Αρμαγεδδώνας Τσίπρα
13/07/2015 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρμαγεδδώνας Τσίπρα

Πρόκειται για μια επώδυνη συμφωνία η οποία θα ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τη χώρα

Ο στόχος επετεύχθη. Η Ελλάδα παρέμεινε, προς το παρόν, μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Απεφεύχθη, προς το παρόν, μια μεγάλη καταστροφή αλλά όμως πρόκειται για μια επώδυνη συμφωνία η οποία θα ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τη χώρα.

Είναι το καλύτερο σενάριο μετά το Grexit αλλά και το χειρότερο Μνημόνιο της τελευταίας πενταετίας. Η Ελλάδα παρέμεινε ζωντανή, αλλά το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να διανοηθεί.

Περιμένοντας τα βασικά σημεία της συμφωνίας μπορούμε να πούμε ορισμένα πράγματα για τα όσα έγιναν:

1.Το πρώτο είναι ότι το βάρος της συμφωνίας βαρύνει τον ελληνικό λαό αλλά είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα σκληρά μέτρα και η διαδικασία συνθηκολόγησης φέρουν τη σφραγίδα Τσίπρα και του περιφερόμενου θίασου που μας ταλαιπώρησε επί έξι μήνες. Δεν θα είχαμε φτάσει στο ύψιστο όριο του εξευτελισμού αν είχαν ακούσει από την αρχή και είχαν προχωρήσει με τον μπούσουλα που τους είχε δοθεί. Δεν είναι ώρα για αποκαλύψεις, όμως λέμε το εξής: Ο Τσίπρας, ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, ο Βαρουφάκης, ο Παππάς, πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν φαινόταν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, είχαν πάρει στα χέρια τους έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία της οικονομίας και τι έπρεπε να κάνουν. Ήξεραν από την αρχή πώς έπρεπε να κινηθούν αλλά πέταξαν τα στοιχεία στο καλάθι, στιγμάτισαν τους ανθρώπους που τους τα έδωσαν, τους έβρισαν, τους λοιδώρησαν και έκαναν τη δική τους πολιτική. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Η Ελλάδα πληρώνει ένα έγκλημα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο κάποια στιγμή. Και δεν είναι Ιφιγένειες ο Βαρουφάκης ή η Ζωή. Υπάρχουν κι άλλοι.

2.Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, υπέγραψε μια νέα συμφωνία της Βάρκιζας, 70 χρόνια μετά. Ακριβώς όπως και τότε, έτσι και τώρα συνθηκολόγησε και υποχώρησε ατάκτως επειδή δεν μπόρεσε να δει τα σημάδια των καιρών. Επειδή η Αριστερά χαρακτηρίζεται από εμμονές και ηττοπάθεια. Στην περίπτωση της νέας Βάρκιζας δεν παραδόθηκαν πραγματικά όπλα αλλά παραδόθηκε η Αριστερά ολόκληρη. Αυτό που έγινε σήμερα είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων για την δήθεν προοδευτική, επαναστατική, ανατρεπτική αριστερά.

3.Όπως και το 1945 η Αριστερά έκανε ένα μεγάλο καλό. Απέτρεψε με τη συνθηκολόγησή της την καταστροφής της Ελλάδας. Τότε θα γινόμασταν Σοβιετία, τώρα Μπανανία. Τουλάχιστον αυτό απετράπη. Αν από εδώ και στο εξής η ιστορία θα γραφτεί ως τραγωδία κι όχι ως φάρσα θα το δούμε. Π.χ. οι «άτακτοι» θα πάρουν ξανά τα... βουνά ή θα απομονωθούν; Θα δημιουργήσουν ξανά πρόβλημα στη χώρα ή θα πάνε στον αγύριστο; Και το δεύτερο. Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έγιναν εκλογές. Τώρα τι θα γίνει;

4.Όλη η Ελλάδα πλέον είναι ίδια. Δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Όλοι είναι ίδιοι γιατί όλοι υπέγραψαν μνημόνια. Για να το πούμε όπως το λένε οι ψεκασμένοι... είμαστε όλοι στα τέσσερα. Αυτοί που λιθοβολούσαν τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά τώρα πέρασαν στην απέναντι πλευρά. Διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Έγιναν και οι ίδιοι... γερμανοτσολιάδες. Όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ορισμένα πράγματα: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καμμένη Αθήνα, τα θύματα της Μαρφίν, τις ομηρίες και τους ξυλοδαρμούς πολιτικών, το λεκτικό μπούλινγκ μέσα στη Βουλή και στα τηλεπαράθυρα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις κατηγορίες για προδοσία, για ενδοτικούς, για λιντσαρίσματα που πρέπει να γίνουν. Ούτε τους Αγανακτισμένους που τους εκμεταλλεύτηκαν με τον πλέον βάναυσο τρόπο οι Συριζαίοι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επειδή βρέθηκαν στη θέση που βρίσκεται η σημερινή, πήραν δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να μην καταρρεύσει η οικονομία και να μην υπάρξει Grexit. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά γενικότερα ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και έριχναν πέτρες στη βιτρίνα προκαλώντας εθνικό διχασμό. Προς γνώση και συμμόρφωση, η σημερινή ήττα της Ελλάδας στο επίπεδο της σκληρής συμφωνίας, είναι η μεγάλη ήττα της Αριστεράς της ψευτοκουλτούρας, των ψεύτικων οραμάτων, των απατηλών υποσχέσεων, της κοροϊδίας του ελληνικού λαού από μια δράκα εθνολαϊκιστών της άκρας αριστεράς και της άκρας ψεκασμένης δεξιάς που κορόιδευε τους αντιπάλους της και που φώναζε «στα τέσσερα» μέσα στη Βουλή.

5.Η συμφωνία, όμως, είναι και μια δεινή ήττα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον στενό του κύκλο. Δηλαδή τον Νίκο Παππά που μας βομβάρδισε με μηνύματα ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί. Τη Ρένα Δούρου, την περήφανη περιφερειάρχη που έχει πάθει αφωνία. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου που έλεγε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς μνημόνιο δεν θα φέρει και όσο αυτή είναι Πρόεδρος μνημόνιο δεν θα ψηφιστεί. Καιρός να ξεκουμπιστεί για να προχωρήσουμε παρακάτω. Επίσης, τον Πάνο Καμμένο, αυτή τη θλιβερή πολιτική φιγούρα που θα πρέπει να βρει... μεγάλη τρύπα για να κρυφτεί, αν του έχει μείνει λίγη τσίπα.

6.Μεγάλη ήττα είναι και για τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ, τις αριστερές πλατφόρμες και λοιπές συνιστώσες που πήραν θεσούλες στην κυβέρνηση και τώρα κρύβονται. Ας παραιτηθούν να διασώσουν λίγη από την αξιοπρέπειά τους.

Αντί επιλόγου, θα θυμίσουμε ορισμένα από όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας.

5 Ιουνίου 2015 στη Βουλή

«Διαπιστώνω ότι υπάρχει μία προσδοκία που τις συνδέει, ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε νέο μνημόνιο». «Κατανοώ την προσδοκία σας, τον κρυφό σας πόθο, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δικαιωθείτε. Μην προσδοκάται άδικα, αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο. Αν δίνουμε μία σκληρή μάχη, είναι γιατί δεν υπογράφουμε ό,τι μας φέρνουν, όπως εσείς».

29 Μαρτίου 2015

«Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του. Επομένως, από την πλευρά μας δεν υπάρχει ζήτημα ούτε τρίτου μνημονίου, ούτε βεβαίως νέου δανείου»

29 Νοεμβρίου 2014

«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζούρνα και εμείς θα χορεύουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 13/07/2015 12:55:52

  Την 4η Ιουλιου ξεχασατε...

  • Eva avatar
   Eva @ Eva 13/07/2015 16:02:48

   Του 2015.

 2. airman avatar
  airman 13/07/2015 13:37:29

  Αποστολή της κάθε Κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον τόπο, τον Ελληνισμό και τους Έλληνες. Όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά. Υπό την έννοια αυτή δεν νοείται επιτυχημένος Πρωθυπουργός ή Υπουργός, καθόσον η αποστολή του αποτελεί υποχρέωση. Όποιος επιτελεί την αποστολή του είναι συνεπής προς το χρέος που έχει αναλάβει, ενώ σε άλλη περίπτωση είναι το λιγότερο ασυνεπής έως και επικίνδυνος. Κάποια στιγμή είναι σκόπιμο η θεώρηση των πραγμάτων να γίνει από αυτή τη σκοπία, χωρίς εκπτώσεις. Όσο για την άρση των αδικιών που ο κάθε επίδοξος Πρωθυπουργός διακηρύτει δεν μπορεί να αποτελεί στόχο, πόσο μάλλον να πιστώνεται ως επιτυχία όταν δρομολογηθεί, καθόσον πρόκειται για πρώτιστη υποχρέωση. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και δεν έχουμε πλέον - ευτυχώς - άλλη επιλογή παρά να βρούμε τη δύναμη και το θάρρος να τη δούμε κατάματα και να την αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει. Με αθόρυβη, επίμονη, αδιάκοπη δουλειά. Είναι σε θέση ο σημερινός Πρωθυπουργός και η μέχρι σήμερα παρέα του να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων που οι ίδιοι δημιούργησαν;

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 13/07/2015 14:12:59

  Θέλω Λαζόπουλο, θέλω αλ-τσαντίρι, τώρα, με χίλια, δεν κρατιέμαι, Λάκη με ακούς;

  • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
   Χωρίς αιδώ κι εκεί @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/07/2015 14:15:46

   Είναι σε διακοπές. Από Σεπτέμβρη.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/07/2015 14:26:12

   ναι ρε συ που είναι ο Λάκης ;;; Μήπως πήγε Αίγινα ;;;;;

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/07/2015 14:29:43

  Καλά,πολύ τσιφούτηδες όμως. Στα δύο μνημόνια έπρεπε να κεράσουν το τρίτο...

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 13/07/2015 15:09:16

  Αυτά Είναι τα Μέτρα που Ζητούν να Ψηφιστούν Τώρα στη Βουλή! Συμπεριλαμβανομένων των όσων αρνήθηκε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση Τσίπρα από το Β' Μνημόνιο που έληξε! Σύμφωνα με το Reuters, τα μέτρα αφορά αφορούν: 1. Mεσοπρόθεσμο στόχο Πρωτογενούς Πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, σύμφωνα με το ετήσιο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τα θεσμικά όργανα. 2. Την εφαρμογή φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων των συνταξιοδοτικών συστημάτων και συγκεκριμένες πολιτικές για να αντισταθμίσει πλήρως τη δημοσιονομική επίπτωση από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2012 και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. 3. Την υιοθέτηση πιό φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή όλων των συστάσεων στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών. Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή, περίοδοι εκπτώσεων, απελευθέρωση πώλησης/επαγγελμάτων φαρμακευτικών προϊόντων, ιδιοκτησίας φαρμακείων, γάλακτος, αρτοποιείων. 4. Στις ενεργειακές αγορές, να γίνει η ιδιωτικοποίηση του φορέα εκμετάλλευσης, του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) πρέπει να προχωρήσει, εκτός αν μπορούν να βρεθούν μέτρα αντικατάστασης που έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα, όπως συμφωνήθηκε από τα θεσμικά όργανα. 5. Στην αγορά εργασίας, αναλαμβάνεται αυστηρή κριτική για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές απολύσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τη προσέγγιση που προτείνεται από τα θεσμικά όργανα. Τυχόν αλλαγές, θα πρέπει να βασίζονται σε διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές και δεν θα πρέπει να συνεπάγεται η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος, πολιτικές που δεν θα είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. 6. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές Διατάξεις της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ιδίως για να καταστεί Το Φορολογικό Συμβούλιο πλήρως λειτουργικό. 7. Να θεσπίσει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης αποφασιστικής δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η μεταφορά των BRRD και μέτρα για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του ΤΧΣ και των τραπεζών. 8. Να αναπτύξει αναβάθμιση σημαντικών προγραμμάτων ιδιωτικοποιήσεων με τη βελτίωση της διακυβέρνησης. Μία ομάδα εργασίας με τα θεσμικά όργανα παρέχουν προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή των μηχανισμών. 9. Να τροποποιήσει ή να αντισταθμίσει τις νομοθεσίες που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 οι οποίες δεν έχουν συμφωνηθεί με τους φορείς και έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Προγράμματος. 10. Εφαρμογή των βασικών υπόλοιπων στοιχείων από τον Δεκέμβρη του 2014, κατάστασης πραγμάτων της 5ης αναθεώρησης του δεύτερου Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Η τελική κουβέντα μεταβιβάζεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που ακολουθεί, όπου Ρέντσι, Ολάντ, Αναστασιάδης και πιθανόν Λουξεμβούργο να πιέσουν πολύ δυνατά τη Μέρκελ. ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 6. Daffy avatar
  Daffy 13/07/2015 15:36:53

  Με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τις νομοθεσίες που εισήχθησαν κόντρα στη συμφωνία 20ης Φεβρουαρίου, με υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίσουν σαφή αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία δημιουργήθηκαν.
  Το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με δυο λόγια.
  Έταξε τα πάντα σε όλους και όταν ήρθε στην εξουσία τακτοποίησε μόνο ΕΡΤ, καθαρίστριες & λάθρο

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 13/07/2015 15:46:00

  ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ "ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ" Εκπρόσωπος Σόϊμπλε: "Ακολουθούν απαιτητικές και περίπλοκες διαπραγματεύσεις" Πολύ απαιτητική και περίπλοκη χαρακτήρισε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει προκειμένου η Ελλάδα να υπαχθεί σε πρόγραμμα του ESM η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τίσενχαουζεν και τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για τεχνική διαδικασία, η οποία "δεν γίνεται γρήγορα". πηγή: ethnos.gr / Oικονομία | @16:18

 8. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 13/07/2015 16:21:53

  Πάντως,αυτη η χώρα μια ζωή φόρους πλήρωνε...λιτότης ,λιτότης ,λιτότης , κροίσοι έπρεπε,να είχαμε γίνει...

  • Το τζίνι avatar
   Το τζίνι @ Βιεννεζος 13/07/2015 16:25:01

   Δεν κάνουμε ταμείο εμείς. Τα τσεπώνουν πάντα οι κουμανταδόροι. Αυτό είναι το πρόβλημα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Το τζίνι 13/07/2015 16:54:26

    Καί οἱ συνδηκαΛΗΣΤάρες πού μετακόμισαν στήν Κουμουνδούρου. ῾Ο τσίπρας θέτει σέ ἐφαρμογή τό σχέδιο Β. . .τώρα ἀγόρασε χρόνο! ᾿Αναμείνατε στό ἀκουστικό σας!

    • Black Pit avatar
     Black Pit @ Φωτεινή 13/07/2015 19:40:54

     Καλά εσένα ο φανατισμός σου, σε καθιστά πιο αφελή κι από φανατική Συριζαία. Σου φαίνονται αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να έχουνε καταστρώσει ''Plan b'' έστω και μετάβασης στη δραχμή και να περιμένουν την ....κατάλληλη ώρα για να το εφαρμόσουν; χαχαχαχαχαχα! Είσαι απίστευτη πραγματικά.

     • F?te??? avatar
      F?te??? @ Black Pit 13/07/2015 20:10:31

      Varoufakis, hahaha!!!

     • Black Pit avatar
      Black Pit @ F?te??? 13/07/2015 22:56:56

      Να το σχεδιάσουν είπαμε. Όχι να το φαντάζονται.

 9. chp avatar
  chp 13/07/2015 16:29:21

  Νομίζω ότι ότι δεν είναι πλέον Αρμαγεδδώνας Τσίπρα είναι σκέτος Αρμαγεδδώνας : Με το δημοψήφισμα τα πρόσωπα και οι πρακτικές της μεταπολιτεύσεως ,η ανίκανη ελίτ της Ελλάδος που οδήγησε στην πτώχευση ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ. Με το thisisAcoup (αυτό είναι πραξικόπημα) που ακούστηκε σε ολο τον πλανήτη ,η ΕΕ και το ευρώ είναι μια απλή ένωση νομισματικών ισοτιμιών με ένα ευρω-bulling. Ουσιαστικά κάτι σαν αγοραπωλησα με ραπανάκια,πατάτες κα στην λαχαναγορά ,τίποτε άλλο . Τα οράματα που έβλεπαν κάποιοι ευρω-λιγουρηδο-ψεκασμένοι ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ. ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ οι ιδεοληψίες της Αριστεράς αλλά και των άλλων χώρων για την ευρώπη των λαών ,των επιχειρήσεων (με προκαταβολή 100%!!και κλειστές τράπεζες...)κτλ κτλ .

 10. evoluzione avatar
  evoluzione 13/07/2015 16:29:47

  Ανδρεας Τσιπρας παιδια! Ποιος θα κανει Τσοβολα παρτα ολα δεν ξερω!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ evoluzione 13/07/2015 19:43:09

   To πάρτα όλα θα το κάνουν όλοι,το δώστα όλα κανείς...

 11. tt avatar
  tt 13/07/2015 16:41:42

  Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν συμφέρον να μπουν σε κυβέρνηση γιγαντομνημονίου.
  Θα τον αφήσουν να τον φάει κι αυτόν η μαρμάγκα και η οργή του όχλου που εξέθρεψε και εξερέθισε ο ίδιος. Αυτή μάλιστα θα είναι η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ, που πολιτεύτηκε με ξυλοδαρμούς Χατζηδάκη, Παγκάλου, μολότωφ, χάδια στους κουκουλοφόρους, συνηγορία σε ληστές και τρομοκράτες και τώρα φέρνει μεγαμνημόνιο.
  Τα άσχημο είναι πως αφού βγήκε στην επιφάνεια ο όχλος (ακόμα και το έγκλημα, πχ νόμος Ρωμανού, νόμος Κουφοντίνα, κατάργηση φυλακών ασφαλείας, κατάργηση συνόρων κλπ) και κυβερνά, τα πράγματα μόνο στο χειρότερο μπορούν να πάνε...

 12. tt avatar
  tt 13/07/2015 16:48:35

  Το κράτος μαζεύει 60% του ΑΕΠ σε φόρους και πάει για 70%, από τον συνδυασμό μείωσης ΑΕΠ και αύξησης φόρων. Κομμουνισμός κανονικός. Αν δεν βγει κυβέρνηση να πει ότι το κράτος δεν μπορεί να φτιάχνει ζάχαρη, και πρέπει να πουληθεί και να μειωθεί σε κάτω απο 50% του ΑΕΠ, προκοπή δεν βλέπουμε.
  Χαίρομαι που το καταλαβαίνουν επιτέλους οι ΟΧΙδες.

  Αλλά δεν πρέπει να είναι κυβέρνηση λαμογίων, να ψηφίζεις ΟΧΙ και να σου λέει ΝΑΙ, ούτε και να ψηφίζεις ''δεξιά'' και να σε σκίζει στους φόρους.
  ΠΡΕΠΕΙ να βγει κυβέρνηση που θα έχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ το μικρο κράτος και να εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα. Μέχρι να γίνει αυτό δεν θα δούμε προκοπή.

 13. Δημοψηφισματικός avatar
  Δημοψηφισματικός 13/07/2015 17:07:59

  Υπέγραψαν Μνημόνιο 3 και Αίγιναν Λούηδες

 14. ENIGME avatar
  ENIGME 13/07/2015 17:40:36

  Με ανυπομονησία περιμένω να παρακολουθήσω τα πρώτα τηλεοπτικά πάνελς και απορώ με ποιά επιχειρήματα θα υπερασπιστούν οι Συριζαίοι σήμερα, όλα αυτά που μέχρι χθες, κατηγορούσανε με πάθος! Αλλάζει όλη η αφήγηση και μοιάζει αδύνατο να ισορροπήσει ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, πάνω απ΄την άβυσσο της ασυνέπειας και του ατιμωτικού συμβιβασμού.

 15. Φρουρός avatar
  Φρουρός 13/07/2015 17:58:18

  Κάποτε θα πληρώναμε τις φαντασιώσεις, το αχαρακτήριστο κράτος τερατούργημα, το ανίκανο πολιτικό προσωπικό δεκαετιών, τις ανύπαρκτες υποδομές στην οικονομία, τα τεράστια δάνεια που κουκούλωναν το τέρας του αδηφάγου δημοσίου, την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που κατέληξαν σε μίζες, χωρίς να γίνουν αναπτυξιακές δομές. Μπανανία ήμασταν , καμμία σχέση με σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, Τώρα ας βάλουμε μυαλό, πληρώνοντας τον μεγάλο λογαριασμό. 'Αξιοι της μοίρας μας είμαστε, κανείς δεν μας φταίει, μεγάλη ευθύνη έχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας το παραδεχθούμε αυτός ο απαίδευτος λαός, που πάντα ενέδιδε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Θα βάλουμε μυαλό τώρα;

 16. Wet Wadi avatar
  Wet Wadi 13/07/2015 18:19:47

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά με 28% φόρο ,100% προκαταβολή ,άρρωστο τραπεζικό σύστημα (ειδικό στα θαλασσοδάνεια με το τηλέφωνο από ψηλά και τον φάκελλο),αύξηση του ΦΠΑ ,μείωση της αγοραστικής δύναμης ,αύξησης των συσσητίων (για να έχεις πολλούς πελάτες!!!) η χώρα θα αποπληρώσει τα δάνεια. Σημειωτεον οτι φοροδιαφυγή κάνουν συγκεκριμένοι κλάδοι και οι πραγματικοί φόροι με τις κρυφές διατάξεις είναι είναι πολλοί περισσότερο από τους αρχικά προσδιορισθέντες. Το πακέτο Γιούνκερ είναι και αυτό ΔΑΝΕΙΟ με συμμετοχή funds. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν στην πράξη με επιτυχία όλα αυτά. Και θα βγούμε από το ευρώ μετά από μερικά χρόνια αφού θα ξεσκιστεί ο λαός να πληρώνει ,αφου χασουμε την ναυτιλια ,αφου μας αρπάξουν τα περουσιακά στοιχεία .

 17. ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Ζ. 13/07/2015 19:12:13

  Δηλαδή τώρα το 62% του Ελληνικού που δήλωσε προς κάθε κατέυθυνση οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ όχι αυτό το βαρύ μνημόνιο, αλλά ούτε κάν το προηγούμενο του Χαρδούβελη που ήταν 10 φορές ελαφρύτερο, θα πάει να βγάλει λεφτά απ' τα στρώματα για να πληρώνει τον Σόιμπλε? Κι αν μεν τά 'χει, κανένα πρόβλημα. Αν δεν τά ΄χει θα περιμένει την ανάκαμψη απ' το πακέτο Γιουνκέρ? Μήπως τελικά θα τα πληρώσουν όλα οι νταβατζήδες και οι εφοπλιστές, ή μήπως τα πληρώσουν μόνοι τους οι Ευρωπαίοι "εταίροι"?

 18. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 13/07/2015 19:22:34

  Δεν μπορεί η κοινωνία, η κυβέρνηση και ούτε η αντιπολίτευση να διαχειριστούν....τόσες μεταρρυθμίσεις που θα μας έκαναν ένα κανονικό Ευρωπαικό κράτος. Κανένας δεν μπορεί να διαχειριστεί απολύσεις- μειώσεις συντάξεων-αναστολή συντάξεων- μείωση κρατικών δαπανών-φόρων και άλλα πολλά, γιατί είναι όλα τα κόμματα συνδεδεμένα με το πελατειακό σύστημα και με τη....μπόχα πού σέρνεται από το 81 και μετά. Δύσκολα θα αποφύγουμε την προσαρμογή των παραπάνω και μοιραία φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα πάμε στην υποτιμημένη δραχμούλα....

 19. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 13/07/2015 20:27:27

  αλλεπάλληλα χαστούκια ,προσβολές, υποτίμηση της νοημοσύνης , ευτελισμός ,εξανδραποδισμός ,όλοι μαζι στον ..... γιαβάς γιαβάς μπαιλντί,ελληνιστί αργός θάνατος, ισως τα δισεγγονα μας να διαβάζουν στην ιστορία οτι εμείς οι προππαπποι ,οι παππούδες και οι πατέρες τους ζησαν σαν λεπροί για να αναπνέουν ελευθεροι αυτοί μετά την ...έπιτυχή έκβαση του τσίπρα μνημονίου της... μόνης λύσης για τον τόπο ,και γιατί παρακαλώ να μαλώνουν στα τηλεοπτικά τους πάνελ; για σταχτη στα μάτια; οοολοι πια δεν μαζί τα συμφωνήσαν ;και τι θα κερδίσω που θα τούς ξεμπροστιάζει ο ΄Αδωνις; εντάξει δεν θα τους ξαναψηφίσω θα ξαναπάω στο πασόκ και στα άλλα κόμματα ,τα γνωστά,τα καθώς πρέπει ,αλήθεια έτσι νομίζετε ;και δεν υπάρχει διέξοδος; σαν τα ποντίκια δηλαδή στην μόνη βιώσιμη λύση; δεν βάζω στο ιδιο τσουβάλι πασοκ και, ΝΔ του πασοκ του αναλογεί το φάγωμα και η αισχρή σπατάλη του 87%των κοινοτικών κονδυλιων της τοτε εοκ ,πλήν ομως πήρε συγχωροχάρτι απο την πονοψυχη νεα δημοκρατία , συγχωνευτηκαν σαν κατι τράπεζες και σουπερ μάρκετ , τι να λέμε τώρα; και αφού ειναι ολοι σύμφωνοι εμείς να το βουλώσουμε η εστω να τους βρίζουμε αλλά στο τέλος να τους επιβραβευουμε ψηφίζοντας τους ξανα και ξανά και σε ανακύκληση την μια φορά τους πρωην την άλλην τους νύν τους πρώτη φορά αριστερούς ,οπως Αγγλία ,μια labours kai την αλλη conservatives ,και δεν εχουμε και βασιλισσα τουλάχιστον να ασχολούμαστε μαζί της για περνάει η ώρα στην μιζερη ραγιάδικη ζωή μας

 20. UncleStgm avatar
  UncleStgm 13/07/2015 20:37:24

  H κρίση που άρχισε το 2008 στις ΗΠΑ και πέρασε αμέσως τον Ατλαντικό, απο το 2009 τρώει διαρκώς κυβερνήσεις της πιο αδύναμης και πιο άρρωστης χώρας στην άρρωστη Ευρώπη: Καραμανλής ΙΙ, Παπανδρέου ΙΙΙ, διάλειμμα Παπαδήμος Ειδικού Σκοπού, Σαμαράς και τώρα Τσιπρας. Να το εμπεδώσουμε επιτέλους: ο μικροκομματικός τρόπος σκέψης δεν οδηγεί πουθενά. Τρώμε τις σάρκες μας για να τρέφονται οι τροφαντοί πελάτες και οι διακομματικοί πραιτωριανοί του βαθέος ελληνικού κράτους. Δεν ωφελεί να λέμε ψέμματα στους εαυτούς μας. Το ψέμα που τρώει και θα τρώει διαδοχικές κυβερνήσεις και κόμματα

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ UncleStgm 14/07/2015 00:08:11

   Θείο, μετά τον Τσίπρα ποιός έχει σειρά? Μήπως ο Λαφαζάνης? ή ο Αλαβάνος? Αλλοιώς μας μένει ο Μιχαλολιάκος...Όπως και στους Γάλλους η Λεπέν...

  • Αριστος avatar
   Αριστος @ UncleStgm 14/07/2015 09:52:53

   "...κατά πόσο αυτό που ζούμε σήμερα αποτελεί οικονομική κρίση ή προβληματική δομική κατάσταση". Με συγχωρείς, Θείε, αλλά ο ομότιμος, στον οποίον παραπέμπεις, δεν μας λέει καμμία "σοφία", αλλά πράγματα που συζητούν οι απλοί (μη έχοντες ειδική μόρφωση) πολίτες στις παρέες και στο διαδίκτυο (τουλάχιστον) από το 2010. Το "αστείο", κατά τη γνώμη μου, είναι ότι (φαίνεται να) νομίζει ότι λέει κάτι πρωτότυπο (με μπόλικη, βεβαίως, δόση μιζέριας (βλ. σύγκριση με Βουλγαρία), χαρακτηριστική του σημιτικού παραδείγματος ("αυτή είναι η Ελλάδα")). Υπ' αυτήν την έννοια, η παρουσία του Σοφούλη (και του κάθε Σοφούλη), "δασκάλου" όντος, δεν αποτελεί, και αυτή, παρά ένα σύμπτωμα της "προβληματικής δομικής κατάστασης" (αυτής όμως που μάλλον δεν φαντάζεται και που πάντως, σε καμμία περίπτωση, δεν βλέπει τον εαυτό του μέσα της).

 21. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 13/07/2015 22:21:35

  Αλεξάκο! :) Άντε, καλορίζικος, αγορίνα μου! ------------------------------------------------------------------------- Προτάσεις:
  1. Ξεμπέρδευε με τους νεο-μπολσεβικούς και τους ψεκασμένους. Και θα στα πρήζουν και δουλειά δεν θα κάνουν. Θα κωλυσιεργούν και θα καθυστερούν για να συνεχίσουν να το παίζουν αντίσταση εντός κυβέρνησης και καλά.. Δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι πια, θα στη "φέρουν" στην 1η ευκαιρία για να φανούν "αντιμνημονιακοί" στους δικούς τους. Ήρθε η ώρα, τι να γίνει..Μπορεί να σε συνδέουν "κοινοί αγώνες" με κάποιους απ' αυτούς, αλλά τώρα είσαι Π/Θ. Τέρμα τα δίδραχμα.. :) Αν και εδώ που τα λέμε, τι αγώνες κάνατε? Τις καταλήψεις των γραφείων εδώ κι εκεί? Σιγά τους αγώνες!.. Χα, χα, Αυτό που έκανες τις τελευταίες ημέρες.. Αυτός, μάλιστα. Ήταν αγώνας.. 2α. Η αντιπολίτευση δεν έχει συνέλθει ακόμα για να αντέξει εκλογές και να κάνει προεκλογικό αγώνα με αξιώσεις. Δεν τις θέλει. Αν γίνουν, θα το προσπαθήσει κι ό,τι γίνει, αλλά... Ο Σύριζα, θα χάσει κι αυτός, το ξέρεις καλά. Και μόνο που θα φύγει η Ανατρεπόμενη Πλατφόρμα και με αρύθμιστο ακόμα το αισθητήριο του κόσμου, κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα θα βγει.. Συμπέρασμα: Εκλογές αποκλείονται, τουλάχιστον προς το παρόν. 2β. Άρα παραμένεις με το μεγαλύτερο μέρος του Σύριζα και κανά 5-6 ακόμα εξωκοινοβουλευτικούς από Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μια χαρά θα' σαι. Να φροντίσουν και οι άλλοι να σου δώσουν τίποτε καλούς.. Μην τους δει ο κόσμος κι αρχίσει και μουτζώνει αμέσως. Τα 'χουμε πει αυτά: Όχι καμένα χαρτιά! Και κατά προτίμηση νέοι και άφθαρτοι, να 'χουν μια ανοχή μπροστά τους να μπορέσουν να δουλέψουν.. Να, στην ηλικία σου, λέω εγώ. Αν υπάρχουν κάποιοι.. 2γ. Διάφορες "δεσμεύσεις πονηρές" -απ' ότι ξέρω- δεν έχεις. Κι από 'κει εντάξει.. Τελικό συμπέρασμα: Παίξε μπάλα! Πάρε το σπαθί και κόβε. Νταγκ, νταγκ, τους γόρδιους δεσμούς. Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται! Φέρε δικαιοσύνη παντού στην Ελλάδα. Όχι χαζο-συνθήματα: "Δημοκρατία, Ελευθερία" και κολοκύθια! Και Δημοκρατία έχει η Ελλάδα και Ελευθερία έχει. Και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο, ανούσιο βαθμό. Δικαιοσύνη χρειαζόμαστε. Κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί άμα δει ότι η δικαιοσύνη εφαρμόζεται ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ! Για όλους-όλους όμως.. Προχώρα και κάνε! Και στον Σαμαρά αυτά του λέγαμε αλλά δεν πρόλαβε... μάλλον..:)
  Υ.Γ. Είναι ο μόνος τρόπος να εξιλεωθείς στον κόσμο γι' αυτά που πέρασε και γι' αυτά που θα περάσει. Αλλιώς ένας ακόμα αποτυχημένος που πέρασε θα είσαι...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Θόδωρος Hellados 13/07/2015 23:14:00

   ᾿Εμπιστεύεσαι τόν τσίπρα, Θοδωρῆ;

   • Θόδωρος Hellados avatar
    Θόδωρος Hellados @ Φωτεινή 14/07/2015 01:01:31

    Δεν είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, αγαπητή Φωτεινή. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, είτε τον εμπιστευόμαστε, είτε όχι.. Αυτά που προτείνω είναι -για μένα προσωπικά πάντα- η μοναδική διέξοδος από δω και πέρα που θα κάνει και καλό στον τόπο. Δεν υπάρχει άλλη πρακτική εναλλακτική για το βραχυπρόθεσμο μέλλον μας. Αφού ζεις εκτός Ελλάδος, οπωσδήποτε θα ξέρεις ότι όταν "time is running out", δεν έχεις πολλές επιλογές: Πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς εκείνη την ώρα, το λιγότερο χειρότερο. Όταν ησυχάσεις κάπως, μπορεί να σκεφτείς πως θα το βελτιώσεις. Τι να γίνει από δω και πέρα? Εγώ που έζησα και ζω την κρίση απ' την αρχή της θέλω να βγει κάτι στο τέλος υπέρ του κόσμου, υπέρ ημών, του απλού κόσμου. Επειδή καταλαβαίνω πως τα βλέπεις τα πράματα, θα σου πω ότι για την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, με την δική μου πάντα επαναλαμβάνω οπτική, είναι όπως σου τα περιγράφω: Δλδ. να "τσοντάρει" μπορεί. Και άνετα. Έχει αξιόλογο κόσμο πιστεύω να βοηθήσουν τον Αλεξάκο να πάει παρακάτω για το κοινό καλό. Να κυβερνήσει, όχι. Ποιος να κυβερνήσει? Να, πες εσύ: Ποιος συνδυασμός να γίνει? Τώρα, θα είναι λειψός όποιος και να γίνει. Και δεν θα 'χει την αποδοχή του κόσμου. Όπως είπα, για τον κόσμο θεωρούνται καμένα χαρτιά. Προσωπικά δεν συμφωνώ μ' αυτήν την συλλογιστική, γιατί εγώ έτυχε ίσως και να καταλαβαίνω 2 πράματα παραπάνω απ' ότι ο απλός κόσμος. Αλλά πολιτική δεν κάνεις με ό,τι καταλαβαίνεις εσύ. Κι αυτό είναι σημείο μεγάλης διαφωνίας μου με πολλούς γνωστούς μου. Και σε συζητήσεις μου εδώ μέσα στο antinews. Δεν στρίβει απότομα το καράβι, αλλιώς θα προκαλέσεις αναστάτωση και μπορεί και τραυματισμούς. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου την πορεία και λίγο-λίγο όλο και να το φέρνεις σε ρότα σωστή. Μακάρι να γινόταν απότομες οι αλλαγές αλλά λειτουργεί αντίθετα: Να βλέπεις πόσα από τα σωστά που έχεις στο μυαλό σου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τώρα στον κόσμο! Και τα υπόλοιπα αργότερα, ένα τη φορά. Γι' αυτό θέλει να έχεις επιμονή για πολύ καιρό.. Οι ακραίοι του Σύριζα την ξέρουν -όπως είπαμε- πολύ καλά αυτήν την τεχνική. Αλλά την χρησιμοποιούν για να μανιπουλάρουν τον κόσμο για τα δικά τους χαζοχαρούμενα πιστεύω. Ευτυχώς μάλλον δεν πρόλαβαν. Αλλά δεν εγκαταλείπουν, να το ξέρετε.. Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει εξ' ανάγκης άλλος πρωταγωνιστής τώρα, εκτός απ' τον Αλεξάκο. Αργότερα, ίσως... Και η κεντροδεξιά είναι μεγάλος χώρος για να μείνει ανεκμετάλλευτος. Και στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Πρέπει να βρει τον κατάλληλο εκφραστή της: Ένα ταλαντούχο πολιτικό, έναν χαρισματικό ηγέτη. Αλλά θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα εκκινήσει τις διαδικασίες αναγέννησης της. Πραγματικής αναγέννησης όμως.. Όχι όπως αποπειράθηκε και απέτυχε να το κάνει ο ΑΣ. Και να σου πω και το άλλο: Με χαμένη την δεδηλωμένη, ο Αλεξάκος είναι δεμένος πισθάγκωνα. Αν με καταλαβαίνεις... Γι' αυτό λέω να τους αιφνιδιάσει όλους με έναν από τους ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας που έχει: Με πολιτική δικαιοσύνης. Από τη μια κανένας δεν θα μπορεί να τον επιπλήξει και απ’ την άλλη καλό θα κάνει. Θα είναι από τις λίγες win-win για όλους. Εκτός από τα λαμόγια που δικαίως θα την "πατήσουν", όπως τους αξίζει. Υ.Γ. Φωτεινή, από τα γραφόμενα καθενός καταλαβαίνει κανείς.. Γνωρίζεις και καταλαβαίνεις από έναν παραδοσιακό Δεξιό μέχρι έναν ανανεωτικό Αριστερό και από έναν αγροίκο, απολίτιστο και απολυταρχικό εξτρεμιστή ΧΑτη μέχρι έναν απολυταρχικό, ολοκληρωτικό, εξτρεμιστή ακροαριστερό. Οι φανατικοί τους, φασίστες κι οι 2, οι τελευταίοι! Εγώ σου έχω πει που κατατάσσω τον εαυτό μου. Οι καταβολές μου δεν ήταν ποτέ όλες ούτε στην παραδοσιακή Δεξιά, ούτε στην Αριστερά. Ήταν κι απ' τις δύο. Φίλοι μου και άνθρωποι που μπορώ να συνεννοηθώ είναι ορισμένοι Συριζαίοι που πάντα χαίρομαι να κάνουμε κουβέντες και αναλύσεις για το πως θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά στον απλό εργαζόμενο από τα λαμόγια που θησαύριζουν εις βάρος μας, έως και απολλωλότοι ΧΑτες, που τους τελευταίους πασχίζω να τους αλλάξω γνώμη καιρό τώρα. Είναι όμως άνθρωποι μετριοπαθείς, οι πραγματικοί Δημοκράτες. Εχθρός μου ο φανατισμός! Και όπου τον βρίσκω, του επιτίθεμαι με φανατισμό κι εγώ! Μόνο έτσι απομακρύνεις την διχόνοια.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Θόδωρος Hellados 14/07/2015 17:02:45

     Θόδωρα, ἡ εὐημερία ἑνός λαοῦ ἐξαρτᾶται ἀπό τήν νοοτροπία του καί τόν σεβασμό του στήν ἐφαρμογή τῶν νόμων τοῦ κράτους. . .ὁ ῞Ελληνας τοῦ ἐξωτερικοῦ υἱοθετεῖ καί ἐφαρμόζει αὐτό πού ὑπαγορεύουν οἱ νόμοι καί ἡ πολιτεία. Πρίν λίγα χρόνια ζητοῦσα ἀπό ΟΛΟΥΣ ἀπόδειξη γιά ὑπηρεσίες καί προιόντα. ῞Ολοι μέ κοιτοῦσαν καί ἀντιδροῦσαν σάν νά εἶχα κατεβεῖ ἀπό ἄλλο πλανήτη!

  • ΝΙΚΟΣ Ζ. avatar
   ΝΙΚΟΣ Ζ. @ Θόδωρος Hellados 14/07/2015 00:25:32

   Θέλει αυτά που λές, φίλτατε Θόδωρε, ο Αλέξης, αλλά μας απέδειξε οτι δεν μπορεί, διότι είναι αγαθός και απλά τυχερός και όχι Μεγάλος, αν δεν ήξερε απο τις 25 Ιανουαρίου οτι θα κατέληγε στο σημερινό αποτέλεσμα, πράγμα που ήξερε κάθε μη βλάξ Έλληνας. Πάς, όντας Αριστερός, στο άντρο των Αρχόντων του Ευρωπαικού Καπιταλισμού δηλώνοντάς τους (το ξέρουν άλλωστε) ότι δεν έχεις τυπωμένες τις Δραχμές και έτοιμη τη συμφωνία για έταξη στην Ευρασία, και τους παρακαλάς να παραδεχτούν μπροστά σε όλους οτι ηττήθκαν απο σένα και σου καταργούν τα μνημόνια? Με τί κέρδος? Να πεισθούν μήπως οι Podemos σε ένδειξη ευγνωμοσύνης που σου έκαναν τη χάρη, να μην ζητήσουν και αυτοί το ίδιο? Ή μήπως ο στόχος σου ήταν να τους "εκθέσεις" μέχρι να σε διαλύσουν, ελπίζοντας οτι με τη θυσία του λαού σου, ίσως και να εξεγερθούν οι υπόλοιποι και να τους ανατρέψουν κάνοντάς μας λαμπρούς επικήδειους επειδή πεθάναμε για χάρη τους? Εκτός αν πιστεύεις οτι υπογράφοντας το μνημόνιο και μη εφαρμόζοντάς το, θα πάρεις 2-3 μήνες παράταση μέσα στην οποία θα πετύχεις το θαύμα, που ούτε εσύ ξέρεις ακριβώς ποιό θα είναι? Κι αν τότε διαπιστώσεις οτι δεν γίνεται το θαύμα? Θα ξε-υπογράψεις το μνημόνιο και θα αφήσεις άλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα?

 22. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 13/07/2015 23:38:17

  Οι Αριστεροί του Λαφαζάνωφ βρίζουν τους λοιπούς αριστερούς για την επάισχυντη,πραγματικά,συμφωνία ξεπουλήματος της Ελλάδας.Οι δεξιοί,συγγνώμη κεντροδεξιοί μη μας κακοφαίνεται,επιχαίρουμε με την αποτυχία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,όποιο κόμμα και αν είναι...ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ,ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ; Εαν όχι,ας μείνουμε κολλημένοι στο 1944...μια ζωή στη φαγωμάρα και τη μιζέρια...δεν χορτάσαμε πια;

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Βιεννεζος 14/07/2015 11:35:59

   respect απλά ας τελειώνουμε με την αριστερή μπαρουφολογία που έφερε την καταστροφή ακριβώς όπως την περιέγραψε το προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ... ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ grexit ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

 23. λαέρτης avatar
  λαέρτης 13/07/2015 23:47:59

  ποια η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης ηλιθίων και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ? Οι πρώτοι συνιστούν κυβέρνηση!!!!!

 24. Wet Wadi avatar
  Wet Wadi 14/07/2015 00:01:47

  Φυσικά ένα κεφαλαιώδες πρόβλημα στον τόπο μας είναι η απουσία δικαιοσύνης . Δεν είναι όμως το μόνο, μην γελιόμαστε ! Η άποψη του Θείου ότι ουσιαστικά έχει καταστραφεί η παραγωγική βάση είναι ορθή.Η αποβιομηχανοποίηση ξεκίνησε με την εισδοχή μας την ΕΟΚ ,με την ιδεολογία της χωματερής.Συμφωνώ βεβαίως και με την ανάγκη εκατοντάδων δις για να μειωθεί η ανεργία κτλ . Τι ξεχνάμε ? Το Ευρώ ! Την φύση του. Η χώρα είναι κατεστραμμένη ,παραγωγικά ,άρα αυτό αποτυπώνεται και στα ελλείματα τρεχουσών συναλλαγών. Καλώς ή κακώς έτσι είναι .Οπως είναι αυτονόητο ότι άμα σπάσεις το πόδι σου δεν μπορείς να περπατήσεις φυσιολογικά . Το ευρώ σε μια ελλειματική χώρα το δανείζεσαι βάση κανονισμών .Η ΕΚΤ το πουλά στις τράπεζες και αυτή στο κράτος. Αρα το κράτος δανείζεται και θα δανείζεται για να αναπνέει ,ακόμη και εάν το χρέος είναι μηδέν. Το αντίθετο συμβαίνει σε μια πλεονασματική χώρα όπου έχουμε συμψηφισμούς και ουσιαστικά η χώρα κερδίζει όπως η γερμανία. Μετά έχουμε χιλιάδες διατάξεις /κανονισμούς που χρησιμοποιούνται ιδιοτελώς από τους πλούσιους του βορρά με διάφορα προσχήματα για να απαξιώσουν την τοπική παραγωγή.πχ περιβαντολλογικούς περιορισμούς . Η λίστα Λαγκάρντ άλλωστε δεν αφορά τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες ,που μαζεύουν το χρήμα αλλά μια τράπεζα κινεζοβρετανικών συμφερόντων.Ακόμη και οι Ελληνικές τράπεζες έχασαν πελάτες πολλούς πελάτες από πέρισυ λόγω φορολογικών ακροβασιών που επιβλήθηκαν επί των καταθέσεων.Φέρτε τα λεφτά εδώ μην τα αφήνετε ούτε εκεί ,ούτε πάνω σας, φωνάζουν οι συνέταιροι ! Αρα το χάσμα μεγαλώνει και θα μεγάλωνε και χωρίς μνημόνιο. Με το μνημόνιο: Το αίμα θα φεύγει με απίστευτους ρυθμούς από την Ελλ Οικονομια . Αυτή η συμφωνία οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ . Ελπίζω να μην χασουμε την ναυτιλία και εθνικό πλούτο. Το πακέτο Γιούνκερ είναι και αυτό .....δάνειο,θα βοηθήσει ως δάνειο? Μην τρέφετε αυταπάτες. Ο Καπιταλισμός στην Ελλάδα,όχι τόσο λόγω κράτους αλλά λόγω των παραπάνω ,δεν λειτουργεί . Καμιά ανεπτυγμένη χώρα δεν ζει έτσι. Το Ντουμπάι χρεωκόπησε το 2009 ,αλλά εφαρμόστηκαν άλλες λύσεις βοήθειας από χώρες του κόλπου . Αυτή την στιγμή κατασκευάζονται περιστρεφόμενοι ουρανοξύστες και σχεδιάζεται κλιματιζόμενη πόλη . Αυτό είναι καπιταλισμός ,αυτό που περνά η Ελλάς είναι αποικιοκρατία!!

 25. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 14/07/2015 08:39:55

  Εμείς δεν θέλουμε ουρανοξύστες. Αυτά τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και εκμεταλλευτών του λαού , εμποδίζουν τους κορμοράνους να πετάνε , ανεβάζουν την θερμοκρασία τους αέρα και θα λειώσουν οι πάγοι στο καρακουρούμ και κυρίως δεν μας αφήνουν να φτιάχνουμε τα υπέροχα σκουπιδαριά μας. Ωραία και η ναυτιλία ως κλάδος. Τι συνεισφέρει σήμερα ως κλάδος σε απασχόληση εργατικού δυναμικού? Πόσο ποσοστό συναλλάγματος σε σχέση με τουρισμό προσφέρει ώστε να προστατεύεται τόσο πολύ και ασύμμετρα? Το 1950 ήταν απαραίτητα τα μέτρα στήριξης , απορροφούσε ανεργία, έφερνε συνάλλαγμα μια και τουρισμός δεν υπήρχε κλπ. Υπάρχουν σήμερα Έλληνες ναύτες? Και αν έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς ένα καράβι επειδή φέρνει συνάλλαγμα, γιατί δεν πρέπει να έχει το ιδιο καθεστώς και ένας αγρότης που εξάγει αγγουράκια ή ένας κτηνοτρόφος που πουλάει τυριά στην κίνα? Η ακόμη και ο υπάλληλος που διευκολύνει τις εξαγωγές αυτές, ο φορτηγατζής που μεταφέρει τα προιόντα κλπ. Τελικά θα έχουμε κάποτε ένα φορολογικό καθεστώς απλό, με έξοδα και έσοδα για όλους, όλα τα έξοδα και όλα τα έσοδα, ηλεκτρονικές συναλλαγές κλπ ή και αυτό μας διαλύει ως έθνος επειδή είναι σχέδιο του σατανά με τους γραμμωτούς κώδικες που το είχε προβλέψει πριν 300 χρόνια κάποιος "προφήτης"?

 26. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 14/07/2015 10:00:59

  Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει. Τα ψηφίζουμε, έρχεται ξανά η τρόϊκα στην Αθήνα και τα εφαρμόζουμε. Αν θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα, θα δείξει.. Βιάζεται κανείς να ξαναπάει στη δραχμή? Τώρα επιτέλους που και η πρώτη φορά αριστερά και οι τρελοψεκασμένοι συμπολίτες μας καταλάβαν τι πραγματικά συμβαίνει και επέστρεψαν στην πραγματικότητα, ίσως να ήρθε η ώρα όλοι μαζί να αγωνιστούμε να φτιάξουμε το τόπο μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.