Γιατί δεν μετακομίζετε στο υπουργείο Γεωργίας, κ. Βενιζέλε;
06/07/2014 09:34
του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί δεν μετακομίζετε στο υπουργείο Γεωργίας, κ. Βενιζέλε;

Κάποιος πρέπει να του θυμίσει τα αυτονόητα και πως οφείλει να τηρεί μια πολύ συγκεκριμένη στάση, χωρίς να μεταβάλλει σταθερές δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική

Η Ελληνίδα της Κύπρου, κ. Ελένη Θεοχάρους, που την εβδομάδα που πέρασε, στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε στον Πρωθυπουργό το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και στηλίτευσε την αδράνεια τόσο της ΕΕ, όσο και του Ελλαδίτη Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν είναι τυχαία.

Αν θελήσετε να διαβάσετε το βιογραφικό της Κυπρίας ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ, φτιάξτε καφέ, γιατί θα σας πάρει πολύ ώρα. Από πολύτεκνη οικογένεια, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αποφοιτώντας με άριστα. Ειδικεύθηκε στην Γενική Χειρουργική στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή. Εξειδικεύθηκε στην Παιδοχειρουργική και στην Παιδοουρολογία στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Διδακτορικό με Άριστα, επίκουρη Καθηγήτρια της Παιδοχειρουργικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, επί δεκαετία Διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής – Παιδοουρολογικής κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα δίδασκε Παιδοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου.

Χειρούργησε χιλιάδες παιδιά.

Συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων Χειρουργικής και Παιδοχειρουργικής. Βραβευμένη δε ποιήτρια, με πέντε ποιητικές συλλογές στο ενεργητικό της.

Τι άλλο να πω; Πως το 1994 ίδρυσε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο Γερεβάν της Αρμενίας; Για τον ρόλο της στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, στα πλαίσια των οποίων πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ανθρωπιστικών αποστολών παρέχοντας υπηρεσίες υγείας; Το 1982 στην πολιορκημένη Βηρυτό, το 1993-1999 στην Αρμενία και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το 1995-96 στη Βοσνία, στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία μετά τα τραγικά γεγονότα του 1997, στο Κουρδιστάν το 1994-2000, στην Παλαιστίνη, στο Κοοσυφοπέδιο, στη Σερβία, μέχρι την μακρινή Αϊτή το 1996, σε ένα νοσοκομείο στη ζούγκλα του Leogane, χειρουργώντας, όπως παντού και πάντα πολλά παιδιά, χιλιάδες, σε όλο τον κόσμο. Από την Ευρώπη και την Μ. Ανατολή, ως την Κεντρική Ασία, την Σρι Λάνκα και την Νότιο Αμερική. Άνευ αμοιβής.

Κάτι έχει κάνει στη ζωή της, ε; Άμα μιλάει, ακούς, δεν της λες «κάτσε κάτω, ρε».

Πάνω όμως από όλα αυτά, εκτός από επιστήμονας, πανεπιστημιακός δάσκαλος, μάνα, εθελόντρια θεράπουσα του ανθρώπινου πόνου και ποιήτρια, η κ. Θεοχάρους είναι ένας ακάματος Στρατιώτης του Ελληνικού Τρόπου. Σκυταλοδρόμος του ανθρωποκεντρισμού του Ελληνικού Έθνους και των αξιών του, με συνεχή δράση και παρεμβάσεις για το βασικό πρόβλημα της Μικρής Ελλάδας του Νότου: το ζήτημα εισβολής και κατοχής από τον Αττίλα.

Αν έχει και ελλαδική υπηκοότητα, θα ήταν πολύ πιο άξια εκπρόσωπος για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας από τους διάφορους χλωμούς και γκρίζους «καλαμαράδες» που ακούγονται.

Η κ. Θεοχάρους λοιπόν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ, η Άγκυρα κατέθεσε έγγραφο, στο οποίο οι Τούρκοι, με την γνωστή θρασύτητα, χαρακτηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα μέλος της ΕΕ, ως εκλιπούσα ! Δηλαδή … μακαρίτισσα. Πάγιος στόχος τους η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ρώτησε, λοιπόν, να μάθει την απάντηση της ΕΕ και της Ελληνικής Προεδρίας και φυσικά, πως απάντησε αυτός που παρέλαβε το μπουγιουρντί των ισλαμοφασιστών της Άγκυρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επεσήμανε επίσης πως η Άγκυρα δίνει βίζα στους κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο εφόσον δεχτούν εγγράφως τον όρο «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου». Κλασσική τουρκική ιταμή στάση και στις λεπτομέρειες.

Η κ. Θεοχάρους κατέληξε λέγοντας με ειλικρίνεια: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».

Η αλήθεια, λεγόμενη μάλιστα δημόσια, είναι πάντα εθνικά επωφελής. Δεν θέλω δε να θυμίσω επί ποιάς εποχής αναγκάζονταν κύπριοι αξιωματούχοι να καταγγέλουν πράξεις ή παραλείψεις ελλαδιτών αξιωματούχων.

Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι Υπουργός Εξωτερικών του εαυτού του, δεν εκπροσωπεί την πάρτη του, ούτε το κόμμα του, στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας κι όταν συναλλάσσεται με ξένους ως ΥΠΕΞ. Εκπροσωπεί την χώρα, η οποία έχει ανειλημμένες ηθικές και νομικές υποχρεώσεις και προς κάποιους Έλληνες εκτός ελλαδικού κράτους και σταθερές στην εξωτερική πολιτική της. Υπάρχουν πράγματα που κανείς διατελέσας ΥΠΕΞ δεν άφησε να πέσουν κάτω.

Ως άτομο, ως πρόεδρος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, μπορεί να έχει όποιες απόψεις θέλει, να ανέχεται και να καταπίνει ό,τι του κάνει κέφι. Μπορεί να καταχωνιάζει και χαρτιά του πάλαι ποτέ Κινήματος, να μην απαντάει και να σφυρίζει κλέφτικα.

Η χώρα όμως δεν είναι το σπίτι του ή το κόμμα του και σίγουρα δεν είναι τσιφλίκι του. Εδώ, και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το κρισιμότερο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και του εθνικού συμφέροντος, κάποιος πρέπει να του θυμίσει τα αυτονόητα και πως οφείλει να τηρεί μια πολύ συγκεκριμένη στάση, χωρίς να μεταβάλλει σταθερές δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική.

Αν δεν το έλαβε ή αν το έλαβε κι έχει απαντήσει και δη όπως πρέπει στο προκλητικό έγγραφο και την ιταμή στάση της Άγκυρας και τον αδικούμε κι η κ. Θεοχάρους κι εγώ, θα απολογηθώ δημοσίως. Αν όχι, πρέπει να απολογηθεί εκείνος και παραιτούμενος να παραδώσει το ΥΠΕΞ σε κάποιον άλλο λιγότερο ξεχασιάρη και με πιο γρήγορα εθνικά ανακλαστικά. Ας πάει στο Γεωργίας, βρε αδερφέ. Εκεί δεν θα του στέλνουν ενοχλητικά ραβασάκια τα μεμέτια…

(Δημοσιεύεται στην Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 06/07/2014 10:37:19

  Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ο Βενιζέλος δεν θα ήταν τόσο μεγάλο το κακό, με την έννοια ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί ή να υπάρξει μια αντίδραση από κάπου αλλού π.χ την κυβερνητική εκπρόσωπο, το άμυνας κλπ. Το κακό είναι ότι αυτή η στάση αντανακλά την θέση και τις απόψεις όλης της κυβέρνησης η οποία έχει επιλέξει μια εντελώς παθητική, φοβική θα έλεγα, στάση απέναντι στις προκλήσεις της απέναντι πλευράς. Οι καθημερινές προκλήσεις από αέρος και θαλάσσης, που έφτασαν μέχρι ναυτικό αποκλεισμό της Αττικής, η παρεμπόδιση των νοικιασμένων από την Ελληνική κυβέρνηση ερευνητικών σκαφών νότια της Κρήτης και της Καρπάθου, οι ανακοινώσεις τους για έρευνες σε χωρικά μας ύδατα, η δράση του προξενείου στην Κομοτηνή και η αδιαφορία στην αντιμετώπισή της, τα είπε ο Άγιος Σιατίστης, δεν απαντώνται ουσιαστικά και όσο δυναμικά θα έπρεπε. Δυστυχώς έχουν επικρατήσει οι απόψεις των νεοφιλελευθερων γιάπηδων διεθνιστών, εραστών της αγοράς, οι οποίοι αδιαφορούν για κάθε τι εθνικό και τοποθετούν την εθνική μας αξιοπρέπεια και ύπαρξη στη λογική των ισολογισμών. Φτάσαμε στο σημείο να παραγγείλουμε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης για την ακτοφυλακή μας άοπλο, παγκόσμια πρωτοτυπία, γιατί κοστίζει ο οπλισμός. Λεπτομέρεια θα πει κανείς αλλά ενδεικτική της ως άνω λογικής. Οι ¨Ελληνες βέβαια πάντα φτωχοί ήταν αλλά και υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Η φωνή σου αγαπητέ Φαήλο είναι από τις ελάχιστες στην παράταξη που παραμένουν εθνικά δυνατές και αυτό δίνει ελπίδα. Πρόσθεσε και τις φωνές όσων δεν είμαστε πλέον ενεργά στα πράγματα αλλά ανησυχούμε το ίδιο και απεύθυνέ τες όσο ψηλότερα πρέπει μπας και εισακουστούν.

 2. skouras avatar
  skouras 06/07/2014 10:40:52

  Μπράβο ρε μάγκα Φαήλο .Μπράβο .

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/07/2014 11:07:40

  Σωστός και εσύ και η Ελληνοκύπρια-Ελλαδίτισσα. Εκείνος ο Βενιζέλος που σε όλα τα θέματα είναι λαλίστατος, στο συγκεκριμένο δεν έχει να πει κάτι; Τέτοια ξεφτίλα πια;

 4. Vesper avatar
  Vesper 06/07/2014 11:32:59

  Φαήλο συγχαρητήρια. Τα επισήμανες όλα και εύστοχα. Από την πλευρά μου θέλω να επισημάνω, μόνον, το εξής: Αντί για εσένα, έχουμε ευρωβουλευτή τον Θ. Ζαγοράκη, που εν προκειμένω, ακούγοντας για Τουρκία, το πολύ να πάει ο νους του μέχρι τη Φενέρμαπχτσε και τη Γαλατά Σαράι (άσε που για να σκεφτεί ακόμη κι αυτό, θα τηλεφωνήσει πρώτα στον Ιβάν Σαββίδη). Έχουμε επίσης ευρωβουλευτή και τη Μ. Σπυράκη, παλιά συντρόφισσα του Βαγγέλη Βενιζέλου, μακράν την πρώτη εκ των ευρωβουλευτών της ΝΔ που έσπευσε να αγοράσει σπίτι στις Βρυξέλλες, πριν συμπληρωθεί καν ένας μήνας παρουσίας εκεί. Είναι η ίδια που είχε σπεύσει να λαικίσει δηλώνοντας ότι τάχα δεν θα "ανοίξει" βέλγικο τραπεζικό λογαριασμό και τώρα έχει δύο !!!
  Δεν με νοιάζει αν πρέπει να τους χαιρόμαστε ή όχι τέτοιους ευρωβουλευτές (συγκρίνοντάς τους και με τη Θεοχάρους).
  Εσένα Φαήλο θέλω να χαιρόμαστε και να συνεχίσεις να μας κάνεις να πιστεύουμε, ότι υπάρχουν έστω και ελάχιστοι όπως εσύ για τους οποίους αξίζει τον κόπο να ελπίζουμε. Τους υπόλοιπους απλώς θα τους "λουστούμε"...

  • Fotini avatar
   Fotini @ Vesper 07/07/2014 12:17:28

   Γιά χατῆρι του καί τά πατριωτικά αἰσθήματα τοῦ Φαήλου ΜΑΣ, στηρίζομε ἀκόμα τήν ΝΔ. ῎Αν λείψουν τέτοιες φωνές, χαθήκαμε στά χέρια ἀπάτριδων. . .

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ Fotini 07/07/2014 12:24:31

    Ναι, αλλά η ΝΔ δεν φαίνεται να στηρίζει τον Φαήλο και προτίμησε αντ' αυτού την ΔΟΛια Σπυράκη. Αξίζει να την στηρίζουμε ακόμη;

    • Fotini avatar
     Fotini @ Επισκέπτης 07/07/2014 19:40:16

     Dum spiro spero! ᾿Εφ ὅσον βρίσκεται στήν ΝΔ, ναί. ῎Αν φύγει, τότε θά πράξωμε ἀναλόγως. ᾿Εξ ἄλλου, ὑπάρχουν δύο ἀκόμα στήν ΝΔ πού πιστεύω καί ἐκτιμῶ. . .καί παρακολουθῶ κινήσεις τους. . .

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 06/07/2014 12:19:57

  μπράβο κ. Κρανιδιώτη.

 6. Μίλτος Π. Χρυσομάλλης avatar
  Μίλτος Π. Χρυσομάλλης 06/07/2014 12:27:37

  Διαφωνώ με τον τίτλο Φαήλε. Το θεωρώ σημαντικό το Υπουργείο Γεωργίας για πολλούς λόγους. Υπάρχουν άλλα πιο ανώδυνα αν και το καλύτερο θα ήταν Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου..

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/07/2014 13:25:32

  Συμφωνώ κι απολογούμαι. Υπουργός Επικρατείας, ώστε να κρατάει τις συνομιλίες με τον εαυτό του και να υποχωρεί ο Βαγγέλης σε ό,τι ζητάει ο Βενιζέλος...

 8. MCA avatar
  MCA 06/07/2014 13:28:43

  Το χειρότερο από όλα ήταν το διάβημα προς την Κυπριακή κυβέρνηση καθώς και το περιεχόμενο του. Θα μπορούσε απλά να βγάλει μια ανακοίνωση στο τύπο σε έντονο ύφος, αφού αισθάνθηκε θιγμένος από τα λόγια της συμπατριώτισσας μας. Είμαστε ένα έθνος αλλά μάλλον ο κ. Βενιζέλος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό.

 9. airman avatar
  airman 06/07/2014 14:12:08

  Ο Βενιζέλος είναι απορροφημένος στους σχεδιασμούς του για την επόμενη μέρα στην επόμενη (συγ)κυβέρνηση. Να ζητήσει να είναι Πρωθυπουργός; Να παραμείνει ως Αντιπρόεδρος αλλά με την αρμοδιότητα του "εκτελεστικού"; (δηλαδή όπως περίπου σήμερα αλλά στο πιο επίσημο) Να ζητήσει τις μισές ή περισσότερες από τις μισές θέσεις στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης; Μήπως να αυτοανακηρυχθεί Πρωθυπουργός, όπως είχε σπεύσει να κάνει αντίστοιχα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 (περίπτωση Ρέλου), όταν έχασε τελικά από το Γιωργάκη; Που να πατήσεις και από που να κρατηθείς σ' αυτή την κυβερνητική συγκυρία!

 10. Κωστας απο Σερρες avatar
  Κωστας απο Σερρες 06/07/2014 15:24:14

  Κύριε Κρανιδιώτη, γιατί εξοργίζεστε; δεν τον ξέρατε; όταν δεν θα έχει μείνει τίποτε στην δύσμοιρη πατρίδα μας, θα είναι αργά,μα πάρα πολύ αργά. Τα μεμέτια κοντεύουν να φτάσουν στο Ιόνιο και η κοινοβουλευτική σας εκπρόσωπος μας είπε κάτι που δεν το ξέραμε: φυσικά άλλα λέγαμε όταν ήμασταν αντιπολίτευση και άλλα κάνουμε σαν κυβέρνηση. Λυπάμαι ειλικρινά κύριε Κρανιδιώτη, είχα δημιουργήσει άλλη εντύπωση για το προσωπό σας. Όσο για τον συνέταιρό σας να τον χαίρεστε, εμείς δυστυχώς, αναγκαστικά τον ανεχόμαστε.

  • Κωστας απο Σερρες avatar
   Κωστας απο Σερρες @ Κωστας απο Σερρες 07/07/2014 01:43:30

   Δεν μέμφομαι το άρθρο, αλλά τις συνεχείς διαπιστώσεις οι οποίες πέρα από μία μια κριτική, όσο και αυστηρή είναι αυτή στην συγκυβέρνηση, δεν προσφέρει τίποτε παρά μονάχα εντυπώσεις και δεν ξέρω για ποιούς.

 11. Παναγιώτης Ν. avatar
  Παναγιώτης Ν. 06/07/2014 16:35:06

  Υπουργός Μπουρδολογίας, να θυμηθούμε και την καταπληκτική Μαλβίνα!!!!

 12. Vesper avatar
  Vesper 06/07/2014 17:03:39

  Αγαπητέ Κώστα από τις Σέρρες, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς από όσα έγραψε ο Φ. Κρανιδιώτης, σας έκανε να αλλάξετε εντύπωση γι αυτόν και ποιο σημείο συγκεκριμένα από το άρθρο σας δημιουργεί αυτές τις εντυπώσεις; Στο πλαίσιο της κουβέντας που κάνουμε πάντα, όλοι μας...

 13. Βασιλική Κ. Σ. avatar
  Βασιλική Κ. Σ. 06/07/2014 19:01:54

  πάντως σε μια επικείμενη συγκυβέρνηση σύριζα - νέας δημοκρατίας θεωρώ πως η Κύπρος θα αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο σεβασμό. Εύγε Φαήλο που δεν το άφησες έτσι. Δεν πάει άλλο η κυβερνησιμότητα του πασοκ. Δεν πάει. πρέπει επιτέλους να εξαφανισθεί για μια δεκαετία τουλάχιστον από τις κυβερνητικές θέσεις.

 14. GeorgeK avatar
  GeorgeK 06/07/2014 20:10:36

  Μπράβο Φαήλο! Όσο για τον Βενιζέλο, μόνο που έστειλε ρηματική ανακοίνωση στην Κύπρο, φάνηκε (για ακόμα μία φορά) το ποιόν του...Άραγε έστειλε καμοία ρηματική στο Τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών για τις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου?

 15. Vesper avatar
  Vesper 06/07/2014 23:16:21

  Έχουμε εξελίξεις: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση-την παύση Βενιζέλου ζητά η Θεοχάρους, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νικ. Αναστασιάδης (στο οποίο ανήκει η κύπρια ευρωβουλευτής) την άδειασε με δηλώσεις του).
  Σχετικά στο λινκ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231332714
  Και βέβαια, εάν μετά από αυτό, δείτε τη Θεοχάρους μέχρι και να αποχαιρετά το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, μην εκπλαγείτε καθόλου.

 16. next avatar
  next 07/07/2014 08:21:24

  Εύγε, κύριε Κρανιδιώτη. Οσο για τους ευρωβουλευτές που βρίσκονται αντι για εσάς στην Ευρωβουλή, ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους: να αγοράζουν σπίτια, όπως η Σπυράκη ή να χρηματοδοτούν τις εκτρωματικές πλαστικές των συζύγων τους, όπως ο Ζαγοράκης.

  • Κυνας avatar
   Κυνας @ next 07/07/2014 09:59:53

   Μην παραπονιεσε καποιοι τους εστειλαν εκει με την ψηφο τους για "το καλο της χωρας", δεν ειναι οτι δεν υπηρχαν αλλες επιλογες. Τοσα κομματα, τοσοι υποψηφιοι αλλα μερικοι βλεπουν μονο κομματικα και μονοχρωματικα. Κανεις δεν ειπε οτι η δημοκρατια ειναι ενα τελειο πολιτευμα Μια δημοκρατια ειναι μονο τοσο δυνατη οσο ειναι η αντιληψη των ανθρωπων που ψηφιζουν εντος αυτης.

 17. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:45:02

  ΟΧΙ! να ξεκουμπιστεί το αρχιδιεφθαρμένο λογοδιαρροϊκό παράσιτο. δεν φτάνει που τα ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ, μαζί και την έρμη την γεωργία;

 18. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 07/07/2014 21:24:44

  Φαήλο, Συγχαρητήρια. Ότι γράφεις ακουμπάει τις ευαισθησίες μας. Θέλω όμως, με την ευκαιρία που μου δίνει το antinews, να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την κα Θεοχάρους. «Κυρία Θεοχάρους, Σας ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη για την αντεθνική, αντιπατριωτική και ανθελληνική συμπεριφορά του έλληνα ΥΠΕΞ. Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι μας εκπροσωπεί. Μια διαβολική και ατυχής για την Ελλάδα συγκυρία τον έφερε εκεί που είναι. Σας πληροφορώ, αν δεν το ξέρετε ήδη, ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ, είναι από τα πιο μισητά πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Με βαρύ ποινικό μητρώο (λίστα Λανγκαρτ, υποβρύχια κλπ.), έχει γλυτώσει την φυλακή με πολιτικά τεχνάσματα (κλείσιμο βουλής) και με νόμους περί ευθύνης υπουργών (που ο ίδιος κατασκεύασε). Κυρία Θεοχάρους, Σας ζητάμε ένα μεγάλο συγνώμη και σας ζητάμε επίσης να συνεχίσετε τον αγώνα σας. Οι Έλληνες, και οι Ελλαδίτες είναι στο πλευρό σας».

 19. Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ avatar
  Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ 09/07/2014 16:43:56

  κ. Κρανιδιώτη αν ήταν μονο ο Βενιζέλος ας πάει στα κομμάτια(που λέιει ο λόγος δηλαδή γιατί δεν χωνεύεται με τίποτα η ρηματική διακοίνωση). Απλά η στάση Βενιζέλου και ως προς το χαρτί που του έδωσε η Τουρκια ως ΥΠΕΞ της προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ αλλά και η αντίδραση του στην ερώτηση της Ελένης μας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο αντανακλά την όλη στάση της Ελλαδικής Ελίτ απέναντι στο ''Πρόβλημα Κύπρος΄΄ Εναγωνίως αναζητούν εύσχημο τρόπο και εν ανα΄γκη και άσχημο δεν τους χαλά πλέον από ότι φαίνεται να ξεφορτωθούν την Κύπρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αποτελούμε πρόβλημα για την Ελλαδική ελίτ, γιατί τους βάζουμε δύσκολα. Με τα αεροπλάνα που πηγαινοέρχονται στο Αιγαίο, τα πλοία που σουλατ΄σάρουν και πάνε στο Τουρκολίμανο για καφέ, κάπως τα βολεύουν. Κάτι τα ΜΜΕ με την μούγκα τους, κατί η σιωπή των αμνών τα φέρνουν βόλτα και ας ευχηθούμε ότι δεν θα ασκάσει το κανόνι κάποια στιγμή. Με την Κύπρο βλέπετε λίγο δύσκολα. Την έχουν θάψει στα ΜΜΕ πχ είναι πιο ενδιαφέρον για τους Ελλαδίτες αδελφούς το πως τα βγάζουν πέρα οι Πορτογάλλοι και οι Ισπανοί με το μνημόνιο, αλλά δεν τους αφορά το πως περνούν οι Κύπριοι με το μνημόνιο(διερώτομαι κιόλας πόσοι Ελλαδίτες γνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι σε μνημόνιο. Το λέω μιας και στην Κύπρο υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός Ελλαδιτών αδελφών που ζουν και εργάζονται εδώ. Για να πάρετε δε και μια ιδέα γιατί λέωότι όλο αυτό δεν είναικεραυνός εν αιθρία ρωτήστε στο ΥΠΕΞ πως χαρακτηρίζονατι οι Κύπριοι. Κάθεστε; ''Αλλογενείς αλλοδαποί''. Τώρα τι στην ευχή σημαίναι αυτό ας μου εξηγήσει κάποιος για να ξέρω ρε παιδια. Εγώ Έλληνας λέωότι είμαι, Κυπρορωμιό με προσφωνεί ο Ερντογάν(μπορώ να το καταλάβω) αλλά η Ελλάδα να με αρνείται και να με χαρακτηρίζει αλλογενή αλλοδαπό ε αυτό δεν το καταλαβαίνω(απλά μπέστε στην ιστοσελίδα Υπουργείου παιδείας και δέστε στο θέμα εξετάσεις πως αποκαλεί τα παιδιά που δινουν εξετάσεις για τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Επομένως κ. Κρανιδιώτη ας πάει και στο Ναυτιλίας ο Βενιζέλος. Το θέμα είναι να αλλάξει η στάση της Ελλαδικής ελίτ απέναντι στην Κύπρο, στάση επιτήδειου ουδέτερου γαια να μην πως τίποτα χειρότερο

 20. vardarskian avatar
  vardarskian 10/07/2014 23:35:16

  μήπως κ. Κρανιδιώτη να αρπάξουμε με το ζόρι την κ. Θεοχάρους μεταγραφή εδώ και μαζί της καμια Χαρά Νικοπούλου, την κυρία Σαμπιχάι (αν δεν απατώμαι) που "έθαψε" ο ΣΥΡΙΖΑ και πέντε έξι ακόμη αξιόλογους ανθρώπους να κάνετε αυτόν τον περιβόητο πατριωτικό πόλο για τον οποίο διψάμε τόσος κόσμος στη χώρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.