Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει ήδη για νέο μνημόνιο
23/01/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει ήδη για νέο μνημόνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός, έχει διαμηνύσει στους δανειστές ότι θα υπογράψει νέο μνημόνιο που θα έχει άλλο όνομα, γιατί το... μνημόνιο πρέπει να το σκίσουν με φιέστα στο Σύνταγμα.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές προκειμένου να τους πείσει ότι δεν θα είναι «επικίνδυνος» αν γίνει κυβέρνηση.

Τα μηνύματα που έστειλαν ανεπισήμως και επισήμως στελέχη της Κουμουνδούρου στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Φραγκφούρτη και τη Νέα Υόρκη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική του εκστρατεία.

Αλλά και αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι, πατάνε επί πτωμάτων και κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό. Αν ο κόσμος θέλει να τους ψηφίσει έπειτα από αυτή την τεράστια κυβίστηση που κάνουν, με γεια του με χαρά του. Όμως, όταν επιλέγουν το ψέμα από την αλήθεια, όταν στηρίζουν το νέο «λεφτά υπάρχουν» τότε όλοι είναι υπόλογοι των όσων θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός, έχει διαμηνύσει στους δανειστές ότι θα υπογράψει νέο μνημόνιο που θα έχει άλλο όνομα, γιατί το... μνημόνιο πρέπει να το σκίσουν με φιέστα στο Σύνταγμα.

Το νέο πρόγραμμα που θα υπογράψει η... κυβέρνηση της Αριστεράς θα ονομάζεται «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης» και θα έχει μέτρα που θα υπερβαίνουν τα 5 δισ. ευρώ. Η νέα κυβέρνηση καλείται να βρει μέτρα 2 δισ. ευρώ που μας ζητούσαν μέχρι τα Χριστούγεννα οι δανειστές και άλλα 3 δισ. ευρώ τουλάχιστον που είναι η «βλάβη» που προκλήθηκε από τους πολιτικούς απατεώνες που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές.

Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν χιλιάδες Έλληνες, μικρομεσαίοι οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με τεράστια βάρη. Θα λέγονται φόροι, τέλη, υποχρεωτική συμμετοχή σε ομόλογα ή κούρεμα καταθέσεων; Όπως κι αν λέγονται είναι ένα μνημόνιο πολύ σκληρότερο από εκείνο που μας ζητούσαν μέχρι πρότινος. Άλλωστε, αν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός να μας το θυμηθείτε ότι η πρώτη του... ιστορική απόφαση θα είναι η «παράταση του υπάρχοντος προγράμματος» δηλαδή παράταση μνημονίου προκειμένου να «διαπραγματευτούν» με τους ξένους.

Μα για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε; Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να έχουμε τελειώσει και τον Μάρτιο να πληρώσουμε τα πρώτα ομόλογα που λήγουν. Μέχρι τον Ιούλιο πρέπει να έχουμε πληρώσει πάνω από 12 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν ώστε να μπούμε στο ιστορικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο Μ. Ντράγκι.

Τι θα κάνει η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;» Θα αρνηθεί τα 7,5 δισ. της δόσης που είπε η Βαλαβάνη; Θα σκίσει τα μνημόνια που λέει ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης; Θα επιλέξει τον θάνατο που λέει ο Βαρουφάκης; Θα μας γυρίσει στη δραχμή που λέει ο Λαπαβίτσας;

Πιθανότατα τίποτε απ' όλα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου συμπράττει στην ενίσχυση της απάτης αυτής. Συμπράττουν στο έγκλημα κατά της χώρας. Επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Γ. Παπανδρέου. Κάθε ψήφος τους στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στο πιο βρόμικο πασοκικό παρελθόν. Η «ανάσταση» των ζόμπι είναι εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/01/2015 08:48:26

  Δε θα μπορέσει να κάνει κολοτούμπα. Έχει συνιστώσες, όχι κόμμα.

  • rasputin avatar
   rasputin @ Γεώργιος Τ. 23/01/2015 09:38:45

   Να μην κάνει καμία τούμπα ο Τσίπρας . Να πάει σε μετωπική σύγκρουση για να μάθει ο ημιμαθής νεοέλληνας τι σημαίνει πραγματική πείνα. Εμπρός ας τον ψηφίσουν όλοι όσοι ψήφισαν και τον ΓΑΠ το 2009 , να πάρει 50% και 200 έδρες . Και σε μερικούς μήνες να κλαίμε όλοι μαζί.

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ rasputin 23/01/2015 11:51:43

    Ρασπούτιν!...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ rasputin 23/01/2015 13:38:45

    Ούτε αυτό δεν θα μπορέσει να κάνει. Ούτε σύγκρουση ούτε συμβιβασμό. Δεν θα μπορέσει να κάνει απολυτως τίποτα. Μοιραίος και άβουλος θα κοιτάζει την καταστροφή, με την ίδια αλαζονική αυτοπεποίθηση που τον έφερε ως εδώ.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Γεώργιος Τ. 23/01/2015 10:31:58

   Η κατάληψη της εξουσίας ενώνει, βλέπε ΠΑΣΟΚ.

  • Hunter avatar
   Hunter @ Γεώργιος Τ. 23/01/2015 13:32:12

   Τον Τσίπρα δεν τον φοβάται κανείς. Οι κομμουνιστές του Λαφαζάνη και οι "αναρχοαυτόνομες" συνιστώσες (που τροφοδοτούν με στελέχη τις τρομοκρατικές οργανώσεις) είναι το θέμα...

 2. Geros avatar
  Geros 23/01/2015 12:02:23

  Όλοι μπορούν να υπογράψουν ένα μνημόνιο, σιγά το δύσκολο, μια υπογραφή είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και μπορεί να υπογράψει μνημόνιο, δεν όμως μπορεί να εφαρμόσει μνημόνιο. Μια νέα συμφωνία, που θα έλεγε ότι λένε τα μνημόνια που είχαμε μέχρι τώρα (ιδιωτικοποιήσεις, ξήλωμα συντεχνιών, δημοσιονομική πειθαρχία, απελευθέρωση απολύσεων, σύνδεση εισφορών-συντάξεων ...) είναι φοβερά δύσκολο να περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα ακόμα και δεξιού κόμματος στην Ελλάδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Εδώ φυσικά υπάρχει το παραμύθι που ονομάζω "αριστερό μνημόνιο", η θεωρία δηλαδή ότι οι ευρωπαίοι ... συγκινημένοι από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνουν ένα μνημόνιο με αριστερόστροφα μετρα. Αυτό και αν είναι επιστημονική φαντασία! Αριστερό, αριστερόστροφο, ή με αριστερές ευαισθησίες μνημόνιο δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ. Η πολιτική αυτή στην οποία μας αναγκάζουν να συμμορφωθούμε οι ευρωπαίοι από το 2010 και μετά δεν είναι τιμωρητική ή εκδικητική. Είναι απλά αυτό που πιστεύουν και σε μεγάλο βαθμό εφαρμόζουν στις χώρες τους. Συμπερασματικά νομίζω ότι η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα εμφανή αδιέξοδα του αντιμνημονίου είναι αυτονόητο ότι θα συμβεί, η υλοποίηση της κωλοτούμπας αυτής όμως είναι αδύνατη. Εκτος αν νομίζει κανείς ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει να ακούσουμε ομιλία του Λαφαζάνη στην βουλή για τα οφέλη της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων και τον Στρατούλη να μας αναλύει τα οφέλη για την ανεργία μακροπρόθεσμα από την απελευθέρωση των απολύσεων.

  • George N avatar
   George N @ Geros 23/01/2015 16:46:59

   Σε αυτά λύσεις βρίσκονται. Ένα σχήμα όπου το Δημόσιο κρατάει ένα ποσοστό των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση ή ένα μεγαλύτερο πλαφόν για τις απολύσεις. Και κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου αρκεί να φανταστούμε μια μεγάλη συμφωνία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τις τράπεζες σε κάποιον ευρωπαϊκό μηχανισμό με ισόποση μείωση χρέους και γυρνάει τους τσικό συνταξιούχους στον προυπολογισμό (σε λογική κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για αυτούς αλλά και για όλη την κοινωνία) ενώ αφήνει τους πραγματικούς στα ταμεία τα οποία παύει να ενισχύει από τον προυπολογισμό. Βάζει και κάτι ψηλά από τον προυπολογισμό για ανακούφιση λίγων κοκκινοδανειούχων με κοινωνικά κριτήρια ανεβάζει τους συντελεστές στα ψηλά εισοδήματα και καθάρισε. Μια χαρά αριστερό πρόγραμμα που η Ευρώπη θα αγκάλιαζε.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2015 12:08:39

  Δεν νομίζω ότι βοηθάει τον αγώνα της ΝΔ η καλλιέργεια της ιδέας της κολοτούμπας του Σύριζα. Αυτό καθιστά την ψήφο όσων δικαιολογημένα ανησυχούν αλλά ψηφίζουν το Σύριζα από οργή, περισσότερο ασφαλή. Άλλωστε η λογική της κολοτούμπας δεν εδράζεται σε λογικές εκτιμήσεις δεδομένου ότι ανάλογη αναδίπλωση της ΝΔ το 2012 της στοίχησε 2 κόμματα από τα σπλάχνα της. Βλέπετε ως πιθανό οι Λαφαζαναίοι και οι Διαμαντόπουλοι να κάνουν κολοτούμπα; Οι Έλληνες απλά πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας με τα δεδομένα που έχουν χειροπιαστά. Θέλουν την Ευρώπη μαζί τους ή την θέλουν απέναντι;

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2015 12:27:47

   Αν η κολοτούμπα του μικρού Αλέξη βοηθά την χώρα δεν πειράζει. Δεν χωρά λογική στις εκλογές αυτές. Το 95 % των ψηφοφόρων του σύριζα θέλουν να πιστεύουν ότι όλα όσα φωνάζει ο αλεξης είναι ψευτικα και ότι τους κοροιδεύει μεν , δεν γίνονται αυτά , όμως συγχρόνως πιστεύουν ότι τη δευτέρα γονυπετής η μέρκελ θα ζητά συγγνώμη και θα μας στείλει καραβιές ευρά. Ολοι ζούμε ένα όνειρο, αρνούμαστε να ξυπνήσουμε, βρίζουμε όποιον μας το υπενθυμίζει και μας ξυπνά, θα ψηφίσουμε ως υπνοβάτες. Το ότι μετά πρέπει να ξυπνήσουμε είναι η δυσάρεστη λεπτομέρεια..

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2015 13:41:02

   Πέστε βρε Σον Πεν! Έτσι ακριβώς είναι. Είναι σχιζοφρενείς αυτές οι εκλογές. Ψηφίζουν ένα κόμμα με τη λογική ότι δεν θα τηρήσει αυτά που λέει, διότι δεν θα τηρήσει αυτά που λέει! Και διότι δεν θα αλλάξει τίποτε. Ε τότε ψηφίστε ΝΔ χρυσά μου. Γιατί να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θέλετε να αλλάξει τίποτε; Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν ήθελαν εκλογές, αλλά ψηφίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ. Σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο και την μπανανόφλουδα "ωχ, πάλι θα πέσω!"... Τίποτε λιγότερο...

  • Hunter avatar
   Hunter @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2015 14:06:55

   Ο ιδιωτικός τομέας πολτοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Έκλεισαν τα μαγαζιά, έκλεισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1,5 εκατομμύριο κόσμος απολύθηκε, 250.000 μετανάστευσαν, εκατοντάδες χιλιάδες εργάζονται ανασφάλιστοι 10ωρο για 400 Ευρώ κτλ. κτλ. Είχε καμιά Ευρώπη ο ιδιωτικός τομέας ποτέ "μαζί του" τα τελευταία 2-3 χρόνια;;;;; Την ένιωσε ποτέ "μαζί του";;;; Οι μόνοι που νιώθουν Ευρώπη στην Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, ειδικά αυτοί του Δημοσίου με τις παχυλές συντάξεις. Μόνο αυτοί εξασφαλίστηκαν από τα μνημόνια τα οποία όμως έπρεπε να συνυπογράψουν και οι υπόλοιποι... Κάθε πρώτη του μηνός, ουρά στα ΑΤΜ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα ο κόσμος εκλιπαρεί τα αφεντικά για κανα κατοστάρικο έναντι... Βλέπω στο εξωτερικό να καταφθάνουν από την Ελλάδα όλες οι ηλικίες ΝΕΟμεταναστών. Από 25 μέχρι 55! Δουλειά να 'ναι και ότι να 'ναι... Αρχιτέκτονες και μηχανικοί που δεν ξέρουν τη γλώσσα σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Αγγλία, να μπαίνουν στις κουζίνες ελληνικών εστιατορίων για λάντζα... Τι ζητάμε από αυτούς Σον Πεν;;; Να δουλεύουν στο εξωτερικό στη λάντζα και να στέλνουν στην Ελλάδα τον ΕΝΦΙΑ με έμβασμα, για να πληρώνονται στην ώρα τους 350-450 χιλιάδες ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, πελάτες του ΠΑΣΟΚ και του Μητσοτάκη;;;;;;;;; Πάω στα ελληνικά εστιατόρια σε Άμστερνταμ, Ουτρέχτη κτλ. και είναι να σε κόβει η νίλα που λέμε στην Ήπειρο. "Έκλεισα τη διαφημιστική μου εταιρεία, χρωστάω 15 ενοίκια, χρωστάω 11.000 στο ΤΕΒΕ, μου χρωστάνε 45 χιλιάρικα πελάτες για τα οποία τιμολόγια όμως έπρεπε να αποδώσω το ΦΠΑ, και ήρθα ταπί και ψύχραιμος" μου λέει ένας νεαρός τις προάλλες στο Hilversum... Από αυτόν τι ζητάμε τώρα Σον Πεν;;; Να θέλει την Ευρώπη μαζί του ή να την θέλει απέναντι;;;

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Hunter 23/01/2015 14:45:15

    Φίλε Hunter συγνώμη που παρεμβαίνω,αλλά αν θές να σου δώσω κι εγώ μια απάντηση,δεν θέλω την Ευρώπη ούτε μαζί μου ούτε απέναντί μου. Για μένα και για πολλούς πιστεύω,η Ευρώπη είναι μια απρόσωπη έννοια,ταυτισμένη με δόσεις,λιτότητα,οικονομικό-μόνο-πάρε δώσε... Εγώ θέλω την Ελλάδα και την Κυβέρνηση μαζί μου,και αν αυτό για να γίνει χρειάζεται να είναι εκείνη μαζί με τήν,ή μέσα στην Ευρώπη,τότε να είναι. Να μπορεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει μέρος αυτών-τουλάχιστον-που υπόσχεται,χωρίς να ζώ (ζούμε) με το βραχνά της διακοπής της χρηματοδότησης κάθε μέρα. Και για να μήν παρεξηγηθώ,δεν εννοώ τη διακοπή της χρηματοδότησης με αποτέλεσμα της καταστροφής της δικής μου ευμάρειας,αλλά τη συνέχισή της για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Με τον Τσίπρα πάντως φοβάμαι ότι δέν θα μπορέσω...

    • Hunter avatar
     Hunter @ Κυθήριος 23/01/2015 15:04:21

     Κυθήριε, για να σταματήσουμε να φοβόμαστε την "διακοπή της χρηματοδότησης" από την Ευρώπη όπως πολύ σωστά έγραψες, πρέπει αρχικά να δούμε πού πάνε τα χρήματα της χρηματοδότησης, αν πραγματικά τα έχουμε ανάγκη (σε τέτοιο βαθμό), αν είναι χρησιμότερο να διατεθούν αλλιώς κτλ... Ακόμη ηχεί στα αφτιά μου το αμίμητο του Σταϊκούρα όταν ρωτήθηκε για το πώς διατέθηκαν τα χρήματα της 2ης δόσης του δευτέρου μνημονίου: "μα πληρώσαμε 23.000 εφάπαξ"...

     • Μ.Τ. avatar
      Μ.Τ. @ Hunter 23/01/2015 20:46:11

      Μπράβο ρε χρυσόστομε Hunter, για όλες σου τις αναρτήσεις, πέστα μπας και τα καταλάβουν επιτέλους εκείνοι που δεν τα ζουν.

   • foros1 avatar
    foros1 @ Hunter 23/01/2015 15:22:16

    με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, το 2008, το 1 εκατ. ΔΥ στην Ελλάδα αντιστοιχούσε στο 22% του συνόλου των εργαζομένων, όταν στην Ολλανδία ήταν 27%! (φυσικά τώρα που είναι 650.000, είναι γύρω στο 15%). πού είναι λοιπόν το μεγάλο δημόσιο; ας μην συγκρίνουμε μισθούς...

    • Hunter avatar
     Hunter @ foros1 23/01/2015 16:43:25

     Για να μην σας παραπληροφορούν: Με την απογραφή του 2012 στην Ολλανδία, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν οι εξής: gemeenteambtenaren (δηλαδή σε Δήμους) 170.060 rijksambtenaren (γενικές υπηρεσίες του Δημοσίου) 119.070 provincieambtenaren (σε επαρχιακές υπηρεσίες) 12.630 politie (Αστυνομία) 62.560 defensie (Εθνική Άμυνα) 65.030 Totaal (Σύνολο) = 429.350 Οπότε έχουμε 429.350 δημοσίους υπαλλήλους σε χώρα με 18.000.000 πληθυσμό... Η Ελλάδα έχει τους διπλάσιους με τον μισό πληθυσμό... ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ λοιπόν για να μην παραμυθιάζετε και να μην παραπληροφορείτε κι άλλους... Υ.Γ.: αν θέλεις να το δεις και με τα μάτια σου μπορώ να σου παραθέσω το λινκ αν γνωρίζεις Ολλανδικά

     • Hunter avatar
      Hunter @ Hunter 23/01/2015 16:45:30

      Επιπλέον να συμπληρώσω ότι στην Ελλάδα μέσω "επιτροπών", "οργανισμών", "εποχιακών σε ΔΕΚΟ" κτλ. λαμβάνουν συνολικά πάνω από 820.000 κόσμος μισθό από το Δημόσιο!

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ Hunter 23/01/2015 21:46:23

      Είσαι διατεθειμένος να παραθέσεις πηγές για τα δεδομένα της Ολλανδίας. Για τα στοιχεία περί 800 χιλ - 1 εκ ΔΥ στην Ελλάδα, μπορείς να μας παραθέσεις τις πηγές σου; Να σε ενημερώσω ότι σύμφωνα με την απογραφή είναι πλέον κάτω από 600 χιλ. Δεν κουραστήκατε τόσα χρόνια με τα νεοφιλελεύθερα παραμύθια; Αλλά και πάλι, σχετικά με τα επιχειρήματά σου, έχει η Ελλάδα το ίδιο ανάγλυφο με την Ολλανδία (που π.χ. ένα αεροδρόμιο της προκοπής όλο και όλο έχει, μια και έτσι εξυπηρετείται όλη η χώρα); Τα παιδιά σε μικρά νησιά του Αιγαίου δεν πρέπει να έχουν το δάσκαλό τους; Γνωρίζεις ότι οι ακτές της Ελλάδας, που πρέπει να φυλάσσονται ως σύνορα της ΕΕ, είναι τριπλάσιες σε μήκος σε σχέση με όλη την υπόλοιπη ακτογραμμή της Ευρώπης; Έχει η Ελλάδα τα ίδια προβλήματα ασφαλείας με τις άλλες χώρες της ΕΕ (πάνω από 150 χιλ είναι το προσωπικό των Υπ. Άμυνας και Δημ. Τάξης - περισσότεροι από την Ολλανδία που δεν έχει πλέον ούτε ... ΕΝΑ(!) άρμα μάχης) Γιατί δεν μας δίνεις και άλλες πληροφορίες π.χ. ποια είναι η ποινή για τους φοροφυγάδες στην Ολλανδία; Ποιος είναι ο βασικός και ο ποιος μέσος μισθός; Αν θέλουμε, προσωπικά δε θέλω, να γίνουμε Ολλανδία, πρέπει να γίνουμε σ' ΟΛΑ, δε συμφωνείς;

     • Hunter avatar
      Hunter @ KOSTAS70 24/01/2015 05:43:44

      Η Ελλάδα εκτός του ότι έχει ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους, έχει και εντελώς λανθασμένο και καταστροφικό καταμερισμό εργασίας! Βλέπεις επιτροπές και υπηρεσίες να αποτελούνται από π.χ. 200 εργαζόμενους. Οι 180 είναι "διοικητικοί" (με τον ανάλογο μισθό πριν τις περικοπές)και οι 20 "επιχειρησιακοί". Δηλαδή 180 άτομα "διοικούν" 20... Όσο για τα αεροδρόμια, μπορώ να στο αναλύσω καλύτερα αν θέλεις ειδικά όταν η Ολυμπιακή ήταν ΔΕΚΟ όπου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για δύο πουλμανάκια βρέθηκαν στο μισθολόγιο 67 οδηγοί οι οποίοι είχαν καταρτίσει εσωτερικό πρόγραμμα και του ερχόταν του καθενός η σειρά του να πάει για δουλειά ανά 26 ημέρες και οι οποίοι κύριοι έπαιρναν μαζί με τα ποικίλα επιδόματα (παραμεθορίου περιοχής κτλ.) από 2,5 χιλιάρικα έκαστος... Η Ελλάδα βάσει του πληθυσμού και της μορφολογίας του εδάφους, χρειάζεται το ανώτερο 300.000 δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι με τον σωστό καταμερισμό εργασίας θα κάνουνε το Δημόσιο να δουλεύει σαν ρολόι ελβετικό. Θα πρέπει να καταργηθούν όλες οι θέσεις και τα αντικείμενα που εφευρέθησαν για βόλεμα ημετέρων, τέλος. Για οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις με ρωτάς. Για τη φοροδιαφυγή έχω ξαναγράψει ότι πρέπει να παταχτεί πάση θυσία γιατί δεν νοείται σε χώρα άνωθεν της Σαχάρας να κυμαίνεται σε ποσοστά άνω του 60% ανά επαγγελματικό κλάδο! Μαζί με τη λερναία ύδρα του Δημοσίου έχουνε γονατίσει τη χώρα

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Hunter 23/01/2015 17:48:07

      Εξαιρετικά όσα παραθέτεις, το πιο κουφό πάντως ήταν ο πληθυσμός της Ολλανδίας. Πίστεψα έκανες λάθος κι έτρεξα να τον τσεκάρω. Οντως, 18 μύρια!!! Και που χωράτε, μια σταλιά χώρα ;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Hunter 23/01/2015 20:27:13

    Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν τους κατέστρεψε η ΕΕ αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Απόδειξη: Η Ιρλανδία δεν γκρέμισε τον κατώτατο μισθό. Ούτε φορολόγησε κοτέτσια. Προτίμησε να γκρεμίσει άλλα πραγματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτίμησαν να γκρεμίσουν τον ιδιωτικό τομέα για να σώσουν την υψηλόμισθη νομενκλατούρα του βαθέος κράτους και τους συνταξιούχους της (δικαστικοί, κεντρικά υπουργειων, κομματικοί λεγεωνάριοι των ΔΕΚΟ, οι 1000 στρατηγοί στρατού 150.000), το εγγυημένο ποσοστό κέρδους επαγγελμάτων εκτός ανταγωνισμού, τις εξωπραγματικές αμοιβές των μεγαλογιατρών και τα διαγνωστικά κέντρα - καταστροφείς Ταμείων Περίθαλψης και άλλα ωραια. Με τόση "αυταπάρνηση" στον αγώνα που έδωσαν, τα δύο κόμματα τελικά δεν μπόρεσαν να σώσουν τον εαυτό τους

    • Hunter avatar
     Hunter @ Uncle Stgm 24/01/2015 05:44:23

     ΆΨΟΓΟΣ!

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Uncle Stgm 24/01/2015 11:35:52

     Για βάστα Θείε μου,γιατί εμείς νομίζαμε οτι οι περικοπές ήταν στοχευμένες από την ίδια την τρόϊκα! Οτι της ανέλυαν και υπεδείκνυε τις περικοπές... Κι εσύ τώρα μας λές ότι τα δικά μας τα τζιμάνια διάλεγαν και έκοβαν;

 4. POLITIS avatar
  POLITIS 23/01/2015 12:56:59

  Πρόβλεψη: Ο Σύριζα τους πρώτους 2 με 3 μήνες θα το παίζει αντιμνημονιακός στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα θα προσπαθεί υπόγεια να συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους. Όταν θα αντιληφθεί ότι οι ξένοι δεν κάνουν κωλοτούμπες, θα προσπαθήσει να τις κάνει ο Αλέξης, αλλά θα αντιμετωπίσει σφοδρή αντίδραση τόσο μέσα στο κόμμα, όσο και από την κοινωνία, με αποτέλεσμα να πορεύεται στη θολούρα, στην ομίχλη, χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό και στόχο. Εν τω μεταξύ κάποιες απόπειρες για επανακρατικοποιήσεις, επαναπροσλήψεις κλπ θα επιδεινώνουν τρομακτικά την κατάσταση των κρατικών ταμείων και ο πειρασμός των καταθέσεων θα γίνεται όλο και πιό πιεστικός για τον (απελπισμένο) υπουργό οικονομικών. Με δεδομένο ότι τα χρήματα των τοκογλύφων δανειστών και εταίρων μας οι οποίο μας δανείζουν με 2% δεν θα έρχονται και οι απαιτήσεις των ομολόγων που λήγουν θα είναι αφόρητες, το φάντασμα του Μαδούρο και της Βενεζουέλας θα πλανάται από τον Μάϊο και μετά. Στο μεταξύ θα ξεσπάσει και κάποιο εθνικό ζήτημα για το οποίο ο Αλέξης δεν θα μπορεί να πάρει ξεκάθαρη θέση (Σκοπιανό, Κυπριακό κλπ). Ενδιάμεσα θα δώσει σε μερικούς λαθρο χαρτιά για να πάνε στην Ευρώπη λέει, πράγμα που θα εξοργήσει τους Ευρωπαίους αφάνταστα, με αποτέλεσμα την ακόμα πιο εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Πάντως, δε βλέπω να βγάζει το 1915 στην πρωθυπουργία ο Αλέξης, όμως, αλίμονο, το τίμημα για την Ελλάδα μας , για όλους μας, για τα παιδιά μας, θα είναι βαρύτατο. Θα έχουμε κερδίσει όμως ένα πράγμα: Την απομυθοποίηση της Αριστεράς. Λίγο το έχετε;

  • Hunter avatar
   Hunter @ POLITIS 23/01/2015 15:10:49

   Πολίτη, το ξέρουμε ότι θα απομυθοποιηθεί η Αριστερά αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλο θα είναι το τίμημα και αν η ζημιά θα είναι αναστρέψιμη...

   • rasputin avatar
    rasputin @ Hunter 23/01/2015 16:16:47

    Αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ , η κυβέρνησή τους θα πέσει σύντομα και η ζημιά θα είναι αναστρέψιμη

    • Hunter avatar
     Hunter @ rasputin 23/01/2015 17:52:14

     "Εν Ειρήνη του Κυρίου Δεηθώμεν"

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 23/01/2015 13:43:35

  Ένα γενναίο άρθρο από το σημερινό "Κεφάλαιο". Αξίζει αναδημοσίευσης έστω και ως σχόλιο. Τέτοια άρθρα γνώμης δεν μπορεί να είναι παραγγελία, δεν είναι διαπλεκόμενα, είναι ειλικρινής κραυγή αγωνίας: "Επιτέλους τα καταφέραµε. Έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια κρίσης και θυσιών, φτάσαµε στο σηµείο µηδέν. Ένας ολόκληρος λαός καλείται να πάρει µια γενναία απόφαση για ένα θέµα που µας ταλανίζει εκατοντάδες χρόνια. Πού ανήκουµε; Πού θέλουµε να ανήκουµε; Αυτό είναι το διακύβευµα της Κυριακής, δεν είναι ούτε το Μνηµόνιο, ούτε οι παροχές, ούτε ο ΕΝΦΙΑ, ούτε κάτι άλλο. Είναι τόσο απλό. Θέλουµε να γίνουµε Ευρώπη ή να είµαστε µια τριτοκοσµική χώρα τύπου Λατινικής Αµερικής, µε όλα τα χαρακτηριστικά της Κολοµβίας;

  Θα σας πω εγώ τι θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Θέλει να παριστάνει τον Ευρωπαίο (χωρίς, όµως, τις υποχρεώσεις που διέπουν τον ευρωπαϊκό πολιτισµό), µε τα λεφτά των Ευρωπαίων (γιατί είναι πιο έξυπνος και πιο µάγκας από τους Κουτόφραγκους), αλλά ταυτόχρονα να είναι βαθιά Ανατολίτης στη νοοτροπία, που βλέπει το κράτος σαν κάτι που δεν τον αφορά και απλώς πρέπει να το αποµυζά.

  Είναι ο ίδιος που φυλάκισε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη1 (που ηγήθηκε της απελευθέρωσης της χώρας), που δολοφόνησε τον Καποδίστρια2 (τον πρώτο µεταρρυθµιστή), που καταψήφισε τον Ελ. Βενιζέλο γιατί πίστεψε στη µεγάλη ιδέα των φιλοβασιλικών (και έσπασε τα µούτρα του µε τη Μικρασιατική Καταστροφή) και που, δυστυχώς, σε κάθε περίπτωση που έπρεπε να πάρει τη µεγάλη απόφαση, πήρε τη λάθος απόφαση.

  Και τώρα; Τώρα του φταίνε όλοι. Και θέλει κάτι «νέο». Ή µήπως απλώς θεωρεί ότι ζει έναν κακό εφιάλτη και πρέπει επειγόντως να ξυπνήσει για να επιστρέψει στην προηγούµενη κατάσταση; Τι θέλει, τέλος πάντων;

  Θέλει απλώς πίσω την προηγούµενη ζωή του. Να του χαρίσουν τα δάνειά του, να µην πληρώνει φόρους, να πάρει αυξήσεις, να του διορίσουν το παιδί του στο Δηµόσιο. Αυτά τα τόσο απλά θέλει, που τα είχε τόσες δεκαετίες εύκολα και άκοπα και του τα στέρησαν η τρόικα, η Μέρκελ, οι τοκογλύφοι, οι κακοί ξένοι που µας ζηλεύουν, γιατί εµείς ζούµε αλέγκρα, ενώ εκείνοι οι µίζεροι, µε πρώτους και χειρότερους τους Γερµανούς, δεν ξέρουν τι θα πει ζωή, και γλέντι, και ελληνική λεβεντιά και θέλουν να µας κλέψουν τον ήλιο µας, τις παραλίες µας, τη θάλασσά µας• µας µισούν οι άθλιοι και µας επιβουλεύονται. Ευτυχώς, όµως, εµείς βρήκαµε αυτό το καλό παιδί, το όµορφο και επικοινωνιακό, τον λεβέντη µας, τον Αλέξη τον Τσίπρα, που θα πάει στην καταραµένη Ευρώπη και θα τους τρίξει τα δόντια, και µε τον τσαµπουκά του θα τους υποχρεώσει να µας χαρίσουν τα δανεικά (µη σας πω ότι θα τους πείσει να µας δανείσουν κι άλλα), και θα διώξει κλοτσηδόν την τρόικα, και θα κλείσει το τηλέφωνο στα µούτρα του Ντράγκι (έτσι τον συµβουλεύει η οικονοµική διάνοια που λέγεται Βαρουφάκης), κι έτσι θα ζήσουµε εµείς καλά και οι εχθροί µας χειρότερα. Και µετά θα ξυπνήσουµε!

  Οµως τότε θα είναι πολύ αργά. Γιατί τότε θα ξεκινήσει ο πραγµατικός εφιάλτης. Και τότε θα καταλάβει ότι τα παραµύθια στην πραγµατική ζωή δεν έχουν ποτέ αίσιο τέλος. Δεν είναι χολιγουντιανή περιπέτεια η ζωή και, το κυριότερο, δεν είναι πρόβα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως η τωρινή, δεν έχεις τη δυνατότητα να ξαναπαίξεις τη σκηνή. Παίζεις, χάνεις, πεθαίνεις (όπως επίσης είπε ο Βαρουφάκης). Τελεία και παύλα.

  Χωρίς κινδυνολογίες και παροξυσµούς, γιατί χορτάσαµε ήδη από αυτά.

  Ό,τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκει ούτε στα πιο τρελά όνειρα. Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι πλέον σκληρή δουλειά, παραγωγικότητα, σοβαρότητα, πρόγραµµα και σχεδιασµός παντού, ανταγωνισµός, συνεχής προσπάθεια και κόπος για όλα. Μαζί και σκληρές µεταρρυθµίσεις για απελευθέρωση όλων των αγορών, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

  Αυτή είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη βασίζεται στο κράτος δικαίου, την καταπολέµηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και θέτει κανόνες.

  Και, για να µην παρεξηγούµαι, αυτό που περιέγραψα δεν είναι η Ελλάδα του σήµερα, είναι αυτή η Ελλάδα που πρέπει να θέλουµε να γίνουµε –αν θέλουµε.

  Η Ελλάδα που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, που έχει ήδη πεθάνει και δεν ανασταίνεται ξανά. Ακόµα και αν φύγουµε από την Ευρώπη, οπότε θα γίνουµε ολοκληρωτικά Κολοµβία ή κάτι παρόµοιο τέλος πάντων, το µοντέλο της Μεταπολίτευσης δεν θα επανέλθει ποτέ. Θα έρθει η απόλυτη φτώχεια, η εγκληµατικότητα (βλέπε Βενεζουέλα και στα δύο θέµατα), η απόλυτη παρακµή, η διεθνής αποµόνωση.

  Θα µου πείτε, µας τα λες αυτά γιατί θέλεις να µας πείσεις ότι η σηµερινή κυβέρνηση πέτυχε; Σας απαντώ. Εννοείται ότι έχει διαπράξει τροµερά λάθη, µε πρώτο και χειρότερο ότι αντέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές και µετά. Ότι δεν προχώρησε τις µεταρρυθµίσεις όπως έπρεπε και µε την ταχύτητα που υπέδειξε η Κοµισιόν και ότι αδίκησε πάµπολλους πολίτες. Σίγουρα δεν είναι η κυβέρνηση που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Όµως σήµερα είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει σε αυτό που λέγεται Ευρώπη. Και αυτό από µόνο του αρκεί.

  Γιατί την Κυριακή θα συγκρουστούν αυτοί οι δύο κόσµοι. Το χθες µε το αύριο. Η λογική µε την παράνοια, η πρόοδος µε την οπισθοδρόµηση. Κάντε απλώς µια σύγκριση ανάµεσα σε δύο ανθρώπους.

  Τον Φορτσάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και αυτό το ανεκδιήγητο σούργελο τον Πελεγρίνη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η σύγκρουση των δύο κόσµων. Ο ένας επεδίωξε την πειθαρχία και την οργάνωση στο πανεπιστήµιο και ο άλλος ενθάρρυνε το µπάχαλο και προστάτευσε τα συµφέροντα των συντεχνιών. Αποφασίστε ποιος θα θέλατε να διδάσκει τα παιδιά σας.

  Και µετά αποφασίστε ποια Ελλάδα θέλετε. Μια συγκροτηµένη Ελλάδα ή το απόλυτο µπάχαλο;

  Ενδεχόµενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανεπιφύλακτα θα προκαλέσει τεράστια ζηµιά στη χώρα. Το ζητούµενο είναι κατά πόσο η ζηµιά θα είναι αναστρέψιµη ή όχι. Και στο τέλος, φυσικά, τη ζηµιά δεν πρόκειται να την πληρώσει ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου ούτε ο Δηµήτρης Δασκαλόπουλος, που µε την πρώτη ευκαιρία έκαναν χαρούλες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκ του ασφαλούς (µε µερικά εκατοντάδες εκατοµµύρια στο εξωτερικό), θα την πληρώσει και πάλι ο δύσµοιρος φορολογούµενος. Μόνο που τότε δεν θα δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε. Τώρα πια θα ξέρει.


  Υ.Γ. 1: Πέρα από την παράνοια και το ακαταλόγιστο που χαρακτηρίζουν το «πρόγραµµα» του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα έπρεπε στοιχειωδώς να προβληµατίσει τους πολίτες είναι η απόλυτη εγωπάθεια και αλαζονεία που αναβλύζει από την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Ο τόσο στοχευµένος µιµητισµός του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το περισπούδαστο ύφος θα έπρεπε κάπως να υποψιάσουν τον κόσµο για την κενότητα του περιεχοµένου.

  Τέλος, ξεκάθαρα πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακραίες απολυταρχικές τάσεις, που θα αποκαλυφθούν µε την πρώτη ευκαιρία. Εκτός από την άκρατη αλαζονεία που προανέφερα, θα ήθελα να επισηµάνω ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει κόµµα του ελληνικού Κοινοβουλίου που να έχει θέσει σε καθεστώς καραντίνας δηµοσιογράφο τηλεοπτικού σταθµού (τον Γιάννη Πρετεντέρη) επειδή διαφωνεί (έστω και ακραία) µε τις απόψεις του. Ταυτόχρονα, έθεσε σε καραντίνα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη, επίσης γιατί δεν τους αρέσουν οι θέσεις του και ο τρόπος που τις εκφράζει. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει από κανένα άλλο κόµµα, διότι, ως γνωστόν, στη δηµοκρατία δεν υπάρχουν αποκλεισµοί λόγω ιδεών. Στη δηµοκρατία, όσο και αν διαφωνείς, κάθεσαι και ακούς την άλλη άποψη – δηµοκρατία σηµαίνει ανοχή στη διαφορετικότητα. Κι όµως, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί ότι –δήθεν– είναι ο απόλυτος εκφραστής του λαού (έτσι πιστεύουν και πολλοί δικτάτορες, όπως ο Κιµ Γιονγκ Ουν στη Β. Κορέα), το έπραξε. Θυµηθείτε αυτή την παρατήρηση, πιθανόν να φανεί χρήσιµη αργότερα...

  Υ.Γ. 2: Το αστείο είναι ότι όλος ο πλανήτης, συµπεριλαµβανοµένης της κοµµουνιστικής Κίνας, κινείται προς την κατεύθυνση των αγορών και της φιλελεύθερης οικονοµίας. Ακόµα και η Κούβα κάνει µεταρρυθµίσεις... Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε ένα ξoφληµένο οικονοµικό µοντέλο σοβιετικού τύπου. Δεν είναι τελείως τρελό;
  Σηµ. 1: Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη διάρκεια του πρώτου ελληνικού εµφυλίου µεταξύ 1823 και 1825, µόλις δύο χρόνια µετά την επανάσταση του ’21!

  Σηµ. 2: Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε από την οικογένεια Μαυροµιχάλη (πλούσια οικογένεια της Μάνης), ως εκδίκηση για τη φυλάκιση του πατριάρχη της οικογένειας, Πετρόµπεη Μαυροµιχάλη, ο οποίος αρνούνταν να πληρώσει φόρους στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος!"

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Διογένης 23/01/2015 16:45:50

   Προσθετικά, βλ.δηλώσεις υπ.βουλευτή Κυκλάδων Συριζα, κ.Συρμαλένιου που επιμένει να δημιουργηθεί Δημόσιος Φορέας Ακτοπλοϊας. Το καλό στην περίπτωση του συριζα είναι ότι δεν έχει χρόνο για να κωλυσιεργήσει στις αποφάσεις του, όπως ο γιωργάκης το 2009. Αφήστε τον Ελληνα να ζήσει τ΄όνειρό του με το γελαστό παιδί και σε λίγο πάλι η ΝΔ θάρθει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ποιά όμως ΝΔ; Είναι κι αυτό κάτι που θα πρέπει να σχεδιάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

   • intruder avatar
    intruder @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2015 17:43:03

    Πάλι θα κληθεί να αναλάβει,εύχομαι όχι από πολύ χαμηλότερη αφετηρία καί γιατί είναι ο ικανός καί γιατί είναι ο μοναδικός.

  • intruder avatar
   intruder @ Διογένης 23/01/2015 17:41:45

   Δεν προσθέτω τίποτε άλλο.

 6. Hunter avatar
  Hunter 23/01/2015 14:23:00

  Βαρουφάκης: ''Ανάλογα με τα λεφτά που θα βρούμε θα υλοποιήσουμε και τις δεσμεύσεις''...

 7. Saint George avatar
  Saint George 23/01/2015 14:34:47

  Επειδή τα έχουμε πει και τα έχουμε αναλύσει πιά όλα, αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, και φτάσαμε στο σήμερα και τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει, εκείνο που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων, όσων τους έχει απομείνει κάτι, είναι τι γίνεται με το κοντινό αύριο. Που πάει η χώρα τελικά, πως θα πορευτεί, ποιός είναι ο τρόπος και ποιές προϋποθέσεις απαιτούνται για να ξεκινήσει η ανάπτυξη και άρα η αύξηση των εσόδων των δημόσιων ταμείων και των νοικοκυριών. Υπάρχει έστω και μικρή διασφάλιση ότι με το πρόγραμμα των δανειστών θα φτάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας μας ή μήπως ματαιοπωνούμε και θα παραμείνουμε ένα κράτος που θα γερνάει συνεχώς και το μόνο που θα κάνει είναι να συνεχίζει να δημιουργεί χρέος για να αποπληρώνει το προηγούμενο χρέος την προσεχή δεκαετία ή και εικοσαετία? Αυτά καθώς και άλλα πολλά απασχολούν του πολίτες όπως για παράδειγμα η παντελής έλλειψη αξιοκρατίας & δικαιοσύνης στις περισσότερες εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου και έτσι έχει καταφύγει στο ορμητήριο που λέγεται σύριζα όχι γιατί αισθάνεται ασφαλής αλλά γιατί και αυτή η λύση περισσότερο με αυτομαστίγωμα μοιάζει αλλά από την άλλη δεν έχει ακούσει και από τα άλλα χείλη τι ακριβώς πρέπει να κάνει και πως αλλά και πότε θα μπορέσει τελικά να φτάσει σε ασφαλές λιμάνι.

 8. Aggeliki avatar
  Aggeliki 23/01/2015 19:48:26

  Παιδιά είδατε την διακαναλική σήμερα? Το είπε ξεκάθαρα σε ένα σημείο: "Το χρονοδιάγραμμα για την διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης είναι σταθερό". Ψάξτε το και διαδώστε το!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.