Βαρουφάκη… εσύ σουπερστάρ
03/03/2015 17:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρουφάκη… εσύ σουπερστάρ

Σοφιστείες, υφάκι, μαγκιά αλλά από ουσία μηδέν...

Xθες στην τηλεόραση είχε δύο πολιτικές εκπομπές. Η μία τον Γ. Βαρουφάκη και η άλλη είχε και την Λιάνα Κανέλλη μεταξύ άλλων. Τώρα αν πούμε ότι περισσότερο ενδιαφέρον είχε η δεύτερη από τον υπουργό θα φανούμε κακοί;

Ο υπουργός Οικονομικών ακολούθησε την πεπατημένη, τη δική του και του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου δεν είναι μέλος. Δηλαδή μιλούσε επί ώρες και δεν είπε τίποτε. Δεν φώτισε καθόλου τον ελληνικό λαό και μάλλον τον έκανε να ανησυχεί για το μέλλον του. Ίσως το μόνο που κατάφερε ο κ. Βαρουφάκης ήταν να γίνει… Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος δε λες και ότι τον «γονάτισε» στις ερωτήσεις. Όλο «Νίκο μου και Γιάνη μου», ακούγαμε αλλά από ουσία μηδέν.

Αν περίμενε κανείς να φωτιστεί από μια ακόμη συνέντευξη από τις 100 που έχει δώσει ο Βαρουφάκης, μάλλον έκανε λάθος. Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός είναι έξυπνος και ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές, ήτοι να απαντά στις ερωτήσεις που του κάνουν. Εκτός κι αν είναι τόσο πολύ άσχετος που δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Πάντως, άσχετος φάνηκε στην υπόθεση της ΔΕΗ. Ο κόσμος βοά από χθες ότι οι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι πήραν αύξηση 8%-10% και ο Βαρουφάκης δεν το ήξερε λέγοντας ότι θα ενημερωθεί σήμερα. Μα είναι δυνατόν; Δεν έχει συμβούλους; Ο ίδιος δεν ανοίγει κανένα site; Αλλά που να προλάβει με τόσο twitter και τόσες συνεντεύξεις.

Τον ρώτησαν για τον ΕΝΦΙΑ και πώς θα αντικατασταθεί. Δεν ήξερε αλλά μέχρι να έρθει νέος φόρος ισχύει ο παλιός. Οπότε μην αποκλείσετε να πληρώσουμε και φέτος ΕΝΦΙΑ.

Τον ρώτησαν τι θα κάνει με τον ΦΠΑ. Θα αυξηθούν προϊόντα; Θα μειωθούν; Και πάλι δεν ήξερε αν και η αγορά λέει ότι πάμε σε ενιαίο συντελεστή ή σε δύο, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και αυξήσεις προϊόντων.

Τον ρώτησαν για το αν θα επιβάλλει έκτακτο φόρο. Είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του αλλά και… μπορεί. Του είπαν ποιοι είναι οι έχοντες, πιο είναι το ποσό της περιουσίας που κάνει κάποιον πλούσιο; Απέφυγε να απαντήσει.

Για το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, ανέφερε ότι εάν χρειαστεί να εισαχθεί βήμα- βήμα θα γίνει έτσι, ενώ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις είναι υπό συζήτηση και με τους εταίρους, δηλαδή με την τρόικα που υποτίθεται ότι δεν θα ρωτούσαν. Είπε ότι σε πρώτη φάση τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση είναι 200 εκατ. αλλά δεν ήξερε να πει από πού θα τα βρει κι αυτά και πολλά άλλα του… προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Είπε ότι θα κυνηγήσει (κι αυτός) τη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε αμνηστία σε όσους έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό, τόνισε ότι κάποιες αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν, μίλησε για κόκκινες γραμμές αλλά δεν ήταν και σίγουρος. Κατά τα λοιπά ήταν μέσα στη… σαφήνεια. Εκεί που ήταν ξεκάθαρος ήταν όταν επιτέθηκε στον Κώστα Λαπαβίτσα και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε.. επεισόδια. «Δεν είναι λύση η επιστροφή στη δραχμή. Σε καμία περίπτωση!» δήλωσε και εξήγησε πως «αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, θα γυρίσουμε …στη νεολιθική εποχή». Ενώ για τον Λαπαβίτσα είπε ότι έχτισε καριέρα μιλώντας για έξοδο από το ευρώ.

Ενώ ο ίδιος έχτισε καριέρα μιλώντας για χρεοκοπία της Ελλάδας και παίζοντάς το αντιμνημονιακός ενώ τώρα υπέγραψε το μνημόνιο.

Δεν περιμέναμε και πολλά από τον Βαρουφάκη. Σοφιστείες, υφάκι, μαγκιά αλλά από ουσία μηδέν. Μπαρούφες με μια λέξη σαν κι αυτές που πουλάει και η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 04/03/2015 02:07:29

  "ΝΔ: Πρωτόγνωρη «υφαρπαγή» των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ Σε «πρωτόγνωρη ‘υφαρπαγή’ των διαθέσιμων του ΟΠΕΚΕΠΕ» αναφέρονται 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Οι βουλευτές προειδοποιούν ότι θα επιβληθούν πρόστιμα από την Ε.Ε. μετά από την απόφαση μεταφοράς διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την εποπτεία της ΤτΕ και ρωτούν αν η χρήση κοινοτικών κονδυλίων για την αγορά repos είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Υποστηρίζουν, δε, πως η αγωνία του αγροτικού κόσμου «χτυπάει κόκκινο» για τη μετάθεση στο άγνωστο των πληρωμών που δικαιούνται και βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ζητούν να πληροφορηθούν την τύχη των δικαιούμενων πληρωμών των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως είναι οι καταβολές της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού, της ολοκληρωμένης των τεύτλων, των προγραμμάτων της βιολογικής κτηνοτροφίας και γεωργίας, του υπολοίπου της εξισωτικής του 2014 και των διορθώσεων για τα έτη 2013 και 2012. Ακόμη θέτουν το ζήτημα των πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2014 και 2013, την επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε σημαντικό αριθμό αγροτών καθώς και την τύχη των πληρωμών των προγραμμάτων «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Την ερώτηση υπογράφουν οι Φωτεινή Αραμπατζή, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μαρία Αντωνίου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Ανδριανός, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Βλάσης, Χρίστος Δήμας." Πηγή: Συντακτική Ομάδα του eklogika.gr

 2. airman avatar
  airman 04/03/2015 07:04:49

  Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης και ειδικότερα των οικονομικών της (αν)εγκέφαλων να βρουν ρευστό από οποιαδήποτε "πηγή" δε διαφέρει σε τίποτα από το πλιάτσικο των ορδών που κατά καιρούς έχουν περάσει από τον τόπο. Αυτή η κατάσταση φέρει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας πλιατσικολόγων που πέρα απ' αυτό δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο. Ο "Μπαρμπαρόσα" και τα πρωτοπαλίκαρά του πρέπει να λογοδοτήσουν το συντομότερο δυνατό στον Ελληνικό λαό. Και θα λογοδοτήσουν! Αλλιώς όλοι όσοι δε συνενέσουν σ' αυτό θα είναι μαζί τους και απέναντί μας!

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 04/03/2015 12:34:26

  "Σοφιστείες, υφάκι, μαγκιά αλλά από ουσία μηδέν" 'Αρα αντιπροσωπεύει άριστα τον Έλληνα της μεταπολίτευσης. Για αυτό και ο περιοδεύων θίασος που έχουμε για κυβέρνηση χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης στις δημοσκοπήσεις. Μέχρι βέβαια να πέσει το καράβι στα βράχια. Τότε ο 'εξαπατημένος' ελληνικός λαός θα διαλαλήσει τη δίκαιη αγανάχτησή του ('πού μας κατάντησαν οι πολιτικοί', 'ήταν κι αυτοί ψεύτες σαν τους άλλους', κ.λ.π.) και θα αναζητήσει την ευκολία και την εκτόνωση σε κάποιο άλλο κόμμα από το σύριζα, εξίσου σάπιο ή χειρότερο.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παράξενος 04/03/2015 15:55:09

   Πόσο δίκιο έχεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.