στα πόδια της.

Όποιος κι αν είναι υποψήφιος και νικητής στις εκλογές τις 22ας Νοεμβρίου θα πρέπει να μιλήσει στην καρδιά του κάθε Νεοδημοκράτη αλλά και του κάθε Έλληνα. Να τον διαβεβαιώσει ότι η ΝΔ γύρισε σελίδα, ότι υπάρχει νέα στρατηγική, όραμα, σχέδιο για την Ελλάδα. Αν είναι μία από τα ίδια τότε δεν έχει κανένα νόημα. Ας μείνουμε με τον Βαγγέλη που είναι και μάγκας... Γιατί από φλώρους είναι γεμάτη η ΝΔ. Και από προβοκάτορες που την θέλουν μικρή και να την κοιτάζουν από την απόσταση ασφαλείας που βρίσκονται εδώ και χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Ο. avatar
  Γιάννης Ο. 23/09/2015 07:43:05

  Μη νομίζετε ότι επειδή σήμερα ο κάθε πικραμένος το δηλώνει, θα είναι τελικά και υποψήφιος. Αποκλείεται, παραδείγματος χάρη, να βρει ο Τατούλης υπογραφές για την υποψηφιότητά του. Ομοίως και άλλοι. Στο τέλος, η βάση που επιθυμεί την παράταξή μας μεγάλη και κυβερνώσα θα επιλέξει και θα αναδείξει Αρχηγό, αυτόν, που κατά την άποψη των πλειόνων, συνθέτει, αθροίζει και πολλαπλασιάζει δυνάμεις. Ακραίοι, ακραιφνείς, "καθαροί" που αφαιρούν, διαιρούν και τελικά συρρικνώνουν θα ακολουθήσουν ως οφείλουν την πλειοψηφούσα άποψη.

 2. Unemployed avatar
  Unemployed 23/09/2015 08:07:34

  Διότι είναι δημοκρατικό ρε φίλε.Αυτό που προτείνεις..θυμίζει κάτι ΕΣΣΔ και Κούβα..

 3. ακαδημαϊκός avatar
  ακαδημαϊκός 23/09/2015 08:42:25

  Κατ΄εμέ, το ενοχλητικό δεν είναι ότι είναι πολλοί οι υποψήφιοι, αλλά το ότι σχεδόν όλοι προέρχονται από πολιτικές οικογένειες. Αλίμονο στους αυτοδημιούργητους στην Ελλάδα.

 4. η Γιαδικιάρογλου avatar
  η Γιαδικιάρογλου 23/09/2015 08:50:24

  Η άποψή μου είναι ότι, οτιδήποτε κάνει τώρα η ΝΔ για την εκλογή προέδρου της πρέπει να είναι χαμηλόφωνο, χαμηλότονο κι άς είναι πλουραλιστικό, δεν είναι κακό. Το θέμα είναι να μην κρυφτεί το δίδυμο της καταστροφής Τσίπρας-Καμμένος πίσω από τις διεργασίες στο κόμμα και να μην καταλάβει (δεν είναι εύκολο αυτό βεβαίως) ο λαός τα φοβερά και τρομερά που θα ψηφίζονται στη Βουλή. Πιστευω η ΝΔ, επιλεκτικά, αυστηρά και κυρίως πατριωτικά, να ψηφίζει ή όχι τα νομοθετήματα στη Βουλή και να μην καταστεί ο χρήσιμος ηλίθιος του θιάσου της κυβέρνησης που θα λέει σε όλα ναι. Για μας, τη βάση είναι καλλίτερο να υπάρχουν πολλά ονόματα, ώστε η επιλογή μας να έχει πολλές δυνατότητες και να πάνε στην άκρη αυτοί που θα χάσουν. Υπενθυμίζω, σχετικά, την Ντόρα που έφυγε από το κόμμα (δυστυχώς για λίγο, χάριν στην μεγαλοψυχία Σαμαρά), τον ανεκδιήγητο Πολύδωρα κ.ά.

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 23/09/2015 08:59:40

  ο Βορίδης με ενδιαφέρει. Πάντως να ξέρετε ότι οι πολιτικές οικογένειες της ΝΔ δεν ασκούν γοητεία στη κοινωνία. Ο Βορίδης είναι καλή λύση για το μεταναστευτικό. Μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το ζήτημα.

  • Κανονικός Δεξιός avatar
   Κανονικός Δεξιός @ ουδέτερος 23/09/2015 15:46:58

   Πολύ φοβάμαι πως δε θα κατέβει τελικά.

 6. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 23/09/2015 09:05:01

  Μάλλον το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο...

 7. Δρόμος avatar
  Δρόμος 23/09/2015 09:33:35

  Mπορεί τώρα να εκδηλώνουν πολλοί ενδιαφέρον, αλλά στο τέλος το πολύ τρείς θα διεκδικήσουν. Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Όποιος και να είναι αυτός που θα κερδίσει θα έχει μετά την στήριξη όλων ή θα αρχίσουνε οι ηττημένοι πάλι τις γνωστές υπονομεύσεις? Γιατί μιά κατάρα αυτό το κόμμα την έχει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

 8. κωστής avatar
  κωστής 23/09/2015 10:34:47

  Ας βάλουν όσοι θέλουν. Δεν είναι κακό. Άλλωστε η καταψήφηση κάποιου, ο οποίος δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του, είναι η μεγαλύτερος εξευτελισμός για τόν ίδιο και τού "κόβεται ο βήχας" μία και καλή.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 23/09/2015 11:11:33

  Δεν είναι τόσο εύκολο να κατεβεί κανείς υποψήφιος, διότι πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές μελών της Π.Ε. Δεν μπορούν όλοι να βρουν αυτές τις 50 υπογραφές. Άρα, τελικά οι ενδιαφερόμενοι θα είναι λιγότεροι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μια-δυο αδιαμφισβήτητες προσωπικότητες. Το 2009 υπήρχε η Ντόρα, που ήταν "αδιαμφισβήτητος" δελφίνος, και αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως ο Σαμαράς ως ο άλλος πόλος, παραμερίζοντας Αβραμόπουλο και ίσως άλλους επίδοξους διεκδικητές. Τώρα; Από θέμα πολιτικής εκπροσώπησης εμένα μόνον ο Άδωνις θα με εκπροσωπούσε από τους σημερινούς, οι άλλοι όλοι είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Πάντως με τον Άδωνι θα υπάρχει εγγύηση ότι: α) δεν θα έχουμε τζάκια, β) θα έχουμε μαχητικότητα, γ) θα υπάρχει δουλειά σε όλα τα επίπεδα, δ) θα επικρατήσει ήθος μέσα στο κόμμα. Και κυρίως, ότι θα υπάρχει σοβαρή και σωστή υπεράσπιση της περιόδου Σαμαρά, που η ανάδειξή της είναι η μοναδική ελπίδα της χώρας για να καταλάβει και η σημερινή ακόμη κυβέρνηση πώς πρέπει να πορευθεί μέσα στα μνημόνια. Ο Άδωνις έχει πολλά ελαττώματα, όμως νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν. Είπαμε, δεν υπάρχει ο τέλειος υποψήφιος. Μακάρι να μην είχε παραιτηθεί ποτέ ο Σαμαράς. Τώρα που παραιτήθηκε και δεν μπορεί να πέσει σε διεκδίκηση της ηγεσίας από τον... Κυριάκο, για μένα ο ρεαλισμός υπαγορεύει Άδωνι.

  • Βιεννεζος avatar
   Βιεννεζος @ Διογένης 23/09/2015 12:56:36

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ και όχι από αποκόμματα αλλά ούτε από το δελφινάριο. Αλλιώς ο Τσίπρεμαν θα κυβερνά για τα επόμενα 50 χρόνια...και ο νοών νοείτω...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 23/09/2015 13:09:59

   Διογενη...Ηγετη ψαχνουμε η καποιον και καλα να λεμε οτι εχουμε αρχηγο? Σημ. Το Τελειωσε που σου ελεγα....ειναι εδω.-

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Vassilis 23/09/2015 14:52:19

    Το ερώτημα είναι "τι κάνουμε". Και ρωτάω: Τι κάνουμε;

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ Διογένης 23/09/2015 20:53:27

     Κι εγω το ιδιο ρωταω....Τι κανουμε? Αν εχεις κατι ... εδω ειμαι και θα το ακουσω/διαβασω.

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ Διογένης 23/09/2015 14:42:48

   Άδωνης? Aσφαλώς θα αστειεύσαι Διογένη. Τί θέλεις να γίνει η Ν.Δ. ΛΑΟΣ?

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Δρόμος 23/09/2015 18:54:06

    Καταρχάς, ο Άδωνις ξεκίνησε από την Πολιτική Άνοιξη. Δεύτερον, γιατί να γίνει ΛΑΟΣ; Ο Άδωνις δεν συγκρίνεται με τον Καρατζαφέρη, ούτε σε επίπεδο εντιμότητας, ούτε σε επίπεδο ικανότητας, ούτε σε επίπεδο πολιτικού λόγου. Φθηνοί εντυπωσιασμοί από τον Καρατζαφέρη, λόγος μεστός επιχειρημάτων από τον Άδωνι. Τον χαλάνε λίγο αφενός η τσιριχτή φωνή, αφετέρου το αρχαιόπληκτο κοινό στο οποίο απευθύνεται για να βγάλει τα προς το ζην. Κατά τα άλλα, μπροστά στη μετριότητα των υπολοίπων, υπερέχει από κάθε άποψη. Κυρίως, ο Άδωνις έχει πίστη για αυτό που κάνει, είναι μαχητικός, σε αναγκάζει στο τέλος να λες "τελικά είχε δίκιο". Ούτε εγώ πίστευα ποτέ ότι θα έγραφα για να υποστηρίζω τον Άδωνι, όμως εδώ δεν έχουμε τον ιδανικό υποψήφιο. Ψηφίζουμε και σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και ο Βορίδης προέρχεται από το ΛΑΟΣ, όμως είναι πολύ διαφορετικός, πιο συμβιβασμένος, λιγότερο μαχητικός, ενώ και οι πληροφορίες για την υπουργική του δράση δεν είναι οι καλύτερες - σε πλήρη αντίθεση με τις πληροφορίες για την υπουργική δράση του Άδωνι, οι οποίες ίσως να είναι τελικά το καλύτερο διαβατήριο για τον τελευταίο. Επιτέλους, ψάχνω ποιος θα εκπροσωπήσει εμάς τους σαμαρικούς. Δεν βρίσκω κανέναν άλλον, για να πω την αλήθεια.

    • Γιάννης Ο. avatar
     Γιάννης Ο. @ Διογένης 23/09/2015 19:55:20

     "Όποιοι νομίζουν ότι το πολιτικό και ιδεολογικό παρελθόν τους θα το σβήσουν μέσα στην "κολυμβήθρα" της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθώντας να αλλάξουν τη Νέα Δημοκρατία, απατώνται πλάνην οικτρά".

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Γιάννης Ο. 23/09/2015 20:08:17

      Τουτέστι μεθερμηνευόμενον;;;;;

   • Βιεννεζος avatar
    Βιεννεζος @ Δρόμος 24/09/2015 11:28:21

    Όχι ΛΑΟΣ .Λάος θα γίνει και Καμπότζη...

  • so avatar
   so @ Διογένης 23/09/2015 16:34:26

   Φντάσου τον Άδωνη σε debte με τον Τσίπρα. Και όπως είπες "Ο Άδωνις έχει πολλά ελαττώματα, όμως νομίζω ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν."

 10. Συμεών avatar
  Συμεών 23/09/2015 11:46:21

  Απορία.Καλά ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει εν όψει και της οικογενειοκρατίας.Αλλά αυτός ο Τατούλης,η Κεφαλογιάννη και ο Κικίλιας νομίζουν ότι αποτελούν το νέο με ικανότητες ώστε να θεωρούν εαυτό αρχηγό ενός αστικού κόμματος?

  • Eva avatar
   Eva @ Συμεών 23/09/2015 13:04:43

   Εχω μεινει αφωνη με την υποψηφιοτητα Τατουλη. Σουρεαλισμος. Προφανως κατι αλλο παιζει κ με καποιο τροπο εξηγειται.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Συμεών 23/09/2015 18:55:37

   Δεν συμφωνώ για τον Κικίλια, τα πήγε πολύ καλά στο υπουργείο του, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κικίλια είναι ότι υστερεί σε μαχητικότητα, οπότε δύσκολα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα που πρέπει να αντισταθεί στον Τσίπρα και στην αριστερά της καταστροφής.

 11. Hunter avatar
  Hunter 23/09/2015 11:47:18

  Από ότι διαβάζω μέχρι τώρα, ο μόνος υποψήφιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το σκέφτεται λέει και ο Δένδιας... Προβλέπω να κυβερνήσει ο Τσίπρας για καμιά 25ετία ακόμη...

  • Eva avatar
   Eva @ Hunter 23/09/2015 13:10:13

   Ο κυριος Δενδιας!Αν ειναι δυνατον!

 12. leukos avatar
  leukos 23/09/2015 12:07:37

  Καλύτερα 28 με το κεφάλι ψιλά και νεοδημοκράτες Παρά 28 και δεκανίκια του τσιπρα… Πρόεδρε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ άμεσα πρωτοβουλίες πνιγόμαστε….

  • ΝΕΦΕΛΗ avatar
   ΝΕΦΕΛΗ @ leukos 23/09/2015 13:21:21

   Συμφωνώ και επαυξάνω. ΤΩΡΑ όχι μετά ΤΩΡΑ

 13. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 23/09/2015 12:30:08

  Απο ολους αυτους που ακουγονται για υποψηφιοι μονο ο Βοριδης εχει τα αντερα , τις ικανοτητες , και την ιδεολογικη καταρτιση να ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που λυμαινεται τον τοπο 40 χρονια τωρα..... Ολοι οι αλλοι ειναι απο δειλοι και σφουγγοκωλαριοι εως συμβιβασμενοι και προσκυνημενοι (εχουν μαλιστα υιοθετησει και την αριστερη διαλεκτο..καμωνοντας τους 'σχεδον αριστερους') μονο ο ΒΟΡΙΔΗΣ και ο ΑΔΩΝΙΣ μοιραζουν πονο στους αριστερους οι οποιοι τρεμουν σε τυχον ανελιξη τους γιατι ξερουν οτι εκει δεν παιρνανε οι φασιστοτσαμπουκαδες της αριστερας.... Τον Βοριδη και τον Αδωνι χτυπουν παντα....δεν ειδα να χτυπουν καποιον αλλο...αντιθετα λενε, 'τι καλη θα ηταν η Ντορα' , η 'τι ηπιος και διαλλακτικος ο βαγγελακης' , η ο... 'Κυριος ο Δενδιας' ...... Οι ΝεοΔημοκρατες θα πρεπει να ψηφισουν το αντιθετο απο οτι προτεινουν τα καθαρματα της διαπλοκης απο τα βρωμοκαναλα τους και τις ρυπαρες εφημεριδες τους (οπως εκαναν και με τον Αντωνη) καθως και οι αριστεροι ψευτοδημοκρατες του πρωκτου... Σιγα μην ρωτησουμε τα νουμερα και τους τυχαρπαστους ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Νικηφορος Φωκας 23/09/2015 17:51:47

   Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους , είμαι κι εγώ υπέρ του Βορίδη . Η παράταξη έχει σοβαρό πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος , μετά από τόσα χρόνια μεσοβέζικου μεσαιοχωρίτικου λόγου , με εξαίρεση την περίοδο Α. Σ , που γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται άτομα που ούτε ντρέπονται για την ιδεολογία τους , ούτε δικαιολογούνται για να γίνουν αρεστοί στους παγκοσμίως αποτυχημένους αριστερούς . Ο χώρος του κέντρου είναι κατειλημμένος , ο χώρος της δεξιάς είναι ορφανός και τον λυμαίνονται κόμματα περισσότερο κατάλληλα για μελέτη από ειδικούς επιστήμονες , που αλλοιώνουν τη δεξιά συντηρητική ιδεολογία . Πραγματικά , απ' αυτούς που προωθούν τα κανάλια η βάση πρέπει να ψηφίσει το αντίθετο και βεβαίως , απαραίτητη προϋπόθεση ,μακριά από γόνους ! Αλλιώς , αν το κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ το σθένος και τη ταυτότητά του και προτιμήσει να γίνει ουρά του Τσίπρα , έχοντας παραδοθεί στους γόνους και στα υβρίδια του κομματικού σωλήνα , ας το κάνει , αλλά χωρίς εμάς .

 14. blackunder avatar
  blackunder 23/09/2015 12:57:48

  Μπακογιάννης. Νεος, ωραίος, από τζάκι αλλά όχι με το φρικαλέο επίθετο, με ωραία κοπέλα σημαντικό στελεχος ΜΜΕ. Τέτοια θέλει ο κόσμος, έναν γοητευτικό αντι-Τσίπρα

  • Eva avatar
   Eva @ blackunder 23/09/2015 13:29:54

   Καλα ολα αυτα, τοχει ομως? Κι αυτο το αντιτσιπρας τι σημαινει τελικα? Οχι τιποτ αλλο γιατι του αποδιδουμε ικανοτητες που δεν εχει. Ας μην ειμαστε οι μισοι δημοσιοι υπαλληλοι -βολεψακηδες-λαμογια, κ σου ελεγα εγω ...

   • Eva avatar
    Eva @ Eva 23/09/2015 13:42:00

    Ο παχουλος, κοντος σαρανταρης που ανεπιτυχως μιμειται τον μακαριτη τον Ανδρεα, απλως εχει θρασος, κ σαφως δεν στηριζεται απο το οοοοολο το λαο -(που ο μισος λιαζοταν στις 20/9) οπως θελουν καποιοι να μας περασουν. Οσο για τις φρεσκαδουρες κ τη γοητεια του κλπ για να κανουμε κανενα γκαλοπ μεταξυ γυναικων...

    • Γιάννης Ο. avatar
     Γιάννης Ο. @ Eva 23/09/2015 13:51:21

     Μελετήστε τα δημογραφικά στοιχεία του exit poll. Μας πουλήσατε κυρία μου!:):):)

    • Χρονογράφημα avatar
     Χρονογράφημα @ Eva 23/09/2015 16:34:33

     Η Μέρκελ πάντως, ως τρυφερή Καρκίνος, προτιμά τον μπέϊμπυ-φέϊς Αλέξη, η Λαγκάρντ πάλι, κομψή και αθλητική "ψήφιζε" τον γυμνασμένο ροκά Βαρουφάκη (τι θυμήθηκα τώρα!), ακούω πως ακόμη και ο διακριτικός κύριος Χουλιαράκης έχει το... κοινό του. Και, μεταξύ μας, έχω ακούσει εγκώμια και για εκείνον τον Ρασμούνσεν, τον γενικό γραμματέα του Νάτο! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ή περί ορέξεως...

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ blackunder 23/09/2015 14:46:34

   Αγαπητέ bluckunder Αποδθκνύεις ότι οι σχολιαστές και αναγνώστες εδώ μέσα διαθέτουμε .... χιούμορ. Νάσαι καλά..

 15. Μιχαηλ avatar
  Μιχαηλ 23/09/2015 13:05:52

  Ο Βοριδης είναι αρκετά καλός και σίγουρα θα συσπειρωσει αρκετά την δεξιά ψήφο, και ο αδωνις θα ήταν καλός αλλά τον προτιμώ σε θέση κατηχητη, πάντως θέλει αρκετή δουλειά το κόμμα, από ξεκαθαρισμα ιδεολογιας μέχρι να προσελκύσει νέους ανθρώπους, επιστήμονες, ακαδημαικους και να αποκτήσει ρίζες πάλι στις γειτονιές θέλει τρέξιμο,διότι καλές οι γραβάτες αλλά χρειάζονται και τα σηκωμενα μανίκια.

 16. airman avatar
  airman 23/09/2015 13:24:55

  Είναι αδήριτη ανάγκη να φυσίξει φρέσκος αέρας κι αυτό μόνο η ανάδειξη ενός αρχηγού με "καθαρό μητρώο" μπορεί να το σηματοδοτήσει. Ο Μεϊμαράκης μπορεί να παραμείνει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο επόμενος αρχηγός να ασχοληθεί απερίσπαστος μόνο με το κόμμα. Η Συγγρού έχει πολύ "μούχλα".

 17. θεσσαλος avatar
  θεσσαλος 23/09/2015 13:28:43

  μονο βοριδης και αδωνις αξιζουν..ολοι οι αλλοι ειναι παντελως ανυπαρκτοι..

  • Hunter avatar
   Hunter @ θεσσαλος 23/09/2015 16:10:23

   Μπράβο! Η κατρακύλα ξεκίνησε μετά το 2004 επί Καραμανλή, που είχε πέσει γραμμή να λένε όλοι οι βουλευτες ότι είμαστε ένα ΚΕΝΤΡΟδεξιό κόμμα, για να τραβήξουν κόσμο από το ΠΑΣΟΚ...

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ Hunter 24/09/2015 09:11:16

    Η κατρακύλα ξεκίνησε το 2004 που κυβέρνησε θες να πεις. Γιατί αλλιώς χωρίς τους ψήφους των κεντρώων ακόμα θα χάναμε από τον Σημίτη.

 18. Frippertronics avatar
  Frippertronics 23/09/2015 14:08:03

  Ο Κυριάκος έδωσε το παρόν και ο Τσίρπας τρίβει τα χέρια του... Αντε να δούμε που είναι ο πάτος.

 19. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 23/09/2015 17:18:25

  ΑΡΧΗΓΟΣ πρέπει να γίνει κάποιος που δεν θα ντρέπεται να λέει ότι είμαι ΔΕΞΙΟΣ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Φτάσαμε δυστυχώς στην Ελλάδα να λέμε είμαστε κεντρώοι και οι δεξιοί και οι αριστεροί λες και το δεξιός και φιλελεύθερος.....είναι ρετσινιά. Μίζερη παράταξη, ενοχικές αντιλήψεις και....μπούληδες των οικογενειών. Στις εκλογές ντρεπόμουν που έβλεπα τον...βαγγέλα να παρακαλάει το τσιπρανδρεάκι να πάνε λέει τη δευτέρα σε συνεννόηση για να σώσουν τη πατρίδα δήθεν....Ότι ισχύει στην προηγμένη Ευρώπη, γίνεται το αντίθετο στην Ελλάδα με τις ιδεολογικές προκαταλήψεις και τα ταμπού περί κέντρου, δεξιάς και αριστεράς. Και το άλλο το ωραίο να βλέπεις στα...panels των καναλιών να λένε τα λαμόγια της φραπεδοαριστεράς ότι η Ν.Δ. κυβερνούσε λέει 40 χρόνια και είναι το....παλαιό και δεν αντιδρούσε κανείς. Αλήθεια από το 81 και μετά του αρχιφαύλου σοσιαΛΗΣΤΗ πόσα χρόνια κυβέρνησε η Ν.Δ. Προσωπικά δεν θα ήθελα εκλογή αρχηγού μέσα στο 2015, γιατί θα είναι μια βεβιασμένη κίνηση, και καλό θα ήταν ένα συνέδριο με θέμα την ιδεολογική ταυτότητα της παράταξης. Καλό θα ήταν και ένα μεγάλο ξεσκατάρισμα από γόνους- μπούληδες και...επαγγελματίες πολιτικούς και μετά εκλογή αρχηγού από τη βάση με αυστηρά κριτήρια. Όσο για τα ονόματα που ακούγονται είναι επιεικώς....δευτεράντζες και θα κάνουμε τον....ψευτράκο πρωθυπουργό να βγαίνει για πλάκα άλλα 20 χρόνια σαν τον....αείμνηστο σοσιαΛΗΣΤΗ.

 20. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 23/09/2015 17:23:55

  Ο καλλίτερος τρόπος για να δυναμώσει η ΝΔ είναι να έρθει ένας τύπος με τη βοήθεια των φέουδων να γίνει υπερβολικά δημοφιλής στην κοινωνία και ύστερα να χρησιμοποιήσει το πολιτικό του κεφάλαιο για να κάνει εσωτερικές εκκαθαρίσεις αλα Στάλιν. Αυτός που έκανε ο Τσίπρας δηλαδή (όπου φέουδο βάλε συνιστώσες).

 21. Φρουρός avatar
  Φρουρός 23/09/2015 17:47:23

  Ακούσαμε και το αστείο από τον Μητσοτάκη, ότι θα εξαφανίσει ... τα φέουδα της ΝΔ!!!!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Φρουρός 23/09/2015 18:58:02

   Εννοείται! Θέλει να εξαφανίσει τους άλλους να μείνουν μόνοι τους!

 22. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 23/09/2015 18:01:21

  Μια παράταξη που ντρέπεται για την ταυτότητα την ιδεολογία και την ιστορια της δεν έχει δυνατότητα να ανατρέψει ούτε σε 100 χρόνια την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στη χώρα που ήδη μετράει 41χρόνια. Η μόνη λύση εκ των πραγματών είναι ο Μακη βορίδης με την επισήμανση ότι το περελθόν στην ΕΠΕΝ θα μας στοιχήσει και στα εσωκομματικά και αργότερα, ο Άδωνις εξαιρετικός επίσης αλλά έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και σε τμήμα της κοινής είναι αντιπαθής αδίκως αλλα έτσι είναι φιλοι. Πρέπει πάντως να ξέρουμε όλοι μας ότι η μάχη που επέρχαιται θα κάνει τον Νοέμβριο του 09' να μοιάζει περίπατο. Οι Βαρώνοι θα συσπειρωθούν όλοι ενταντίον του μόνου δεξιού υποψηφιου όπως και τα ΜΜΕ τα τσεκούρα θα μας κυνηγάνει μέρες συντροφοι οπότε καλό μας κουράγιο.

 23. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ εκ Τριπολιτσάς avatar
  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ εκ Τριπολιτσάς 23/09/2015 18:03:34

  Παρακαλω για την καλύτερη ενημέρωση να επισημάνουμε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να έχει αρχηγό εξωκοινοβουλευτικό όπως ο κ.Τατουλης και άλλοι αυτοδιοικητικοί γιατί ο Καλλικρατικός νόμος δεν επιτρέπει την υποψηφιότητα για βουλευτή κανενός εκλεγμένου έως και την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019 ακόμα και αν παραιτηθεί..Σκεφθείτε για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια να μην έχει αρχηγό στη Βουλή η ΝΔ; .Αρα μην ακούτε τις φωνές για υποψηφιότητα ΤΑΤΟΥΛΗ ,Μπακογιάννη,Τζιτζικωστα κ.α.

 24. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 23/09/2015 18:21:04

  σσσστ....οι Γκουρού σκέπτονται αυτή τη στιγμή.Ποίος θα είναι ο εκλεκτός....σιγά η ΝΔ ακόμα κοιμάται...

 25. NIKOS avatar
  NIKOS 23/09/2015 18:52:10

  Αρχικά πρέπει να πιεστεί να κατέβει ξανά υποψήφιος ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώτος αρχηγός που προήλθε γνήσια από την βάση της παράραξης με συντριπτικό ποσοστό που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν έλεγχανε απόλυτα το κόμμα και τις εφορευτικές επιτροπές οι γνωστοί, και ΜΟΝΟΙ παρείσακτοι στη ΝΔ που τους κουβαλάμε από το 1978, οι ίδιοι που του πριόνισαν την καρέκλα τόσα χρόνια και τον οδήγησαν στην παραίτηση με την ψευδή διαβεβαιώση και της δικής τους ταυτόχρονης αποχώρησης από την πολιτική. Οι ίδιοι που έσπευσαν να τον αποκαθηλωσουν από την Συγγρού. Στη περίπτσωση δε της μη αποδοχής από τον Σαμαρά, πρέπει να στηρίξουμε μαζικά τον Μακη Βορίδη δεν υπάρχει καλύτερος αυτή τη στιγμή μη ελεγχόμενος και Δεξιος. Υ.Γ. Το μόνο λάθος του Σαμαρά που σαν παράπονο διατυπώνω είναι ότι δεν ολοκλήρωσε την επανάσταση που συντέλεστηκε τον 2009 φέρνοντας στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ τον Κώστα Χατζή, σήμερα τα δεδομένα στη νεολαία θα ήταν διαφορετικά και δεν θα τον πότιζαν αχαριστία οι αποτυχημένοι Παπαμιμίκος και Ιωαννίδης

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ NIKOS 23/09/2015 19:25:42

   !!!!! Πραγματικά τί ἀπέγινε αὐτός ὁ θαυμάσιος νέος;; Ξέρω ἔφυγε πολύ πικραμένος...

 26. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 23/09/2015 19:21:48

  Καί ἐπειδή τά νταβατζοκάναλα ἀποκλείουν τήν ἐκ νέου ὑποψηφιότητα ΣΑΜΑΡΑ, ἄς τούς δώσωμε πόνο! ῾Υποψήφιος καί πάλι ΑΣ γιατί μόνον αὐτός πονᾶ συριζανελ καί σύστημα. ΤΕΡΜΑ οἱ πασαρέλες ὑποψηφίων. ΥΓ. Μπορεῖ ΚΚ νά ἵδρυσε ὁ θεῖος τήν ΕΡΕ, ἡ δική σου ὅμως ΝΔ μέ βλάχους, ἀντώναρους καί εὐριπείδη πού προωθεῖς δέν μᾶς ἐκφράζει. ῾Η βάση εἶναι πού ἔχει τόν τελευταῖο λόγο, ὄχι ἐσύ καί οἱ ἀντ᾿ αὐτοῦ σου.

  • Φρουρός avatar
   Φρουρός @ Φωτεινή 23/09/2015 21:56:37

   ++++++++++++

  • Unemployed avatar
   Unemployed @ Φωτεινή 25/09/2015 09:19:12

   Να ήταν μόνο αυτοί..

 27. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/09/2015 23:20:24

  Άσχετο λίγο με το θέμα αλλά δεν γράφεται πουθενά και εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Έκανε μια δήλωση ο κακλαμάνης σήμερα που είναι απίστευτη ,είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε υποψήφιο προέδρο να κατέβει επειδή είναι πολύ δεξιός και προέρχεται απο άλλο χώρο. Καταρχάς ας αφήσουμε για το ποιός είναι ο κακλαμάνης που κατέστρεψε το δήμο αθηναίων και επι υπουργείας του στο υγείας όλοι κλέβανε απο το κράτος, θυμάστε δαπάνες πρίν το μνημόνιο στο υπουργείο αυτό. Με συγχωρείτε ο λαός της ΝΔ έχει δικαίωμα να επιλέξει δημοκρατικά όποιον πρόεδρο θέλει ακόμα και αριστερό αν αυτό επιθυμεί ή όχι; Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος κάποιων απέναντι σε αυτό. Ας μετρηθούμε στην τελική και εγώ θα σεβαστώ απόλυτα το αποτέλεσμα. Άραγε θα πράξουν και αυτοί το αντίστοιχο ή θα δούμε πάλι σκηνικά "Δημοκρατικής συμμαχίας";

 28. chessman avatar
  chessman 24/09/2015 23:36:50

  Παρακολουθώ τη συζήτηση για τους "αρχηγούς" στη ΝΔ (ναι πάντα είχε περισσότερους από έναν !) και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής. Κατ' αρχάς ένα κόμμα ψηφίζεται κυρίως για το τι πρεσβεύει για το καλό της πατρίδας όσο και για την ατομική ευημερία (η σειρά κι η βαρύτητα ανάλογα με την παιδεία του καθένα). Όχι για τον εκάστοτε αρχηγό του. Αρχηγό αντί για κόμμα ψηφίζουν μόνο οι ... οπαδοί του Λεβέντη. Σίγουρα ο αρχηγός είναι που θα εμπνεύσει, θα συσπειρώσει γιατί όχι και να προσελκύσει τα πολύ ρηχά στρώματα του εκλογικού σώματος. Ποιοι ανήκουν λοιπόν σ' αυτά τα στρώματα ; Οι νέοι. Πώς θα έχεις ελπίδα να προσεγγίσεις τους σημερινούς αμόρφωτους επί το πλείστον νέους (δε μιλάμε για πτυχία, και λογής "χαρτιά", από τέτοια όσα θες) που στο άκουσμα των λέξεων "οικογενειοκρατία", "τζάκια", "βαρόνοι" παθαίνουν αιμολυτικό ίκτερο ; Με τον Κυριάκο, με τη Ντόρα, με τον Μπακογιάννη, τον Τατούλη ; Φανταστείτε για λίγο το Βορίδη ή τον "παρίσταμαι και χαιρετίζω" Αβραμόπουλο να προσπαθούν να "μιλήσουν" στους νέους από ένα μπαλκόνι. Δεν περιγράφω άλλο ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.