Αντί να προσλάβουν τις καθαρίστριες, προσέλαβαν τη Lazard
01/02/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντί να προσλάβουν τις καθαρίστριες, προσέλαβαν τη Lazard

Δεν αφήνετε τα «ψόφια» κύριοι της «Αριστεράς»; Δεν αφήνετε τις επικοινωνιακές αρλούμπες ότι θα εξοικονομήσετε λεφτά από τις λιμουζίνες και από τους συμβούλους που θα διώξετε;

Με στόμφο, επικοινωνιακά τρυκ και πασοκικές ανοησίες, προσπαθεί η κυβέρνηση να αναδείξει το φιλολαϊκό της προφίλ. Έτσι, όπως ανακοίνωσε, πρώτη της ενέργεια είναι να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Κι όταν ρώτησαν Βαρουφάκηδες, Βαλαβάνηδες και λοιπούς από πού θα βρει λεφτά για να τις πληρώσει, αυτοί οι «αριστεροί» είπαν με υπερηφάνεια. Θα διώξουμε συμβούλους για να πάρουμε καθαρίστριες.

Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση του βουνού και του κάμπου.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το οικονομικό επιτελείο προέβη σε δύο άλλες κινήσεις. Η πρώτη όπως ανακοινώθηκε αφορά στην έλευση στη Αθήνα του Ανχελ Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Θα έρθει στις 11 Φεβρουαρίου «με σκοπό», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, «να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων, να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο θέμα αυτό, και, τέλος, να αναφερθεί στην δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως Υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά την θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά».

Όμως, όπως ίσως δεν ξέρουν οι καθαρίστριες και οι υπόλοιποι Έλληνες, ο ΟΟΣΑ και ο Γκουρία δεν έρχονται τζάμπα. Δεν δίνουν τις… καλές τους υπηρεσίες αφιλοκερδώς. Παίρνουν μερικά εκατομμυριάκια για να δώσουν συμβουλές. Το είχε κάνει και πριν καιρό η προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης. Θα θυμάστε ίσως την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που περιελάμβανε ορισμένα σωστά θέματα αλλά και άλλες ανοησίες όπως η περίπτωση με το γάλα που κατέληξε σε πατατράκ. Πληρώθηκε μια χαρά ο ΟΟΣΑ και θα ξαναπληρωθεί τώρα από τον Τσίπρα ο οποίος είχε καταγγείλει την «εργαλειοθήκη». Εκτός κι αν οι προτάσεις του Γκουρία θα είναι πολύ «αριστερές» και γι’ αυτό θα είναι και καλές.

Η δεύτερη ανακοίνωση, πάλι από τον Βαρουφάκη, είναι ότι ανατίθεται στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard ο ρόλος του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Εντελώς τυχαία, πριν μερικές ημέρες στέλεχος της Lazard δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50%.

Μερικά εκατομμυριάκια θα πάρει και η εταιρεία αυτή από τον Βαρουφάκη για να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Αλλά να θυμίσουμε ποια είναι η Lazard. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους της ως το 2012, δηλαδή το περιβόητο PSI. Αυτή η εταιρεία λοιπόν, θα δώσει συμβουλές και στην κυβέρνηση Τσίπρα έναντι αδράς αμοιβής.

Και το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» είναι: Πόσες καθαρίστριες θα προσλάβετε με τους συμβούλους που θα διώξετε;

Και πόσα εκατομμύρια θα δώσετε στον Γκουρία και την Lazard για να αντικαταστήσουν τους συμβούλους που θα διώξετε για να προσλάβετε τις καθαρίστριες;

Δεν αφήνετε τα «ψόφια» κύριοι της «Αριστεράς»; Δεν αφήνετε τις επικοινωνιακές αρλούμπες ότι θα εξοικονομήσετε λεφτά από τις λιμουζίνες και από τους συμβούλους που θα διώξετε; Εκατομμύρια μοιράζετε από εδώ κι από εκεί πριν κλείσετε μια εβδομάδα. Εκτός κι αν οι συμβουλές που θα σας δώσουν είναι πώς… να τυπώσετε δραχμούλες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 01/02/2015 16:07:39

  Πρώτο το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να συγχαρεί την κυβέρνηση για την επιλογή της Lazard...

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/02/2015 17:06:08

  Η πασοκαρία καλά κρατεί...

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 01/02/2015 20:43:12

  *Δεν υπάρχει Μεγαλοσύνη, εκεί όπου δεν υπάρχει Απλότητα, Αλήθεια, Καλοσύνη* ~Λέων Τολστόϊ

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 01/02/2015 22:40:37

  Θυμάστε πόσες σελίδες μεταρρυθμίσεων υποσχόταν ο Βαρουφάκης όταν παρέλαβε το Υποικ από τον Χαρδούβελη ; Τρεις. Τρεις σελίδες υποσχόταν ότι θα γυρίσει στο ΥΠΟΙΚ... "Η τρίτη σελίδα που θα γυρίσουμε αφορά τη λειτουργία του υπουργείου.... δεν θα φέρουμε κομματικό στρατό, ούτε στρατό συμβούλων. Αντίθετα, ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε εσάς τα φώτα που απαιτείται κτλ κτλ." Οπότε δυο τινά ισχύουν : α) είτε η τρίτη σελίδα υποσχέσεων του Βαρουφάκη πάει... την έφαγε η μαρμάγκα . Και μένει ο υπουργός με δυο σελίδες μόνο.... β) είτε ως φώτα (που ανέφερε ότι θα δώσει στο προσωπικό του Υποικ) εννοούσε την εταιρεία Lazard. Οπότε είναι συνεπής με την δήλωσή του, αλλά μπαίνει θέμα ονοματολογίας, γλωσσολογικής ερμηνείας και μετάφρασης. Ήτοι εφεξής σημειώσατε: κωδική ονομασία"φώτα" = ως εταιρεία (στρατός) συμβούλων όπως Lazard.

 5. Eva avatar
  Eva 02/02/2015 00:19:45

  Και το έργο του Παπανδρέου συνεχίζεται. Καληνύχτα.

 6. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 02/02/2015 00:23:30

  Τελικα με τοσα ταλεντα οι Παπανδρεου γιατι απετυχαν?

  • Eva avatar
   Eva @ Ρεαλιστης 02/02/2015 00:59:51

   Πως εννοείτε την αποτυχία?

 7. δημης avatar
  δημης 03/02/2015 00:13:33

  Και η εταιρεία "ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ" ΕΙΝΑΙ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.