Ας παίξουμε!
26/05/2015 17:46
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ας παίξουμε!

Κομματική ρουλέτα πάνω στο εθνικό σαρκίο…

Έχει τύχει να δείτε την όχι ευχάριστη διαδικασία με την οποία τα ζώα οδηγούνται στη σφαγή, σε μεγάλες κρεατοπαραγωγικές μονάδες;

Τα ζώα οδηγούνται σε έναν ορθογώνιο, διαμπερή χώρο. Το χώρισμα της εισόδου κλείνει πίσω τους και κινούμενο αρχίζει να τα συνωθεί προς τα εμπρός, προς την άλλη ανοιχτή πλευρά. Η οποία βαθμιαία στενεύει οδηγώντας σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, όπου χωρά μόνον ένα ζώο. Στο τέλος του ο διάδρομος γίνεται τόσο στενός που το ζώο ακινητοποιείται και έτσι, φτάνει στη λαιμητόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, και δυστυχώς μαζί του η χώρα, βρίσκεται αυτή την στιγμή ακινητοποιημένος στον κυλιόμενο διάδρομο, λίγο πριν τη λαιμητόμο.

Οι χειριστές του σφαγείου δεν χρειάστηκε να κοπιάσουν για να τον οδηγήσουν σ’ αυτή τη θέση. Τον έχουν συνωθήσει εκεί οι μολυσματικές ιδέες των οποίων είναι φορέας, η μέχρι παράνοιας άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας, οι αγάνωτοι λευκοσιδηροί μέντορες και η εγγενής πλάνη της Αριστεράς για τους εκάστοτε στρατιωτικο-οικονομικο-πολιτικούς συσχετισμούς ισχύος.

Στα σφαγεία η λαιμητόμος ανεβοκατεβαίνει διαρκώς, μηχανικά. Εδώ, κατεβαίνει με πολιτική απόφαση. Η απόφαση αυτή κατά την εκτίμησή μας δεν θα ληφθεί, κανένας δεν το θέλει πραγματικά, εννοείται λόγω συμφέροντος όχι λόγω αλτρουισμού. Αλλά επειδή πάνω στη λεπίδα είναι γραμμένος ο ιστορικός, Λοβέρδειος αφορισμός «δεν υπάρχει σάλιο», σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αλλά και την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, ο Τσίπρας έχει λάβει την απόφαση να υιοθετήσει μια συμφωνία.

Η οποία φυσικά δεν μπορεί να περιλαμβάνει αυτά για τα οποία ονειροβατεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωνία του Τσίπρα σήμερα έγκειται στο να μην τον ταπεινώσει η συμφωνία και τον απαξιώσει πολιτικά, πρόωρα. Έτσι η συνεδρίαση της ΚΕ, για την οποία τα περισσότερα μέλη της ψιθύριζαν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν το λόγο σύγκλησης, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τίποτα το συγκεκριμένο για να συζητηθεί, ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν παραπάνω από δημιουργικά ασαφής, έγινε για να σταθμιστούν οι αντιδράσεις και να καταγραφούν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, στην επιδίωξη να προδιαγραφούν οι πολιτικές συμπεριφορές όταν η συμφωνία προσκομιστεί για ψήφιση στη Βουλή.

Ως συμπεράσματα από τη Σύνοδο θεωρούνται πρώτον ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε ενίσχυση και δεύτερον ότι είναι μάλλον βέβαιο πως επτά βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στις δυο συνιστώσες ΚΟΕ και ΔΕΑ, δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Αυτά, από την αποτίμηση των ομιλιών.

Η κρίσιμη όμως λεπτομέρεια ήταν πως σε όλα τα σχέδια ψηφισμάτων και τις ανακοινώσεις όλων των ρευμάτων πουθενά δεν υπήρχε διατύπωση δεσμευτική για καταψήφιση συμφωνίας, ένας πολιτικός μονόδρομος χωρίς γυρισμό δηλαδή.

Δεν γνωρίζουμε εάν η έκβαση μιας τέτοιας εγκριτικής, πολύ πιθανής πλέον ψηφοφορίας θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών στοιχηματικών οίκων. Εκεί έχουμε φτάσει, η συνέχιση της εθνικής υπάρξεως να κρίνεται σε κομματικές συνάξεις εν είδει παιγνίου από ατζαμήδες και μπαταχτσήδες.

Αλλά διακινδυνεύοντας πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, αν ο Τσίπρας έχει απώλειες θα μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πιθανόν και καμμία.

Η εξουσία είναι γλυκιά. Και όλοι τους την οφείλουν σε κείνον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 26/05/2015 18:41:22

  Το πιθανότερο είναι οτι η λαιμητόμος θα λειτουργήσει μόνο για τον Αλέξη που είναι πρώτος μπροστά . Οι άλλοι θα την κάνουν με ελαφρά μόλις τα πράγματα αγριέψουν .

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Naruto 26/05/2015 19:12:41

   Έχω την αντίθετη, χωροταξικά, εντύπωση. Πρέπει βέβαια να έχεις την εικόνα του σφαγείου για να σου την μεταφέρω. Τα ζώα συνωθούνται από τον μηχανισμό αλλά και σπρώχνονται μεταξύ τους με προορισμό ...το μοιραίο.
   Η πεποίθησή μου είναι ότι ο Τσίπρας θα σπρώξει πρώτα όλους τους άλλους στο λεπίδι, πριν φτάσει εκεί ο ίδιος, γεγονός μάλλον όχι πολύ πιθανό. Η Καγκελαρία (ακόμα) τον εκτιμά "αξιόπιστο διαπραγματευτικό εταίρο". Βέβαια και ο Σαμαράς ήταν πριν του τραβήξουν το χαλί.

 2. Δεφένστωρ avatar
  Δεφένστωρ 26/05/2015 21:29:20

  O Σαμαράς κι ο Βενιζέλος τί θα ψηφίσουν τελικά;

 3. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 26/05/2015 22:46:12

  ΚΟΕ και ΔΕΑ έχουν περίπου 7-8 βουλευτές. Επίσης στους υποψήφιους για καταψήφιση ο (απανωτά εκλεγόμενος από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου) Μιχελογιαννάκης. Άντε και κανάς των ΑΝΕΛ που δεν κατάλαβε πως το κόμμα ιδρύθηκε για προσωπικό βόλεμα των ιδρυτών. Συνολικά υπάρχουν δυνητικά 10 περίπου υποψήφιοι αρνητές. Εκτιμώ πως δεν θα υπερβούν τους 5 στην τελική φάση. Για αριστερή πλατφόρμα δεν το συζητώ. Δεν αφήνουν τις καρέκλες με τίποτα. Όλα για λαική(λακίστικη) κατανάλωση. Ο ίδιος ο Λαφαζάνης έδωσε εντολή σε καμιά 30αριά δορυφόρους να πάνε για καφέ , όταν αντελήφθησαν πως η πρότασή του μπορεί να περνούσε. Απορώ πως ελληνικά (γιατί τα ξένα δεν έχουν γνώση) ΜΜΕ δίνουν σημασία στον εσωτερικό θιασο. Όλα είναι ένα κακοπαιγμένο θέατρο για να έχουν τους πάντες ευχαριστημένους με την "πολυφωνία". Στο τέλος θα έρθει το τσιπροφοροτσουνάμι ( και τα μπιλιετάκια της εφορίας από το καλοκαίρι) και θα τα έχουν ψηφίσει όλοι. Το θέμα είναι κανείς από την αντιπολίτευση να μην ψηφίσει την φορολαίλαπα. Τσίπρας και λοιποί ( και κυρίως οι οπαδοί) θα πιουν το πικρό ποτήρι μόνοι τους( άντε μαζί με τους ποταμίσους που τους βρίζουν κιόλας τα θρασίμια). Θα θερίσουν ότι εσπειραν.

  • Τσίπας avatar
   Τσίπας @ Κώστας ΜΠ 26/05/2015 23:33:13

   Το θέμα είναι κανείς από την αντιπολίτευση να μην ψηφίσει την φορολαίλαπα. To ΘΕΜΑ είναι ότι (είναι τόσο γατάκια νδ-πασοκ) που θα την ψηφίσουν για να ξορκίσουν τις εκλογές. Το πικρό ποτήρι θα το πιουν ολοι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.