Αυτή τη χώρα θέλουμε;
23/12/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτή τη χώρα θέλουμε;

Tο παράλογο να θεωρείται λογικό και η παρανομία, η ρεμούλα, οι υποκλοπές, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Κυπατζήδικες πρακτικές, οι βρόμικοι πολιτικοί, το νοσηρό κλίμα να θεωρούνται… ελληνικό ίδιον;

Τώρα που η ξεφτίλα αποκαλύφθηκε και ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του, είναι καιρός να κάνουμε έναν άλλο απολογισμό. Τον απολογισμό για τη Δημοκρατία μας, τον απολογισμό για το που πάει αυτή η χώρα και πώς πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να σέρνεται στο βόθρο που κάποιοι ανοίγουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα και που πλέον πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι είναι το φυσιολογικό.

Φτάσαμε στο σημείο το παράλογο να θεωρείται λογικό και η παρανομία, η ρεμούλα, οι υποκλοπές, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Κυπατζήδικες πρακτικές, οι βρόμικοι πολιτικοί, το νοσηρό κλίμα να θεωρούνται… ελληνικό ίδιον.

Η υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά και όλο το παιχνίδι που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ κι ένα μήνα για δήθεν πληρωμένους βουλευτές, είναι η κορυφή του παγόβουνου στα όσα άθλια έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Και είναι το βασικό συστατικό της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, της απαξίας του πολιτικού συστήματος και της εξαθλίωσης της πατρίδας που όλοι λέμε ότι αγαπάμε κι όλοι με τον τρόπο μας την πληγώνουμε.

Κι εμείς ως πολίτες και ψηφοφόροι που βάζουμε στη Βουλή τον… κατιμά της κοινωνίας. Και οι πολιτικοί που σχεδόν ποτέ δεν στέκονται στο ύψος των ιστορικών στιγμών, ενώ η χώρα βουλιάζει. Αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα γενικότερα που έχει μάθει να στήνει βρόμικα κόλπα για να επιβιώσει.

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δίνουν την ευκαιρία για να αποφασίσουμε όλοι τι θέλουμε για την Ελλάδα μας. Θέλουμε μια πατρίδα που θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή. Μικρή, αναξιόπιστη, βρόμικη, δακτυλοδεικτούμενη από τους ξένους; Μια χώρα που «πουλάει» την ομορφιά της αλλά που δεν έχει να επιδείξει τίποτε ουσιαστικό τα τελευταία χρόνια; Που δεν παράγει πολιτισμό και περιμένει να αποκαλυφθεί ο νεκρός της Αμφίπολης για να πανηγυρίσει;

Που δεν παράγει πολιτική και περιμένει από τους ξένους να έρθουν να τη σώσουν; Που βολεύεται με τους μέτριους και απομονώνει τους άριστους; Που διώχνει τα παιδιά της γιατί δεν αντέχουν άλλο να ζουν σε μια Ελλάδα που βρομάει απ’ όπου κι αν την πιάσεις;

Ναι, η τωρινή κατάσταση είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι θέλουμε πραγματικά. Κι αν πάμε σε εκλογές είναι η ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να δείξει αν έχει βάλει μυαλό. Αν έχει ωριμάσει, αν τα παθήματα έγιναν μαθήματα, αν ξέρει επιτέλους ποιους θέλει να τον εκπροσωπούν. Αν καταλαβαίνει ποιοι τον κοροϊδεύουν ή του κρύβουν την αλήθεια και ποιοι μιλούν ξεκάθαρα και με καθαρό κούτελο.

Και τέλος πρέπει να αποφασίσει επιτέλους ο σοφός λαός τι είδους πολιτικό σύστημα θέλει. Ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν αν οδηγήσουν την πατρίδα ένα βήμα πιο πέρα. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που με την επιλογή του πρέπει να κλείσει το καπάκι του βόθρου που ανοίγουν κατά καιρούς ύπουλοι, βρόμικοι, ξεπουλημένοι πολιτικοί που πουλάνε την πατρίδα τους για λίγα αργύρια και στη συνέχεια εμφανίζονται υπερπατριώτες.

Να μη χαθεί η ευκαιρία που θα φέρει μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Κακοί πολιτικοί πάντα θα υπάρχουν στη Βουλή, δεν μπορείς να ελέγξεις και τους 300. Όμως, τουλάχιστον το επίπεδο που υπάρχει σήμερα στο Κοινοβούλιο πρέπει να πάψει να υπάρχει. Και ο λαός είναι αυτός που θα διώξει τους άθλιους προβοκάτορες, τους δυνάστες της Δημοκρατίας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, αν δε θέλουμε να φύγουν κι αυτά για τα ξένα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/12/2014 08:39:55

  Πολύ ωραίο άρθρο! Μακάρι τα πράγματα να έλθουν έτσι όπως τα λέτε,αλλά νομίζω ότι δεν είναι απλά. Ο λαός δυστυχώς δεν είναι σοφός. Τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του,αλλά αυτοί διαμορφώνουν το πολιτικό ήθος που πάντοτε κυριαρχεί. Όταν όσοι ψηφίζουν,στοχεύουν σε ιδιοτελείς σκοπούς,τότε δεν ψηφίζουν με σοφία. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο είναι διαχρονικό,πάντοτε συνέβαινε και θα συμβαίνει. Εάν κατά το πλησίασμα στην κάλπη δεν αποβάλλουμε το ''εγώ'' και να ψηφίσουμε με βάση το ''εμείς'',τότε δεν θα εκλείψουν τα ποτέ τα αρνητικά στοιχεία που θα μας εκπροσωπούν. Αυτό είναι νόμος. Ψηφίζαμε με μικροπολιτικά οφέλη,γι' αυτό φτάσαμε εδώ. Ψηφίζουμε με οργή,είτε με τη λογική της τσέπης, είτε για να σπάσουμε χαβαλέ,είτε για να χλευάσουμε το σύστημα,θα πάμε ακόμη χειρότερα... Η λύση είναι μία,ας αλλάξουμε εμείς οι ψηφοφόροι-όχι τα λαμόγια,αυτά δεν αλλάζουν- αλλά εμείς οι ψηφοφόροι,για να αλλάξουμε και τους πολιτικούς μας... Και κάτι ακόμη.Το πολίτευμά μας πάσχει. Δεν έχουμε πιά Δημοκρατία όπως νομίζουμε,αλλά αυστηρή Δημοκρατία των λίγων εις βάρος των πολλών και εν τέλει ωχαδερφική ασυδοσία. Έτσι δεν πάμε ούτε μπροστά ούτε πίσω,αλλά σταθερά πρός τα κάτω...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κυθήριος 27/12/2014 11:48:36

   Ακριβώς έτσι είναι αδερφέ. Και είναι θέμα παιδείας και αξιών. Αγωγής από το σπίτι δηλαδή. Και μην πει κάποιος ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν ευθύνη. Αφού αν επιπλήξει αυστηρά παιδί σήμερα κάποιος εκπαιδευτικός, ο γονιός τρέχει να ζητήσει να τιμωρηθεί. 80-20 είναι η ευθύνη με μέγιστη βαρύτητα στην οικογένεια.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 27/12/2014 14:03:21

    Δυστυχώς έτσι είναι φίλε Γεώργιε,όπως τα λές. Έχουν οι εκπαιδευτικοί την ευθύνη που τους αναλογεί για το κατάντημα της Παιδείας μας,αλλά πρωτίστως το πρόβλημα ξεκινά από το σπίτι,τους γονείς,την αγωγή που δίνουν ή δεν δίνουν στα παιδιά τους,και τους λόγους για τους οποίους ζητούν να τιμωρηθούν στο σχολείο όχι τα παιδιά τους,αλλά δυστυχώς μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους.Εκεί φτάσαμε... Καλή και ευλογημένη χρονιά εύχομαι.

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 23/12/2014 09:24:24

  Φοβάμαι ότι η επόμενη βουλή θα είναι ακόμη χειρότερη από την τωρινή. Η μεθεπόμενη ίσως είναι επιτέλους καλύτερη. Μπορεί να φωνάζαμε όλοι για τον δικομματισμό, αλλά τουλάχιστον υπήρχαν και 5-10 σοβαροί στα μεγάλα κόμματα. Τώρα με την διασπορά της ψήφου σε πολλά μικρά κομματίδια βγήκε όλο το κατακάθι της πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν μπορείς να βρείς ούτε έναν σοβαρό άνθρωπο στα κομματίδια που θα έφερναν την αλλαγή στο τόπο. Υπάρχει κανείς που θα μπορούσαμε ως πολίτες να του εμπιστευτούμε τη τύχη της χώρας πχ σε περίπτωση κινδύνου ή πολέμου? Ξεφτυλίζονται μόνοι τους με δηλώσεις δημόσιες ,πραγματικοί καραγκιόζηδες της πολιτικής ,αλλάζουν τις δηλώσεις τους κάθε 3 ώρες και θέλουν κιόλας να τους παίρνουμε στα σοβαρά. Φτύνουν, βρίζουν χωρίς να σκέφτονται , μετά μυξοκλαίνε και ζητάνε συγγνώμη, γλύφουν τα φτύσματα, τους φτύνουν και χαίρονται για την βροχή, ρίχνουν το βάρος σε δημοσιογράφους επειδή διαβάζουν τα.. γραπτά τους, για το ίδιο γεγονός δηλώνουν επισήμως 3-4 εκδοχές... Και αντί να τους πάρουν στο χούγιασμα όσοι θέλουν να φαίνονται σοβαροί ,μπλέκονται μαζί τους... Ακόμη στο σύριζα δεν έχουν καταλάβει ότι και μονο η αναφορά σε χαικάλη τους γελοιοποιεί.. αν είναι πραγματικά σοβαρή υπόθεση και αξιοπρεπής ως βουλευτής ο χαικάλης ας τον βάλουν βουλευτή επικρατείας ή ας τον προτείνουν για πρόεδρο δημοκρατίας μια και έσωσε την τιμή του πολιτικού κόσμου όπως μερικοί θέλουν να πιστεύουμε. Ακόμη δεν πιάσαμε πάτο....Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν εκδικητικά και με φόβο, δεν θα επιλέξουν σωστά πρόσωπα, αυτό είναι βέβαιο. Όλοι αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν μετά για το μέλλον της χώρας και να αντιληφθούν γεγονότα και διαστάσεις της πολιτικής και οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορούν? Σίγουρα όχι. Όταν δεν μπορούν να αντιληφθούν έναν αποστολόπουλο και συνομιλούν μαζί του εν πλήρει σοβαρότητα ως ειδικός "επί αγορών και οικονομίας" και μάλιστα σε επίσημες συζητήσεις-θεσμικές, τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους εκπροσώπους μας. Στο τελευταίο καφενείο των βουνών θα τον είχαν πάρει στο ψιλό γαζί και θα περνούσαν υπέροχα, υπάρχουν ένα σωρό δελαπατρίδηδες και πρωθυπουργοί στα καφενεία, απλά συνομιλούν με τον καφετζή και μερικά πειραχτήρια για να βγάλουν το κέρασμα. Όχι με αρχηγούς κρατών, και μελλοντικούς αρχηγούς ως ειδικοί... Αυτή την Ελλάδα φτιάξαμε...Αυτή μας ταιριάζει. Ναι, κατά βάθος αυτή θέλουμε, γιατί μας μοιάζει.. Μας εκπροσωπεί. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, κάποιοι δεν την θέλουν, αλλά είναι δυστυχώς μια μικρή μειοψηφία. Και όποιος τόλμησε να προτείνει μια άλλη Ελλάδα τον έφαγε η εκλογική μαρμάγκα.. Ενώ όλα τα σκατά και οι φελοί που επιπλέουν στον αφρό μαζί με τα τούβλα που πέφτουν στο βυθό , επιλέχθηκαν από την χαβούζα της κοινωνίας μας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ορεσείβιος 27/12/2014 11:58:59

   Τι να πω; Είμαστε άξιοι των κακών που μας περιμένουν αν ακόμη μετά από τα δεινά που μας συνέβησαν λόγω κακών επιλογών στους ηγέτες μας επί δεκαετίες δεν κατανοήσαμε πλήρως ότι όποιος τάζει και υπόσχεται εύκολες λύσεις είναι απλά λαϊκιστής και τυχοδιώκτης και πρέπει αυτομάτως να απορρίπτεται η σκέψη επιλογής του για να κυβερνήσει. Την πάθαμε το 2009 και έπρεπε τώρα να έχουμε βάλει μυαλό. Αν όχι, πλέον, καλά να πάθουμε. Μέχρι το 2010 που έκανε ότι έκανε ο δόλιος ΓΑΠ, είχαμε (οι πολλοί έστω, όχι τα κομματόσκυλα και τα λαμόγια εννοείται) κάποιες δικαιολογίες με την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, τα στημένα σκάνδαλα, την φούσκα των δανεικών χρημάτων. Τώρα; Ούτε μισή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.