Γιατί Τζιτζικώστα
03/10/2015 12:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιατί Τζιτζικώστα

Ποιος άλλος υπηρετεί τη λαϊκή εντολή για ανανέωση;

Μετά από την τραυματική εμπειρία της υπόθεσης των υποψηφιοτήτων η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στην τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας η οποία μπορεί να σημάνει το τέλος μιας εποχής. Μπορεί όμως να σημάνει και τη συνέχιση της ίδιας εικόνας που με γεωμετρική ακρίβεια θα οδηγήσει στην… πασοκοποίηση της κεντροδεξιάς παράτασης.

Αν δεν αλλάξουν όλα τώρα, αν δεν γίνουν προσπάθειες για την πλήρη ανατροπή των όσων έχουν «βαρύνει» τη ΝΔ, γενικώς αν δεν πάει το κόμμα στη χωματερή και δεν γεννηθεί άλλο, τότε δεν υπάρχει καμιά τύχη.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία αυτή την περίοδο για την μεγάλη ανατροπή που πρέπει να γίνει στο χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τη νίκη στις εκλογές είναι ισχυρός και θεωρητικά έχει 4 χρόνια για να κυβερνήσει. Χωρίς να αποκλείεται τους επόμενους μήνες να ξαναζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να… εφαρμόσει το μνημόνιο. Όμως, θεωρητικά η ΝΔ έχει μπροστά της χρόνο για να κάνει τη μεγάλη ανανέωση και να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να ηγηθεί μιας νέας πορείας για τη χώρα.

Πλέον οι υποψήφιοι είναι συγκεκριμένοι κι ευτυχώς το τσίρκο των 20 δελφίνων που ήθελαν να διεκδικήσουν την αρχηγία αποφεύχθηκε. Ευτυχώς η πασαρέλα έμεινε στην αρχή και κάποιοι κατάλαβαν αυτογελιοποιούνται και γελοιοποιούν και το κόμμα με το να εμφανίζονται ως υποψήφιοι για την καρέκλα που κάποτε κάθισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην 41χρονη πορεία της η ΝΔ, πλην της εξαίρεσης της περιόδου Σαμαρά, δηλαδή 2009-2014, το χαρακτηριστικό που την σημάδεψε ήταν η οικογενειοκρατία, τα φέουδα, οι διορισμένοι αρχηγοί. Το στοίχημα των νέων εκλογών είναι αν η προεδρία Σαμαρά ήταν μια παρένθεση, μια όαση στην έρημο ενός κόμματος που σιγά – σιγά φθίνει και αν δεν αλλάξει θα εξαφανιστεί.

Στην κούρσα διαδοχής ουσιαστικά τρεις είναι οι υποψήφιοι και οι δύο από αυτούς θα παλέψουν για τη θέση του προέδρου. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά των τριών και γιατί τελικά αυτός που υπερτερεί είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παρ’ ότι δεν είναι γνώριμη φιγούρα στο Πανελλήνιο. Ίσως και γι’ αυτό να είναι φαβορί.

Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε τη μεγάλη αλήθεια για τον Β. Μεϊμαράκη. Δεν μπορεί να είναι αρχηγός ο Βαγγέλας όταν πριν από 15 ημέρες έχασε με 7,5 μονάδες διαφορά. Ζήσαμε την στρατηγική που ακολούθησε, τον είδαμε στην προεκλογική περίοδο, είδαμε τα αποτελέσματα που έφερε, του είπαμε μπράβο γιατί αν και μεταβατικός έδωσε προσωπική μάχη για την παράταξη αλλά ως εδώ.

Δεν μπορεί ο Βαγγέλας να είναι κάτι παραπάνω από την «ψυχή» της ΝΔ καθότι την υπηρετεί τόσα χρόνια. Να είναι ο Νέστορας της παράταξης, να παρεμβαίνει για να διατηρεί την ενότητα στο κόμμα να το καταλάβουμε. Αλλά γιατί αρχηγός. Εντάξει είναι ωραίος, μάγκας, καλαμπουρτζής, λαϊκό παιδί που δε μασάει, μας κάνει να γελάμε με τα αστειάκια του, είναι στρατιώτης του κόμματος αλλά πώς να το κάνουμε; Δεν είναι στρατηλάτης και η ΝΔ τώρα θέλει ένα νέο αρχηγό όχι έναν… μεταβατικό. Διότι κακά τα ψέματα. Ακόμη κι αν κερδίσει ο Βαγγέλας πάλι ως μεταβατικός θα περνά στον κόσμο. Θα λένε όλοι ότι τον έβαλε ο Κ. Καραμανλής να τραβήξει το κάρο μέχρι αυτός να ξεκουνηθεί από τη Ραφήνα ή μέχρι ο άλλος Καραμανλής να ωριμάσει. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή.

Παράλληλα, ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να είναι αρχηγός καθότι εμφανίζεται ως δημιούργημα ενός κομματικού μαγειρείου που έχει στηθεί στα υπόγεια της Συγγρού. Μια σειρά από δεινόσαυροί της ΝΔ τον θέλουν, τον μακιγιάρουν, του φτιάχνουν το προφίλ και τον ρίχνουν στην αρένα. Αμ ο κόσμος δε θέλει τέτοιους. Ο λαός της ΝΔ δε θέλει μια επιλογή από την επετηρίδα της ΝΔ αλλά θέλει ανατροπή των ισορροπιών Άλλο κόμμα θέλει με λίγα λόγια κι όχι ένα Μεϊμαράκη με μπαλώματα.

Ως εκ τούτου Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας είναι και το δηλώνουν αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν το κόμμα και να χτίσουν ένα άλλο.

Ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» λέει ότι η ΝΔ δεν θέλει μακιγιάζ αλλά ξαναχτίσιμο και θέλει να φέρει τον φιλελεύθερο πραγματισμό. Μπράβο του που το σκέφτηκε αλλά μπορεί και να το υλοποιήσει; Μπορεί ο κατά τα άλλα συμπαθής γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη να ενώσει, να συνθέσει, να ανανεώσει και να οδηγήσει μπροστά το κόμμα; Γιατί μπορεί να είναι μόλις 47 ετών αλλά ο κόσμος τον έχει ταυτίσει με τις φαμίλιες στη ΝΔ, με τα μνημόνια που κατέστρεψαν τους νοικοκυραίους, με το προηγούμενο παλαιό διαπλεκόμενο σύστημα. Ο Κυριάκος δεν μπορεί να γίνει αρχηγός γιατί απλά δεν μπορεί να ενώσει. Είναι σίγουρο ότι μόλις εκλεγεί θα φαγωθεί με τους πιο… δεξιούς ή με τους Καραμανλικούς. Τότε για ποια ενότητα της παράταξης μιλάμε;

Επίσης, είναι γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα. Λίγο δεξιός, πολύ περισσότερο κεντρώος, φλερτάρει πιο πολύ με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ παρά με τη λαϊκή δεξιά. Προσέξτε, όχι με τη λαϊκίστικη δεξιά αλλά με τη λαϊκή. Αυτή που υπηρετεί το λαό, που κάνει ρυθμίσεις βελτίωσης του βιοτικού του επιπέδου, που δημιουργεί θέσεις δουλειάς, που προστατεύει τη σύνταξη και τα πραγματικά επιδόματα. Και που δεν είναι υπηρέτης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η πολύ… συναίνεση τον έχει φάει τον Κυριάκο και σίγουρα του αφαιρεί πόντους από τη μάχη που θα δοθεί. Γιατί ο κόσμος τώρα δεν μπορεί να εκλαμβάνεται το πολιτικό προσωπικό ως ίδιο. Δεν πρέπει να είναι όλοι ίδιοι επειδή ψηφίστηκε το μνημόνιο από όλους. Χρειάζεται σκληρή αντιπολίτευση και ο Μητσοτάκης δεν μπορεί γιατί μοιάζει περισσότερο στον… Τσίπρα παρά στον… πατέρα του.

Για να μην πούμε για το επώνυμο που από μόνο του, όσο κι αν το αποκηρύξεις, δε φεύγει από πάνω σου. Για ρώτα Κυριάκο την αδερφή σου τι έπαθε το 2009 επειδή ήταν η κόρη του Μητσοτάκη. Όσο κι αν στήθηκε μια κόντρα με τη Ντόρα για να φανεί ο Κυριάκος αυτόφωτος, η ουσία είναι ότι τέτοιες οικογένειες δεν διασπώνται ποτέ και δεν χωρίζουν ποτέ. Κόλπο είναι και ο κόσμος δε μασάει.

Αυτό που μένει ως τρίτη επιλογή είναι ο Τζιτζικώστας. Δεν τον ξέρουμε και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν είναι ηγέτης κι αν μπορεί να οδηγήσει μπροστά τη ΝΔ. Όμως, ποιος ήξερε τον Τσίπρα; Κανείς και τώρα φωτογραφίζεται με τον Ομπάμα. Ποιος πίστευε για τις πολιτικές του ικανότητες; Κανείς και τώρα τους έχει πάρει όλων τα βρακιά. Ο Τσίπρας κέρδισε τον κόσμο γιατί είναι νέος και άφθαρτος. Τι καλύτερη συνταγή για πρωθυπουργό;

Ο Τζιτζικώστας αποκτά προβάδισμα επειδή καταρχάς οι δύο άλλοι έχουν σοβαρά μειονεκτήματα που αναλύσαμε πιο πάνω.

Αλλά κι επειδή υπηρετεί τη λαϊκή εντολή για ανανέωση. Για άφθαρτους, πετυχημένους και μορφωμένους ανθρώπους που είναι χορτασμένοι και δεν έχουν λόγο να… χορτάσουν με άλλους τρόπους.

Έχει επίσης ένα ακόμη ατού. Ότι μπορεί να προκαλέσει αιφνιδιασμό, να κάνει την έκπληξη. Όταν πήρε 71% κόντρα στην επίσημη γραμμή της ΝΔ το έκανε όχι μόνο γιατί, όπως ομολογείται, έχει κάνει έργο στην περιφέρειά του. Αλλά γιατί ο κόσμος που ψηφίζει δεν θέλει κομματικούς εκλεκτούς. Αντιδρά στις εντολές που του δίνουν τα κομματικά όργανα. Και τώρα η οικογένεια Καραμανλή έδωσε εντολή στον Τζιτζικώστα να μην κατέβει, και τώρα είναι έξαλλοι μαζί του, όπως φημολογείται. Αυτό όμως είναι πλεονέκτημα κι όχι βαρίδι.

Τι πρέπει να κάνει αν εκλεγεί; Να συνθέσει τις αντίθετες απόψεις στη ΝΔ, να εμπνεύσει τον μέσο νεοδημοκράτη. Πώς θα το κάνει αυτό; Μόνο με ένα νέο κόμμα που θα διατηρήσει τις βασικές αρχές της κεντροδεξιάς και θα φέρει αέρα ανανέωσης. Μπορεί και να μην το καταφέρει, όμως, από την ακινησία είναι πολύ καλύτερη η… φουρτούνα. Τα στάσιμα νερά, ο βάλτος στην πολιτική είναι συνταγή καταστροφής.

Για τον τέταρτο υποψήφιο, που μπήκε στο και πέντε στις εκλογές δε λέμε πολλά. Τα έχουμε αναλύσει για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο και μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι που έστησε με την κατάθεση των υπογραφών εκπρόθεσμα ώστε να τον αποκλείσουν για τυπικούς λόγους, να προκληθεί σάλος και να τον επαναφέρουν για να μην κλαίει κι αυτός και η μπουμπούκα, δείχνει ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει… επικοινωνιολόγος ή πρόεδρος στο… twitter παρά αρχηγός στη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 03/10/2015 13:09:39

  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αντικειμενικά σε σύγκριση με τους άλλους, είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα που απαιτούνται για να γίνει επιτέλους η μεγάλη αλλαγή. Η νίκη του θα δώσει αυτό που περιμέναμε όλοι εδώ και χρόνια. Το οριστικό ΤΕΛΟΣ στο αμαρτωλό χτές. Τέλος στα τζάκια. Τέλος στους "κληρονόμους" κηδεμόνες. Τέλος στον διχασμό και στα παραμάγαζα. Ελπίζω να κερδίσει και κυρίως ελπίζω να καταφέρει να κάνει την κεντροδεξιά παράταξη ξανά μεγάλη.

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/10/2015 14:13:09

  Ο Γεωργιάδης είπε πως τη τελευταία υπογραφή τη πήρε 6 παρά γι αυτό άργησε.Αυτό που έγινε στημένο ή όχι θα μετρήσει υπέρ του.Κατά τα άλλα ο Τζιτζικώστας φαίνεται η καλύτερη επιλογή γιατί είναι νέος,δε προέρχεται από τζάκι που βγάζει μάτι και είναι συμπαθής.Όμως τον άκουσα να μιλάει και μιμείται το τρόπο ομιλίας του Κώστα Καραμανλή.Έχουμε τον Τσιπραντρέα θα έχουμε και τον..Τζιτζικώστα.Τέλος πάντων άφου η ΝΔ δεν έχει να προτάξει κάτι καλύτερο.Και πάλι καλά να λέμε που υπάρχει και αυτός.

 3. αποδεξια avatar
  αποδεξια 03/10/2015 14:14:43

  Έλεος , με την δήθεν ηγετική μορφή του χαζοχαρούμενου συριζαίου. Απλά εκμεταλεύτηκε την φθορά των προηγούμενων που ήταν αναπόφευκτη, φούσκωσε τα μυαλά των αδιάφορων νεοελλήνων με ψέμματα και νάτος στην εξουσία , με την μέγάλη νίκη στο 36% του 56% των ψηφοφόρων (περίπου 22%).Τώρα μάλιστα κάνει και τον σκληρό,αφού τον ψήφισαν 3 φορές σε 6 μήνες . Από τον Τσάβες στον Ομπάμα.

 4. PKONT67 avatar
  PKONT67 03/10/2015 14:49:04


  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΑΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΔ
  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ
  ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ
  ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ
  ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ?
  ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ?
  ΟΧΙ
  ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ?

 5. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 03/10/2015 14:50:55

  Δεν είναι θέμα προσώπου η εκλογή προέδρου, αλλά ιδεολογικής ταυτότητας και πολιτικών που θα βγάλουν από το αδιέξοδο τη χώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης ήταν και είναι κρατικοδίαιτα με έμφαση στο πελατειακό κράτος και στους διορισμούς στο δημόσιο....από την πίσω πόρτα. Ας μας πει ο κάθε υποψήφιος την άποψη του για για την ανάπτυξη της χώρας και τις επενδύσεις πότε και πως θα έρθουν....χωρίς την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ που μόνο σοβιετία θυμίζουν, και ας μας αναλύσει το ορθότερο δρόμο μετάβασης στην ανάπτυξη....μέσω της φορολόγησης ή της μείωσης δαπανών του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ. Δυστυχώς εδώ και 40 χρόνια επικρατεί πλήρως η ιδεολογία της αριστεράς και όλα τα κόμματα χωρίς....καμία εξαίρεση αυτό εφάρμοζαν για τα ψηφαλάκια και οι μακάκες την πλήρωναν και την πληρώνουν. Δεν είναι ντροπή η λέξη ΔΕΞΙΑ και ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ μιας και κάποιοι από την παράταξη.....κοκκινίζουν στο άκουσμα. Αυτοί πρέπει να παίρνουν δρόμο και να αφήσουν το κόμμα να πάρει τον δρόμο του χωρίς κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στα φραπεδοπασοκοαριστερά ανθρωπάκια που κυβερνάνε και διαλύουν τα πάντα στη χώρα.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Φιλελεύθερος 03/10/2015 18:42:21

   Αγαπητέ "φιλελευθερος" Το πρώτο σωστό σχόλιο που διαβάζω εδώ μέσα μετά από πολύ καιρό. Θέλουμε από τους υποψηφ'ιους να μας ενημερώσουν για το Νέο Όραμα και τους Νέους Στόχους που θα δώσουν στους πολίτες Στη ΝΔ ακόμη πιστεύουμε και ..ψηφίζουμε εικονίσματα!!! Δεν μας φταίει η αριστερά, εμείς εγκαταλείψαμε το γήπεδο χωρίς να δώσουμε αγώνα

 6. sender avatar
  sender 03/10/2015 15:01:49

  Δηλαδή,αν κατάλαβα,τρεις πρώην Πρόεδροι,τρεις προτάσεις,που η κάθε μια αφορά πρόσωπο enfant gate του Προέδρου του.Και στη μέση ο Νεοδημοκράτης,ο ''λαός''ντε.Παγωμένος,να παρακολουθεί το πολυπαιγμένο σενάριο,πως σε χρόνο dt δημιουργούνται αρχηγοί και πως μέσα σ'ένα χρόνο,σ'ένα κόμμα,αλλάχθηκαν τρεις Πρόεδροι!!.Μην ανησυχούν,όλους θα τους ευχαριστήσουμε.Ολοι θα προεδρεύσουν!!

  • sender avatar
   sender @ sender 03/10/2015 15:59:49

   Τελικά,επανερχόμαστε στον κ.Σαμαρά.Δεν έπρεπε να δεχθεί διαδοχή.Πολύ βιαστική η αποχώρησή του.Θα μάθουμε ποτέ γιατί;

 7. αποδεξια avatar
  αποδεξια 03/10/2015 15:04:56

  Ηγέτης είναι αυτός που έχει όραμα, το μεταφέρει στο λαό, τον πείθει γιαυτό και τον ακολουθεί στην εκπλήρωση ένας πραγματικά μεγάλο πλήθος.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/10/2015 15:20:52

  Δεν γνωρίζω τίποτε για τον Τζιτζικώστα γιατί δεν τον έχω ακούσει ποτέ.Αντίθετα για τον Γεωργιάδη γνωρίζουμε τα πάντα γιατί έχει απαντήσει σε οτιδήποτε τον ερώτησαν. Ας ελπίσουμε ότι θα αποσαφηνισθούν προσεχώς χωρίς γενικολογίες.

 9. O nontas avatar
  O nontas 03/10/2015 16:15:46

  Κακα τα ψεματα. Μονο ο Τζιτζι μπορει να δωσει στο κομμα προοπτικη. Μειμαρ και Κυριακος θα το κρατησουν σταθερο εκλογικα ενω ο Αδωνις θα το μικρυνει εκλογικα.

 10. Vanzetti avatar
  Vanzetti 03/10/2015 16:19:56

  μονο ο τζιτζι μπορει να πιασει το νήμα απο το 2009. Ολα τα υπόλοιπα ειναι επιστροφή στο σάπιο παρελθόν Μιας κλειστής Κάστας

 11. Τάσος avatar
  Τάσος 03/10/2015 17:43:57

  Παρότι Θεσνικιός δεν τον ψήφισα ποτέ σαν βουλευτή γιατί ήταν πολύ νέος και στρογγύλευε τον λόγο του. Είναι συντηρητικός με την πολιτική έννοια του όρου. Θα τον ψηφίσω θέλοντας και μη γιατί τον συγκρίνω με τους άλλους συνυποψήφιους: α) δεν έχει σχέση με τους βυζαντινισμούς της παράταξης β) Να με σχωρνάτε ρε παιδιά αλλά οι άλλοι τρεις εκλέγονται στην Β' Αθηνών όπου η ΝΔ καταποντίζεται. Οταν δεν σε εμπιστεύονται οι συντοπίτες σου πως να σε εμπιστευτώ εγώ που ζω 600 χλμ μακριά?

 12. Στρίψε δεξιά avatar
  Στρίψε δεξιά 03/10/2015 21:14:37

  Να είμαι ξεκάθαρος. Δεν πιστεύω στο φετίχ της ηλικίας. Αλλά δε μπορώ να μην αντιληφθώ πως ο Μεϊμαράκης έχασε. Εχασε στρατηγικά. Συνδιαμόρφωσε μαζί με το επιτελείο του (Μπακογιάννη Αλεξία) μια στρατηγική συναίνεσης και ήττας. Και είναι σαφές πως η συσπείρωση που τόσο υπερηφανεύεται δεν έφτασε για να μας δώσει τη νίκη. Ούτε καν για να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας. Καλά, για τον Άδωνι μη θυμηθώ τι έλεγε για τον Σαμαρά. Χρειαζόμαστε άμεσα υπέρβαση.

 13. Dentdin avatar
  Dentdin 03/10/2015 22:00:36

  Χρειάζεται ταχύτατα να εκλεγεί ο νέος αρχηγός. Ο Τζιτζικώστας είναι άριστη επιλογή. Πρέπει αμέσως να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες εξελίξεις. Η κυβέρνηση δεν το βγάζει το εξάμηνο- πρέπει να προετοιμαστεί το κόμμα να σώσει πάλι την πατρίδα

  • airman avatar
   airman @ Dentdin 04/10/2015 15:48:17

   "Η κυβέρνηση δεν το βγάζει το εξάμηνο ..." Και το πρώτο εξάμηνο δεν το έβγαλε. Έβγαλε όμως από τη μέση τους ενοχλητικούς, όχι με διαγραφή από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με "διαγραφή" από το λαό, και κατάφερε να βάλει μέσα στη Βουλή πάλι τους ΑΝΕΛ. Καθόλου άσχημα! Εάν ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ έχει το βλέμμα στραμμένο στην εξουσία και όχι στην κοινωνία, θα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια!

 14. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 03/10/2015 23:23:06

  Εάν βγει , θα τη διώξει τη σαββούρα από τη ΝΔ ; Οι προκάτοχοί του την κράτησαν και την υπουργοποίησαν...

  • Λυκόπουλο avatar
   Λυκόπουλο @ Βιεννεζος 04/10/2015 12:25:58

   Πως θα διώξει αυτούς που τον στήριξαν ?

 15. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 04/10/2015 07:57:42

  οποιον και να βγάλουν [δεν με πεφτει λόγος πλέον μετα 38 χρονια μετερίζι στην τότε ΝΔ των νοικοκυραίων και των ανοικτων οριζόντων] θα πρέπει ουτος να επιδιώξει καλοπιάσματα σε σκληρούς πρωην οπαδούς πρώτα και μετα να κτυπήσει την χαλαρη μαζα του μη δεξιου χώρου,,πολύ δύσκολο το πρώτο,ευκολότατο το δευτερο , θα χρειαστουν συνεργασίες απαραίτητα, χωρίς ταμπου οπως εκανε και ο συριζανελ, ο Αδωνις και ο Απόστολος δείχνουν να εχουν τα κότσια, γνωμη μου φυσικα , μια και εγω ειμαι και...... κατωτερης στάθμης , αλλοιως θα παίξει για καμμια 40 χρόνια και βάλε τον ρόλο που επαιζαν στην ανατολική Γερμανια τα εικονικά ...αντιπολιτευόμενα κόμματα- ανδρείκελα σαν τους χριστιανοδημοκράτες [ειχαν και εκει στηνDDR ενα γιαλαντζί τέτοιο κόμμα που του αφηναν να παίρνει 0.65%]

  • George N avatar
   George N @ κατωυποστάθμης 05/10/2015 06:16:57

   Πως να κάνεις έστω και εικονική αντιπολίτευση όταν στα βασικά συμφωνείς με τον (μεταλλαγμένο) ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχεις ιδέα για το πως αναπτύσσεται μια οικονομία εκτός από δανεικά (που τώρα δεν υπάρχουν) και βασίζεσαι για την ύπαρξή σου σε φθίνουσες κοινωνικές ομάδες που συντηρείς μέσω του κράτους, η μεγαλύτερη εκ των οποίων παίζει μαζικά το Aftelife ?

 16. μιστερ μαξ avatar
  μιστερ μαξ 06/10/2015 02:58:22

  Είδα τον άδωνι σήμερα στον #enikos. Τραγικός. Συνειδητός ψεύτης καθ' ομολογία του. Α)Είπε οτι λέει ψεμματα για το καλό της παράταξης και του έθνους, και εφερε το παράδειγμα του καρκινοπαθους με 1 εβδ ζωή και πως ο γιατρός του δεν πρεπει να του πει την αλήθεια. Αυτο φυσικά ειναι εναντια σε καθε εννοια ηθικης της ιατρικής οπου ο ασθενης πρεπει να ειναι ενημερος. Το θέμα ειναι πως το αληθές ειναι και εθνικο και το εθνικό πρέπει να είναι αληθές. Αν καποιος χρησιμοποιει την αληθεια εργαλειακά, όποτε θεωρεί πως οι καταστάσεις ειναι καταλληλες για να ειπωθουν αλήθειες, αυτόν τον άνθρωπο δεν θα τον εμπιστευόμουνα ποτέ. Β)Ο Αδωνις ειπε πως η ΝΔ εχει προβληματα σοβαρα τα οποια θα πει μετα απο χρονια, γιατι ο λαος συνεχισε να λεει, πως πρεπει να τα ξέρει αυτά, αλλά δεν τα λέει τωρα για να μην βλάψει την παράταξη. Ανω ποταμων και αυτη η δηλωση του γιατι ετσι συντηρουνται τα προβληματα και ενα παθολογικό κομμα (κατα την εκτιμηση του) θα παρει την εξουσία της Πατρίδας, αλλά αυτό δεν τον απασχολεί μιας και θα ειναι ο ιδιος ηγέτης. Γ)Δεν απάντησε στο τι θα κάνει με τους πρόσφυγες, παρα είπε πως θα τους στείλει σε άλλες χώρες (αν είναι δυνατόν να ειναι τοσο ευκολο- τον περιμένουν οι φινλανδοι ενω οι αγγλοι νομίζω ειπανε πως θα δεκτουν 13) Γ)Είπε πως θα κόψει φορους και θα κανει μεταρρυθμισεις, χωρίς ομως να απολύσει κοσμο. Η σταθερή λαοπλάνα συνταγή. Ενα παραμυθι που να δουλεύει δεν θα βρούνε να μας πούνε; Σαν να λεεί ο προπονητης οτι με ιδιους παίκτες θα ενισχύσει και επιθεση και αμυνα. Για ανόητους μας περνά. Δ)Το παίζει αυτοδημιουργητος και το παιδι του λαου το παιδί της Εκάλης. Ε)Ανθρωπος που περνάει με κόκκινο φανάρι, είναι επικίνδυνος, οχι για να ειναι στο τιμονι της χωρας, αλλα και σε ο,τι με τροχους. Στ)Στο πολυτεχνείο θέλησε να ειναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Ο "περήφανος Δεξιός". Ζ)Προσπαθεί να ανέβει στο άρμα Σαμαρά, να το παίξει σαμαρικός, ενω ειναι γνωστό πως ο Σαμαράς δεν ανακατεύεται. Ο Βορίδης πολύ καλά έκανε και πήρε αποστάσεις απο το διαφαινόμενο τσίρκο..

 17. TAKIS avatar
  TAKIS 10/10/2015 22:05:16

  ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ-ΑΔΩΝΙΣ!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.