Αντιρατσιστικό αλά καρτ ή όχι;
20/08/2014 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντιρατσιστικό αλά καρτ ή όχι;

Άλλη είναι η μάνα του Εβραίου που πονάει γιατί οι Γερμανοί έκαναν σαπούνι το παιδί της κι άλλη η μάνα του Πόντιου που του έκοψαν το κεφάλι οι Τούρκοι;

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, όλες αυτές οι αυστηρές ποινές γιατί κάποιος αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι από φασιστικές μέχρι ανόητες. Είναι προφανώς ένα κατασκεύασμα των Ισραηλινών που το τηρούν πιστά σε όλο τον κόσμο. Άλλοι από φόβο κι άλλοι από ανησυχία μήπως θεωρηθούν αντισημίτες. Σίγουρα οι περισσότεροι όχι από σεβασμό στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πέρα από τις θεωρίες συνωμοσίας, υπήρξε Ολοκαύτωμα, σκοτώθηκαν εκατομμύρια Εβραίοι στο όνομα της Άριας φυλής των Ναζί. Αυτών που υπηρετούν σήμερα οι Χρυσαυγίτες στην Ελλάδα και κάτι άθλιοι φασίστες σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, πόσο υποκριτικό και φασιστικό είναι να έρχονται διάφοροι δρακόντειοι νόμοι και να επιβάλουν αυστηρές ποινές σε όσους έχουν αντίθετη άποψη για το Ολοκαύτωμα; Και δε μιλάμε για τους νεοναζί που δε μένουν μόνο στα λόγια αλλά κάνουν πράξη και τη θεωρία του μίσους.

Μιλάμε για οποιονδήποτε που μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του και να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα. Έτσι όπως πάμε, θα βάζουν φυλακή τον κόσμο επειδή κάποιοι μπορεί να είναι άθεοι, άλλοι επειδή αμφισβητούν τη θεωρία της Εξέλιξης ή άλλοι επειδή αρνούνται να είναι Ισλαμιστές. Τρελά πράγματα σε μια εποχή που η Δημοκρατία θα έπρεπε να είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να μπει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η διάταξη για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος είναι μια ανοησία αλλά δεν πειράζει. Ας πούμε ότι είναι χρήσιμη. Αν, όμως, αποδεχθούμε να τιμωρούμε αρνητές του Ολοκαυτώματος οφείλουμε να αποδεχθούμε και την τιμωρία όσων αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων και ούτω κάθε εξής. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι άλλη είναι η μάνα του Εβραίου που πονάει γιατί οι Γερμανοί έκαναν σαπούνι το παιδί της κι άλλη η μάνα του Πόντιου που του έκοψαν το κεφάλι οι Τούρκοι. Γι’ αυτό λοιπόν, εφόσον αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση είναι σωστή η κίνηση των 38 βουλευτών της ΝΔ που ζήτησαν τιμωρία και για τις υπόλοιπες σφαγές. Και για να δούμε διάφοροι προοδευτικούληδες πώς θα αντιδράσουν τώρα; Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε στο χώρο της Αριστεράς υπάρχει μια μερίδα που ενώ αποδέχεται το Ολοκαύτωμα δεν κάνει το ίδιο για τις σφαγές Ποντίων, Αρμένιων κ.λπ. μη τυχόν και τους πουν… Εθνικιστές ή δεξιούς. Τόσο τους κόβει. Επίσης, να δούμε τι θα πει το ΠΑΣΟΚ που ζήτησε τη διάταξη για το Ολοκαύτωμα δήθεν για να «στριμώξει» τη ΝΔ στην υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή.

Συμπέρασμα; Είναι ανοησίες οι τιμωρίες για όλα αυτά και πρέπει ο καθείς να εκφράζεται ελεύθερα για το τι πιστεύει, αρκεί να μην προσβάλλει την ιστορική μνήμη του άλλου. Αν όμως δεχόμαστε το ένα πρέπει να δεχθούμε και το άλλο. Και αν μη τι άλλο η γενοκτονία των Ποντίων ή των Αρμενίων ήταν το ίδιο φρικιαστική με αυτή των Εβραίων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 20/08/2014 10:56:02

  Το άρθρο είναι η φωνή της λογικής που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί απο πολιτικοκοινωνικές ιδεοληψίες αριστερές και δεξιές .Ολες οι γενοκτονίες είναι καταδικαστέες στη συνείδηση των λαών και δεν χρειάζονται νόμοι για να τις σεβόμαστε εξ άλλου ο σεβασμός εμπνέεται δεν επιβάλεται . Δεν καταλαβαίνω όμως πόσο κακό είναι να συμφωνήσει ενας πολιτικός με τον αντίπαλό του .

 2. sender avatar
  sender 20/08/2014 11:19:55

  Μπράβο για το άρθρο σας!Τώρα,που παρακολουθούμε ανίσχυροι τις βιαιότητες και τις μεθόδους σύγχρονης γενοκτονίας,που εφαρμόζονται στις άτυχες χώρες,συνειδητοποιούμε τα μαρτύρια των προγόνων μας,προδομένων τότε,προδομένων και τώρα.

 3. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 20/08/2014 12:31:03

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=35947

 4. npcomplete avatar
  npcomplete 20/08/2014 12:34:50

  Μερικές φορές "πνιγόμαστε σε ένα ποτήρι νερό" ... Οποιος ασκεί βία (σωματική ή λεκτική) ή κάνει διακρίσεις σε ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων εξαιτίας της καταγωγής, της θρησκείας, των σεξουαλικών τους επιλογών κλπ κλπ, "μέσα, φυλακή". Το ίδιο να ισχύει και γι'αυτούς που "προτρέπουν" σε τέτοιες ενέργειες. Εάν κάποιος αρνείται οποιοδήποτε ολοκαύτωμα - απλά δικαίωμα του (και πιθανά βλακεία του). Και να ισχύσει παντού, από το σχολείο, το κράτος μέχρι την εκκλησία και το στρατό.

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ npcomplete 20/08/2014 13:49:22

   Αγαπητέ, η ομοφιλοφιλία είναι μεγιστο αμάρτημα κατα την ορθόδοξη πίστη. Η λεκτική της καταδίκη λοιπόν είναι υποχρέωση καθε κληρικού ή απλού πιστού. Κανένας νόμος δεν μπορεί να περάσει στην Ελλάδα, που θα παρεμποδίζει την Εκκλησία μας να ομολογεί την ορθόδοξη πίστη και να διαφυλάτει τα ιερά και όσιά της.

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Σπαθάριος 20/08/2014 18:11:27

    Σε συγχαίρω Σπαθάριε για την ορθότητα της απόψεως σου, μα πιο πολύ για την παρρησία σου!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ npcomplete 21/08/2014 07:14:19

   Eξ αιτίας της κοινωνικής τους τάξης ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων; Διότι εάν δεν το βάλεις αυτό οι φίλοι και προπαγανδιστές των Ξηρών και του Κουφοντίνα και του Μαζιώτη μπορούν να συνεχίσουν να προτρέπουν ανενόχλητοι.

 5. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 20/08/2014 12:41:26

  To αντιρατσιστικό....νομοσχέδιο, είναι ''παραγγελιά'' των διεθνών Σιωνιστικών κέντρων και των υπηρετών της Νέας Τάξης. Αφού λοιπόν δεν διαθέτουμε τα @@ για να μην περάσει, το να ενσωματωθούν σε αυτό οι Γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων καθώς και ο σφαγιασμός των Ελλήνων της Σμύρνης από τους Οθωμανούς, αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη κάποιας εναπομείνασας έστω, αξιοπρέπειας.... Έχουμε άραγε ακόμη, ή μας την αφαίρεσαν οριστικά κι αυτή οι εταίρες-δανειστές, έναντι...χρέους και ...στήριξης;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ άλυτη εξίσωση 21/08/2014 07:17:08

   Ελάχιστη αξιοπρέπεια θα ήταν να βάλεις μέσα αυτούς που προτρέπουν το Μαζιώτη και τον Ξηρό να δολοφονεί. Και αυτό φυσικά στο επιτρέπουν οι δανειστές αφού προαιρετικά η ευρωπαική οδηγία λέει ότι μπορείς να ποινικοποιήσεις και το ταξικό μίσος.Άλλοι δεν στο επιτρέπουν,εγχώριοι.

   • άλυτη εξίσωση avatar
    άλυτη εξίσωση @ ψυχραιμια 21/08/2014 14:23:29

    Το τι λένε ακριβώς οι ...Ευρωπαϊκές οδηγίες που αντιμετωπίζουν τον σύγχρονο Ευρωπαίο άνθρωπο-πολίτη σαν κατευθυνόμενο πιόνι και κουρδιστό αλαλάζον κύμβαλο-δούλο, μου είναι εντελώς αδιάφορο. Το ταξικό μίσος, αν εννοείτε το μίσος που ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ απέναντι στους ντόπιους νταβατζήδες και τους συνεργούς τους που καταστρέφουν τη ζωή μας για να κάνουν ακόμη πιο πολυτελή τη δική τους, δεν θα υπάρξει ποτέ ...νόμος να το καταδικάσει. Δεν το χωράει κανένας νόμος. Είναι θέμα ηθικής και συνείδησης η ενεργή τοποθέτηση κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου απέναντι στην αδικία, είτε τον πλήττει προσωπικά, είτε όχι. ** Τη ...μπαλίτσα στην εξέδρα δε με τις αναφορές στους Ξηρούς και στους Μαζιώτηδες, παρακαλώ να τις απευθύνετε σε πιο αφελείς από εμένα. Η απλοϊκά ισοπεδωτική σας ...''μαιευτική'', μου θυμίζει το καταπληκτικό ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη : Η απόφαση Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
    Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι.
    Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
    Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
    Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ
    Παιδιὰ γυναῖκες ἔντομα
    Βλαβερὰ φυτὰ χαμένες ὦρες
    Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
    Μέτρια φίλμς. Κι αὐτὸ σᾶς βασάνισε ἀσφαλῶς.
    Μιλᾶτε ὑπεύθυνα λοιπόν. Ἔστω μὲ ναὶ ἢ ὄχι.
    Σὲ σᾶς ἀνήκει ἡ ἀπόφαση.
    Δὲ σᾶς ζητοῦμε πιὰ νὰ πάψετε
    Τὶς ἀσχολίες σας νὰ διακόψετε τὴ ζωή σας
    Τὶς προσφιλεῖς ἐφημερίδες σας· τὶς συζητήσεις
    Στὸ κουρεῖο· τὶς Κυριακές σας στὰ γήπεδα.
    Μιὰ λέξη μόνο. Ἐμπρὸς λοιπόν:
    Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
    Σκεφθεῖτε το καλά. Θὰ περιμένω.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ άλυτη εξίσωση 24/08/2014 22:33:52

   Σφαγιασμός Ελλήνων Σμύρνης Γενοκτονία Ποντίων Το ελάχιστο πού πρέπει να απαιτήσουμε σαν Ελληνες γιά να μην εξευτελισθούμε πλήρως... Ενας στούς τρείς έλκουμε καταγωγή από την Μ.Ασία... το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ λοιπόν

 6. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 20/08/2014 12:57:24

  Το αίτημα θα πρέπει να είναι προς το Ισραήλ να ποινικοποιήσει και αυτό (στην βάση της αμοιβαιότητας που πρέπει να διέπει τις διεθνείς σχέσεις) την άρνηση των δικών μας Γενοκτονιών. Το ότι θα πρέπει να είναι στην Ελλάδα ποινικοποιημένη η άρνηση των Γενοκτονιών των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής είναι αυτονόητο, ασχέτως Ολοκαυτώματος ή όχι. Και πρέπει επιτέλους να ορίσουμε και έναν αριθμό θυμάτων (όπως τα 6,000,000 που έχουν οι Εβραίοι) και να ποινικοποιηθεί ακόμα και η αμφισβήτηση του αριθμού αυτού. Το να μην έχουμε συγκεκριμένο (και ευρέως δημοσιοποιημένο και χαραγμένο στην εθνική συνείδηση) αριθμό αναφοράς αποτελεί προσβολή στην μνήμη των μαρτύρων μας. Είναι σαν να λέμε "μας σκότωσαν κάποιους ανθρώπους αλλά δεν βαριέσαι, που να καθόμαστε τώρα να τους μετράμε, ήταν και λιγάκι μπερδεμένη η κατάσταση τότε, δεν ξέρουμε και τι ακριβώς έγινε".

 7. Seagull avatar
  Seagull 20/08/2014 13:23:11

  Μόνο οι Εβραίοι υπέστησαν ολοκαύτωμα στον Β' ΠΠ? Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους είτε στα πεδία των μαχών, είτε άμαχοι, είτε αντιφρονούντες, σε δεκάδες χώρες. Στην Ελλάδα τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, γιατί να μην μιλάμε και για το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της κατοχής? Και σε τελευταία ανάλυση ας πάνε οι Εβραίοι να ζητήσουν τα ρέστα από τους Γερμανούς που τους αιματοκύλισαν, το να ψηφίζουμε εμείς νόμους 74 χρόνια μετά ότι ναι τελικά ήταν ολοκαύτωμα τι νόημα έχει τι εξυπηρετεί δεν καταλαβαίνω. Με την ίδια λογική μήπως να ψηφίσουμε και ένα νομοσχέδιο για την γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζας γιατί όσο και να το κάνεις 500 παιδιά νεκρά σε διάστημα 15 ημερών γενοκτονία είναι.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ Seagull 24/08/2014 22:49:45

   Αγαπητέ Seagull...συγγνώμη : από τον πλανήτη Αρη κατέβηκες; Οτι κάνουν κουμάντο οι Εβραίοι και τα Σιωνιστικά κέντρα τώωωρα το πήρες είδηση; 2 μέτρα και 2 σταθμά σε όλα με...δημοκρατικές διαδικασίες. Και όχι ! Αλλοι δε έχουν "δικαίωμα " να έχουν θύματα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΣ των Εβραίων , γιά να απολαμβάνουν ΟΛΑ τα προνόμια λόγω του γεγονότος... Τιμής ένεκεν συμμετέχουν σε όλες τις Ευρωπαικές εκδηλώσεις ( Basket, Eurovision...) χωρίς να ανήκουν στην Ευρώπη !. Στην Γαλλία ποινικοποιείται και η ...αναφορά της λέξης Εβραίοι, θεωρείται ...ρατσιστικό.(ενώ οι ίδιοι με την ένδυση και διατροφή τους γίνονται ρατσιστές διαχωρίζοντας εαυτούς από τους υπόλοιπους) Μιά φορά ανέφερα τη λέξη δημόσια και με κοίταζε ένα γκρούπ Γάλλων σχεδόν με τρόμο. Το Χόλλυγουντ μας βομβαρδίζει εδώ και δεκαετίες γιά τους Εβραίους και μόλις πήγε να γυρίσει ταινία ο Elia Kazan περί ΣΜΥΡΝΗΣ ...την σταμάτησαν με συνοπτικές διαδικασίες, πρίν καλά-καλά αρχίσει. Χρειάζεται να απαριθμήσω και άλλα;;

 8. scania avatar
  scania 20/08/2014 13:37:15

  Φτάσαμε στο 1994 για να καθιερωθεί η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Κοινοβούλιο, όταν από το 1922 πολλοί βουλευτές μας κατάγονται ή έχουν πολεμήσει οι πρόγονοί τους στις αλησμόνητες πατρίδες!

 9. Νεο-δεξιός avatar
  Νεο-δεξιός 20/08/2014 15:07:20

  Το ολοκαύτωμα ότι κι αν λένε οι έλληνες είναι μοναδικό γεγονός στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Δυστυχώς στον ελληνικό χώρο, που ανθούν οι Αυγές, δεν γίνεται κατανοητό από κανένα. Σε δυο γραμμές δεν εξηγείται...υπάρχουν χιλιάδες σελίδες...αλλά ποιος διαβάζει πια στην χώρα αυτή για να γίνει σοβαρή συζήτησα. Όσο για την μάνα που χάνει το παιδί της κε αρθρογράφε, σας ενημερώνω ότι η χαροκαμένη μάνα πονάει όπως κι αν το χάσει. Σιγά μην περιμένει τον Τζαμτζή να την παρηγορήσει ! Έλληνας βαθιά ευρωπαϊστής, που σημαίνει ελληνιστής για όποιον νοεί.

  • Δυσδαιμόνα avatar
   Δυσδαιμόνα @ Νεο-δεξιός 20/08/2014 17:31:06

   ''Το ολοκαύτωμα ότι κι αν λένε οι έλληνες είναι μοναδικό γεγονός στην Ιστορία της ανθρωπότητας.'' Φυσικά και είναι μοναδικής αγριότητας έγκλημα το ολοκαύτωμα, όμως δεν έμαθαν τίποτε τελικά οι απόγονοι των θυμάτων του από την Ιστορία. Επαναλαμβάνουν την κτηνωδία που υπέστησαν, χυδαία, ψυχρά και ανεγκέφαλα. Με θαυμαστή αισχρότητα κι υποκρισία, σηκώνουν το δάχτυλο και απαιτούν απ΄την υφήλιο να υποκλιθεί, να αισθανθεί ενοχές απέναντί τους, αλλά με το άλλο τους χέρι, εξοντώνουν στυγνά το λαό των Παλαιστινίων. Αηδιαστικοί και βλάσφημοι. Όσο για τους Έλληνες, δικαίωμά μας αφού μας ζητάνε οπωσδήποτε ρατσιστικό, να φτιάξουμε ένα που ν΄αποδίδει τον απαιτούμενο σεβασμό και στους δικούς μας σφαγιασμένους προγόνους. Είτε αρέσει, είτε όχι.

  • GregA avatar
   GregA @ Νεο-δεξιός 20/08/2014 22:25:27

   Η τελευταία παράγραφός σου αναφέρεται στον Τζαμτζή; Η απλά είναι κάποια μορφή κριτικής στο έργο Γεωργιάδη;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νεο-δεξιός 20/08/2014 23:50:33

   Ενώ η Γενοκτονία των Χριστιανών της Μ. Ασίας και της Θράκης είναι ν' κατηγορίας, ε; Λουκούμια μοίραζαν οι τσέτες, ο τουρκικός στρατός κι ο όχλος. Απύθμενη η ανοησία σου, "ευρωπαϊστή" μου. Ναι υπάρχουν δυο διαφορές: το δικό μας ολοκαύτωμα α λα τούρκα δεν ήταν τόσο σοφιστικέ, σφάξιμο στο γόνατο, χωρίς οργανωμένα στρατόπεδο, θαλάμους αερίων κλπ. Σφάξιμο επί τόπου ή στις πορείες θανάτου. "Ένα Άουσβιτς εν ροή" το ονόμασε ο Ενεπεκίδης για τους Πόντιους. Η άλλη διαφορά ήταν η παλλαϊκή συμμετοχή στοέγκλημα των απλών Τούρκων. Φόνος και πλιάτσικο με αυθόρμητη συμμετοχή των τουρκικών όχλων.

   • je ne regrette rien avatar
    je ne regrette rien @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/08/2014 22:52:50

    Φαήλο, γι'αυτό ακούω "ευρωπαιστής" και ανατριχιάζω ... Γιά κάτι "τέτοια" !

 10. Factorx avatar
  Factorx 20/08/2014 15:29:07

  Με αφορμή τον προβληματισμό που διατυπώνουν βουλευτές για το αν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών, τις οποίες το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής: «Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. 'Αλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου».

  • Φίλτατος Αγαπητός avatar
   Φίλτατος Αγαπητός @ Factorx 20/08/2014 16:07:49

   Η ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος είναι μεν μεγάλο λάθος, όμως από τη στιγμή που για πολιτικούς λόγους προσανατολιστήκαμε στο λάθος με στόχο να πλήξουμε τους χρυσαυγίτες, τουλάχιστον το λάθος αυτό φαίνεται ότι προσπαθούμε να το κάνουμε... σωστά. Αυτά έχει η πολιτική. Διευρύνουμε λοιπόν την εφαρμογή του με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργεί εντάσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το πράγμα έρχεται ίσα βάρκα ίσα νερά.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Factorx 20/08/2014 20:21:39

   «... θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.» Ώ, θράσος απύθμενον. Ύβρις στήν κοινή λογική. Τί μάς λέγει ο κ. Αθανασίου; 1. Διαχωρίζει τίς κάθε είδους γενοκτονίες (εκατοντάδες, άν όχι χιλιάδες) μέ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ !!!, τό οποίο τό «παραχωρεί» ώς άλλη έννοιολογική έκφραση τής κάθε γενοκτονίας, αποκλειστικά στούς Εβραίους. Βλέπετε, από τό 1955 καί μετά δημιουργήθηκε η «βιομηχανία τού Ολοκαυτώματος» -όπως εύστοχα καί μέ πολύ πόνο καταγγέλει στά βιβλία του ο Finkelstein (Εβραίος ο ίδιος, μέ τήν συντριπτική πλειοψηφία τής οικογένειάς του νά έχει εξοντωθεί στό Dachau). Αυτή η «βιομηχανία τού Ολοκαυτώματος» πέρασε παγκόσμια καί τόν όρο «Τό Ολοκαύτωμα», ώς διεθνή copyright αποκλειστικά γιά τήν εβραϊκή γενοκτονία (ώς μία από τίς πολλές πού έγιναν στόν κόσμο), κατά παράβαση (καί όχι υπέρβαση) κάθε ανθρώπινης κοινής λογικής, μέ σκοπό νά υπηρετήσει ευτελή καί ιδιοτελή συμφέροντα, σκυλεύοντας αυτήν καθ'εαυτήν τήν εβραϊκή γενοκτονία. Ο κ. Αθανασίου -ώς εξέχων νομικός- θά έπρεπε νά τό γνωρίζει. 2. Δεν είναι δυνατόν σε ένα ελεύθερο καθεστώς, να ποινικοποιείται η άποψη. Η Ιστορία γράφεται με επιχειρήματα και όχι με εισαγγελείς. Στήν Γερμανία καί Αυστρία ποινικοποιήθηκε η δημόσια άρνηση «τού Ολοκαυτώματος» γία πολιτικές αιτίες, επιβλήθηκε από τίς δυνάμεις κατοχής καί αποτέλεσε - καί αποτελεί - μιά ισχυρή παράμετρο τής «αποναζιστοποίησης» τού γερμανικού πληθυσμού, έτσι τουλάχιστον, όπως τό θεώρησαν σωστό οι δυνάμεις κατοχής καί τήν επέβαλαν σέ μιά χώρα πού παραδόθηκε άνευ όρων. Σωστά σχολιάζει πιό μπροστά Σπαθάριος: «Αγαπητέ, η ομοφιλοφιλία είναι μεγιστο αμάρτημα κατα την ορθόδοξη πίστη. Η λεκτική της καταδίκη λοιπόν είναι υποχρέωση καθε κληρικού ή απλού πιστού. Κανένας νόμος δεν μπορεί να περάσει στην Ελλάδα, που θα παρεμποδίζει την Εκκλησία μας να ομολογεί την ορθόδοξη πίστη και να διαφυλάτει τα ιερά και όσιά της.» Θά ήθελα μόνον νά προσθέσω στόν σχολιασμό αυτό, ότι, όπως τουλάχιστον φαίνεται, η κοινοβουλευτική Δημοκρατία τείνει νά καταντήσει τό φύλλο Συκής ενός έρποντος «δηκρατικοφανούς» ολοκληρωτισμού. 3. Επί της ουσίας. Άν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στήν ελληνική επικράτεια αμφισβητεί δημόσια τό «Ολοκαύτωμα» τόν Εβραίων ή κάποια άλλη γενοκτονία που αναγνωρίστηκε από διεθνές ή ελληνικό δικαστήριο, θα τιμωρείται. Η απόλυτη γελοιότητα έγκειται στό γεγονός ότι η δημόσια άρνηση τών γενοκτονιών των Ελλήνων τού Πόντου καί τής Μικράς Ασίας, τών Αρμενίων, Ασσυρίων, κ.λ.π. ( Θεοδωρίδης, Ρεπούση, κ.λ.π.) δέν θά διώκονται ποινικά, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο! Τό ότι τήν γενοκτονία τών Ποντίων τήν αναγνώρισε μέ ψήφισμά της η ελληνική βουλή είναι αδιάφορο.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Ιαπετός 21/08/2014 21:06:04

    Πες τα βρε Ιαπετέ, ν' αγιάσει το... πληκτρολόγιό σου!

 11. Νίκος Αργεάδηςόσιο ταμείο. avatar
  Νίκος Αργεάδηςόσιο ταμείο. 20/08/2014 15:53:30

  σε κάθε χώρα θα υπάρξουν αρκετά καθάρματα που θα κάνουν την δουλειά μας... Γιόζεφ Γκέμπελς χρήσιμοι ηλίθιοι (Λένιν) ξανά, η ελλάδα είναι χώρος, όχι χώρα...

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/08/2014 20:23:21

  To νομοσχέδιο έρχεται μετά από ευρωπαική οδηγία και δεν έχει καμμιά σχέση με το Ισραήλ.Αυτά για όσους ζητούν αμοιβαιότητα. Η ίδια η ευρωπαική οδηγία γράφει ότι κάθε χώρα - μέλος μπορεί ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ να ποινικοποιήσει εκτός από το εθνικό,φυλετικό,θρησκευτικό μίσος και το ταξικό μίσος. Αυτό το σημείο δεν συζητείται καθόλου στην Ελλάδα παρ ότι η αριστερά το φοβάται πολύ. Εδώ να πούμε ότι πρωτοστατεί στην ψήφιση του νόμου το ΠΑΣΟΚ το οποίο έκανε μέγα θέμα με νόμο της ΝΔ το 1992 για την απαγόρευση της δημοσίευσης των προκηρύξεων της 17Ν στις εφημερίδες δήθεν στη βάση της ελευθερίας του τύπου και τον κατήργησε.Εαν δεν περιείχαν μίσος οι προκηρύξεις της 17Ν και κακόβουλες προθέσεις δεν ξέρω τι εννοούν με μίσος κάποιοι. Από φυλετικό μίσος λίγοι έχουν σκοτωθεί στην Ελλάδα.Από ταξικό μίσος έχουν δολοφονηθεί 75 άνθρωποι στη μεταπολίτευση από αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις. Συνεπώς η πρωτοβουλία των 38 της αντιδιαστολής Εβραίων και Ποντίων σε τίποτα δεν αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα μίσους στην Ελλάδα.Εκείνο που θα έπρεπε να πουν είναι ότι εάν δεν ποινικοποιηθεί και το ταξικό μίσος εμείς δεν ψηφίζουμε ούτε το εθνικό φυλετικό για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος. Αυτό όμως θα σήμαινε ότι η ΝΔ θα ήθελε πραγματικά να αμφισβητήσει την περιβόητη "ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς" και όχι στα λόγια και πραγματική εφαρμογή της θεωρίας των δύο άκρων. Θα σήμαινε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα η μάνα του Φύσσα και η μάνα του Αξαρλιάν γιατί αυτό είναι το ζήτημα τώρα στην ελληνική κοινωνία και όχι η μάνα του Ποντίου και του Εβραίου. Όποιος λοιπόν είναι πραγματικά δεξιός βουλευτής και όχι γιαλαντζί να πει το πολύ απλό : ποινικοποίηση και του ταξικού μίσους αλλιώς τίποτα.

  • "Μανώλης Πετράκης" avatar
   "Μανώλης Πετράκης" @ ψυχραιμια 20/08/2014 23:51:32

   Πάρα πολύ σωστά! Και μαζί με το ταξικό μίσος θα προσέθετα και το ανθελληνικό μίσος. Δεν είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας να διαβάζουμε συνθήματα στους τοίχους: "θάνατος στους πλούσιους" (όποιος έχει ακόμα δουλειά και δικό του σπίτι), "χίλιες πηγάδες", "τέρμα η Βάρκιζα", "πατριώτες μικροαστοί έρχονται κρεμάλες", "φονιάδες των λαών Έλληνες" ή να περιγράφονται οι επιχειρηματίες (όσοι τρελοί απέμειναν) ως "παράσιτα", "εκμεταλλευτές", "δολοφόνοι εργατών" κ.α. Αν αυτά δεν υποκινούν σε βιαιότητες και αδικήματα κατά της ζωής και της περιουσίας τότε τι υποκινεί το μίσος? Θυμόμαστε από παλιά πως στοχοποιήσεις επιχειρηματιών μέσω εφημερίδων αλλά και κομματικού λόγου στα μαύρα χρόνια της οκταετίας αποτελούσαν προπομπό δολοφονιών από τους "αγωνιστές" της 17Ν.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ "Μανώλης Πετράκης" 21/08/2014 07:20:56

    Βλέπεις όμως ότι κανείς δεν μιλάει για αυτό.Όλη η προσοχή βουλευτών και κόσμου της δεξιάς έχει πέσει στους Ποντίους και στους Τούρκους και ιστορικά θέματα. Έτσι εάν περάσει μια σχετική τροπολογία θα είναι ευχαριστημένοι αλλά το μίσος που κινεί την ελληνική τρομοκρατία και είναι το ταξικό και όχι το φυλετικό μίσος θα μείνει στο απυρόβλητο.

   • Seagull avatar
    Seagull @ "Μανώλης Πετράκης" 21/08/2014 10:48:01

    Μπα θα ποινικοποιήσουμε και τα συναισθήματα τώρα? Δηλαδή συγνώμη αν εγώ θέλω να αισθάνομαι μίσος για τους πλούσιους ή τους φτωχούς ή αγάπη δεν είναι δικαίωμά μου? Να ποινικοποιούνται και να διώκονται οι πράξεις αλλά και η υποκίνηση για κακόβουλες πράξεις ή βία το καταλαμβαίνω και συμφωνώ απόλυτα, αλλά τα συναισθήματα πως θα τα ελέγξουμε? Ετσι νομίζω τουλάχιστον....

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Seagull 21/08/2014 11:15:53

     Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί όχι τα συναισθήματα αλλά τον λόγο,προφορικό ή γραπτό που διασπείρει μίσος. Όμως οι προκηρύξεις της 17Ν ή του Μαζιώτη ή της Σέχτας δεν ποινικοποιούνται με το νομσχέδιο γιατί το μίσος που περιέχουν δεν είναι φυλετικό,εθνικό ή θρησκευτικό.Άλλο είναι. Έτσι έρχεται ένα νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσει το μίσος που μπορεί να προκαλέσει εγκλήματα και έχει ήδη προκαλέσει 2-3 φόνους αλλά αφήνει απέξω το εκπεμπόμενο επί 40 χρόνια μίσος που είναι υπεύθυνο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικων δολοφονιών της μεταπολίτευσης.

     • Seagull avatar
      Seagull @ ψυχραιμια 21/08/2014 13:40:39

      Εχω διαβάσει και τις προκηρύξεις της 17Ν και αναρχικά και μαρξιστικά και ένα σωρό άλλα βιβλία και μέχρι σήμερα να δοξάσω τον Θεό δεν έχω αισθανθεί την παραμικρή ανάγκη ούτε συνθήματα να γράψω ούτε να πάρω τσεκούρι στο χέρι... αλλού βρίσκεται το πρόβλημα του μίσους - ταξικού και μη - και είναι πολύ βαθύ εντός της Ελληνικής κοινωνίας κυρίως εντοπιζόμενο στις πολύ χαμηλές κοινωνικές τάξεις και στα προβλήματα που τις διακατέχουν δεκαετίες τώρα, οπότε πρέπει να τα το δούμε σφαιρικά και εις βάθος και κυρίως επενδύοντας στην εκπαίδευση. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από την πολιτεία ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, αντιθέτως διακρίνω ότι αρέσκονται να υποβόσκουν αυτού τους είδους οι καταστάσεις.

 13. πΔπ avatar
  πΔπ 20/08/2014 22:47:00

  Το ΨΕΜΑ, έχει κοντά ποδάρια κι ο ΨΕΥΤΗΣ ή ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Θες με τα ψεύδη, θες με την προπαγάνδα, θες με την πλύση εγκεφάλου, θες ακόμα με την επιβαλλόμενη Νομική "υποστήριξη", το ΨΕΜΑ είναι ψέμα! Αν αμφιβάλουν, απλά ας αφήσουν τους Ιστορικούς ερευνητές απερίσπαστους και χωρίς τις απειλές διώξεων ή κατι τις χειρότερο, να εκτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους! Αν οι "περιούσιοι" κόπτονται για "γενοκτονίες και ολοκαυτώματα", ας μας μιλήσουν για την στάση τους έναντι των Ελλήνων κατά τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας. Είμαι παράνομος; Εχθροπαθής; Αρνητής;

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/08/2014 00:09:05

  Η γενοκονία είναι νομική έννοια και έχει καθιερωθεί βάσει νομολογίας, δηλαδή αποφάσεων διακστηρίων. Η πολιτική χρήση του όρου (πολιτική χρήση = χρήση ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα - κομματικά, εθνικά, ταξικά), υπάρχει παράλληλα. Όμως αυτο είναι μια άλλη ιστορία, που δεν έχει να κάνει με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Ο κ. Αθανασίου το έθεσε υπό την αυστηρώς νομική έννοια και σωστά έπραξε.

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 21/08/2014 09:59:14

   ναι, αλλά ο Ιαπετός τον ξεφτιλίζει άνωθεν. Αν ο Αθανασίου νομίζει πως έχει να κάνει με κουτόφραγκους είναι βαθειά νυχτωμένος. Κνα κατονομάσει με σαφήμεια τις γενοκοτνίες που αναυνώρισε η ελληνική φυλή στο νομοσχέδιό του και ν' αφήσει τα κορδελιάσματα! Και φυσικά να προσθέσει το ταξικό μίσος που επισημαίνει σταθερά ο ψυχραιμία.ταξικό μίσος δεν έχουν μόνον οι αριστεροί, έχουν και οι δεξηοί...

  • Βασιλική Κ. Σ. avatar
   Βασιλική Κ. Σ. @ Uncle Stgm 21/08/2014 10:00:50

   η ελληνική βουλή -το πληκτρολόγιο έχει και δικές του απόψεις :-)

 15. toxo avatar
  toxo 21/08/2014 11:00:09

  Περίεργη η άποψη ,ότι χρειάζεται τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση Ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου,σε βάρος αρνητών της γενοκτονίας των Ελληνοποντίων,ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρωτόδικης προσφυγής,ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε πρωτόδικη καταδίκη γιά το θέμα.

 16. Factorx avatar
  Factorx 22/08/2014 13:11:40

  Αναβάλλεται η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης Αναβολή συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζήτησε και απέσπασε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου. «Λόγω εκτάκτου κωλύματός μου, παρακαλώ να αναβληθεί η συζήτηση των ανωτέρων σχεδίων νόμων (σ.σ. αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κύρωση της Συμφωνίας για την Ίδρυση Διεθνούς Ακαδημίας κατά της Διαφθοράς ως Διεθνούς Οργανισμού) και να προσδιορισθεί νέα συζήτηση το συντομότερο δυνατόν, και αν είναι εφικτό, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου» αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου, αναδιατυπωμένο προκειμένου να καλύψει ενστάσεις που είχε διατυπώσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε δρομολογηθεί να συζητηθεί στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη. Προχθές, ωστόσο, 38 βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους, ζητούσαν να προστεθεί στο νομοσχέδιο, διάταξη που να ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της "Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων)", και σε άλλη διατύπωσή τους, της "Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης", κατά τα πρότυπα της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην οποία προβαίνει το νομοσχέδιο. Εξάλλου, σε σημερινή τους ανακοίνωση, εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές (Γιαταγάνα, Καπερνάρος, Κασαπίδης, Μουτσινάς, Μπόλαρης, Νικολόπουλος, Νταβρής και Σταυρογιάννης), στηλιτεύουν την απουσία αναφοράς στις «γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας» χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς». ΑΠΕ

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/08/2014 11:34:46

  Για τους λαθρο που τους κρατουν λιγες μερες στα κεντρα κρατησης και μετα τους αφηνουν ελευθερους να αλωνιζουν τη χωρα, θα γινει τιποτα;; Οι καραβιες συνεχιζονται αμειωτες και ο αριθμος στη χωρα αυξανει διαρκως. Εχουν πλημμυρισει οι παραλιες και οι παγκοι μικροπωλητων απο μαυρους που ολοι κατι πουλανε. Οργανωνονται. Σε λιγο θα διεκδικησουν δικαιωματα αλλου τυπου.....Μπορει και με τη βια, με τον αερα που τους δινουμε. ΥΓ Γνωριζετε τι απολαμβανουν οσοι εχουν χαρακτηριστει πολιτικοι προσφυγες; Ψαξτε το και θα εκπλαγειτε!

 18. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 23/08/2014 15:34:25

  Ίσως η ρίζα του προβλήματος έγκειται στο ότι ενώ ο γενοκτόνος και σφαγέας των Εβραίων, Χίτλερ, είναι διεθνώς συνώνυμο του πλέον αδίστακτου και παράφρονα εγκληματία, ο γενοκτόνος Ελλήνων και Αρμενίων Κεμάλ θεωρείται από μερίδα Δυτικών ένας αναμορφωτής και νεωτεριστής Τούρκος, ενώ Έλληνες πολιτικοί του αποδίδουν τιμές στο όνομα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας.

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 24/08/2014 23:05:50

   ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ :... καραμπινάτη σωστή παρατήρηση ! Ο εχθρός είναι ΕΝΤΟΣ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.