Αρχίζουν και ξυπνάνε στη Συγγρού
03/04/2015 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρχίζουν και ξυπνάνε στη Συγγρού

Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο που η Νέα Δημοκρατία κάνει σκληρή αντιπολίτευση και αναγκάζει την κυβέρνηση να αμυνθεί και να απαντήσει με έναν τρόπο που δείχνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο που η Νέα Δημοκρατία κάνει σκληρή αντιπολίτευση και αναγκάζει την κυβέρνηση να αμυνθεί και να απαντήσει με έναν τρόπο που δείχνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Φαίνεται ότι στη Συγγρού αρχίζουν να βρίσκουν το βηματισμό τους και ορισμένοι να αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και να ακολουθούν τον Αντώνη Σαμαρά.

Δύο γεγονότα ξεχώρισαν στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Το πρώτο αφορούσε τους μπαχαλάκηδες που έχουν καταλάβει τη χώρα και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Η δήλωση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι η χώρα έχει παραδοθεί στο έλεος των κουκουλοφόρων και των λαθρομεταναστών προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία τον κατηγόρησε για ακροδεξιά ρητορεία.

Προσέξτε. Είναι ο Σαμαράς ακροδεξιός γιατί λέει να εφαρμοστεί ο νόμος και για να μαζευτεί η χώρα που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Ενώ η κυβέρνηση που αφήνει τους αναρχικούς να αλωνίζουν, να καταλαμβάνουν κτίρια, να μπουκάρουν στη Βουλή και να σηκώνουν πανό στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη είναι προοδευτικοί. Ό,τι είναι υπέρ της νομιμότητας, της ασφάλειας και της τάξης είναι ακροδεξιό ενώ η «συγκυβέρνηση» με τρομοκράτες και κουκουλοφόρους είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και σύντομα θα αντιληφθεί και η κυβέρνηση την οργή του. Γιατί μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να κυριαρχεί, όμως, η ασφάλεια του πολίτη θα χτυπήσει «καμπανάκι» όταν υπάρξει ο πρώτος νεκρός, όταν καεί η Αθήνα ή όταν εισβάλλουν για τα καλά στη Βουλή ή σε κάποιο υπουργείο. Και όταν θα πέσει το πρώτο ξύλο διότι οι αναρχικοί δεν καταλαβαίνουν από Συριζαίους.

Το δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΝΔ είχε να κάνει με τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά στο Bloomberg ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και τι του απάντησε η κυβέρνηση; Ότι είναι σενάρια θερινή νυκτός και ότι τα απεργάζονται «κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να βγαίνει από το ευρώ παρά να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να μην καταστραφεί η χώρα. Ασφαλώς και δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 2 μηνών ζωή. Όμως, ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για αλλαγές όχι εντολή για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα γιατί πίστευε ότι θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, δεν τον στήριξε γιατί θέλησε να τον κάνει νέο... Χαρίλαο Τρικούπη που θα πει «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Κι όμως, ακόμη κι αν η Ελλάδα σπαρταράει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέει ότι τον πολεμούν ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Θα γίνει ο ολετήρας της χώρας και θα κάνει καταγγελίες για να γλιτώσει το λιντσάρισμα. Είναι τόσο άθλιοι που δεν βάζουν την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον.

Είναι πια περισσότερο φανερό από ποτέ. Η κυβέρνηση καταρρέει, βρίσκεται σε αδιέξοδο και ετοιμάζεται να «σκοτώσει» την ελπίδα για καλύτερο μέλλον της χώρας προκειμένου να διασωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2015 15:28:48

  Μην το λέτε τόσο δυνατά μην πάρουν αέρα και επαναπαυθούν. Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι εκεί στη Συγγρού. Πάντως η δήλωση Σαμαρά για οικουμενική, εάν σχεδιάστηκε και δεν έγινε κατά τύχη, ήταν μεγάλο γκολ. Τους διέλυσε. Έθεσε ένα θέμα στην ατζέντα που είναι ο απόλυτος εφιάλτης τους: Συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά! Ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουν, ξέρουν ότι το θέμα τίθεται. Τι θα κάνουν, θα καταστρέψουν τη χώρα για να μην συγκυβερνήσουν με τον Σαμαρά; Δυστυχώς αυτό είναι το πιθανότερο. Είτε θα καταστραφούν μαζί με τη χώρα, είτε θα καταστραφούν πολιτικά συγκυβερνώντας με τον Σαμαρά. Επειδή στην περίπτωση που "απλώς" καταστρέψουν τη χώρα έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί και να τα καταφέρουν να περάσουν στο κόσμο ότι "δεν είναι αυτό που νομίζετε", το πιθανότερο είναι λοιπόν να καταστρέψουν τη χώρα...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 03/04/2015 18:49:48

   Ακριβώς επειδή θα προτιμήσουν να καταστραφεί η χώρα με την ελπίδα οτι θα πείσουν τον λαό οτι φταίει πχ η Γερμανία πρεπει η Ν Δ να διατυμπανίζει οτι τυχόν χρεοκοπία θα έχει πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος και για τους ίδιους . Δηλαδη θα στηθούν ειδικά δικαστήρια και οι ποινές θα θυμίζουν άλλες εποχές . Δεν μπορούν οι κύριοι αυτοί να παίζουν την χώρα στα ζάρια για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ιδεοληψίες τους ατιμωρητί . Να ξέρει ο ξιπασμένος υπουργός οτι άτακτη χρεοκοπία σημαίνει για τον ιδιο μετακόμιση απο το σπίτι κατω απο την Ακρόπολη στον Κορυδαλλό , έτσι απλα .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Naruto 03/04/2015 19:09:47

    Συμφωνώ και επαυξάνω! Και το άρθρο εξαιρετικό επίσης.

   • Γιάγκος avatar
    Γιάγκος @ Naruto 06/04/2015 22:10:13

    Απόλυτα σωστός ο Naruto! Η ΝΔ να διατυμπανίζει από δω και στο εξής - καθημερινά και δυναμικά- ότι τυχόν χρεοκοπία θα φέρει ειδικά δικαστήρια και ότι αυτό συνεπάγεται.. Αυτοί που θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία δεν θα μείνουν ατιμώρητοι!

  • airman avatar
   airman @ Διογένης 06/04/2015 10:54:54

   "Συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά!" Αυτό είναι που δεν θέλουν, διότι μια συγκυβέρνηση γενικά με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας είναι διαφορετικό πράγμα. Γιατί άραγε κάποιοι φαγώθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές να θέσουν θέμα ηγεσίας; Ας πρόσεχαν! Είναι αργά για δάκρυα τώρα (ή Ντόρα)!

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/04/2015 16:25:44

  Θα ήταν καλύτερα να επισημανθούν οι συγγένειες των μπαχαλάκηδων με τον συριζα.Είναι καιρός η ΝΔ σε απάντηση των λεγομενων περί ακροδεξιάς να εισάγει ή μάλλον να επαναεισάγει μετά 40 χρόνια στην πολιτική ορολογία της χώρας τον όρο ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Είναι κάτι που δεν ακούγεται γιατι δήθεν δεν υπάρχει.Όμως οι τρομοκράτες της 17Ν δεν ήσαν "κοινου ποινικού δικαιου" αλλά άκρα αριστερα ,το ίδιο και οι αναρχικοί ,αντιεξουσιαστές,αριστεριστές κλπ όλοι με σιγοντάρισμα του σύριζα και ο όρος πρέπει να μπει στο πολιτικό λεξιλόγιο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 03/04/2015 19:11:53

   Μια από τις συνιστώσες είναι οι μπαχαλάκηδες και αφού δεν τους κάνει τη χάρη ο Τσίπρας, σε συμφωνία με την Κωνσταντοπούλου που του δημιουργεί θέματα ως δελφίνα έκαναν το θέατρο στη Βουλή προχθές. Είναι στημένα αυτά και αφήστε το Σκουρλέτη να μιλάει για σχέδιο εναντίον του Σύριζα. Δεν μπορούν να έχουν ενιαία φωνή ως κόμμα επειδή ποτέ δεν ήταν ενιαίο κόμμα. Ένα μπάχαλο ψήφισε ο λαός και θα το πληρώσουμε όλοι δυστυχώς...

  • in medias res avatar
   in medias res @ ψυχραιμια 07/04/2015 09:31:53

   "Όμως οι τρομοκράτες της 17Ν δεν ήσαν "κοινού ποινικού δικαίου", αλλά άκρα αριστερά ...". Συμφωνώ. Να μην ξεχνούμε όμως ότι το δικαστήριο που τους δίκασε (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) έκρινε ότι τα εγκλήματά τους δεν ήσαν πολιτικά, αλλά "του κοινού ποινικού δικαίου". Η κρίση αυτή εξυπηρετούσε την σκοπιμότητα να μην δικαστούν από ενόρκους (Μ.Ο.Δ.), όπως θα έπρεπε, κατά το νόμο, αν τα εγκλήματά τους κρίνονταν ως πολιτικά. Όταν, όμως, παίρνεις αποφάσεις με κριτήρια σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας, θα τις βρίσκεις στο μέλλον πάντα μπροστά σου ...

 3. Than avatar
  Than 03/04/2015 21:07:25

  Ππολύ σωστό αυτό που λέει ο Naruto. Η ΝΔ θα πρέπει σαφώς να πει ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεωκοπία, όταν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία (και σε τέτοια περίπτωση θα επιστρέψει πολύ σύντομα) θα στηθούν ειδικά δικαστήρια και οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσουν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης, η ΝΔ καλό θα ήταν να πει από τώρα ότι μόλις έρθει στα πράγματα, θα επαναφέρει το συντομότερο τη χώρα στον ευρωπαϊκό της δρόμο και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει grexit (που όλοι το απευχόμαστε), τότε η νέα κυβέρνηση ΝΔ θα επαναφέρει τη χώρα στο ευρώ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

  • airman avatar
   airman @ Than 06/04/2015 10:58:39

   Και θα μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες! Θα σφάξουν και κάμποσα μοσχάρια από τα λειβάδια της Γαλλίας! Σε περίπτωση εξόδου για να ξαναμπούμε στο ευρώ θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα ήπειρο! Και αυτό από γεωγραφικής άποψης είναι ανέφικτο. Συνεπώς ...

 4. това́рищ Θόδωρος avatar
  това́рищ Θόδωρος 04/04/2015 11:15:15

  Για να πετύχουν τον (όποιο) βαθμό εγρήγορσης και επικοινωνιακής επιτυχίας έχει η "πρώτη φορά Αριστερά" και οι Ψεκασμένοι συνεργάτες τους, θα πρέπει να πίνουν 8 καφέδες ημερησίως για 3 μήνες. Άμα είσαι του "σωλήνα", άντε να γίνεις αλανιάρης, να "πιάνεις" τον κόσμο. Πολύ δύσκολα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.