Απαλλαγή!
15/09/2015 13:29
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαλλαγή!

Ο κόσμος είδε, έπαθε και συνειδητοποίησε πολλά μέσα σε εφτά μήνες. Θέλει απαλλαγή από την αριστερή απάτη. Και ίσως γι' αυτό ένα εύστοχο σύνθημα για την ΝΔ θα ήταν το αντίστροφο εκείνου με το οποίο "σάρωσε" το ΠΑΣΟΚ το 1981 : "Απαλλαγή!".

Η λαϊκή σοφία και έμπνευση ως γνωστόν έχει αξία διαχρονικά. Μια μαντινάδα από την εποχή της Δικτατορίας, τα σατιρικά βέλη της οποίας στόχευαν τις κάλπες και τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων της επταετίας, παραμένει στην ουσία της επίκαιρη και σήμερα, με διαφορετική βέβαια πολιτική αντιστοίχηση.


Έλεγε :
Για δες δεν ξαναέγινε
τέτοιο κουτί ρημάδι
να ρίχνεις "Όχι" το πρωί
να βγαίνει "Ναι" το βράδυ


Ο κ. Μεϊμαράκης βαδίζει πάνω σε λεπτό πάγο όσον αφορά τις "επιθέσεις συνεργασίας" προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πλέον η δυναμική που έχει αναπτυχθεί θέτει εκτός πολιτικής λογικής μια μετεκλογική, κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό στοιχείο της δυναμικής αυτής αποτελεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει με ταχείς ρυθμούς αναδειχθεί στο αστικό στρατόπεδο και ευρύτερα στην κοινή γνώμη ως μελλοντικός, φέρελπις πρωθυπουργός.

Κι εδώ έρχεται η επικαιρότητα της μαντινάδας. Ο κόσμος αυτός δεν θέλει να ρίξει στην κάλπη Μεϊμαράκη και να του βγει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση, σαν κουνέλι από καπέλο ταχυδακτυλουργού.

Ο κόσμος αυτός είδε, έπαθε και συνειδητοποίησε πολλά μέσα σε εφτά μήνες. Θέλει απαλλαγή από την αριστερή απάτη. Και ίσως γι' αυτό ένα εύστοχο σύνθημα για την ΝΔ θα ήταν το αντίστροφο εκείνου με το οποίο "σάρωσε" το ΠΑΣΟΚ το 1981 : "Απαλλαγή!".

Εκεί στα τέλη του περασμένου αιώνα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε πλάσει μια αμίμητη και γι' αυτό αξέχαστη τηλεοπτική φιγούρα, τον "Ακάλυπτο". Έναν τύπο ο οποίος έκοβε και σκόρπιζε αφειδώς εν γνώσει του ακάλυπτες επιταγές. Η επιταγή συνιστά υπόσχεση πληρωμής. Ο Τσίπρας είναι η μετενσάρκωση του "Ακάλυπτου" στην Πολιτική. Ένας πολιτικός απατεώνας ο οποίος εν γνώσει του πλημμύρισε την ελληνική κοινωνία με ακάλυπτες επιταγές, υποσχέσεις τις οποίες δεν σκόπευε να τηρήσει.

Το να επιμένει ο κ. Μεϊμαράκης να δείχνει ότι τον επιθυμεί ως απαραίτητο κυβερνητικό εταίρο έπαψε να έχει απήχηση. Οι αφετηρίες για την μέχρι σήμερα τακτική της ΝΔ μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον, δεν σημαίνει όμως και ότι αποτελούν πολιτικά θέσφατα.

Πρώτον, δημοσκοπικά η πλειοψηφία εμφανίζεται να προκρίνει κυβερνήσεις συνεργασίας. Όμως ο κόσμος απλά εκφράζει ρεαλισμό. Έτσι αφού οι δημοσκοπήσεις δεν προβλέπουν αυτοδυναμίες αποτυπώνει γενικά την επιθυμία του να μην υπάρξει ακυβερνησία, όχι ειδικά την επιθυμία σύμπραξης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, η ΝΔ "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" ικανοποιεί και έξωθεν επιθυμίες μαζί με ευλογίες για έναν ευρύ συνασπισμό, στο γερμανικό πρότυπο. Θέτει επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο της κυβερνητικής ευθύνης για υλοποίηση του Τρίτου Μνημονίου το οποίο και υπέγραψε, ώστε, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση με συνεργασία τρίτων, κατά την υλοποίηση να μην έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οχλοκρατική, "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση.

Τρίτον, σύμφωνα με την πολιτική του "μεσαίου χώρου", η οποία ανασύρθηκε εσπευσμένα από το χρονοντούλαπο, οι περισσότεροι από αυτόν τον "χώρο" - πολιτικό χυλό, γενικά, ως άτομα με αμβλείες θέσεις, διάκεινται θετικά απέναντι σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Στοχεύει έτσι η ΝΔ στην μάζα εκείνη που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους του τού Ιανουαρίου, νυν αναποφάσιστους, την πιο μεγάλη σήμερα δεξαμενή ασταθών ψηφοφόρων οι επιλογές των οποίων μπορεί εν δυνάμει να κρίνουν την πρωτιά. Όμως η μάζα αυτή πολιτικά είναι εξαιρετικά ετερόκλητη. Μια προσέγγισή της την σκιαγραφεί τριχοτομούμενη.

Πρώτη ομάδα οι πασοκογενείς, πολλοί από τους οποίους με την εμφανιζόμενη ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να επανακάμψουν. Μετά η ομάδα εκείνων που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ. Από αυτούς, εκείνοι που νοιώθουν ότι οικονομικά και κοινωνικά υποβαθμίστηκαν επί ΝΔ είναι προς το παρόν χαμένοι. Οι υπόλοιποι, που αντιλήφθηκαν το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ, για να τον τιμωρήσουν, έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στην ΝΔ εφόσον αυτή λειτουργήσει ως πολιτικό αντίβαρο και όχι ως πολιτικό συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και τρίτη ομάδα, εκείνοι οι διάχυτων αριστερών απόψεων, οι περισσότεροι διαμορφωμένοι πολιτικά από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς μετά τη Μεταπολίτευση. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει η Αριστερά των ονείρων τους, το ήθος της Αριστεράς και άλλα παραμύθια του Γκιούλιβερ. Και είναι δυσαρεστημένοι ακριβώς επειδή διαψεύστηκαν. Λυπάμαι, αλλά όλοι αυτοί είναι γαλουχημένοι αντιδεξιοί και δύσκολα θα προτιμήσουν την ΝΔ.

Τέταρτον, η καθεστωτική ΝΔ βλέπει στο πρόσωπο του Τσίπρα τον αναδυθέντα καινούριο πόλο-ηγέτη του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, με τον οποίο θα συμπορευθούν στο μέλλον, με εναλλαγές στην εξουσία σε μια μετεξέλιξη του διδύμου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Και όχι τον πολιτικό εχθρό. Εκτιμά επίσης ότι ο Τσίπρας μετεκλογικά μπορεί να προβεί σε άλλη μια κυβίστηση, έχει κάνει τόσες άλλωστε, και να δεχθεί συγκυβέρνηση. Πόσω μάλλον που αυτό επιθυμούν και οι ξένοι, οι οποίοι κρυφά και φανερά τον πατρονάρουν.

Όμως ο απώτερος σκοπός του Τσίπρα είναι η ανάδειξή του σε νέο Ανδρέα, μια πλειοψηφία εκτάσεως 1981 και εν τέλει μια κοινοβουλευτική, καλυμμένη απολυταρχία με αριστερό πρόσημο στην κοινωνία, χρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκά χρήματα έναντι εκποιήσεως εθνικών "ασημικών". Με Μπαλτάδες και Τασίες. Ό,τι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Υπηρετεί μεθοδικά το στόχο του. Πρώτα έγινε εξουσία και πρωθυπουργήσιμος στην συνείδηση του κόσμου. Μετά έπλεξε τον μύθο του σκληρού διαπραγματευτή. Τώρα, πρώτον "καθαρίζοντας" το εσωκομματικό τοπίο από τους ακραίους ανοίγεται προς το Κέντρο. Και δεύτερον, με την απόλυτη επικέντρωση στο πολιτικό δίπολο "αυτοί το παλιό - εγώ το νέο", αν το περάσει στην κοινωνία περιθωριοποιεί την ΝΔ και αυξάνει την ισχύ του, εισπράττει δε εκλογικά όσους δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά νεολαία, απρόθυμα ίσως θα του έδιναν άλλη μια ευκαιρία.

Αν επικρατήσει και οι μετεκλογικοί συσχετισμοί το επιτρέπουν, θα συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με στόχο να τους αφομοιώσει και τελικά εξαφανίσει πολιτικά. Ώστε στην ιστορική κατάληξη να αναδειχθεί ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της μιας από της δύο τάσεις που διατρέχουν την ελληνική ιστορία τον τελευταίο αιώνα με διαφορετικά δίπολα. Λαϊκό Κόμμα-Βενιζελικοί. ΕΡΕ-ΕΚ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο πόλος του Τσίπρα αυτοπροσδιορίζεται ως "προοδευτικός", ψευδεπίγραφα μεν αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ορίζεται ως απόλυτα αντιδεξιός.

Συνεπώς μια κυβερνητική σύμπραξη του Τσίπρα με την ΝΔ, την οποία ορίζει και κατηγορεί ως "δεξιά", γεγονός που στον χώρο του αποτελεί όνειδος, θα ακύρωνε το σχέδιο του να γίνει αύριο ο απόλυτος επί δεκαετίες ηγέτης της αντιδεξιάς παράταξης.

Έτσι είναι φυσιολογικό να δηλώνει πως μια κυβερνητική σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι "παρά φύση". Και να χάσει στις εκλογές θα είναι ο ισχυρός ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αν δεν τον πολεμήσουν πολιτικά για τα εγκλήματά του, θα έχει αποφύγει και το πολιτικό κόστος. Η δε θεωρία ότι με μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητηθεί εσωκομματικά δεν παρέχει απάντηση στο ερώτημα "από ποιόν;"

Η ΝΔ έχει λίγες ημέρες για να αναζητήσει τάχιστα πεδίον δόξης λαμπρόν σε μετεκλογικές συνεργασίες μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να παλέψει για να αποσπάσει ψήφους από τα αστικά στρώματα που έχουν πραγματικά κοινωνικοπολιτικά κίνητρα να την στηρίξουν, όχι από μελαγχολικές αριστερές πλερέζες. Εδώ συμφωνώ με τον Τσίπρα : και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/09/2015 13:51:03

  Διευκρινίζω ότι το άρθρο γράφτηκε πριν από το χθεσινό debate.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Προφήτης 15/09/2015 15:33:08

   Καμμια φορα αυτο που σκεφτεται το τρισβαθο της ψυχης μας δεν το ακολουθει το χερι μας, γι αυτο και η λαϊκη σοφια λεει: δεν μου παει το χερι να..... Απο το 74 που αρχισα να ψηφιζω αρκετες φορες φουρκιστηκα με τη παραταξη και σκεφτηκα να κανω τη λαδια μου αλλα....δεν πηγαινε το χερι. Μετα εβριζα και ελεγα αμα με ξαναδεις γραψε μου, αλλα παλι οταν εβλεπα τα δυσκολα, οταν εβλεπα οτι μετραγε και η μια ψηφος, αντε παλι να δωσω ενα....χερακι. Διανυοντας τη μνημονιακη περιοδο της ζωης μου, με ολες τις ανασφαλειες και τις δυσκολιες, εχοντας και αλλους να σκεφτω εκτος απο το σαρκιο μου, εχω πολλες φορες αναλογιστει πως θα ηταν αν καποιος πολιτικος ηγετης αποφασιζε να θυσιασει το πολιτικο του μελλον και να το τραβηξει απεναντι της αισχρης Ευρωπης, γιατι περι αισχρης προκειται οταν ξοδευονται τοσα και τοσα δις για προγραμματισμους και μελλοντικες καταστασεις και δεν μπορουν να βοηθησουν ουσιαστικα μια μικρη χωρα να ορθοποδησει. Διχαζοντας και διαβρωνοντας τους κατοικους της σε τετοιο σημειο που να υπερθεματιζουν υπερ των καταστροφεων της. Το αποτελεσμα θα ηταν μια αποτομη πτωση του επιπεδου ζωης και η καταστροφη του ηγετη που θα το αποφασιζε γι αυτο και ολοι εκαναν πισω. Το κομβικο σημειο για μενα ειναι ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΑΥΤΟ μεχρι να ξαναπαρουμε μπρος και αν το αντιβαρο θα ηταν μια καλυτερη ζωη για τους απογονους μας. Δεν αποφασιζεις ευκολα κατι τετοιο. Ειναι οπως πας αμεριμνη στο πρωτο παιδι αλλα μετα στο δευτερο τρεμεις γιατι ξερεις με καθε λεπτομερεια τι θα συμβει. Καποιοι ξερουν και τα ζυγιζουν. Το τι βαραινει στη ζυγαρια, ποσο αξιοπιστος ειναι αυτος που σχεδιαζει, ποση ιδιοτελεια κρυβεται, αυτο μενει στους ψηφοφορους να το κρινουν. Συνηθως εχουν μπροστα τους ολο το σκηνικο κατοπιν εορτης, χωρια που οι περισσοτεροι αγνοουν ακομα και τα βασικα. Για μενα που το χερι μου....δεν παει, δεν μου ειναι δυσκολο ν αποφασισω. Ομως αναρωτιεμαι, αν ξεπερνουσα το φοβο που ενοιωσα στις 5 Ιουλιου και αποφασιζα για μια φορα να ζησω με κονσερβες και τροφη απο ελικοπτερα, ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΑΥΤΟ;;;; θα ηταν το μονο κακο; και ποιο θα ηταν το αντισταθμισμα; Αν ο Ελληνας ερχοταν γρηγορα στα συγκαλα του, αν εξαφανιζοντουσαν κατι Δραγωνες και Τασιες, αν ξεπηδουσε "Ο" ηγετης και η πατριδα μας ειχε καποια προοπτικη, αν καποιος με επειθε οτι οι καλυτερες μερες δεν ειναι ονειρο απατηλο, ισως τοτε η αποφαση να ηταν και χαρουμενη. Ομως τιποτα δε φαινεται στον οριζοντα και ενα ενα τα τετραγωνακια του παζλ μπαινουν στη θεση τους και προϊδεαζουν μια απ τα ιδια μεχρι καποιος να αποφασισει να ανακατωσει γερα τη τραπουλα, μα πολυ γερα. Απο μεσα θαναι; απ εξω; ανωθεν; Μεχρι τοτε κανουμε ως συνηθως το καθηκον μας αλλα με ενα χερι που απλα .....δεν του παει. Τιποτα αλλο....

   • ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. @ Ρηνα 15/09/2015 19:58:40

    Tην απάντηση στα ευλογώτατα ερωτήματά σου αγαπητή Ρήνα, δεν θα την δώσει κάποιος Ελληνας ηγέτης. Είμαστε ΜΟΛΙΣ το 2% της ΕΕ απο κάθε άποψη...Μέχρι τώρα, στην πρόσφατη Ιστορία της Ευρώπης την απάντηση στα ερωτήματά σου την έδωσε η ουσιαστικά μεγαλύτερη Δύναμή της απο οικονομική και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ άποψη, ήτοι η Γαλλία. Την πρώτη φορά το 1789 και την δεύτερη φορά τον Μάη του 1968. Όταν ο Βάιντμαν (Ο τοποτηρητής των 10-12 μεγαλύτερων Παγκόσμιων τραπεζιτών στην ΕΕ) καταργεί εν μιά νυκτί τον Βαρουφάκη της Γαλλίας Αρνώ Μοντεμπούρ, επειδή εκείνος πρώτος τόλμησε να ομολογήσει δημόσια οτι η λιτότητα είναι εκτός απο καταστροφική και μια τεράστια οικονομική ανοησία, τι θα μπορούσε να κάνει ένας εμπνευσμένος και έντιμος Έλληνας ηγέτης? Εκείνο που δεν είχαμε καταλάβει στην αρχή είναι οτι είμαστε υποτελείς μέσω της οικονομικλής πολιτικής αντί των όπλων, στην Παγκόσμια Αυτοκρατορία των 10-12 οικογενειών των Υπερτραπεζιτών που κατέχουν πάνω απο το 55% του πλούτου όλης της γης!!!

 2. deltaplus avatar
  deltaplus 15/09/2015 14:23:13

  Ναι σωστοοοο!!!ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/09/2015 15:35:45

  Εξαιρετικό. Ελπίζω μονάχα το δικό σου μυαλό Προφήτη να παίρνει μεγαλύτερες στροφές από αυτό που πραγματικά φτάνει να σχεδιάσει ο Τσίπρας. Και ελπίζω έχει βάση αυτό που λέω. Γιατί κι εσένα σου ..παρακόβει, κι αυτόν δεν του το΄χω να τα έχει σχεδιάσει όλα αυτά έτσι. Διαφορετικά, αλίμονό μας. Πραγματικά ο συνδυασμός εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας με τέτοιο ..ταλέντο, δεν νικιέται, είμαστε χαμένοι. ΥΓ> Στρατηγική ΝΔ να συγκυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ την αποδέχομαι οριακά και μόνο για το λόγο που λες, αντιπολιτευτικό μένος και μολότωφ. ΥΓ 2> Δεν ξέρω αν πρέπει να το πούμε απαλλαγή, χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ του 1981... Μας κατέστρεψαν, αλλά τώρα έχουν αναλάβει άλλοι. Πρέπει αυτούς εδώ να χτυπήσουμε, για να σκοτώσουμε το καταστροφικό σενάριο για τη χώρα που έγραψες Προφήτη... Να πούμε ότι αν για αυτούς είμαστε η κακιά δεξιά (για λόγους του 1821!!! και αν!!), τότε αυτοί για εμάς είναι η πειραματιζόμενη αστοιχείωτη ιδεοληπτική φασιστο αριστερά που εν έτει 2015 ευρωπαϊκή χώρα μας έστειλε να αγοράζουμε ρύζια και κονσέρβες από την ανασφάλεια. Να πούμε την αλήθεια στον κόσμο: Ακούστε ούτε η ΝΔ ήταν ή είναι τέλεια, αλλά αυτοί είναι κολλημένοι-με-στόκο-αριστεροί που θέλουν να μας πάνε με ΔΟΛΟ στο ΠΟΥΘΕΝΑ των ιεδοληψιών τους. Όπου σίγουρα θα χρειαστούμε κονσέρβες. Γιαυτό δεν τρελαινόμαστε για συνεργασία. Όχι γιατί είμαστε φανατίκ, μια χαρά ...μεσαίοι αστούληδες είμαστε, αλλά έλεος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

 4. toxo avatar
  toxo 15/09/2015 20:23:03

  Ρηνα και Victoria(true),ελπίζω ότι δεν είμαι ο μόνος που συμφωνώ με τα γραφόμενά σας σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.Με καλύψατε .

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ toxo 15/09/2015 22:35:50

   :-))

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 15/09/2015 23:03:49

  “Το να επιμένει ο κ. Μεϊμαράκης να δείχνει ότι τον επιθυμεί ως απαραίτητο κυβερνητικό εταίρο έπαψε να έχει απήχηση.” Πολύ αργά για δάκρυα Βαγγέλα (Εκτός και αν το έκανε επίτηδες για να μη βγεί) Αντί στο ντιμπέιτ να του έχει πάρει το σκάλπ μέχρι το διάλλειμα τον ξέπλυνε μπροστά στον Ελληνικό λαό - σχεδόν παρακαλώντας σε μετεκλογική συνεργασία αυτόν που έβαλε ταφόπλακα στην Ελλάδα Οπως τον ειχα ακούσει στην αρχή είχα κάτι (λίγες) ελπίδες οτι αυτό θα το αποφεύγαμε - φαίνεται πως δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο

 6. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 17/09/2015 10:26:54

  Λάθος και χαζομάρα η όποια υποτιθέμενη συνεργασία μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργασία μπορεί να υπάρξει και (ίσως υπάρξει) μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ – των ΑΝΕΛ (αν φθάσουν το 3%) και της ΛΑΕ του Λαφαζάνη Αυτός είναι ένας συνασπισμός κομμάτων με αντιευρωπαϊκό πνεύμα και τακτικές Η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι δημοκρατικά κόμματα με φιλοευρωπαϊκό πρόσημο και μπορούν να συνεργαστούν στην περίπτωση που η Ν.Δ πάρει την πρωτιά. Εδώ όλα μπορούν να συμβούν και να ευοδωθούν Έτσι έχουν σε αδρό και ξεκάθαρο πολιτικό τοπίο τα πράγματα. Ο Τσίπρας αναλογίστηκε το "πολιτικό" του μέλλον και αποφάσισε πρόωρες εκλογές γιατί: Πρέπει να προλάβει την εφαρμογή αρκετών μέτρων που προβλέπει το σκληρό και επαχθέστατο μνημόνιο ΙΙΙ. Το μόνο φόβητρο του η Ν.Δ, είναι σε μια δύσκολη προσωρινότητα (και με ότι αυτό συνεπάγεται) Αν παρέμεινε έστω και τρεις μήνες ακόμη στην κυβέρνηση, θα διαλυότανε ο ΣΥΡΙΖΑ «εις τα εξ ών συνετέθη» και οι αντιφρονούντες ακραιφνείς «αντιμνημονιακοί», θα προλαβαίνανε να οργανωθούν, να συνασπιστούν και να συντονιστούν εναντίον του. Στο τσεπάκι του είχε φαίνεται και κάποιες μετρήσεις τότε που του έδιναν κάποιο προβάδισμα Είναι καταχρηστικό, παράδοξο, ανεπίκαιρο, ατελέσφορο και άνευ σημασίας το σλόγκαν της συνεργασίας με τον αντιευρωπαϊστή Τσίπρα. Να την ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ο Μεϊμαράκης τώρα την "συνεργασία" όσο είναι ΚΑΙΡΟΣ ακόμη…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.