Αντώνη, μην τον αφήσεις να χρεοκοπήσει τη χώρα!
14/05/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντώνη, μην τον αφήσεις να χρεοκοπήσει τη χώρα!

Το "Ευρωπαϊκό μέτωπο", με κυρίαρχη φυσικά τη ΝΔ, οφείλει να αντιπαρατεθεί και να σταματήσει τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα να βάλουν όλοι τα δυνατά τους να αποτρέψουν αφενός την επιστροφή στη δραχμή και αφετέρου τη «σοβιετοποίηση» της χώρας.

Ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο δρόμο προς τη διάλυση στα εξ ων συνετέθη. Οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις είναι εμφανείς και ακόμη και μια συμφωνία να κλείσει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας θα είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή της από αυτό το σχήμα.

Οι παλινωδίες των τελευταίων μηνών έφεραν το αποτέλεσμα που οι νουνεχείς πολίτες ήξεραν ότι θα συμβεί. Τη διάλυση της οικονομίας και την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Έχασε κάθε ελπίδα που είχε να κερδίσει κάτι από το… momentum που είχε ο Τσίπρας όταν εξελέγη. Τώρα τα πάντα θα κριθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα εκεί που ο Τσίπρας θα παρακαλά για πολιτική λύση και η Μέρκελ θα τον ξαναστέλνει στα τεχνικά κλιμάκια. Αλλά στις 22 του μηνός δεν θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία και τότε τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι πιο συγκεκριμένα από ποτέ.

Χρειάστηκαν δύο απανωτά κυβερνητικά συμβούλια σχεδόν 12 ωρών για να μας πουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι τους γίνεται. Απίστευτα πράγματα από μια κυβέρνηση που καμώνεται ότι διαπραγματεύεται αλλά που τελικά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που ζούμε. Διότι ακόμη κι αν χρονικά παραταθεί ο κυβερνητικός βίος μέχρι το φθινόπωρο, πράγμα δύσκολο γιατί έρχονται κρίσιμες αποφάσεις, εκεί θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα. Όταν ο κόσμος θα πληρώνει φόρους με τη σέσουλα και όταν όσοι ξεγελάστηκαν ότι θα διοριστούν ή ότι θα τους χαρίσουν δάνεια, δεν θα έχουν πετύχει τίποτε τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ.

Όμως, η χώρα δεν έχει περιθώρια για αδιέξοδα και για κενά. Τα χάσματα πρέπει να καλύψει κάποιος άλλος. Είναι η ώρα λοιπόν για τη συγκρότηση του λεγόμενου ευρωπαϊκού μετώπου των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ, δυνατή, χωρίς πισωγυρίσματα και με μια κοινωνία που θα πρέπει να μάθει επιτέλους την αλήθεια για το ποια είναι η κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός βουλής που πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ανάταξης της οικονομίας και της Ελλάδας πρέπει να αρχίσουν να μαζεύονται, με κυρίαρχη φυσικά τη ΝΔ. Χωρίς κανείς να καπελώνεται και χωρίς να υπάρχουν πάτρωνες. Τώρα είναι η ώρα να βάλουν όλοι τα δυνατά τους να αποτρέψουν αφενός την επιστροφή στη δραχμή και αφετέρου τη «σοβιετοποίηση» της χώρας. Τα περιστατικά που βλέπουν το φως σιγά – σιγά δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει παρακρατικούς μηχανισμούς και επιχειρεί να «σκοτώσει» κάθε αντίθετη άποψη. Κάθε εκσυγχρονιστική φωνή που ζητά αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, μια καλύτερη Ελλάδα πάντα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η πρόβα έγινε. Η κινητοποίηση κατά του «μπαλτά» στην Παιδεία, οι συγκεντρώσεις για το νόμο – έκτρωμα δείχνουν ότι οι φωνές της σύνεσης ξυπνάνε από τον λήθαργο. Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, απλοί πολίτες είδαν ότι η Παιδεία αποτελεί το πρώτο γερό χτύπημα του συστήματος της Αριστεράς. Κι επιτέλους κινητοποιήθηκαν. Δεν πρέπει να πάει χαμένη αυτή η συνεννόηση. Το "Ευρωπαϊκό μέτωπο" οφείλει να αντιπαρατεθεί και να σταματήσει τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα των αποφάσεων για το μέλλον των παιδιών μας πλησιάζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΧ_SYRIZA avatar
  ΕΧ_SYRIZA 14/05/2015 01:33:23

  Μάλλον ξεχάσατε τις φοιτητικές συνελεύσεις που συνεχίζονταν την επόμενην μεσημβρίαν και ξανά πάλι. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός να κουραστεί το εσωκομματικό ακροατήριο, να απαυδήσει ο ελληνικός λαός και να παρακαλάει για μια συμφωνία.. Οποιαδήποτε συμφωνία.. Οι εχθροί έχουν ονοματιστεί και στιγματιστεί, για τα δεινά δεν φταίει ο Αλέξης!! Επικοινωνιακή διαχείριση γίνεται της συμφωνίας! Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε σε εκλογές! Το Δημοψήφισμα το πήραν και αυτό πίσω.......
  Δεν αφήνουν τις καρέκλες τους!! Δείτε τους έναν έναν. Επιλέγουν και μοιράζουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, στους εκπροσώπους των συνιστωσών. Υπάρχει περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο ο "Ραντεβού στα γουναράδικα" το βουλευτικό αυτοκίνητο?? Να χάσουν τις θέσεις τους, οι συγγενείς και φίλοι στον κρατικό μηχανισμό?
  Πότε.. Οι συζητήσεις στα κομματικά & κυβερνητικά όργανα θα συνεχίζουν ώστε στο τέλος να πιστούν όλοι για την αναγκαιότητα των μέτρων και να τα ψηφίσουν.... Άλλωστε δε φταίει ο Αλέξης για τα μέτρα!! Ρήξεις, δημοψηφίσματα, εκλογές και άλλα επικίνδυνα πράγματα δεν παίζουν..... Δεν έχουν προβλέψιμο αποτέλεσμα και μπορεί να χαθούν οι θεσούλες μας!!!!

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ ΕΧ_SYRIZA 14/05/2015 07:26:49

   Πολύ σωστός συνλαδελφε! Και εγώ EX-SYRIZA είμαι, δεδομένου οτι είμαι εκ πεποιθήσεως πάντα απο τη Δευτέρα των ΟΠΟΙΩΝ εκλογών με την αντιπολίτευση... "Επικοινωνιακή διαχείριση γίνεται της συμφωνίας! Δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε σε εκλογές! Το Δημοψήφισμα το πήραν και αυτό πίσω....... Δεν αφήνουν τις καρέκλες τους!!" "Οι εχθροί έχουν ονοματιστεί και στιγματιστεί, για τα δεινά δεν φταίει ο Αλέξης!!" Όχι μόνο δεν φεύγουν σε μερικούς μήνες, αλλά θα παλαίψουν και το 2019 με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις πολύτιμες καρέκλες τους που απέκτησαν μετά απο 40 ολόκληρα χρόνια που τις μονοπωλούσαν οι άλλοι...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ οδυσσεύς Κ. 14/05/2015 18:03:35

    Δεν πιάνουν οι δηλώσεις ξεκαρφώματος. Όσο για το αν θα μείνετε μέχρι το 2019; Σε παραπέμπω στις δηλώσεις του Υπουργού σας των Οικονομικών. Θα πάρετε ελικόπτερο που ούτε φαντάζεστε. Κοίτα μόνον να κλείσεις θέση κι εσύ, μην σε αφήσουν απέξω και μετά μείνεις εδώ χωρίς δουλειά.

    • οδυσσεύς Κ. avatar
     οδυσσεύς Κ. @ Διογένης 14/05/2015 19:14:16

     . Γιατί τώρα νομίζεις οτι έχω δουλειά?

   • LaM avatar
    LaM @ οδυσσεύς Κ. 15/05/2015 09:39:58

    "τις μονοπωλουσαν οι άλλοι" Οι άλλοι ειναι η μιση και πλέον κοινοβουλευτική ομαδα του συριζα που ειναι πρωην πασοκοι? Απο παρθενογεννεση ή απο το Συριο ηρθαν? Ελεος πια με το παραμυθι των άφθαρτων του συριζα.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ LaM 15/05/2015 12:03:46

     Χαχα! Έγραψες!

 2. Giorgis avatar
  Giorgis 14/05/2015 03:58:16

  Αφίστε τους για κανα δυό μήνες. Πρέπει να το πιούμε ΟΛΟ το δηλητύριο γιατί διαφορετικά θα το παίζουν αντιπολίτευση εφ άπειρο

 3. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 14/05/2015 03:59:35

  Και γιατί να μπει μπροστά ο Σαμαράς για να σώσει τη Χώρα? Να σώσει αυτούς που τον πρόδωσαν? Αυτούς που σε 5 μόλις χρόνια επιλέξανε για πρωθυπουργούς τον ΓΑΠ και τον κακέκτυπο του Ανδρέα? Αυτούς που επιλέξανε να συνκυβερνήσει ο Καμένος? Θα πει κάποιος ''μα ο Σαμαράς είναι πατριώτης και αγαπάει την πατρίδα''.....
  Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που θα το ισχυριστούν αυτό (γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι αλήθεια), είναι οι ίδιοι που για τριάντα αργύρια τον πρόδωσαν και αυτόν, αλλά και την Χώρα....

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Αργόστροφος 14/05/2015 07:28:22

   Χώρια που τώρα οι Γερμανοί δεν θα τον αφήσουν με τίποτε, αφού δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει ούτε την τετραετία του...

  • petros avatar
   petros @ Αργόστροφος 14/05/2015 08:08:47

   Είναι πασιφανές οτι για να ξυπνήσει ο "σοφός λαός" που ψήφισε πρέπει να ξαναπάθουμε ένα μεγάλο κακό . Η ανικανότητα τους είναι ιστορική , όμως οι υγιείς δυνάμεις θα πρέπει επιτέλους να βγούν μπροστά και να αφυπνίσουν τον κόσμο. Η ρήξη και η καταστροφή είναι δεδομένη και συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει. Το λένε ξεκάθαρα τα μισά στελέχη τους και η μισή κυβέρνηση. Ο χρόνος περνά ενάντια στη χώρα και την οικονομία και η ευθύνη ιστορικά θα βαρύνει και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δεν αντιστέκονται μπρος στην καταφανή καταστροφή που έρχεται.......

  • Naruto avatar
   Naruto @ Αργόστροφος 14/05/2015 09:04:41

   Βασικά αυτοί που ψήφισαν τον ΓΑΠ και το αντίγραφο του Ανδρέα δεν ψήφιζαν ποτέ Ν.Δ . Ο Σαμαράς έχασε λόγω του οτι επέτρεψε την καταστροφή της μεσαίας τάξης και του του ιδιωτικού τομέα για χάρη αυτών που δεν ψήφιζαν ποτέ Ν.Δ και ορισμένων ολιγαρχων .

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Naruto 14/05/2015 09:12:04

    τι θα μπορουσε να κανει; να πηγαινει σε αλεπαλληλες εκλογες μεχρι να παρει αυτοδυναμια; ο λαος αποφασισε οτι θα ανεχοταν μια δεξια κυβερνηση. δεν την δεχτηκε ποτε. "ο σαμαρας ηταν ο παγκος μεχρι να φτιαξει ο συριζα(πασοκ)". αυτο υπηρχε διαχυτο μεσα στη κοινωνια. για αυτο ειναι σημαντικοτατο να παραμεινει στην ΝΔ και να μην παραιτηθει. πρεπει να μαθει ο Ελληνας οτι κανει λαθος. Πρεπει να απομυθοποιηθει η αριστερα μια για παντα. την αριστερα που προσεγγισε ο καραμανλης για να του δωσει αυτοδυναμια και τον προδωσε μολις πηγε να γινει ξανα κανονικος δεξιος νοικοκυρης το 2009.

    • Naruto avatar
     Naruto @ Παρατηρητής 14/05/2015 11:11:11

     Η προστασία του δημοσίου εις βάρος του ιδιωτικού τομέα δεν ήταν μόνο απαίτηση του Βενιζέλου αλλά και επιλογή του ιδίου του Σαμαρά και κάποιων στελεχών της Ν.Δ . Δεν κατηγορώ αποκλειστικά τον Σαμαρα γιατί το πρόβλημα υπήρχε απο παλιά , η Ν.Δ εν αντιθέσει με τα άλλα κόμματα δεν εκτιμούσε ποτέ τους ψηφοφόρους της . Για την απομυθοποίηση της αριστεράς και την ανασυγκρότηση της Ν.Δ συμφωνώ απόλυτα .

     • GLAD avatar
      GLAD @ Naruto 14/05/2015 22:34:54

      Ας το δούμε πρακτικά: Τι χρειάζονται από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρηθεί η πελατεία και το ιδεολόγημά τους ; Φόροι. Αρα αν μπορούσε να βρεθεί τρόπος μαζικής μη καταβολής φόρων , το κόλπο ΣΥΡΙΖΑ τελείωνε. Οχι ένας ή λίγοι , αλλά όλοι μαζί οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας να μη καταβάλλουν φόρους . Οι "προστατευόμενοί" τους , είναι ήδη εκτός λογαριασμού και δεν μπορούν να τους βοηθήσουν Ας το σκεφτούμε ("μαζικοί αγώνες" που λένε και τα ΚΝΑΤ).

     • Naruto avatar
      Naruto @ GLAD 15/05/2015 08:12:09

      Μου άρεσε η ιδέα σου. Δηλαδή ή σέβεστε τον κόπο μας και διαχειρίζεστε συνετά το χρήμα μας απο τους φόρους ή δεν έχει φόρους . Χρειάζεται όμως ενας Σπάρτακος .

  • Tζανής avatar
   Tζανής @ Αργόστροφος 14/05/2015 09:04:43

   Συμφωνώ φίλε μου σε όλα. Οι προδότες δεν βρίσκονται μονάχα στα στελέχη. Βρίσκεται στον αστικό κόσμο. Σε όλο τον κόσμο. Είναι όλοι αυτοί που έχουν την ψυχολογία του ζήτουλα, του γύφτου, όπου όποιος τους υποσχεθεί μισή φρατζόλα ψωμί, πουλάνε ακόμη και τη μάνα τους. Η χώρα αυτή γεννάει ήρωες, αλλά και πολλούς πολλούς προδότες. Γεννάει σκεπτόμενους ανθρώπους, αλλά γεννάει συγχρόνως και τούβλα. Πολλά τούβλα.

 4. airman avatar
  airman 14/05/2015 08:02:01

  "Η ώρα των αποφάσεων για το μέλλον των παιδιών μας πλησιάζει." Για το μέλλον των νέων ανθρώπων, των γεννημένων και αγέννητων παιδιών, αποφασίσαμε και την 25-1-15 αν θυμάμαι καλά! 'Οσο για το αν αφήσει ο Αντώνης Σαμαράς τον αρχικαταληψία να χρεωκοπήσει τη Χώρα, η κατάσταση σήμερα δυστυχώς δεν είναι στα χέρια του. Ο λαός έδωσε τη δυνατότητα στον αρχικαταληψία να παίξει με το μέλλον του τόπου και στο χέρι του παραμένει να μην το επιτρέψει. Ο καιρός είναι αίθριος αλλά οι "αγανακτισμένοι" ακόμα εξαφανισμένοι!

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 14/05/2015 08:15:14

  Τι θα μπορούσε να κάνει ο Προεδρος, να στηρίξει την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, που δεν ψηφίσει ο Λαφαζανης και οι λοιποί Αριστεροί νοσταλγοί του Στάλιν ??? Τι να κανει δηλαδή να γίνει Υπουργός του ΤΣΙΠΡΑ ? Να στηρίξει τον πιο ανεύθυνο, και επικίνδυνο Πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Ελλάδα ? Να στηρίξει μια κυβέρνηση σκορποχώρι ? Το ρεμπέτ ασκερι, να δώσει ζωή και συνέχεια στους περιθωριακούς κουλτουριάρηδες της αμπελοφιλοσοφίας ???. Τι να στηρίξει την διάλυση του Κράτους ???? Νομίζω οτι χωρίζει μεγάλο χάσμα τον Πατριώτη και αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά από τους αναρχοαυτόνομους ψευτόμαγκες τους ΣΥΡΙΖΑ !!!! Ειναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες και θα πληρώσουν για τα ψέματα τους !!!! Ειναι χρυσή ευκαιρία να αποδομηθεί η ΑΡΙΣΤΕΡΑ μια για πάντα !!!!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Jim Beam 14/05/2015 13:54:37

   Επ΄αυτού: Επειδή "ψήνεται" τάχα τες επιστροφή της "ικανής να βγεί μπροστά"Ντόρας με τις ευλογίες του ΚΚ (αμφιβάλλω γι΄αυτό, αλλά αν το θέλει ο Ρετσίνας και ο Μπόνιος ασε τους να βαυκαλίζονται), η οποία σημειωτέον φωνάζει σε όλους τους τόνους να γίνει συμφωνία και να την ψηφίσει αυτή και όλο το νεοφιλελε της σοϊ, ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να μην μπεί μπροστά σε τέτοιο δίλημμα (να ψηφίσει τα νέα μέτρα ή όχι) γιατί θα είναι η ταφόπλακά του. Η άρνησή του θα πρέπει να είναι σταθερή άσχετα από τις πιέσεις που θα ασκηθούν, ένθεν κακείθεν. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος ενόψει αυτού του ενδεχομένου.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 14/05/2015 18:21:19

    Συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω πόσο καλά προετοιμασμένος είναι. Ο Σαμαράς πρέπει να το πει καθαρά ότι το πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι το πρόβλημα δεν είναι να γίνει μια συμφωνία - γιατί δεν πήγαν αμέσως μετά τις 20 Φεβρουαρίου σε πολύ καλύτερη συμφωνία, εάν ήταν έτσι, αλλά άφησαν να χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος; Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήθελαν να πάρουν τα λίγα μέτρα του mail Χαρδούβελη και να βγουν στις αγορές μετά, αλλά ήθελαν να πουλήσουν μαγκιά στους ψηφοφόρους, στο κόμμα τους, στην Ευρώπη. Και βασικά δεν του έβγαινε του Τσίπρα να περάσει τη συμφωνία από το κόμμα του. Άρα, το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα υπάρχουν πολλοί Έλληνες και περισσότεροι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύουν ότι με τη ρήξη θα είμαστε καλύτερα. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Θα κάνουμε πολύ καιρό για να είμαστε καλύτερα και για να καταφέρουμε να είμαστε καλύτερα μακροπρόθεσμα χρειάζεται μια οικονομική πολιτική επιπέδου Σπ. Μαρκεζίνη 1952-1954. Που μπορεί να την κάνει ο Σαμαράς σήμερα, αλλά με πολύ χειρότερους πολιτικούς όρους, που δεν είναι βέβαιο ότι την καθιστά εφικτή. Πρέπει να διαλυθούν όλες οι ψευδαισθήσεις. Αλλιώς δεν θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε πολιτικά ευνοϊκό περιβάλλον. Ο Σαμαράς πρέπει να καταψηφίσει διότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η (κακή) συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι η συμφωνία έγινε κακή, η χώρα σύρεται εκ νέου στην υποτέλεια, λόγω της κακής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο ως προς το ότι αυτά που πάνε να γίνουν δεν βγάζουν πουθενά. "Ξεχνάει" όμως ότι δεν βγάζουν πουθενά διότι κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ήταν ο Σαμαράς κυβέρνηση, έβγαζαν και παραέβγαζαν οι μνημονιακές πολιτικές εκτός κρίσης, και ας ήταν εξίσου κάκιστες. Α, και επί ΓΑΠ δεν έβγαζαν πουθενά - για δες κάτι συμπτώσεις! Άρα, δεν είναι θέμα συμφωνιών, είναι θέμα να ξέρεις να λειτουργήσεις την οικονομία. Και ο Σαμαράς ήξερε. Ενώ αυτοί δεν ξέρουν. Τόσο απλά. Άρα, δεν είναι θέμα "να μην χρεωκοπήσουμε". Και το 2010 έλεγαν στη ΝΔ "γιατί δεν ψήφισες το Μνημόνιο", αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη χώρα να πάει από το κακό στο χειρότερο με την πολύ εποικοδομητική αντιπολίτευση της ΝΔ. Ήταν η εγκληματική πολιτική του ΓΑΠ απέναντι στην οικονομία που τα έφερε όλα άνω-κάτω. Όχι μόνον το Μνημόνιο. Ένω όταν ήταν ο Σαμαράς χωρίς καμία στήριξη από την αντιπολίτευση, χωρίς μονοκομματική κυβέρνηση, με τον Κουβέλη να βάζει τον πρώτο χρόνο συνέχεια τρικλοποδιές και την λοιπή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μονίμως ετοιμόρροπη, παρόλα αυτά ήλθε η αναστροφή των πραγμάτων, το φρενάρισμα της κρίσης, η έξοδος στις αγορές, η ανάκαμψη. Δεν είναι ίσα κι όμοια. Οι μεν απατεώνες και άχρηστοι, οι δε οι κατάλληλοι άνθρωποι για να λειτουργήσουν την οικονομία. Αυτό πρέπει να περάσει στον κόσμο, αλλά αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις της ΝΔ μάλλον δεν έχουν αυτό στο μυαλό τους στη ΝΔ.

    • MoonWalk avatar
     MoonWalk @ Διογένης 14/05/2015 18:40:26

     Άστα αυτά. Είναι μπαγιάτικα και δεν έπιασαν χθες. θα πιάσουνε σήνερα; Καινούργιος πολιτικός λόγος υπάρχει; Πρόταση που να μην ισοπεδώνει αυτούς που θες να έρθουν μαζί σου; Μπαααα. Με ευχούλες και σαχλαμαρίτσες του στυλ από εκεί είναι οι κακοί από εδώ είναι οι καλύτεροι, δεν τσιμπάει ο κόσμος πια. Μείνατε κολλημένοι σε αυταπάτες.Ξεκολλήστε.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ MoonWalk 14/05/2015 18:58:02

      NΔ "is the only game in town" που λεν και οι αμερικανοι. απεδειχθη περιτρανα τις 25. θα μπορουσε να παει ο κοσμος στον τζημερο στον θεοδωρακη στο οτινανακη σε σενα. πηγε στο συριζα. αποδικνυοντας οτι το μοναδικο σχεδιο που πρεπει να καταστρωθει ειναι ο πολεμος με τον βαθυ συνδικαλισμο του πασοκ.

     • MoonWalk avatar
      MoonWalk @ Παρατηρητής 14/05/2015 19:15:34

      Ποιός πόλεμος με το ...βαθύ συνδικαλισμό του απέθαντου πασοκ βρε φίλε; Κοροϊδευόμαστε; Υπάγεται ο αδυσώπητος ετούτος πόλεμος στο συνενοχικό-νικητήριο κλίμα και πνεύμα του 4 - 3 - 1 μήπως; Καταλάβετέ το. ΝΕΟ ΗΘΟΣ, ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. Δεν πιάνει τίποτε από τα παλιά ξεθυμασμένα μαντζούνια στον ταλαιπωρημένο πολίτη του σήμερα.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ MoonWalk 15/05/2015 07:59:15

      Σου ξανα απαντω ο ταλαιπωρημενος πολιτης ειχε αρκετες επιλογες στην προηγουμενη καλπη, θεοδωρακης (εστω οπως ειναι), θα μπορουσε να σπρωξει τζημερο . ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ο νεος πολιτικος λογος που λες δεν εχει κοινο δεν εχει ακρωατηριο ακομη. αν δεν καθαρισουν οι κοπροι του πασοκ δεν προκειτε να δεις αυτο τον νεο πολιτικο πολιτισμο που θες σε κυβερνηση.

     • MoonWalk avatar
      MoonWalk @ Παρατηρητής 15/05/2015 15:01:43

      Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε. Εσύ μιλάς για Μπομπολοπιόνια (ποταμι) και για σαλεμένους μισανθρώπους (τζήμερος). Εγώ σου λέω για έναν νέο καθαρό, ειλικρινή και τίμιο λόγο - διέξοδο. Καμία σχέση με τις ανάγκες οι ...''επιλογές'' που παρουσιάζεις πως τάχα υπήρχαν. Στο ποτάμι πήγανε οι Σημιτικοί απατεώνες, οι αποτυχημένοι Δημαρίτες και κάποιοι δεξιοί που παριστάνουν τους ...ανοικτόμυαλους. Ο δε Τζήμερος, είναι για το τσίρκο και μόνον.

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ MoonWalk 15/05/2015 15:30:49

      δωσε μου ενα παραδειγμα του πολιτικου λογου πλαισιου αφου δεν "συνεννοούμαστε". ποια ειναι τα χαρακτηριστικα του; ποιες πρεπει να ειναι οι πολιτικες στοχευσεις του; ξεκινα απο αυτα και θα τα βρουμε στο τελος για το ποιος κανει η οχι για αυτο.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Jim Beam 14/05/2015 15:17:37

   Ετσι! Πρεπει να μεινη γυμνη η Αριστερα για να την "απολαυσουν" oi Ελληναρες που την ψηφισαν. Απομυθοποιηση της Αριστερας τωρα για να προχωρηση η Ελλαδα στον δρομο που της αρμοζει. Αρκετα τους αφησαμε να αλωνιζουν σε ξεφραγο αμπελι!!!

 6. Λιψ avatar
  Λιψ 14/05/2015 09:21:52

  Οπωσδήποτε χρειάζεται μία συμμαχία του αστικού κόσμου με το μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα, χωρίς τις ακρότητες του "πολιτισμικού μαρξισμού" στις οποίες επιδίδεται ασμένως το Ποταμάκι του Θεοδωράκη. Βέβαια, θα έλεγα ότι αν σε ορισμένα θέματα όπως η Παιδεία, τα Εξάρχεια, η γενικότερη επιβολή του Νόμου (το αυτονόητο δηλαδή σε ένα αστικοδημοκρατικό πολίτευμα) η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δείξει μεγαλύτερη πυγμή και μάλιστα από την αρχή που εξελέγη, το αποτέλεσμα θα είχε φανεί και η τωρινή παλινδρόμηση των συριζομπαλτάδων θα είχε συναντήσει μεγαλύτερη αντίδραση. Αλλά, για να πω την αλήθεια, ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός δεν νοιάζεται για τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ, καθότι τα παιδιά τους τα στέλνουν σε ΑΕΙ της αλλοδαπής. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται για την Αθήνα, καθότι όλοι κατοικούν στα νότια ή τα βόρεια προάστεια. Του δημάρχου Καμίνη συμπεριλαμβανομένου...Μία πρωτεύουσα την οποία έχει εγκαταλείψει η αστική τάξη θα γίνει όπως το Ντητρόιτ της Αμερικής...

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Λιψ 14/05/2015 13:20:55

   ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το Ντητρόιτ ομως

 7. θάλασσα βαθεια avatar
  θάλασσα βαθεια 14/05/2015 10:06:41

  μα οι ανθρωποι κυβερνανε προχωρουν στις μεγαλες αλλαγε αποκατέστησαν τις καθαριστριες ανοιξαν την ερτ, επανεφερα τους απολυμενους του δημοσιου,μεγάλος ηγέτης "ο μικρος"σύμφωνα με την γνώμη του αυριανό στη κουρή που προκαλεί δέος και συνάμα τρόμο στους υπόλοιπους ευρώπαιούς ηγετες εξάλλου είχε κάνει ασκήσεις και δουλεια με τους συντρόφους του στα μπαράκια που συχναζαν,όσο για τους ανέργους του ιδιωτικού ας προσεχαν,τις εκλογές δεν τις κέρδησαν μόνο με τους απολυμενους της ερτ και τις καθαριστριες,μεταξύ κατεργαρεων να υπάρχει ειλικρινια ετσι,ψηφίσαμε αυτούς που μας αξιζουν, Α να μην ξεχνάμε την θεία τάσια που γέμισε το κενό της Αθήνας με μουσουλμάνος για να Λία χοντρό οι ανθρωποι

 8. επιτέλους οι ζουρναδες avatar
  επιτέλους οι ζουρναδες 14/05/2015 10:36:40

  μα οι ανθρωποι κυβερνανε βαρανε τους ζουρμαδες και η Ευρώπη χορεύει πεντοζάλη, το διασκεδάζουν το ζουν στο πετσί τους,τώρα επιτέλους που είναι και εξουσία

 9. ΤΤ avatar
  ΤΤ 14/05/2015 10:37:06

  Διαφωνώ. Ο λαός πρέπει να λάβει αυτό που ψήφισε.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ΤΤ 14/05/2015 11:24:04

   Προτείνεις δηλαδή μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά .
   Να σου θυμίσω οτι το 65% του λαού δεν τους ψήφισε και αν συμπεριλάβουμε και αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν (κυρίως απο την Ν.Δ) είναι ζήτημα αν συγκεντρώνουν το 20%του εκλογικού σώματος . Εγώ προτείνω συσπείρωση των υγειών δυνάμεων του τόπου για να πάρουμε την χώρα μας πίσω απο τους ανθέλληνες πριν την παραδώσουν στούς σομαλοπακιστανούς . Υ/Γ. Συμφωνώ με τις απόψεις σου για την λαθρομετανάστευση .

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Naruto 14/05/2015 12:11:07

    Πως; Θα τους δείρουμε; Αν ο ελληνικός λαός προτίμησε Σομαλια, με την υπόσχεση επιδόματος πλύσης χειρών, αυτό θα λάβει. Ηδη οι της ΕΡΤ χορεύουν πάνω στο πτώμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Η χώρα θα γεμίζει Αφρικανούς, για να κάνουν τις δουλειές που δεν θα κάνουν οι Έλληνες : να ψηφιζουν αριστερά. Δεν βλέπω φως, ούτε και μετά την καταστροφή. Για να σοκαριστεις απο την καταστροφή, πρέπει να την θεωρείς καταστροφή. Αν την θεωρείς συνωστισμό, ε , δεν εγινε και τιποτα. Για τα σημερινά, πολλοί συμπολίτες μας δεν βλέπουν το κακό της σομαλοποιησης. Θεωρούν δικαίωμα όλης της Αφρικής να έρθει... Άρα ποιο σοκ; Και συγκρούσεις να εχουμε, και εδάφη να χάσουμε, δικαίωμα τους θα ειναι παλι, ο ελληνας θα φταίει.
    Δεν υπαρχει ένστικτο αυτοσυντήρησης και ο Ρωμιός απλά θα εξαφανιστεί, η Αφρική δεν αδειάζει, εχει 1,2 δις ανθρώπους. Μην πάτε μακρυά, το ΛΣ και το ΠΝ εγινε φέρρυ μποτ εισβολέων , και δεν λενε τιποτα, οι πιο ευαίσθητοι υποτίθεται.
    Ας δεχτούμε οτι δημιουργήθηκε ενας νέος τύπος απάτριδος Ελλαδίτη, και πλέον κυριαρχεί στην κοινωνία.
    Σας ευχαριστώ για την στήριξη, αλλα οι συμπολίτες μας θα προτιμούσαν να ζουν σε μια κοινωνία κατα 90% σομαλική, αν είχαν εγγυημένο διορισμό στο δημοσιο και εφάπαξ. ΑΥΤΟ ψήφισαν αλλωστε. Δεν το έκρυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαιως θα εισπράξουν την πραγματική Σομαλια : σφαγές των άπιστων και ισλαμικά δικαστήρια.

    • Naruto avatar
     Naruto @ ΤΤ 14/05/2015 12:56:05

     Θα σταθώ στην τελευταία σου φράση που συνοψίζει αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι έλληνες . Η Ελλάδα απο τα παλιά χρόνια ηταν χώρος εγκατάστασης μεταναστών , κυρίως απο Αλβανία και άλλες χώρες των Βαλκανίων . Καθώς αυτοί οι λαοί είχαν κατώτερο πολιτισμικό υπόβαθρο αφομοιώνονταν απο την πολιτισμικά ανώτερη ελληνική κοινωνία . Ετσι διαμόρφωσε ο Ελληνας την φιλόξενη συμπεριφορά που τον διακρίνει και την έλλειψη ξενοφοβίας . Σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά . Εχουμε να κάνουμε με λαούς που το πολιτικοθρησκευτικό τους υπόβαθρο οχι μόνο δεν επιτρέπει αφομοίωση , αλλά επιβάλλει την υποδούλωση και τον εξισλαμισμό των γηγεννών ακόμα και με την βία . Δεν γνωρίζω ποιά είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα ( σίγουρα υπάρχει ). Γίνομαι όμως έξαλλος στη σκέψη ότι μια αλλοπαρμένη γριά που το παίζει λαθρομητέρα θα σβήσει απο τον χάρτη μια χώρα με ιστορία 3000 χρόνων .

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Naruto 14/05/2015 17:28:40

      Μα δεν θα τη σβήσει αυτή . Αυτή είναι το χέρι αυτών που την ψήφισαν και είναι πάρα πολλοί . Είναι ο σύγχρονος νεοέλληνας που αδιαφορεί για τα πάντα εκτός από το βόλεμά του στο δημόσιο, που θεωρεί τον εαυτό του κληρονόμο της ιστορίας , ανώτερο άνθρωπο που οι μετανάστες είναι καλοί για να τον υπηρετούν , ώστε να μην χάνει χρόνο σε εργασίες ( κατώτερες για το μεγαλείο του ) και να αμπελοφιλοσοφεί στα καφενεία . Το αν οι μετανάστες είναι λαθραίοι και μουσουλμάνοι που δεν αφομοιώνονται , αδιάφορον . Στον πολτό που έχει στο μυαλό του , δεν χωρούν μακροπρόθεσμες σκέψεις και πως τις περισσότερες φορές οι άπιστοι σφάζονται, προτού καν φτάσουν στα ισλαμικά δικαστήρια .

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Naruto 14/05/2015 12:37:37

    Πιο σχηματικά : για καθε πρόσληψη στο δημοσιο με την σημερινή οικονομία, διώχνουμε εναν ελληνα μηχανικό στο εξωτερικό. Αλλα δεν υπαρχει φόβος, μπαίνει ταυτόχρονα ενας αναλφάβητος Σομαλός, όποτε το κόμμα οφελειται : Φεύγει ενας δεξιός, διορίζεται ενας δικός μας και δημιουργείται άλλος ενας δικός μας ψηφοφόρος. Τα λενε ανοιχτά στο Ίντερνετ, "κάλιο 100 Σομαλοί, παρά ενας δεξιός". Και το κάνουν κι ολας.

 10. πΔπ avatar
  πΔπ 14/05/2015 11:05:06

  Από τον τοίχο του Ήτερ! Γουστάρω τρελά να πάμε σε ρήξη, δημοψηφίσματα κι ό,τι άλλο θέλετε Συριζαίοι. Να τον πιείτε κι εσείς κι ο βλαμμένος ο λαός. ΣΑ(νό) & (πο)ΝΟ στα ελληνοζώα! ΣΑ & ΝΟ

 11. πΔπ avatar
  πΔπ 14/05/2015 11:19:06

  ΔΕΝ είμαι ο Παναγιώτης! ΔΕΝ σχολιάζω στο antinews! ΔΕΝ είπε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι θα σκίσει τα Μνημόνια! https://youtu.be/i9A8A1pRV5Q

 12. θάλασσα avatar
  θάλασσα 14/05/2015 12:12:41

  ε το να βγαινει πρωτο κομμα στις εκλογες και να παιρνει την εξουσια ενα μισαλλοδξο ανθελληνικό κομμα σημαίνει ότι κατι δεν παει καλα με το λαο μας

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ θάλασσα 14/05/2015 14:02:06

   Δεν πήρε αυτοδυναμία. Μην υπερτιμούμε κιόλας τον συριζα. Ο Ελλην ωφελιμιστής, όσο ψηφίζει με θέρμη κάτι νέο και παραμύθι βεβαίως,βεβαίως, τόσο μετά το αγνοεί ή στρέφεται με βδελυγμία εναντίον του. Βλέπε ΓΑΠ ή Πασοκ. Θέμα τσέπης των ψηφοφόρων του συριζα είναι η απόρριψη της πρώτη φορά αριστερά. Καί χρόνου που τους τελειώνει φυσικά

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 14/05/2015 18:24:33

    Δεν πήρε αυτοδυναμία μεν, αλλά στην αρχή 80% του σοφού ελληνικού λαού ήταν ενθουσιασμένο με την εγκληματική διαπραγματευτική τακτική του. Δεν υπερτιμούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμούμε τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμπτωμα είναι, όχι η ασθένεια.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Διογένης 15/05/2015 12:08:22

     Ακριβώς! Και το ότι προ της καταστροφής τα γκάλοπ δείχνουν τους Τσιπροκαμμένους να μην έχουν χάσει ούτε ψήφο, είναι απόδειξη του πόσο αυτοκτονικοί είμαστε.

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 14/05/2015 13:46:54

  O Σαμαρας ειπε στις προεκλογικες ομιλιες του καμια 10ρια φορες ''εμπιστευτητε με '' στον εξυπνοτερο λαο του κοσμου.Δεν τον εμπιστευτηκαν και εδωσαν την εξουσια στον αριστεροφασιστικο συνασπισμο των συριζανελ.Μονο ο Χιτλερ ειχε καταφερει να ενωσει την αριστερα με τον ναζισμο με το κομμα του NSDAP .Τωρα ζητειται απο τον Σαμαρα να κανει κατι για να μην παραδοθει η χωρα στην ιδεοληψια του μπολσεβικολενισμου.Ταυτοχρονα θεχεται ο ΑΣ εσωκομματικα πυρα απο τις μαριονετες τυπου Δενδια ,Στυλιανιδη ,Μπακογιαννη κλπ με εναν Καραμανλη να το παιζει μουγκος χρονια τωρα .Απο την αλλη μερια ο αστικος τυπος με την ''Κ'' επικεφαλης εχει βαλθει εν ειδη δημοσιογραφικης εκστρατειας να τον αποδομησει λεγοντας διαφορα τρελα για τι δεν εκανε και τι να κανει .Προσωπικα τοχω ξαναγραψει τοι στην πειροδο που ζουμε μονο ''φωτια και τσεκουρι '' κατα τον Αβερωφ εχει αποτελεσμα και αυτο θα γινει μονο με την αναδιοργανωση της ΝΔ μακρυα απο Παπαμιμικους και υπαρχον κατεστημενο της Συγγρου που εχουν πιασει μουργα απο την ακινησια.Εαν ο ΑΣ εχει τα κοτσια ας αρχισει απο εκκαθαριση Συγγρου και μετα τον δρομο τον ξερουμε ανοικτες εκλογες για Προεδρο με καλπες οπως το 2009 .Μεσα σ'ενα μηνα να γινουν αυτα .Οποιου του βασταει ας βαλει υποψηφιοτητα να εκλεγει μεσω καλπης .Τους περιμενουμε .

  • teogorge avatar
   teogorge @ Ραβινος 14/05/2015 18:04:03

   ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΡΑΒΙΝΕ,ΕΤΣΙ ΑΚΡΥΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

 14. christof avatar
  christof 14/05/2015 14:14:31

  Δε μπορει ο Α.Σ να ψηφισει για να σωθει η χωρα την ωρα που ο Λαφαζανης και Καμενος θα το παιζουν επαναστατες η παιδεια κατα διαολου , να εχουμε γεμισει μεταναστες,οι αναρχικοι, οι ληστες, να αλωνιζουν . Να κλεισουν οι τραπεζες, να μη πληρωθουν τα πελατακια,να καταστραφουμε απο τη πρωτη φορα αριστερα, για να καταλαβουμε τη ειχαμε και τι χασαμε Εαν δε καεις στο χυλο δεν φυσας στο γιαουρτι Για αργοτερα η Ελλας ποτε δε πεθαινει.Εγω εζησα και το δολαριο 30 δραχμας.

 15. γιωργος avatar
  γιωργος 14/05/2015 15:16:57

  Το πασοκ η νδ ο συριζα και η ανελ ψηφισαν τροπολογια για τη δημιουργια τζαμιου στο βοτανικο? Το ηξερε κανεις αυτο?το ειδα στο καναλι της βουλης και επαθα σοκ

  • Ουαί ημίν... avatar
   Ουαί ημίν... @ γιωργος 14/05/2015 16:23:55

   Τώρα αυτό;;;; Μπαγιάτικο. Όλη Ευρώπη έχει πέσει στα 4 και προσκυνάει το Ισλάμ. Τι; Εμείς θα μείνουμε ...καθυστερημένοι; Δεν κάνει...

 16. UncleStgm avatar
  UncleStgm 14/05/2015 15:52:33

  Θα σώσει άλλους και τη χώρα, αυτός που δυο φορές δεν μπόρεσε να σώσει ούτε τον εαυτό του; Δύο φορές έρριξε δική του κυβέρνηση 1993, 2014. Αρκετά παίξαμε.

  • UncleStgm avatar
   UncleStgm @ UncleStgm 14/05/2015 15:57:55

   Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: Καλοκαίρι του 2014 την έρριξε για δεύτερη φορά. Με τον Αργύρη, με τον Γεράσιμο τον τρελογιατρό, με την Σοφία, με τον Ανδρέα και με τους άλλους "τιτάνες του Λαϊκού Στρατού"...

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ UncleStgm 14/05/2015 17:12:32

    Μπερδευτηκες !Κοψε τα ληγμενα κανουν κακο στον εγκεφαλο.Παρε συριζανελιξολ ψεκασμενο κανει καλο.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ UncleStgm 14/05/2015 17:55:17

    Πέστα Θείε,επιθυμούσε διακαώς η Trojan να κλείσει πέρυσι το καλοκαίρι την αξιολόγηση να απελευθερώσει τη δόση,αλλά εκείνος πού,ήθελε με το ζόρι το Σταύρο να χαιρετά στις Παρελάσεις...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ UncleStgm 14/05/2015 18:26:54

    Εξοργιστικές υπεραπλουστεύσεις, σε βαθμό γελοιότητας. Να πω ότι μας έλειψες όλον αυτόν τον καιρό θα ήταν ψέματα. Ανοησίες τέτοιας έκτασης και τόσο προφανείς που χρειάζονται κατεβατά ολόκληρα για να αποδείξεις πόσο δεν είσαι ελέφαντας. Δεν θα σου κάνουμε το χατήρι να ασχοληθούμε σε αυτή την έκταση.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Διογένης 15/05/2015 15:49:11

     @ Διογενη Ασε που γραφει παντα με γριφους και αδυνατω να τον παρακολουθησω. Του λειπει ο Ανδρεας!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ UncleStgm 15/05/2015 12:23:00

   Δεν πάμε καλά μου φαίνεται. Θες ιστορική αναδρομή; Πάρε μια να έχεις λοιπόν:΅ 1993: Ο Σαμαράς ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από τη ΝΔ παραδίδοντας την έδρα του. Ο Μητσοτάκης πέφτει μήνες μετά εν μέσω κατακραυγής από το λαό για τα χάλια της κυβέρνησής του και τη γελοία οικονομική του πολιτική. Κατάφερε να επιβάλλει φόρο ακινήτων στην πρώτη κατοικία ακόμη και σε χαμηλόμισθους τότε. Αύξησε τον φόρο στα καύσιμα σε μια νύχτα τόσο που η τελική τιμή βενζίνης πήγε 50 δρχ πάνω το λίτρο. Τα έβαλε με την Εκκλησία για νέες ταυότητες που δεν κατάφερε να επιβάλλει (με τον λεγόμενο ΕΚΑΜ για όποιον θυμάται), πήγε να πουλήσει το Μακεδονικό κατά εντολήν των ΗΠΑ και του τα χάλασε ο Σαμαράς με τον γέρο-Καραμανλή. Και για αυτό έχασε πανηγυρικά από τον Παπανδρέου που πήρε 47%. Από την ανικανότητά του έπεσε ο Μητσοτάκης. Αφήστε τα σάπια! Αντίθετα η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την εκλογή ΠτΔ. Και πήγε νωρίτερα τις εκλογές για να μην πάμε για 6μηνη παράταση μνημονίου που δε θα χρειαζόταν αν νικούσε ο Σαμαράς. Αν ο Σαμαράς γούσταρε εκλογές θα τις είχε κάνει όταν ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις μέχρι τις αρχές του 2014 ή όταν ο Κουβέλης πήγε να ρίξει την κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Λίγη σκέψη δεν βλάπτει. Ο Σαμαράς είτε το θέλεις είτε όχι, είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που κατάφερε 2 συνεχόμενους προϋπολογισμούς να τους επιτύχει και να τους ξεπεράσει. Και στα εθνικά θέματα ήταν έξοχος, και συμμάχους δημιούργησε και την εικόνα της Πατρίδας στο εξωτερικό ανέβασε πολύ. Ο τουρισμός που απογειώθηκε είναι απόδειξη για αυτό.
   Κοίτα πόσο πίσω μας πήγαν σε 4 μήνες οι Συριζανέλ και συνέκρινε...

   • UncleStgm avatar
    UncleStgm @ Γεώργιος Τ. 16/05/2015 14:41:30

    Ο κ. Σαμαράς έχει πολλά προσόντα και αρετές, αλλά και ένα ελάττωμα: είναι εθισμένος πολιτικός τζογαδόρος και επιλέγει συνήθως ως συνεργάτες άτομα με την ίδια νοοτροπία. Και δυστυχώς δεν μπόρεσε να διορθώσει αυτή την ιδιότητά του. Αυτή η ιδιότητα, ασφαλώς τού προσφέρει βραχυπροθέσμες επιτυχίες και πραγματικές νίκες. Όμως μεσο-μακροπρόθεσμα, τον μετατρέπει σε "πελάτη" του πολιτικού αντιπάλου, για να χρησιμοποιήσω ένα όρο που λέμε στα σπόρ. Το 1993 το τίμημα που πλήρωσε για την άκαμπτη στάση ήταν να γίνει "πελάτης" του ΠΑΣΟΚ. Το 2014-2015, μη κλείνοντας έγκαιρα συμφωνία με τους εταίρους ως ώφειλε, έγινε τελικά "πελάτης" του ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο κακό (των ελληνικών κομμάτων γενικά, όχι μόνον της ΝΔ) είναι ο αχαλίνωτος φραξιονισμός. Παντού και πάντα, σε κάθε κόμμα, θα υπάρχουν φράξιες και φραξιονιστές. Όταν όμως ο φραξιονισμός καταναλώνει όλη την ενέργεια, όλη την ικμάδα του πολιτικού προσωπικού και του κόμματος, το κόμμα είναι βαρειά άρρωστο. Να μου το θυμηθείτε: πολύ σύντομα ο αχαλίνωτος φραξιονισμός θα καταστρέψει και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς κατάστρεψε τη ΝΔ ("καραμανλικοί- μητσοτακικοί-σαμαρικοί", "φιλελεύθεροι-λαικοδεξιοί") και προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ ("παπανδρεικοί-σημιτικοί-βενιζελικοί", "εκσυγχρονιστές-βαθύ ΠΑΣΟΚ" κτλ, τώρα κυρίως εισοδισμός στον ΣΥΡΙΖΑ).

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ UncleStgm 16/05/2015 16:36:34

     Αγαπητέ Θείε, τα κόμματα φθάρηκαν και αποδυναμώθηκαν εξ αιτίας της φαυλότητας, της ανικανότητας και του τυχοδιωκτισμού των στελεχών τους. Εξ αιτίας των καρμπόν στο γόνατο πολιτικών τους (επί της ουσίας πανόμοιων ΝΔ - Πασόκ, στα λόγια τάχα αντίθετων), των χωρίς πρόγραμμα, μέθοδο, σταθερό σχέδιο και στόχους. Δεν τους έφταιξαν οι εσωτερικές έριδες. Πάντα τους υπήρξανε μαφιόζικες πλην νομιμοφανείς ''συμμορίες'', αφιερωμένες αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Άλλοτε των μικρομίζερων πληβείων πελατών και άλλοτε των μεγαλοαπατεώνων εγκληματιών, ντόπιων και ξένων. Η πρώτη ύλη έφταιξε, που ήταν στην πλειοψηφία της πολύ κακής ποιότητας κι έτσι το παραγόμενο προϊόν αλλοιώθηκε σύντομα. Άλλο τώρα αν ο ευκολόπιστος, ανόητος και μικροσυμφεροντολόγος λαός, το κατανάλωσε με λαιμαργία ως το τέλος, ώσπου να εκδηλωθεί η προκεχωρημένη δηλητηρίαση που παίζεται αν είναι πλέον αναστρέψιμη. Όπως όταν καταναλώνει κανείς, χαλασμένα κόλλυβα….

 17. UncleStgm avatar
  UncleStgm 14/05/2015 18:06:07

  Δεν πειράζει, θα σώσει τη χώρα ο Πάκης.

 18. radical avatar
  radical 14/05/2015 18:41:47

  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα μεγάλο σύμμαχο. Τους αγανακτισμένους που μισούν οτιδήποτε έχει σχέση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καλές αυταπάτες!!

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ radical 15/05/2015 08:04:29

   πανε καρφωτα σε κλειστα ατμ. η καρφωτα σε μεγαλες μειωσεις μισθων και αυξησεις φορων. ποιον θα φερουν μετα τα καρακιοζακια; την χα; τον πουτιν; προλαβαν και εκαψαν ολα τα χαρτια οι συριζαιοι. το παιχνιδι τελειωσε. νομιζω οτι σε μια φαση θα αρχισει να γινεται επανασταση στην εφορια. δεν θα πληρωνει κανενας φορους.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Παρατηρητής 15/05/2015 09:12:54

    Η φάση θα αρχίσει μόλις γίνει αντιληπτό οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενα κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ . Σωστός και ο radical , το έχω δηλώσει και πρίν απο λίγο καιρό , αυτή η Ν.Δ. δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές . Απαιτείται άμεση ανασυγκρότηση και επάνδρωση του κεντροδεξιού χώρου με έντιμους ανθρώπους απο τον επιχειρηματικό χώρο .

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Naruto 15/05/2015 12:26:18

     Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι δεν φταίει καμιά ΝΔ; Ίσα-ίσα που κράτησε τα ποσοστά της εν μέσω κρίσης και απίστευτης προπαγάνδας εναντίον της. Το μόνο πρόβλημα είναι η ύπαρξη πολλών αριστερόστροφων και πολλών πατριωτών της τσέπης και ψήφισαν σύριζα πιστεύοντας ηλιθιωδώς στα απίστευτα ψέυδη που εμπρός τους, τα αντίστοιχα του ΓΑΠ το 2009 ωχριούσαν. Αν δεν πεινάσουμε, δεν συνερχόμαστε. Έχουμε εγωϊσμό που δεν αφήνει να παραδεχθούμε την εντελώς λανθασμένη νοοτροπία μας. Και κάνουμε τα ίδια λάθη κάθε λίγα χρόνια.

     • Κίτρινη Γραβάτα avatar
      Κίτρινη Γραβάτα @ Γεώργιος Τ. 15/05/2015 15:22:41

      Πεινάνε ήδη 2.000.000 άνθρωποι ρε φίλε. Που ζείς εσύ;

     • Naruto avatar
      Naruto @ Γεώργιος Τ. 15/05/2015 17:05:27

      Ποιά ποσοστά κράτησε Γιώργο , ακόμα και με αντίπαλο τον μεγαλύτερο λαοπλάνο Α. Παπανδρέου δεν πέφταμε κάτω απο το 40% . Με τους σημερινούς πολιτικούς αντιπάλους η Ν.Δ έπρεπε να μονοπωλεί την Βουλή . Όταν όμως στρέφεσαι ενάντια στους ψηφοφόρους σου μην περιμένεις να σε ψηφίσουν . Για τους πατριώτες της τσέπης που αναφέρεις , η δουλειά των κομμάτων είναι να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μελών τους , το κόμμα δεν είναι ουτε θρησκεία ούτε ποδοσφαιρική ομάδα . Οι ΝΔκράτες δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν πήγαν να ψηφίσουν . Για το αν πρέπει να πεινάσουμε απλώς ρίξε μια μάτια στα κλειστά μαγαζιά , απο πίσω υπάρχουν άνθρωποι . Και τέλος μετά απο μια ήττα η αυτοκριτική κάνει καλό .

    • Savaren avatar
     Savaren @ Naruto 15/05/2015 12:38:20

     Kάτι πάντως πρέπει να γίνει, γιατί οι επαϊοντες, δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτε απ΄ τις αιτίες και τα λάθη που τους οδήγησαν στην απώλεια της εξουσίας. Έχουνε και τους διάφορους παπαγάλους που μετακυλίουν την ενοχή στον κόσμο τάχα και δεν είναι ορατό κανένα φως στην άκρη του τούνελ.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ radical 15/05/2015 10:18:05

   Όταν κάποτε καταλάβεις ότι η ΝΔ είχε δίκιο (όχι το ΠΑΣΟΚ), τότε θα κλαις για την ψήφο σου. Η πλάκα είναι ότι και τώρα που βλέπετε πού πάει το πράγμα, το μόνο που σας νοιάζει είναι το μίσος σας για τη ΝΔ, ενώ είναι πια ξεκάθαρο ότι τα σκληρά μέτρα πάρθηκαν για να αποτραπούν τα χειρότερα. Ε, φάτε στη μάπα τα χειρότερα. Ζώα, ε ζώα!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Διογένης 15/05/2015 12:33:13

    Βαριά έκφραση το "ζώα". Προτιμώ το πολιτικά τυφλοί και κολλημένοι με την υποτιθέμενη διάκριση μεταξύ της πάντα καλής αριστεράς και πάντα κακής δεξιάς που κάνει την πραγματικότητα απόλυτα διαφορετική από αυτή που είναι. Όταν όμως έχουμε πάθει τόσα από λαϊκιστές και ψεύτες προοδευτικούς και το μοντέλο του κρατισμού κατέρρευσε από το 2008 και μετά είναι ηλίθιο να νομίζουμε ακόμη ότι μπορούμε να επανέλθουμε στο ίδιο στυλ διαχείρισης της οικονομίας. Και τέτοια τεράστια ηλιθιότητα που υπέσκαψε δεκαετίες τώρα το μέλλον της Ελλάδας θα πληρωθεί ακριβά τώρα αφού δεν αλλάξαμε τρόπο σκέψης.

   • Savaren avatar
    Savaren @ Διογένης 15/05/2015 12:33:39

    Και μόνο που πανικοβάλλεσαι, παρεκτρέπεσαι και λες τον κόσμο ''ζώα'', ο χαρακτηρισμός επιστρέφει όλος σ΄εσένα καημένε.

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Savaren 15/05/2015 18:24:09

     Δεμ λέει τον "κόσμο". Λέει τους συριζοψηφοφόρους. Και το "ζώα", του Διογένη, ελαφρύ είναι. Για την ακρίβεια είναι γίδια και τρώγοντες σανό. Εσύ μυγιάστηκες;

     • Savaren avatar
      Savaren @ Κώστας ΜΠ 15/05/2015 19:00:56

      Μα ποιός είπε οτι κι εσύ αστοιχείωτε ...δεκαιόρε, είσαι καλύτερος; Ισχύει και για σένα ακριβώς αυτό που ειπώθηκε για τον φίλο σου παραπάνω. Οι χαρακτηρισμοί σας, σας χαρακτηρίζουν. Εγώ, είμαι απλά ένας Έλληνας πολίτης που θεωρώ ανόητους τους φανατικούς και ιδιοτελείς τους ορκισμένους κομματικούς οπαδούς. Τώρα, συστηθήκαμε.

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Savaren 15/05/2015 20:05:19

      Eίσαι και πρωτότυπος...

   • karenin avatar
    karenin @ Διογένης 15/05/2015 17:17:27

    Γεια σου ρε μέγιστε Διογένη, που κατάφερες μονο με την λύχνο, να δείς μόνο εσύ το φως το αληθινό, και την μεγάλη αλήθεια.....

    • Stormy Night avatar
     Stormy Night @ karenin 15/05/2015 19:11:29

     Ε, η αλήθεια είναι, οτι ο αξεπέραστος Διογένης, κατέχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της ορθής παντογνωσίας εδώ κάτω, στον ταπεινό πλανήτη Γη. Του την έχουν εκχωρήσει οι εξωγήϊνοι, που τον ξεχώρισαν ως τον πιο έξυπνο, τον πιο ...ευγενή, πιο καλλιεργημένο και κυρίως, τον πιο προηγμένο, αντικειμενικό και ανεπηρέστο γήϊνο οργανισμό. Δοξάστε τον !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.