Ασόβαροι και οι «σοβαροί» του ΣΥΡΙΖΑ
16/01/2015 18:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασόβαροι και οι «σοβαροί» του ΣΥΡΙΖΑ

Δραγασάκης: Μπορεί να μην πληρώσουμε τις δόσεις Ιουλίου - Αυγούστου!

Γράφουμε κατά καιρούς για τους γραφικούς που έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και που ο καθένας λέει ό,τι θέλει και ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Ο ένας θα τυπώσει 100 δισ. ευρώ, ο άλλος θα δανειστεί με έντοκα έως και 120 δισ., ο παραδίπλα θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν ξέρει τι φόρο θα εφαρμόσει.

Κάθε μέρα ακούμε και μια ανοησία που προκαλεί σύγχυση και τελικά επιδεινώνει το πρόβλημα που έχει διαχρονικά η Ελλάδα. Δηλαδή την έλλειψη σοβαρότητας και εμπιστοσύνης. Ακούγοντας όλα αυτά οι ξένοι δεν μας θεωρούν σοβαρή χώρα, είναι απλά τα πράγματα.

Από την άλλη, λένε πως ο Τσίπρας σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του λέει: «Μη βλέπετε αυτούς που μιλάνε. Με άλλους θα κυβερνήσουμε». Προφανώς κι εννοεί ότι υπάρχει μια δεξαμενή στελεχών που δεν έχουν εκτεθεί ιδιαίτερα στα media, δεν έχουν απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη και μ' αυτούς θα πορευτεί.

Προφανώς και ορισμένοι έχουν μια συγκρότηση, κυρίως οικονομική, και σίγουρα το μυαλό τους είναι μέσα στο κεφάλι τους και δεν περπατάνε στα ροζ συννεφάκια. Αυτοί οι σοβαροί της Κουμουνδούρου είναι και τα στελέχη που θα συγκροτήσουν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε κι εμείς γράψει ορισμένα ονόματα με τα οποία μπορείς να συνομιλήσεις, έχουν άποψη και δεν είναι οι γνωστοί Καραγκιόζηδες της αριστεράς. Έχουν εν πάση περιπτώσει μια σοβαρότητα ή μια... σοβαροφάνεια. Για παράδειγμα ο Γιάννης Δραγασάκης που προορίζεται για τσάρος της οικονομίας, ο Γ. Σταθάκης, ο Δ. Παπαδημούλης και κάποιοι άλλοι που έχουν μια σχετική αντίληψη της πραγματικότητας.

Και οι ίδιοι θέλουν να εμφανίζονται σοβαροί, να κάνουν μεγαλόστομες τοποθετήσεις, να δείχνουν ότι υπάρχει και ο «σοβαρός ΣΥΡΙΖΑ» που δεν έχει σχέση με τη Ραχήλ, τον Διαμαντόπουλο, τον Τόλιο, τον Λεουτσάκο και τον Στρατούλη.

Τώρα, πώς γίνεται να κάνεις κόμμα με 10 καραγκιόζηδες και 2 σοβαρούς, αυτό είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς. Διότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βλαμμένους, αλλά οι σοβαροί είναι περισσότεροι και τουλάχιστον δε βγαίνουν να λένε την κάθε πα... ρα τους φόρα παρτίδα.

Όταν όμως ο σοβαρότερος όλων των Συριζαίων, αυτός που θα αναλάβει να ανορθώσει τη χώρα, δηλαδή ο Δραγασάκης βγαίνει και λέει ότι μπορεί και να μην πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και τότε να υπάρξει κρίση, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είπε συγκεκριμένα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και ερωτώμενος αν υπάρχει θέμα παύσης στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους:

«Η ιδέα συζητείται. Αν δεν έχουμε συμφωνία ως τον Ιούλιο, θα έχουμε πρόβλημα. Ως τότε, μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με την έκδοση εντόκων γραμματίων που θα πουληθούν σε ιδιώτες επενδυτές. Ή μπορούμε να ζητήσουμε από το ΔΝΤ να αναβάλει για λίγους μήνες τις αποπληρωμές. Όποιο και αν είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα δημιουργηθεί, θα ληφθεί από το ΔΝΤ τον Απρίλιο από έναν ειδικό λογαριασμό ειδικά για αυτό τον σκοπό. Οι πληρωμές του Ιουλίου και του Αυγούστου θα γίνουν με τις τελευταίες δόσεις του προγράμματος διάσωσης. Μας δανείζουν για να τους αποπληρώνουμε. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, δεν θα είμαστε σε θέση να τους πληρώσουμε. Στη συνέχεια, θα έχουμε πιθανότατα κρίση».

Τι μας λέει λοιπόν ο σοβαρός Δραγασάκης; Κατ' αρχάς ότι τα έντοκα θα τα αγοράσουν οι ιδιώτες επενδυτές. Και γιατί να τα αγοράσουν; Εδώ προχθές έκδοση 600 εκατ. ευρώ αναγκάστηκε να την καλύψει η ΤτΕ με αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Κανείς ιδιώτης δεν παρουσιάστηκε για να μας πει: «Σας τα αγοράζω, τι καλοί που είστε». Ή μήπως πιστεύει ο Δραγασάκης ότι μόλις ακούσουν ΣΥΡΙΖΑ οι ξένοι θα πετάξουν από τη χαρά τους;

Και στη συνέχεια λέει ότι οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου θα γίνουν με λεφτά από τις δόσεις του προγράμματος.

Μα καλά; Η Βαλαβάνη δεν είπε ότι δεν θα θέλουν τα 7,5 δισ.; Οι Συριζαίοι δε λένε ότι θα καταργήσουν την επόμενη ημέρα το Μνημόνιο; Πώς θα ζητούν δόσεις από ένα πρόγραμμα που δεν αναγνωρίζουν; Είναι σοβαρές αυτές οι τοποθετήσεις κ. Δραγασάκη;

Και τέλος, δίνει και το τελικό χτύπημα. Αν δε μας δώσουν λεφτά δεν θα πληρώσουμε και... πιθανότατα θα έχουμε κρίση. Ξέρετε τι εννοεί με το «κρίση»; Χρεοκοπία εννοεί αλλά δεν το λέει. Και χρεοκοπία σημαίνει άδεια ταμεία, κατάρρευση τραπεζών και ουρές στα ATM για να μην πούμε για μοντέλο Κύπρου μέχρι να... συμμορφωθούμε.

Είστε σοβαρός κύριε μελλοντικέ τσάρε της οικονομίας; Μ' αυτά τα μυαλά θα σώσετε την Ελλάδα;

Τελικά μήπως τα Ραχηλιάρικα είναι αυτά που αξίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως τελικά αυτό το κόμμα έχει τη σοβαρότητα που του αξίζει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 16/01/2015 18:51:11

  Χαζά-χαζά όμως έχουν καταφέρει να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και να περιστρέφουν τη συζήτηση σε "βολικά" ζητήματα ώστε να μην μπαίνουν στο τραπέζι και άλλα ζόρικα θέματα. By the way μετά τις εκλογές πρέπει να εκλεγεί κι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι προτίθεται να κάνει ο Αλέξης; Πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του; Αλλά με την ώθηση που θα πάρει από το λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χαμηλό εμπόδιο για το επικείμενο ... άλμα.

 2. George N avatar
  George N 16/01/2015 19:28:00

  Έχει συνοχή αυτό που λέει ο Δραγασάκης αν η ΕΖ δεχθεί να κάνει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ διάλογο για ένα νέο μνημόνιο με λήξη διαλόγου τον Ιούνιο που είναι οι επόμενες δόσεις. Αυτό μάλλον θεωρεί ότι θα γίνει και επομένως πιστεύει ότι θα βρεθεί τρόπος για να μην κάνει default η Ελλάδα πριν τον Ιούνιο ακόμα και με την συνεργασία της ΕΖ αν χρειασθεί. Προφανώς η χώρα κάνει default πολύ πιο πριν αν η ΕΖ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν τέτοια διάθεση. Και δεν είναι μόνο οι δόσεις αλλά κυρίως θα είναι το αδιέξοδο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια περίπτωση που θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών στην αγορά αλλά και σε bank run. Το αν θα προλάβει τότε να γίνει το εσωτερικό πριν το εξωτερικό default ή γίνει ανάποδα μικρή σημασία θα έχει.

 3. Περσέας avatar
  Περσέας 16/01/2015 19:48:09

  Ἀπορῶ μέ τούς σχολιαστές τοῦ ίστοτόπου!!! Δέν ἔχετε καταλάβει ὅτι λένε καί πολύ φωναχτά μἀλιστα : "Δέν θέλουμε να βγοῦμε πρῶτοι. Δέν θέλουμε νά κυβερνήσουμε" Πῶς ἀλλοιῶς νά τό ποῦνε;

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 16/01/2015 20:37:29

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ! Με αφορμή μία εικόνα της Παναγίας στο Δημαρχείο Φιλιατών - την πόλη που προστάτεψε και έσωσε τους Ναζί θαυματουργικά ο Άγιος Χαράλαμπος επισκεπτόμενος τον Γερμανό Διοικητή που είχε επιφορτιστεί με την εντολή Ολοκαυτώματος - ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μάς κατεβάσουν ακόμη και τις άγιες εικόνες από τα Δημόσια κτίρια και τα Σχολεία, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΟΤΕ
  "Υπάρχουν ορισμένοι και επειδή το βάλανε τώρα αυτό το θέμα, ότι θα πρέπει, ίσως, να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη Βουλή και τα δημαρχεία μέχρι τα δημόσια καταστήματα και τα Υπουργεία. Και, βεβαίως, και στα σχολεία μας. Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Ο ελληνικός λαός πιστεύει. Και αυτή είναι η πιό ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να μου πει ότι θα πρέπει να κατεβάσουμε τις εικόνες. Ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιό πρόγραμμα λέει κάτι τέτοιο. Αυτές οι εικόνες δεν θα κατεβούν ποτέ" τόνισε ο Πρωθυπουργός.ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 16/01/2015 23:39:46

  Τσίπρας: Καταργώ Υπoυργείο Βορείου Ελλάδος για να φτιάξω Υπουργείο Αφγανών και Μπαγκλαντεσιανών http://www.dailyopinion.gr/video-tsipras-katargo-ip-v-ellados-gia-na-ftiaxo-ipourgio-afganon-ke-mpagklantesianon/ Ο κ. Τσίπρας προφανώς αγνοεί ότι το Τραγικό, το Προδοτικό, το Ανθελληνικό, το Δοσίλογο, το Εθνοκτόνο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, με τις συνυπογραφές και τη συναίνεση των Άθεων: Κώστα Σημίτη (τέως πρωθυπουργός – ο οποίος, νομικά για το εξοχικό του διεκδικεί Privé, την από τους Βυζαντινούς χρόνους κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον Αιγιαλό. Και Γιωργάκη Ανδρέα Παπανδρέου (τέως ΥΠΕΞ 2003, ο οποίος και πάλι διεκδικεί τη ψήφο των ανεγκέφαλων Ιθαγενών, καθώς η Βουλευτική Ασυλία είναι υπεράνω όλων). Αυτό το μοιραίο για την Ελλάδα duo, ολοκλήρωσε τη καταστροφή και παραμόρφωσε την Ελλάδα, σε χώρο μόνιμης Στάθμευσης Λαθραίων. Και αυτό συμβαίνει, επειδή, το χολερικό ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, προβλέπει την Επιστροφή των Λαθραίων, στη Χώρα Εισόδου τους, η οποία δυστυχώς, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι η πολύπαθη πατρίδα μας Ελλάδα. Αυτή είναι η Αλήθεια. Όλα τα άλλα τα βαρύγδουπα τα λόγια τα μεγάλα και η όψιμα macho χροιά της φωνής, είναι για να χαϊδεύονται των Ιθαγενών τ' αυτιά, Ψηφοθηρικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.