Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία είμαστε τελειωμένοι!
29/09/2014 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία είμαστε τελειωμένοι!

Δυστυχώς, ο λαϊκισμός είναι εδώ και αντεπιτίθεται...

Αν υπάρχει ένα καλό που πίστεψαν όλοι ότι θα φέρει η κρίση είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε γράψει για το «τέρας» που διέλυσε την Ελλάδα, για όλη αυτή την κομματική «ξεφτίλα» που αποσάθρωσε το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτήν την «αρρώστια» που επί 40 χρόνια έχει κάνει μια χώρα περήφανη να σέρνεται στο βούρκο της αδιαφάνειας, της ρεμούλας, της λαμογιάς, του ρουσφετιού.

Αν είναι κάτι που σκότωσε την πατρίδα τα τελευταία χρόνια είναι ο άκρατος λαϊκισμός που σαν ιός Έμπολα έχει επεκταθεί σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Από τον πλούσιο μεγαλοεπιχειρηματία που καταληστεύει το δημόσιο βάζοντας «μέσο» τους κολλητούς του πολιτικούς, μέχρι τον πιο φτωχό που πατάει επί πτωμάτων, που βάζει τρικλοποδιά στον άλλο φτωχό προκειμένου να του φάει τη δουλειά. «Ο θάνατός σου η ζωή μου», σε μια νεοελληνική βερσιόν που πιστεύαμε ότι η οικονομική κρίση και η κατάρρευση θα οδηγούσε στο τέλος της.

Φευ, ο λαϊκισμός είναι εδώ. Ζει και βασιλεύει και είναι πιο ισχυρός και πιο… μεγαλοπρεπής κι από τον τάφο της Αμφίπολης που αντέχει 2.300 χρόνια.

Αναγκαστικά η Ελλάδα μπήκε σε μια διαδικασία να γίνει σοβαρή χώρα. Η πίεση των μνημονίων και των δανειστών οδήγησαν τους πολιτικούς μας να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι τα γραφεία τους θα έπαυαν να είναι χώροι υποδοχής ψηφοφόρων και υλοποίησης ρουσφετιών.

Κάποιοι… Ταλιμπάν της πολιτικής, μεταξύ των οποίων και ο Σαμαράς αποφάσισαν ότι αν δεν άλλαζε η χώρα θα ερχόταν κάποια στιγμή η καταστροφή της. Ίσος γι’ αυτό τα τελευταία δύο χρόνια πάψαμε να μιλάμε για σκάνδαλα, για οικονομική αδιαφάνεια, για ρεμούλα και μίζες. Ίσως κάποιοι –έτσι θέλαμε να πιστεύουμε- πήραν χαμπάρι ότι ο λαϊκισμός, ο οποίος οδηγεί σε όλα αυτά τα φαινόμενα παρακμής- είχε τάσεις εξαφάνισης.

Δυστυχώς, ο λαϊκισμός είναι εδώ και αντεπιτίθεται. Με βουλευτές που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη χάσουν τη θέση τους στη βουλή ή σε κάποιο υπουργικό γραφείο. Με δημάρχους και περιφερειάρχες που χαϊδεύουν την πιο άθλια συνδικαλιστική φάρα που γνώρισε ο τόπος. Με κόμματα που δίνουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα και υπόσχονται τα πάντα σε όλους, ακόμη κι αν ξέρουν ότι ούτε το ένα στα 100 από αυτά που έταξαν δεν θα μπορέσουν να κάνουν.

Και με πολίτες που είτε το πιστεύουν και το υπηρετούν είτε λόγω ανάγκης, δέχονται να γίνουν μέρος αυτής της νέας συνωμοσίας κατά της πατρίδας.

Ο δεύτερος γύρος της μεταπολίτευσης είναι εδώ και όσοι νόμισαν ότι ξεμπερδέψαμε μια και καλή με το έγκλημα σε βάρος της χώρας γελαστήκαμε.

Η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ έχουν ασφαλώς τις μεγαλύτερες ευθύνες για το λαϊκίστικο κράτος που στήθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια. Ευθύνονται για τους πολιτικούς που εξέθρεψαν στα κομματικά εργαστήριά τους. Και είναι υπεύθυνοι γιατί συνεχίζουν να δίνουν αυτή την «άθλια τροφή» στους πολίτες, αντί να συμβάλουν στο όραμα για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της δημόσιας διοίκησης. Για τον περιορισμό της κομματοκρατίας και της ρουσφετολογικής στελέχωσης του κράτους. Για τη μείωση της λαμογιάς και της φαυλότητας.

Πολλοί πίστεψαν ότι όσο ανεβαίνει το επίπεδο παιδείας μιας κοινωνίας εκλείπουν κι αυτά τα φαινόμενα. Όμως, στην Ελλάδα δυστυχώς ο λαϊκισμός έχει γερές βάσεις και δεν μπορεί ούτε η κρίση και τα μνημόνια να τον ξεριζώσουν. Και πέρα από τα εγκλήματα που έκανε η τρόικα με τα οικονομικά και τη λιτότητα, ίσως τελικά θα μπορούσε να πει κανείς χωρίς φόβο πως αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύραμε.

Μόνοι έπρεπε να κάνουμε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που μας διατάζουν να κάνουμε τώρα, αλλά αποδεικνυόμαστε ανίκανοι και για τα προφανή. Δηλαδή να φτιάξουμε ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, κι όχι να συνεχίσουμε να ζούμε στη νεοελληνική κουτοπονηριά και μιζέρια.

Ως εκ τούτου δεν φταίει σε τίποτε ο Ντινόπουλος, η Δούρου ή ο Τσίπρας που πρωτοστατούν στη νέα αντεπίθεση του λαϊκισμού. Δε φταίνε οι ψεκασμένοι, οι Πολύδωρες ή ακόμη και οι δημοσιογραφάρες της σχολής των Αυτιάδων που πουλάνε την πραμάτεια τους.

Δεν φταίει τελικά ούτε ο πολίτης που έτσι έμαθε, έτσι κάνει, αυτούς βλέπει κι αυτούς μιμείται. Έχουμε το κράτος που αξίζουμε. Αν αλλάξουμε θα αλλάξει κι αυτό. Μέχρι τότε ας μην κλαίμε για τη δυστυχία μας. Μεταξύ κατεργαρέων… ειλικρίνεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 29/09/2014 07:09:21

  Οι λαϊκιστές μεσοπρόθεσμα δεν έχουν καμιά σημασία. Είτε η κοινωνία θα τους απορρίψει και θα προχωρήσει πιο πέρα, είτε θα τους εμπιστευθεί, θα την πληρώσουν για όλους και η κοινωνία θα ξεκινήσει το ταξίδι της από πιο δυσχερή θέση. Αυτό που πρέπει να καταπολεμηθεί είναι η κουτοπονηριά και που αυτήν εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές με την γνωστή μέθοδο του κλεισίματος του ματιού. Είναι εκεί που κάθε κοινωνική ομάδα πιστεύει ότι είναι λίγο πιο έξυπνη από τις άλλες και δεν συνειδητοποιεί ότι όλες έξυπνες είναι, όλες ικανές να τραβήξουν το πάπλωμα προς την δικιά τους μεριά με αποτέλεσμα το πάπλωμα να γίνεται κομμάτια και να μένουν όλοι ξεσκέπαστοι. Το μυστικό είναι στο να μεγαλώσει το πάπλωμα, όχι στο να το ξεσκίσουμε. Η απορία για την Ελλάδα στο εξωτερικό εκεί έγκειται. Δεν αντιλαμβάνονται πως δεν το αντιλαμβανόμαστε, ξεχνώντας φυσικά ότι ιστορικά και αυτοί περάσανε από ανάλογες φάσεις. Αρκετό καιρό πριν όμως ώστε να μην το θυμούνται.

 2. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 29/09/2014 07:55:38

  Ας αλλάξουμε πρώτα τους "Ντινόπουλους" τους "Βενιζέλους" τους "Κουβέληδες" τους "Σκουρλέτηδες κ σία" και τους "Μιχαλολιάκους" που καθορίζουν την πολιτική!!!! αντζέντα και μετά ας πάρουμε σειρά οι απλοί ψηφοφόροι

 3. ΣΟΛΩΝ avatar
  ΣΟΛΩΝ 29/09/2014 08:31:43

  Eχω την εντύπωση οτι το μεγαλύτερο καλό που έκανε η καταστροφή της κρίσης στον Ελληνα είναι οτι δεν χαύτει πια τον λαικισμό. Μόνο οι εκπρόσωποι του 40ετούς καθεστώτος που κατέχουν ακόμα με δόλιο τρόπο την εξουσία, δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, όπως πρόσφατα ο Άδωνις, ο Κυριάκος, και ο Λοβέρδος που με "πιασάρικα" για τις κάμερες θέματα προσπάθησαν να μας ταίσουν κουτόχορτο, οτι δήθεν αυτοί κάνουν έργο και δικαίως έχουν δεκαπλάσιο μισθό απο μια μέση Ελληνική οικογένεια, αλλά έγινε μπούμερανγκ σε βάρος τους. Θα το διαπιστώσουν σύντομα στις κάλπες...

 4. Ξενητεμένος Μακεδόνας avatar
  Ξενητεμένος Μακεδόνας 29/09/2014 08:40:02

  Αρχής αρξαμένης υπό του Κωλέττη. Το προγράμμά του γενικά είχε ως εξής: Από το πρωϊ και μέχρι το απόγευμα (3-4 μμ) έμενε στο σπίτι του όπου διεκπεραίωνε διάφορα ρουσφέτια. Μετά εμφανιζόταν στο γραφείο του για λίγο για να συζητήσει με τους άλλους της συμμορίας του και σπάνια εμφανιζόταν στην βουλή. Την περιφρονούσε. Δυστυχώς, λίγα έχουν αλλάξει από τότε.

  • ΣΟΛΩΝ avatar
   ΣΟΛΩΝ @ Ξενητεμένος Μακεδόνας 29/09/2014 09:29:18

   Συμφωνούμε. Η διαφορά είναι οτι τώρα το ξέρει και η κουτσή Μαρία ενώ τότε ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι ήταν εξαπατημένοι. Τώρα είναι είτε συνένοχοι, είτε Αριστεροί που τότε δεν υπήρχαν...Και σίγουρα τότε δεν υπήρχε ο Τσίπρας για να φοφούνται οτι θα τους πάρει την κουτάλα.

 5. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 29/09/2014 10:10:25

  Το πλαίσιο διεξαγωγής συγκεκριμένων διαγωνισμών, ο τρόπος συγκεκριμένων νοσοκομειακών μονάδων, εγκληματικές φορολογικές παραβάσεις συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών που πέφτουν στα πολύ μαλακά, δεν συνιστούν σκάνδαλα ολκής; Το οτι έπαψε η πιάτσα να μιλάει εδώ και δυο χρόνια για σκάνδαλα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. Καινούριο είναι αυτό; Κακό πράγμα ο λαϊκισμός, αλλά αν “αντι-λαϊκισμός” σημαίνει να παίζουμε αισχρά τις κουμπάρες αναμεταξύ μας και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όσο δεν πάει, τελικά το ψάρι βρωμάει και από την ουρά. Σε πολλά επίπεδα. Και κάτσε μετά να ψάχνεις από που μας ήρθε και μας έδεσε φιόγκο ο Αλέξης του δεκαπενταμελούς, να μας φταίει το μπεγλέρι της Δούρου ή το μουστάκι του Παπαδημούλη. Γιατί αν όλοι αυτοί οι τύποι σε έχουν πάρει αμπάριζα, κάτι δεν πήγε καλά στην εφαρμογή των οραμάτων σου για έξοδο της χώρας από την Κρίση, αλλά και η προβληματική αφήγηση της Πατριωτικής σου ιδεολογίας από κάπου μπάζει και είναι αναντίστοιχο των ανησυχιών της σημερινής κοινωνίας, ειδικότερα της νεολαίας. Σεβασμός στις ανησυχίες των μεσήλικων , των ηλικιωμένων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά με συνεχές χαϊδολόγημα σε αυτούς τους δυο πυλώνες σοβαροί κοινωνικοί μετασχηματισμοί και «νέοι πατριωτισμοί» δεν επιτυγχάνονται ποτέ. Αν θέλεις αλλαγές, στόχευσε στους νέους ανθρώπους αφού πρώτα σουλουπωθείς ως πατριωτικός χώρος γιατί αυτή τη στιγμή έχεις τα μαύρα σου τα χάλια. Βλέπει κανείς φάτσες, ύφος και ατμόσφαιρα σε συγκεντρώσεις, μαζώξεις ή γεύματα και του σφίγγεται το στομάχι. Επίσης να σταματήσει κάποια στιγμή το πολύ το κύριε ελέησον σχετικά με τους «κακούς συμβούλους» και τα «ανίκανα περιβάλλοντα». Η κριτική επιτέλους να εστιαστεί εκεί ακριβώς που αρμόζει με ένταση όμως αυτή τη φορά σταθερή και ανυποχώρητη, κι όχι τι μια να κάνουμε κριτική και την άλλη να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ ΚΒΣ 30/09/2014 00:58:24

   Θα ειχατε δικαιο αν δεν ειχαμε το παραδειγμα του Παπανδρεου το 81. Στηριχτηκε στους νεους και δημιουργησε την Νεα γενια επιχειρηματιων που τα σηκωσαν απο το χρηματιστηριο. Δημιουργησε στρατιες ΔΥ που βγηκαν στην συνταξη στα 45 και στα 50. Εβγαλε βουλευτες και υπουργους που απο φτωχοι σημερα δεν ξερουν ουτε αυτοι τι εχουν. Χαθηκε το οραμα και καθε καριεριστας του ΙΤ ηταν ο αφελης ενω το κερδος υπηρχε (κατω απο το τραπεζι) στον ΔΤ και στην τοπικη αυτοδιοικηση. Αυτο που χρειαζεται σημερα ειναι οι μεσηκικες να καταλαβουν το προβλημα , να δωσουν λυση και να διδαξουν τους νεους. Και φυσικα το οφειλουν στους νεους.

 6. ΚΒΣ avatar
  ΚΒΣ 29/09/2014 10:13:25

  Το πλαίσιο διεξαγωγής συγκεκριμένων διαγωνισμών, ο τρόπος συγκεκριμένων νοσοκομειακών μονάδων, εγκληματικές φορολογικές παραβάσεις συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών που πέφτουν στα πολύ μαλακά, δεν συνιστούν σκάνδαλα ολκής; Το οτι έπαψε η πιάτσα να μιλάει εδώ και δυο χρόνια για σκάνδαλα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. Καινούριο είναι αυτό; Δεν θα πω περισσότερα ούτε θα γίνω πιο συγκεκριμένος, όσες φορές το έκανα το σχόλιό μου το έπαιρνε το Εύρηκα και έψαχνα για νέο ψευδώνυμο. Κακό πράγμα ο λαϊκισμός, αλλά αν “αντι-λαϊκισμός” σημαίνει να παίζουμε αισχρά τις κουμπάρες αναμεταξύ μας και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όσο δεν πάει, τελικά το ψάρι βρωμάει και από την ουρά. Σε πολλά επίπεδα. Και κάτσε μετά να ψάχνεις από που μας ήρθε και μας έδεσε φιόγκο ο Αλέξης του δεκαπενταμελούς, να μας φταίει το μπεγλέρι της Δούρου ή το μουστάκι του Παπαδημούλη. Γιατί αν όλοι αυτοί οι τύποι σε έχουν πάρει αμπάριζα, κάτι δεν πήγε καλά στην εφαρμογή των οραμάτων σου για έξοδο της χώρας από την Κρίση, αλλά και η προβληματική αφήγηση της Πατριωτικής σου ιδεολογίας από κάπου μπάζει και είναι αναντίστοιχη των ανησυχιών της σημερινής κοινωνίας, ειδικότερα της νεολαίας. Σεβασμός στις ανησυχίες των μεσήλικων , των ηλικιωμένων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά με συνεχές χαϊδολόγημα σε αυτούς τους δυο πυλώνες σοβαροί κοινωνικοί μετασχηματισμοί και «νέοι πατριωτισμοί» δεν επιτυγχάνονται ποτέ. Αν θέλεις αλλαγές, στόχευσε στους νέους ανθρώπους αφού πρώτα σουλουπωθείς ως πατριωτικός χώρος γιατί αυτή τη στιγμή έχεις τα μαύρα σου τα χάλια. Βλέπει κανείς φάτσες, ύφος και ατμόσφαιρα σε συγκεντρώσεις, μαζώξεις ή γεύματα και του σφίγγεται το στομάχι. Επίσης να σταματήσει κάποια στιγμή το πολύ το κύριε ελέησον σχετικά με τους «κακούς συμβούλους» και τα «ανίκανα περιβάλλοντα». Η κριτική επιτέλους να εστιαστεί εκεί ακριβώς που αρμόζει με ένταση όμως αυτή τη φορά σταθερή και ανυποχώρητη, κι όχι τι μια να κάνουμε κριτική και την άλλη να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.

  • ΚΒΣ avatar
   ΚΒΣ @ ΚΒΣ 29/09/2014 10:15:24

   *ο τρόπος πώλησης συγκεκριμένων νοσοκομειακών μονάδων*

 7. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 29/09/2014 12:08:51

  Δυστυχως ο ελληνας πασχει απο ακρατο εκπασοκισμο ο οποιος ειναι βαθια ριζωμενος στο dna του.

  • Ζαβαρακατρανέμια avatar
   Ζαβαρακατρανέμια @ giorgosalexpoli 29/09/2014 22:17:23

   ΟΚ, αυτή η "νεοδημοκράτισσα" βουλευτίνα που λέει ότι ξέρει να ζει και με 1500 ευρώ το μήνα, από τι πάσχει ; Ε;

 8. MoonWalk avatar
  MoonWalk 29/09/2014 12:12:17

  Δεν υπάρχουν πλέον ''αθώοι πολίτες'' που οι κακοί πολιτικοί τους ταϊζουν λαϊκισμό-δηλητήριο. Ο καθένας καιρός να αναλάβει τις ευθύνες του.

 9. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 29/09/2014 16:45:55

  Το άρθρο θα ήταν πάρα πολύ σωστό αν δεν είχαμε 30% ανεργία και μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Για να το θέσω αλλιώς: μεταπολίτευση ήταν μία κατάσταση και μία εποχή όπου η κοινωνία, αν και δεν υπήρχαν ιδιαίτερες ανάγκες, απαιτούσε και λάμβανε σε μερικές περιπτώσεις εξωπραγματικά προνόμια εις βάρος των μελλοντικών γενεών, ελέω πάντα ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως τώρα έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο: Φανταζόμαστε ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν επόμενες γενιές ακόμη κι αν η υπάρχουσα υποστεί τα πάνδεινα. Είναι κι αυτό λάθος.

 10. blue nile avatar
  blue nile 30/09/2014 01:19:17

  Η Ελλάδα δεν μπήκε σε μια διαδικασία να γίνει σοβαρή χώρα. Μπήκε σε μια διαδικασία για να διαλυθεί ανεπιστρεπτί. Όχι μόνη της . Μαζί της θα διαλυθούν και όλες οι νότιες χώρες με την Ιρλανδία. Αμέσως μετά θα έρθει η σειρά της Γερμανίας και των άλλων πλεονασματικών μόνο που εκείνοι θα πέσουν στα πιο μαλακά, θα αντιμετωπίσουν υψηλότατη ανεργία αλλά δεν θα έχουν τον δικό μας αποπληθωρισμό. Η Κρίση του ευρώ βαθαίνει παρά τις μεγαλοστομίες της Μέρκελ και των άλλων παρατρεχάμενων της.
  Το ευρώ οδεύει ταχύτατα προς το τέλος του Πριν από δύο χρόνια ο Ντράγκι με το ΟΜΤ έσωσε το ευρώ που απείχε λίγες μέρες από τη διάλυση του με τα επιτόκια Ισπανίας και Ιταλίας να αγγίζουν ταβάνι. Λίγο το ΟΜΤ, λίγο ο επερχόμενος αποπληθωρισμός κρατάει τα επιτόκια της ευρωζώνης σε ανεκτά επίπεδα. Δημιουργήθηκε έτσι μια ανορθόλογη σιγουριά ότι η Κρίση ξεπεράστηκε. Όμως όσο οι κοινωνικές οικονομίες ερημώνονται τόσο πιο γρήγορα η ανορθόλογη σιγουριά των αγορών θα μετατραπεί σε ανορθόλογο πανικό για να βρεθούν οι ευρωπαικές οικονομίες στην ίδια κατάσταση με εκείνη του 2010. Με τη μόνη διαφορά ότι το κάθε δημόσιο θα είναι πιο χρεοκοπημένο, η πραγματική οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και η ανεργία σε τρομακτικά ψηλά επίπεδα.

  Κάπου εκεί όλα θα τελειώσουν. Για ότι είναι να γίνει την μικρότερη ευθύνη την έχει η Ελλάδα. Στο κάτω κάτω εμείς έχουμε κάνει πολλά από τα προστάγματα του ευρωπαϊκού ιερατείου. Οι Ευρωπαίοι γιατί δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους όπως είχαν υποσχεθεί το 2012;Γιατί δεν έχουν δώσει μια λύση στο συνολικότερο ευρωπαϊκό πρόβλημα και έχουν μετατρέψει την ευρωζώνη από τη μία σε απέραντη οικονομική φυλακή και από την άλλη σε μοχλό αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας;

  • ΣΟΛΩΝ- avatar
   ΣΟΛΩΝ- @ blue nile 30/09/2014 09:07:41

   Γιατί έσκασε η Leehman Brothers το 2008 φίλε blue Nile και ακολούθησε Παγκόσμια κρίση μεγαλύτερη του 1929? Νομίζω την καλύτερη απάντηση έχει δώσει ο Noam Tsomsky που είπε οτι οι 10-15 Παγκόσμιοι Τραπεζίτες που κατέχουν πάνω απο το 60% του πλούτου της γής και μετά το 1989 μετέτρψαν τον Λαπιταλισμό σε καζίνο, είναι τόσο άπληστοι για ακόμα περισσότερο χρήμα, που είναι ικανοί σαν τους μαφιόζους να φαγωθούν και μεταξύ τους παρά να διαθέσουν π.χ. το 1/1000 των κερδών τους για να διαγράψουν τα χρέη των υπερχεωμένων χωρών μέσα σε 1 χρόνο!!! (φόρος Tobin) Το Κεφάλαιο αγαπητέ φίλε μου, δεν έχει ούτε λογική ούτε πατρίδα...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ blue nile 30/09/2014 20:53:24

   blue nile σ ευχαριστω που απαντησες σε προγενεστερη επ αυτων απορια μου!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.