Αυτό είμαστε, αυτό αξίζουμε...
25/01/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτό είμαστε, αυτό αξίζουμε...

Μπορεί να μην ήμασταν όλοι στην ΚΝΕ, μπορεί να μην είμαστε όλοι αναιδείς, κουτσαβάκια και απίθανοι ψεύτες. Είμαστε όμως εκείνοι που βλέπουμε την κάλπικη λίρα και την παίρνουμε με χαρά στα χέρια και τρέχουμε να κάνουμε δουλειές. Που μας θαμπώνουν τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Οι ιδεολογικές διαφορές με τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς Έλληνες μπορεί να είναι χαώδεις. Ένας δεξιός δεν μπορεί π.χ. να έχει ίδια θεωρία για τον κόσμο με έναν Κνίτη. Ένας επαγγελματίας, ένας άνθρωπος της αγοράς δεν μπορεί να έχει τις ίδιες εμπειρίες και τα ίδια ταλέντα με ένα παιδί του κομματικού σωλήνα, ανεπάγγελτο επί της ουσίας που κάποιος του άνοιξε την πόρτα της πολιτικής και μπήκε.

Μπορεί να υπάρχουν χίλιες διαφορές και χίλιες ομοιότητες με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί ανά την Ελλάδα σαν μεγάλος πολιτικός γητευτής. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να γίνει πρωθυπουργός τώρα ή αργότερα, επομένως θα εκπροσωπεί τη χώρα μας, όλους μας. Θα είναι ο πρώτος πολίτης της πατρίδας και θα δίνει την εικόνα της σε όλο τον κόσμο. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι η «βιτρίνα» μιας χώρας κι αν αυτή δεν είναι καλή τότε έχει πρόβλημα και η χώρα.

Αναμφίβολα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρίσματα. Είναι νέος, άφθαρτος, είναι το «παιδί της διπλανής πόρτας» ή ο «γαμπρός που θα ήθελε κάθε μαμά». Είναι αυτό που λέμε «μαμάκιας» ή «φλώρος» που με το χαμόγελό του ή το έξυπνο μούτρο του κερδίζει τον μέσο Έλληνα. Αυτά είναι τα προτερήματά του, όπως κι ότι είχε την τύχη να πολιτικοποιηθεί δίπλα, σε αυτό που λένε οι… αριστεροί, «καθοδηγητές» του ΚΚΕ που παίζουν την ίντριγκα στα χέρια τους.

Αυτά που μας ενοχλούν περισσότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι ο Τσίπρας είναι «λίγος».

Μας ενοχλεί η παντελής έλλειψη ενός κοσμοπολίτικου χαρακτήρα. Ένας άνθρωπος που πιθανότατα η μόνη σχέση με το εξωτερικό ήταν το ταξίδι του στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Τσάβες. Μέχρι πριν λίγους μήνες που έκανε μερικά ταξίδια για να συναντήσει κάποιες απίθανες «δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς».

Μας ενοχλεί που τα αγγλικά που γνωρίζει είναι επιπέδου «καμάκι της δεκαετίας του ’80» και «ντου γιου λαικ μαντμαζέλ δι γκρις». Μ’ αυτά θα πάει να διαπραγματευτεί για σύνθετους οικονομικούς όρους και προγράμματα;

Μας ενοχλεί, όχι που δε φοράει γραβάτα, αλλά που έχει αναγάγει αυτή του την ενέργεια σε… επαναστατική πράξη. Ίσως είναι και η μόνη που έχει κάνει στη ζωή του και την πουλάει στα μίντια. «Θα φορέσω γραβάτα μόνο αν κόψω το χρέος», λέει με στόμφο και… ανεπιτήδευτο εξυπνακισμό.

Μας ενοχλεί που βάφτισε το παιδί του «Ερνέστο» για να τιμήσει τον Τσε Γκεβάρα. Δικό του είναι το παιδί ότι θέλει το κάνει. Αλλά η ενέργειά του και μόνο δείχνει το περιορισμένο εύρος του μυαλού του. Που πιθανότατα να μην έχει διαβάσει περισσότερα από 10 βιβλία του ΚΚΕ, άντε και τον Ζίζεκ, τον Τσόμσκι και τον Βαρουφάκη. Και που νομίζει ότι ανακάλυψε την υπέρτατη γνώση.

Μας ενοχλεί αυτό το μάγκικο υφάκι της δεκαετίας του ’90, τότε που τα Πατήσια σκοτώνονταν με την Κυψέλη και το Παγκράτι με την Καισαριανή. Τότε που κάτι ψευτόμαγκες έπαιζαν ξύλο χωρίς λόγο.

Μας ενοχλεί που ό,τι κοστούμι κι αν βάλει, ό,τι μανικετόκουμπο κι αν φορέσει δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του αυτή την κνίτικη νοοτροπία. Απ’ έξω σακάκι, από μέσα ταγάρι.

Μας ενοχλεί που ενώ το παίζει ευαίσθητος, οικολόγος έχει γεμίσει όλη την Ελλάδα με αφίσες και πανό που και αυτός και οι υποψήφιοί του δεν θα μαζέψουν ποτέ.

Μας ενοχλεί που έχει πλήρη άγνοια της πολιτικής αβρότητας με τους αντιπάλους του. Που νομίζει ότι το «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» είναι αστείο της παρέας και το λέει μπροστά σε εκατομμύρια Έλληνες.

Μας ενοχλεί που εύκολα προσβάλλει τους αντιπάλους του αλλά ποτέ δε δείχνει να μετανιώνει.

Και τέλος, μας ενοχλεί γιατί πιο ψεύτικος πεθαίνει. Είναι τόσο απροκάλυπτα κάλπικος που ίσως δεν έχει βγει άλλος τέτοιος τα τελευταία χρόνια.

Ξέρετε γιατί άλλο πρέπει να μας ενοχλεί: Γιατί ο Τσίπρας είναι η εικόνα μας. Η εικόνα της ψεύτικης Ελλάδας που χρόνια τώρα ζει κάτω από πνευματική ένδεια και δεν ενοχλείται απ’ αυτό. Που ενώ βλέπει να προοδεύουν άλλες χώρες αυτή βολεύεται με τα αρχαία της στολίδια. Ο Τσίπρας είμαστε εμείς, οι φτωχοί αλλά τόσο ψεύτικοι Νεοέλληνες που δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε από τον καναπέ μας, από την θεσούλα μας στο δημόσιο, από το περιορισμένο μυαλό μας, από την έλλειψη μιας παγκόσμιας κουλτούρας που θα βλέπει και λίγο πέρα από τα σύνορά μας.

Εμάς που μόλις μας λένε την αλήθεια την κοπανάμε σαν λαγοί και αναζητούμε άλλους πιο ψεύτικους ηγέτες να μας οδηγήσουν στην επόμενη καταστροφή. Και μόλις βλέπουμε ότι μας ξανακορόιδεψαν τα ρίχνουμε σε όλους τους άλλους, ποτέ στους κακούς μας εαυτούς.

Ας μην απορούμε, λοιπόν, που ο Τσίπρας «ψήλωσε». Μπορεί να μην ήμασταν όλοι στην ΚΝΕ, μπορεί να μην είμαστε όλοι αναιδείς, κουτσαβάκια και απίθανοι ψεύτες. Είμαστε όμως εκείνοι που βλέπουμε την κάλπικη λίρα και την παίρνουμε με χαρά στα χέρια και τρέχουμε να κάνουμε δουλειές. Που μας θαμπώνουν τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Αυτό είμαστε, αυτό αξίζουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 25/01/2015 11:32:37

  Περιγράφετε το πολιτισμικό επίπεδο του μέσου Ελληνα.Ετσι εξηγούνται πολλά.Υπάρχει κοινό επίπεδο συνεννόησης,χωρίς να κομπλεξάρεται κανείς.Κι'αυτός είναι πολύ ισχυρός λόγος για την αταβιστική,στερεοτυπική συμπεριφορά του Ελληνα,στις επιλογές του,γενικά.Και ίσως αυτή να είναι η μοίρα του,μέχρι να κατακτήσουμε(αφορά όλους μας),την αληθινή Παιδεία.

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 25/01/2015 13:30:51

  Εμένα με τρομάζει που έβγαλε τον γιο του Ερνέστο. Αν δεν λυπάται το παιδί του και την καζούρα που θα φάει, γιατι να λυπηθεί άλλον; Άσε που δείχνει οτι, παρ´όλες τις ελπίδες περί του αντιθέτου, ο άνθρωπος ειναι κομμουνιστής βαμμένος. Εξ όνυχος τον λέοντα.

 3. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 25/01/2015 14:01:11

  Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά γερμένος πάνω σ’ ένα δεκανίκι
  δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
  και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

  Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
  μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας
  γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
  κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας

  Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ’ την αγορά
  κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα
  μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά
  και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα

  Και πέρασε ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά
  κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα
  ώσπου κάποιο βραδάκι βρε τι του `ρθε ξαφνικά
  κι άρχισε να φωνάζει με μανία

  Τα πόδια μου καήκανε σ’ αυτή την ερημιά
  η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
  τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ’ αυτιά
  μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια

  Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
  και του `παμε να φύγει μουδιασμένα
  αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει καλύτερα να μην μας πει κανένα Δ. Σαββόπουλος -B. Dylan

  • Tessa avatar
   Tessa @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 25/01/2015 14:32:35

   Αυτή θάπρεπε να είναι η ουσία της καμπάνιας της ΝΔ, τα λόγια του "θείου" Σαββόπουλου...

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/01/2015 17:32:53

  Ορφέας - Ερνέστος λέγεται το παιδάκι. Είναι σωστό για προεκλογικούς λόγους να ασχολείται κανείς και με το πως λέγεται ένα παιδάκι; Και τι σημασία έχει άν είναι γιος αντίπαλου πολιτικού αρχηγού; Αυτό μετράει; Δυστυχώς, για κομματικούς λόγους μπορεί να χαθεί κάθε ήθος και αυτό συμβαίνει πάλι (και όχι μόνον σε μια κομματική πλευρά)...

 5. exali avatar
  exali 25/01/2015 22:15:04

  Αυτό που με στεναχωρεί, είναι το γεγονός ότι όλοι αυτοί που έχουν παρακολουθήσει με πλήρη απάθεια την ολική καταστροφή της χώρας μας από τα δύο κόμματα που μας κυβερνάνε τόσο καιρό και έχουν δεχθεί σκημένοι το κάθε απάνθρωπο μέτρο που μας φόρτωσαν με ότι συνέπειες έχει αυτό στη ζωή του καθενός ξεχωριστά, ξαφνικά ξύπνησαν από το λίθαργό τους από την αγωνία τους ότι ένα τρίτο κόμμα θα μας αποτελειώσει, ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Το τέλος του κόσμου (με τον τρόπο που το εννοούν) ήρθε τη μέρα που οι 300 κότες υπέγραψαν το μνημόνιο χωρίς καν να το έχουν διαβάσει. Γιατί όλη αυτή η οργή και η κατακραυγή δεν βγήκε νωρίτερα σε αυτούς που πραγματικά φτέξαν?

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 25/01/2015 23:19:25

  Και αυτή η ρημάδα του σώματος γλώσσα που λέει Θεέ μου, τόσα!

 7. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 26/01/2015 01:44:18

  Τα παιδιά του ᾽81 κληρονομούν τη χώρα στα παιδιά τους και τα θέλουν να κυβερνήσουν το 2015 και εφεξής. Τι δεν καταλαβαίνετε; ΥΓ. Έχω ήδη φύγει από την χώρα σε μέρη μακρινά.

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 27/01/2015 01:40:33

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.