Αποκάλυψη: Το σχέδιο Αρμαγεδδών για την Ελλάδα
04/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Το σχέδιο Αρμαγεδδών για την Ελλάδα

Μια μεγάλη αποκάλυψη με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων θα σας κάνει το Antinews για να καταλάβετε τι περιμένει την Ελλάδα και όλους μας τη Δευτέρα, αν το δημοψήφισμα βγάλει «όχι» αλλά και τι θα σημάνει η επικράτηση του «ναι»

Μια μεγάλη αποκάλυψη με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων θα σας κάνει το Antinews για να καταλάβετε τι περιμένει την Ελλάδα και όλους μας τη Δευτέρα, αν το δημοψήφισμα βγάλει «όχι» αλλά και τι θα σημάνει η επικράτηση του «ναι». Λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των καλπών δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. Πρόκειται για την αλήθεια που πρέπει να δούμε όλοι κατάματα και να μην μείνουμε στα όσα μας σερβίρει ο πρωθυπουργός και οι αυλικοί του.

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τη χώρα, που δεν κατάφερε να φέρει συμφωνία επί 5 μήνες μας υπόσχεται ότι σε 48 ώρες θα κάνει deal. Αυτός που βάζει την Ελλάδα σε περιπέτεια με το δημοψήφισμα, λέει ένα απίστευτο ψέμα στους Έλληνες. Ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτε μετά την Κυριακή.

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν βήμα – βήμα το σχέδιο που έχουν εκπονήσει συγκεκριμένοι οικονομολόγοι που έχουν σημαίνουσες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Και που έχουν προειδοποιήσει τον Τσίπρα για το τι θα συμβεί, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Θα πάει τη χώρα μέχρι… τη δραχμή.

Έχουμε και λέμε λοιπόν αν επικρατήσει το «όχι»:

Θα κάνει συμφωνία ο Τσίπρας σε 48 ώρες;

Είναι ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Το δημοψήφισμα δεν έχει καμιά διαπραγματευτική ισχύ για τους δανειστές. Αντιθέτως, διαμηνύουν ότι ένα «όχι» απλά θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση για την Ελλάδα. Άλλωστε, ακόμη και πρόθυμοι να δηλώσουν οι ξένοι, δεν μπορούν να ψηφίσουν τα κοινοβούλιά τους μια συμφωνία. Επομένως, μόνο μια πολιτική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί, αν και εφόσον το θελήσουν οι εταίροι οι οποίοι όμως έχουν αποσύρει την πρότασή τους. Επομένως επί ποιας συμφωνίας θα γίνει το deal;

Τι θα γίνει αν οι δανειστές προχωρήσουν στη ρήξη;

Τότε τη Δευτέρα η ΕΚΤ θα κάνει τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσει για το ELA. Θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτήσει κούρεμα των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών. Για κάθε 10% κούρεμα οι τράπεζες πρέπει να βρουν 12 δις ευρώ. Με άδεια ταμεία και με μηδέν ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα καταρρεύσουν την ίδια στιγμή. Θα περάσουν στον έλεγχο του Ντράγκι, θα οριστούν άλλες διοικήσεις και οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα δικό τους αποκούμπι.

Θα κουρευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Οι Financial Timesέβγαλαν ένα σενάριο για κούρεμα 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ. Ένα 30% κούρεμα στις καταθέσεις 120 δις που υπάρχουν στις τράπεζες, σημαίνει ότι κεφάλαια 36 δις θα φύγουν από τις τσέπες των Ελλήνων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Οι κόποι μιας ζωής θα γίνουν θυσία λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την οικονομία;

Με κλειστές και χρεοκοπημένες τράπεζες σταματά η οικονομική δραστηριότητα. Μπαίνει λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μένουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι ή άλλοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Δεν λειτουργεί τίποτε στην αγορά, δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές και εξαγωγές. Θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών αλλά και καυσίμων, παρά τις ψεύτικες δηλώσεις περί επάρκειας για έξι μήνες.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Με κλειστές τράπεζες δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να πάει στην εκτύπωση παράλληλου νομίσματος. Πρώτα θα «εισβάλλει» στις θυρίδες, θα πάρει 10 δις ευρώ και θα αρχίσει το τύπωμα. Δεν θα είναι Ραχηλιάρικα αλλά Αλεξανδρινά προς τιμήν του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα. Τι σημαίνει παράλληλο νόμισμα; Θα είναι υποτιμημένο απίστευτα και μπορεί να φτάσει τις 1.000 μονάδες για κάθε ένα ευρώ. Ότι μείνει δηλαδή στις τράπεζες θα απαξιωθεί πλήρως και μόνον όσοι έχουν ευρώ θα κάνουν μαυραγοριστισμό. Εννοείται ότι μ’ αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει εισαγόμενα προϊόντα, φάρμακα, κρέας, όσπρια, πατάτες που έρχονται από το εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια. Ούτε λόγος για αυτοκίνητα και άλλα είδη… πολυτελείας.

Θα βγούμε από την ΕΕ;

Δεν μπορούν να μας πετάξουν αλλά θα αναγκαστούμε να βγούμε μόνοι μας γιατί θα είναι αδύνατον να αντέξουμε ένα «σκληρό» νόμισμα όπως το ευρώ σε σχέση με το νέο νόμισμα. Αυτό σημαίνει αυτόματα απώλεια του ΕΣΠΑ, χάνονται οι επιδοτήσεις των αγροτών. Κλείνουν δομές για παιδάκια με ειδικές ανάγκες, για νοσοκομεία κ.λπ. που χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια, σταματούν δημόσια έργα και απολύονται χιλιάδες που πληρώνονται με χρήμα από τις Βρυξέλλες.

Πώς θα είναι η Ελλάδα σε λίγους μήνες;

Θα είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Η Μικρασιατική Καταστροφή του 21ου αιώνα. Θα γίνουμε η Αλβανία του Χότζα που θα προσπαθεί να ορθοποδήσει με την ανθρωπιστική βοήθεια που θα μας στέλνουν από το εξωτερικό.

Και πώς θα κρατηθεί η χώρα έτσι;

Μόνο με ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με μια Χούντα για να ακριβολογούμε. Θα είναι μια αριστερή Χούντα με επίφαση δημοκρατίας, τύπου Βενεζουέλα και Μαδούρο που λέει ότι δεν πειράζει να τρώμε και καμιά ζωοτροφή αν είναι να διώξουμε το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση θα δώσει μερικές… χιλιάδες από το νέο νόμισμα ως αύξηση σε στρατό και αστυνομία για να ελέγξει τα πλήθη και η χώρα θα γίνει η μπανανία της Ευρώπης.

Στο σενάριο του «ναι»

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τους ειδικούς αναφέρει ότι με το «ναι» η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιχειρήσει να φέρει τη συμφωνία Γιούνκερ στη Βουλή, παρ’ ότι αυτή αποσύρθηκε και ήδη ζητούνται κι άλλα μέτρα. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή δεν θα την αναγνωρίζει η Ευρώπη, οπότε επανέρχεται ξανά το σενάριο της ρήξης και όλα τα προηγούμενα.

Το σενάριο της προσωρινής συμφωνίας είναι αυτό που «παίζει» ώστε να απελευθερωθεί σιγά – σιγά ο ELA. Όμως, οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά από καιρό και με διαρκές capital control. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και όλοι οι απίθανοι τσαρλατάνοι. Με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με έναν νέο πρωθυπουργό που θα εμπιστεύονται οι ξένοι και θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί του, ίσως η χώρα πάρει κάποιο δρόμο. Δύσβατο αλλά τουλάχιστον θα είναι όρθια κι όχι στα… τέσσερα.

Αυτά είναι τα σενάρια τα οποία δεν είναι δικά μας, είναι ένα ολόκληρο πλάνο που έχει δοθεί και στον κ. Τσίπρα. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Ίσως είναι εντός της δικής του γραμμής. Δηλαδή της επιστροφής στη δραχμή και της επικράτησης του απολυταρχικού κράτους της Αριστεράς.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες δεν είναι πια οι αμόρφωτοι του 1967. Δεν είναι οι βγαλμένοι από ένα Εμφύλιο, οι απομονωμένοι από τον κόσμο. Είναι μορφωμένοι, πολυταξιδεμένοι και με παγκόσμιους ορίζοντες. Θα αντιδράσουν. Και τότε δυστυχώς θα γίνει χαμός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vesper avatar
  Vesper 04/07/2015 06:25:18

  Ορθότατες οι επισημάνσεις σας. Μια ακόμη εικόνα της ερχόμενης εβδομάδας, θα είναι και το μεγαλύτερο κύμα "κοψοχέριδων" που γνώρισε ποτέ ο τόπος και θα εντοπίζεται στον χώρο των ψηφοφόρων του "όχι", οι οποίοι σήμερα δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του χάους στο οποίο οδηγούν τη χώρα με την ψήφο τους. Από Δευτέρα, σε περίπτωση που επικρατήσει η άποψή τους, θα το βλέπουν, θα είναι όμως αργά...

  • αποδεξια avatar
   αποδεξια @ Vesper 04/07/2015 13:51:19

   την ωρα που εμεις περηφανα θα αποχωρουμε απο την ΕΕ θα γινονται αποδεκτα νεα μελη η ΑΛΒΑΝΙΑ και τα ΣΚΟΠΙΑ, ίσως και η ΤΟΥΡΚΙΑ. Ζητω η επανασταση του 2015.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 07:06:47

  Eγώ ένα συμπέρασμα βγάζω από όλα: τελικά το σχέδιο και ο τελικός στόχος ήταν εξαρχής να φτάσουμε στο κούρεμα των καταθέσεων,με τον ένα ή τον άλλον τρόπο... Βρέθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και βοήθησαν με το παραπάνω στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ίσως και να μην ήταν βέβαια τόσο ηλίθιοι...

  • cummulus avatar
   cummulus @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 08:27:15

   Ὁ στόχος εἶναι νά φθάσουμε στήν μαρξιστική δικτατορία, πού ἐπιτάσσει ἡ ἰδεολογία τοῦ Σύριζα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 09:07:56

   Εγώ βλέπω οτι εχουν σταματήσει οι πληρωμές σε όλα. ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ Εφορίες, ακόμα και οι συγκοινωνίες χωρις εισπραξεις θα καταρρέουν σιγά σιγά η ζωή εξελίσσεται σε τρίτοκοσμική με μόνο στόχο την εξασφάλιση τροφιμων. Έρχονται απολυσεις, κοινωνική αναταραχή και θα είμαστε πολύ τυχεροί αν δεν αντιμετώπισουμε και αλλου είδους κινδύνους. Το ότι είχαμε προειδοποιηθει από τους Αγίους, μας κατατάσσει σε ευλογημένο εθνος. Εκτός από όσα πρακτικά κάνουμε ας κάνουμε και κάτι πνευματικό. Ας προσευχηθουμε από καρδιάς και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Είναι ο ΜΌΝΟΣ τρόπος να διατηρήσουμε την ευλογία που μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή λιμάνια. Ο Τσιπρας τη πάτησε γιατί του έλειπε ακριβώς αυτό. Ένα σπίτι κτιζεις και κάνεις πρώτα αγιασμο όχι να πάρεις το τιμόνι μιας χώρας χωρίς πίστη στο Θεό, χωρίς να ζητήσεις τη βοήθεια Του. Αυτό πληρώνει αλλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνει. .....

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρηνα 04/07/2015 14:11:57

    Tί περιμένεις Ρήνα απ'αυτόν που δεν ήθελε να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο,γιατί δεν ήθελε να ακούσει για Αγία Τριάδα και δεν κάνει ποτέ του σταυρό; Όλοι έχουμε αδυναμίες και πάθη,αλλά έστω την ύστατη ώρα ας γονατίσουμε να πούμε από καρδιάς ένα Κύριε Ελέησον,γιατί όσο και να μη θέλουμε να το καταλάβουμε,Εκείνος μας έχει μόνο,αλλά είναι και ο μόνος που σίγουρα δεν θα μας γελάσει... @ cummulus ακριβώς έτσι,και μακάρι όλοι να το καταλάβουμε...

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 14:32:11

     ...μας έχει μείνει μόνο...

   • Αργόστροφος avatar
    Αργόστροφος @ Ρηνα 04/07/2015 23:07:45

    Από τα καλύτερα σχόλια που διάβασα το τελευταίο κρίσιμο διάστημα. Αυτή ακριβώς είναι η ουσία των πραγμάτων. Μπράβο σου Ρήνα και ας μη σε ξέρω. Να προσθέσω απλά, πως εάν οι ώρες αναμονής για μετρητά, μετατρέπονταν σε προσευχή και οι ουρές των ΑΤΜ, μεταφερόταν στις εκκλησίες, τότε σίγουρα θα είμασταν πολύ καλύτερα και χωρίς άγχος. Ας ετοιμαστούμε για τα πολύ δύσκολα που φαίνεται πως ήρθαν και ας βοηθήσουμε αλλήλους , όσο μπορεί ο καθένας.

 3. Burden avatar
  Burden 04/07/2015 08:36:45

  Ποιος έχει πλέον 8000 ευρώ στην τράπεζα; Εγώ προσωπικά δεν ξερω κανέναν που να έχει 8000 ευρώ γενικώς, έστω και κάτω από το στρώμα. Και μιλάω για μεσαία τάξη τώρα. Οι λεφτάδες τα έχουν βγάλει έξω εδώ και καιρό. Άρα για ποιες καταθέσεις μιλάμε;

  • Rit avatar
   Rit @ Burden 04/07/2015 09:58:00

   Τα αλλά θα γίνουν Bitcoins, ξυπνάτε!!!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Burden 04/07/2015 10:58:49

   Κι όμως, υπάρχουν πολλοί. Πάρα πολλοί. Ένας τύπος απειλούσε προχθές να κάψει ένα κατάστημα τράπεζες, διότι δεν μπορούσε να βγάλει τίποτε από τις 250 χιλιάδες του για να κάνει μια εγχείριση ο ίδιος, που την είχε προγραμματίσει. Απίστευτα, αδιανόητα πράγματα...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Burden 04/07/2015 11:52:08

   ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ λοιπόν! Νά ψοφήση ἡ κατσίκα τοῦ γείτονα. Δέν ζητᾶς καί ἀπό τούς ἀριστερίστικους ὑπουργούς νά φέρουν τίς καταθέσεις τους ἀπό τήν ἀλλοδαπή;; Περίμενε λοιπόν τήν δραχμή γιά νά ἔχης καταθέσεις. Τά συριζεικα τρολλάκια ἔχουν ἀφηνιάσει!!!

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Burden 04/07/2015 12:57:28

   Γεια σου μαγκα Ελληναρά μου. Ολος ο κόσμος γυρνάει γύρω από το εγώ σου. Ολοι σαν κι εσενα είναι;

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Burden 04/07/2015 14:01:57

   ΕΓΩ!! Και κανένας δεν όρισε τον Τσίπρα συνδικαιούχο στις καταθέσεις μου!!!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ουδέτερος 04/07/2015 14:16:34

    Κι εγώ φίλε μου,γιατί δεν τα ξόδευα για ταξίδια και καλοπεράσεις,ούτε για τζιπάρες και i phone,γιατί έχω παιδιά να μεγαλώσω και,έστω κι αν δεν το καταλαβαίνει ο φίλος παραπάνω,ΔΕΝ σκέφτομαι τον εαυτό μου εγώ ας μην έχω να φάω, στα παιδιά μου όμως το φαγητό δεν μπορώ να τους αφήσω να το στερήσουν ...

 4. Naruto avatar
  Naruto 04/07/2015 10:15:58

  Είναι βέβαιο οτι οδεύουμε προς μια αριστερή χούντα . Οταν ομως ο λαός αντιληφθεί για τα καλά την απάτη των κομμουνιστών θα αντιδράσει με βιαιότητα και ο εμφύλιος θα γίνει αναπόφευκτος . Δεν αποκλείεται όμως να είναι αυτός ο στόχος δηλαδή να πάρουν την ρεβάνς .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 04/07/2015 22:48:37

   Ακριβώς έτσι. Όταν μιλούσαμε για επικίνδυνους μπολσεβίκους κάποιοι μας ειρωνεύονταν. Κι όμως εδώ μιλάμε για σχέδιο τρελών και απάτριδων να διαλύσουν τα πάντα για να κυβερνήσουν στο χάος. Και όπως είχε πει κάποια στιγμή ο Τσίπρας: "Και με το διάβολο θα συνεργαστούμε για να διώξουμε την τρόικα". Όπου διάβολος για τον Τσίπρα η ΧΑ... Τα 2 άκρα που και πάλι λέγαμε και μας κατέκριναν οι "έξυπνοι" και "ενωτικοί" δραχμολάγνοι που αποκαλύπτονται πλέον...

 5. Φρουρός avatar
  Φρουρός 04/07/2015 10:17:35

  Κε Τσίπρα έπαιξες στα ζάρια μια ολόκληρη χώρα και Ε Χ Α Σ Ε Σ ! Παραδέξου οτι δεν κάνεις για το αξίωμα που ανέλαβες και την Κυριακή το βράδυ παραιτήσου, ν΄αναλάβουν άλλοι που δεν θα μας παίξουν στα ζάρια και ίσως συμμαζέψουν τ΄ασυμμάζευτα που δημιούργησες. Μέσα σε 5 μήνες έκανες συντρίμμια όλη τη χώρα, δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Αν έχεις στοιχειώδη αυτογνωσία σήκω και φύγε, αλλιώς σε περιμένει κακό τέλος, αφού μόνο κακό κάνεις σ΄αυτή την πολύπαθη χώρα. Ο λαός δεν θα σου το συγχωρέσει ποτέ, αν μείνεις και τα ισοπεδώσεις όλα. Φύγε όσο είναι καιρός.

 6. sender avatar
  sender 04/07/2015 10:24:34

  Η πολιορκία του Μεσολογγίου,συνεχίζεται.Επεται η τραγική Εξοδος.

 7. Vesper avatar
  Vesper 04/07/2015 10:33:41

  "...τι περιμένει την Ελλάδα και όλους μας τη Δευτέρα..." λοιπόν. Θα είμαι λίγο σκληρός.
  Από Δευτέρα, χωρίζουν οι δρόμοι μας, με αυτούς που αν και μας ένωνε το παρελθόν, μας χώρισε το μέλλον.
  Προσωπική η άποψη, δικαίωμά μου η επιλογή.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Vesper 04/07/2015 13:11:45

   Μόνο ὁ Χριστός συγχώρεσε αὐτούς πού τόν στάυρωσαν, καταλαβαίνεις. . .

  • Μανια avatar
   Μανια @ Vesper 04/07/2015 14:32:11

   Καιρος να ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι Αρκετα τοσα χρονια καθονται στον σβερκο μας !!! ΟΙ ιδιοι που ψηφιζαν χρονια ΠΑσοκ, οι ιδιοι που μαζι τα εφαγαν κατα τον ΠΑγκαλο , οι ιδιοι τωρα σκουζουν που τους κοπηκε η μασα,,ανικανοι να δημιουργησουν ή να παραγουν οτιδηποτε Τους ειδαμε αυτες τις ημερες στα ΜΜΜ στο διαδικτυο ,μ στους κονοχρηστους χωρους Απαιδευτοι, αμμορφωτοι,τεμπεληδες, αγενεις, τραμπουκοι ,,,σαν τα σκυλια που τους παιρνεις το φαι και ειναι ετοιμα να σε δαγκωσουν ,,, Ειδα ομως και τον αλλο κοσμο και τον αλλο κοσμο και χαρηκα ,,,κοσμο που ακομα και στην κριση δημιουργουσε , αγωνιζοταν , παρηγαγε . Κοσμο πολιτισμενο ! Λοιπον αυτος ο κοσμος καλειται να σωσει και την ΕΛλαδα και τον εαυτο του!!

 8. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 04/07/2015 10:42:54

  ήδη αρπάζουν τους υπουργούς του Τσίπρα από το μανίκι. Θυμάμαι σαν χτες τον Καμμένο που μίλαγε για λιντσαρίσματα.

 9. aris. aold avatar
  aris. aold 04/07/2015 10:52:03

  Ο σοφός ελληνικός λαός θα βγάλει το κατάλληλο αποτέλεσμα και θα είναι ηχηρό μήνυμα προς όλους. Ενα αναιμικό ναι 52 με 60 % μετά από τέτοιο κλίμα με κλειστές τράπεζες στην ουσία είναι ένα ηχηρό οχι αλλά σώζει τα προσχήματα και δίνει την δυνατότητα σε όσους θέλουν λύση στο εσωτερικό και εξωτερικό να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη ότι η πολιτική Σοιμπλε οικονομική και πολιτική με διάθεση διασυρμού και εξευτιλισμού της χώρας δεν μπορεί να συνεχιστεί αν θέλουν οι Ευρωπαίοι η ευρωζώνη να παραμείνει αδιατάρακτη και ενιαία. Ενα ισχνό στέλνει το μήνυμα ότι οι Ελληνες είναι όμηροι ενός νομίσματος που δεν τους δίνει διέξοδο στο πρόβλημα. Παράλληλα δίνεται ένα δυνατό χαστούκι στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα. Η χώρα και οι ανησυχίες των πολιτών δεν είναι παιχνίδι που όταν αποτύχουν οι θεωρίες των παιγνίων οι σηκωμένοι γιακάδες τα πουκάμισα έξω και οι αυτοσχεδιασμοί προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την διαπραγματευτική μας αποτυχία μέσα από την κάλπη. Επίσης γίνεται σαφές ότι η χώρα δεν κυβερνάται με θεωρίες και ιδεοληψίες αλλά με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κονταίνουν πολιτικά από την Δευτέρα στο ύψος που τους αρμόζει και ή θα αποφασίσουν να πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει ή θα πάρουν τον δρόμο της οριστικής ήττας. Στην αντιπολίτευση δεν στέλνεται κανένα μήνυμα. Είναι τέτοια η έλλειψη προσώπων που μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνία από πλευράς της αντιπολίτευσης που την υπεράσπιση του ναι ανέλαβε ο Αλιάγας ο Καμίνης ο Δήμας ο Καμίνης και η Πάολα. Σίγουρα το ναι δεν δημιουργεί όρους πολιτικής νεκρανάστασης για τύπους όπως ο Βενιζέλος.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ aris. aold 04/07/2015 12:00:03

   ῾Η ἀντιπολίτευση δέν εἶναι συριζα! Σέ λίγο θά ἔχωμε τό νέο πολυτεχνεῖο καί ὁ ἀλέξης μέ τόν πανάρα καί τόν κασιδιάρη θά γίνη ὁ νέος ἥρωας τῆς φασιστοδεξιοἀριστερᾶς. ῾Η δαμανάκη βλέπεις γέρασε.

   • Βιεννεζος avatar
    Βιεννεζος @ Φωτεινή 04/07/2015 12:32:49

    ...σε καλό σου...μας θύμισες τους παλιούς μας παιδικούς ήρωες.Κλαίω από συγκίνηση....

 10. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 04/07/2015 11:11:33

  κατάφερα να πείσω τον ερυθρό γείτονα, του εξήγησα ότι σύνταξη γιοκ έτσι και βγει ΟΧΙ. Επίσης εξήγησα σε γειτόνισσα που παίρνει επίδομα υγείας ότι επίδομα γιοκ, έτσι και βγει όχι. Πείτε στο πιτσιρικά ότι δεν θα μπορεί πλέον να αγοράζει αντικείμενα από το amazon με κάρτα. Να δεις, αν θα σκεφτεί δεύτερη φόρα να ψηφίσει ΟΧΙ. Πείτε χειροπιαστά επιχειρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Όχι σάλτσες για ενωμένη Ευρώπη. Τη γλώσσα του χρήματος την καταλαβαίνουν όλοι. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν με το ΟΧΙ και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν στην Αθήνα; Το ΝΑΙ θα κόψει το νήμα, για λόγους επιβίωσης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ουδέτερος 04/07/2015 22:53:27

   Πολύ σωστός. Μόνο πρακτικά καταλαβαίνουν όσοι ψηφίζουν όχι από άγνοια και όχι από τρέλα.

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 04/07/2015 11:16:21

  Παιδιά, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από αυτά που λένε. Πώς το είπε ο Γιούνερ; "Δεν είστε προετοιμασμένοι για αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα". Θέλετε να σας πω εγώ τι θα συμβεί; Αν βγει "όχι" θα έχουν το άλλοθί τους. Θα μας πατήσουν κάτω όσο δεν πάει. Αν βγει "ναι" δεν θα έχουν άμεσο άλλοθι, όμως όσο η κυβέρνηση Τσίπρα θα κωλυσιεργεί και θα παραμένει στην εξουσία με διάφορα κολπάκια που εμείς οι πολύ μικροί μπροστά στο αμοραλιστικό ένστικτο εξουσιαστικής επιβίωσης του Τσίπρα δεν μπορούμε ακόμη να τα φανταστούμε - ξέρουμε μόνον ότι θα είναι ακόμη χειρότερα για την χώρα από ό,τι υπήρξε το δημοψήφισμα. Οπότε, τελικά και το "ναι" θα το αντιμετωπίσει στην πράξη ως "όχι" ο Τσίπρας, δεν πρόκειται να το τηρήσει. Άλλωστε, όπως ειπαν και οι Ευρωπαίοι, το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι πια στο τραπέζι. Και αυτό θα είναι το τέλειο άλλοθι του Τσίπρα. Τι είναι αυτό που θα συμβεί λοιπόν; Μα ό,τι θα συμβεί σε μια οικονομία που δεν θα έχει τράπεζες! Συνθήκες 17ου αιώνα! Καμία δυνατότητα για συναλλαγή με το εξωτερικό! Καμία δυνατότητα για εξ αποστάσεως συναλλαγή μέσα στη χώρα. Όλος ο συσσωρευμένος πλούτος που είναι οι καταθέσεις (όσες και αν είναι, δεν παύουν να είναι συσσωρευμένος πλούτος της κοινωνίας). θα εξαφανιστεί με τη μία. Όχι λόγω κουρέματος, αλλά λόγω ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ των τραπεζών. Εισαγωγές και εξαγωγές δεν θα μπορούν να γίνουν. Συναλλαγές από την Θεσπρωτία με Αθήνα δεν θα μπορούν να γίνουν! Αν θέλεις να πληρώσεις τα όποια καύσιμα ακόμη υπάρχουν θα πρέπει να πας στα γραφεία των ΕΛΠΕ ή της Motor-Oil, φυσικά με μετρητά. Πώς θα εισαγάγουν νέες ποσότητες; Πώς θα πάρει η οικονομία, η βιομηχανία πρώτες ύλες; Πώς θα αγοράσει ο τυράς πιτιά από το εξωτερικό για να φτιάξει φέτα, ή φυτοφάρμακα για τον δάκο της ελιάς; Παιδιά, δεν έχουμε καταλάβει ότι πράγματι πρόκειται για Αρμεγεδδώνα. Τα σύνορα θα κλείσουν, διότι η Ευρώπη θα θέλει να αποφύγει την τεράστια Έξοδο των Ελλήνων από τη χώρα τους. Τα αεροπλάνα είναι αμφίβολο εάν θα έχουν καύσιμα να απογειωθούν - ίσως όσα έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιάζουν στο εξωτερικό. Η οικονομία θα πάθει πραγματικό ΕΜΦΡΑΓΜΑ, διότι δεν θα κυκλοφορεί πια το χρήμα, που είναι το αίμα της. Κατά πάσα πιθανότητα το έμφραγμα θα είναι θανατηφόρο και θα προκαλέσει το θάνατο αυτής της οικονομίας που έχουμε τώρα - θα χρειαστούμε μετά να φτιάξουμε μια εντελώς καινούργια. Ακόμη και χρήμα (παράλληλο νόμισμα ή δραχμή) να κόψει ο Τσίπρας, πώς θα το κυκλοφορήσει όταν δεν θα υπάρχουν τράπεζες; Άντε και βγάζει ένα διάταγμα να ανοίξουν με δραχμές. Με ποια εποπτικά κεφάλαια, με ποια δεδομένα, με ποια επάρκεια ρευστότητας, που οι πολίτες μετά τα capital controls δεν θα αφήνουν ούτε ένα ευρώ (ή δραχμή) ούτε για ένα λεπτό. Και πώς θα δουλέψουν οι υπάλληλοι των τραπεζών ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν θα είναι απλήρωτοι για κάποιους μήνες; Θα υπάρξει πλήρης απονομιμοποίηση του κράτους. Εκτός από την οικονομία, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και το θάνατο του κράτους μας. Της διοικητικής δομής του δηλαδή, όχι ως αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ελέω γεωπολιτικής. Ο Τσίπρας, ενόσω συμβαίνουν αυτά, θα κρατάει την εξουσία με κάθε πιθανό τρόπο, ώσπου να εκδιωχθεί με τρόπο πολύ ιταμότερο από αυτόν που εξεδιώχθη ο Παπανδρέου (εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου 2011). Η φυλακή θα είναι το καλό σενάριο γι' αυτόν. Θα βιώσουμε καταστάσεις "Παραμύθι χωρίς όνομα", ίσως και χειρότερες, αλλά αυτής της δομής. Και ας ελπίσουμε να βρεθεί το Βασιλόπουλο, που έλεγε η γιαγιά μας η Πηνελόπη Δέλτα στο μνημειώδες αυτό έργο, να τα ξαναφτιάξει πάλι όλα από την αρχή με Αρετή και Γνώση. Αλλά μέχρι τότε θα υποφέρουμε συνέπειες αντίστοιχες ή μεγαλύτερες ενός πολέμου: Ας θυμηθούμε, μόνον, ότι και στην Κατοχή ακόμη συνεχίσαμε να έχουμε τράπεζες...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 04/07/2015 13:41:43

   ....ελεω γεωπολιτικης;;;ειπες Διογενη; Αμ εκει ειναι που θα παιχτουν ολα. Στη γεωπολιτικη, στους γειτονες μας, στην υφαλοκρηπιδα μας..... ΥΓ εξαμιλια=εξι ναυτικα μιλια.

 12. roadrunner avatar
  roadrunner 04/07/2015 11:39:41

  Το κλείσιμο του ΕΣΠΑ θα έχει δραματική επίπτωση στις δομές τις τυπικής εκπαίδευσης. Εκατοντάδες δάσκαλοι-καθηγητές συμβασιούχοι του ΕΣΠΑ (αναπληρωτές-ωρομίσθιοι) θα χάσουν την δουλειά τους. Δεν θα ξαναπροσληφθούν χωρίς ΕΣΠΑ. Τα σχολεία που συνήθως στηρίζουν (περιφερειακές, νησιωτικές, παραμεθόριες ζώνες) θα μείνουν με τα αντίστοιχα κενά.Τα κενά αυτά δεν πρόκειται να καλυφθούν από ΚΑΝΕΝΑΝ μόνιμο, αφού δεν θα πληρώνονται μισθό, αρκετό ώστε να μετακινηθούν στην περιφέρεια. Ειδικά κάτω από συνθήκες οικονομικού κραχ. Τάξεις και τμήματα δεν θα λειτουργούν, μπορεί και ολόκληρα σχολεία στις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας. Οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές και καλύτερα να μην τις κατονομάσουμε.

 13. sender avatar
  sender 04/07/2015 12:01:36

  Ενώ εσείς συνοδεύετε την κηδεία της χώρας χορεύοντας ,γελώντας και τραγουδώντας.Αυτό κι'αν είναι ο ορισμός του νοσηρού.

  • sender avatar
   sender @ sender 04/07/2015 13:07:51

   Για τον aris

 14. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 04/07/2015 12:03:41

  Πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ από την κυβέρνηση οι τσαρλατάνοι που μας κυβερνάνε, οι οποίοι εφαρμόζουν μαρξιστικά & σοβιετικά μοντέλα οικονομίας στου κασίδι το κεφάλι και να διοριστεί μεταβατική συναινετική κυβέρνηση που να επιτύχει μία συμφωνία με τους δανειστές. Το οξυγόνο της χώρας είναι ελάχιστο πλέον και είμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη ασφυξία! Φτάνει πια!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Χαλκιδέος 04/07/2015 13:19:55

   Μόνο μέ ἐξέγερση τοῦ κόσμου θά φύγουν μέ ἑλικόπτερο.

   • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Φωτεινή 04/07/2015 13:29:41

    . Ομως όπως κι εγώ, έτσι και συ αγαπητή Φωτεινή είμαστε μακρυά και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ξέγερση. Αλλά και οι περισσότεροι έχουν κάποιο κώλυμμα σαν εμάς, διότι βασικά είμαστε φιλήσυχοι πολίτες και δεν μας ταιριάζουν οι εξεγέρσεις. Αν τό είχαμε αυτό, δεν θα ανήκαμε και στο χώρο μας μάλλον...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 04/07/2015 17:31:01

     Σωστός μόνο πού ἐγώ ἔχω οἰκογένεια στήν ῾Ελλάδα καί ὑποφέρουν. Εὐτυχῶς γι᾿ αὐτούς πού, ἄν καί ἡ μόνη τῆς οἰογένειας στό ἐξωτερικό, τούς βοηθῶ σ᾿αὐτές τίς ἀπίστευτες συνθῆκες πού βιώνουν. Σκεπτόμουν γιά ἐπαναπατρισμό. . .

 15. toxo avatar
  toxo 04/07/2015 12:51:22

  Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με την εξουδετέρωση του αντίπαλου αρχηγού και μερικών στρατηγών του, αλλά με την εξουδετέρωση του στρατού και την διάλυσή του.Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να είμαι θυμωμένος με τους "παληκαράδες" που θέλουν "αγώνες" και "μάχες" από τον λαό,γιατί ο λαός θα είναι ο αντίπαλος στρατός ,που πρέπει να καταστρέψουν.Χθες, στην ουρά για τα 60 ευρώ,κάποιος 82 ετών έλεγε να πάρουμε τα όπλα.Τον ρώτησα ποιά όπλα και εναντίον ποίου;Μου απάντησε ότι είναι θέμα αποφάσεως του λαού και τα όπλα και ο αντίπαλος θα βρεθεί.Παρά την ηλικία του είχε μάθει καλά το "ποίμα"του και το έλεγε με πάθος.Όταν τελείωσε ο Ελληνικός Εμφύλιος ήταν 16 ετών,άρα έστω και στην φαντασία του,ήταν από τους ηττημένους και χρειάζεται την εκδίκησή του.

 16. rasputin avatar
  rasputin 04/07/2015 14:18:01

  Μετά από καιρό που είχα να γράψω , δηλώνω σοκαρισμένος με την επιμονή Τσίπρα να γίνει το δημοψήφισμα . Ζούμε και θα ζήσουμε πράγματα αδιανόητα . Δεν θέλω να το φαντάζομαι , αλλά μαθηματικά το στέγνωμα των ΑΤΜ οδηγεί σε επίταξη των ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα , φάρμακα , καύσιμα) και την διανομή τους με δελτίο . Αλλιώς αυτός που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη και δεν υπάρχει τράπεζα να σηκώσει δεν θα έχει τα βασικά . Δεν καταστροφολογώ , δεν είμαι φανατισμένος , δεν χωνεύω καν το Σαμαρά και το περιβάλλον του (η υπερβολική εμφάνισή του νομίζω δημιουργεί αντισυσπείρωση) . Μέχρι προχθές πίστευα ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα , αλλιώς είχα σκοπό να απέχω . Πλέον φοβάμαι ότι όντως υπάρχει σχέδιο για Κούγκι και ότι πιθανό "ΟΧΙ" θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ρήξης με τους ευρωπαίους , στους οποίους και θα ρίξουνε την ευθύνη . Χτες αποφάσισα να πάω στην κάλπη με μισή καρδιά . Θα αναγκαστώ να ξοδέψω το μισό ρεζερβουάρ της βενζίνης που γέμισα , αλλά θα συνταχθώ με το "ΝΑΙ" για να μην έχω τύψεις για όλη μου την ζωή .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ rasputin 04/07/2015 14:20:37

   Σωστός.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 15:08:41

    Σιγουρα υπαρχει σχεδιο. Οι δηλωσεις περι 'Κουγκι" οι δηλωσεις του Βαρουφακη στην Κρητη για την ρηξη, οιι δηλωσεις του Λαπαβιτσα περι δραχμης και συσσιτιο , οι δηλωσεις του ΨεΚα(σ)μενου περι Ενοπλων Δυναμεων, οι δηλωσεις του Στρατουλη και του Βλακαζανη , η συνεργασια με την ΧΑ , η Ζωη και η υποστηριξη της ΧΑ οταν εμεις δεν ειχαμε καταλαβει ακομα τιποτα. Οι δηλωσεις θυμιζουν το 'θελει η π^%#@να να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει"

    • Naruto avatar
     Naruto @ Ρεαλιστης 04/07/2015 19:36:55

     Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο ελληνικός λαός οταν αντιληφθεί οτι εξαπατήθηκε απο άθλιους πολιτικάντηδες ? Πως θα αντιδράσει στην μετατροπή της κοινωνίας σε σοσιαλιστική ?. Πως θα αντιδράσει οταν αντί για ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ στα επισημα έγγραφα θα δεί το ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Naruto 04/07/2015 21:57:50

      Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβει.

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 22:14:56

      Θα το καταλαβει Κυθηριε...Τοσο απο την βιζα που θα πρεπει να βγαζει για να παει π.χ. μεχρι την Ιταλια...Θα το καταλαβει οταν θα εχει π.χ. το Audi παρκαρισμενο και δεν θα εχει λεφτα να του βαλει βενζινα...κτλ κτλ....και ολα αυτα που θα του λειπουν θα τα βλεπει μονο στο ιντερνετ....εαν εχει και ιντερνετ, διαφορετικα τι ειχαμε και τι χασαμε.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 04/07/2015 22:39:53

      Κι όμως Βασίλη,όλοι αυτοί μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να κάνουν αυτά που λές,οπότε δεν τους νοιάζει. Αυτοί όμως που ακόμα δεν τους έχει επηρεάσει τόσο βαθιά η κρίση, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι τους περιμένει. Είναι δε τόσο μεγάλη η οργή τους,που νομίζουν ότι οι Ευρωπαίοι θα τους φοβηθούν και θα κάνουν πίσω...

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/07/2015 22:54:08

      Δεν θα φοβηθουν αλλα ουτε και θα αφησουν κανεναν να τους φοβησει. Η αναφορα μου πριν ηταν για τους δευτερους που αναφερεις, γιατι για τους αλλους ( που και καλα δεν εχουν τιποτα να χασουν) ....ισως δεν ξερουν πως ειναι να χανεις και αυτο το, τιποτα που εχεις?

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 04/07/2015 22:59:50

      Συμφωνώ.Αυτοί είναι και οι πιό πωρωμένοι.

 17. Πατριάρχης avatar
  Πατριάρχης 04/07/2015 14:58:38

  Είτε με "ΝΑΙ", είτε με "ΟΧΙ", η Χούντα της πρώτης φοράς Φασιστεράς είναι ήδη εδώ!
  Διαβάστε δηλώσεις Ψεκασμένου, τα επιβεβαιώνουμε καθημερινά μέσω την Ζωής.
  Το "ΟΧΙ" έστω και με μια ψήφο διαφορά, λύνει τα χέρια των νεοκομμουνιστών.
  Ακόμη και με μικρή επικράτηση του "ΝΑΙ", ο λαοπλάνος αλέξης μαδούρο θα το εκλάβει ως ισχνή κι αδύναμη πλειοψηφία.
  70%-80% ΔΕΝ πρόκειται να βγεί, κι αυτό το γνωρίζει ο αρχιψευταράς λαϊκιστής, οπότε ό,τι και να γίνει θα συνεχίσει να εφαρμόζει το αρχικό και μοναδικό του πλάνο που είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ.
  Όταν το 60%-70% του νεοελληνικού λαού έχει μνήμη χρυσόψαρου και iq χιμπατζή, ο οποιοσδήποτε μαθητευόμενος μάγος μπορεί να τον γαλουχήσει και να τον κατευθήνει όπως θέλει.
  Μόνη λύση η πτώση της επικίνδυνης για την Πατρίδα συριζανελικής φασιστεράς, αλλά δυστυχώς ο λα(γ)ός είναι με το μέρος του γιατί ως χαχόλος πανηγυρτζής, ακούει νταούλια και ζουρνάδες και χορεύει σαν την μαϊμού στα πανηγύρια!

 18. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 04/07/2015 15:10:13

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=21184%3Adelastik-oxi&amp%3Bcatid=81%3Akivernisi&amp%3BItemid=198#.VZfZcg6yZdo.facebook

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Ρεαλιστης 04/07/2015 15:12:29

   Εμπρος στον νεο χαφιδισμο του ΣΥΡΙΖΑ της ΧΑ και των ΑΝΕΛ.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Ρεαλιστης 04/07/2015 15:15:11

   https://drive.google.com/file/d/0Bzg1MGYerw9NWDJzUE8xUjRJSWI5Y1ExSEVYMkkwN1J2V3lN/view

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Ρεαλιστης 04/07/2015 18:10:08

    Μια λαϊκη ρηση λεει: ο πονηρευομενος, εξολοθρευομενος.....Ο Τσιπρας εδωσε υποτιθεται μαχη για τους συνταξιουχους και τελικα μετα το κλεισιμο των Τραπεζων τους εχασε ολους..... Γι αυτο σας λεω "αλλαι αι βουλαι ανθρωπων, αλλα ο Θεος κελευει..." Προσευχηθειτε να περασει σαν μπορα, σαν μικρο χαστουκακι κι οχι σαν καταιγιδα και μαστιγωση. Απο μας εξαρταται και απο τη συμπεριφορα μας. Ας δωσουμε μαθηματα Ελληνικου ηθους σ ολους τους γειτονες μας που ξερογλειφονται με τα παθηματα μας, αλλα και στους Ευρωπαιους που υπαρχουν ακομα πολλοι που θυμουνται τη κουλτουρα μας.

 19. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 04/07/2015 17:01:38

  Ήμουνα κάποτε κι εγώ φιλο-Ρηγάς. Καμιά σχέση με κομμουνιστές τα παιδιά, θυμάμαι. Πάντα με οξυδέρκεια και ευστροφία πνεύματος, με humor που περνούσε το μήνυμα και έκανε τους φανατικούς κουκουεδες να σκυλιάζουν. Έλληνες του προοδευτικού χώρου. http://www.protothema.gr/politics/article/490106/palioi-rigades-uper-tou-nai/

 20. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 04/07/2015 17:07:45

  Ακούτε τον επιθανάτιο ρόγχο της Μεταπολίτευσης? Λίγες μείναν οι ώρες της! Θα την κηδέψουμε με όλες τις τιμές: Γυμνή και μισότρελη όπως πέθανε, ένα θλιβερό συρρικνωμένο λείψανο.. θα την ρίξουμε στην χαβούζα με τα σκουπίδια να την φάνε τα σκυλιά.. Αυτό της αξίζει! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια πολιτική και πολιτικοί στην Ελλάδα!

 21. argo maniac avatar
  argo maniac 04/07/2015 17:49:19

  Στη Β’ ραψωδία της Ιλιάδας ο Όμηρος αναλύει ένα δολοπλόκο τρόπο μεταστροφής της κοινής γνώμης. Ο Αρχιστράτηγος Αγαμέμνων επιθυμώντας να διεξάγει ολομέτωπη επίθεση κατά της Τροίας, έχει να αντιμετωπίσει το πολύ χαμηλό φρόνημα του στρατεύματος . Οι λόγοι είναι κυρίως η μακροχρόνια ταλαιπωρία τους , πολεμούσανε βλέπετε συνεχώς για εννέα χρόνια μακριά απ’ το σπίτι τους, χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή.. Το μεγαλύτερο μέρος των λάφυρων το καρπώνεται ο Αγαμέμνονας και οι υπόλοιποι ευγενείς!!! Ασφαλώς όμως και η έλλειψη του Αχιλλέα με τους Μυρμιδόνες του, όντας η αιχμή του δόρατος, που εντωμεταξύ έχει εξοργιστεί με τον Αγαμέμνονα και πεισματικά αρνείται να λάβει μέρος στη μάχη, έχουν παραλύσει το στράτευμα. Για τον Αχιλλέα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βρει λύση. Mε την “δόλια” καθοδήγηση του Δία, “πλάνο πρωινό όνειρο”, συλλαμβάνει ένα πανούργο σχέδιο, με στόχο την εξύψωση του φρονήματος τους απ΄τη μια και την ενίσχυση του προφίλ του “πονόψυχου και δημοκρατικού” Αρχιστράτηγου απ΄την άλλη. Γνωρίζει καλά ότι η ομοφροσύνη δεν διατάσσεται και η έλλειψη της οδηγεί στην καταστροφή. Ο στρατός πρέπει “μόνος του” να ζητήσει να πολεμήσει !!! Προσκαλεί λοιπόν συμβούλιο στρατηγών, τους εξηγεί το σταλμένο, “εκπονημένο” απ΄τοv Δία πρωινό Όνειρο, “εγγύηση” για την άλωση της Τροίας και τους φανερώνει το σχέδιο. Πρέπει πρώτα να πειστούν οι ίδιοι , πράγμα που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ο σοφός Νέστωρας. Στη συνέχεια συγκεντρώνει το στράτευμα έχοντας φροντίσει να “διαρρεύσουν” φήμες, “ασάφεια” και τους ανακοινώνει την “άδικη” “απόφαση” του Δία για την λήξη της εκστρατείας και την επιστροφή στα σπίτια τους. Ξεσηκωμός!!! Πετώντας από χαρά οι εξαντλημένοι στρατιώτες αλλά και οι λοχαγοί ορμάνε σαν σίφουνας και αρχίζουν να ετοιμάζουν τα ταλαιπωρημένα απ΄την ακινησία καράβια τους. Η “λύτρωση” πλησιάζει. Ο “νόστος” είναι γεγονός. “Ζήτω” στον “σωτήρα”, Βασιλιά μας !!! Τότε ήρθε η στιγμή να αναλάβει δράση ο Οδυσσέας, με την βοήθεια της “Αθηνάς” φυσικά. Αρπάζει απ’ τα χέρια τού Αγαμέμνονα το “σκύπτρο”, “πολυαρχία” και ταχύτατα διατρέχει όλο το στρατόπεδο, παροτρύνοντας ήρεμα, και νουθετώντας τους αρχηγούς, αλλά απειλώντας και όταν χρειάζεται ραβδίζοντας τους οπλίτες. “Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος”. Στους αρχηγούς α) θίγει το “φιλότιμο”, «μην είστε δειλοί και φοβισμένοι» και β) τους θυμίζει «καθαρά» ότι ο Αγαμέμνονας τους «δοκιμάζει», τονίζοντάς τους πως η οργή του θα πέσει σφοδρή πάνω στους δειλούς, “τρόμος”. Η τιμωρία θα είναι μεγάλη, διότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους «Διοτραφείς» βασιλιάδες. Στους στρατιώτες ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να “υπακούουν” τους αρχηγούς τους γιατί δεν είναι σε θέση, δεν έχουνε το υπόβαθρο, να παίρνουν αποφάσεις ούτε στη μάχη, ούτε στη συνέλευση. Όταν αργότερα καταφέρνει να συγκεντρώσει το στράτευμα, α) θυμίζει σε όλους τους «όρκους» και τις υποσχέσεις που δώσανε πρίν από εννέα χρόνια, για επιστροφή μετά την εκπόρθηση της Τροίας, “φιλότιμο”, β) τους «δελεάζει» τονίζοντάς τους, οτι είναι σκληρό και μεγάλη ντροπή να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τα χέρια τους άδεια, “ανάγκη”. Και γ) φέρνει στη μνήμη τους την «προφητεία» για την πτώση της Τροίας τον δέκατο χρόνο “πίστη”. Οι Αργείοι τότε χαιρέτησαν κραυγάζοντας, «μέγ’ ίαχον». Έπειτα επεμβαίνει ο σοφός Νέστωρ. Καλεί τον Αγαμέμνονα να «επιστρέψει» στην προηγούμενη απόφασή του και να ηγηθεί της μάχης, “λαγός”. Συνοπτικά επιχειρηματολογεί υπέρ του πολέμου στα πατήματα του Οδυσσέα, «εγγυάται» για την ευνοική στάση του Δία, ζητάει «εκδίκηση» για τον πόνο και τα πάθη της Ελλένης, «απειλεί» με θάνατο τους ανυπάκοους και καταλήγει με συμβουλές παράταξης του στρατεύματος έτσι ώστε “εκβιαστικά” να πολεμίσουν και οι χειρότεροι, οι “αντιφρονούντες”. Τελικά παίρνει το λόγο ο Αγαμέμνων. Εκθειάζει την ρητορική του γέρο Νέστωρα. “Μετανιωμένος” ρίχνει τα βάρη της διαμάχης του με τον Αχιλλέα στον «Δία», “oι άλλοι φταίνε”, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο “συμφωνίας”, που θα φέρει συμφορές στους Τρώες. Δίνει διαταγές για προετοιμασία και ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί “αμίληκτος” απέναντι στους δειλούς που θα παραμείνουν κοντά στα πλοία. Οι Αργείοι ξανά χαιρέτησαν κραυγάζοντας και χοροπηδούσαν ψηλά «όπως τα τεράστια κύματα που σηκώνει ο νοτιάς». Το σχέδιο παρά το υψηλό του “ρίσκο” έχει στεφθεί με τεράστια ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! Εάν κάνουμε τις απαραίτητες αναγωγές ξεκινώντας απ’ τους Ευρωπάρχες “Δίας”, πόλεμος “ΝΑΙ” , νόστος “ ΌΧΙ” κλπ και τις πλαισιώσουμε στις κινήσεις-δηλώσεις τους, “ένθα κ΄ένθα” ίσως εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την παγίδα που έχει στηθεί, με σκοπό να μας υφ’αρπάρξουν το ΝΑΙ και να διχάσουν !!! Βεβαίως ΝΑΙ στο “παιδί” μας, την Ευρώπη των λαών και ας κάνει “ατασθαλίες”. Ας μην συγχέουμε την Ευρώπη, με τους εν δυνάμει Ευρωπάρχες. Αυτοί θα πάθουν ότι και τις προηγούμενες φορές και θα ξεκινήσει απ’ τον ίδιο λαό !!! Όμως η ‘δημιουργική’ ασάφεια, του δημοψηφίσματος εγκυμονεί έναν τεράστιο κίνδυνο, για το ΝΑΙ. Όταν θές να κρύψεις οτιδήποτε από κάποιον, η καλύτερη κρυψώνα είναι “κάτω απ’ τη μύτη του”!!! Με λίγα λόγια το ΝΑΙ θα σημαίνει και ΝΑΙ στα ‘μέτρα’ αλλά κυρίως ΝΑΙ στην παράταση ζωής της κυβέρνησης στο διηνεκές, ‘απαραίτητος χρόνος για την εφαρμογή τους’ και με την ευλογία των Ελλήνων. Οι δηλώσεις τους εξάλλου, για το πώς θα διαχειριστούν το ΝΑΙ βρίθουν από ασάφεια. Επίσης οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ δεν προοιωνίζουν κάτι καλό. Απ’ την άλλη το ΟΧΙ δεν προσθέτει απολύτως τίποτα στη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης ‘δηλώσεις Ευρωπαίων – θεσμών’. Εξ’ άλλου την ίδια εντολή έχει, ώς απόφαση του λαού μετά τις πρόσφατες εκλογές. Πεποίθηση μου είναι ότι οι Ευπωπάρχες δεν κερδίζουν οδηγώντας μας στη δραχμή “followthemoney”, διότι θα κατέστρεφε το σχέδιο της «Ευρωπαικής Ολοκλήρωσης». Θα ήταν λάθος παράδειγμα για τους υπόλοιπους !!! Την εμπειρία της καταστροφής, την βιώνουμε “στο ελάχιστο” τούτη την εβδομάδα και οι ντόπιοι δραχμολάγνοι δεν μου μοιάζουν για άνθρωποι λιτού βίου. Συνεπώς δεν πιστεύω πως οι “λαγοί’ πραγματικά μας ωθούν στην δραχμή, σενάριο που σήμερα παρά ποτέ, “τρομάζει” περισσότερο τους Έλληνες. Θα εξαιρέσω βεβαίως λίγους κερδοσκόπους που ωστόσο θεωρώ πως είναι αδύναμοι μπροστά στο Θεριό . Συνυπολογίστε τις “φήμες” για κούρεμα καταθέσεων κλπ. που ενισχύουν το ΝΑΙ !!! Η ακύρωση του δόλιου δημοψηφίσματος δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό. Ίσως η αποχή είναι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης. Προσοχή και επαγρύπνηση για να αποφύγουμε τον Διχασμό !!! Εάν ενωθούμε έστω και την ύστατη στιγμή θα νικήσουμε !!! Δειλαί τοι δειλών γε και εγγύαι εγγυάασθαι. (Ομ.Οδ. θ 351) «Οι εγγυήσεις των αθλίων εγγυούνται ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ» !!!

 22. greg avatar
  greg 04/07/2015 23:37:27

  Τό δημοψήφισμα αρχικά αντιμετωπίστηκε, καί σωστά, σάν φάρσα, μέ δίλημμα αβάσιμο καί άνευ ουσίας, ενώ οί συνθήκες προκήρυξης καί διεξαγωγής του στά όρια τού Συντάγματος. Ζητήθηκε από πολλούς η ανάκλησή του καί σάν αντίδραση προτάθηκε η αποχή, γιά νά υποβαθμιστεί καί νά ακυρωθεί στήν πράξη.
  Ούτε οί συνθήκες διεξαγωγής του άλλαξαν, ούτε τό ερώτημα έγινε σαφές, ξεκάθαρο, κατανοητό καί δεσμευτικό, ενώ η αξιοποίηση τού όποιου αποτελέσματος αφέθηκε στήν ικανότητα παραμορφωτικής ερμηνείας του από τήν κυβέρνηση, δίνοντάς της απόλυτη πρωτοβουλία καί ελευθερία κινήσεων. Τί άλλαξε καί τελικά προτιμήθηκε η συμμετοχή, μέσω μιάς χαλαρής, αυθόρμητης καί "απολιτίκ" στήριξης τού ΝΑΙ, άρα καί η νομιμοποίησή του;

  • argo maniac avatar
   argo maniac @ greg 05/07/2015 10:22:51

   Ίσως γιατί αν δεν βγεί το ΝΑΙ δεν αποδεικνυονται τα παραπανω.

   • greg avatar
    greg @ argo maniac 06/07/2015 10:00:11

    Τό ΝΑΙ δέν βγήκε αλλά δέν αντιλαμβάνομαι πώς διαψεύδονται τά παραπάνω. Εννοώ τά συστατικά στοιχεία τού δημοψηφίσματος, τά οποία μάλλον ήδη ξεχάστηκαν. Ειδικά όμως η ερμηνεία τού ΟΧΙ, είναι νωρίς ακόμη γιά νά δούμε ποιά κατεύθυνση θά πάρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.