Γιάννη Πανούση, μίλα για τον μεγάλο δουλέμπορο
04/03/2015 12:30
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιάννη Πανούση, μίλα για τον μεγάλο δουλέμπορο

Ένα βασικό πρόβλημα της διαχρονικής πολιτείας της Αριστεράς συνοψίζεται στην φράση «όταν οι ιδέες μας συγκρούονται με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Όπου ιδέες, βάλτε ιδεοληψίες κι είσαστε μέσα. Με κόπο, χρόνο, προσωπικό, μέσα και χρήμα, που διέθεσε ο λαός από το υστέρημα του, η Αστυνομία μάζεψε από τους δρόμους χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς και τους έθεσε σε περιορισμό σε κέντρα κράτησης μέχρι να απελαθούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δια του αρμοδίου υπουργού της, του Γιάννη Πανούση, ήδη κατά κύματα τους απελευθερώνει και ειδικά από την Αμυγδαλέζα, τους μεταφέρει με λεωφορεία και τους αφήνει στην πολύπαθη Πλατεία Ομονοίας. Το κέντρο της πρωτεύουσας θα ζήσει πάλι «μεγάλες» στιγμές. Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης, να βελτιώσει και επιταχύνει τις διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου, να βρει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των ανηλίκων κρατουμένων, διαλέγει την χείριστη λύση, ενάντια στα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, ρίχνοντας μπόλικο βρώμικο νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής.

Επιλέγει αυτή την λύση, εξαγγέλοντας ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, δημιουργώντας έναν κράχτη για να έλθουν κι άλλοι μουσαφιραίοι, απλοί οικονομικοί λαθρομετανάστες, που θα καταστρέφουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα δηλώνουν ως συνήθως ψευδή ηλικία, ψευδή καταγωγή και θα υποβάλλουν μαϊμού αιτήσεις ασύλου σε βάρος των αληθινά δικαιουμένων προσφύγων, θύματα άγριων πολέμων και σφαγών, κυρίως από τους ισλαμοφασίστες του ISIS.

Τα κύματα που έρχονται από το Πακιστάν το Μπαγλαντές, το Αφγανιστάν, την Αφρική, δεν διαμετακομίζονται με διηπειρωτικούς πυραύλους. Φτάνουν αεροπορικώς ή οδικώς χωρίς βίζα στην Τουρκία και μετά, με αντάλλαγμα μερικές χιλιάδες δολάρια, που τα μοιράζονται πολιτικοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και μαφιόζοι, τους σπρώχνουν στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρήμα, υπονομεύουν τον κοινωνικό μας ιστό, δημιουργώντας μια σουνιτική βόμβα στην Ελλάδα, απασχολούν και καταπονούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποχρεώνουν το κράτος μας να δαπανά πολύτιμους οικονομικούς πόρους.

Η κυβέρνηση μεγαλώνει το πρόβλημα, αντί να κάνει το αυτονόητο, που ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε με στοιχειώδη επάρκεια. Να καταγγείλει παντού, κυρίως στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ και σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο την ιταμή, εχθρική και του κοινού ποινικού δικαίου στάση κι ευθύνη της Τουρκίας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος δουλέμπορος στον κόσμο. Κυρίως να επιδιώξει την επιβολή αυστηρών πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα, η οποία, εκτός από την άμεση παντοιοτρόπως υποστήριξη της γενοκτονίας των Χριστιανών και κάθε αντιφρονούντα στην Μέση Ανατολή, επιδίδεται κατ’ επάγγελμα στο trafficking.

Μεγάλο μέρος της αριστεράς, σίγουρα η κυβερνώσα, όπως κι η χαζοχαρούμενη νεοφιλελεύθερη «δεξιά», κωλύονται να επιτεθούν πολιτικά στο τουρκικό κράτος – παρακράτος, διότι ο βλακώδης διεθνισμός τους θεωρεί «εθνικιστική» οποιαδήποτε τέτοια αντιπαράθεση. Προτιμούν να κλείνουν τα μάτια, να αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα, με εγκληματικό τρόπο, κι όχι την αιτία. Αρνούνται να κατανοήσουν πως η ασφάλεια δεν είναι δεξιά ή αριστερή, πως δεν υπάρχει προοδευτική και αντιδραστική καταστολή στην δημοκρατική πολιτεία. Το πρώτο δικαίωμα του πολίτη και το πρώτο καθήκον της πολιτείας είναι η ασφάλεια. Κι η καταστολή ενός τόσο μεγάλου ζητήματος, όπως κι η πρόληψη του, είναι πατριωτικό δημοκρατικό καθήκον. Η χώρα δεν είναι κωλοχανείο, ούτε αμερικάνικο μπαρ να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει, με το κράτος συμμορία της Άγκυρας να κερδοσκοπεί και ταυτόχρονα να μας δημιουργεί μια ασσύμετρη απειλή, αληθινή βόμβα για την εθνική ασφάλεια, για να κάνουν το κομμάτι τους φευγάτοι αριστεριστές και να χτυπήσει διψήφιο η Χρυσή Αυγή.

Κι επαναλαμβάνω πως η στάση αυτή είναι ρατσιστική απέναντι στους νόμιμους μετανάστες και στους αληθινά δικαιουμένους πολιτικού ασύλου, αληθινά θύματα γενοκτονίας και ποικίλων διώξεων στην Συρία και το Ιράκ. Υποχρεώνονται να συνωστίζονται πίσω από παράνομους οικονομικούς μετανάστες, που απλά επιζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασία στην Ευρώπη και κοινούς κακοποιούς που έχουν έρθει για εγκληματικό τουρισμό, κλέβοντας, σκοτώνοντας, ληστεύοντας, πουλώντας γυναίκες, ναρκωτικά και λαθραία ή αποτελώντας οι ίδιοι μέλη δουλεμπορικών εγκληματικών οργανώσεων. Και δεν μπορεί το κράτος να γίνεται αβανταδόρος της μαύρης εργασίας, των δουλεμπόρων και να κλείνει τα μάτια στον μεγαλύτερο δουλέμπορο, το τουρκικό κράτος.

Κι αν ο Γιάννης Πανούσης, μια μεγάλη απογοήτευση, που θεωρούσα σοβαρότερο και νουνεχή, κινείται τελικά με ιδεοληψίες και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια, έχω άλλη απαίτηση από τον Νίκο Κοτζιά, που και γράμματα γνωρίζει και δεν ανήκει στους εθνομηδενιστές. Μάλλον είναι και περισσότερο αρμόδιος να καταγγείλει διεθνώς τον μεγάλο δουλέμπορο στο όνομα της Πατρίδας και να απαιτήσει κυρώσεις σε βάρος του κράτους - συμμορία.

Σε όλα αυτά βέβαια απαθείς παρατηρητές οι ασυμβίβαστοι πατριώτες των ΑΝΕΛ, στο σπαθάκι των οποίων οι μύγες πλέον καβαλιούνται και κάνουν πάρτυ…

(Δημοσιεύεται στη «Δημοκρατία»)

Υ.Γ Το άρθρο του Φαήλου γράφτηκε πριν από τον σάλο που ξέσπασε με την εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 04/03/2015 12:38:35

  "... οι ασυμβίβαστοι πατριώτες των ΑΝΕΛ ..." - Μαμά, γιατί οι ΑΝΕΛ σιωπούν; - Επειδή όταν τρώμε δε μιλάμε παιδί μου. (Από το "Έθνος" του Σαββάτου 28/2)

 2. tt avatar
  tt 04/03/2015 12:47:13

  Ποιος να μιλήσει, ο ΠανουISIS;

 3. Fotini avatar
  Fotini 04/03/2015 14:49:38

  ᾿Επειδή οἱ ἁπλοί πολῖτες δέν μποροῦν νά ξεχωρίσουν τίς διάφορες καατηγορίες λάθρο, κ. Κρανιδιώτη, πρροτιμῶ νά ἐπαναπατρισθοῦν ὅλοι. ΥΓ. Γνωρίζομε ὅτι ὑπάρχει δημογραφικό πρόβλημα, ἀλλά ὄχι νά τό λύνωμε μέ τήν εισαγωγή μουσουλμάνων πού εἶναι οἱ περισότεροι λαθροεισβολεῖς! :(

 4. M.V avatar
  M.V 04/03/2015 15:05:54

  Κανένας δεν τολμάει να ονομάσει και να καταφερθεί εναντίον των δουλεμπόρων. Δεν ενδιαφέρονται και οι (συν)εταίροι φυσικά ν΄αναμειχθούν, όσο βολεύονται με την εδώ παθητική αποθήκευση. Δυστυχώς, το έγκλημα συντελείται μεθοδευμένα, αργά και συστηματικά.

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 04/03/2015 22:01:30

  "Δεν μπορεί το κράτος να γίνεται αβανταδόρος της μαύρης εργασίας, των δουλεμπόρων και να κλείνει τα μάτια στον μεγαλύτερο δουλέμπορο, το τουρκικό κράτος." Πόση ουσία στη φράση αυτή ! Μήπως όμως με τις ιδεοληψίες της, η σημερινή κυβερνώσα αριστερά δεν εθελοτυφλεί απλώς, αλλά κλείνει συνομωτικά το μάτι στον δουλέμπορο της γειτονιάς ;

 6. airman avatar
  airman 05/03/2015 07:01:59

  Ο κ. Πανούσης μετά το κάζο που προκάλεσε ο ίδιος εξαιτίας της διαταγής που εκδόθηκε αναφορικά με τη διαχείριση των παράνομα εισελθόντων πολιτών ξένων κρατών στην Εληνική επικράτεια πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε κριτική λόγω ευήθειας. Ο ίδιος δεν γνώριζε το έγγραφο μέχρι που το άκουσε από την τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης, ενώ είχε κοινοποιηθεί στο γραφείο του από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Οι συνεργάτες του όταν είδαν το έγγραφο, με το οποίο τόσο διαφωνούσε ο κ. Πανούσης (τουλάχιστον ως προς την έκδοσή του) γιατί δεν τον ενημέρωσαν άμεσα; Μήπως δεν ελέγχουν την αλληλογραφία; Μήπως είναι τόσο ανεύθυνοι που έκριναν ότι δεν είχε τη δέουσα σημαντικότητα; Πόση και ποια ευθύνη βαρύνει τους συνεργάτες που έχει ο κ. Πανούσης στο γραφείο του για την αδράνεια που επέδειξαν; Ποιος επέλεξε αυτούς τους συνεργάτες; Ή μήπως το περίμεναν, αφού εκδόθηκε ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της αλληλογραφίας που είχε προηγηθεί; Ο κ. Πανούσης έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από το γραφείο του. Χαρακτηριστικό είναι δε πως όταν πιάστηκε ξανά αδιάβαστος για τον προορισμό των παράνομα εισελθόντων πολιτών ξένων κρατών στην Εληνική επικράτεια, οι οποίοι με λεωφορεία μεταφέρονται από την Αμυγδαλέζα στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια), είπε στη ροή του λόγου "κάνω λάθος" και αμέσως το διόρθωσε σε "κάνουμε λάθος". Τόσο αναπτυγμένο είναι το προσόν της ανάληψης ευθύνης που τον διακρίνει! Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως δεν είναι απλό κάποιος να ασκεί εξουσία. Αλλά το να ασκεί απλά εξουσία κάποιος είναι το εύκολο. Το ζητούμενο είναι να ΔΙΔΑΣΚΕΙ εξουσία. Ο Πρωθυπουργός της Χώρας και οι στενοί συνεργάτες του κρίνουν ότι ο κ. Πανούσης είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλέον στα υψηλά καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί; Υ.Γ. 1 Σύμφωνα με κάποιες πηγές το "show Πανούση" είχε στόχο να βγει για λίγο από τα "σκοπευτικά" ο minister V. Υ.Γ. 2 Πληροφορίες που θέλουν το Τζιμάκο να σκέφτεται αλλαγή επωνύμου ελέγχονται. Λέτε να το κάνει "Νταλάρας"!!!

  • airman avatar
   airman @ airman 05/03/2015 08:10:56

   ... Ελληνική επικράτεια ... Αν και με ένα "λ" μπορεί να αρέσει στον κ. Πανούση!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/03/2015 10:41:22

  Διατελέσαντα όργανα ξένων δυνάμεων είναι εκ φύσεως "εθνομηδενιστές".

 8. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 05/03/2015 14:03:49

  Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. Άμα πια!!!

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 05/03/2015 21:05:17

  Μου φαίνετε πως στα πατριωτικά θέματα που δεν υπάρχει τρόικα να τους συνεφέρνει θα δούμε πολλά μυστήρια πράματα. Ακόμα και η Ελλάς Ευγνωμονούσα που κατέβηκε απο το γραφείο του πρωθυπουργού σε αυτό το σκεπτικό μου κάθετε. Σε εκείνα τα περίφημα σποτάκια της επερχόμενης καταστροφής απορώ τώρα που δεν δείξανε και αυτά τα καραγκιοζολίκια με ταλαιπωρημένους , πεινασμένους , μουσουλμάνους που κανείς δεν ξέρει πως βλέπει ο καθένας του τους Χριστιανούς μαζί με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής της κουλτούρας τους . Όλοι αυτοί πως θα φάνε , θα πιούνε , θα κοιμηθούν ; Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα εγκληματίσουν , ποιό σίγουρο στάνταρ δεν υπάρχει και μακάρι να βγώ ψεύτης . Θεωρώ πως αν ο μοι γένοιτο συμβεί κανά κακό απο έναν τους θα γίνει επανάσταση και το κακό θα είναι ανυπολόγιστο για την χώρα . Οι πανηλίθιοι - δυστυχώς δεν έχω άλλες λέξεις και αναγκάζομαι να βρίσω την ηγεσία της πατρίδας μου - κυβερνώντες πετάνε μιά βόμβα αναμένη μέσα στον κόσμο χωρίς σχέδιο . Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ ... για να θυμηθώ τον ποιητή . Βοηθειά μας αδέρφια.

 10. popaia avatar
  popaia 05/03/2015 22:05:11

  Σας συγχαίρω κ. Φαήλε για την επισήμανση ότι όλο αυτό λειτουργεί σε βάρος των μαρτυρικών προσφύγων που έρχονται κυνηγημένοι από τους ισλαμοσφαγείς. Και μάλιστα δεν νομίζω ότι απλώς τσουβαλιάζουν οπαδούς με θύματα του ISIS, αλλά ότι γουστάρουν τους πρώτους και εχθρεύονται τους δεύτερους. Μήπως αυτοί οι αριστεροί είναι ακροδεξιοί τελικά κ. Φαήλο, πολύ χειρότεροι απ' τους χρυσαυγίτες? Μήπως στην ουσία μισούν τους ξένους ανθρώπους και λατρεύουν τους ξένους υπανθρώπους αποκαλώντας τους για ξεκάρφωμα μετανάστες και πρόσφυγες κατ' εντολήν των ΗΠΑνθρώπων? Και με το αζημίωτο? Όσο για τον Πανούση, απορώ πώς τον θεωρούσατε σοβαρό και μετρημένο. Μα κάνει μπαμ ότι είναι ένας σοβαροφανής επιτήδειος! Εκ φύσεως διπρόσωπος παριστάνει τον μετριοπαθή και τη φωνή της λογικής ενώ είναι ακραίος νεοταξίτης. Ξαμόλυσε όλο τον συρφετό στο κέντρο και τις γειτονιές μας αντί όπως είπατε να βελτιώσει δραστικά την Αμυγδαλέζα. Κι επικαλούνται την Ευρώπη από πάνω. Αλλά στην Ευρώπη έχουν Αμυγδαλέζες με συνθήκες πολιτισμένης χώρας, δεν ξαμολάνε όλο το Πακιστάν στα σκαλιά μου. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει. Δεν υπάρχει σωτηρία. Φαίνεται πως αριστερός σήμερα (και αριστεροδέξιος αλλοίμονο) σημαίνει βαριά ασθένεια...

 11. cockpit2 avatar
  cockpit2 06/03/2015 21:51:17

  Ποιά κυβέρνηση Φαήλο Κρανιδιώτη; Ποιός microπρωθυπουργός; Μιλάς σοβαρά ότι υπάρχει κυβέρνηση και micro.......?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.