Αποχαυνωμένε λαέ φάε το Αριστερό μνημόνιο
05/08/2015 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποχαυνωμένε λαέ φάε το Αριστερό μνημόνιο

Ή πώς ο Τσίπρας τελείωσε την Ελλάδα με τη συναίνεση των Ελλήνων

Τέτοια εποχή πέρυσι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αφού η χώρα είχε μπει σε κάποιο δρόμο ήρθε ο αποτυχημένος ανασχηματισμός, μια καλοκαιρινή νιρβάνα και μια σύγχυση στο υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου για το ποια θα ήταν η διαπραγματευτική τακτική. Κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει να βγούμε στις αγορές, άλλοι να τσακίσουμε την τρόικα, λιγότεροι να περιμένουμε και να πάμε πιο συνετά.

Ακόμη και την περίπτωση του να μην αφήσουν την τρόικα να έρθει στην Αθήνα σχεδίαζαν κι όπως όλοι ξέρουμε αρχές Σεπτέμβρη πήγαν στο Παρίσι με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Εν πάση περιπτώσει έγιναν πολλά λάθη αλλά είχε επισυμβεί και κάτι πολύ σημαντικό. Η χώρα έπειτα από πέντε χρόνια βαριάς ύφεσης είχε αρχίσει να παίρνει ανάσες.

Δεν ήταν μόνο ότι ο τουρισμός έκανε ρεκόρ αλλά ήταν και η αισιοδοξία που είχε επιστρέψει στον κόσμο. Οι επιχειρήσεις άρχισαν να έχουν δουλίτσα, η κατανάλωση είχε αρχίσει να «τσιμπάει», ο κόσμος χαζοπλήρωνε δόσεις και εφορίες, τα μνημονιακά μέτρα είχαν αρχίσει να σταθεροποιούνται σε λογικά πλαίσια.

Εκείνο που δεν άλλαζε ήταν η καταστροφική αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έφτανε στα όρια της υπερβολής, για να μην πούμε στα όρια της προδοσίας. Διότι αν και έβλεπε και ο Τσίπρας ότι υπάρχει κάποια βασανιστική πρόοδος εντούτοις έπρεπε να καταστρέψει ό,τι καλό είχε κτιστεί με κόπο.

Πέρυσι τέτοια εποχή έμπαιναν οι βάσεις για την καταστροφική πορεία που έπαιρνε η χώρα και που σήμερα ζούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν αν θυμάστε για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Αλλά που να θυμάστε τι είχε τάξει ο Αλέξης αφού προηγουμένως πίεζε ασφυκτικά για εκλογές. Από πέρυσι άρχισε να μιλά για δυσαρμονία του κόσμου με την κυβέρνηση, έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη κι αν επιλεγεί αριστερός. Και μέσα στον Αύγουστο ο ανεκδιήγητος Γιάννης Μηλιός ως υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε την… έφοδο του Τσίπρα στα χειμερινά ανάκτορα της Θεσσαλονίκης.

Επιδόματα παντού, χιλιάδες προσλήψεις, κατάργηση νόμων, άνοιγμα της ΕΡΤ, κούρεμα χρέους και βεβαίως οι γνωστές απόψεις για την αλλαγή της Ευρώπης, για το ότι θα φοβηθεί η Μέρκελ και για το κύμα ανατροπής που φέρνουν οι… Ποντέμος της Ελλάδας. Ρίξτε μόνο μια ματιά στην ομιλία του Αλέξη στη ΔΕΘ που την ετοίμαζε προφανώς στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Αίγινα μαζί με τον μπάρμπα Αλέκο και τους λοιπούς καφενόβιους της Αριστεράς.

Τότε δεν υπήρχε ο Γιάνης, αυτό το μιντιακό κατασκεύασμα του ολέθρου. Δεν υπήρχε η Ζωή, αυτό το δημιούργημα ενός αριστερού συστήματος που θεωρεί ότι οι ιδιαιτερότητες του καθενός τον κάνουν και ξεχωριστό. Τότε υπήρχε ο Μηλιός, ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος και όλοι οι υποτίθεται νουνεχείς της Αριστεράς. Αυτοί που ένα χρόνο μετά έφεραν μια νέα Ελλάδα, κατεστραμμένη, εξευτελισμένη και κυρίως πιο φτωχή και πιο διαλυμένη σε σχέση με αυτή που ήταν πέρυσι το καλοκαίρι.

Όχι, δεν ήταν καλά τα πράγματα και πέρυσι αλλά γίνονταν καλύτερα. Από τον Αύγουστο του 2014 ξεκίνησε η μεγάλη κατηφόρα που ολοκληρώθηκε στη ΔΕΘ και φυσικά στις ατυχείς διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς. Οι δανειστές οι οποίοι έχουν μερίδιο ευθύνης για το χάος. Δεν ήθελαν τον Σαμαρά, δεν του έδωσαν πέρυσι την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν οδήγησαν την Ελλάδα σε πιο ασφαλή μονοπάτια και ξέρετε γιατί; Διότι η κυβέρνηση της Δεξιάς ποτέ δεν μπόρεσε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, σωστές και λανθασμένες, που πρότειναν οι ξένοι. Ενώ με την Αριστερά του χαβιαριού πόσο εύκολα έγιναν τα πράγματα. Ποιος φανταζόταν πέρυσι το καλοκαίρι βλέποντας τον Αλέξη στα κάγκελα κατά των Μνημονίων να είναι αυτός που επιχαίρει σήμερα για την επιτάχυνση της ψήφισης του πιο σκληρού Μνημονίου. Και ποιος θα φανταζόταν ότι την πιο σκληρή αντιπολίτευση στην αριστερή λαίλαπα δεν θα την έκανε η δεξιά αλλά ο… Λαφαζάνης. Ποιος θα περίμενε η ΝΔ που ήταν οι προδότες, οι γερμανοτσολιάδες και οι μνημονιακοί να στηρίζουν τώρα τους υβριστές τους για να μην πέσουν.

Ποιος θα περίμενε πέρυσι που η οικονομία είχε αρχίσει να ρολάρει ότι σήμερα θα παρακαλούσαμε για 60 ευρώ στις τράπεζες, οι επιχειρήσεις θα καταστρέφονταν η μία μετά την άλλη, χιλιάδες εργαζόμενοι θα ετοιμάζονταν να περάσουν στην ανεργία. Ποιος θα περίμενε ότι θα έπρεπε να υποστούμε ένα νέο μνημόνιο 90 δισ. με πολύ σκληρούς όρους και έναν Τσίπρα να είναι μνημονιακότερος και του… Σόιμπλε.

Ποιος θα περίμενε πέρσι το καλοκαίρι να μιλάμε για Ειδικά Δικαστήρια και προδότες της Αριστεράς που ετοιμάζονταν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μέσα σε ένα χρόνο οι εγκληματίες της χώρας τα κατάφεραν όλα αυτά και το σκηνικό μοιάζει με το γνωστό θρίλερ «ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι».

Όλοι ξέρουμε τι έγινε και πώς. Όλοι γνωρίζουμε τις ευθύνες όλων και όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής αυτή θα είναι βαριά.

Ξέρουμε τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι Αλέξη, Νίκο, Ευκλείδη, Γιώργο, Γιάννη και Γιάνη. Ετοιμάζατε το έγκλημα, το κουκουλώσατε πίσω από τις ψευτοαριστερές και ψευτοπροοδευτικές σας παρλαπίπες και τώρα είστε εδώ, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ήρθατε, τα διαλύσατε όλα και νομίζετε ότι δεν ξέρουμε ή δε θυμόμαστε τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Το καλοκαίρι του 2016 δεν θα είναι όπως το σημερινό. Θα είναι χειρότερο για τη χώρα, θα πληρώσουμε όλοι τις επιλογές μας. Τουλάχιστον βάλαμε μυαλό;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 05/08/2015 14:07:19

  Αυτοί που ''κυβερνούν''τώρα,μηδενίζουν το κοντέρ.Αυτό είναι το plan B τελικά.Υπουλα,με καθυστερήσεις,δήθεν αδεξιότητες,δήθεν ενδοκομματικό εμφύλιο,με απάνθρωπο μνημόνιο που οδηγεί την κατάσταση σε μηδενική βάση,φτιάχνουν ένα προλεταριακό περιβάλλον(με την προσθήκη και των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών),κατάλληλο για την εφαρμογή του αναχρονιστικού κομμουνιστικού προγράμματός τους.Επιδεικνύοντας,εντός και εκτός,την χαοτική και μη αναστρέψιμη κατάσταση,θα εφαρμόσουν το δικό τους σχέδιο.Και έχουν στο πλευρό τους μια πανίσχυρη δύναμη.Την Γερμανία του Σόιμπλε.Φοβάμαι,ότι με την παθητικότητα του ΠΤΔ και της αντιπολίτευσης χάνουμε(χάσαμε) την αγαπημένη μας χώρα.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 05/08/2015 16:36:13

  αν ο ορισμός της βλακείας είναι η προσπάθεια επίτευξης διαφορετικού αποτελέσματος από εκείνο που πέτυχες, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική τότε ο ελληνικός λαός παίρνει το 1ο βραβείο καθώς επιτείνει την ίδια στρατηγική όλο και πιο εμφατικά δλδ όλο και πιο αριστερά !! 1 ΠΑΣΟΚ ΑΝΔΡΕΑΣ 1980 (και μάλιστα αρκετές φορές στη συνέχεια και με αρκετό φανατισμό!!!!!) 2 ΠΑΣΟΚ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΑΠ 2009 !!! 3 ΣΥΡΙΖΑ - ψεύτο Che 2015 !!! 4 άκυρο δημοψήφισμα 2015 !!!! Και τώρα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος είναι έτοιμο να στηρίξει ξανά τα ΣΥΡΓΕΛΑ του ψεύτο Che ή του ασαφαζάνη!!! Το γουστάρει δλδ το ψέμα στη μάπα , θέλει να ακούει υπερφίαλες μπούρδες και μεγάλα λόγια και μετά να κλαίει την μοίρα του!!! Όχι απλά δεν βλέπει τι έχει γίνει στις χώρες του ανατολικού μπλοκ αλλά δεν βλέπει ούτε τι γίνεται σήμερα σε Κούβα , Κορέα , Βενεζουέλα , Αργεντινή ... Λες και υπάρχουν λάθρο που κατευθύνονται για ...Βενεζουέλα ή για Κορέα !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!! (Σε απλά ελληνικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας...)

 3. pythagorean avatar
  pythagorean 05/08/2015 19:58:37

  Είναι άραγε η “σύγχυση” της κυβέρνησης Σαμαρά και η αδυναμία της ‘να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις’ που έκαναν τους τροϊκανούς να της στερήσουν την 5η αξιολόγηση, την έξοδο από τα μνημόνια με πιστοληπτική στήριξη και την αναδιάρθρωση? 
--- ΟΧΙ --- 
Ακριβώς το αντίθετο! Το εγκληματικό άδειασμα από το Βερολίνο έφερε τη σύγχυση και την πτώση.
  Οι βασικοί στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος και της ανάπτυξης (με μείωση χρέους / ΑΕΠ) είχαν υπερκαλυφθεί. Οι προβλέψεις για το 2015 ήταν πολύ καλές. Οι τροϊκανοί πάντα λένε “οι στόχοι μετράνε, είμαστε ελαστικοί στα μέτρα”. Έλεγαν ψέματα! Ανέβαζαν συνεχώς τον πήχυ με κύριο πρόσχημα την πολιτική αστάθεια, αυτή που οι ίδιοι αβαντάρισαν χρησιμοποιώντας ως φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος τους τυχάρπαστους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γιατί το έκαναν? 2 οι πιθανότεροι λόγοι: (1) Δεν ήθελαν την Ελλάδα ελεύθερη από τα μνημόνια χωρίς πρώτα να έχει ξεπουληθεί. 
“Mε την Αριστερά του χαβιαριού πόσο εύκολα έγιναν τα πράγματα”! 
(2) Ήθελαν να απαξιώσουν τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα. Δέρνουμε τον Τσίπρα, πάπαλα οι Podemos.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ pythagorean 05/08/2015 21:25:21

   Συμφωνώ με το σχόλιό σου. Η μη τήρηση των συμφωνημένων από τους Γερμανούς είναι που πυροδότησε την καταστροφική αλυσίδα γεγονότων. Γιατί το έκαναν; Εύλογες και οι δυο εκδοχές που δίνεις. Υπάρχει όμως και μία τρίτη απλούστερη: Η έμφυτη απληστία και ο έμφυτος μαξιμαλισμός των Γερμανών, ως Γερμανοί που είναι.

   • δεξιος  αγωνιστης avatar
    δεξιος αγωνιστης @ ΚΜ 06/08/2015 00:51:12

    Υπαρχει και μια τεταρτη πιστευω.Να μην περιμεναν να τα καταφερει ο Σαμαρας και να τους χαλασει τα σχεδια.Γι αυτο τον πολεμησαν στο παρασκηνιο συνεπικουρουμενοι απο τους ντοπιους ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ pythagorean 05/08/2015 22:38:38

   +++++++++

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ pythagorean 06/08/2015 03:02:16

   Πολλες μπορει να ειναι οι εικασιες. Αυτο που χρειαζοταν μονο να ανακοπει αυτη η ιστορια ηταν η αντισταση του Ελληνικου λαου. Τα υπολοιπα ειναι ιστορια..

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/08/2015 06:27:47

  @ Λαέρτης Σωστά επισημαίνεις ότι η τελική ευθύνη είναι του ελληνικού λαού.Ξέρεις δεν είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα στην οποία πήγε το ΔΝΤ και εφαρμόσθηκαν μνημόνια.Υπάρχουν πολλές άλλες.Στη διπλανή Τουρκία τα μνημόνια έφεραν στην εξουσία τον Ερντογάν δηλαδή την ισλαμική δεξιά της χώρας που έβγαλε από την κρίση την χώρα. Το να λέμε λοιπόν ότι φταίνε κάποιοι ξένοι γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν σε κάθε κρίση αριστερά δεν έχει νόημα.Οι Έλληνες ψήφισαν τον Ανδρέα,τον γιό του και τώρα τον σύριζα.Οι Έλληνες είναι οι μόνοι στον κόσμο που ακόμη πιστεύουν σε παραμύθια τύπου σοσιαλισμός και αυτοκαταστρέφονται.Μην κατηγορείτε άλλους για το χάος που κατασκεύασε ο ελληνικός λαός.

  • Αχιλλεας Π. avatar
   Αχιλλεας Π. @ ψυχραιμια 06/08/2015 12:56:52

   Το να λεμε παλι, ειδικα στην Ελλαδα με το Αγγλικο, το Ρωσικο και το Γαλλικο κομμα οτι δεν φταινε οι ξενοι,ειναι αφελεια...

   • M.B avatar
    M.B @ Αχιλλεας Π. 07/08/2015 19:26:24

    Αν το καλοσκεφτείς, δεν φταίνε. Βρίσκουν και τα κάνουν.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ψυχραιμια 06/08/2015 14:08:31

   ++++++++ με 1000 στην διευκρίνησή σου Βαρέθηκα να ακούω ότι πάντα φταίνε οι άλλοι όταν είμαστε εμείς που υποστηρίζουμε ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ τις λανθασμένες μας επιλογές Οι ξένοι οφείλουν να κοιτάξουν το συμφέρον τους (και ομολογώ ότι εμείς είμαστε εκείνοι που και τους φτύνουμε και τους γλείφουμε και ότι εμείς είμαστε σταθερά παντελώς αναξιόπιστοι με τις σοσιαλαικίστικες κυβερνήσεις μας) όπως εμείς θα οφείλαμε να κοιτάξουμε το δικό μας...

  • Pikeman avatar
   Pikeman @ ψυχραιμια 07/08/2015 11:32:39

   Βέβαια, υπάρχει και η Ελλάδα. Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, ήρθε στην Ελλάδα το 1898 και έφυγε προχθές μόλις, το 1978. Και βέβαια επειδή είναι πολύ βολικό να φταίνε οι Ξένοι (οι Πέρσες , οι Τούρκοι , οι εβραίοι-δυτικοί-τούρκοι-ενωτικοί , οι μεγάλες δυνάμεις, οι Αμερικάνοι, ο Ντάρθ Βέιντερ) βρήκαν τώρα το εγγονάκι του ΔΟΕ, το ΔΝΤ , και το κουαρτέτο που ονομάζεται τρόικα και την κατηγορούν. Ενώ πριν ήταν όλα καλά. Α βρήκαν και το νόμισμα. Βέβαια. Άμα παράγω πλούτο και με μπανανόφλουδα να συναλλάσομαι θα ξεχρεώσω. Αμα δεν παράγω πλούτο, να βρέχει χρυσές λύρες κάθε μέρα δε γίνεται τίποτα. Τρανό παράδειγμα η Ισπανία του 1400

 5. Αχιλλεας Π. avatar
  Αχιλλεας Π. 06/08/2015 12:52:01

  Ολες οι υποθεσεις που κανετε στηριζονται στην εμπιστοσυνη σας οτι ο Τσιπρας,θα απαλλαγει απο τους δραχμαζανηδες και θα τηρησει κατα γραμμα το Μνημονιο αρχιζοντας την πιστη εφαρμογη του τον Οκτωβριο, ισως? Θα μαζεψει 12 δις σε 2 μηνες; Ηδη ετοιμαζει νεο προγραμμα με 100δοσεις, και βλεπουμε...Εκτος αν καταφερει να πληρωσουν μονο οι μη Συριζαιοι...

  • Και τώρα τι; avatar
   Και τώρα τι; @ Αχιλλεας Π. 07/08/2015 14:33:42

   O Σύριζα πολύ σύντομα ΔΕΝ θα κυβερνά μόνος, ούτε θα εφαρμόζει το μνημόνιο 3 ανεξέλεγκτος. Μετά τις εκλογές, θα είναι υπό αυστηρή κηδεμονία. Τις 100 δόσεις, ξέχνα τες μαζί με τα λοιπά ζαχαρωτά που σου υπόσχεται, περί...διαμόρφωσης του μνημονίου στο ...αριστερότερο. Είπαμε μπεεεε, αλλά με μέτρο κι εσύ πια. Μην ξελαργκιάζεσαι άδικα! :)

 6. chessman avatar
  chessman 06/08/2015 17:29:12

  Τα πράγματα είναι απλά. Τραγικά, άδικα ότι θέλετε πείτε, αλλά απλά. Υπενθυμίζω ότι μέσα στους μνημονιακούς στόχους κι απ' αυτούς που παρακολουθούνται ευλαβικά είναι η μείωση του πληθυσμού της χώρας. Η λογική είναι : μπορείς να αυξήσεις το ΑΕΠ ; Όχι. Μπορείς να μειώσεις τα έξοδα του υπέρογκου Κράτους ; Όχι. Ε, τότε μείωσε απλά τα στόματα. Με την προηγούμενη κυβέρνηση ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 410.000 κεφάλια. Με μια "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση τα πράγματα σίγουρα είναι ευκολότερα. Άρα μη σπαταλιέστε σε εμβριθείς αναλύσεις αν "βγαίνει" το 3ο μνημόνιο κλπ. Το επόμενο καλοκαίρι τέτοια εποχή, αδέρφια, θα είμαστε πολύ λιγότεροι και ξαφνικά θ' αρχίσουν να φτάνουν τα ρημάδια και για τις συντάξεις στην ώρα τους και για φάρμακα και για θέρμανση και για όλα. Φτωχικά πάντα, αλλά θα φτάνουν για λιγότερους ...

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ chessman 07/08/2015 00:55:46

   έλα όμως που και το υπέρογκο κράτος μπορεί να μειωθεί και το ΑΕΠ να ανεβεί και ο πληθυσμός να ανεβεί!!!!! Αυτό που το πας ?????

   • chessman avatar
    chessman @ λαέρτης 07/08/2015 17:20:31

    Η Ελλάδα μικραίνει συνεχώς. Γενικώς.

    • λαέρτης avatar
     λαέρτης @ chessman 08/08/2015 12:29:46

     με πολιτική αντεθνική και αντί ελεύθερης αγοράς σαφώς και θα μικραίνει!!! Και μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν οι Πακιστανοί , οι Αλβανοί και οι Σύριοι εκεί να δεις μίκραιμα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.